Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
djpoti
aktív tag
Az Én tapasztalatom a 4 magos verzióval karbon rommal. Ami 4.3 -nál nagy gond volt, hogy eldobta a sim -et és sokszor újraindítás sem segített, az teljesen megszűnt. A telefon gyors, stabil és az előző romokkal ellentétben már nem érzem, hogy pénzkidobás lett volna.
Habár azt Én is leszögezném, hogy nem játékra lett "kihegyezve". -
freeapro
senior tag
Szolgálatóváltás után megy a 3G is a 4 magos Karbonos rommal.
Most elégedett vagyok vele. -
Sly0007
csendes tag
Kis összegzés az eddigi tapasztalataimról, hátha valakit érdekel...
Egy ideje nyüstölöm ezt a telefont (4 magos) de meg kell vallanom, nekem eléggé olcsó húsnak a híg leve érzetem van. jb romokkal néha újraindul randomban, majdnem napi rendszerességgel. A kitkat rommal elég stabil, de ott is fagyott már be, hogy csak aksi ki-be segített, de ez nagyon ritka. Viszont itt hátlapi kamera nem működik, valamint a kedvenc játékom sem indul el valamiért. (Szerencsére közben megérkezett a tabletem mellé, így játszani tudok azon, telefonálásra nagyjából megfelel ez is.) Használat közben kb olyan érzésem van mint a régi sony vt19i-m volt, ami 1magos proci és kevés ram jellemzett, ebben elvileg 4 mag van, ram is több, mégse érzem rajta azt a száguldást. Egy dologban viszont veri az összes eddigi telefonomat: a gps-e pár másodperc alatt jelet fog, és nagyon pontosan navigál. Jelenlegi álláspontom: ha tudok szerzek majd egy új telefont (bár lehet kivárom a project ara-t) aztán ez a telefon "beszerelésre" kerül a kocsimba gps-nek. Ennyi pénzért gps-nek venni se rossz vétel.
Azért mindenkinek aki új telefon vásárláson töri a fejét, én azt javaslom, csak és kizárólag akkor válassza ezt a telefont, ha ennyi az erre szánt pénze, és valamit kell vennie. ha csak egy régi telefon cserélne le, amivel még egy ideig elvan, próbáljon még gyűjteni, és venni egy kicsit jobb készüléket. legalább 1gb memóriával.
Sly -
Rodzser Mór
senior tag
A visszaállítottam a szisztemet menüből. És úgy gondolom/látom, hogy valóban nincs meg a rootoltság.
A rendszer nekem most gyorsabbnak tűnik. Bár még nem néztem meg tüzetesebben, mert még nem töltöttme vissza vissza azokat a programokat, amik döcögtek a telefonon vagy kilépett belőle alkalmazás közben.
Most így frissen 40-45MB üres helyet mutatott a Beállítások/Alkalmazások/Futó -ban. De aztán 2-3 program telepítését követően (böngésző, számológép, antutu) 10-15 MB-ot mutatott. Most per pillanat 20-39 MB-ot, mert hogy folyamatosan változik. Ez lényegesen jobb mint visszaállítás előtti 0-12 MB.A "Beállítások" a 37 MB RAM-ot foglal a futóban. Ha kilépek a beállításokból, akkor vajon ez lemegy 0-ra?
Továbbra is érdekes, hogy az Antutuban a szabad RAM 69 MB-ot mutat. Amúgy ez gondolom a legújabb Antutu 5.6.1-es. Előtte nem ez volt, kicsit más volt a felülete. Ebben nincs a Root-ra vonatkozóban semmi bejegyzés. Az előzőnél volt. Aztán lehet, hogy azért nincs, mert ha nem rootolt a telefon, akkor nem is írja ki azt sem, hogy nem rootolt.
-
pimi50
aktív tag
válasz
Rodzser Mór #390 üzenetére
A rootolás 2 perc (se).
-
Laslie
tag
válasz
Rodzser Mór #390 üzenetére
Szerintem igen.
Pont a kevés memória miatt fogok másik rom-ot rátenni a gyerek telefonjára.
Az asszony 4 magosán a Karbonn s1 plus 4 magoshoz való romja szépen fut. ~100MB szabad RAM van működés közben. Így nem akad a használat során. -
Rodzser Mór
senior tag
Nekem a Beállítások/Alkalamzások/Futó -ban mindig 0-12MB között van (mint ahogy ezt már írtam.)
Lehet, hogy nekem is csinálni kéne valamit?Az én telefonom (2magos) rootolt és ha visszaállítom a menüben lévő "Gyári adatok visszaállítása"-val, akkor ez a rootoltságot elveszti?
-
Rabby
tag
Hmmm,sajnos tegnap ota a telefon kepernyojen mindenfele fekete alakzat jelent meg,ami kikapcsolt toltes kozben is jelen van,tehat nem SW problemanak tunik. Talalkozott mar valaki ilyennel? Valami otlet, tapasztalat?
Ha ez igy marad akkor nagyon rovedeletu volt a telefon... -
freeapro
senior tag
Ez jó hír. Közben feltettem és is a Karbon-os KitKat-ot, mert egy játék nem ment fel a T30-as verzióval a kevés internal memory miatt (tényleg, 4GB Flash-ből miért csak 7-800MB internal memory marad?).
Picit gyorsabb, picit több a hely, de a közelségérzékelő és a 3G nem megy. A fórumon úgy láttam 3G-t senkinek sem megy... -
Laslie
tag
Mikor lefuttattam az AnTuTu-t, akkor nem próbáltam ki SIM kártyával a telefont.
Sajnos a közelség érzékelő nem jól működik.
Hívás indításakor egyből elsötétül a képernyő, mielőtt még a fülemhez tenném a telefont. Így viszont nem lehet megszakítani a hívást. Alig akart visszajönni. Egyből beállítottam a kisegítő lehetőségeknél, hogy a kikapcsoló gombra szakítsa meg a hívást, így ezzel áthidalható ez a probléma. Este ránézek a telefonra, hogy hol tudom kikapcsolni ezt az érzékelőt.
Valahogy Lehet ezt kalibrálni? Ami app-okat találtam a play-ben, egyikkel sem lehetett az érzékenységén állítani. Vagy csak rosszul kerestem rá... -
pimi50
aktív tag
Az adb-nek fel kellene ismernie, az - tudtommal - nem rom függő. Ha az USB driver rendben van, mennie kell.
Én a Minimal Adb Fastboot-ot használom. Minden flesselendő dolgot a telepített program könyvtárába kell másolni, így a command ablakban nem kell az útvonalakkal szenvedni.
Már többször visszaálltam a Karbon-ról, beleértve a TWRP újrainstallálását is.
Az is igaz, hogy a rommal együtt adják az adb-t és a fastboot-ot is. -
Sly0007
csendes tag
Elvileg rootolható ahogy régebben írták (nekem sikerült), azután szerintem talán visszarakható a másik rom (recoweryből nem próbáltam), de én már egyszer visszaraktam adb-ből is, ahogy itt linkelték szintén egy régebbi hozzászólásban.
Nekem sem megy a hátsó kamera, de ezzel még tudnék is élni (olyan szar a felbontása, hogy nem nagyon hiányzik), de a hayday sem indul el ezzel a 4.4-es rommal. Pedig szépen megy, és eddig még újra sem indult egyszer sem, ami egyik romról sem volt eddig elmondható.
Meg kéne tanulnom romot módosítani, és ezt a 4.4-es romot kicsit átvariállni...
Jah adb-ben a kaboon-os könyvtárban levő adb-t használtam, az nekem felismerte, és vissza tudtam vele tenni egy másik romot valahogy, de már nem emléxem pontosan.. -
vaki
aktív tag
Sziasztok!
Megcsináltam a "Karbonosítást",ellenben a hátsó kamera nekem sem működik. A nagyobb baj, hogy az adb nem ismeri fel, így sem a korábbi recovery-t, sem a korábbi ROM-ot nem tudom visszapakolni. Ha bemegyek a Karbonn ROM-os recoverybe és abból próbálom felrakni a T30-at, ott meg rögtön az elején elszáll egy hibaüzivel, el sem kezdi a ROM telepítést. Valaki próbálta már visszacsinálni ezt? És ha igen, akkor hogy működött?
Illetve van még egy ötletem, ha a Karbon ROM-ban lecserélem a boot.img-t, akkor elképzelhető, hogy működik a kamera? -
djpoti
aktív tag
Mármint nem a csomagon feltüntetett értéke gondoltam, hanem ami a posta által küldött levélben szerepel az adatbekéréshez a tájékoztató részben. Amiben az van, hogy 22 euroig vám és áfamentes, 150 euroig vámmentes áfaköteles, felette pedig 2,5% vám és áfaköteles. Természetesen rendelt küldemény esetében.
De annak örülök,ja úgy működik,ahogy Te mondod. -
-
RVR400
veterán
Te pedig beküldöd a valós értéket, ami nem 22 EUR. Nem az a lényeg, hogy a dobozon mi van, hanem az, hogy benne. Ha az 40 USD értékű, akkor köszönik szépen, ez lesz:
2015-01-20 07:37
Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldve
2015-01-19 07:36
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents22-én kaptam meg, ez pont a 40 USD-s C230W.
-
vaki
aktív tag
A panda mindig valami hasonló címkét ír rá 15-25 USD közötti összeggel, akár van ÁFA biztosításod, akár nincs. Már 4 telót rendeltem tőlük, azoknál is ez volt a helyzet. A 2 utolsó Phicomm teló (egy C230 és egy X100) átjött simán, tavaly a másik 2-t megvámolták
És igen, az ÁFA biztosításuk nem vonatkozik a posta által rárakott plusz ügyintézési díjra, lévén az nem is ÁFA.
-
freeapro
senior tag
válasz
doggyfreesta #355 üzenetére
Én 2 táblagépet (tavaly, és tavaly elött) és 2 ilyen telefont rendeltem, nekem minden ok volt.
Vámbiztosítás is működött eddig. -
Sly0007
csendes tag
Kis érdekesség:
Minap olvastam egy ilyen szöveget a 22 EUR-os értékhatárra: "Az ÁFA törvény 94. § (1) bekezdés c) pontja értelmében e jogcím alkalmazása esetén a termékimport 22 EUR összegig mentes az adó alól. Az említett összeg az ÁFA törvény 256. § (1) bekezdése szerint, a Magyar Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatálybalépésének napján érvényes, az MNB által közzétett hivatalos forint/euró devizaárfolyamot (252,19 HUF/EUR) figyelembe véve 6.000.- HUF értékhatárt jelent."Azaz ez a 30 dollár jelen árfolyamon kb. 8000 Ft azaz áfaköteles termék. Ha Elcsípik a határon kifizetsz kb. 2000 Ft Áfá-t (27%) és a posta vámkezelés címszóval kiszámláz 2000 Ft-ot. (Ez utóbbi 2000-et ha jók az infóim a pandawill sem téríti vissza vámbiztosítás esetén, mivel nem vám és nem is adó, hanem szolgáltatás költség. Hurrá. Viszont ha kötsz rá vámbiztosítást, akkor a pandawill ráírja, hogy mp4 lejátszó, és 10 dollár az ára, és jó eséllyel átcsúszik a vámon. ha nem kérsz biztosítást nemtudom mit írnak rá...
-
doggyfreesta
csendes tag
Azért a Pandawill nem a legjobb cég. Eddig 3x rendeltem tőlük, mindhárom termék szar volt:
1) Haier W718 teló, 1 hét után bedöglött a tochscreen. 5 hónap alatt cserélték ki!!!
2) Newman N2 teló, nem tölt. Hekkelgettem, de mindig szar maradt. Most néha jó, néha nem.
3) HD-89 tablet, képernyő bal felső negyede folyamatosan villog, display hibás. Most veszekszem velük a Paypalon. -
Sly0007
csendes tag
Az én eddigi véleményem: A teló 30 dollárért jó vétel, a paraméterei alapján, DE kell kis bátorság, bár kockázatot nem nagyon érzek, de mindíg lehet kivétel, hogy új romot tegyél rá, vagy legalább kihasználd a rootjogot, hogy a sok kinai vackot töröld, mert addig szinte használhatatlan a cucc olyan lassú.
Az új rommal pedig nekem pár naponta újraindul.
A telefon hangja is elég halk ezt is erősítenem kellett. Ha neten vagy adatkapcsolaton lóg, akkor az aksi se bír túl sokat. Szóval van hátránya bőven, viszont ha megnézed mit kapsz itthon ennyiért....
Mindenesetre én ajánlani azért nem ajánlanám a készüléket, főleg ha van még kb ugyanennyid, ahogy írtad, akkor én keresnék egy 1/4 gb-ost minimum, mert vannak azok is elég jó áron néha.
Jah és ha bukik a vámon, akkor 27% plusz a posta lehúz 2000-el a vámolásért, hogy ****** be! -
atee_13
őstag
válasz
Rodzser Mór #343 üzenetére
Szókereső, sakk, sodoku ilyen kaliberű dolgok voltak eddig. Netezés, persze jó lenne a szép kijelző is és a csuda kamera, de nem élek mesében annak ára van. És ha árérték arányban jó akkor le tudok mondani a kameráról. Csak nem tudom, mennyire szaggatna, mennyire akadozna, a hívás hangminőség milyen. Az 512 ram is kérdéses mire elég. Egy ZTE V970 volt ezelőtt azt eladtam jó áron abból megvehetném és még maradni is kb annyi.
-
djpoti
aktív tag
Értem. Hát azért vissza nem rakom mostmár semmi pénzért a gyárit.
Elégedett vagyok ezzel a rommal.
Pandára viszont nem tudok felmenni, mert hibaüzenetem van gépen "Not found (error to origin)".
Mozzila, crome és explorer is ugyanezt dobja, pedig telefonon meg fel tudok menni. Nem értem. -
Rabby
tag
válasz
freeapro #334 üzenetére
Nos, az öszevisszaságról nem tudok nyilatkozni, ellenben konkrétummal szolgálhatok.
Esetemben ez a telefon került anno megvásárlásra.
Erre tettem fel a 4.4.2-t, XDA-s CWM-el.
- kamera -> OK
- közelség érzékelő -> OK
- 3G és Wifi -> OK-nak tűnik (bár párom használja, aki 2G-n tartja nagyrészt, mert úgy tovább bírja az akksi...
- Antutu -> OK (16183)Szóval én most elégedett vagyok a telefonnal, ezzel a ROM-mal, csupán az zavar kicsit, hogy a beállítások alatt Karbonn-nak látja a telefont, valamint a procit is 8212-nek írja, de szerintem ez már a kit érdekel kategória.
-
atee_13
őstag
Kedden a pandán happy hour ban lesz 30 dollárért. Megér annyit?
-
freeapro
senior tag
4 magoson nem lehet lecserélni a boot.img, mert nem lesz hátsó kamerád.
Szerintem mindenki beszél össze vissza, keverik a 4 magost a 2 magossal.4 magoson akkor jó a rom, ha van:
-hátsó kamera - ennélkül nem tudsz vele fényképezni
-közelség érzékelő (lekapcsol a képernyő ha telefonálsz) - szvsz enélkül lehet élni, ki lehet kapcsolni
-múködik a 3G - de Wifi-vel is lehet élni
-lefut az AnTuTu - mert ekkor stabil és futnak a játékokÁtolvastam az egész XDA fórumot, de teljesen működő megoldást nem láttam. Legtovább a saját boot.img + T30-as kínai belpiacos rom google play (gapps) + magyaritásával (locale more 2) jutottam.
-
Rabby
tag
Szinten 4 magos + karbonn = gyorsasag + kamera OK !!! Sima T30-al nekem sem ment, szoval nem egyedi eset a mukodes 4 mag eseten! Talan a 4 mag tipusa lehet kerdes 8612/8212 ha jol tudom, enyem 8612 emlekeim szerint...
-
Laslie
tag
Működik, köszi.
Az eddigi tapasztalatom nekem is pozitív:
- érezhetően gyorsabb a telefon
- a szabad RAM 100-150MB között változik
- működik a kamera (első és a hátsó is)
A párom azt mondta, hogy ha már karácsony előtt ilyen lett volna a telefon, akkor nem kért volna másikat.2 magoshoz létezik 4.4.2-es Android verzió, ami tud magyarul? A lányomnak ugyanis a 2 magos változat van ebből a telefonból, és az eléggé lassú.
-
Rabby
tag
A menet:
- CWM feltétele az itt leírtaknak megfelelően
- belépés recovery módba és ott zip telepítése, mondjuk EZT, én pl a 2.16-ossal csináltam, de annak a linkje már ki tudja merre jár...Mellesleg a CWM-et ha már van fenn másik recovery, akkor fel is teheted szintén ZIP-ként, vagy ahogy én csináltam: a 261-es hosszászólásban belinkelt ROM BAT file-jában a végén lévő recovery file linkjét kicserélte a letöltöttére.
-
Rabby
tag
ROOT mégis sikerült, csak TWRP alól nem megy, CWM azonnal megoldotta...
-
Rabby
tag
Feltettem a quadcore-os telóra.
Eddigi tapasztalatok:
- sokkal gyorsabb!!! (végre mint egy telefon),
- hálózatkeresésekkel játszik egy kicsit, nem mindig látom, hogy találna hálót,
- sok rajta az előtelepített felesleges app,
- semelyik említett módszerrel nem sikerült root-olni,
- play áruház semmit nem enged telepíteni,
- van mindkét oldali kamera. -
RVR400
veterán
Innen a CWM recovery, majd innen a SU, aztán annyi. Utána vissza lehet flashelni a gyári recoveryt.
-
Sly0007
csendes tag
Root genius nem ment sajna iroot meg leakadt, nem indult újra a telefon, és nem tudott végigfutni...
Pedig arra rájöttem, hogy ha telefon build számán kattogtatok, akkor ad fejlesztői engedélyt, de még így sem rootolta ki a root genius
Kérdés akinek megy (bocs nemtudom a nickneved, és épp nem látom) hátlapi kamerára simán átvált? hol kell átváltani? mert lehet csak nem találtam meg...
Jövőhéten azért tuti újratesztelem... tetszett az a kitkatt rendszer.. -
djpoti
aktív tag
Kicsomagolod, Adb -ből indítod ac230wJA_fastboot_flash_all.bat-ot és megcsinál mindent.
Szabad ramkapacitás 100MB és 160MB között. Érezhetően gyorsabb a teló. Antutu 5.6 ugyanúgy nem fut le, de ez a rész már nem fontos. A lényeg, hogy fasza a rom.
Nem root -olt és nem is tudtam rávenni semmivel, hogy az legyen, a fölösleges salkangok,amik felkerülnek letilthatóak szepen. Cleanmaster és társai.
Hogy swap, vagy zram, azt nemtudom, nem vagyok most gépnél.
Recovery -t lecserélni,de ha akarod, visszateszed a számodra kedvezőt.
Az IMEI -es kérdésről fogalmam sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest