- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
totog
tag
válasz
hamikike #748 üzenetére
Én is rászántam magam a 4.1.1-es rendszerem ROOT-olására. Ráment egy fél nap, de most minden működik.
Két problémám volt daninet leírását végigcsinálva:- simán tudtam telepíteni win7 alatt (64 bit) a driver-t a flash mode-hoz, de a rockchip batch tool nem látta a tabletet, akármelyik portba dugtam. próbáltam más driver-eket is, siker nélkül. végül egy másik gépen (szintén windows 7) valamiért működött, elsőre...
- amikor feltettem az új 4.1-es ROM-ot, valamint recovery-ből a SU-t, utána elindult a prestigo varázsló, ami a wifis lépés után folyton elszállt. kilépni nem lehet belőle, törölni se tudtam az appot, és addig telepíteni se mást, hogy visszakerüljek recovery módba. úgyhogy újratelepítettem még egyszer a 4.1-es ROM-ot, és amikor elindult a recovery, egy full reset után mindjárt rátettem a SU mellett egyből a gapps-ot is. ekkor restart után már a gapps-os varázsló indult el, ami szépen végigment. közben beszólt a prestigio-s is, de azt meg letiltottam a beállítások/alkalmazások-ból
Ha ez a két probléma nincs, kb. 1 óra alatt nulláról végigvihető a procedúra. Felment az alsa mixer is (most érezhetően hangosabb). A custom ROM-mal viszont inkább nem próbálkozom, és egyelőre a 30 MB-s OTA frissítést sem mertem telepíteni. Kéne hozzá előbb egy teljes backup, de ahhoz most nincs kedvem, egyelőre ez így elég lesz.
-
hamikike
tag
válasz
hamikike #745 üzenetére
Hát egy frászt sikerült!
Kezdjük ott, hogy nálam a 4.0.4 is teljes körűen működött, nem hogy halott volt. Amikor meg a 4.1.1-ben a gapps leállt, és újra telepítettem, újraindulásnál elindult egy angol nyelvű telepítésvarázsló, amivel ugyan nem volt gond, de utána elindult a magyar nyelvű prestigio telepítő varázsló, ami a wifi beállítások után lefagyott és innen se ki se be. -
daninet
veterán
válasz
hamikike #743 üzenetére
Nem emlékszem már pontosan, eladtam a tabletet. Ha nem tudod felrakni a drivert próbáld másik USB portban vagy másik gépen. Flash mód elindulásának azt hiszem vagy egy kis kép vagy semmi jele nem volt de ez benne van a pdf-ben a zip csomagban. Azt olvastad?
Van az a kínai flash program a csomagban, az fogja jelezni ha felismerte a tabletet flash módban. -
hamikike
tag
válasz
hamikike #739 üzenetére
A driverre találtam egy ilyet: [link] települt, felismeri az eszközt, de mint Samsung android phone Android composite ADB eszközként.
Ez oké, csak a rootolás szempontjából nem tudom mi lesz, bár a leírás szerint "to root or upgrade Rockchip RK3066 or RK3188 devices" -hez jó.
Vélemény? -
daninet
veterán
-
daninet
veterán
válasz
hamikike #545 üzenetére
Playstoreból telepíthető mind, van ingyenes és fizetős változata a legtöbbnek, nyilván az ingyenes funkcióiban kevesebb.
Appként települnek, ha nem tetszik uninstallálod és nyoma sincs, a gyári launchert nem nullázza le. Nyugodtan lehet próbálgatni őket.
A rendszer nyelvét használják, viszont a beállításaik angol nyelvűek. Szóval napi használatnál nem angol.A kolléga tabletje le volt merülve, és úgy akarta bekapcsolni ezért volt sötét, ez egy kis baki
-
daninet
veterán
válasz
hamikike #463 üzenetére
Hát.. nem túl bizalomgerjesztő.
Egy ember rakta fel annak sem megy. Meg mi az hogy optimized
Elég barkács cuccnak tűnik.
Min. így kell kinéznie egy jó rom adatlapjának -
daninet
veterán
válasz
hamikike #448 üzenetére
Leegyszerűsítve kb annyi, hogy egy rom több dologból épül fel, kernel-modem-boot stb. az update.img ezeket tartalmazza. Amikor szétbontottad akkor ezeket láttad, nekünk ebből kettőre volt szükségünk. A root a SuperSU zip flashalésétől lesz meg amit CWM alól flashelsz. A CWM pedig annál a résznél kerül rá, ahol átrakod a pipákat a recovery misc stb. elé.
Ez Rockchip eszközöknél használható (az neve is ezért RKTools) de minden telefonnál tabletnél kicsit eltér, nem érdemes leírás nélkül próbálgatni.
Ezt a kérdést nem értem. Nem kell minden nap majd CWM-be bootolnod, de ha valami zip-et kell flashelni akkor ezt onnan tudod.
A gapps egy komplex csomag, de nem szükséges az android működéséhez. Pl a széles körben használt cyanogenmod romok e nélkül jönnek, és ugyanígy utólag kell felrakni cwm-ből a gapps-ot.Szerintem is túlbeszéltük
-
daninet
veterán
válasz
hamikike #444 üzenetére
1. igen asztalinál érdekes ez
2. az csak akkor kell ha alapból 4.04 van a tableten!!
3. ezt el is felejtettem, telefonokkal foglalkozom ahol nincs külön táp, igazad van
4. a 4.0.4-el egy olyan környezetet hozol létre ami jó lesz a recovery telepítéséhez, sajnos downgrade nélkül nem fog menni. Csak 3G-s van belőle, de rövid ideig lesz a tableten.
5. A CWM = recovery mód
6. Szokott lenni külön kombó, esetleg a hangerő le plusz power gombot kell megpróbálni, de ha akarja nem akkor csak onnan
7. Igen egy menü. A folyamat előtt is rátehetd azt a zip-et, csak kronológiai sorrendben írtam. Meg nem gond ha megismeritek a funkcióit. Nem a rootba másol, ugyanúgy a belső sd-t csatolja
8. A gapps a google apps (play store, google fiók, gmail, talk stb.) egy flashelhető zip formában, ha gond lenne vele. A rom manager a CWM android felöli programja, abból tudsz újraindítani recovery módban
9. az anysoft egy sima playstore-os apk, androidból telepíted, csak azért mellékeltem, mert ha összeomlik a bill mint nálam nem tudod a playsotreba bepötyögni mit akarsz letölteniegyébként utánaolvastam, mindenkinek gondtalan volt a rootolás, én kifogtam ezeket, de jobb is mert így le tudtam írni mi a teendő ha mégsem jó.
Mindent tudsz
-
daninet
veterán
válasz
hamikike #430 üzenetére
Az eredeti leírásban úgy van, hogy letöltöd a gyárit, szétcsomagolod és belerakod ennek a cuccnak a rom mappájába. Én ennyivel gyorsítottam nektek, hogy kicsomagolva összeraktam így két lépéssel kevesebb. Gyári visszaállításhoz természetesen a gyárit használd.
Ezt hagytam ki:
3. Download Wendal tools, extract update.img from previous step (in Firmware folder of the zip), rename it to wendal.img and copy to folder where wendal tools are. Open runme.bat and Unpack update.img.
4. Copy system.img and boot.img from Temp folder in wendal tools, paste it to CWM/Rom folder. (CWM) -
daninet
veterán
válasz
hamikike #424 üzenetére
Vágj nyugodtan bele, így, hogy nincs előtted hiába írom hogy wipe cache wipe dalvik a recoveryben, nyilván nem túl látványos. De ha ott van előtted észreveszed. Én ez xda link alapján csináltam, az a tőmondat
Egyébként viszonylag sűrűn nézem a PH-t ha elakadsz ide írod és segítek -
hamikike
tag
válasz
hamikike #378 üzenetére
Elnézést kérek mindenkitől, akiket lerohantam, de eddig (bár folyamatosan olvasom a fórumot) igazából nem voltak fontosak a reakciók. Most viszont valami olyannal szembesültem, amit eddig triviálisnak gondoltam.
Tehát ne érezze senki magát lecseszve. Én is csináltam sokszor olyat, ha valami nem ment, újraformáztam, töröltem, dugtam (?), másoltam, újraindítottam.
Sokszor fél napokat vacakoltam, mert érdekelt a megoldás, és a nehogy má kifogjon rajtam.DE előtte valami fontosat tettem, elolvastam minden lehetséges forrást, kerestem gugliban, topikot bújtam (még a más topikja is jó néha). Mielőtt 1 nap alatt megvettem, 3 hétig molyoltam utána!!
DE egy dolgot nem tettem, nem kezdtem utálni, sározni, s(z)arozni a jelenlegi gépemet, mert azt én vettem, utánaböngészés, megfontolás után (hozzá teszem, előtte 2 db Overmaxot vittem vissza 1 hét alatt, mert mindkettő a végleges lefagyás mellett döntött, már be sem tudtam kapcsolni, de ezt sem utáltam nyuszifülesen, csak azt mondtam nem jött be, és ügyeltem a csere lehetőségre)Persze fontos a türelem, a kitartás, némi alázat, és nem a fejjel a falnak, és a ha nem azonnal akkor k..va sz...r minden, de főleg az eszköz, és hülye az aki megveszi, mert milyen gyökér a gyártó.
Kicsikét tessenek magukba szállni, azok akiket érint. -
daninet
veterán
válasz
hamikike #375 üzenetére
a hálózaton levő eszközök mind samba szerveren csatlakoznak, annál teljesen mindegy, hogy linux vagy win mivel ugyan az a protokoll.. ettől persze igaz, hogy látható android eszközökön
de ez nem olyan érdekes, mivel a tablet eleve rendelkezik microSD kártya hellyel
persze ha már van benne, akkor macerásabb, de érted..
-
daninet
veterán
válasz
hamikike #358 üzenetére
neki semmi nem jó ezzel a tablettel, csak azt nem tudom miért nem adja el és vesz másikat?
Gulyopapa: Tehát. Mikor PC-hez csatlakoztatod, olyankor meghajtóként jelenik meg, vagy egy fényképező eszközgént amiről lehet fotókat importálni? Mert ha utóbbi, akkor nem is lesz jó!
-
Abris91
csendes tag
válasz
hamikike #118 üzenetére
Jó, elnézést. Csak az előző tabletemmel annyira befürödtem, hogy olyat soha többet nem akarok. Igazából még most se vagyok túl a visszacserélős mizérán, de nagyon remélem vehetek egy ilyet az árából.
Most nem ecsetelném itt a gondokat vele, de legalább egy hetet elvett az életemből, amíg a problémákat próbáltam megoldani rajta. Aztán végül persze nem jártam sikerrel. Most meg a szervízben csücsül, és remélem, hogy visszaadják a pénzem.
Mégegyszer, elnézést az óvatosságom miatt. -
rabbitfriend
tag
-
emex3
csendes tag
Nálam a filmnézés szempont volt, és igazából csak ezen a téren okozott csalódást a gép. Könyv és képregény olvasásra teljesen jó (végre úgy látom az egész oldalt, hogy el tudom olvasni a szöveget is), de filmnézésre már nem az igazi. Hiába a HD felbontás, a kép fakó, nem részletgazdag (finoman fogalmazva). Akinek fontos szempont a filmnézés, az szerintem ne ezt a gépet válassza. A versenytársakat nem ismerem, lehet, hogy azokhoz viszonyítva ennek szuper a képernyője, az én elvárásaim szerint nem az. Ezzel együtt egyáltalán nem rossz gép ez, jó ára van, stabilan működik, nem akadozik, jól össze van rakva, stb.
-
Departed
őstag
-
Departed
őstag
Ezeken kívül én komolyabb játékra is, Max Payne-t pl. öröm rajta játszani az ágyon fekve, gengsztereket ölve, mint a régi szép időkben.
Gyönyörűen fut röccenés nélkül, irányítani is sokkal jobb, egyszerűbb, mint gondoltam.
Vagy például a GTA Vice City is remekül és simán működik. -
hamikike
tag
Eddig kb. 200 alkalmazást telepítettem (na nem használom mindent, csak kipróbáltam), 1-2-vel volt az említett gond.
Persze van 1-2 dolog ami például nem működik, pl. tarfipax figyelő, de hát nincs gps benne, meg olyan dolgok, amelyekhez bizonyos szenzorokkal nem rendelkezik, pl. iránytű, stb. De ez érthető.
Én főleg netezésre, újságok, hírek olvasására, TV műsor megnézésére, könyv olvasásra, videók képek nézésére (ezeket ritkábban) és néha játszásra, de ezt minimálisan - használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Galaxy S9 Ultra 5G eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest