- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Andrasxy #5579 üzenetére
Így van volt már itt erről szó. Ha valaki azt akarja, hogy a (Philips) TV-je PVR funkciója működjön
- digitális jel koax-on a tunernak (tehát nem SetTopBox és úgy HDMI-n összekötött TV)
- internetkapcsolat
- a szolgáltatói beállításokkal is tiltható a rögzítés egy-egy csatornán
- megfelelő USB eszköz, amit általában a TV leformáz az első használatkor linuxos' fájlrendszerre.... a teljesség igénye nélkül
Egy kínai' SetTopBox már nem ennyire finnyás, vesz az mindent!
@Bence01
Ezt így elsőre nem jelenteném ki. 3 év már nagy idő. Utána kellene járni a régi panel spec-ének.
Az én 7496-os 100Hz-es panelom 400Hz-es PMR-je és egyéb feature-i számszaki értelemben jobbak, mint egy mostani 4000-es. Ez tény. De a Tied még egy évvel korábbi...Nem 'tom.
-
MontyPython
csendes tag
válasz
Andrasxy #5564 üzenetére
Ez mindenkinél egyénfüggő. Nekem passzív 3D-s TV-m van (PFL6877), 3 oldalas ambilight-tal, és imádja az egész család (3 gyerek). Hétvégenként simán végignézünk egy-egy 3D-s filmet. A legkisebb gyerek 6 éves, és nincs fejfájása, nem zavarja a szemüveg, stb.
Csak ajánlani tudom a passzív 3D-t, mivel tökéletes a képminőség és sokkal olcsóbb a szemüveg hozzá. Ráadásul a mozis 3D-s szemüveg is teljesen jó hozzá (mint az eredeti). -
lorinser
senior tag
válasz
Andrasxy #5482 üzenetére
Én nem mondtam, hogy megéri. Csak pl. árvágás után a samu UN65F9000 és az LG 65LA9700 most lettek kicsivel olcsóbbak (kb. 4300 € és 4500-4600 €), ezekhez képest pl. a 4999 € árat szerintem jól belőtték. A Philipsnél pedig ott van a továbbfejlesztett 3 oldalas Ambilight is ami ezen az árszinten szerintem bőven megéri ezt a kis felárat. Egy idő után a Philips is nyilván olcsóbb lesz egy kicsit a nyitóárhoz képest.
-
válasz
Andrasxy #5470 üzenetére
Okés, én is valami ilyen* megoldásra gondoltam, de akkor az előző hsz-ban írtak, hogy jöhettek össze a usernak?
Elég kicsi az esély, hogy pont megegyezzen a párosított végeredmény a szomszéd nyugdíjas TV-jével.*A 2003-ban vásárolt időjárás jelző állomásomat is párosítanom kell a külsővel minden elemcsere után.
-
Koma_
csendes tag
válasz
Andrasxy #5461 üzenetére
Pont 2 hónapja van meg a PHILIPS tv-m (40PFL8007K), amihez szintén ilyen távirányító van. Tényleg jó a távirányító, de ugyanakkor vigyázni is kell vele. Történt ugyanis, hogy ahogy elkezdtem használni a tv-t és felfedeztem ezt a funkciót, vagyishogy nincs szükség a tv felé fordítani a távvezérlőt, egyszercsak a nyugdíjas szomszéd házaspár becsengetett hozzánk azzal, hogy megboldondult a tv-je, mivel van hogy magától kapcsol be, vált csatornát, és halkul vagy éppen hangosodik. Ez főleg akkor kellemetlen, amikor mindez hajnalban történik vagy mondjuk olyan időben, amikor nincsenek otthon és órákig megy a tv. Én mondtam, hogy mi nem tapasztaltunk ilyet, a házban a DIGI szolgáltat már vagy 5 éve mindenhol, és szerintem velük nincs baj, így biztosan az ő készülékükben van a hiba.
Azt nem vallottam be, hogy mi most cseréltük le a tv-ket. De ezek után kezdtem el gyanakodni, hogy valószínű nekem is közöm lehet ehhez, mivel előtte sosem történt velük ilyen. Pont ezidőtájt előfordult, hogyha nem tudtam aludni, tényleg hajnalban elkezdtem tv-t nézni.
Utánanéztem a felhasználói kézikönyvben ennek a jelenségnek, és kiderült, hogy a távvezérlő rádiófrekvenciás jeleket használ, viszont képes infravörös jelek használatára is. Lehet, hogy ez utóbbi módon tudom irányítani a vastag falon keresztül a szomszéd tv-jét?
Minden esetre azóta vigyázok, hogy a tv felé fordítva használjam az irányítót.Egyébként a netezéshez az USB-s egeren kívül van egy jobb megoldás is, és garantáltan kompatibilis a tv-vel: Logitech Wireless Touch Keyboard K400 billentyűzet. Ezt ajánlom mindenkinek.
A fentieken túl lenne egy kérdésem, mégpedig miért nem jelenik meg az SRT felirat a tv-n? Ugyanaz a fájlnév, csak a kiterjesztésben van eltérés, a szgépen rendben megjelenik a felirat...nem értem.
-
allein
addikt
válasz
Andrasxy #5440 üzenetére
Még sehol semmi, ma van egy hónapja, hogy elvitték
Tegnap azért voltam a boltban ahol vásároltam, gondoltam teszek egy próbát
Nem tudtak segíteni mivel a hiba 3 napon túl keletkezett. A Philipsnek is írtam hétfőn, elvileg 4 munkanapon belül válaszolnak. Várom a megoldást
Egyik eladó a boltban mondja, hogy degradáljam a márkát, de elmondtam neki, hogy a márkával nincs bajom, hanem az eljárással.
-
bodazo
tag
-
allein
addikt
válasz
Andrasxy #5401 üzenetére
Örülök neked. Kettő nappal ezelőtt írtam emailt a magyar philipsnek, tegnap felhívtak. Beismerték, hogy fejlesztési hiba, sajnos nem tudnak rövid idő alatt kapcsolatba lépni a kinti kollégákkal, de szerencsére már levelezgetnek és lesz majd valami belőle. Nem tudták megmondani a telefonban, hogy mikorra kapom vissza a TV készüléket, sajnos nem csak az én készülékemnél jelentkeztek ezek a jellegű hibák. Budapesten nem tudják visszarakni azt a software-t amivel vásároltam a készüléke. Kettő lehetőségem volt: visszakapom a készüléket és amikor van software akkor házhoz jönnek és felrakják, vagy bent hagyom nálunk és ott felrakják. Azt mondtam, hogy inkább maradjon a szervizben, tegyék fel a software és teszteljék, hogy van újra hiba vagy nincs. Szóval, kicsit bosszant ez az egész frissítési kálvária
-
bodazo
tag
válasz
Andrasxy #5380 üzenetére
Az STB a bibi. Mert ezeket a funkciókat csak akkor tudja a tv ha ő fogja a digitális adást. De nálad az STB fogja és csak HDMI kapja a tv a jelet. Így nem tud mit felvenni, mert szerinte nincs elérhető adás. Vagy váltasz kábeles DIGI-re ha van lehetőséged, vagy beszerzel olyan STB-ét ami tud felvenni.
-
allein
addikt
válasz
Andrasxy #5340 üzenetére
Szia. Igaz, hogy nekem más típusú TV készülékem van mint neked nem ajánlom egyelőre a software frissítést. Nálam ugyanazok a jelenségek voltak mint nálad, elkezdtem, kikapcsolt utána bekapcsolt és ugyanonnan folytatta. Miután sikerült frissíteni a software-t problémák voltak filmnézés közben és youtube nézés közben is. FIlm nézés alatt értem, usb külső vinyó. Egy film alatt több alkalommal is kikapcsolt a TV pár mp. meg vissza. Nagyon bosszantó volt. Youtube nézés közben is ugyanez volt. Philips szerviznél jelentettem a hibát, kijött egy szakember, próbálta visszarakni az előző software-t pendrive-ról de nem sikerült neki. Visszajött 2 nap múlva, aztán sikerült neki visszarakni egy régebbi software-t. Múlt héten hétfőn elvitték szervizbe a készüléket, csütörtökön hívtam őket, azt mondták a telefonban, hogy remélik meg tudják javítani ezen a héten. Mindenesetre semmiképpen nem ajánlom a frissítést, ha van rá mód akkor ki kell kapcsolni. 3D filmekért keress priviben és tudok segíteni
-
Andrasxy
tag
válasz
Andrasxy #5339 üzenetére
Még olyan kérdésem lenne, hogy 3D filmek lejátszáshoz elég a TV saját média lejátszója, vagy kell ill. lehet telepíteni a TV-re másik jobb lejátszót?
Milyen kiterjesztés ajánlott 3D filmnél? Mire érdemes figyelni?Bocsi a sok kérdésért de teljesen kezdö vagyok a témában.
Elöre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Steam Deck
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest