- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dualcore
őstag
válasz
lorinser #10298 üzenetére
Nem tudom az említett oldal honnan szerezte be a készüléket, de utólag kiderült, hogy nem azt a készüléket kapjuk mi, mint pl. Osztrák vagy Német honfitársaink. Míg náluk ez a teszt eredmény jön ki, addig nálunk, Ukránoknál, és meglepő módon Angliában is a rosszabb minőségű készüléket kapjuk(ják). Azóta ismerősi körben 2 db ilyen készüléket vettek, és mindkettőnél ua. a probléma jelentkezett. Ezek szerint nem egyedüli eset volt az én készülékem.
-
taktib
csendes tag
válasz
lorinser #10189 üzenetére
Szia!! Üdv mindenkinek!
A hozzászólásból leszürtemneked is Philips 6309 es tvd van! Nos én is vásároltam egyet de sajnos több gondom is akadt vele! Az első, hogy a bekapcsolásnál eltelik kb. 15-20 sec amire feléled a rendszer és lehet valami funkciót vezérelni a távval! A 2. ha a műsor újságot választom, ismet 10-15 sec mire bejön és használható. A csatorna váltás is egy örökkévalóságnak tűnik mire megtörténik! a legújabb meglepetés pedig ,hogy készenléti állapotnál 1-2 led bekapcsolva marad korlátlan ideig! Neked ezekből a problémákból nem jelentkezett valamelyik?? Választ előre köszönöm TT
-
gigajani77
csendes tag
válasz
lorinser #9546 üzenetére
Köszi a segítséget, de úgy nem sikerült, mert a tv-n kellett beállítani a következő folyamatot-menü-csat.keresése-csat.újra-kábel-Magyarország -egyéb-!!!!!beállítások-frekvencia keresés-TELJES(!!!!!)-ok kész! (kezdésnél csatorna frissítés "ki"! Így elindul, és megtalálja a digitális csatornákat is! A lényeget a "teljes " frekvencia tartományon van!
-
-
válasz
lorinser #9427 üzenetére
Gondoltam rá én is, de a 50 és 100hz-es panelú tv-kből rengeteg van, max osztályokban tudnám összefoglalni, és nem lenne belőle 10 oldalnyi
Szerintem így lenne reális de megoldható,
A díj nyertes tv-ket merre találom, van valami oldal ami az összeset meglelném, és nem kellene külön-külön 3 napig össze vadászni?2 új dolog is meg van
-Ambilight-kategória
-Termék támogatás -Szoftver és illesztő programok -
EmThor
addikt
válasz
lorinser #9404 üzenetére
Köszi!
A 6500-asból a 65" kap csak 3 oldalas ambit. És a 3D-je is aktív.
Az uhd 7es sorozat nem tűnik rossznak, az android jó döntés volt szerintem.
Számomra az új 7500as lett volna érdekes, de az is aktív 3D-s. A 7100-as sorozat viszont sikeres lehet, passzív 3D-vel és 2 oldalas Ambival meg ha jön ez az AmbiMusic is... kérdés az, hogy mennyi lesz a nyitó ár. A 8-9es sorozat alja tuti közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 300e-hez.
-
-
válasz
lorinser #9337 üzenetére
Sziasztok
lorinser
2015 Philips Tv készülékek legújabb variánsai az IFA rendezvényen mutatkoznak be ami megközelítőleg szeptember eleje, ahogy ez történt vissza menőleg is, lásd 2014 és 2013-ban is.
dualcore
Szerintem az új 8109-és 8209-is a te választásod. Ha csak nem várod ki a 8809-es ár esését ami számításaim szerint még legalább 5 hónapot kellene ahhoz aludni hogy elérje a 400-420 árat amit megszabtál. Itt már elképzelhető bolti kedvezmények ami ezt lehetővé teszi, na meg a piac stagnálása és ott lesz az IFA rendezvény és az új Philips tv készülékek-
palinkastomi
Ha talpat festesz tessék figyelni arra hogy porfestést alkalmaznak a talpak esetén és ha új festék felhordásánál fennállhat a felhólyagosodás
ugyeletes
Vannak HDMI bővítő portok . ami jól jönnek, prezentációnál, több külső lejátszóknál,konzoloknál egyaránt.
4,5E től indulnak ezek a kütyük egészen a csillagos égik. Egy mezei MM-ben is meglelhető.tlaci72
Köszönöm. -
dualcore
őstag
válasz
lorinser #9295 üzenetére
Nekem most az általad belinkelt tesztben levő Sony van, és ugye előtte a Philips volt. Ha már Európa szerte vannak észrevett hibái a 7809 nek akkor azon el kellene gondolkodni. Valahogy nem csak én tapasztaltam vele óriási képhibákat. Nagyon tetszett a 7809, de bármennyire is fájt a szívem érte, meg kellett válnom tőle. Pedig tényleg nagyon jó készülék lenne.
A tesztek alapján Angol- Ukrán és Magyar fogyasztók panaszkodta a képhibákra. Valami van az tény.Két, szinte tökéletesen ellentétes vélemény. Hogy legyen így okos az ember?
Na erre nehéz választ adni, ha van lehetőséged, akkor teszteld a készüléket és úgy dönts.
Lehet csak én futottam bele egy hibás készülékbe, és sajnos ua készülék csere nem jöhetett szóba, mert ezt is külföldről rendelték ( MM ). -
dualcore
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
kopepe
aktív tag
válasz
lorinser #8574 üzenetére
Igen közben gondoltam arra is,hogy finnország lehet az oka.
De az a helyzet,hogy így az összes analóg és hd adó is tisztán bejön.
Mindet nem próbáltam,de a belgán kevés a csatorna, a magyaron pedig
sok adó nézhetetlen vagy be sem jön.
A kézi hangolást pedig nem jegyzi meg ez a gané.
A philips-nek is vannak hiányosságai,legalábbis az enyémnek. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
lorinser #8520 üzenetére
Én is a passzív technológiát preferálom, nagyon szép a 3D szerintem, ettől függetlenül egy "kvázi" szakmai fórumon nem szükséges hitvitába folyni, nem hit kérdése a dolog, tény. ennyi és pont
Az, hogy valaki nem veszi észre, nem zavarja, esetleg nem látja az nem jelenti azt, hogy a jelenség nincs. Nincs ezzel semmi gond, én pl látom, nem zavar, tudom miért van és attól még gyönyörűnek és élesnek tartom a 3D-t. Ami filmet csak tudok 3D-ben nézek
Olvass vissza: felbontás felezésről nem volt szó, direkt én is kijavítottam, hogy pontatlan a megfogalmazás
-
Stevenstyle
senior tag
-
csalafinta65
senior tag
válasz
lorinser #8410 üzenetére
Szép a 6309 képe, de a 7109-é , ugyan olyan beállításnál jóval élesebb. Egy MM-ben volt alkalmam egymás mellett figyelni a kettőt. És a feketéje a 7109-nek mélyebb volt...csak az a 70 ezer ft....( 47"-ról beszélek). És tartok az 50 Hz-től is. A 7109 valóban 100 Hz-es.
-
-
törölt tag
válasz
lorinser #8286 üzenetére
Szerintem azok a szláv nyelvű oldalakon korrekt információk vannak, én máshol találtam az adatokat, és egyeznek vele. Nem borult semmilyen elmélet. A panel csak egy dolog, az elektronika tudása is fontos, és ebben különbözik a két modell. Amúgy nem kellene lenézni az említett fórumot, mert szerintem 100-szor többet tudnak a témáról mint mi. Az 50 Hz-es tévék hátránya a gyors jeleneteknél, sport eseményeknél, és filmeknél vehető észre. Elmosódás, akadozás, stb. Interpoláció, Black Frame Insertion, vannak cikkek,[link], ha több is érdekel, használd a keresőt.
-
goro1000
aktív tag
válasz
lorinser #8270 üzenetére
Tessékít le van írva
-
-
szemcso1
csendes tag
válasz
lorinser #8261 üzenetére
A 2013-as modelleknél valóban igaz ,hogy a 6000- es széria 100Hz-es panellel szerelt, de a 2014-es modelleknél már nem így van. Igaza van Pumma fórumtársnak, a 6409 és ettől felfelé van 100Hz.
Ha jól megnézed az általad linkelt képet, láthatod a bal felső sarokban ,hogy az a 2013-as vonalat mutatja. -
TIT
veterán
válasz
lorinser #8029 üzenetére
Mindegy min játszod nem lenne difi,passzív lg-n láttam de csak 3-ból 1 típusnál,de ha nem ezt a típust veszem lehet,hogy látnám.
Tudom,hogy nem mindig jön ki de én konkrét részt néztem ahol ki kéne jönni és nem jött.
A youtube-os vidik használhatatlanok 3d-re és pc-ről működne.
Van lejátszóm:dvd
Dualcore: Az van amitől féltem,hogy nyugatra megy a jó,keletre a selejt.A franciáknál és németeknél kaphatók biztos nem made in poland. -
törölt tag
-
t_vilmos
tag
válasz
lorinser #7727 üzenetére
Mennyire vagy megelégedve a kép minőséggel ? Valami negatívum bármilyen jellegű ?
Van egy hülye kérdésem : A philips jel világít az elején ?))
A 6309 és a 6609 között vacilálok ahogy már írtam. A 6609 drágább kategória , de mintha a 6609 nek vastagabb volna a széle, mármint szemből nézve.
-
süti5
őstag
válasz
lorinser #7668 üzenetére
Írok majd, de előre szólok, hogy nem én vagyok a képernyő-gurman, minden képernyőt szépnek látok bizonyos beállításokkal, nem vagyok válogatós
A mostani TV-m philips és elégedett vagyok vele, de szeretnék nagyobbat és a philips mellett maradok. Ezért olyat ne várjatok, hogy hát igen ilyet csak a philips tud
-
Luke86
újonc
válasz
lorinser #7238 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy nekem is Philips LCD tv-m volt eddig is és nagyon szerettem míg nem 4 év után megadta magát a kijelzője minden előjel nélkül. Márkaszervízben bevizsgálták és 153000 Ft lett volna a kijelző javítása, ami természetesen annyit jelent, hogy kuka. Ezért is cseréltem le erre a 6309-re, de sajnos az eddigi tapasztalataim rosszak. Lassú a szoftver és a fentebb írt problémák igencsak idegesítőek, amikor az ember este megszeretne nézni egy filmet nem azzal tölteni az időt, hogy 1 órán ekresztül próbálkozom míg feladom mert nem eszi meg sehogy a feliratot és elnyújtja a képet. Ha egy héten belül nem adnak ki új verziót akkor szervíz, remélem tudnak vele valamit kezdeni. Egyébként szerintem a többi tv-nél is ki lehet fogni ilyeneket. Szüleim Sony tv-je pl. nem mindegyik mkv-t játsza le, ezért vettek külön egy asztali blueray lejátszót, mert az meg tudja. A philips ambilight viszont utánozhatatlan!
-
Prime110
aktív tag
válasz
lorinser #7193 üzenetére
Szia,
Elhiszem, hogy az 5 is elég, de én azért örülök, hogy 7 jutott!
Ha lesz valami spéci beállításod (tudom, minden emberfüggő...) majd megosztod? Kíváncsi lennék, hiszen elvileg ugyanaz a panel van mindkettőnk TV-jében, este már nincs kedvem / időm vele bajlódni, de szívesen kipróbálnám márkatársak elméleteit / ötleteit.Jut is eszembe, otthoni NAS-t nem tudok betallózni a Twonky-kliensnek, hogy onnan kezelje. Kábeles megoldással van egy D-Link 320-as bekötve a hálózatba, van valakinek valami ötlete erre?
-
Prime110
aktív tag
válasz
lorinser #7188 üzenetére
Szia,
Grat, én írtam, hogy engem nem győzött meg az 5 LED, elhiszem, hogy szép még így is, de Philips TV-ben jobban jártas cimboráim is azt mondják, hogy az a plusz 2 darab oldalanként rengeteget számít. Hiszek nekik és hát látom én is, hogy micsoda "glóriát" emel a TV köré.Hogy sikerült jól beállítani? Megmondom őszintén a UPC-vel folytatott CI-kártya csere annyira kizökkentett a TV élvezetéből, hogy egyelőre "deafult"-on megy minden, sikerült valami pöpec beállítást kicsikarni?
-
gigajani77
csendes tag
válasz
lorinser #6553 üzenetére
Köszönöm, újfent!...valahogy én is így vagyok most ezzel a tv-dilemmával! Számba vettem az összes márkát:sosem gondoltam volna, h.épp egy Philips fog tetszeni! Kell egy-két dologban kompromisszumot kötni, de a képe nekem mindegyiknél jobban tetszik...még sötétebben is...találtam ma egy helyet, ahol volt egy kisebb 6-os! Amit küldtél leírást, az nagyon jó!!! Ebben a beállítások után kiadott egy ún. javított módot: ott-ha nem is az egekig, de lehetett világosítani! Holnap-ha igaz-hoznak egy 6678-ast,az eladó megígérte, h.kipróbáljuk:hakicsit is tudunk világosítani, akkor megveszem!mártisztára hülyének néznek, de akkor sem fogok venni egy olyan tévét, aminek pont a képe nem tetszik!..micsoda abszurd helyzet!
...más: nézem ezeket az ívelt tv-ket.azt még csak-csak értem, h miért is találhatták ki(???),de mi van akkor,ha legalább két ember szeretné nézni egyszerre??? Azok egymásra fekve nézhetik, hogy az ideális hatást "megéljék"??? ...ezt nem is értem, Te igen?? Mindenesetre köszi mindent,ha meglesz a "cucc",feltétlenül írok! A többieknek is köszönöm a válaszokat!!!
-
gigajani77
csendes tag
-
sepsi0
őstag
válasz
lorinser #5526 üzenetére
Pl. olyan mintha üvegből lenne a kijelző, kemény és nehéz karcolni. Sokat kell törölgetnem nyáron, mert három gyerek mellett a teraszajtón sok légy bejön és mindig megtalálják, hiába a szúnyogháló ajtó. A philipseké valami gyenge müanyag, de amúgy összeszerelésben hasonlók. Ennyit a külcsínről röviden.
A táv az mind a háromnak egy katasztrófa.....
Szerintem hardveresen nagyon ott van a samu, igaz 2012-es. A smart tényleg jobb mint a philipseké bár csak boltban láttam. Gyors és sok a program, pl Angry Birds mesék, a gyerekek imádják. A samunál van egy kis fehősödés, de elviselhető. Philipsnél nincs...., de ez csak az edge ledre igaz.
Na mindegy nem ragzom tovább, ha kicsivel szebb kép kell és csak megjelenítőnek használod, akkor philips. Ha más is fontos akkor szerintem érdemes megnézned a samut.
Ügyfélszolgálat és szervíz ég és főld a samu javára.....
46"-tól felfelé prémium kategoria, szinte kinya..ák a ........
Philipsnél a fiókom elromlott kb 2 éve, azóta is csinálják a központban, pedig kb. 20 terméket regisztráltam....
Az viszont igaz, hogy még egyik philips tvm sem hibásodott meg, pedig kapnak rendesen.....
Neked kell döntened...., szerintem ha nem alap tipust veszel egyik sem rosz választás.
Én még egyik tv szineit sem kalibráltattam, lehet ez segítene a samunak... -
válasz
lorinser #5518 üzenetére
"Egy TV-nél elsősorban nem a képminőség a legfontosabb? Abban pedig a Philips jobb mint a samu vagy az lg."
Ez a kijelentő mondat azért erős... pedig nekem is Philipsem van. Azért maradjunk tényszerűek... Adott típust, adott típussal hasonlítsunk... Számok, tesztek miegymás... Általánosítás már majdnem Blood Steven kategória.
Természetesen a márkahűség is érték...
Példának okáért... egy friss 32-es 6000-es szériába tartozó SAMU ára és képminősége sajnos már az igényesebbeknél is tarol... némi joggal... és panelja is valós 100Hz stb... A Panasonic IPS Alfa paneles TV-i és Philips is előbb utóbb kiszáll majd ebből a versenyből..A dömping megállíthatatlan és minőség terén is egyre jobban jön fel. Nemcsak a mobil szegmensben.
Én mindenkinek 6000-es szériába tartozó új Samut ajánlok az ismerősök közöttEz a megfelelő kompromisszum, tehát valós 100Hz, jó szolgáltatás, jó garancia, jó SMART és használhatóbb médiaplayer. Ez a kijelentés itt tudom, hogy meghökkentő. Ahogyan attól, hogy Sony telefonok fan-ja vagyok, attól még másnak nem azt ajánlom stb...
Philipset és Panát csak az igényesebbeknek ajánlom, de ott a felsőbb polcokról, ahonnan már a Samu is egyre gyakrabban veregeti le ezeket is. Na ez az én véleményem... de valszeg mindenki mást gondol... Ha nem így lenne, akkor csak egyfajta TV fogyna...Ui. A hétvégén voltam egy lakásban, ahol 4,5 méterről néztek egy 32es TV-t. Na ez az ellenkező véglet. De talán ennek is megvan a szépsége. Egy TVs kvíz műsornál a feladványt rejtő feliratot is meg kell fejteni előbb
Kérdeztem, hogy nincs ez messze? --> "Áááá teljesen jó, mindent látunk" -
Andrasxy
tag
válasz
lorinser #5518 üzenetére
Én a smart funkcióból csak a youtube-ot, használom, a idöjárás elöre jelzést rendszeresen, valamint a német régiónak vannak jó App-jai, ( kandikamera
)
Az emailiem is tévén szoktam megnézni, és ha tv nézés közben hirtelen valami eszembe jut, hogy meg kellene nézni a neten akkor is a tv smart funkvióját használom, nem kapcsolom csak azért be a laptopot ha gyorsan megakarok nézni valamit. ( egy jó vezeték nélküli egérrel könnyebb a böngészés a tv-n). -
Andrasxy
tag
válasz
lorinser #5483 üzenetére
Ne vedd magadra. Csak általánosságban mondtam, hogy hol ér egy TV ennyit??? Elvannak szállva a gyártók, de csak azért mert van olyan ember aki hajlandó egy tévét ennyiért megvenni. Ha nem lenne aki megveszi akkor fele ennyiért adnák is még akkor is jókora hasznot (nyereséget) húznának belöle, csak nem 300%-ot hanem csak 150% haszon lenne nekik rajta... :S
Ennyi pénzböl sokkal több élményt lehet szerezni az életben. -
válasz
lorinser #5141 üzenetére
Semmi gond...
még ha a maroknyi magyar Philips TV tulajok között is csak egy résznek van ilyen és azok közt is akár 1:100-hoz azok száma akik nem szeretik Ambilight-ot. Így tehát többszörös kisebbségben, offként jó ha megemlítem, hogy csak ez ne legyen döntő érv és lássa mindenki ezt a 'szép' funkciót élőben, ne csak a NET-es katalógus képet róla.
-
Lehiñito
senior tag
válasz
lorinser #3696 üzenetére
Hali.
Mivel nekem ez az első lapos tévém, szeretnék kérdezni és nézd (nézzétek) el
ha ez alapvető lenne.Ha beállítok egy egyéni képbeállítást, az minden jelforrásnál azt fogja használni?
Teszem azt, ha hdmi-n keresztül set top box-al tévézek, vagy a másik hdmi csatlakozón xboxot használok, esetleg usb-ről filmet nézek, mindig ez a beállítással fog megjelenni a kép, vagy van lehetőség mindegyik csatlakozó bemenethez más más beállítást használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest