- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
freaghill
őstag
válasz
L1ZRRR #194831 üzenetére
Kérdezd meg őket, hátha tudnak segíteni.
Oem+ Upgrade Hungary -
-
Reggie0
félisten
válasz
L1ZRRR #193494 üzenetére
Csak az sem mindegy, hogy hany kilometerenkent kell regeneralnia es mennyi olajat kap. A regeneralas elegge megviseli a rendszert, foleg allo helyzetben. Nagyjabol 800 regeneralast bir, ha ez 300 km-enkent van, akkor nem fog sokaig elfutni. Ezert is huzza a regeneralast a leheto legtovabb.
-
Szada85
aktív tag
válasz
L1ZRRR #193305 üzenetére
Ilyen szempontból "jobb" Seatot venni, ott már elöre tudod, hogy valamivel zörgösebb, puritánabb a beltér, így nem ér csalódás.
Egyébként ha szól a rádió az nálam pl. elnyomja a Leon belterének hangjait, de az is lehet, hogy én vagyok kevésbé érzékeny az ilyen zajokra, zörejekre. -
Doki16
addikt
válasz
L1ZRRR #193258 üzenetére
Ugyanez volt nalam a B7 passattal. 2.0 TDI cffb. Semmi hibakód, egyszercsak nem indult uzemmelegen. Megvártam míg lehűlt és utána egyből ment. Még használtam ezután kb. egy évig és többet nem jött elő. Itt a topikban Mágus azt mondta, hogy EGR szelep kezdi megadni magát. Valószínűleg tényleg az volt a baj, mert diaggal nézve már nem mozgott a legjobban.
-
válasz
L1ZRRR #193258 üzenetére
...ilyet nekem is csinált a 2009-es CC. Egyszer még tréleren is utazott miatta. Másnap meg minden fakszni nélkül beindult. Hibakód nálam sem volt. Az elérhető összes csatlakozót az utastérben és a motortérben megbontottam, kontakt lemosóval befújtam, majd sűrített levegővel a maradékot kiszárítottam, kontakt spray befúj. Egy jó fél napom ment rá, azóta 1x sem produkálta a hibát.
-
-
1stVikman
senior tag
válasz
L1ZRRR #190996 üzenetére
Az is megoldás. De nem mindenkinek van otthon gázolaj, hogy fel tudja önteni teljesen a szűrőt csere után.
Egyszerűbb, tisztább munka volt nekem a Vcds.Szűrőkre visszatérve, meg nem rossz a Filtron. Mondom a Fabiaban csak azt használom. Utángyártott olcsóbb kategóriában a legjobb, de van nála jobb is. Persze ha sürgős és ez volt raktáron, akkor meg mindegy is.
Amúgy üzemanyag szűrőt elég minden második olajcserénél ledobni(~30000km), még így is a gyári előírás harmada. -
1stVikman
senior tag
válasz
L1ZRRR #190971 üzenetére
Kár, ennél van jobb is.
Itt mobil 1 esp 5w30 olajat ajánlották bele, azt is használom, mióta nálam van.
Szűrőből meg Purflux - ot. Mann még nagyon jó, meg az ufi.
Egyedül pollenszűrőből ment Filtron K1311a aktívszenes, antibakteriális.Mondjuk Fabiaban meg csak Filtront használok, de az már 18 éves,kevésbe érzékeny technika.
Arra figyelj, ha magad csinálod, hogy a gázolajszűrő cseréje után meg kell járatni a pumpát a tankban VCDS-sel. (Engine - Basic settings - transfer fuel pump test)
Olajleeresztő csavar meghúzási nyomaték 30Nm, olajszűrő házon meg rajta van, ha jól emlékszem 25+5 Nm. Műanyag, ne repeszd el. -
1stVikman
senior tag
válasz
L1ZRRR #190904 üzenetére
Szerintem nem ez kell bele.
Nekem vízválasztó nélküli van Purflux c813, crbc a motorkódom.
Ufi-nál ez 26.038.00 [link]
Szűrőház alján ha nincs víz kieresztő, akkor neked is ez fog kelleni.Ha magad akarod cserélni, akkor legyen vcds, mert utána át kell járatni a rendszert, hogy ne maradjon benne levegő.
-
-
Misi_D
tag
válasz
L1ZRRR #189101 üzenetére
Nem tetőablakos.
Viszont a beázás kérdéses lehet. Amit említettem, hogy más problémával voltam szervizben: szétment a hátsó ablaktörlő motor, ill. a szélvédőmosó csöve elkezdett csepegni (valszeg utóbbi miatt következett be az előbbi), továbbá bexart a csomagtartófedél zárja, nem lehetett nyitni, szintén a belekerülő folyadéktól (mondhatni szétrohadt). Szóval, cserélték a hátsó ablaktörlő motorját, ill. a hátsó fedél zárszerkezetét is, meg (elvileg) már nem csöpög az ablakmosó folyadék. Ezek miatt el tudom képzelni, hogy lefolyt belül a tolatóradarig, és annak is adott...
-
Kiskokó
veterán
válasz
L1ZRRR #185896 üzenetére
Helló
Tudom tudom, nyilván nem egy versenyautó, de a V10 az V10. Illetve ugye ez a híres "Lambo" motor is.
Meg hát nem is vagyok én akkor racer. Ha nagyon élmény autót akarnék akkor vennék valami Sor6 BMW-t De igazság szerint ez csak egy hobby lenne.
Minden haveromnak körülöttem volt már nagy benzines autója, már én is akarok rég óta csak hát eddig sok kavics volt.
Más meg nem igazán jön szóba, E60 M5-öt vennék még és nyilván más kategória mert az megy minden felé meg élmény az tény... de az nincs 6-8 milla alatt és nem kell "üzemórás" SMG váltó sem.
Szóval igen, a hang mert ha azt nézzük, az A7 kb ugyanúgy megy mint az S8.
Papíron mindkettőnek 5,2sec a 0-100. De itt már nem arról van szó.
Imádom ezt a széria A8-at amúgy is. A mostani helyzetben szerintem 5-10 év alatt pikk pakk az autók fele elektromos lesz... egy szép S8 manapság szerintem még befektetésnek is jó lesz 10 év múlva mikor már azt se tudják, hogy létezett 4hengernél nagyobb motor.Pont a napokban láttam egy új BMW tesztet, és már a Sor4-es benzinmotorrol is úgy beszéltek, hogy "manapság a 4 henger már szinte luxus" .... na ezé kell a V10
De nyitott vagyok, hallgatlak mi mást vennél.
Öregebbet nem nagyon akarok, meg 4millánál többet se akarok nagyon szánni rá (ezt is csak nagyon átgondolva nagyon olyan autóra ami számomra megfelel)Köszi
-
Land
veterán
válasz
L1ZRRR #180204 üzenetére
Igen "sajnos" a TSI-k, illetve a 7-es száraz DSG nem tudni mikor hullik szét, ezért évi 20k km ellenére is jobb lehet a 2.0 TDI 6-os olajos DSG...
Reményeim szerint egy 2.0 TDI+DSG kombó évekig megbízhatóan tenné a dolgát.
Nem tudom meddig tartanánk meg, illetve mennyi km után várható egy nagynyomású csere, egy turbó felújítás.... De gondolom 200k km után már esélyesebb. Így egy kb 120k km-es példány pár évig autó maradna... -
grizlisandor
veterán
-
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
L1ZRRR #176862 üzenetére
Én a Hüllő Kft-nél voltam az ősz végén. A panasz az volt, hogy szag van a kocsiban: hűtés közben állot pocsolyaszag, fűtéskor enyhe égett porszag. Alaposan kitakarították habbal, ózonnal, utánna én még szellőztettem a garázsban és megszűnt minden szag.
Ránéztek a hőmérsékletekre, kellően hűt a klíma, nem is néztek rá a gázra, felesleges, működik. Az elmúlt 14 éveben nem volt foglalkozva a klímával, se takarítás, se töltés, semmi. Szóval ha nem szökik el a gáz, akkor szerintem ezzel a résszel nem kell foglalkozni. -
aero.
veterán
válasz
L1ZRRR #176846 üzenetére
Ezé mondom, hogy jól élnek otthon az alkatrészboltok.
Jó kis kecót húzott fel az unix tulaja is a hármashatárhegy mellett.
Külföldiában ezt a vezérlés szettet vízpumpával (Gates), 0% kedvezménnyel 49k-ért tudnám megvenni, rendes áfás, nagy és elismert alkatrészboltból.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
L1ZRRR #174847 üzenetére
Okés csak nem szabad 100+km-en át úgy menni vele (mindegy milyen tempónál) bejáratás alatt, mert a felületi viszonyok ilyenkor még nem alakultak ki teljesen és tartós egyenletes tempónál nem járatódik be rendesen, szélsőséges esetben hordós kopás is felléphet.
Persze mára nem kell annyira komolyan venni, nem lesz baj ha mentél bejáratás alatt 100 km-t tempomattal. Sokat fejlődött a gyártási technológia az utóbbi években és sok motort már a gyárban bejáratnak. -
-
-
válasz
L1ZRRR #170038 üzenetére
...ugyan ez a motor van a CC-ben, a váltó is azonos. A mumus az olajpumpa, ami odafigyelést igényel. Igazából a mienk már tíz éves 230k km-el. Tényleges nagy meghibásodás nem volt. Egyszer egy egy fojtószelep, egy EGR, fűtőmotor és egy parkszenzor. Kényes az üzemanyagra, az olajcserére, és mint minden autó, ezzel is törődni kell. Szeretjük. De mindig van valami apróság. Jelenleg a bal hátulja kopog egy picit ha lassan megyek csak akkor hallható, éppen egy kicsit, de zavaró. Ha fent a vonóhorog egy bringával, akkor kussban van. Továbbá a vezető oldali első ajtó zsanérja nyikorog. Szarrá olajoztam, zsíroztam, továbbra is szar. Feladtam.
Szóval nem rossz.
-
1stVikman
senior tag
válasz
L1ZRRR #169117 üzenetére
Szia!
Írtam, ~másfél év és ~29000km, de ez csak a levegő és a gázolajszűrőre vonatkozik.
Olaj az ~14000km után volt cserélve, szűrővel együtt.(#169122) Reggie0
És akkor gondolj bele, hogy a gyártói ajánlás ennek a többszöröse, ha jól tudom 90ezer km vagy 6 év (levegő és gázolaj), pollenszűrőre meg 60ezer vagy 2 év. (klímatisztítás után ezt akarom még cserélni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest