Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 19.Norbika

tag

válasz Sk8erPeter #16020 üzenetére

A könyv tartalmából elég egyértelműen következik, hogy kezdőknek szól. Gyorsan rákerestem a tartalomjegyzékre.

Mi a PHP? 2
    Mi a MySQL? 2
    Miért használjunk PHP-t és MySQL-t? 2
    A PHP legfőbb erősségei 3

Várhatóan aki már találkozott magával a nyelvel, annak nem kell bemutatni sem. Szóval fogadjuk el, hogy ez egy kezdőknek szóló könyv. A legtöbb magyar nyelvű könyv már több éves. A piacon található könyvek közül ajánlottam olyat, ami a lehető legtöbb témával foglalkozik. Márpedig ha kicsit is utána néztél volna ( amit vélhetően nem tettél meg ) akkor belátnád, hogy ez a könyv elég sok témát érint és így nagyobb rálátást ad a nyelv lehetőségeire. Mivel mind tudjuk, egy nyelvet csak könyvből nem lehet megtanulni, így az sem elvárható, hogy mindennel foglalkozzon amivel te vagy én szeretném. Nem MVC pattern szerint fejlesztenek benne, hozzá sem szagol a TDD vagy BDD-hez, meg sem említi mi az az ORM és DAO, stb. Ha rajtam múlna, akkor egy sor procedurális kód nem születne benne, hanem a hello world is OOP lenne. Már csak a hozzászoktatás miatt is. De itt nem arról van szó, hogy szerintem mi a jó. Pedig 2014-ben a rendes OOP szintén alap.

A kérdező válaszára én is válaszoltam. Ezzel nem cáfoltalak meg téged, sőt még csak meg is erősítettelek. Az már végképp érdekes, hogy ezzel neked mi a bajod. Keveset aludtál? :D

Ötlet. Zárjuk le ezt a végtelenségig húzható témát :) Ha egyszer valamikor összefutunk, akkor egy sör mellett megvitatjuk :)

Új hozzászólás Aktív témák