- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brown ügynök
senior tag
Delphi 7-ben íródott vállalatirányítási rendszert szeretnék egy "frissebb" nyelvre átírni. C++ és VB van idáig tapasztalatom. Játszik még a C# de azt még nem ismerem. Ti melyiket javasolnátok? (Előnyök, hátrányok).
Szerk: A C++ csak tanultam, de nem alkalmaztam, ellenben ha megéri, szívesen felfrissíteném.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #5603 üzenetére
Most már csak azt nem értem, hogy néhány oldalnál miért lehet mégis megnézni a képet, ha linkelem? Mire jó ha figyeljük a referer-t?
-
Brown ügynök
senior tag
Miért van az, ha egy oldalon egy kép URL-jét másolom és ezt a linket másnak elküldöm, akkor ő nem tudja megnyitni? (Forbidden)
-
Brown ügynök
senior tag
Ez sajnos csak demo. Valaki nem tud ehhez hasonló csak ingyenes programot?
-
Brown ügynök
senior tag
Delphi 7-ben íródott vállalatirányítási rendszerbe kellene egy kis szövegszerkesztőt beleilleszteni amivel valamilyen elterjedt szövegformátumot is kezelni lehet. Pl: rtf. Tinymce-vel próbálkozott a kolléga de nem vált be. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, ötlete?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Peter Kiss #5358 üzenetére
Igen, de ez SQL-ASCII. Egyébként jó így ahogy van, örülök, hogy sikerült legalább ennyire átkonvertálni.
-
Brown ügynök
senior tag
A másik, hogy honnan tudod, hogy amikor az eredeti karakterkódolású adatbázist latin9-es kódolással dumpolod, akkor az ékezetes karaktereket helyesen felelteti meg egymásnak?
Onnan, hogy kipróbáltam és működik. Bár az ő és ű hullámosan jelenik meg, de insert/update esetén már helyesen jelennek meg.
A harmadik, hogy nem elég, ha a html-ben odaírod a karakterkódolást, hanem az is kell hozzá, hogy ténylegesen azzal a karakterkódolással legyen elmentve a file.
Szerintem ezt én is írtam.
Egyébként helyesbítek, az adatbázist is UTF8 karakterkódolással kell létrehozni és akkor minden működik.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #5312 üzenetére
Megtaláltam a megoldást!
Először dumpoljuk az adatbázist:
pg_dump -E LATIN9 regi_adatb > regi_adatb.sql
Létrehozunk egy új adatbázist LATIN9 kódolással:
createdb -E LATIN9 uj_adatb
Belementjük a régi adatbázist:
psql -f regi_adatbazis.sql uj_adatbazis
Ezután a karakterkészletet Xhtml-ben utf-8-ra állíthatjuk valamint a fájlokat UTF8-ban írhatjuk.
-
Brown ügynök
senior tag
Iszonyatos problémával állok elő. Csak erős idegzetűeknek!
Adatbázis: Postgres
Kódolás: SQL-ASCII !4négy4! (szar de ez van)Xhtml-ben beállított karakterkészlet: charset=iso-8859-2
Notepad++-ban beállított kódolás: ANSI
Ezekkel a beállításokkal az adatbázisból nyert adatokban az ékezetes karakterek is szépen jelennek meg. Ha AJAX válasz érkezik (jQuery-t használok) akkor azt előtte át kell kódoljam UTF8-ba különben az ékezetek helyén <?> lennének. Ha átkódolom akkor semmi probléma az ékezetes karakterek megjelenítésével.
De most jön a feketeleves! Ha az AJAX által visszaadott értékekkel feltöltjük az input mezőket és ezt elmentjük az adatbázisba akkor az űúőöüó helyén #234; és társai szerepelnek.
Kérdésem az, hogy milyen kódolást alkalmazzak, hogy mindenhol, minden ékezet szépen jelenjen meg?Az adatbázis kódolását nem tudjuk megváltoztatni menet közben (sajnos
).
-
Brown ügynök
senior tag
Inkább találj egy olyan programnyelvet amivel sulin kívül is szivesen foglalkozol, abba ásd bele magad, érd el, hogy szívesen programozz benne, ha ez megvan akkor lehet, hogy már a többi is könnyebben fog menni ..
Én is ilyesmit akartam tanácsolni. Maga a programozás is fejleszti a logikát. Minél többet programozol annál könnyebben megoldhatod a felmerülő problémákat.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Norberto008 #4877 üzenetére
Hát, ez nem kis munka.
Milyen programnyelvben kell megírni? PHP?Mit szeretnél? Megoldjuk helyetted vagy...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest