- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamikike
tag
Újra csináltam mindent, kicsit jobban átgondolva, szigorúan csak a rootoláshoz szükséges dolgokat, lépéseket megtéve, mert egyébként káosz lett a vége.
Háromszor csináltam végig és kopogjam le, egyenlőre minden működik, és remélhetőleg működni is fog. Ha nem, akkor még egy kísérlet, majd vissza a gyári. De csináltam azért mentést mindenről.Megjegyzés:
Nálam kizárólag a "talált driverrel lehetett megcsinálni (Win7 prof lehet ilyen)
A 4.0.4-es 3G ICS simán ment, akárhányszor tettem fel (biztos az én tabom ilyen, pedig nem 3G-és)
Mivel az sd kártyákat békén hagyja érdemes az elején minden szükséges zip filét (a recoverys telepítéshez) és minden appot feltenni a telepítésre, biztos ami biztos.
Csak a gapps omlott össze, de mielőtt újra telepítettem volna, a rootolt 4.1.1-es tabon kitöröltem a saját telepítő varázslóját, így ez nem okozott gondot, a gapps angol változata megcsinálta ezt is.
A gapps feltevése után mindenképpen újra kell indítani, mert belassult, de utána oké lett minden.
Minden eddigi app és az újak, amiknek rootjog kell mennek (rom manager, titaniumbackup, root explore, alsa mixer, task manager, system app remover, stb).Ha nem vacakol, nem bántom, mert semmi extra dolgot nem akarok tőle, olvasni, híreket, újságot, gyorsabb megnézni az emaileket, könnyebb előszedni, ha valamit meg akarok nézni a neten, kicsit legyen jobb a hangja, tűnjenek el a reklámok meg a memóriát foglaló makacs saját appok. Ezt eddig hozza.
Bárki belekezd, szívesen segítek. Igaz amit írtál, bármi is történik, a gyárit újra lehet tenni. Sőt bármilyen megbolondult állapotba került, számítógépen mindig megjelent a két sd kártya tartalma, azokat nem bántotta.
-
hamikike
tag
Végül is sikerült, de nem a zip-ben lévő driverrel, hanem amit találtam és a windowsra hitelesítve van, a másikat az istennek sem akarta.
Nálam is összeomlott a gapps, a leírás alapján újratelepítettem, de makacsul kiírja, hogy nem oké.Mire kell ez a gapps, mit okoz a hiánya, azon túl, hogy mindíg kiírja?
Más: frissíteni szeretné magát a 4.1.1 egy gyári kiegészítéssel (ezt régebben meg is tettem), ha most megteszem ez csinál valamit a rootolt állapottal?
Még egy újabb probléma, mintha nem akarna frissíteni, vagy telepíteni a play store-ból?
-
hamikike
tag
A leírásodban ezt írtad:
"Kikapcsolt állapotban usb kábel bedug, majd hangerő fel és bekapcsoló gomb 5 másodpercig (VOL+ és POWER 5mp)"
Nem közben hanem előtte. Mia jele annak, hogy elindul a flash mód?Másrészt mindkét csomaghoz (4.0.4 és 4.1.1) azonos drivereket tartalmaz a zip file, mindegy melyiket kell?
Kipróbáltam a közben dugással, látszólag semmi nem történt, de a win-ben megjelent a driver telepítése, ami nem ment végbe, ezért az eszközkezelőből próbáltam, aminek a vége a következő ablaktartalom (jelzi a PMP7100D eszköz nevét rajta egy ?-el):
"Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28) Nincs illesztőprogram kijelölve az eszközinformációs készlethez vagy elemhez."
Driver telepítésénél az eszközkezelőből mit kell modellazonosítóként megadni? Ilyenek vannak, hogy RK29, RK292X, RK30 stb.?Egyébként a Windows megfelelő mappájában ott vannak a driver elemek, de Így nem mertem elindítani a rootolást, mert nem tudom mi lesz a vége.
Egyébként bedugott kábel nélkül kell valaminek történni a vol+ power gombokra, mert a telómnál bejön egy android szimbólum, majd egy menü.
-
csibu99
tag
Hát ez helyzete válogatja. Nekünk nagyon hasznos és a mai napig úgy gondolom, ennyi pénzért ez hihetetlenül megérte (pedig abszolút nem vagyok a mindig meg kell venni az új kütyüket, stb. pártján, ezt is úgy vettem, hogy 2-3 éve váarkoztam és tettem félre kisebb összegeket rá). Csak egyetlen kiragadott hasznos része: soha nem gondoltam volna, hogy a feleségem is fog szépirodalmat olvasni nap mint nap és most tessék...
-
nlivia
csendes tag
Köszi a gyors választ, az az igazság, hogy fogalmam sincs, melyikünk google fiókjával léptünk be legelőször. Úgy emlékeztem, hogy az enyémmel, mert én állítottam be rajta mindent, mielőtt megkapta volna, de nem fogadja el. Az asztali pc-n be tudok lépni a fiókomba, tehát jól emlékszem a jelszóra. Kicsit félek a firmware frissítéstől, nem szeretném elcseszni.
-
hamikike
tag
Üdv!
Megpróbálom másként, mert nem reklámnak szántam.
Direktben, így kérdeznék Tőled, vagy mástól.Mi lehet az oka annak, hogy a Prestigio MP 10-en egy alkalmazásból (nem a galériából!) képeket nem tudok megnyitni, videót igen. És böngészőben sem működik tökéletesen, de nyilván ennek lehet oka a webes felület, ha nem engedi, de, hogy egy mobilos, tabos alkalmazásban egyáltalán nem lehet, az szerintem nonszensz, mert minek teszik ki, ráadásul egy linkkel! Video ott is megy!
-
justice84
aktív tag
Köszi, ebben reménykedtem, hogy csak antenna baja lesz.A routerem egy Tp-Link wr 741nd szerencsére cserélhető antennás.Nem gondoltam volna hogy a multipad 8 és a multipad 10.1 wifije közt ekkora külömbség lenne pedig annak fém hatlapja van.
Meg egy kérdés a Galaxy Tab 2 10.1 Tablet P5100 forgathato tokba tényleg belefér a Prestigo multipad 10.1? -
gorkmc
tag
A Rapoo 2700 tökéletesen működik a géppel. OTG kábelbe be kell dugni a billentyűzettel kapott kis USB eszközt. A billentyűzetet bekapcsolni és a tablet azonnal felismeri, hogy van egy hardveres billentyűzet és használható is rögtön. Nem kell semmit se telepíteni.
Az éppen aktuális szoftveres billentyűzet tulajdonságaival lehet gépelni. Azaz pl. az ASK keyboard esetén az "o" betűket többször egymás után lenyomva sorrendben: o, ó. ö, ő lesz. A touchpad részt használva egér is lesz a tableten. Így már olyan, mint egy notebook. -
gorkmc
tag
Esetleg ezt a billentyűzetet próbálta már valaki a tablettel? RAPOO "E2700 BLADE"
Samsung TV-hez jól jönne a touchpad része. Azonban kérdéses számomra, hogy a billentyűzet része működésre bírható-e kedvenc táblagépünkkel. -
Jocooo3
csendes tag
A Presto 10.1 ékszerhez kell.
Köszönöm, akkor ilyet nem veszek.Nem szempont és bajom sincs az eredetivel, a tükröződés mentesítés pusztán példaként írtam.
Sőőőőt az eredeti képminőséget megtartani szeretném, és tapasztalataitokat szeretném ...
esetleg ha forrást is tudnátok prezentálni -
csibu99
tag
Általánosságban igazad van, de ráteszed a Moon Readert és úgy nekem tökéletes, pedig én is féltem tőle hogy fárasztja majd a szememet...
Aki meg szeretne hasonlítgatni: ilyenkor nem árt legalább linkelned a készülékeket... Egyébként kicsi az esélye, hogy van aki tapasztalatból fogja ezeket összehasonlítani, én is max. adatlap alapján tudnám, aki meg itt van az valószínű hogy úgyis a 10.1-et ajánlja majd.
-
hamikike
tag
Persze ez OK, ezt én is tudom és most is így csinálom, de az áthelyezés a belső SD-re történik és még bőven van rajta hely (valószínűleg nem lesz olyan állapotom, hogy beteljen, ezért elméleti a megközelítés).
De ettől még nem lettem okosabb az eredeti kérdésemben, az általad linkelt bejegyzésből legfeljebb azt a következtetést tudom levonni, hogy ha a belső SD is betelt utána a külső SD-re helyezi a továbbiakban.
De ez így is van?
Persze nyilván ha csak olyan alkalmazásaim lennének, amelyek nem helyezhetők át, akkor szortírozni kellene. -
hamikike
tag
Tehát végül is működik a dolog. Igazából arra várnék van e még merész vállalkozó (lehet ők is erre várnak), hogy van-e valami gubanc vele.
Mi a tapasztalatod, pl. töltés, fogyasztás, sebesség, appok indulási jellemzője, stb., esetleg más minőségi jellemzők? Változnak-e az alaptulajdonságok, melyek ugye egyébként nem rosszak.Pl azt a bizonyos MVA panel "fakóság" (bár engem napi szinten nem zavar, nem filmezek) problémát lehetne-e korrigálni, vagy ez adottság.
Találtál-e más romot? -
gorkmc
tag
Ezek voltak rajta (termék adatlap alapján):
Applications Installed Facebook, Google Maps, Google Play, Skype, Stock Alert, OTA updates, Gmail, Office Suite, E-Mail, Kindle books, Music, Gallery, FreeNote, Chess Free, Blue, Browser, Explorer, eReader Prestigio, Calendar, Calculator, SugarSync, Video, Twitter, Video Player, Youtube, eBook, Currency Converter, Angry Birds, Barcode Scanner, 250+ Solitairs, Camera
Hátha megvan valakinek, akkor nem kéne összevadászni őket.
-
rabbitfriend
tag
Egyébként utána néztem az IPS és az MVA Led-nek újra. A IPS panel dupla árban van..kár, hogy a Prestigio-nál ezen spóroltak...közel 70 ezres áron...a hangot hagyjuk valóban,,,az sz@r marad, bármennyire is próbáljátok fényezni...Valóban igazad van, ebből a topicból, ahogy a készülékből is kiszálltam. Ez a készülék gyenge, és az is marad. Nagyon drágán, tele hibákkal. Ennyi.
-
hamikike
tag
Visszanéztem dolgokat és megakadtam egy régebbi bejegyzésen:
Custom ROM
Ezt nézted már, vagy hallottál róla? -
-
hamikike
tag
Igen, köszönöm!
Talán még annyit, hogy mi történik logikailag, mikor az update.img-t szétbontod (kipróbáltam, ok), mi az amitől a root jog meglesz?
Ez az egész más eszköznél is ugyanígy elvégezhető, csak a saját filéivel, vagy ez direkt a Prestigiohoz készült szoftver? Mi a különbség a két RkTools.exe között (gyári és CWM)?
Végül is a RomManager feleslegessé teszi a spec indítást a későbbiekben, ha rootolt az eszköz?
A gapps nem csak a google play hanem egy komplex cucc?Most már tényleg nem lesz több kérdés (azt hiszem).
-
hamikike
tag
Végül is érthető a dolog ha az ember egyszer-kétszer elolvassa. Csak akkor rootolom ha áttekintettem mindent, ehhez egy-két dolgot tisztázni kell, ezért még kérdezek. Ha lehet sorszámozottan válaszolj.
1. Az előlapi usb-én asztali gép usb-t érted?
2. Az unlockroot alkalmazást nem tudom letölteni, mert a weblapról valami vacak le akar töltődni és az Eset nem engedi, van más forrás? De kell ez? Az angol szövegben más módon írja le!
3. Miért nem lehet tápon a tab?
4. A 4.0.4-ből csak 3G-s van? Miért ez kell?
5. Az angol szöveg 10. pontja "will reboot into ClockWordMode" a recovery módot jelenti? Csak mert az angol szövegben a Root on firmware részben a 2. pontban újra írja a "Go into recovery" szöveget, ez ugyanaz?
6. A recovery mindíg így érhető el, és csak ebből az állományból?
7. A recovery mód végül is egy menüválaszték azokkal a menü pontokkal amiket írsz: factory reset, wipe cache, wipe dalvik cache, stb. ? És automatikusan a belső sd-re, a gyökérbe másol, amit root nélkül nem tehetnénk meg?
8. Mi a gapps illetve mire jó a RomManager jelen esetben?
9. Ha billentyüzet nem oké, az AnySoft Keyboard is recovery-ből megy (én most is ezt használom) apk formátumban, vagy simán a filekezelőből apk telepítéssel?Ennyi talán elég, ha ezekre válaszolsz (megköszönöm), akkor kb. világos lesz minden.
-
hamikike
tag
A leírásban közölt CWMRk3066_PMP7100D_411.zip és az alján linkelt Prestigio 4.1.1 firmware.zip között mi a különbség?
Az utóbbi a gyári, azt tudom (a Prestigio weblapjáról is letölthető), de az elsőben lévő img file (több is van benne) miben tér el ettől? Erről tudsz valamit? -
hamikike
tag
Köszönjük!
Rakhatnál bele pár képet (esetleg utólag már doc filébe illesztve), mert így is vannak bizonytalan, nem teljesen átlátható (inkább túl röviden és egyszerűen, tőmondatokban leírt) pontjai, és néhányan (ha vállalkoznak rá) elbizonytalanodnak.
Azért lenne így jó, mert mikor az ember elkezdi, nem jó állandóan nézegetni egy másik képernyőt, főleg meg ha bizonytalanná válik az ember, vagy nem egyértelmű a szöveg, jobb ha ki van nyomtatva előtte egy képesebb útmutató.Ezek után ennyi már nem lehet nagy ügy.
Köszi
-
hamikike
tag
Én igazából csak a topik nyitás elején reagáltam dolgokra, de minden nap mindig mindent elolvasok, és néha derülök dolgokon.
Most viszont nem tudom szó nélkül megállni a negatív reakciókat.
Úgy tűnik aki semmi jót nem várt a géptől, azon bosszút is áll a hozzá nem értés.
Nekem mindig minden működik.
Nyuszifület meg nem értem, nem ilyen gépe van mégis mindenbe bele üti az orrát és reagál olyanokra, amiket elméletileg már ki sem tud próbálni.
Vagy mégis megtartotta és utálkozik??? -
sajti_pajti
tag
Rosszul fogod meg a problémát: a gond azzal lehet, hogy milyen file rendszerre (NTFS, FAT, FAT32, stb.) lett formázva az eszköz (pendrive, SD kártya, külső vincseszter, stb).
Mondjuk a Total Commandertől elvárnám, hogy ne csak FAT32-t ismerjen fel (de most szervízben a mobilon, ezen a táblán meg még csak gondolkodom)... -
daninet
veterán
illetve még annyi, hogy play storeban minden alkalmazás 15percig visszaváltható, tehát ha nem működik akkor visszakapod a pénzed és nincs bánat..
de most kipróbáltam, hogy nyuszi kollégát is megnyugtassam, egy SD kártya olvasót és egy pendriveot csatlakoztattam, mindkettőt látja a media importer és a total commander is.
Illetve a galériában is megjelentek a képek -
rabbitfriend
tag
A hangerő egy készülék paramétere. Nem tetszés kérdése. Objektív, mérhető érték.( érdemes lenne tudni a fülhallgató kimeneti jelszintjét. egészen biztosan gyatra.) A tablet PC-k leghalkabb készülékeiről van szó a Prestigio márka személyében, megjegyzem, hogy nagyon drágán. Fontos szegmensben, filmnézés terén képileg csak jó, hangilag értékelhetetlen.Ezt minden új tulajnak tudnia kell. Kár érte, mert gyors, igényes készülék.( Az ízléses tartó táskáját nagyon sajnálom.)
-
rabbitfriend
tag
Sztereo hangsáv ritka, mint írtam. Igazad van, de elvárható , élvezhető hangteljesítményt igen. Gondolom, hogy egy mkv filmet csak megnézhetek rajta. Tegnap így tettem. Egy 14 gigás mkv filmet rátettem. A magyar nyelv totál halk. Az angol, német sokkal hangosabb! De így is a készülék kimenő hangereje maximumon volt....Ez egy olyan kiváló fülessel, amit használok, édeskevés...a külső hangszóró is persze csak suttog...Más tablet-nél ez soha nem volt gond.....Utoljára írom le, hogy a kimenő jelszintje a mezőny legrosszabbja.( a youtube-os videók sztereo hangsávosak. változók.de itt is max. hanerőm nyújt elfogadhatót....hozzá kell tennem, hogy ellene vagyok a hangos hangnak! mindig inkább letekerem a hangerőt...na ennél a készüléknél nem kell. hallás károsodást nem okoz...továbbá szervíz...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Hibátlan Apple iPad 10 Wi-Fi 64GB Silver ! 3 Hó jótállás
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest