- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8911 üzenetére
Keress egy nagy adatbázist, és számoltasd meg valamilyen feltétel után, hány darab rekord van benne. Utáne tedd meg ugyanezt EXISTS-cel. Na, látod?!
Nyilván, ha kell neki minden post, és nem csak az, hogy van-e benne, akkor okés, csak nem nyálaztam vissza, mi volt a lényeg, csak odáig láttam, hogy true / false jön ki belőle.
Egyébként, ha én ORM-et fejlesztek, akkor akár azt ics megcsinálhatom, hogy módosítom on-the-fly a query-t, hogy az adatbázis számolja össze az összes sort, ne pedig a memóriában történjen meg ugyanez. Tetszik érteni?
-
válasz
Igen! Így sikerült is megoldani, reggel már fel is töltöttem
-
cAby
tag
válasz
Tudom, hogy ocsmány. Még nem csináltam ilyet, tehát most próbálkozom összehozni valamit.
Ezért is érdekel más véleménye/tanácsa.Index.php-n a $row['id'] visszaadja az adott elem azonosítóját. Mert ugye listázva vannak az elemek ab-ból, tehát így simán visszaadja az azonosítót, majd csinál egy pl. fav_1 session változót.
fav.php-ban meg megvizsgálja változókat és ha van egyező, tehát van fav_1 és true-n van akkor kiírja."(A fav.php-dben van egy $row az adatbázis-lekérés eredményét megjelenítő cikluson belül, de annak ehhez köze nincs.)"
Index.php-ben is nyilván van ilyen ciklus, csak az kimaradt a kódból és onnan jön a $row['id']Így működik ahogy akarom, felveszi a listába és onnan el lehet küldeni e-mail-ben.
De akkor egy ilyet, hogyan/milyen technikával lenne célszerű megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest