- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peter Kiss #11471 üzenetére
Ennyire: [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11466 üzenetére
No de gondolom abban egyetértünk, hogy nem illik ilyen, szerver által beállított változókat ($_POST, $_GET, $_FILES, stb.) írni. Adja át másik változónak inkább, mert ha hozzászokik, akkor később elég káoszos lehet a kódja.
(#11464) mobal:
hmm, hát ez fura, hogy ezt nem oldották meg.
Vagy azt csinálod, hogy végigszaladsz foreach-csel a tömbön, és a megfelelő indexeket használva nyomatod át ciklusban a metódusnak (hát "evvan"), vagy másik változónak adod át szintén foreach-csel végigrohangászva rajta, vagy a frontenden változtatod meg az input mezőket, szétbontva (hát ez sem túl jó).
Ez tényleg fura, hogy nincs megoldva. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11438 üzenetére
Pontosan.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Való igaz.
-
CSorBA
őstag
válasz
Mondjuk számtípusoknál én cast-olnék vagy filtereznék, nem escape-elnék.
+1
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11424 üzenetére
Azt nem is néztem. Igazából erőm sincs az egészet nézni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11424 üzenetére
Én sem értem, miről beszélnek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11418 üzenetére
Hmm, köszönöm, ez hasznos infó volt, elgondolkodtató, simán lehet tényleg a normális GC hiánya.
Akkor érdemes eltöprengeni a szolgáltatóváltáson, oda, ahol újabb PHP-verzió van, mert a Drupal tényleg igen erőforrás-igényes, tehát sok hasonló probléma jelentkezhet még, ha nem váltunk időben. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11415 üzenetére
Huhh, köszi! Ezekre még nem gondoltam, de jó gondolatmenet.
Az a gáz, hogy az éles szerveren ez a verzió adott, és nem úgy néz ki, hogy váltanak. Akkor lehet, hogy megpróbálom rábeszélni a megrendelőt a szolgáltatóváltásra, bár nem hiszem, hogy egykönnyen belemegy... a korábban linkelt szolgáltató árai elég kedvezőek egy 2 GB-os csomagra, most épp 5760 Ft-ot fizet évente ennyiért, szóval ez elég jó ár. Mondjuk azt nézem, hogy Tárhelyparknál jelenleg 1 GB 3900 Ft-ért kapható. Bár tény, még mindig előbbi jön ki arányaiban olcsóbbra.Egyébként Te is tapasztaltál már korábban valamelyik program flow-nál ilyen jellegű problémát, hogy ez így kapásból eszedbe jutott?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11410 üzenetére
Hali! Igen, konkrétan 5.2.17-es verzió.
Lehet valami bug ebben a verzióban, vagy miért?
Egyébként teljesen jogos a kérdés, ezt elfelejtettem mondani, localhoston pedig 5.3.8 van fent.(#11411) KKope
szívesen! -
pvt.peter
őstag
válasz
Peter Kiss #11375 üzenetére
Igen, az meg is van, ezt most ki is egészítettem, viszont az a baj, hogy minden "rossz" karaktert, tehát ami nem esik ebbe a halmazba: "qwertzuiopasdfghjklyxcvbnmQWERTZUIOPASDFGHJKLYXCVBNM0123456789.-" azt kettő db "_" jelre cseréli ki.
protected function _createClientID($name) {
if (!preg_match("/^[a-zA-Z]$/", $name[0])) {
$name[0] = 'A';
}
$pattern = "/(?:[^qwertzuiopasdfghjklyxcvbnmQWERTZUIOPASDFGHJKLYXCVBNM0123456789\.-])/";
$replacement = "_";
$subject = $name;
return preg_replace($pattern, $replacement, $subject, -1 );
}Nem jövök rá, hogy mi a probléma vele.
A tesztelős oldalon is ue a helyzet. [link] -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #11299 üzenetére
Hát, én nem is találom ennek a forrását.
Ezt találtam, ez működik is legalább. -
válasz
Peter Kiss #11281 üzenetére
En ugy tudtam lehet.
[link]És általában, ha programozol, érdemes mindent angolul elnevezni, hogy gyakorlatilag bárki megértse?
Jo valasz csak nem ez lenne a kerdes. Olyan problemak erdekelnenek amik azon tul elojonnek hogy valaki nem erti meg egy ekezetes valtozo nevet. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11263 üzenetére
"fokozatosan jövök le a cuccról"
Kitartás, minden csak akaraterő kérdése!
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11263 üzenetére
Öhm, a DIC-hez tudnál adni tutorial anyagot? Megleltem a te írásodat is, de úgy igazából nem bírtam felfogni...
Lehet, kell egy kis idő.
Amúgy van különbség a sima dependency injection és dependency injection container között?A final-t pedig én azért tartom jónak (most kis mongodbs kitérővel ugyan, de Java-t rágom át újból) mert a Java-nál volt erről szó, hogy minden osztályból, amiből nem képzünk további alosztályt, azt érdemes final-ba rakni, hogy ne képezzenek belőle alosztályokat/alpéldányoka. Így megakadályozható, hogy futási időben a hierarchiában felette lévő osztályokhoz hozzáférjén...
Bár eddig még Yii-nél csináltam pár ilyen kis alkalmazást, ott még nem jelzett hibát, de majd meglátom, mit hozz a jövő ez ügyben.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11261 üzenetére
Hm, érdekes.
Lenne pár kérdésemAmúgy egy Auth osztálynál, amit valszeg már nem fog tovább kiterjeszteni ( alosztályt létrehozni belőle), azt miért nem zárja le final kulcsszóval?
Másik kérdésem, adatbázis kapcsolódásnál, miért nem használja a singleton minta implementálását?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Peter Kiss #11258 üzenetére
"Adott felhasználó bejelentkezve tartása" - igen, erről beszéltünk. E területen a megoldási elveink egyeznek pl.: sütibe csak session kulcs.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11194 üzenetére
Megnézem, köszi.
Azt hogy lehet megoldani PHP-vel (vagy az inkább a szerver software dolga?) ,hogy bizonyos adatokat (bizonyos feltételek teljesülése után) más HDD-re mentsen mint a gyökérkönyvtár?
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11192 üzenetére
Nekem sem tetszik mert szinte 0 a módosítható paraméter, és magától sem talál ki sok mindent (ez igaz a többi példájukra is) , hiába csak ez példa, értelme így semmi sincsen.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Peter Kiss #11143 üzenetére
meta tagben, hogy tudom ki küldeni headerrel? megpróbálnám úgy.
CSorBA hozzászólásából vettem: header("Content-Type: text/html; charset='UTF-8'");
valami ilyesmi kellene nekem? és ezt mindegy hol helyezem el az oldalon?
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11136 üzenetére
Jah hogy az a teljes, és nem a public_html-ig. Értem. Köszönöm, működik
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11132 üzenetére
Ne haragudj, nem értelek.
Ha teljes útvonallal adom meg, akkor a cron-ban jó lesz. Viszont közvetlen megnyitva a fájlt, nem.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Peter Kiss #11110 üzenetére
Köszönöm szépen.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy PHP-ban való fejlesztésre ki milyen környezetet használ?
Illetve pl. Te mit használsz? -
j0k3r!
őstag
válasz
Peter Kiss #11087 üzenetére
a zartsagon gyorsan lehetne segiteni meg a private dolgokon is. ha a rekurziv mukodesen azt erted, hogy vannak olyan elemek, amelyek mas elemeket tartalmazhatnak (pl.: div), akkor azoknak esetleg lehetne irni egy HtmlElement-bol szarmaztatott ContainerElement osztalyt, amibol szarmazik mondjuk a Div, de ennyire nem akartam belemenni. a builddel kapcsolatban igazad lehet, hogy a rendereles mar nem igazan tartozik egy elem feladatai koze. kijavitani most nem fogom, mert nem igazan van most idom erre, raadasul, ha jol lattam, a kollega mar egy masfele megoldast hasznal.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Peter Kiss #11094 üzenetére
Igen, aztán nekem is eszembe jutott.
Akkor először is Ribbonból létrehozok egy osztályt, majd Tabból is lértehozok egy új osztályt, majd pedig a Ribbonhoz hozzáadom a Ribbon::Add metódussal.
Ahhoz, hogy látszódjon a Fül 2 -nél a táblázat, akkor gondolom majd a Tab::AddContent -t kell használni.
Esetleg ezeknek a megírásában tudnál segíteni?
Nem látom át ezeket a _render* függvények működését.
Vmi ilyesmi [link] tartalomnak kellene létrejönnie. -
pvt.peter
őstag
válasz
Peter Kiss #11054 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítségedet, valószínűleg a te megoldásodat fogom használni.
Még kérnék egy kis segítséget a _renderBody() illetve a _renderHeader() megírásában.Nem tudom, hogy hülyeség-e az amit kérdezek, de ez a kettő miért ne lehetne-e akár egyben?(bocs, hogy nem szerkesztettem a válaszaimat, nem akartam 1 hsz-ben összesűríteni ennyi választ különböző postokra)
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #11089 üzenetére
Erre nem gondoltam
Lehet, hogy hülye kérdés, de Session-be lehet adatot rakni? Vagy hogy van ez?Szerk:
Csak regisztráltak használhatnák a kosarat -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11082 üzenetére
Örülök, hogy ennyi jött át neked az egészből...
Legalább bebizonyítottad, hogy veled aztán értelmes vitát nem lehet folytatni személyeskedés nélkül. Na mindegy, reméljük, majd idővel elsajátítod ezt a képességet.
Addig is királykodj nyugodtan a topicban!(#11081) j0k3r! :
hát az biztos, hogy a fenti thread helyett tényleg értelmesebb lett volna beverni pár sört. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11068 üzenetére
"Első körben syntax error"
Ezt most remélem csak viccnek szántad. Szerintem teljesen nyilvánvaló volt, hogy csak egyfajta pszeudo-kód volt."Single responsibility mond valamit? Nem hiszem."
Ezt az okoskodó stílust igazán mellőzhetnéd, hálás lennék érte, ha végre magadon kívül mással is megpróbálnál tisztelettel beszélni. Feltételezgetni meg nem kell, Te meg attól nem leszel több, hogy gyönyörűszép kulcsszavakat dobálgatsz. Igen, tudom, miről beszélsz, és tényleg az a követendő.De hogy végre a szakmai részéről is beszéljünk, és megpróbáljak eltekinteni a szokásos nevetséges személyeskedésedtől: alapvetően igazad van, belátom, hogy a kódom a mutatott formában gány szar. Az a tömbös megoldás okádék, tényleg ezerszer értelmesebb lett volna mondjuk objektumpéldányokat összegyűjteni egy tömbbe, nem csak belehányni ilyen "szótárszerűen". Egyetértek. Utólag ránézve a hsz.-emre nem vagyok rá büszke, de ez van, ezt is megbeszéltük, volt már pár hsz.-em, nyilván van pár, amit jobb lenne törölni utólag. Szívesen fogadom a kritikát, de sokkal jobb lett volna, ha eleve elmondod, mit nem tartasz helyesnek, ahelyett, hogy kvázi leidiótázol. Összesen a tab hozzáadására koncentráltam, néhány HTML-elem legenerálására, és kész, de se időm, se kedvem nem volt szép megoldáson törni a fejem. Ez valóban nem helyes mentalitás, legközelebb inkább várni fogok arra, hogy majd Te jól megírod a feladathoz tartozó szép kódot, ellátod jó tanácsokkal a kérdezőt, és lesz időd és agyad is gondolkozni másnak a problémáján. Legalább nem fogunk vitatkozni.
De ismét elmondom, én nagyon szívesen vitatkoznék veled, de szinte eddig az összes párbeszédünket sikeresen elterelted személyeskedés irányába, és arra próbáltad kihozni a vitát, hogy Te értesz hozzá, én nem, és kész. Ez így nem túl produktív, és a topicot követőket sem biztos, hogy érdekli a kakaskodás."És még egyszer ne add be senkinek, hogy nekem könnyebb volt a rövid beszélgetések után összehozni azt, amit."
Mi ez a rendreutasító stílus? Most komolyan, kinek képzeled magad, hogy meghatározod, hogy mit ne csináljak még egyszer? Adja magát a kérdés: mert különben mit csinálsz? (Azért ilyenkor sajnálom, hogy ezt a nagy hévben nem szemtől szembe mondod.)
Csak hogy én is tanácsoljak valamit, lehetőleg egy kicsit tekerd le a hangerőt, mert ezzel a stílussal elég nehéz érvényesülni, így csak összeveszni lehet. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #11054 üzenetére
Ahtlon64+, ezt hívják kicsit nevetséges hozzáállásnak, "no offense".
(Annyira gáz ez a "no offense", semmi értelme nincs, mert attól még a kicsit faragatlan stílusodat nem tompítod vele...
Akkor már jobb, ha nincs mögötte semmi, mert így csak cinikus.
)
Nulla indoklás, nulla érvelés. Így a mondókádat semmivel nem támasztod alá, ennek megfelelő értékű is ebben a formában.
Már a legelején mondtam, hogy a lehető legegyszerűbb megoldást okádtam ki, ami működőképes lehet, és nem igazán erőltettem meg magam, hogy gondolkodjak jobb megoldáson. Plusz mivel a srác kezdeti, kiinduló kódrészletet sem mutatott, abból indultam, ki, hogy egyszerű megoldásra vár első körben, nem egy viszonylag komplikált megoldást szeretne látni (komplikáltat értsd: át is kell nézni a kódot ahhoz, hogy értsd a működését, nem adja magát egyből, mint amit mutattam). Ennek fényében már könnyebb volt neked megmutatni a tutit, ahol OOP-síted a teljes feladatot, mindent szétbontva, ami rendben is van, de ha már úgy döntesz, oltogatsz másokat, akkor legalább arra is vegyél fáradságot, hogy alátámaszd egy kicsit az érveidet. A szakmai kommunikáció érdekében legalábbis ez elvárható, hogy ne tűnjön puszta személyeskedésnek.
Mondjuk azt már megszoktam, hogy úgy állsz hozzá, hogy amit mondasz, az az etalon, mindenki más csak hülyeségeket beszél ("no offense"), és az jó, hogy van önbizalmad, de azért nem ártana, ha végre úgy is tudnánk kommunikálni, hogy abból nem csak a kakaskodás része marad meg, hanem egymás fejlődése érdekében vitatkozunk valamiről."nagy pirospont a külön header és tab-ok legyártásáért"
Hát ez valóban egyszerűen lenyűgöző, hogy képes volt külön függvényt létrehozni rá.Mondjuk annyiban jogos, hogy változhat a jQuery UI, és ahhoz, hogy jól működjön, esetleg a tabok fejlécét a body elejére kell rakni, a tartalmát meg a legvégére.
Na jó, ez most a gonoszkodás része volt, de amúgy nyilván jó az, hogy így külön kezelhető a kettő.
Amúgy kicsit vicces, hogy Soak kódját magasztalod, amikor nyilvánvaló, hogy az OOP-s elveket teljesen felrúgja, szerintem az általa mutatott módon és helyen teljesen értelmetlen az osztály-leszármaztatása is, és egy nem túl jó mintát mutat (lásd pl. public változók használata).A Te mintád kiindulásnak már jó, mondjuk érdekes lett volna többet tudni a konkrét megvalósításról, renderelésről, bár az már talán az egyszerűbb része.
====================================
(#11055) Soak :
"Az elso kerdeaedet nem ertem."
A $this objektumon mész végig egy foreach-csel. Megismétlem, a $this-en. Nem is mondjuk egy $this->tabs változón, hanem a $this-en. Írjam még egyszer?
Az is gány, és a többit is fenntartom továbbra is (pl. public változók, stb.). -
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11057 üzenetére
Más : Nem tudom, hogy PHP-vel kéne-e megoldani de azt szeretném elérni, hogy van egy szövegem , abból szeretném kiválasztani egy speciális karakter utáni szövegrészekete, tehát pl Bla blaaa bla bal @bla , bla blaaa bla blaa bla @albla . , ebből a @bla és @albla-át szeretném kiválasztani (természtesen a @ utáni rész userinput és nem előre definiált) . Nézegettem a beépített funckiókat, de azokkal nem tudtam megoldani.
Az is lehet, hogy javascriptel mikor a textarea-ba gépelnek már kiválasztani és mint hidden input elküldeni?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Peter Kiss #10998 üzenetére
és ha egy link alapján szeretnék törölni valamit? legalább egy id-t csak át kell adni a linkben nem?
-
PazsitZ
addikt
válasz
Peter Kiss #10954 üzenetére
Gondolom olyasmit akarsz, hogy feltöltesz több fájlt és már feltöltés folyamata közben már nevet is adsz nekik.
Gyakorlatilag egymulti uploader-re van szükséged pl. uploadify
Itt a server oldali válaszban visszaadod a lemetett kép id-ját url-jét, nevét.
Majd az uploadSuccess event függvényében megvalósítod, hogy a feltöltött kép esetén bepakolsz egy thumb-ot egy form inputot a név értékkel és a kép_id name-el.
Ezután az oldalon lévő formot elposztolva, már kész van a képek elnevezése, esetleg további paraméterek beállítása.Már ha ilyesmire gondoltál...
Szerk.: (#10955) Soak: úgy néz ki nem ilyenre gondoltál
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10954 üzenetére
Hát a dolog úgy nézne ki, hogy van mondjuk egyszerre 10 kép feltöltési lehetőség, ahol mondjuk mindegyiknek van name (user_filename, user módosíthatja) és albums_id (lehet üres) , aztán a szerver hozzáteszi a user nevet,id-t sessionból (jelenleg bejelntkezésnél -> $_SESSION['username'] és ['user_id']) és az aktuális időt, egy DateTime mezőbe ebben a formátumban : ('Y-m-d H:i:s') . Bár ez szerintem szar, mert jobb lenne time()-ot tárolni és a user állíthassa a saját időzonáját vagy a szerver ip alapkán belláít egyet, de ettől most tekintsünk el.
Jelenleg Imagick-al megoldom, hogy 3 thumbnailt létrehozok (90x100,130x130,200x200).
A filenév (filname oszlop, user nem módosíthatja) jelenleg time() + 4jegyű random szám (mondjuk ha másodpercenként 10.000 képet tolnak fel akkor már gáz ez, de mire ott tartok nem így lesz
)
Szerk: Az mondjuk nem php, de nem találtam jó módszert arra, hogy szépen styleoljam az <input type="file">-t
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10952 üzenetére
Persze, lehetne olyan, csak valamikor jo lenne ha elkészülne.
Azért nem fog senki írni (én se tudok mit jelenleg) mert még nem találkozott/gondolkodott el azokon a problémákon amiket meg tud oldani. Vagy mondjam úgy, hogy józan ésszel valamit a tudástárából összerak amit nagyobb tudsátárral nyilván jobban lehet megoldani.
U.i.: Jobban mondva van is egy olyan "problémám" (pont most álltam neki) ,hogy több file olyan szintű feltöltése, hogy minden egyesnél tudjak megadni nevet, meg ami még lehet userinput. Valami értelmes formában és nyilván egyszerre. Egy az nyilván nem probléma. Keresgélek, de eddig nem találtam olyat ami tetszene.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10948 üzenetére
És az mindenképp baj, hogy már most bonyolultabb megoldásként gondolsz a valódi OO kódokra.
Te idézeted:
Azért nem jó, mert a levegőbe lóg mindened, csak azt nehéz lehet meglátni, ha van ilyen könnyű megoldás is.
A "valódi OO" kódokra nem tekintek bonyolultként, de azért abban megegyezhetünk, hogy bonyolultabbak mint amiket én csináltam .
Jelengleg az első site-on dolgozom (hobbiként), amin effektíve megtanultam (tanulom) a PHP-t (emelett a webdesignt,html-t,js-t,seo-t és mindent ami létezik), kb 3-4szer írtam újra és mindig kb kétszer jobb lett mint előtte. Remélem a 10. körül el fogok jutni, hogy lesznek olyan problémák amiket az általad javasolt (helyesen !!!) megoldásokkal sokkal egyszerűbben, hatékonyabban meg tudok oldani, de szunyogra minek lőjek ágyúval?
Látom, hogy logouton sokat írsz. Nem tudom, hogy mi a célod vele, de ha szeretnél egy kicsit népnevelni (én örülnék neki és szerintem vannak még páran) akkor konkrét problémákat felvetve (pl az általad említett DateTime is valami problémára megoldás, mint minden kód) egy konkrét leírást készíthetnél az általad legjobbnak gondolt megoldással. Ez nyilván csak egy ötlet, de akkor esetleg azok is megmozdulnának a komment ablakba akik magukat tartják valamilyen PHP programozóknak és kialakulhatna valami amiből egy kezdő és haladó is profitálhat, akár te is, gondolom te sem tudsz mindent
.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #10944 üzenetére
Ez mind okés elvileg.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #10941 üzenetére
Ezzel most nem jutottam előrébb. Osztott tárhelyen vagyok. Amennyire lehetőségem volt rá optimalizáltam.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10940 üzenetére
Írj még egy kicsit az ObjectFetcher objektumról légyszives.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #10938 üzenetére
Külföldi a szerver a godaddy-nél, ha ez jelent bármit is. Az adatbázis szerintem elég jól van kiépítve. Lehetne még mit csiszolni rajta, de ennyire nem vagyok megfizetve...
Php-val semmi esetre sem akartam legózni, max mint írtam heti 1x lenne egy frissítés az adatbázisban, ami a sorrendet beállítja.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10935 üzenetére
A kód nagyobb részeit nem szeretném semmiképp nyilvánosságra hozni. Nem azt szeretném, ha meg lenne írva helyettem a kód hanem - amire a fórum való - tapasztaltabb emberekkel eszmét cserélni.
Ezért kérdeztem, hogy konkrétan ebben a példában miért nem jó a static?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #10930 üzenetére
Oké, de ez időben nem lenne sok?
1.) Lesz 100 hely kategóriánként. Még ha csak az aktuális kategóriát is nézzük. Ki kell szedni minden egyes lekérdezéskor 100 elemet, az aktuális időhöz képest és ezeket hozzárendelni a hirdetésekhez. Hirdetésekből max olyan 600 lenne csak. Viszont a látogatottság elég nagy lesz. Így attól félek, hogy lényegesen megnőnének a lekérdezések időben.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10931 üzenetére
De ha leírnád, hogy konkrétan mi nem tetszik akkor még értelme is lenne a hozzászólásodnak. Már másodszor írod ugyanezt csak így a nagyvilágba. A global $db nyilván egy new PDO(); .
Hogy lehetne jobban megoldani azt, hogy ne kelljen mindig bekonfigolni az adatbázist?
A staticot is kifjethetnéd.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Peter Kiss #10865 üzenetére
Hát elég csúnyán néz így ki, de a PHP tudtommal nem érzékeny a változókra annyira, mint más nyelvek.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Peter Kiss #10861 üzenetére
hát egy nagyon egyszerű példa, ha erre vagy kíváncsi:
sablon.php:
<html>
<body>
<?php echo $tartalom; ?>
</body>
</html>index.php:
$tartalom = "Az index tartalma";
include 'sablon.php';szóval szerintem így nem lógnak a levegőbe a változók, vagyis nem is igaz értem hogy mire gondoltál igazából.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #10861 üzenetére
"gyakorlatilag a levegőbe lógnak különféle változóid, amelyeknek aztán értéket adsz"
Ezt hogy érted?
Azért kérdezem, mert végül is pl. a Drupal template-ezés is úgy működik, hogy adott .tpl.php fájlok (ezek a template-ek), kapnak különböző változókat (vagy csak egy tömböt, ha az úgy praktikusabb). Ezeket ki lehet írni vagy manipulálni a széjjelbontott template-fájlokban. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #10809 üzenetére
Hányas PHP-vel tesztelted ezt annak idején?
Mert az isset($_GET['edit']) TRUE-t ad vissza pl. PHP 5.3.8-cal, amennyiben így hívod meg az oldalt:
index.php?editGyorsteszt:
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
function my_var_export($var, $text = '...', $output_type = TRUE) {
if (gettype($var) === 'string') {
$var = htmlentities($var);
}
return '<p>' . $text . ($output_type ? ' (' . gettype($var) . ')' : '') . ':</p><pre>' . var_export($var, TRUE) . '</pre>';
}
echo my_var_export(isset($_GET['edit']), 'isset($_GET["edit"])');
echo my_var_export($_GET, '$_GET tömb:');az "edit" nélkül:
edittel (index.php?edit):
====
Szerk.: OK, látom módosítottad az álláspontodat.
Amúgy ja, szerintem is érdemes inkább értéket adni neki.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
azt hiszem elnézést kell kérnem, másodszorra átolvasva már értem a hivatkozásod lényegét.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Az isset-el tökéletesen működik, én úgy tudom hogy az isset azt vizsgálja hogy létezik-e ez a paraméter(akár üres akár nem), és amiről te beszélsz az szerintem az empty, vizsgálja hogy van e value értéke a paraméternek... bár én csak egy kezdő vagyok nem tudhatom.
Sk8erPeter: a $menu csak egy id-t tárolt. elképzelésem sincs, hogy mi lehetett a baj
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10621 üzenetére
$db->setAttribute( PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES, false );
Ez volt a hibás, mert a page elején benne volt egy funkcióba és onnantól kakukk. Mostmár mindenki tudja hány lába van
.
Köszönöm midenkinek aki segített vagy csak próbált
Szerk : Amikor beraktam elösször sem volt már jó, de akkor még azt hittem, hogy a kódban máshol van a hiba.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10619 üzenetére
Ugyanarról van szó mint eddig. Végig kell még bogarásznom az egész oldalt, mert semmi ilyen OOP dolog nem akar működni, de csak ezen az egy oldalon. (Persze egy mellette lévőben tökéletesen megy minden).
Amúgy itt egy példa:
global $db;
$sql = $db->prepare('SELECT events.* FROM events WHERE users_id = :id ORDER BY dateofcreation DESC');
$result_set = $sql->execute(array(':id' => 41));
$object_array = array();
while ($row = $sql->fetch($result_set)) {
$object_array[] = Event::instantiate($row);
}
var_dump($object_array);
foreach($object_array as $event){
echo $event->id;
}Itt megvan minden Object minden tulajdonsága.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10615 üzenetére
Ez elvileg megnézte, hogy van-e olyan attribute az objectnek mint ami a classban kéne legyen. (ezt azért csináltam, mert később az alap funkciókat össze akarom szedni és nem minden classnal ugyanazt a find_by_id -t bepötyögni ) .
Na de most teljesen meghülyűltem. Ha meghívom azt a funkciót aminek ki kéne raknia az objeceteket egy üres testpagen akkor tökéletesen működik
. Ha meg ott hívom meg ugyanazt, változtatás nélkül ahol kéne, hogy legyen akkor is megvan az object, de minden attribute értéke null.
Megint valami nyomi hiba van és már megőrülök tőle
szerk: Nem teljesen értem mi van, mert ha ki irtok minden változót akkor sem jó
. Mindent próbáltam már.
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #10616 üzenetére
Rendben. Akkor próbálom kideríteni, de a tárhely olyan, hogy nem lehet spec. mime-type-okkal megetetni a php-t és ezért sokat nem ismer fel. Akkor marad az amit írtál. Köszi.
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #10604 üzenetére
Köszönöm, tökéletes
Annyi, hogy én
header("Content-Type: application/force-download");
használtam mindenre, mert rengeteg típus van és nem akartam vacakolni vele. Ez mennyire fogyasztható így szerinted? Működött mondjuk a teszt folyamán. -
j0k3r!
őstag
válasz
Peter Kiss #10492 üzenetére
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #10394 üzenetére
Nem próbáltam még, meglesem
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #10376 üzenetére
Igazából leírás szerint csináltam a dátum részét, amit láttam aszerint így kell. Hol látsz hibát?
T
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #10325 üzenetére
Nem értem mire gondolsz, de szívesen látnék valami kódot róla. A find_all funkciót megkeresesi sql paranccsal az eventeket és időrendbe tolja ki magából, majd onnantól php elrendezi. Ha elolvasod elötte írtam, hogy nekem sem tetszik, de ennél jobban nem tudtam jelenleg megoldani.
zzolika : Senki nem mondta ezt, én a kódot is bekartam neked és megprobáltam átadni annyit ,hogy le tudd futtatni. Legközelebb majd inkább ráhagyom másra
Sk8erPeter : Igazad van.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #10306 üzenetére
Köszi! -
RootRulez
félisten
válasz
Peter Kiss #10251 üzenetére
De ha most ezen működik, akkor később is működni fog, más szerveren/php futtató környezetben lenne szempont, igaz?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #10182 üzenetére
Hát, én CODA-t használok macen, nem hiszem, hogy azon belehet
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9921 üzenetére
Várj, most PHP esetén milyen dll-ekről beszélünk?
"Lambdákkal"?Lehet, hogy sok volt a mai utazás, és fáradt vagyok, de most nem esik le.
Service locatorről fogalmam sincs, nem használtam még, de erről ezt találtam (nem javasolja).
Mivel már idekevertük a szezont is a fazonnal (dll-ek?), nem vágom, egyáltalán PHP keretein belül beszélünk-e a Singleton osztályok létjogosultságáról.Én szimplán azt állítottam, hogy pl. egy Logger osztálynál teljesen megfelelő megoldás egy Singleton használata, statikus metódusokkal, hogy mindenki hozzáférjen, tök felesleges bonyolítani egy ilyen osztályt. Mindent lehet még nyakatekertebben is megoldani, hogy aztán arra recskázhasson a fejlesztő, hogy ő milyen ügyes volt, de vannak esetek, amikor tökéletes időpocsékolás ilyennel rajoskodni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9919 üzenetére
Találtam egy jó összefoglalót arról, hogy miért is NEM feltétlenül indokolt a Singletonok használata (amiről tulajdonképpen Te is beszélsz):
http://gooh.posterous.com/singletons-in-php
"Singletons are not unique snowflakes
In languages where objects live in an application server, Singletons can be used to keep memory usage low. Instead of creating two objects, you reference an existing instance from the globally shared application memory. In PHP there is no such application memory. A Singleton created in one Request lives for exactly that request. A Singleton created in another Request done at the same time will still be a completely different instance. And it will occupy it's own memory. Those instances are not linked to each other. They are completely isolated, because PHP is a Shared-Nothing architecture. You do not have one single unique instance, but many similar instances in parallel processes. Thus, one of the two main purposes of a Singleton is not applicable.Don't construct twice, it's all right
Advocates of the Singleton in PHP often argue it's still useful to be able to limit an instance within a single request. The aforementioned database classes being the most prominent example. But the much easier solution would be simply not to instantiate a second instance. If anyone can make sure there is just one instance, it's the developer. If you need to have the same instance in many classes, use Dependency Injection. Just create one, inject everywhere. That will also save you the hassle of deconstructing your Singleton once you notice you need a second instance of it all of a sudden.
Another example where Singletons are often applied but don't make sense is classes like FrontControllers. While conceptually it makes sense to say "There may be only one FrontController", it is superfluous to ensure it from an architectural viewpoint. A FrontController is usually instantiated only once in your application's control flow anyway. If you don't write a new Foo; anywhere else, you already made sure there is just one instance. So you ain't gonna need the Singleton here. Don't express concepts in your code that are never used.Don't shoot yourself in the foot
The Singleton's other purpose (to have a global access point to the instance) is undesirable in PHP. The desire for that usually stems from having an architecture where objects pull in their dependencies. Like any globals and statics, the Singleton's getInstance() method creates coupling to the global scope. This makes Unit-Testing harder. There is ways to mitigate this, but in general, the cost to mitigate is higher than to simply avoid the Singleton in favor of Dependency Injection. This is especially true in those situations, where the Singleton is applied but never instantiated twice anyway."Itt van egy hosszabb témázás magyarul erről:
http://weblabor.hu/blog/20100727/php-egyke-ososztaly============
Hadd mondjak ellenérvet is (már úgyis megszokhattátok, hogy ez a rész is mindig jön a hsz.-eimben
):
[link]
Pont ez jutott nekem is eszembe elsőként, amit itt írnak az elfogadott válaszban, hogy pl. egy Logging class esetén tipikusan jól használható egy Singleton osztály, mert ott felesleges tesztelésekről beszélni (valszeg nem a naplózásért felelős osztály a legfontosabb, amit tesztelni kellene), plusz teljesen elfogadható lehet ennek a mintának az alkalmazása, mert más módon szépen összehozni a rendszerrel feleslegesen macerás lehet.Saját példa az, hogy bizonyos esetekben csak nagyon macerás módon, adott esetben a teljes rendszer újratervezésével lehetne normálisan beépíteni a rendszerbe egy több helyen szükséges változó Singleton nélküli használatát - tipikusan olyan rendszerekre gondolok, ahol jelenleg még nem elsősorban az OOP-szemléletet követik, hanem egyelőre inkább globális függvényekét (bár van elmozdulás az OOP irányába): mint a Drupal.
Más megoldás nyilván a globális változók használata, ami tulajdonképpen hasonló lehet a Singletonokhoz, de kicsit mégis más. Pl. Drupalnál szükségem volt már ilyenre: [link].A másik: csak hogy egy kicsit pontosítsunk, a Singleton-osztályok használata elsősorban PHP-nél felesleges. Aztán más nyelveknél vannak bőven kivételek, mint pl. egy ablakkezelő objektum használata.
Ettől függetlenül tényleg fennáll, hogy a lehető legritkább esetekben szabad használni, alapvetően a már említett szempontok miatt kerülendő. Főleg PHP-nél (lásd az idézett cikket).
===
DE további ajánlott linkek:
http://stackoverflow.com/questions/137975/what-is-so-bad-about-singletons -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9916 üzenetére
Lehet, hogy csalóka. De mi számít akkor ezekben az esetekben?
Átláthatóság? Sebesség? Továbbfejlesztés? Vagy miért nem "előnyös" a static és a singleton? -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9911 üzenetére
Ezt a staticet nem sűrűn használom, csak ha valami egyszerű értéke van csak. Igaz/hamis vagy ha esetleg szám, mint pl a user id.
Alapvetően én is példányosítok.A role based nem rossz dolog, de ennyire még nem ástam bele a témába magamat sajnos. Pedig kellene, drupalban szerettem.
A user modul is megtudja mondani végül is, de modulban is meg kellene néznem még, hogy nem-e guest. Így meg egyszerűbbnek tűnik.
PazsitZ: Az a baj, hogy ez a controller access részénél használom az expression részéhez, mivel még nincs meg a rb dolog. Oda meg hiába írom meg a setState részt, mert ugye attól még nem tudom, hogy guest vagy sem az illető.
De lehet ma nekiesek ennek a rb dolognak és megoldom azzal.
Igazából csak 3 kellene a mostani dologhoz.
guest, authenticated és admin -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9911 üzenetére
"Yii::app()->user->admin; és nincs ez a static borzalom benne a rendszerben."
De még mindig ott a public static function app(). -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9909 üzenetére
Az utolsó mondatodat nem értem, miért nem jó ötlet és miért hányás?
A kód amit írtál meg teljesen jogos. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9899 üzenetére
"Királyság", de nem abban a formában, ahogy írták abban a kódban, amit Speeedfire itt "idézett".
-
DeltaPower
addikt
válasz
Peter Kiss #9899 üzenetére
Jó ez a tömör forma miatt, csak vigyázni kell a zárójelezésével ha többet ágyazunk egymásba, mert más az asszociativitása mint ahogy logikus lenne.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9890 üzenetére
Ja, végül is az igaz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9886 üzenetére
Ahogy Korcsii mondja.
Igazából egyébként nagyon nem passzol ide a filozófiai felvetésed, mert ez egy szakmai fórum, itt létezik pontos megfogalmazás, pl. ha azt mondod, hogy UTF-8 BOM nélkül, akkor az eléggé kifejezi a lényeget.
-
Korcsii
őstag
válasz
Peter Kiss #9886 üzenetére
A pohár tartalma 50% víz és 50% levegő.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9834 üzenetére
Ő! Nem tudom, hogy tud-e ilyet vagy sem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9718 üzenetére
Yii framework metótudokra.
pl $valami->getScenario(); //nem ajánlja fel ha elkezdem írni, hogy getS... -
j0k3r!
őstag
válasz
Peter Kiss #9683 üzenetére
szerintem arra gondolt az elso "posztolas" alatt, hogy a form feldolgozasa
public function valami(){
if(Request::IsPostBack()){
// feldolgozod a formot, mert az user "posztolta"
}
else{
// megjelenited a formot neki, hogy toltse ki
}
}persze, lehet, hogy en is felreertem a dolgot
-
válasz
Peter Kiss #9683 üzenetére
Speeedfire értette
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9380 üzenetére
Mondjuk akkor már azt is lehetne, hogy közös adatbázishoz férnek hozzá mind a két domain alól. Igaz, jó lenne tudni a feladatot is, hogy mihez kell.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9374 üzenetére
Még manuálisan is megpróbáltam menteni. session_write_close(). De semmi. Csak akkor menti el a session-t, ha belső oldalra "megy" a redirect. Próbáltam a false paraméterrel is, de szerintem itt a yii mindent kidob redirectnél. Vagy a franc tudja.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Peter Kiss #9304 üzenetére
Mondjuk szívtam már meg Notepad++-al. Elkezdtem valamit utf8-ban és ha ékezetes karaktert írtam (gondolom ők a duplabájtosak) akkor átváltott ANSI-ba. Elég bosszantó.
A Netbeans vagy valami komolyabb IDE jól érzékeli?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9039 üzenetére
"Ubuntu arra való, hogy meggyűlöld a Linux-ot."
Arról nem is beszélve, hogy valaki megtanulja az ubuntut, aztán a linuxot.
Sk8erPeter: Elég sokat szívtam vele. Jött a frissítés, aztán összeomlott folyamatosan rendszer, elállítódtak a config fájlok...meguntam egy idő után. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9037 üzenetére
És ki/mi határozza meg, hogy hol a "helye"?
Szerk.:
Amúgy attól az új bal oldalt szereplő Ubi-menütől én őszintén szólva kimentem a fazonomból. Valahogy nagyon zavart, persze mondjuk az is hozzátartozik, hogy egy régi fos gépre telepítettem melóhelyen, mert azt gondoltam, az legalább gyorsan fut majd rajta - hát nem futott gyorsan.A menü megjelenésére meg külön várni kellett...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8963 üzenetére
Jaja, vágesz, szerencsére szép lassan fejlődget a PHP. Most moddert UTÁNOZVA (
) feliratkoztam én is a PHP Internals levlistára, ott éppen arról tárgyalnak, hogy a C#-os getter-setterhez hasonló metódusokat a __get() helyett vagy mellett be lehetne tenni a core-ba.
Egyetértek, totál semmi értelme annak a kódnak, amit írt. Igazából ezt most ezzel együtt már harmadjára írom le.
De megmondom őszintén, annak az eval()-os példának sincs túl sok, amit imént írtál.Beraktad egy stringbe, kiértékelted, és?
-
modder
aktív tag
válasz
Peter Kiss #8959 üzenetére
jajj
el lehet játszani ilyenekkel, de ugyanehhez a funkcionalitáshoz elég csak egy __call() fv-t használni -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8925 üzenetére
Minél lehet gyorsabb?
Annál kétlem, hogy gyorsabb, mintha ráküldesz egy COUNT(*)-ot az eredeti táblára, az eredeti WHERE feltételekkel, mint az, ha subquery-be teszed az eredeti query-t, max. egyszerűbb megírni.
De ez a számolgatásra történő optimalizálás továbbra sem értem, hogy jön ide.
Ha ráküldesz egy SELECT-et a bejegyzésekre, és lószart sem ad vissza, akkor abból elég egyértelmű, hogy nincs egy darab bejegyzés sem. A megadott dátumok meg eleve korlátozást jelentenek a bejegyzésekre, így nem mindent kérünk le egyszerre, és csak utána szűrünk. A szűrt feltételeknek megfelelő bejegyzéseket lekérjük, és ezután már tudni fogjuk, hogy van-e eredménye a lekérdezésnek.
Azt is lehetne csinálni, hogy először szépen lekérdezed, hogy van-e egyáltalán a feltételeknek megfelelő bejegyzés, majd ha van, akkor egy újabb query-vel ismét lekéred a feltételeknek megfelelő bejegyzéseket, de ekkor már pl. ki is íratod őket, de szerintem teljesen felesleges kétszeri query-t ráküldeni, ha a feladat úgyis csak az, hogy jelenítsük meg az adott dátumhoz tartozó postokat. Ha nincs ilyen, akkor azt jelezzük. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8921 üzenetére
"Keress egy nagy adatbázist, és számoltasd meg valamilyen feltétel után, hány darab rekord van benne. Utáne tedd meg ugyanezt EXISTS-cel. Na, látod?! "
Ez nem tudom, hogy jön ide.
Ha van egy archívum, amiből csak az adott napra eső bejegyzéseket szeretnéd megjeleníttetni, ráküldesz egy SELECT-et. Akkor már megvan, hány bejegyzést is sikerült lekérni, ezt megtudni pedig nem egy erőforrásigényes feladat a lekérés után."Nyilván, ha kell neki minden post, és nem csak az, hogy van-e benne, akkor okés, csak nem nyálaztam vissza, mi volt a lényeg, csak odáig láttam, hogy true / false jön ki belőle."
Akkor indokolatlan a kötekedés."Egyébként, ha én ORM-et fejlesztek, akkor akár azt ics megcsinálhatom, hogy módosítom on-the-fly a query-t, hogy az adatbázis számolja össze az összes sort, ne pedig a memóriában történjen meg ugyanez."
Ezt kifejthetnéd bővebben is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8910 üzenetére
Nem igazán értem, miért kellene feltétlenül limitálni. Sehol nem írta, hogy az example.com/archive/2011/01/27 oldal megnyitására csak egyetlen darab postnak kellene megjelenni - na meg miért is feltételezzük, hogy aznap csak egyetlen cikk íródott...
"Nem tudom, hogy a count() mit csinál a háttérben"
Nem Kohanáztam soha, de nem nehéz kitalálni, hogy a count a query által visszaadott vagy érintett sorok számát jelenti...
És ja, kb. 5 másodperces Guglizás alapján ki is derül: [link].A lényeg: mivel egy napon nem feltétlenül csak egy cikk készülhetett, ezért nem hiszem, hogy korlátozni kellene a lekérdezés eredményét (legalábbis eddig erről nem volt szó), így a count teljesen jó annak eldöntésére, hogy van-e egyáltalán eredménye a lekérdezésnek...
===
(#8909) cAby : finoman szólva ocsmány a kód (Te kérdezted meg a publikumot
), és azt sem értem, mitől működik nálad úgy, ahogy akarod (sanszos, hogy nem is úgy működik, ahogy kellene), amikor teljesen indefinit, hogy a form elküldésével melyik valamit akarod a kedvencek közé tenni.
Az index.php-dben meg vidáman használod a $row['id']] változót, ami számomra teljesen ismeretlen, hogy honnan kéne, hogy valami valós értéket kapjon. (A fav.php-dben van egy $row az adatbázis-lekérés eredményét megjelenítő cikluson belül, de annak ehhez köze nincs.) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8892 üzenetére
Köszi szépen, ezt jó tudni!
Nekem új a copy-on-write, mert ezek szerint ha egy buzinagy tömböt átadok pl. egy függvénynek, akkor amennyiben az nem vár referenciát, nem is másolódik le az egész tömb, amennyiben a paraméterként kapott tömböt nem módosítom - pedig erre eddig más nyelvekben tanultak miatt gondosan odafigyeltem. Ergo nem is muszáj referenciát odatenni (csak ha az eredeti tömböt amúgy is módosítani szeretnénk).
Ez hasznos infó volt! -
modder
aktív tag
válasz
Peter Kiss #8892 üzenetére
Ez érdekes. Az első kommentből kiderül, hogy elvileg ezt már javították, ezek szerint semmilyen célt nem szolgált, csak így lett megvalósítva.
Érdekesebb a PHP copy-on-write technikája, amit már olvastam valahol, de később, amikor rá akartam keresni (a pontos kifejezés hiányában) nem találtam semmilyen információt róla. Még arra sem emlékszem, hogy meg lenne-e említve a PHP doksi referenciák fejezetében.
Ez a kitekintés arra volt jó, hogy feliratkoztam a php-internals listára, mert amúgy is érdekel a belső működése
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8888 üzenetére
Erre próbáltam azóta forrást találni, de nem sikerült - tudsz ilyet, ahol ezt igazolják?
Nem világos számomra, miért másolódna le.
Elvileg ez csak egy másfajta módszer feltételvizsgálatra.Példa:
$is_true = false;
$test_array = array('blabla'=>'asdasd', 'qweqweqw'=>123, 45, 123, 232);
$test_array['blabla'] = ($is_true) ? 'yxcyxc' : 'qwertz';Itt nem világos, hogy az $is_true feltételvizsgálathoz minek másolódna le az egész $test_array tömb.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Peter Kiss #8840 üzenetére
Nem kell ide symlink. Felveszel két VirtualHostot (apache-ot feltételezve), kér külön ServerName értékkel, de ugyanazzal a DocumentRoottal. Így aztán tényleg ugyanaz a motor
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8840 üzenetére
Hmm, lehet a symlink lenne a legjobb. De ilyen hülyeséget kitalálni, 7 külön domainen szeretné elhelyezni ugyan ezeket, változna a kinézet meg a belső tartalom. Áhh, nem értem miért jó.
Ez a symlink jó ötlet lehet, ha nem kivitelezhető akkor dupla gázsit kérek.Thx.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8827 üzenetére
Köszi, meg f*szán.
Én is mvc-ben használom mostmár (hála neked).
-----
Hát a migrálás lenne a legjobb talán, bár kérdéses, hogy mennyire lenne nehéz. Ha nagyon, akkor inkább írok egy mini fórumot. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8783 üzenetére
Jaja, teljesen egyetértek.
Legfeljebb első oldalbetöltéskor lekéri a szerveridőt, aztán tovább már csak kliensoldalon számol.
Különben tökéletesen feleslegesen zabál fel rengeteg szabad erőforrást a szervertől. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Peter Kiss #8780 üzenetére
gondoltam kicsit konkrétabban leírja valaki
ajaxot sejtettem, de mit és hogyan? sima prototype jó?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8768 üzenetére
Mondjuk ezt most nem nagyon értem, miért is kerülő megoldás. Nálam amikor crash-elt, be is volt töltve az extension, és engedélyezve is volt, épp ezért crash-elt.
Ezzel legfeljebb azt kerülöd el, hogy amennyiben nincs engedélyezve, vakvágányra fusson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- Ps 5 Slim digital megkímélt 1 hónap jótállás
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest