Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
válasz
miami
üzenetére
"Hasonló most a Stellar Blade esetén, hogy pár ruhát átdolgoztak, erre "mindenki" fejeket akar látni a porban, hogy nem ezt ígérték. Ami részben igaz, de nem is mindent dolgoztak át, tehát nagyobb a füstje, mint a lángja."
A probléma ezzel az, hogy sokkal több ruhát átdolgoztak, mint az a 4 db, amin pörög az átlagember. Van ahol nagyobb a módosítás, van ahol kisebb. Az összehasonlító videók alapján van vagy 10 ilyen ruci.
Olyan is van, amit csak az 1.00-ás verzió tartalmaz (a januári State of Play-es gameplay-ben mutatták), de az 1.02-es patchelt verzió már nem tartalmazza. Ezt a játék mostani verziójával nem tudod megszerezni, csak akkor ha a lemezes verziót tolod patch nélkül. WTF
Pedig ahogy elnézem, eléggé késznek tűnik az a ruha. Semmiféle félkész illetve befejezetlen érzete nincs. És az a szomorú, hogy azt a rucit mutogatták a januári State of Play videóban is. Joggal keresték a játékosok, hogy az mégis hová lett időközben.
Gyakorlatilag a marketing anyagokban másabb ruhák szerepelnek, mint, ami a vásárlóknak szánt verzióban van. Ez így eléggé vásárló megtévesztő, amit sokan nehezen nyelnek le.
Továbbá a demóhoz képest a gore mértéke is csökkent - egy 18-as játékban mi szükség ilyesmire? Egy Baldur's Gate 3-ban pedig szabadon mehet a kukicibálás és etye-petye a medvével?
Mi ez a kettős mérce a játékiparban? Az egy sokkal durvább és kevésbé gusztusos dolog, mint Eve ruhatára/megjelenése. Még a női játékosok is szót emeltek, hogy ez mégis mi a franc.
Illetve mint kiderült eléggé gagyi és tűzoltás jellegű az 1.02-es patch, ahol bizonyos ruhák úgy vannak "cenzúrázva", hogy konkrétan painttal oda van Eve hasára rajzolva egy "szalag", ami kitakarja Eve köldökét/has részét. Szemmel láthatóan másabb textúrájú az, mint az a ruha, ami akkor éppen a karakteren van. És a ruci kis ikonja jelzi, hogy amúgy ott eredetileg semmiféle "szalagnak" nem kellene lennie. Azt a kis ikont már elfelejtették megváltoztatni.
Az az elképzelésem, hogy valakik fentről kiadták az utasítást, hogy legalább 10-15 rucihoz nyúljanak hozzá, mert ez abban a formában így nem mehet mindenhova, ahogy eredetileg a fejlesztők tervezték.És amikor a játék először behozza a ruhaválasztó lehetőséget, mutat egy kis videót is. Na abban a videóban is másabb ruhák vannak, mint a vásárlóknak szánt játékban (a kínai ruhás szerkóban látszanak Eve lábai, a játékban való verzióban, pedig takarva vannak azok is stb.). Rengeteg fotó van róla a neten, nem hozom be ide őket. Én is láttam a két szememmel, amikor eljutottam a játékban ahhoz a részhez.
És hogy ezt is miért kellett így megváltoztatni, azt sem tudja senki. A korhatár besorolás nem indokolja ezt. Plusz a megjelenés előtt 4-5 nappal még a fejlesztők és a Sony is úgy reklámozta ezt a játékot, hogy a világon mindenhol cenzúra mentes lesz. Ez sem lett igaz.Ettől függetlenül vannak még Eve-nek dögös szerkói és a játék is nagyon jó lett (gyengeségei ellenére én nagyon szeretem és baromi szórakoztató és addiktív a cucc), de, ahogy írtam is, az ilyesfajta félrevezetést és hazugságokat sokan már nem tolerálják. Voltak játékok szép számmal, amik totál más marketinget toltak, mint, ami a végleges játék lett. Elég csak az Ubisoft játékaira gondolni, de a Cyberpunk 2077 is ilyen mestermű volt a megjelenés napján. Emlékszem, hogy 2 nappal a megjelenés előtt is olyan launch trailert tolt fel a CD Projekt a netre, aminek semmi köze nem volt az akkor megjelent játékhoz. No comment. Nem csodálom, hogy az emberek idővel elfáradtak mentálisan az ilyen szemét húzások után.
És sokan úgy vannak vele, hogy a Sony már sok távolkeleti cucchoz hozzányúlt a múltban, csakhogy a nyugati aktuális normáknak megfeleljen az adott cím és a Stellar Blade játékkal telt be a pohár a játékosok egy részénél. Ilyen szempontból kicsit jogosnak érzem.
Emellett ez volt az egyetlen játék, ami szembement a woke irányzattal, így sokan azért álltak be a támogatók sorai közé (konzol hiányában is megvették a játékot), mert ez nem az a szokásos nyugati szemét volt, hanem valami új, valami más. Amiben némileg csalódniuk kellett.
Ahogy olvasom a petíciót, a játékosok sem akarják, hogy fejek hulljanak, vagy hogy emberek meghaljanak (mondjuk a petíció indítója már nem egy halálos fenyegetést kapott a neten, illetve 50 000 dolláros vérdíjat is tűzött ki rá 1-2 beteg streamer, csak hogy kussban maradjon a srác végleg), csupán azt a verziót akarják látni a játékból, amit korábban mutogattak, illetve a marketing anyagokban ígértek.A játékosok megvették a játékot, játszanak is vele, csupán nem tetszésüket fejezik ki a Sony iránt, mert szinte biztos, hogy ez a csodás immár amerikai székhelyű Sony kényszerítette a fejlesztőket az utólagos módosítgatásokra. Gyakorlatilag nem bojkottálják és akadályozzák a játékot semmilyen formában. Még a Metacriticet sem negatív rewiev bomb lepte el, hanem pozitív.
Konkrétan eddig a PS5-ös éra legmagasabb pontszámát kapta a játékosoktól:
De a Japánokhoz és a Koreaiakhoz is eljutott ez a dolog és ott sem örültek ennek. Már náluk is láttam a petíció közlését, szóval ők is érzik, hogy itt valami nem kóser. Sőt már az egyik koreai gamer magazin (TV műsort láttam, még a bemondó hölgy is eléggé attraktív volt
) is foglalkozott ezzel, szóval annyira nem egy megszokott dolog ez náluk sem.
Szerintem ezzel mindent el is mondtam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- WELOCK smart lock ToucA51 okoszár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) is foglalkozott ezzel, szóval annyira nem egy megszokott dolog ez náluk sem.
Kendek
RangerFox