- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamikike
tag
Újra csináltam mindent, kicsit jobban átgondolva, szigorúan csak a rootoláshoz szükséges dolgokat, lépéseket megtéve, mert egyébként káosz lett a vége.
Háromszor csináltam végig és kopogjam le, egyenlőre minden működik, és remélhetőleg működni is fog. Ha nem, akkor még egy kísérlet, majd vissza a gyári. De csináltam azért mentést mindenről.Megjegyzés:
Nálam kizárólag a "talált driverrel lehetett megcsinálni (Win7 prof lehet ilyen)
A 4.0.4-es 3G ICS simán ment, akárhányszor tettem fel (biztos az én tabom ilyen, pedig nem 3G-és)
Mivel az sd kártyákat békén hagyja érdemes az elején minden szükséges zip filét (a recoverys telepítéshez) és minden appot feltenni a telepítésre, biztos ami biztos.
Csak a gapps omlott össze, de mielőtt újra telepítettem volna, a rootolt 4.1.1-es tabon kitöröltem a saját telepítő varázslóját, így ez nem okozott gondot, a gapps angol változata megcsinálta ezt is.
A gapps feltevése után mindenképpen újra kell indítani, mert belassult, de utána oké lett minden.
Minden eddigi app és az újak, amiknek rootjog kell mennek (rom manager, titaniumbackup, root explore, alsa mixer, task manager, system app remover, stb).Ha nem vacakol, nem bántom, mert semmi extra dolgot nem akarok tőle, olvasni, híreket, újságot, gyorsabb megnézni az emaileket, könnyebb előszedni, ha valamit meg akarok nézni a neten, kicsit legyen jobb a hangja, tűnjenek el a reklámok meg a memóriát foglaló makacs saját appok. Ezt eddig hozza.
Bárki belekezd, szívesen segítek. Igaz amit írtál, bármi is történik, a gyárit újra lehet tenni. Sőt bármilyen megbolondult állapotba került, számítógépen mindig megjelent a két sd kártya tartalma, azokat nem bántotta.
-
hamikike
tag
válasz
hamikike #745 üzenetére
Hát egy frászt sikerült!
Kezdjük ott, hogy nálam a 4.0.4 is teljes körűen működött, nem hogy halott volt. Amikor meg a 4.1.1-ben a gapps leállt, és újra telepítettem, újraindulásnál elindult egy angol nyelvű telepítésvarázsló, amivel ugyan nem volt gond, de utána elindult a magyar nyelvű prestigio telepítő varázsló, ami a wifi beállítások után lefagyott és innen se ki se be. -
hamikike
tag
Végül is sikerült, de nem a zip-ben lévő driverrel, hanem amit találtam és a windowsra hitelesítve van, a másikat az istennek sem akarta.
Nálam is összeomlott a gapps, a leírás alapján újratelepítettem, de makacsul kiírja, hogy nem oké.Mire kell ez a gapps, mit okoz a hiánya, azon túl, hogy mindíg kiírja?
Más: frissíteni szeretné magát a 4.1.1 egy gyári kiegészítéssel (ezt régebben meg is tettem), ha most megteszem ez csinál valamit a rootolt állapottal?
Még egy újabb probléma, mintha nem akarna frissíteni, vagy telepíteni a play store-ból?
-
hamikike
tag
A leírásodban ezt írtad:
"Kikapcsolt állapotban usb kábel bedug, majd hangerő fel és bekapcsoló gomb 5 másodpercig (VOL+ és POWER 5mp)"
Nem közben hanem előtte. Mia jele annak, hogy elindul a flash mód?Másrészt mindkét csomaghoz (4.0.4 és 4.1.1) azonos drivereket tartalmaz a zip file, mindegy melyiket kell?
Kipróbáltam a közben dugással, látszólag semmi nem történt, de a win-ben megjelent a driver telepítése, ami nem ment végbe, ezért az eszközkezelőből próbáltam, aminek a vége a következő ablaktartalom (jelzi a PMP7100D eszköz nevét rajta egy ?-el):
"Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28) Nincs illesztőprogram kijelölve az eszközinformációs készlethez vagy elemhez."
Driver telepítésénél az eszközkezelőből mit kell modellazonosítóként megadni? Ilyenek vannak, hogy RK29, RK292X, RK30 stb.?Egyébként a Windows megfelelő mappájában ott vannak a driver elemek, de Így nem mertem elindítani a rootolást, mert nem tudom mi lesz a vége.
Egyébként bedugott kábel nélkül kell valaminek történni a vol+ power gombokra, mert a telómnál bejön egy android szimbólum, majd egy menü.
-
hamikike
tag
válasz
hamikike #739 üzenetére
A driverre találtam egy ilyet: [link] települt, felismeri az eszközt, de mint Samsung android phone Android composite ADB eszközként.
Ez oké, csak a rootolás szempontjából nem tudom mi lesz, bár a leírás szerint "to root or upgrade Rockchip RK3066 or RK3188 devices" -hez jó.
Vélemény? -
hamikike
tag
Daninet
Üdv.
Te rootoltad a cuccodat, anno. Ki akartam próbálni, de két dolgon is elakadtam:
1. A nyamvadt win7 nem hajlandó telepíteni a drivert, felkínál közben több RK-val kezdődő modelt (a miénk RK30?), de azt írja nem tudja ellenőrizni, hogy kompatibilis-e az eszközzel, és a telepítés során hiba történt, az eszköz nem indítható el (kód10). Ugyanakkor megjelenik az eszközkezelőben, de felkiáltójelesen.
Az igaz, hogy nem úgy csináltam, hogy a win7-ből próbáltam és nem flash módban, de azt az alábbi miiatt el se tudom indítani.2. A volume+ és power gombokra usb kábel nélkül nem reagál, ha meg be van dugva, akkor megjelenik a kezdőképernyő és rögtön ki is kapcsol (mintha nem érzékelni a volume+ gombot és csak a be és azonnal ki lesz belőle)
Mindkettő bosszantó.
Mi a teendő? -
hamikike
tag
Üdv!
Megpróbálom másként, mert nem reklámnak szántam.
Direktben, így kérdeznék Tőled, vagy mástól.Mi lehet az oka annak, hogy a Prestigio MP 10-en egy alkalmazásból (nem a galériából!) képeket nem tudok megnyitni, videót igen. És böngészőben sem működik tökéletesen, de nyilván ennek lehet oka a webes felület, ha nem engedi, de, hogy egy mobilos, tabos alkalmazásban egyáltalán nem lehet, az szerintem nonszensz, mert minek teszik ki, ráadásul egy linkkel! Video ott is megy!
-
hamikike
tag
Üdv!
Próbálja már ki valaki a Playről telepíteni a BOON aplikációt (ez egy magyar hírportál tabos, telefonos appja).
A problémám az vele, hogy vagy 1 hónapja egyetlen képet sem tudok megnézni (videók többnyire mennek) és a hírekre kattintva néha betöltődnek, néha nem, ilyenkor pl. az időjárást nyitom meg, majd ha visszatérek, megjelenik a hír szövege is.
Lila gőzöm sincs mi okozhatja, nem hiszem, hogy valamit elállítottam és az appot sem frissítették. Böngészőben (opera) pl. bejön a www.boon.hu (ugyanaz a felület) és ott simán megy?? -
hamikike
tag
Persze ez OK, ezt én is tudom és most is így csinálom, de az áthelyezés a belső SD-re történik és még bőven van rajta hely (valószínűleg nem lesz olyan állapotom, hogy beteljen, ezért elméleti a megközelítés).
De ettől még nem lettem okosabb az eredeti kérdésemben, az általad linkelt bejegyzésből legfeljebb azt a következtetést tudom levonni, hogy ha a belső SD is betelt utána a külső SD-re helyezi a továbbiakban.
De ez így is van?
Persze nyilván ha csak olyan alkalmazásaim lennének, amelyek nem helyezhetők át, akkor szortírozni kellene. -
hamikike
tag
Elméleti kérdés, valószínűleg még nem próbálta ki senki (nem érte el ezt az állapotot), de hátha tudja valaki.
Mi van akkor, ha a belső 16 Gb memória betelik és van külső SD, automatikusan telepít ilyenkor a külső SD-re? Vagy az csak egy általános tároló eszköz, amire átmásolhatok adatokat? -
hamikike
tag
Teljesen off!
Daninet vagy más infóval rendelkező!Nagyon nem is akarom ragozni és túl sok kérdést feltenni, de mivel ez az "anya" topikom, itt próbálkozom először.
Infót szeretnék az alábbi tabokról.
Nem igazán van (lesz) időm utána járni, és relatíve gyorsan kell. Gyerekeknek lesz, elsődlegesen és másodlagosan, sőt sokadlagosan is játékra. Néha net.
Nem erős hardverigényű játékra, lányos, mozgalmas, ügyességi, gondolkodtató, stb. játékokra.Koobe S7 Easy tablet (Android) : [link]
Prestigio MultiPad 7.0 Prime 4GB (PMP3270B) : [link]
DPS Dream 7 tablet (Android) : [link]
DPS Dual 7 tablet (Android) : [link]
ConCorde Tab ONE 8GB tablet, bronz (Android) : [link]
BluePanther Voyager S+ tablet, gyöngyház fehér : [link]
Overmax NewBase 7" Red : [link]Kinek van ismerete ezekről és mi a véleménye róla.
Illetve melyik az ami teljesen kizárt, melyik inkább ajánlott?
Nagyjából azonos paraméterei vannak mindnek, árkülönbség 1-3 ezer Ft, de nem lényeges, de drágábbat nem akarok, mert ráadásul 2 db kellene (ezért is).Szinte mind az edigitalban van, mert fontos lenne a 8 nap a kipróbálás végett
KÖSZI!
-
hamikike
tag
Nyilván azért ennél több haszna is van, mert különben minek (nem gondolok a csicsásabb külsőre)?
Pl. teljes körű mentés (adatokkal, beállításokkal), esetleg több változatban is, ami gond esetén újra rakható (gondolj a windowsra, jó ha van miből visszaállítani, ezt még az oprendszer is nyújtja). Aztán több olyan alkalmazás van még ebben is, melyek állandó önindulási kényszere kordában tartható, több szabad memória nyerhető, vagy reklámmentessé tehető ingyenes appok (talán van ilyen alkalmazás is). Tűzfal nem igazán működik root nélkül. ha valaki sokat molyol a neten, jó ha van.
Ennél a gépnél a kérdéses hangprobléma, és nyilván aki csinált ilyet más tabon vagy mobilon még fel tud sorolni 1-2 esetet.
Ezekhez többnyire root jog kell.
Azt meg nyilván enyéne válogatja, kell-e neki.Amióta az android él, már igazán alkothatták volna olyanná, hogy hardver független legyen és bármi telepíthető legyen rá, bármelyik android kreálmány.
Daninet
Leírhatnád összefoglaló jelleggel, vagy részletesebben is a rootolás hasznát, ha ennél több. -
hamikike
tag
Tehát végül is működik a dolog. Igazából arra várnék van e még merész vállalkozó (lehet ők is erre várnak), hogy van-e valami gubanc vele.
Mi a tapasztalatod, pl. töltés, fogyasztás, sebesség, appok indulási jellemzője, stb., esetleg más minőségi jellemzők? Változnak-e az alaptulajdonságok, melyek ugye egyébként nem rosszak.Pl azt a bizonyos MVA panel "fakóság" (bár engem napi szinten nem zavar, nem filmezek) problémát lehetne-e korrigálni, vagy ez adottság.
Találtál-e más romot? -
hamikike
tag
Üdv!
Valaki korábban említett egy linket, ahonnan launcherek letölthetők erre a tabra, ott 8 fajtát elemeznek röviden, mint legjobbakat (biztos több is létezik).
Próbálta már valaki telepíteni valamelyiket, ha igen:
1. Mi a tapasztalata?
2. Ezek mind angol nyelvűek, vagy lehet magyar is?
3. Normál appként települnek, csak a vizualitás és egyéb megjelenítés változik de megmarad minden telepített app, csak az "asztal" képernyő tartalmakat kell újra állítani, vagy újra kell telepíteni mindent (az első variáció lenne a logikus)?
4. Melyik ezek közül a legjobb (tudom ez szubjektív, de mégis)?Más:
Daninet rootolta ezt a tabot, valaki szintén megpróbálta, de neki gondjai akadtak. Nem derül ki, sikerült-e megoldani, illetve vannak-e jelentkező gondok, csak hallgat a mély? Mi a helyzet ezzel, mások próbálták már?
-
hamikike
tag
Visszanéztem dolgokat és megakadtam egy régebbi bejegyzésen:
Custom ROM
Ezt nézted már, vagy hallottál róla? -
-
hamikike
tag
válasz
rabbitfriend #451 üzenetére
Látod még ebben sincs szerencséd! 3 km-re van tőlem, mindennap arra megyek el. Persze ez is csak a te infód (mint minden ami veled történik, meg az állítólagos taboddal), ha ilyen helyzetbe kerülnék (de nem fogok, mert előrelátóbb és megfontoltabb vagyok annál) szerintem néhány nap rugdosás után feladnák.
-
hamikike
tag
Igen, köszönöm!
Talán még annyit, hogy mi történik logikailag, mikor az update.img-t szétbontod (kipróbáltam, ok), mi az amitől a root jog meglesz?
Ez az egész más eszköznél is ugyanígy elvégezhető, csak a saját filéivel, vagy ez direkt a Prestigiohoz készült szoftver? Mi a különbség a két RkTools.exe között (gyári és CWM)?
Végül is a RomManager feleslegessé teszi a spec indítást a későbbiekben, ha rootolt az eszköz?
A gapps nem csak a google play hanem egy komplex cucc?Most már tényleg nem lesz több kérdés (azt hiszem).
-
hamikike
tag
válasz
sajti_pajti #436 üzenetére
Te ilyet nem fogsz kapni, mert okafogyottá válna a hősködés!
-
hamikike
tag
válasz
rabbitfriend #443 üzenetére
Ilyen gond eddig csak nálad volt, valószínűleg selejtet vettél vagy azzá tetted.
-
hamikike
tag
Végül is érthető a dolog ha az ember egyszer-kétszer elolvassa. Csak akkor rootolom ha áttekintettem mindent, ehhez egy-két dolgot tisztázni kell, ezért még kérdezek. Ha lehet sorszámozottan válaszolj.
1. Az előlapi usb-én asztali gép usb-t érted?
2. Az unlockroot alkalmazást nem tudom letölteni, mert a weblapról valami vacak le akar töltődni és az Eset nem engedi, van más forrás? De kell ez? Az angol szövegben más módon írja le!
3. Miért nem lehet tápon a tab?
4. A 4.0.4-ből csak 3G-s van? Miért ez kell?
5. Az angol szöveg 10. pontja "will reboot into ClockWordMode" a recovery módot jelenti? Csak mert az angol szövegben a Root on firmware részben a 2. pontban újra írja a "Go into recovery" szöveget, ez ugyanaz?
6. A recovery mindíg így érhető el, és csak ebből az állományból?
7. A recovery mód végül is egy menüválaszték azokkal a menü pontokkal amiket írsz: factory reset, wipe cache, wipe dalvik cache, stb. ? És automatikusan a belső sd-re, a gyökérbe másol, amit root nélkül nem tehetnénk meg?
8. Mi a gapps illetve mire jó a RomManager jelen esetben?
9. Ha billentyüzet nem oké, az AnySoft Keyboard is recovery-ből megy (én most is ezt használom) apk formátumban, vagy simán a filekezelőből apk telepítéssel?Ennyi talán elég, ha ezekre válaszolsz (megköszönöm), akkor kb. világos lesz minden.
-
hamikike
tag
válasz
rabbitfriend #435 üzenetére
Megdöbbentő!
Te most vagy egy balfácán vagy, de nagyon nagy, vagy valami gyerekjátékot vettél. Még egyszer sem fordult elő, hogy az SD kártyát ne ismerte volna fel. Nekem is egy 32 GB-s Samsung C10-es van, sőt egy usb adapterben is egy samu 32 gb-és c10-es mikro sd van és sosincs vele gond
Egyébként te el sem adtad, megvan az a tab, hiszen folyamatosan úgy írsz dolgokról, mint aki éppen most próbálta ki, csak gyáva vagy bevallani, mert az lenne dolgok netovábbja. -
hamikike
tag
A leírásban közölt CWMRk3066_PMP7100D_411.zip és az alján linkelt Prestigio 4.1.1 firmware.zip között mi a különbség?
Az utóbbi a gyári, azt tudom (a Prestigio weblapjáról is letölthető), de az elsőben lévő img file (több is van benne) miben tér el ettől? Erről tudsz valamit? -
hamikike
tag
Köszönjük!
Rakhatnál bele pár képet (esetleg utólag már doc filébe illesztve), mert így is vannak bizonytalan, nem teljesen átlátható (inkább túl röviden és egyszerűen, tőmondatokban leírt) pontjai, és néhányan (ha vállalkoznak rá) elbizonytalanodnak.
Azért lenne így jó, mert mikor az ember elkezdi, nem jó állandóan nézegetni egy másik képernyőt, főleg meg ha bizonytalanná válik az ember, vagy nem egyértelmű a szöveg, jobb ha ki van nyomtatva előtte egy képesebb útmutató.Ezek után ennyi már nem lehet nagy ügy.
Köszi
-
hamikike
tag
válasz
Macika_MC #405 üzenetére
Igazából nem tudom mi lehet az oka, bizonyára márka függő is lehet (esetleg el kell fogadni nyuszifül problémáját is, de az ő igazsága nem általános érvényű), ezek a pocket vinyók egylemezesek lehetnek (mind?), tehát az energia igényük nem lehet nagyon eltérő (forgási sebesség?), így inkább hajlok a márkafüggőségre.
De a dolog működik!! -
hamikike
tag
válasz
Macika_MC #393 üzenetére
Ezt mivel nyitottad meg, ez úgy látom mint ha a Prestigio saját fájlkezelője lenne. Mert az kezdetek kezdetén az én is érzékeltem, hogy az azt is látja, amit más nem, csak valahogy ezt a továbbiakban nem forszíroztam, mert nem voltak ilyen olvasási gondjaim, és mást használtam (TCM, ES). Ez lehet megoldás másnak is!
-
hamikike
tag
De még várd meg, míg Daninet kipróbálja (ha jól értettem) hétvégén a rootolást és pozitív lesz az eredmény, és tetszés szerint lehet majd buherálni, hogy fogja magát sajnálni Nyuszifül (bocs nyuszifül, de te már csak ez maradsz).
Hajrá Daninet. már csakazért is! DE ha bátor vagy, azt mindenképpen köszi mindenki! -
hamikike
tag
válasz
rabbitfriend #390 üzenetére
Már korábban is kérdeztem mid van, szerintem mindkettő, lehet hogy nem direktben, de próbálkozol mindkettőn, és most sajnálkozol. Mert mi dolga van itt szítani a tüzet annak, akinek már nincs oka rá?
Nincs ilyen vinyóm, de: szerintem a tab nem tud leadni annyi energiát az usb-én, ami elég lenne egy forgó winyóhoz (itt a kapacitás nem lényeges). Lehet, hogy ezért is nem lehet tölteni usb-én, mert ezt nem akarták (tudod 2 Ft-ért nem kapsz gyémántot, még port sem). De az aktívat kezeli. Itt van az a kompromisszum, amit írtam, hogy jó tojásrántottát ne várj egy teáskannától (ez csak kisarkítás, még mielőtt példát hoznál az ellenkezőjére!)
Én kipróbáltam a Steelcore-t, 2 példányon is, az az instabilitás, amit ott tapasztaltam, nekem megéri azt, hogy nem tudok külső táp nélküli 500 GB-és vinyót kezelni, de minden mást igen (savanyú a szőlő)
-
hamikike
tag
válasz
rabbitfriend #386 üzenetére
Mit bántál meg, hogy eladtad, vagy, hogy veszítettél rajta? Nem mindegy!
-
hamikike
tag
Nekem kb. 3 hónapja van meg, minden nap használom, hol fél órát, hol 1-2-3 órát. Még nem fordult elő olyan eset, ami problémát okozott volna, ha igen ne tudtam volna kezelni (ez igazából nem volt probléma).
Igazából sok appot próbálok ki, néha van olyan állapot, amikor 150-200 is van telepítve, ilyenkor figyelni kell a szabad memóriára. De mindig tudom kezelni. -
hamikike
tag
válasz
eckmester #383 üzenetére
Szerintem ha kiszűröd az akadékoskodókat (persze nekik is kell a levegő), akkor plusz véleményeket olvasol. Azt azért a plusz véleményű emberek többnyire hozzá teszik: ennyi pénzük volt erre, a plusz 40-60 eft-ért nem kapnak sokkal jobb gépet, tudták mit kaphatnak ezért, ez nekik tökéletesen megfelel, nem akarnak 2 forintért csodát venni, fontos a stabilitás, stb. stb.
Hozzá kell tennem, nekem van egy SG Note I 5"-os telefonom, de én azt telefonnak használom, mert arra, amire ez a tab jó a Note nem. Pedig az egy drága készülék, de a méretétől eltekintve, nem érzem mitől lenne jobb arra a célra, amire a tabot használom. Meg sem fordult a felemben, hogy kellene egy 100-150 eFt-os SG tab.Ebből az derül ki, kell az értelmes kompromisszum, ha valaki erre képes, nem csalódik!
-
hamikike
tag
válasz
eckmester #381 üzenetére
Megmondom őszintén, nem izgatott, mert nem erre vettem. Hírek, böngészés, olvasás, e-book, mostanában némi gyerekjáték (hang kell hozzá).
De én is kipróbáltam, és ha a kezemben tartottam, akkor nekem jó volt. Mellesleg eddig minden formátumot vitt, amivel találkoztam.
Az igaz, hogy kipróbáltam vag 5-6 féle lejátszót és a végén az MX-nél és VPlayernél kötöttem ki.
Lehet, hogy néhányan úgy akarják filmnézésre használni, hogy leteszik 2 méterre és azt hiszik hifi élményben lesz részük. Hát nem, de az orromtól 40 cm-re, ülve vagy ágyban, ha nem bömböl mellettem más X watton, nekem jó.
Ezért nem értem a mások problémáját, mert ha valaki egy ilyen méretű képet nézve bömbölést akar film nézése közben, akkor annak a fülével, vagy nem tudom mivel van baj.Ezek után jött itt valakinek az EQUALIZER nevű program ötlete, amit én is kipróbáltam. Ez már több, mint elég volt.
-
hamikike
tag
válasz
hamikike #378 üzenetére
Elnézést kérek mindenkitől, akiket lerohantam, de eddig (bár folyamatosan olvasom a fórumot) igazából nem voltak fontosak a reakciók. Most viszont valami olyannal szembesültem, amit eddig triviálisnak gondoltam.
Tehát ne érezze senki magát lecseszve. Én is csináltam sokszor olyat, ha valami nem ment, újraformáztam, töröltem, dugtam (?), másoltam, újraindítottam.
Sokszor fél napokat vacakoltam, mert érdekelt a megoldás, és a nehogy má kifogjon rajtam.DE előtte valami fontosat tettem, elolvastam minden lehetséges forrást, kerestem gugliban, topikot bújtam (még a más topikja is jó néha). Mielőtt 1 nap alatt megvettem, 3 hétig molyoltam utána!!
DE egy dolgot nem tettem, nem kezdtem utálni, sározni, s(z)arozni a jelenlegi gépemet, mert azt én vettem, utánaböngészés, megfontolás után (hozzá teszem, előtte 2 db Overmaxot vittem vissza 1 hét alatt, mert mindkettő a végleges lefagyás mellett döntött, már be sem tudtam kapcsolni, de ezt sem utáltam nyuszifülesen, csak azt mondtam nem jött be, és ügyeltem a csere lehetőségre)Persze fontos a türelem, a kitartás, némi alázat, és nem a fejjel a falnak, és a ha nem azonnal akkor k..va sz...r minden, de főleg az eszköz, és hülye az aki megveszi, mert milyen gyökér a gyártó.
Kicsikét tessenek magukba szállni, azok akiket érint. -
hamikike
tag
válasz
sajti_pajti #366 üzenetére
Konkrétan nálam vannak pendrivék, melyek FAT, FAT32 NTFS-re vannak formázva, sőt vannak ilyen SD kártyáim. Mindegyik 2GB-től 32 GB-ig. Eddig ezeket a problémákat nem ismertem, és eddig itt sem merült fel.
De kipróbáltam már Wincsiket is, azok NTFS voltak. Azt is kipróbáltam, hogy usb elosztón mi van, ott pl. nem működött, még akkor sem ha aktív volt. De simán igen, még OTG sem kellet csak egy adapter (bár van OTG-m és azzal is OKÉ)
Bocs, most ti valamilyen új kihívást jelentettek, de nem igazán tudom mit, mert itt nem nagyon lehet elbaltázni valamit. Semmilyen szoftvert nem használtam. Ez nem igaz, mert a hálózatomban lévő eszközöket egy-két macerás programon kívül kapásból igazán az ES FileExplorel látta, gond nélkül (Linux formátumot is!)
Az igaz, hogy más eszközt (fényképezőgép, más eszköz) -
hamikike
tag
válasz
Gulyopapa #364 üzenetére
Én azért (X) idősebb vagyok nálad, ez nem kor függvénye, bár én informatikával foglalkozom, tehát egyértelműbbek a dolgok. Bár az androidos oprendszert én sem ismertem eddig, de logikailag az informatikában nem lehet nagyot tévedni (csak egy ideig esetleg nem sikerül), ha valakinek van némi ismerete az info más területén.
Számít a szemlélet, a nem adom fel, és a nem utálom a mélységes .... ba mindent és mindenkit, hanem olvasok, érdeklődök, próbálkozom. A türelmetlen, izgága emberek kb. arra jutnak, amire ....!!
Ezt nem neked mondom igazából, hanem a nyuszifülűeknek -
hamikike
tag
válasz
sajti_pajti #356 üzenetére
Hát nem tudom ti mit csináltok, de én főleg a TCM-et használom, mindent felismer, de saját hálózatomban lévő nasokat, sőt még a wifi router usb csatijára dugot pendrivét is látja. A pendrivéim össze vissza vannak formázva NTFS, FAT32, FAT, mindegyiket látja. Nem is igazán gondolkozomtam eddig ezen a problémán!
-
hamikike
tag
Én igazából csak a topik nyitás elején reagáltam dolgokra, de minden nap mindig mindent elolvasok, és néha derülök dolgokon.
Most viszont nem tudom szó nélkül megállni a negatív reakciókat.
Úgy tűnik aki semmi jót nem várt a géptől, azon bosszút is áll a hozzá nem értés.
Nekem mindig minden működik.
Nyuszifület meg nem értem, nem ilyen gépe van mégis mindenbe bele üti az orrát és reagál olyanokra, amiket elméletileg már ki sem tud próbálni.
Vagy mégis megtartotta és utálkozik??? -
hamikike
tag
válasz
Gulyopapa #342 üzenetére
Nekem nem otg kábelem van hanem csak egy sima mini usb dugó - normal usb aljzat adapterem is van (semmi OTG bár azzal is megy ) és mégis látom a külső USB eszközöket, mondjuk fényképezőgépet nem próbáltam, de az áthidalható Sd kártyával vagy pendrivével.
Megáll az eszem, mit bénáztok össze! -
hamikike
tag
válasz
sajti_pajti #338 üzenetére
Én mindent látok, szerintem ti valamit nem jól csináltok. Pl. Esfileexploreller min den hálózuaton lévő meghajtómat látom, legyen az bármilyenre formázva.
-
hamikike
tag
válasz
rabbitfriend #340 üzenetére
Akkor balfácán vagy, vagy neked ilyen gépek jutottak!!!!???
-
hamikike
tag
válasz
rabbitfriend #295 üzenetére
Rabbitfriend:
Neked végül is akkor mid van? Prestigio vagy Overmax???? -
hamikike
tag
Mi a frissítés természete, mi változik, miről mire frissítettél. Kérünk bővebb felvilágosítást!
Egyébként ahogy a weblapon látom, csak a 3G- változatnál van egyenlőre frissítés, a sima változatnál nincs!! Kár!!
Más: korábban volt itt link a rootolásra, valaki jutott-e valamire?
-
hamikike
tag
válasz
Departed #184 üzenetére
Departed
Ezt nézted már?
Megnéztem egy programmal a tabon lévő szenzorokat. Én eddig csak a gyorsulásmérőről és a G szenzorról tudtam.
Ez a program a következő szenzorokat jelzi: közelségérzékelő, forgatás vektor szenzor, lineáris gyorsulás szenzor, gyorsulásmérő, mágneses mező érzékelő, 2 tájoló, fényérzékelő, 2 giroszkóp, gravitációs szenzor.Mit lehetne ezzel kezdeni, ugyanis pl. egy iránytűt telepítve nem működik, tehát ezek zömét ez a tab (illetve a rajta lévő JB) nem használja ki rendszer szinten.
Valakinek ötlete?
-
hamikike
tag
Semmi gond, megértelek, én is végig szenvedtem két példánnyal, csak én figyeltem a 3 napra és éjjel nappal nyüstöltem, de mindkettőt (overmax!!) már a harmadik nap délelőttjén visszavittem és visszakértem a pénzt, mondván többet nem próbálkozom (olyan szinten fagyott, hogy végképp nem indult többet). Ezt már biztonsági okokból shop-ból rendeltem, és házhoz szállíttattam (bár 5 km-re volt az átvevő hely, de a 8 nap miatt).
-
hamikike
tag
Ez lehet az amit vagy kb. két hete írtam, amikor frissítettem 4.1.1 -re. Először frissített 4.1.1-re, újraindított, majd megint elkezdett telepíteni, de az lényegesen rövidebb ideig tartott. Figyelmesen olvasva a kísérő szöveget, tényleg egy második, kiegészítő frissítés zajlott.
-
hamikike
tag
válasz
rozsahegyir3 #110 üzenetére
Szerintem az egy szerencsétlen példány.
-
hamikike
tag
válasz
rozsahegyir3 #103 üzenetére
Nem tudom igazából mit láttál, de nálam a 4.0.? oprendszerben ha nyomva tartottam egy ikont (pl. át akartam helyezni), megjelent egy rácsháló, de ez csak pozicionáló célzattal.
4.1.1 -re frissítés után ez eltűnt Szerintem ez szoftveres dolog és nem hiba volt! Én pl. hiányolom. Az előttem szóló azért nem látja, mert ő már 4.1.1 -el kapta (ha jól emlékszem).
Kérdés te mit láttál! -
hamikike
tag
A custom rom engem is érdekelne, ha van értelme, és egyszerű a feltevése. Mivel a sajátja le is tölthető, és használati utasítást is mellékelnek hozzá, lehet, hogy ezt követve itt egyszerűbb, mint más eszköznél?
Pl. az automatikus településnél (nálam frissíteni kellett 4.1.1 -re) kiírta, hogy a gyökérben lévő update.img fájlt utólag töröljem (bár felajánlotta, elfogadtam) most már sajnálom, mert ezek szerint egyszerűen bemásolhattam volna bármikor és újraindulásnál újra telepítette volna (ha kellene).
Más: a hanggal hogy vagytok, halknak érzem, bár csak a video nézésnél esetleg zenénél érdekes (néha játéknál). Mivel ezeket ritkán használom eddig nagyon nem tűnt fel, nem zavart, illetve most mégis.
Tokban van, lehet, hogy ennyire letakarja? -
hamikike
tag
Departed:
Véletlenül nem mentetted le a 4.1.1 update.img filéjét, mire észbe kaptam ki is töröltettem. Igazából a második kiegészítés kisebb méretű img filéje érdekelne, hogy mi az (de az eredeti is). Ezt olyan sunnyogva telepítette, majdnem nem engedtem, azt hittem kétszer telepítem, de ez utóbbi lényegesen kisebb fájl.
Vajon azonos a weblapról letölthető filével? -
hamikike
tag
válasz
rabbitfriend #57 üzenetére
Én két Overmaxot vittem vissza előtte, kemény lefagyások miatt.
Ma telepítettem a 4.1.1-et, ami után még egyszer telepített egy kiegészítést, nem tudom mi volt az.
Egyenlőre nem érzékelem a különbséget. -
hamikike
tag
Egyik ez: [link]
Másik ez: [link]
Mindkettő ugyanaz, csak az ár eltérő. De én nem innen vettem, mert bizonytalan voltam benne, jó lesz-e, ezért nem rendeltem meg. Véletlenül betévedtem egy boltba és rákérdeztem (szerencsére nálam volt a tab) van-e valamijük. Volt, pont az amit kinéztem. Rögtön kipróbáltam és megvettem.
Majdnem 100% ok csupán a mini USB aljzatot takarja ki, de az szikével finoman óvatosan kivágható (kb. 1x1,5 cm-es darab), és akkor 100% jó és elegáns. -
hamikike
tag
Ilyen árban egy 10" gépet nem azért vesz az ember, hogy esrehasson.
Ha gond nélkül, gyorsan működik, és nem akarsz (szó szerint) elélvezni a video látványtól, nem fagy, jó az aksi (nálam ennél többet bír), wifi folyamatos, stb., akkor gondolj arra, hogy némely agyonajnározott márka lehet, hogy jobb képet ad, van benne egy-két plusz, meg lassan már 8 magos cpu, egyénire szabott oprendszer, meg toll, meg 8 Mp kamera: csak 130-160 eFT az ára.
Nézd meg ezek felbontását ugyanilyen méretben, mások-e?
Én speciel nem ezen nézek videókat (ritkán), a netezésre, meg amire használom, nekem JÓ!
A megalomániás érzés végett lehet, hoy jó lenne egy 180 EfT gép, de minek?
Ehhez képest ez a gép a saját árkategóriájában veri néhány társát több mindenben, de főleg a megbízhatóság terén, ami ha utána olvasol nem utolsó szempont: miért is adtad ki a pénzed, tipródj, rohangálj a szervizhez (ha van), vagy használod nyugodtan.
Én kb. 4000 Ft forintért vettem rá egy samu tokot, ami kihajtható mint egy könyv (a sajátját eltettem) és kb. 1000 Ft-ért vettem hozzá egy tollat, hogy ne taknyozzam össze képernyőt: használat szempontjából OK.
A töltőt nem értem, nálam oké. -
hamikike
tag
Szerintem a concorde 4:3 kijelző aránya annyira nem vészes, de pl. szerintem ezen a 16:9 arányú videó kisebb felületen jelenik meg, más esetben nem lehet vészes.
Az már más kérdés, hogy én is olvastam furcsaságokat róla. Eredetileg én is egy novumot akartam, de az említett problémák miatt maradtam a Prestigionál és nem bántam meg, eddig kitűnő! -
hamikike
tag
válasz
rayman2006 #18 üzenetére
Én még csak USB-t próbáltam, abból viszont többfélét, 32 GB-ig (NTFS és FAT32 -t is). Szerintem semmi akadálya, OTG kábelt is adnak hozzá, de esetleg a lemez külső energiaellátásáról gondoskodni kell.
Ami fólia van rajta az dísz, más nincs, de tehető rá, akármilyen 10"-os.
A képernyőt még csak lakásban próbáltam, de azt vettem észre, ha erősebb vény éri (nálam kb. 150W -os halogén lámpa fénye olvasás közben, nem szándékosan) emelkedik kijelző fényereje, majd napon is kipróbálom. Mostanában kevés ilyen pillanat van. -
hamikike
tag
Persze, több fajta billentyűzetem is van, de az mind helyzet (program) függően jön be, ott hiába írok be bármit azt nem hajtja végre úgy mint a telo numerikus-telefonálós számbillentyűje telefon esetén. Szerintem.
Más romot feltenni nem akarok (van-e egyáltalán rá való), rootolni szintén nem. Nem ezért vettem. Talán a rootolás esetleg jó lenne, néhány fölöslegesen és állandóan önindulós alkalmazásnál, vagy teljes biztonsági mentésre, de meg vagyok nélküle. -
hamikike
tag
Eddig kb. 200 alkalmazást telepítettem (na nem használom mindent, csak kipróbáltam), 1-2-vel volt az említett gond.
Persze van 1-2 dolog ami például nem működik, pl. tarfipax figyelő, de hát nincs gps benne, meg olyan dolgok, amelyekhez bizonyos szenzorokkal nem rendelkezik, pl. iránytű, stb. De ez érthető.
Én főleg netezésre, újságok, hírek olvasására, TV műsor megnézésére, könyv olvasásra, videók képek nézésére (ezeket ritkábban) és néha játszásra, de ezt minimálisan - használom. -
hamikike
tag
Meg tudom erősíteni.
Én kb. egy hónapja használom minden nap több órát, zökkenés nélkül megy, gyors, jó a képe. Már megjelent a 4.1.1 frissítés. Eddig egyszer sem fagyott, nem lassult. Az aksi, ha a wifit kikapcsolom, így akár 2 napot is kibír. Ami érdekes ha este leteszem, mondjuk 50%-al, reggelre ugyanúgy 50% a kapacitás (nem kapcsolom ki csak a képernyőt), sőt volt olyan is, hogy kb 24 óra alatt is csak 1-2%-ot esett.
Nekem eddig oké. Igaz sok mindent nem találtam róla, csak egy német nyelvű, elég részletesen bemutató youtube videót, sokat vacilláltam előtte, de nem bántam meg. -
hamikike
tag
Üdv mindenkinek aki ide fog járni!
Én eddig minimálisan tapasztaltam, de meg is volt az oka, pl. olyan tabmagazint akartam telepíteni amit concorde-ra szántak, vagy pl akartam telepíteni a GoogleEarth apk-t, nem engedte (a play-ről). Igaz letöltöttem máshonnan és úgy települt.
Kisebb, egyszerübb játékok simán, mivel nem vagyok játékmániás, komolyabbat nem is próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alkoholista nevelde
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest