Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #9922 üzenetére
A service locator patternre hozott példát, hogy hogy működik ez .NET alatt. Feltételezem, a kód C#-ból van, ott van ilyen szintaxisa a template-eknek. Első ránézésre valahol a Factory és a Dependency Injection keverékének tűnik.
Lambda, vagy más néven névtelen függvények. A php világban leginkább closure néven ismertek.
Becsatlakozva kicsit az épp folyó témába: nagyon sokáig használtam én is singletonokat, leginkább a már említett adatbázis-kapcsolat miatt, mert hogy abból legfeljebb egyet akarunk egy request során. Aztán amikor elkezdtem belemászni a tesztelésbe, meg láttam, mennyire is nehéz az ilyenekre épülő kódhoz unit testet írni (avagy: lehetetlen), gyorsan leszoktam róla.
Jelenleg a Dependency Injection a leginkább használt mintám, erre egy gyors és könnyen érthető megvalósítás a Pimple. Pár sorral megoldható, hogy a $app["log"] első híváskor példányosítsa a logger osztályt, a többi meg ugyanazt kapja vissza - mock osztályokkal innentől nagyon könnyen tudom például azt tesztelni, hogy egy service x függvénye y paraméterekkel meghívja-e annyiszor a loggert, ahányszor kell. Analóg módon az adatbázist (mondjuk $app["db"]) is le tudom cserélni a tesztek alatt egy erre tökéletes (akár tömbökkel működő) implementációra, amivel pontosan azt tudom tesztelni, amit akarok: a controllereimet.
És ez csak a felszín. Nagyon érdemes utánaolvasni részletesebben, kezdésnek Fabien Potencier cikksorozatának első két részét ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Formula-1
- Autós topik
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest