Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #12664 üzenetére
Egy admin felületen listázok szűkítésekkel, rendezésekkel. Viszont lapozhatóra szeretném megcsinálni a listát. Egy univerzális függvényt szeretnék készíteni, ami több listát is tud lapozni.
Az átalakított sql query megmondta volna, hogy összesen mennyi találat van így az egy oldalra listázható elemek számával osztva megkaptam volna az oldalak számát.
Viszont az univerzalitás ugrott, mivel a listákban a WHERE-t bent kell hagynom a pontos darabszám miatt, viszont több táblából munkálkodó lekérésről beszélünk, ahol a tábláknak alias-ok vannak megadva. Így a COUNT(id) nem mindig megfelelő, időnként alias kerül az `id` elé.
Inkább olyan függvényt írtam, ami kap egy paramétert és ez alapján saját kérést állít össze a lapozó működéséhez.Nem tudom mennyire volt érthető. De én is úgy láttam, hogy a kérésben nem érdemes ügyeskedni. Felesleges hibaforrás.
Viszont a reguláris megoldás érdekel. Tanulnivaló csak nehezen értelmezhető még számomra.
-
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #12645 üzenetére
Hú hát azt hol tudom beállítani? Az biztos hogy itt phpmyadminban minden adatbázis és tábla illesztése utf8_general_ci, én csak ennyit állítottam.
-
lakisoft
veterán
válasz
Tele von Zsinór #12457 üzenetére
Van egy projektem, ami 1-es framework alatt lett írva ezt szeretném 2-esre átportolni. Hiányozni nem hiányzik semmi, de ha hosszútávra tervezek inkább a 2-esre szavaznék.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #12427 üzenetére
Csatlakozom, BME-n is eléggé jellemző, hogy az emberek a szakdogájukat LaTeX-ben írják, meg van külön dokumentumszerkesztős óra ezzel kapcsolatban (ahogy a Worddel kapcs. is).
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #12354 üzenetére
Köszi!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #12314 üzenetére
Igen, kaptam már de még mindig ezen lovagolnak. Pedig csak 2 percre kellett egy használható függvény, hogy a drupal adatbázist át tudjam rakni a sajátomba.
Mindenesetre köszi neked is. -
válasz
Tele von Zsinór #12289 üzenetére
Oh. Akkor ez bonyolultabb lesz mint gondoltam. Szóval certem sincs. Azt tudok magamnak készíteni, persze nem hivatalosan csak a programozás erejéig?
mobal,
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #12273 üzenetére
ok, de akkor gondolom ezek szerint egy fájlban is tárolható a salt-okat?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #12269 üzenetére
Értem, igazából nem para, mert 5.3.10-es van fent a szolgáltatónál.
Csak kicsit fura, volt ez a korlátozás. Na, ma kicsit átírom. Adok neki egy esélyt, ha már ezt ajánlod.
Sk8erPeter:
Jobban tudom majd talán szűrni őket.
Mindenesetre az egyik ok tényleg a spam-ek miatt van.
sztanozs:
Nálam is mindenkinek más, egy unique id lényegében a salt az adatbázisban. -
sztanozs
veterán
válasz
Tele von Zsinór #12275 üzenetére
nem - úgy értettem, hogy nem statikus, hanem úgy hogy felhasználónként változó. Láttam én már olyan kódot - ami ahhoz hasonlított, amit itt valaki alant bemutatott:
pwhash = md5("valamirandomsalt".$_POST["pass"]);
Sőt olyat is láttam, hogy ugyan volt egy salt mező az adatbázis user_auth táblájában, de mind az összes rekord ugyanaz volt
De ilyenkor ugye - mivel a salt determinisztikus - simán lehet rá szivárványtáblát írni.Igazából nem is neked írom, mivel neked tiszta, hogy felhasználónként más érték legyen - de szerintem másnak nem szükségszerűen az: csak annyi a lényeg, hogy legyen salt...
-
sztanozs
veterán
válasz
Tele von Zsinór #12273 üzenetére
Igen, viszont tegyük hozzá, hogy a salt is csak akkor hatékony, ha nem statikus.
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #12267 üzenetére
És ez mennyire "biztonságos", hogy az adatbázisban van a salt?
Bár nekem tetszik az ötlet, mert így minden egyes felhasználónak más-más salt-ot tudok generálni. -
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #12236 üzenetére
Megpróbáltam a dolgot ismét, és oda jutottam, hogy nem kellenek ezek az átalakítások meg kapcsolódáskor a SET NAMES dolog.
Végül is megvan amit akarok, csak kicsit érdekes. Két szituáció van:
1. Általam készített űrlapból megy fel az adat, a phpMyAdmin furcsa karaktereket jelenít meg a táblában, de a kilistázó php fájl jól ki tudja íratni
2. Ha a phpMyAdmin beszúrásával viszem be az adatot, akkor ott képes jól megjeleníteni a karaktereket, de a kilistázó php fájl már nem
Érdekes
Nálatok hogy megy az ilyen dolog, mikor teljesen új adatbázist csináltok hogyan állítjátok a karakterkódolást, illetve van hogy a phpMyAdmint használjátok adatok beszúrására? -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #12003 üzenetére
Közben megoldottam beépített log-olással.
A probléma meg annyira egyszerű volt, hogy csak nem bökte ki a szememet. -
tomchy
tag
válasz
Tele von Zsinór #11752 üzenetére
Hibaüzenet nem volt, mert csak utána tettem be, amit Athlon64+ írt...
De azóta már átalakítottam, hogy nem ilyen két fájlos legyen és végül is működik, csak máshogy.
De köszi, legalább ezt is tudom
-
tomchy
tag
válasz
Tele von Zsinór #11747 üzenetére
Köszi!
Módosítottam így:
$sql = "UPDATE " . $tbl_name .
" SET email='" . mysql_real_escape_string($_POST["email"]) .
"', company='" . mysql_real_escape_string($_POST["company"]) .
"', telefon='" . mysql_real_escape_string($_POST["telefon"]) .
"', active='" . mysql_real_escape_string($_POST["active"]) .
"' WHERE userid='" . mysql_real_escape_string($_POST["id"]) . "'";De így sem akar működni...
-
válasz
Tele von Zsinór #11747 üzenetére
Köszi! Hasznos! (Bár most restellem, mert megtaláltam csak "átugrottam rajta".
)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #11516 üzenetére
Ja, hogy ja. Úgy könnyű.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #11513 üzenetére
De a github-nál úgy tudom nem ingyenes a privát repo.
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #11267 üzenetére
Fúúú, ez nagyon állat! Nagyon tetszik ahogy elmagyarázza, milyen problémákba ütközhetünk a jövőben (adatb, memóriában tárolás) stb. Köszönöm!
és Athlon64+ Neked is köszönöm a magyarázatot, így már értem.
A két írás sokat segített
Akkor így összeségében ez a tervezési minta a legalkalmasabb egy adatbázis kapcsolat felépítésére?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #10920 üzenetére
Még1x köszönöm, most már tesztelve és tökéletes a megoldás. Mindig a legegyszerűbb megoldás nem jut az eszembe.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #10920 üzenetére
Ahha, köszi ez tökéletesnek tűnik.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #10903 üzenetére
Már szólved.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #10896 üzenetére
Az mindegy mi van a teszt osztályban. Itt a kérdés, hogy lehet egy objektum tömb egyes elemeire hivatkozni.
Valami ilyesmi a vége.
$model =>
[0] => ertek = 1
[1] => ertek = 2
Sk8erPeter: Persze, a for.
De igen, tömböt ad vissza. Hova kellene átadnom? Nem értem. -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #10572 üzenetére
Ezaz, semmi. Errors.log üres, smtp server naplot meg nem kaptam meg, hogy az hisztizik vagy mi
A swiftmailer se kuld exceptiont ami fura -
Soak
veterán
válasz
Tele von Zsinór #10554 üzenetére
-
Soak
veterán
válasz
Tele von Zsinór #10551 üzenetére
Azóta már végig gondoltam, hogy sok értelme nincsen .
. Tudom mi a második paraméter, olvastam a php.net-et. Szerintem ha a 32 random byte-al egy user accountot feltörnek, ott jó esélyel user error volt (netcafeban bekapcsolta a funkciót vagy csak simán fertőzött a gépe).
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Soak
veterán
válasz
Tele von Zsinór #10548 üzenetére
Valami ilyesmit?
$rnd_nmb_1 = openssl_random_pseudo_bytes(20, $cstrong);
$rnd_nmb_2 = openssl_random_pseudo_bytes(20, $cstrong2);
$saltB = "$2a$07$";
$saltB .= bin2hex($rnd_nmb_1);
$string = bin2hex($rnd_nmb_2);
echo 'Blowfish: ' . crypt($string, $saltB) . "\n";Vagy magát a hashelendő szöveget nincs értelme randomizálni?
-
Soak
veterán
válasz
Tele von Zsinór #10545 üzenetére
Tehát ha jól értem akkor egy random stringet (token) generálok neki amit MySQL adatbázisban eltárolok, plusz beleírom a cookiejába. Majd amikor jön, és nincs session_id-ja ,de megvan a token akkor megnézem, hogy van-e az adatbázisban token? Gondolom tárolom a usernevet is, nem (mármint a cookieban)?
De ha jól értem akkor ha valaki megnézi a cookie adataimat (vagy ellopja) akkor a tokenemmel be tud lépni automatikusan a sitera, nem? Igaz ,hogy a jelszavamat nem fogja tudni, de login jó kezdés. -
sztanozs
veterán
válasz
Tele von Zsinór #10545 üzenetére
A "salt".time() nem túl jó, inkább valami kriptografikailag megfelelő random kell: [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #10350 üzenetére
Ez így jónak meg elegánsnak tűnik. Került bele egy typo: $val után $var (csak ha valaki elsőre nem venné észre, azért jelzem).
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #10256 üzenetére
Szerintem akkor a másodikat választanám, az biztos, hogy jó. Kb hogy nézne ki a kód?
-
Soak
veterán
válasz
Tele von Zsinór #10222 üzenetére
Igen, köszi, én is erre gondoltam, hogy egyszerűen id-t megkapja minden kép amit amúgyis automatikusan, tehát egyedülálló, mondjuk a feltöltésnél meg tud adni egy le írást is a user ami mindenki számára látható. Itt pedig nyilván nem scripteket, de egy-két különleges karaktert nem árt ha tud írni az ember .
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #10220 üzenetére
Ja, ez tény.
Amúgy elfelejtettem hozzátenni, hogy természetesen az osztálynevek esetében én is a PascalCase-t használom. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #10214 üzenetére
OK, tehát hogy a lényeget kiemeljük, ha már linkelted (bár ehhez bele is kellett olvasni a linkelt cuccokba, és ez melós volt
):
Symfony2:
"Naming Conventions¶
» Use camelCase, not underscores, for variable, function and method names, arguments;
» Use underscores for option, parameter names;
» Use namespaces for all classes;
» Suffix interfaces with Interface;
» Use alphanumeric characters and underscores for file names;
» Don't forget to look at the more verbose Conventions document for more subjective naming considerations."A PSR-1-ből:
"[...]
» Namespaces and classes MUST follow PSR-0.
» Class names MUST be declared in StudlyCaps.
» Class constants MUST be declared in all upper case with underscore separators.
» Method names MUST be declared in camelCase.
"Tulajdonképpen utóbbi nagyjából csak OOP-kódolásról beszél. Ezt a StudlyCaps-et még most hallom először, gondolom ez a PascalCase-zel ekvivalens, nem? (legalábbis az írási módjából következtetve)
Előbbi viszont egyértelműen camelCase-t ajánl függvényekre és metódusokra egyaránt, ezeknél az underscore-t kerüli.Az itt leírtak nagyjából egyeznek az én szokásaimmal, azzal az egy nagy eltéréssel, hogy a procedurális kódolásnál, globális függvényeknél én még többnyire underscore-t használok. Igaz, néha keveredést okoz az agyamban, főleg amikor mondjuk C#-kódról térek át PHP-ra, akkor először nagyon katyvasz van a fejemben, hogy na most akkor hogyan is deklaráljam a függvénynevet, mert a PascalCase használata viszont PHP-ben nem szokásom.
Amúgy köszi a tapasztalat-megosztást.
==========
(#10202) j0k3r! :
neked is kösz!
"- osztalynevek, nevterek: nagybetuvel kezdodik es camelCase (ClassTwo)"
>>> Tehát akkor gondolom a PascalCase-re gondolsz."az alahuzasos dolgot kerulom (kiveve konstansok), igy legalabb ha ranezek a kodra, akkor egybol latom, hogy az valoszinuleg valami beepitett php-s dolog lesz"
Hmm, végül is ez is egy elfogadható szempont.
Engem alapvetően a Drupal szoktatott rá arra, hogy a procedurális kódolásnál következetesen az aláhúzásokat használjam a szavak elválasztására függvényneveknél (persze a következetes szó akkor igaz, amikor épp nem vagyok kicsit megzavarodva más nyelv használata miatt).==========
(#10203) ArchElf :
OK, köszi, ezek szerint alapvetően kerülöd az underscore használatát. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #9923 üzenetére
"Feltételezem, a kód C#-ból van"
Igen, rögtön gondoltam, de nem igazán volt világos, hogy ez most hogy jön ide, PHP-s témához, amikor kizárólag a PHP-re jól alkalmazható, itt érvényes mintákról beszéltünk korábban.
Éppen ezért mondtam, hogy most fel lehetne ilyen alapon hozni Singletonra az ablakkezelő objektumokat is, de mivel ilyen PHP-nél nincs, tök felesleges ilyenről beszélni.Lambda: jahh, oké, closure néven oké, most már ezen a néven is.
Ja, eddig is világos volt, hogy miről beszél, hogy nehéz hozzá unit testet írni. Én viszont azt mondtam, hogy vannak esetek, amikor erről felesleges beszélni, pl. most egy naplózó osztály esetén nem biztos, hogy valaki hatalmas bűnt követ el, ha nem passzolgatja inkább a controllereknek a már létrehozott példányt, hanem használ egy nyamvadt singleton-példányt, azt' kész.
Van, amikor úgy logikus, hogy 1 példány legyen valamiből, és azt csak macerás passzolgatni össze-vissza, ezért jól jön néha a Singleton minta, ennyit állítok. Aztán ha már unit testekről van szó, nyilván át kell gondolni, hogyan lehet ezt átvariálni.Egyébként az adatbázis-kapcsolódáshoz nem biztos, hogy egy request során csak egyet akarunk, ezért nem is biztos, hogy olyan jó "klasszikus" példának a Singleton alkalmazására, mert elképzelhető, hogy valaki egy request során több adatbázishoz is szeretne csatlakozni.
===================
(#9924) Athlon64+ :
ezek szerint elbeszélünk egymás mellett, nem értetted meg, miről magyaráztam. Most itt fentebb leírtam még egyszer. PHP-ről beszélünk, könyörgöm, ne keverjük már ide a C#-ot, meg a többi nyelvet, mert nyilván nagy különbségek lehetnek."A tervezési minták átívelnek a nyelveken."
Nem mondod komolyan, TÉÉÉNYLEEG??
Azért ne nézd már hülyének az embert. Inkább próbáld megérteni, miről beszél. Pl. arról, hogy attól még, mert mondjuk van értelme ablakkezelő objektumról beszélni egy másik nyelv, más jellegű felhasználása során, attól még nem biztos, hogy hasonló minta alkalmazható egy nyomorék PHP-s webalkalmazás esetén. -
Tukán
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #9743 üzenetére
Szia!
Tehát azt sehogy sem lehet megoldani, hogy a IPv4 címet nézze a gépről?
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy hogyan módosítsam, hogy működjön IP cím ellenőrzés nélkül?
Köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #9601 üzenetére
"20sec helyett 800msec egy komplex oldal"
Ilyen nevetségesen hosszú időket, mint a 20 sec, korábban Windows+Apache+MySQL+PHP kombó esetében én is tapasztaltam. IIS+MySQL+PHP (FastCGI) esetén normális teljesítményt mutattak az oldalak. Ha esetleg kipróbálod, akkor tényleg a Web Platform Installeren keresztül."Kis- és nagybetűknél erre nem gondoltam, itt nem is lehet hiba (generálsz nevet, pont azt mented adatbázisba és használod a file mentésekor) ,- az include-nak átadott útvonalak jártak a fejemben. Kezdő hiba, de borzasztóan rosszul tud jönni az első deploy alkalmával."
Ja, hát az szívás, ha valaki eleve feltételezi, hogy tök mindegy, hogy kis- vagy nagybetűvel írja a karaktereket, de ebben az esetben az első hibás deploy lesz a tanulópénz...Ezt úgyis meg kell tanulni, nem ússza meg senki, hogy a case sensitivity problémájával szembesüljön.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #9593 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #9588 üzenetére
"Még a virtualizáció mellett is látványos, mennyivel rosszabb a php teljesítménye windowson."
Nem értek egyet. Csavarnék rajta egyet: az Apache+PHP kombó teljesítménye látványosan rosszabb Windows-on, mint Linuxon; valamint az Apache+PHP kombó teljesítménye látványosan rosszabb Windows-on, mint az IIS+FastCGI PHP teljesítménye ugyanezen a platformon. Már írtam itt a topicban korábban is erről, de ez saját tapasztalat is, számomra megdöbbentő volt a különbség az Apache-ról való átállás után (Windows platformon). Gondolom Te is olvastad, hogy mostanság a Microsoft eléggé ráfeküdt a PHP-re is, foglalkoznak a Windows szerverekre kerülő open source alkalmazások teljesítményével is, a Drupal, Joomla és egyéb PHP-s CMS-ek meg egyebek is összekattintós módszerrel letölthetők a Web Platform Installeren keresztül (lásd pl. itt), ez pedig az ezekhez szükséges függőségeket és teljesítményt javító kiegészítőket automatikusan behúzza (hasonlóan ahhoz, ahogy a Linuxnál megtörténik a függőségek behúzása), tehát ezt nagyon is érdemes kihasználni Windows-on.
Belegondoltál, hogy amit Te javasolsz, az tulajdonképpen olyan, mintha a jobb füledet úgy akarnád megvakarni, mintha behajolnál a lábad közé, majd a bal kezeddel a lábad között hátulról átnyúlva valahogy elnyújtózkodnál odáig?Főleg amíg nem próbáltad a másik utat, addig nem érdemes hangoztatni, hogy igenis jobb a LAMP stack... A case sensitivity-re meg azt tudom mondani, hogy úgy kell megírni a scripteket, hogy ez ne okozhasson problémát egyik platformon sem (pl. fájlfeltöltésnél alapból csak lowercase fájlneveket és kiterjesztéseket engedni, és így tovább).
Szóval én nagyon kétlem, hogy jót tenne egy LAMP stacket használni Windows-on, amikor van normális alternatíva - előbbi csak macerássá teszi az egészet. De ha van meggyőző érved is/ellenvéleményed, ne tartsd magadban... -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #9491 üzenetére
Ettől féltem, hogy nincs más alternatíva. Nem nagyon szeretem a kereszttáblákat.
-
válasz
Tele von Zsinór #9491 üzenetére
Hú most elgondolkoztam. Nem ártana valami adatbázis gyorstalpaló
Ma is tanultam köszi!
-
válasz
Tele von Zsinór #9413 üzenetére
Szia! Értem. Én is így akarom megoldani. Egy controller felel a vezérlésér - menüpontok - a többit meg szépen megoldja a többi. HMVC rulz
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #9297 üzenetére
index.php
require_once __DIR__.'/System/plugins/Symfony/Component/ClassLoader/UniversalClassLoader.php';
use Symfony\Component\ClassLoader\UniversalClassLoader;
use System\Controller\PageRouteController;
$loader = new UniversalClassLoader();
$loader->registerNamespaces(array(
'System' => __DIR__ ,
));
$loader->register();
$c = new PageRouteController();
$c->getRouteAction();PageRouteController.php
namespace System\Controller;
use System\Controller\MainController;
class PageRouteController extends MainController
{
public function __construct (){
parent::__construct();
}
public function getRouteAction() {
$routes = $this->routes; // tömb az útvonalakkal
if ( $this->queryString) {
$VarsKey = $this->getRequestVars();
$this->uri = (mb_substr($this->uri, 0, -mb_strlen(strrchr($this->uri, "/" )) + 1) );
foreach ($VarsKey as $key => $val) {
$this->uri .= '{' . $key . '}';
}
}
foreach ($routes as $route) {
if ($this->uri == $route["uri"]) {
$controller = new $route["controller"];
$action = $route["action"];
return $controller->$action();
}
}
} -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #9294 üzenetére
Köszönöm. Utánanéztem és már látom, hogy a namespace-t a tartalmazó mappára kell hivatkozni nem pedig a namespace mappára. Úgy, ahogy írtad.
Most viszont ezt a hibát kapom. Pedig semmi nincs deklarálva a namespace előtt.
Fatal error: Namespace declaration statement has to be the
very first statement in the script
in ...\System\Controller\PageRouteController.php on line 3 -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #9214 üzenetére
Köszi, ez igen hasznos dolog.
-
válasz
Tele von Zsinór #9208 üzenetére
Talált. Notepad.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #9202 üzenetére
2 okból kifolyólag.
Ugye itt postolt adatok vannak és ha vissza akarok mondjuk menni a találati listára akkor újra el kellene postolni. A másik, hogy van a yii-nek egy jó kis lapozó függvénye, aminek az első oldala maga az, ahonnan a kérés indult. Tehát ha a kereses-ről indult akkor oda is megy vissza, így meg akkor a találati lista elvész. A session jó lehet, maximum annyi, hogy csak a keresési feltételeket mentem el. -
válasz
Tele von Zsinór #9202 üzenetére
Köszi!
Csak azt hittem, van valami külön jelölése is.
-
válasz
Tele von Zsinór #9092 üzenetére
[link] ez alapján elvileg működnie kéne, de mégsem.
-
válasz
Tele von Zsinór #9092 üzenetére
A koncepció, hogy 2 féle képpen tudsz regisztálni, facebookal vagy simán. Onnan, ellenőrzés
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #9062 üzenetére
Igen, én sem értem, minek keverni a szezont a fazonnal...
Ez kb. olyan, mintha egy jQuery-kódot valaki teleszórna document.getElementById()-kkel... -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8879 üzenetére
A csudiba, ekkora balgaságot.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #8850 üzenetére
Jaja, ez így van.
Csak a motornak kell lekezelnie megfelelően a különböző (sub)domaineket. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #8813 üzenetére
Ez egy nagyon jó módszer.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #8733 üzenetére
köszi, ez a példa teljesen érthető.
Amúgy közben megnéztem a Wikipédiás, JavaScriptes példát is, az is teljesen világossá teszi, hogy tulajdonképpen mire is való az egész.
Mostanában én a Drupalra és az ahhoz való modulírogatásra vagyok rákattanva, meg azonbelül is van template-ezés, szerintem nagyon jól átlátható.
Egyébként Ti hogy álltok a CMS-kérdéshez?
Régebben, amikor belecsöppentem az egészbe, és még nem sokat tudtam erről a témáról, fura módon azt gondoltam, a CMS-ek inkább kezdőbbeknek való, gyors honlap-összepakolásra. Amióta a Drupalt használom, rájöttem, hogy ennél sokkal komolyabb dologról van szó - nagyon komplex dolgokat is össze lehet hozni egyéni modulírással vagy mások moduljának felhasználásával, a modulírásba való beletanulás után egészen gyorsan, szóval nagyon ki van ez találva. Nektek mi a véleményetek ezekről? Ahogy elnézem, sokkal szívesebben használtok frameworköket, mint pl. bármilyen CMS-eket. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #8284 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok, nem volt időm itt is reagálni.
A Decorator pattern asszem az, hogy mondjuk egy kész objektumot kiegészítesz runtime-ban még valamivel, amire szükséged van pluszban, igaz? Jól leegyszerűsítve. Akkor ezek szerint pl. gondolom itt PHP esetén valami olyasmire kell gondolni, ha a példát veszem, amit mondtál ("Cserébe nincs az összes view-edben a header és footer include."), hogy pl. van egy Page objektumod, ehhez pedig hozzácsapod a headert és a footert.
Nem hülyeség végül is.
Ezt amúgy melyik frameworknél alkalmazzák?
Te ezt a megoldást szoktad választani? Csak kíváncsiságból érdekel. Én eddig ezt a megoldást nem igazán alkalmaztam.================
(#8285) Brown ügynök : ja, és Te gondolom minden oldaladnál a Decorator patternt alkalmazod, mi?
-
cAby
tag
válasz
Tele von Zsinór #8663 üzenetére
Áhh, sikerült is! Úgy működik minden ahogy kell!
Köszi szépen! -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8669 üzenetére
Hmm. Van benne valami. Bár azért a legtöbb ember már normális böngészőt használ.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8666 üzenetére
Miért jobb cron-nal?
-
cAby
tag
válasz
Tele von Zsinór #8663 üzenetére
Egyelőre fogalmam sincs hogyan kell ezt megoldani, de kiindulási alapnak jó, így tudom legalább, hogy minek kell utána néznem.
Köszönöm! -
cAby
tag
válasz
Tele von Zsinór #8657 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ez így akkor jó lenne, gondolom egy sima if kellene, hogy ha a látogatott oldal szám > 0 akkor írja csak ki a gombot.
De mivel nem értek nagyon javascript-hez így nem tudom, hogy ezt az értéket, hogy tudnám átadni egy változónak, hogy php-vel tudjam vizsgálni?Közben keresem google-ben is a kérdésemre a választ, hátha rábukkanak.
-
spammer
veterán
válasz
Tele von Zsinór #8620 üzenetére
Annyira nem vagyok profi, meg igazából nincs semmi adatbázis, simán képek, árak stb. kézzel beírva. (Nem webshop, nincs túlbonyolítva). Azért kellene az excel, mert több cuccból is állhat egy termék, és így nem kellene mindig összeszámolgatni a részösszegekből, hanem elég lenne csak excelben a megfelelő részt átírni és kész, excel kiszámolja, php meg kiolvassa és megjeleníti a weboldalon a végösszeget.
Nézegettem a CSV-be mentést, és php-be olvasást, de az is kilistáz mindent egybe, ráadásul még a pontosvesszőt is benne hagyja (pedig az lenne a sortörés jele elvileg)...
Szóval valami olyasmi kellene, amivel ki tudok olvasni megadott részeket az excelből.
-
fulton
addikt
válasz
Tele von Zsinór #8584 üzenetére
Köszönöm....de, ez nekem nagyon magas, leszedtem ppmailer, Swift.. annyi fájl van benne, azt sem tudom...
ááá hogy ennyire bettett ez a SMTP dolog... pedig ingyenes tárhelyen szépen ment a másik kód.. itt meg (és fizetős):SSSS
olyat nemlehet csinálni hogy freemail cimemre kapjam a leveleket? mindenképp a domain@domain.hu -nak kell lennie?
-
Scobbyka
tag
válasz
Tele von Zsinór #8555 üzenetére
Ez a kód egy belső intranet rendszer része, nem akarom az egész rendszert átírni az 5.x php miatt, inkább felküzdöm a régi etch-t virtuális gépre és nincs több bajom vele
-
CSorBA
őstag
válasz
5.2ről jut eszembe, találkoztam egy szolgáltatóval (konkrétan egyik ismerősöm alapítványának van tárhelye), ahol 5.2es php van még. A honlap joomlás (most ettől tekintsünk el), és van olyan kiegészítő ami nem ment, kiírta, hogy csak 5.3 alatt működik. Szóltunk a szolgáltatónak, a válasz az volt, hogy nem frissítenek, mert akkor több honlap nem menne a szerveren, keressünk másik kiegészítőt. Kb ilyen WTF-el reagáltam erre..
Nem szívesen tárolnék én ott semmit sem.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8557 üzenetére
Jaja, ennyire régi az alkalmazás, amihez kell.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Kb. 2-3 hete kellett IIS7.5 alá PHP 4.4-et begyógyítanom. Fájt.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8551 üzenetére
Athlon64+ && Tele von Zsinór : koszonom a tanacsokat, probalom majd oket felhasznalni az autoloader irasa soran
-
asuspc96
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #8541 üzenetére
Ugyan már kérem...ne viccelődjünk
Rendben megálltunk egy pillanatra hogyan tovább ?De ha belegondolunk akkor az olyan beállítottságú embereket mint én büntetni vagy dicsérni kell ?
asuspc96
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8504 üzenetére
Végül is jogos, amit írsz. Van benne logika.
Alternatívat ismerem, fel is ismerem. De nem alkalmazom. Tudom kellene, de amikor egyetemen is egyszerre tanították a java-t c#-t kialakult bennem, hogy ami közös azt használni
(így gyorsabban ment a tanulás egyszerre a kettőnek).
Amikor VB-t kellett használni, agyhalált kaptam, hogy az utasítások végén nincs ';', mindig odaraktam megszokásból.Majd ügyelek rá! Mert az igényességre sem árt törekedni
Frigo <?=$valtozo?>, amúgy ezt is benyeli? <php?=$valtozo?>. Na ezt már láttam, de nem a könyvekben és oktató oldalokon.
-
Frigo
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8504 üzenetére
+ echo-zás helyett használhatja a <?=$valtozo?> formát is.
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8500 üzenetére
Igen, kb meg kellene írnom amit a magic file library csinál. Erre gondoltál?
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8473 üzenetére
Ehhez tudnál egy útmutatót adni? Vagy mit nézzek? Addig én is keresgélem a megoldást
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8469 üzenetére
Így is próbáltam, így sem jött össze sajna...
Lehet, majd írok egy sajátat, egy egyszerűbbet a képfeltöltésre.
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8462 üzenetére
Csináltam egy ilyet.
De nem az igazi:
$destination = realpath(__DIR__ . '/images/uploads/');
Gyökérkönyvtárban van az images mappa azon belül az uploads almappa, de nem az uploads almappába teszi, hanem csak az /images-be...
Szerk.: De ez az eset sem jó: realpath(__DIR__ . '/images/uploads');
Ez mitől lehetséges?
-
Siriusb
veterán
válasz
Tele von Zsinór #8368 üzenetére
Lehet maradi vagyok - sőt biztos -, de facebook, iwiw stb messzire kerülendő számomra.
Hmm, Operával működik a kattingatás.
-
Siriusb
veterán
válasz
Tele von Zsinór #8364 üzenetére
Épp ez az, hogy nem akarom regisztrációhoz kötni. Ez esetben túl könnyű dolgom lenne .
Maradok a sütinél, úgyis ebéd után vagyok.Egyébként te mennyire látod az openid-t elterjedtnek? Régebben akartam magamnak létrehozni, de nem nagyon volt lehetőség a használatára. Igaz, én nem is regelek mindenhova válogatás nélkül, de bugzilla stb helyekre jól jönne.
használ valaki FF 10-t? Nem működnek a kattintható kódok.
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8364 üzenetére
Nem tudom, de én nem feltétlen szeretek openid-s logginnal belépni, sőt emailt sem szívesen adok meg egy kérdőívhez. A legtöbb ember akkor fogja kitölteni, ha csak válaszolgat és elküld. Én a cookie-s dolognál maradnék. Persze ez függ a kérdőív milyenségétől.
-
válasz
Tele von Zsinór #8330 üzenetére
Szia!
Közben rájöttem mi volt a gond! Feleslegesen utána meghívtam mégegyszer a View::factory() metódust, ami össze vissza dobálta a hibákat
-
válasz
Tele von Zsinór #8327 üzenetére
Köszi!
Ez volt a nagy problémám! Öngól
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8318 üzenetére
Van win és linux alkalmazás is hozzá? Vagy össze lehet kötni a netbeans-el?
-
ArchElf
addikt
válasz
Tele von Zsinór #8318 üzenetére
SVN ugyanez (Visual SVN Server ingyenes szerveroldalra, Tortoise meg ingyenes kliensoldalra) svn kliens parancssorban összedobható, utána már csak kell neki egy scheduled task
AE
-
sonar
addikt
válasz
Tele von Zsinór #8299 üzenetére
Megnéztem és ott van a dll, de az error.log szerint nem tudja betölteni.
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'E:\\www\\local\\php5\\ext\\php_mssql.dll' - The specified module could not be foundNézegettem a fórumokat nem egyedi a jelenség. Már beleraktam a Win\system32 -be is az ntwdblib.dll-et, de sehogy se akar összejönni.
Vkinek van rá vmi ötlete? -
Zefír
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8297 üzenetére
Köszi, már megvan, nem jól írtam be a kép nevét...
elfelejtettem, hogy közben átneveztem..
-
sonar
addikt
válasz
Tele von Zsinór #8299 üzenetére
Köszi! Holnap megnézem mi lehet.
Az mennyire lehet probléma, hogy én if ($conn==false) írtam, míg a tutoriálban if ($conn===false) volt? Lehet egyáltalán 3 db = jel? -
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8294 üzenetére
Ezaz!! Remek, nagyon szépen köszönöm.
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8291 üzenetére
PHP-nak van olyan metódusa ami ezt megcsinálja automatikusan? Vagy nekem kell egy reg kifejezést írni rá?
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8288 üzenetére
Pont most lettem kész egy kis sablonos helperrel. Bár az a gondom, nem tudom pl az orosz dátumok helyesírását
Ránézek ezekre mindjárt, köszi szépen!
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #8275 üzenetére
Kezd derengeni az Abstraction Layer és az ORM fogalma.
A doctrine ismerős a Symfony2-ből. Végigvettem egy blogos tutorial-t ami ezzel készült és meg kell mondjam nagyon gyors. Valószínűleg az Abstraction Layer-nek és az orm-nek is köszönhető.
(#8277) Sk8erPeter Output buffering nélkül nehéz lenne részoldalakat összerakni.
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8275 üzenetére
"Persze nem mindig megoldható, de olyankor is törekedj a legegyszerűbb php kódok használatára." - Kezdőként még nehéz rájönni, mi lenne az, én csak követem vakon amiket mások írnak könyvben/online.
De számítok rátok, hogy rám szóltok, mivel tudnám megkönnyíteni az életemet.
Try / Catch-t ajánlom is, hogy hozzák be a PHP-ba.
A set_error_handler()-re tudnál nekem dobni egy konkrét példát?
Hmm... nézem a kommenteket valami dereng, de nem teljesen világos.
Hozzak létre egy osztályt is? (Amely az Exception-ből származik)
Mint ez:class CustomException extends Exception {
public function setLine($line) {
$this->line=$line;
}
public function setFile($file) {
$this->file=$file;
}
}
function exceptionsHandler($code, $string, $file, $line) {
$exception=new CustomException($string, $code);
$exception->setLine($line);
$exception->setFile($file);
throw $exception;
}
set_error_handler('exceptionsHandler', E_ALL);Ahogy néztem a PHP Manul-t (amit linkeltél), a kommenteket sok féle megoldással álltak elő és nah, nekem kicsit fura ez a szkript nyelv
Még az elején...
És akkor az E_ALL helyett E_ERROR-t használjak?
Illetve a set_error_handler()-t hol helyezem el? A try ág végén? (dobom a kivételt, és a catch-el el kell kapnia) A sima catch(Exception) és elkapja amit létrehoztam igaz?
Ez nekem annyira új, hogy nézz ki komplexben.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #8268 üzenetére
Úgy látom, ha egy bizonyos fokú adatbázis függetlenséget szeretnék akkor PDO-t kell használjak. Gondolom, egy idő után csak PDO lesz.
-
fazr
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #8268 üzenetére
Köszi a részletes választ és a PDO-s írásodat is elolvasom hamarosan.
(#8267) Sk8erPeter Nem vettem észre, hogy törölted
Mindegy.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #8254 üzenetére
Sütivel adom át, világos.
Az kavart meg, hogy localhoston próbáltam, de a tmp-ből nem töröltem a cookie-t, így a session is fenn állt.
session.use_trans_sid pedig alapból nincs engedélyezve.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #8249 üzenetére
Ha én nem sütiben tárolom a session értékeket, de url-be sem teszem bele (nem meghatározott url -> 404) , attól még ugyanúgy támadható a session?
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #8143 üzenetére
köszi, akkor a kis változókat hagyom úgy, de a nyelvek szerint az oldal szövegeit tartalmazó tömböt unsetelem miután mindent kiírattam belőle. az kb így néz ki: $pageTexts=array('login'=>'Login here','loginError'=>'Invalid user and/or password',... stb néhol van hogy 100-200 eleme is van az aloldal típusától függetlenül);
ennek így van akkor értelme, ugye? -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #8132 üzenetére
1 szerveren futtatva egy php-mysql weblapot szerinted maximum hány párhuzamos usert tud kiszolgálni maximálisan, normálisan használható sebességgel (mondjuk max 1mp válaszidő/user)? online lottót fejlesztek nemzetközi piacra sok országba, eloszlik a terhelés, csak a fogadási határidő előtt meg a húzás napján ill azt követő napon lenne nagyobb terhelés a becsléseink szerint. 1 szerverünk van egyelőre.
ill még az a kérdésem lenne így hirtelen, hogy mennyit gyorsítok rajta, ha a kiíratott vagy már nem használt változókat unsetelem? van érezhető haszna?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #8132 üzenetére
Olvastam is róla. PHP-ről szépen átálltak C++-ra amivel 70%-os erőforrásigényt takarítottak meg. Azért az nem semmi.
"semmi realtime nincs benne"
Van benne chat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #8117 üzenetére
Akkor biztos szarul ért a PHP-hez.
Amúgy köszi a választ. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #8114 üzenetére
Ki az a dsp_, és miért érdemes tudni róla egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- VR topik
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest