Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hombre[EU]
nagyúr
de ekkora "rizikót" már legyenek szívesek bevállalni, fōleg egy capcom (ha pl. a dying light-tal megcsinálták).
legyen nextgen konzol+pc és ~12hónapig teljes áras utána pedig még 6-7évig nyugodtan árulják. nem ezen múlik a sorsuk
sōt az,hogy only nextgen cím még lehet nagyobb marketing is,mint egy egyszerū resi7 folytatás.
ha már dying light->[link] nem sok kárt okozhatott az,hogy nem sz*rakodtak a lrevgen porttal -
válasz
karmaresz
üzenetére
Még szép,hogy nem működik egy idő után ez így is van rendjén, DE vírus ide vagy oda(mert most mindent lehet erre fogni ugye) ilyen nagy múltú űber cégek, egy cseppet publikálhatták és szervezhették volna jobban a dolgokat,VAGY akkor eltolták volna az egészet erre hivatkozva pár hónapig, és nem lett volna ez a "káosz" de amilyen világ van, még az is elképzelhető,hogy szándékosan így lett ez tervezve, mert a negatív reklám is reklám,sőt...
-
karmaresz
senior tag
-
karmaresz
senior tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy közgazdász szemmel az sem működik, hogy csak gyártunk-gyártunk és raktározunk, vagyis öljük bele a sok pénzt és nincs bevétel, mert várjuk, hogy mikor lesz elég mennyiség kiszolgálni a kezdeti igényeket. Mindezt úgy, hogy esetleg a legnagyobb konkurens piacra lépett és elbizonytalanítja azokat, akik elsősorban egy új generációs konzolra és csak másodsorban egy Sony termékre várnak.
Ráadásul a rossz hír is hír. Fél év múlva mindenki elfelejti ezeket, viszont az, hogy van új ps5, meg XSX mindenkihez eljut, hiszen nem csak a szakmai oldalak, hanem lásd Origo, Hvg is foglalkozik a mizériával. -
En arra vagyok kivancsi, hogy vajon erkezik a Gran turismo sporthoz egy olyan patch amivel az uj kontroller haptic ravaszai atadjak a visszajelzeseket. Ha igen akkor raer a gran turismo 7 es boldog leszek megint egy darabig :) nalam az uj kontroller es a tempest 3d a system seller egyebkent (na meg a 4k 60fps a gts eseteben)
-
Elderath
addikt
Nem értem a sírást a "gyenge" start miatt. Emberek nagy része már évek óta játszik valami multival, ami az új gépen jobban/szebben fog menni, ott a teljes PS4es library indulásra. Pókember ugyanolyan jónak néz ki, mint az elődje, DS remake meg kenterbe ver grafikailag mindent, amit eddig mutattak és a PS4 tulajok 99%a nem játszotta az eredetit, így kit érdekel, hogy "csak" egy remake. Alig várom már hogy kukázzam ezt a lassú és hangos Prot az akadozó UIval együtt.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Én nem kapaszkodok a ps4-be, tőlem elengedhetik. Nekem elég volt ez a 7 év belőle, mindemellett érthető az egész. És lehet itt sütögetni mindenkire, hogy dehát csak a profit érdekli. Node lássuk reálisan: ha nem lenne pénz a videójátékban, nem foglalakozna vele senki. Nem fektetnének bele, nem ide jönnének a magasan képzett szakemberek, stb. Ezt ne várjuk el, mert nem csak teljesen irracionális elvárás, de a vége sem lenne vidám. Userbase nélkül nincs fejlesztés. Lásd VR. Csoda, hogy néha azért érkezik valami értékelhető, és ehhez is legtöbbet a PSVR tette. Szívjóságból senki nem fogja ezt csinálni, és ne keverjük ide, hogy a sony belsős stúdióiknak nem kell, hogy közvetlenül megérje. A capcomnak nincs más bevétele ebből, csak amit elad.
-
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Rosszul nézed, mert nekik az Xbox a GamePass seller.

-
front3r
őstag
Szerintem se állja meg a helyét, hogy ez rosszabb launch, mint a PS4-es. Ott még nem is volt "full" backward compatibility a PS3-as generációra, csak azzal a pár játékkal játszhattál, ami megjelent PS4-re. Itt meg van a PS4-re szinte teljes BC. Nekem van kipörgetni valóm még a PS4-es játékokból, már az is jobb, hogy stabilabb framerate-el futtathatom ezeket, és még nem beszéltünk arról, hogy mi van ha kap az adott cím PS5-ös patchet.
Ráadásul a Watch Dogs: Legion-t(amennyiben jó lesz) is már PS5-öön szeretném elkezdeni, hiába jelenik meg október végén.
A Destruction All-Stars-ra is kíváncsi vagyok, ha már AAA kategóriában érkezik, akkor valóban ennyire szórakoztató lesz? De megvárom a kritikákat azért, ugye itt a 30 ezer forintos ár miatt meg kell kétszer is gondolni, hogy első nap megveszem-e.Kicsit ez a generációváltás olyan, mint a PS4-PS4 Pro között, csak nagyobb léptékkel.
Nálam az XSX egyelőre nem opció, majd 1-2 év múlva, ha lesznek rajta olyan címek, ami miatt érdemes lesz megvenni. Lehet pl. egy Stalker 2 miatt megvenném a konzolt. De azt se lehet tudni, vagy hogy jön-e 2-3 év múlva új Forza Horizon, vagy egy Fable.
Úgy egyáltalán milyen minőségi színvonalat fognak megütni ezek a játékok, ez is eldönti hogy beruházok-e a másik konzolra. Nem véletlenül választottam én sem a PS-t, pont a színvonalas játékai miatt, és ezért nem is akarom elengedni a Sony vonalát. -
hombre[EU]
nagyúr
7-8évnyi brutális content van kint a gépre,nincs joguk felháborodni
minél hamarabb elengedik annál jobb lesz késōbb mindenkinek.
pl. azok az emberek akik a Resi8-on azon dolgoznak majd,hogy valahogy tartsa a 60körüli frissítést a játék, ehelyett a motort is fejleszthetnék. vagy minek rakjanak ki 30különbözō zombit a jelentbe mikor a ps4-nek úgyis csak 8 fér a memóriában stb stb
-
Deck
titán
válasz
üzenetére
Azt 1-el feljebb írtam a generációra, erre Wesder kiemelte azt a 2 exkluzívat és arra írtam, hogy nektek mi jön? Ezért, csak az exkluzív érdekelt itt most.
Majd meglátjuk a teszteket, eladásokat melyikek lesznek jobbak
Természetesen akiket csak ez érdekli az vegye bármelyik új generációs erősebb gépet!

-
Oké ezt osztom én is, és én is szeretném sokkal jobb minőségben tolni a játékokat, DE akkor is ráért volna még ez a generáció váltás, szerintem... érdekes a Csucsimát megtudták csinálni, hogy alig legyen töltési idő és normálisan fusson, élveztem a játék minden percét! Szerintem sokkal többet számít, hogy egy adott fejlesztő csapat ért ahhoz amit csinál, és ez a végeredményen is látszik, vagy csak "összedob" valamit és várja a sikert! A hardver csak másodlagos egy bizonyos szintig....persze nagyon számít az is,mielőtt megkövezne bárki is!
-
Moby
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
A preorder cirkuszt, és az induló készlethiányt lehetett volna vele elkerülni. Más nem igazán változna. Másrészt mindenkinek akkor van genváltás, amikor elballag a boltba a ps5-ért. Olyanra igazítja a saját launch lineupját, amilyenre szeretné, meg ameddig a türelme kitart.
-
Deck
titán
válasz
-FLY->
üzenetére
Legszarabb start ever? Azért, ne vicceljünk.. Ott lesz egyből a Spider-Man és a Demon's Souls Remake. Ezek is 4k 60fps-be futnak ahogy a Cyberpunk 2077 (ez miatt rohan az ember gépet venni) is de az AC: Valhalla is így fog futni vagy később a Fenyx Rising.
Sehol sincs ehez a PS4 start pl. a Killzone-al és Knack-el. -
Moby
veterán
válasz
-FLY->
üzenetére
Nem volt rá szükség. Több ezer címmel indít mindkét oldal. Ez maximum azoknak probléma, akik kipörgették már az előző generációt teljesen.
BTW Travis Scottnak már van. -
RangerFox
Topikgazda
Milyen jó, hogy tegnap kértem, hogy tartsunk meg egy szintet...
-
-FLY->
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Szerencsére nem jönnek rá olyan címek, amik miatt az ember rohanna talán, nekem ez az egész indítás nagyon gyenge, de ilyen készletekhez mondjuk meg minek is lenne erősebb.
Legszarabb start lesz ever, simán tolhatott volna egy évet rajta az ms és a sanyi is, normális készletekkel system seller címekkel startolhattak volna (HZD+GOW, zöldeknél Fable+Halo
). -
F-ECT$
titán
válasz
icemad
üzenetére
2 gyerek, 2 tv, 2 konzol, 2 előfizetés? Húzós... (Vagy Neked is van, és így 3 kell mindenből?)
Hosszú távon szerintem olcsóbb a 2 xsx, az xss kevés lesz és nyúzni fognak hogy cseréljétek le.
@RangerFox: Szerintem egy gyerek nem igen lát különbséget a 2 között.
Ezzel nem értek egyet, gyerekként sokkal jobban zavart a rosszabb felbontás, alacsonyabb fps, mint felnőttként. -
d@vee
őstag
Léteznek természetesen, de ne felejtsük el hogy 2013-as konzol és bőven kiszolgálta az idejét. Megjelent rá pár ezer cím, amit PS5 megjelenes után is ugyanúgy futtat, senki sem írta hogy el kell dobni.
Jó lenne ha innentől csak nextgenre fejlesztenének, de esélytelen még pár évig. 150 millió potenciális vasárlót (plusz ott van az XOne is) nem fognak félredobni csak úgy. -
válasz
Kendek
üzenetére
Ha 1000db körül jön be az országba, akkor a valamelyik napon 350K-ért hirdetett gép még lehet, hogy a végén olcsónak fog számítani😏 Karácsonyra lesz itt hirdetve 4-500K-ért is gép, ha ez igaz...az már más kérdés, hogy ki fogja ennyiért megvenni, de lesz arra is kereslet az tuti👍
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Meg a ps4 tulajoknak. Vagy ők mostmár nem is léteznek november 12 után?

-
karmaresz
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Ezért nem értem, miért kellett az MS lépésétől így becsicskulnia a Sonynak, és hozzájuk igazítani az árat. Ha 599-en nyitott volna, akkor kicsit szűri az early adopterek számát, vagyis kisebb a sor és a frusztráció, viszont ebben az esetben is elment volna minden készlet és nem veszteséggel adják már az el a konzolokat sem. További jó következménye lehetett volna, hogy mivel inkább HC gamerek vennék, valószínűleg több játékot is adnának el a kezdetekben konzolonként. Aztán meg szépen apránként elkezdenék az árat is csökkenteni.
... tudtommal nem érv az sem, hogy akkor a casualok/csalódottak átpártolnának MS-re, mivel abból sincs elég jelen állás szerint. -
válasz
Imilenni
üzenetére
Magában a címben sajnos van igazság (a puszta spekulálásnál kicsit több), attól függetlenül, hogy a leírt dolgok csak részben fedik a valóságot.
Ezért sem kell csodálkozni rajta, hogy egyelőre nem fognak PS5-exkluzív címek érkezni. Egyrészt mert több pénzt hoz ha nagyságrendekkel nagyobb a megcélzott közönség, másrészt pedig nincs szükség az emberek ösztökélésére. Ami konzolt a következő időszakban le tudnak gyártani, annak az eladásával semmi probléma nem lesz. -
-
RudY
addikt
Ennek az újabb rendelhetőségnek 18681volt valami sikere és eredménye vagy 5 perces behalás lett? Nem volt azóta semmilyen hír valahogy. Azt tudom, hogy innen is sikerült valakinek a rendelés.
-
Ha direkt rosszul idézel, könnyű úgy beállítani, hogy igazad legyen, és kettős mércével gyanúsítani másokat. Tipikus más szemében a szálkát, sajátodban a gerendát sem hozzáállás, már bocs.
Szóval, a javított verzió:
Te ezt írod (origo style): "micro azt mondta a jelen generációra is kiadnak még játékokat jóideig"
Valóság: a micro azt mondta, hogy minden játék, ami jön xboxra, még 2 évig jönni fog one-ra is. Ehhez képest úgy néz ki, már 2021-ben lesz olyan játék, ami series x|s only. Ami amúgy abszolút nem baj, sőt. -
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Jószerivel csak egyetlen boltról tudjuk biztosra, bizonyítottan és elismerten, hogy mennyi konzolt osztottak nekik első körben a premierre, és az 55 darab. Nyilván a KV-nál ennél némileg nagyobb számmal gazdálkodhatnak, de a nagyságrendet azért erősen sejteni lehet. Az 1.000 darab az valószínűleg a nagyon max mennyiség, ezek után szinte álom kategóriának tűnik már olyan soknak hangzik. Annyi egészen biztos, hogy tízezres nagyságrendről szó sincs.
-
zozika84
őstag
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Annak aki komolyan veszi megy a botozás

-
3L1T3
addikt
válasz
Tomtailor85
üzenetére
-
Szabi®
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Az még így a generáció elején semmit nem fog jelenteni,jó pár évnek el kell telnie, mire kiaknázzák a gép tudását. A gép megjelenése után kell egy 3-4 év,hogy valós nextgen-t lássunk
-
_drk
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Jelen helyzetben szerintem oltári bukó csak PS5-re kiadni valamit.
Nem is az, hogy kevés lesz a piacon, de ahol lesz is PS5 ott is darabolódik, ki mit vesz meg.Hiába van 100 millió PS4, max a GTA5-ból fogyott annyi.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ugyanaz az RE engine megy alatta, amiből ott a prevgen változat. Amit nyilván akkor kezdtek el ps5-re pimpelni, amikor megkapták a devkitet. Ami vélhetően nem esett egybe azzal, amikor a játékot elkezdték készíteni. Sejtjük mekkora meló lesz visszabutítani prevgenre

-
Moby
veterán
válasz
hyggelig
üzenetére
Mert azt várják, hogy 3 éve, amikor ezeket a játékokat elkezdték tervezni, akkor arra kellett volna fókuszálni, hogy a még csak tervasztalon létező nextgenre optimalizálják. Meg el kéne skippelni a 100 milliós ps4 bázist, és eladni párszázezer darabot, hogy aztán büszkén lenyilatkozhassák: mi olyan rohadt jófejek vagyunk, hogy lemondunk a profitról, és kicseszünk sokmillió userrel csak azért, hogy pár ps5 tulaj úgy érezhesse, beérett a "befektetése"

Mondjuk egy olyan topikban, ahol azért akarnak verekedni, mert valaki annyiért hirdeti a portékáját, amennyit jónak gondol, én nem várnék sok józan észt
-
En jobban orulnek only next gen cimeknek mar csak a fejlesztes fokuszaltsaga miatt is. Viszont ha a Sonynak az a terve, hogy akciozzak a ps4 prot es megmarad gyartasban ezzel kvazi adni egy xbox series s alternativat az egy tok jo otlet.
-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Tomtailor85
üzenetére
BULLSHIT!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PLC programozás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Autós topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
sōt az,hogy only nextgen cím még lehet nagyobb marketing is,mint egy egyszerū resi7 folytatás.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nálatok mi is lesz startkor?
).