- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorinser
senior tag
-
süti5
őstag
válasz
Szőrmeteg #9741 üzenetére
FW frissítést nekem sosem talál wifin, neten keresztül, csak úgy tudom frissíteni, ha letöltöm a frissítést, rá usb-re és onnan frissítem, így viszont eddig gond nélkül megcsinálta, nem felejtett el semmilyen beállítást, és a kezdeti FW-hez viszonyítva valóban jobb lett.
-
-
süti5
őstag
válasz
Szőrmeteg #9589 üzenetére
Nem olcsó, de nekem meg úgy alakult, hogy a kisebb (32-es) philipsem bekerült a hálóba és sikerült úgy felszerelni, hogy nincs körülötte semmi, tehát fehér falon van, fali rögzítővel, kábelek, hálózati dugalj, minden úgy van kialakítva, hogy csak és kizárólag a tv látszik, a tv meg a falra simul, és a fenti beugró részen van megoldva a kábelezés, de még a tv mögött, így ideális lenne egy ilyen 4 oldalas ambira, csak most meg hova pakolom a raspberry-t meg ilyeneket
Aurea kellene, de ennyi pénzekért -
EmThor
addikt
válasz
Szőrmeteg #9582 üzenetére
Igazából 7cm marad nekem is oldalt most h a 47es 7109eset vettem, és nem a 42eset, de már nem izgat, és a 3d miatt nagyobbat szerettem volna mint a mostani 42es pana plazma.
Biztos, hogy valamivel nagyob élmenyt ad a 3 oldalas ambi, nem akarom igazolni a vásárlásom, hogy a 2 oldalas jobb mert nem az, de 65e az 65e.
Ezt a román hibás 7509eset láttam én is, szerintem szállításkor sérülhetett. Abba érdemes belegondolni, hogy mennyi elégedett tulaj van, aki nem ír a netre; többynire a hibákról olvashat az ember saját tapasztalatot.
Képbe került amúgy még a 48pfs8809 a 4 oldalas ambival mert 3 kiló és androidos, de 80ms az input lag és xbox miatt ez nekem elfogadhatatlan + az aktív 3d-től nem vagyok jól és a családot se akartam kitenni neki.
A pfs7809, mint uhd tv... ismét magas az input lag. Hiába szebb rajta sd adástól felfele minden az emelt pixelszám miatt, a hdmi 2.0 is hiányzott.
Az idei modellek közül meg a 7100 körül volt 3 oldalas ambi, de csak 65" méretben. A 7150esből az uhd passzív 3d (50hzes panel) 43" jó lett volna gondolom, android meg minden de drága és legaláb 5-6 hete tökölődtem így is a vásárlással.
A sony 49x8505 volt uhd és passzív 3d, 40ms körüli input laggal ami képbe került, de ott a 3d nem volt olyan szép állítólag és 350e.
Szerk: házibarkács ambival se időm se kedvem piszmogni. A kényelmes vásárló kényelmes
-
süti5
őstag
válasz
Szőrmeteg #9582 üzenetére
Ez a megoldás pl. nem házi barkács szerintem, és 4 oldali megvilágítást kapsz, youtube-on vannak fent videók, elég látványos az eredmény, nekem pl. tetszetősebb, mint az ambi lenne.
Kis tudás azért kell hozzá, én pl. nem értek pár dolgot benne, de azt hiszem lengyel cég és készségesek, régebben érdeklődtem már náluk, teljesen még nem vetettem el az ötletet -
EmThor
addikt
válasz
Szőrmeteg #9575 üzenetére
Ambi 3 nekem is kellett volna de a 42pfs7109 165 ezres ára Vs. a 42pfs7509 230e ára... óriási a különbség, annyit nem ér.
2 oldalas se rossz
Nézd meg a YouTube-on: Teste - Led Philips Ambilight bilateral + Ps4 Kil… - Teste - Led Philips Ambilight bilateral + Ps4 Kil…:
http://youtu.be/QNv9vbqO_EA
-
tkonya
aktív tag
válasz
Szőrmeteg #9556 üzenetére
7109 esetében, edge kontra direkt...ehhez csak ennyit ( választ philipsbfaxbúk adta):
Én:
Tehát, csak hogy biztos jól értem, edge, vagyis szélein világítják meg a panelt, és nem direct ami hátulról világít. Kicsit nehéz eset vagyok, ne haragudjatok😃
Philips:
Igen, jól értetted, Edge led, tehát oldalról/ szélein világítja meg a képet.
Nálunk direkt led (azaz hátsó megvilágítású) csak a vastagabb alsó kategóriás modellekben található. Nahh most...a telefonos indiai szerint direkt, szerintük edge, fórumokon, boltok oldalán össze vissza...
-
csalafinta65
senior tag
válasz
Szőrmeteg #9553 üzenetére
A 7109-ben a Philips tulajdonosának, a TP Vision-nak panelja van, melyet a Tajvani AUO céggel közösen gyárt. Az AUO a világ legnagyobb panel gyártója. Tavalyi évtől már a Sony legjobb típusaiban is AUO kijelző van. ( A Samsungot, és az LG-t cserélte le. A Sony nem gyárt saját panelokat.) Ezen infók alapján, egyértelműen a 7109 ajánlott.
-
EmThor
addikt
válasz
Szőrmeteg #9553 üzenetére
Ha rendes garipapírt kapsz és nem bolti számlát (ami náluk a gari is egyben), akkor hívhatod a Philips márkaszervízt gondolom.
Na most nagyon szerettem volna a 7509-est, budaörsi MM-ben ki is van rakva ahogy a kolléga itt már korábban mondta (ha még ott van a készülék).
Igazából összehasonlítani élőben nem tudtam, sőt ottthoni körülmények közt még csak nem is láttam ambilight-ot. MM-ben 7109-et láttam 42eset, de rosszul volt beállítva, nem volt mérvadó az ottani képminőség, hagyatkoztam így hát a tesztekre.
Szóval az ár döntött meg a méret. Gondolkodtam egy 42pfs7109-en 165ért + 60e philips hue színváltós égőtest csomagon és ugyanott lettem volna mint a 42pfs7509-cel az anyagiakat tekintve. Végül arra jutottam h a jelenlegi 42"-t meg akarom fejelni méretügyileg, meg ambilight is kéne, és a 47LB731v az 210e volt, a 47PFS7109 pedig 199e. Szóval így döntöttem de sokat vacilálatam.
A 7509-ben lg panel van amúgy, a 7109-ben másféle de az itteni tulajok + netes tesztek alapján penge a képe 2d/3d-ben.
-
-
csalafinta65
senior tag
válasz
Szőrmeteg #9545 üzenetére
Szerintem az említett 65 ezer ft-os különbség indokolatlanul sok. Jobb választás, mint az LG. Anno, nálam is játszott, de a Philips mellett döntöttem. ( Sajnos a 10 évre való tervezés illúzió). Ha az ár nagyon fontos tényező, akkor nyugodtan válaszd az ár-érték arányban legjobbat. Ez jelenleg a 165 ezres készülék. De ha vonz a 800Hz, és a 3 oldalas ambi, akkor várj egy hetet. A Média Marktban jövő héten lesz ún. Glamour napok. Ennek keretében minden terméket 20%-al olcsóbban vehetsz meg. Feltétel: vegyél gyorsan egy Glamour újságot, abban van a kedvezményre jogosító kupon. Ha jól tudom van az MM-ben 7509.Ha jól számolok, akkor 190 alatt elviheted. Na az már egy kiváló ajánlat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest