-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Van két 16384 bájtos számom ( H és L ), amelynek a különbségét szeretném beszorozni egy 32 bites számmal ( R ). Ezt kétféle módon oldható meg:
A = ( H - L ) * R
illetve
A = ( H * R ) - ( L * R )A gondom az, hogy a kettő nem teljesen egyforma. A dolog ciklikusan ismétlődik és az egyik lefutásnál a 123136. bit ( +3C20:0.bit ) egyszercsak eltérő értéket vesz fel. Az összes többi biten egyezik az eredmény. Mi lehet az oka?
A kérdéses lefutásnál H, L és R értékeit ellenőriztem.
A memóriát is ellenőriztem!Milyen esetben lehet eltérő értéke a két fenti számítási módnak?
A szemem láttára buggyanik meg az adat és nem értem...
A dolog örjítő, mert miután megbuggyanik a bit a következő ciklusban már felszaporodik az eltérés és így tovább...szerk.: Itt arra gondolok, hogy kivonás ( SBB mem,r32 ) vagy szorzás ( MUL mem,r32 / ADD EAX,carry ) esetén milyen esetben történhet adatvesztés? Mint pl. kerekítés esetén...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Egérpad topik
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest