- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
Graz környékén is van gazdagon, jó 10-12km IG-L ami 100km/h Fürstenfeld felől, majd beérsz a városba és összeér a másik pályával ott 100-as, a 10-11km hosszú alagút 100-as, utána van 13km építkezés ami 80-as és egy Gleinalm tunnel. Mondjuk nekem olyan mind1, elég a 130 és amíg pályán oda-vissza 4.5/100-at produkált kúton tankolva addig nincs semmi probléma, Ausztriában megtűrik az ilyet.
-
Pl., PL
A lengyeleknél 140 a pályatempó. De jöttem már haza Horvátországból is 800km-ről pont 6óra alatt. Általában az adott ország tempója fölé lövöm a sebességet cc. 10km/h-val. Ez az a sebesség ami miatt nem volt még gondom egy Európai országban sem. Pontosabban Svájcban Lugano felett mentem valamikor 130-al, mellém állt egy BMW- rendőrautó és a jobb egyből egy kéz integetett lefelé. Nem volt jó érzés, főleg, h nem tudtam mit akar. Valszeg csak annyit, h lassabban menjek. Elhúzott, én meg fosos gatyával mentem tovább.
#210578yodamester10:
...na, akkor érted már miért kell nekem(még) a szarfosdízel??
Tudom, h jó a PHEV és a villany, de majd ha öregszem és nem leszek képes ennyit menni. A villanybringát is kipróbáltam, "analóg" kerékpárral is extrém távokat toltam, 200-400km-eket rendszerint, egyszer volt egy 600km-em is, ezek mind egy seggel. Ezzel a felfogással nyúztam az e-bike-ot is. Két év alatt beletoltam 17e km-t majd eladtam, ha öreg leszek akkor lesz ismét. -
bul07
nagyúr
-
Winne
nagyúr
Erő az van az 1.4-ben is, családdal kirándulós 100 körüli átlaggal utazó tempóban 5 liter a fogyasztás, tél nyár hosszú időtartam 5.9 és 7.2-vel vettük át. 90 százalék város. Soha nem volt ilyen jó motoros autóm, nem is gondolkoznék rajta, csak a nem régiekből már csak 1.5 van tudtommal.
Az 1.5ben kikapcsolhato hogy kapcsolgassa a hengereket?
-
Tin
veterán
Na megvolt az olajcsere. Motul Specific 0W20 ment bele, és sima Bosch olajszűrő. Mondjuk Bosch szerviz. 179€ volt, de ment az elektronikus szerviz könyvbe is a bejegyzés.
Holnap azért a garázsban megnézem az olaj színét és a szintet is, aztán rendelek 1 litert utántölteni.
-
gubabela
senior tag
Az olajcsere árában benne van a használt megsemmesítése is (?) azért drágább, persze ha magadnak csinálod akkor is le kell adnod valahol meg a szűrőt is nem dobhatod csak úgy ki. Persze még így is elég vastagon fog a ceruza, nem is kérdés. Ha van helyed meg energiád magadnak cserélni úgy lehet rajta spórolni nem is keveset. Csak gari idő alatt nem teheted meg, utána már meggondolandó a dolog. Sajnos itt is az összes szolgáltatás drága, de nem is gombokért dokgozik az ember.
-
tibbike01
őstag
Igen, de az alap 2 év garancia az fasza, de a + évek az kb semmit nem ér, kuplungra, váltóra nem érvényes, semmilyen kopó alkatrész nem tartozik bele, se folyadékok, se klíma, hifi semmi. Kb csak ha a nap megégeti a műszerfalat vagy valamilyen SW hiba lép fel, annyit érnek a + évek.
-
gubabela
senior tag
Nem tudom, hogy miféle szervíz lehet ahová vitted előtte, de nekem teljesen más a tapasztalatom. Minden szervíznél eddíg kaptam részletes listát, hogy mit ellenőriztek, mit cseréltek és tételesen fel volt sorolva, hogy mi került bele és mennyiért. Eleinte kikerestem még az árakat, hogy mennyi lenne, ha magam rendelném, de nem volt köztük nagy külömbség. Ha akartam, akár nézhettem is, ahogy dolgoznak, ha kérdeztem, elmagyarázták, hogy mit kell és miért. Mutatták mindíg előtte, hogy az előírás szerint mit fognak ellenőrizni, elég hosszú szokott lenni a lista, nem fél órás mutatvány amíg mindenen végigmentek. Egyedül az óradíj ami magas (viszonylag), de extra órákat nem számoltak fel nekem semmire. Legutolsó tüvös, olajcserés+szűrők+4 éves került 480€-ba
-
gubabela
senior tag
Az régebben is hasonló áron ment, nem csak abból áll, hogy olajat cserélnek. Nálam cseréltek még hűtő+fékfolyadékot, átnézték mindenhol, szűrők cseréje, fékek levétele stb. Gyertyacserére sem számoltak fel extra költséget kb hasonló áron volt mintha netről lett volna véve. Ha mindent összeadok nem lett volna lényegesen olcsóbb, ha máshol csináltatom. Mondjuk nekem szerencsém van ebből a szempontból a szervízzel, nem lehúzósak, nem véletlenül hordom oda az autót meg hoztam el tőlük már a másodikat.
-
Én biztos, h márkaszervizbe vinném! Bár ez leginkább azon múlik, h mikor szeretnéd eladni az autót. Ha egy-két éven belül, akkor nem kérdés! Fiatal autók eladásánál (de igazából később is) különösen fontos, h végéig márkaszervizben szervizelték-e őket. A különbözetet valószínűleg simán vissza fogod kapni eladáskor. Ja! És innen nézve egyáltalán nem sok a 600 euró. Én több mint 330 ezer forintot fizettem ki egy C osztályos Merciért idén februárban, pont ugyanezekért a tételekért.
Big_Boss: a gyertyacserénél nem csak a futásteljesítményt, hanem az autó korát is nézik! Nekem két gyertyacserém is volt az utóbbi három évben: Audi S5, három éves korában 50e km, C400 Merci három és fél éves korában, 26e km.
-
bul07
nagyúr
Hát
Lassan itthon is ennyit kérnének ezért, és azért ott több a fizetés, nem kicsit
Így nézve nem is sok az a 600€Pontos infóim Ford autóról van itthon, vagyis februári ár
0W20 olaj 6.2l 46000Ft
üzemanyagszűrő 49000Ft
olajleeresztő csavar tömítés is 2300Ft
olaj, levegő, pollen szűrő összesen 27500Ft
Az egész 159000Ft -
bul07
nagyúr
Én arra utaltam hogy van gyártó ahol máshogy is lehet Előre meg lehet venni 5évre szervizelést és a garanciát is egybe, és akkor 5évig nincs számolgatás
És tapasztalatbol dízel esetén az éves cserét megcsinálják még ha közelében sincs a olajra előírt kilóméter
Most lesz 4éves a kocsi és a 4-ik olajcsere lesz ha jól tudom most 35e környékén van a Km (és most 4évesen fékfolyadék is)
2018 nyarán ezért a 5év 100e Km garancia+szervizelésért kértek 185e Ft-ot
Most több de még van. (Ha jól nézem 60hó 100e Km 225e Ft) -
grizlisandor
veterán
Véleményes, egy jó hónapja volt is róla eszmecsere.
-
grizlisandor
veterán
Nem tudtam, hogy ezek az árak németben soknak számítanak...
Amíg garanciális, addig a kötelező garanciális dolgokat biztosan megcsináltatnám a márkaszervizben, hogy érvényes legyen a garancia! A többit meg ár/érték arányos helyen, gyári vagy jó minőségű szűrőkkel.
ATU szervizhálózatot más is írta, hogy jó.
-
grizlisandor
veterán
Mivel azt kezdted, hogy garanciális még a jármű, így ezt félidős szervizt én biztos biztos gyári szűrőkkel csinálnám, hogy ne tudjanak belekötni.
Amúgy simán mehetne a Mann, vagy valamelyik nagy márka terméke.
Olajcserére én Mágus2 ajánlását tartanám:"10k ha több a város, 8k ha csak város, 15k ha csak pálya lenne."
-
grizlisandor
veterán
Mágus2 tudom idézni:
"A levegőszűrőt tessék minden olajjal cserélni, ez egy turbó motor, ami a szűrőn keresztül vesz levegőt."Az egyik legjobb a Mann, keresője szerint Mann C 28 043 kell neked.
Oldalról, amit linkeltél beszerzési forrásnak, találtam Szűrőszettet motorolajjal 100 €, tartalmaz még levegőszűrőt meg pollenszűrőt is. Szerintem évente cserélni kell, rob210 tudom idézni: "én évente 2 szer cserélem a sajátban a pollenszűrőt, mert tüdőm csak egy van.."
-
Tin
veterán
Na vettem egy gyári olajleeresztő csavart és a hozzá való alátétet: 8.09€
Szegény srác adta volna a gyári olajszűrőt is, mondom azt kösz nem (kb 20€-ért).Nyilván kb tripla ár, de nem hobbiból vettem, a csomagban, amit megrendelek, elvileg van az is, viszont nem egyértelmű a leírásból, és nem akarom, hogy a kocsi alatt derüljön ki, hogy mégse ez az. Másrészt, a jövőben még jó lesz ez.
Légszűrőből MANN Filter jó? Vagy melyik az, ami jó minőségű? Itt kint csak 2 olajcserénként cserélnek szűrőt mert minek, oké, nincs is poros utca, de azért 3 év után már illene cserélni.
-
Szia!
Én tavasszal KA-tól vettem az alkatrészeket + olajat a köztes cseréhez.
Olaj
Olajszűrő
Levegőszűrő
Pollenszűrő -
-
-
gyenesmartin
őstag
Mennyi?
Anyagárban kihoztam 40e ft alatt. Castrol titanium fst olaj, mann és filtron szűrőkkel a kovács autón.
Szalont nem kérdeztem. Elég volt megtudnom, hogy egy százas az ajtó üveg, jobb hátsó.
Jut eszembe teleszkópos napellenzőt honnan lehet venni? 54-et mondtak rá, amit kicsit sokallok. Alin meg nem találtam teleszkóposat. -
Az a lista messze nem teljes, de hagyjuk. Az meg h pont én védeném a sztílershipeket... szerintem én itt abbafejezem mielőtt nagyon csúnyán lejáratod magad
-
Teljesen korrekt lista és árazás.
Amit te nem akarsz megérteni, hogy a vw általad használt modellje mögött is van még egy tervező gépezet amit ki kell termelni és fenn kell tartani nem csak az adott helyet. Ha holnapra nem lenne csak Az Autó egységesen akkor meg azért pörögnél a hátadon hogy miért nincs választék.A VAG csoportnál van egy to-do list amit attól függetlenül hogy mit kér az ügyfél meg kell csinálni hogy az autó mindig hozza azt a funkcionalitást amiért megvették eredetileg. Ezért van hogy egy rakat olyan dolgot is megtesznek amit pl Te nem kérsz. De 9 másik ember a 10-ből nem tudja hogy ugyan azt a csavart pl nem rakjuk vissza a leeresztőbe. Vagy akár a futóműbe. Meg ugye vannak a mindent is jobban tudók akik képesek a HF csavarokat is visszarakni mert így olcsóbb: csak azt nem tudják hogy a gyári nyomatéknál megnyúlik a csavar és kiengedve el kell dobni mert többé nem szorít.
De legyen elég belőlem, hagyom hogy tovább pörögj a hátadon, hátha egyszer megdöntöd valamelyik brak rekordot ezzel
-
Motion_Blur
félisten
-
Szada85
aktív tag
A kapitalizmust ismerve szerintem simán meg fogják találni a módját majd annak az elektromosoknál is, hogy milyen okokból kelljen szervizbe hordani, vagy a bevételkiesést "beépítik" az autók vételárába, vagy csupán egyszerüen átstruktúrálás címén leépítik az embereket, és máris soksok bérköltséget spóroltak.
Ahol dolgozom autóipari multiban azért sípolnak a mányágerek, mert a 4-8 éve összerakott forecastnál kigondolt kétszámjegyü milliárd €-s profit helyett a koronavírus miatt most hirtelen csak egyszámjegyü millárd €-s lett a profit, így most ahol lehet faragni kell (ez elsönek pár gyárat és pár tíezer munkahelyet jelent.)
Mondjuk nap végén nem a Mancika a recepcióról ül be a céges RS7-be és evickél haza, hanem a SZÍÍÓ a legfelsö emeletröl, de nekik "az jár", tudjuk.
-
Kiskokó
veterán
A hyundai Ioniq 5 (vagy hogy írják)-ból lesz jövőre erősebb 4 kerék meghajtású dupla motors verzió az 4Sec-et tud majd 0-100-ra... az azért már bőven sportosnak nevezhető lesz.
Csak annak az Alapára 19 millió... szóval lesz itt még erős autó a Teslan kívül is. Nyilván nem hardcore de nagyrészt nem is igény.
Én is beérném simán 3sec helyett 4-5-el.Meg a Skodánál hallottam még valami erősebb verziót de nem emlékszek pontosan.
-
-
6030D
addikt
Nekünk 2020 februárban kb 90e Ft-ot mondtak az első szervizre az 1,5 TSI Octaviára. Na most a két évre előre bemondott kb-ról tudjuk, hogy amúgy is több, ráadásul azóta a finom paradicsomnak is 2000 Ft felett van a kilója, tehát a szerviz is drágább.
Simán lesz itt is 100e Ft szerintem, de majd leírom, ha megvan. Ahhoz képest (az itteni és ottani béreket összehasonlítva) még jobban jártál (390x~360=140e Ft), mintha itthon tartanál egy ilyen 2 éves prémium autót itthoni fizetésből.
Már többen írták amúgy, hogy azért van ott bőven befektetés, amit ki kell termelni. Kb 15 éves történet, itt Vácon nyitottak egy német prémium szalont, és meg volt adva, hogyan kell kinéznie, mennyi üvegfelület, stb... 150 millió Ft volt, akkor egy 2 szobás társasház 8-10, egy családi ház 25-30 millió körül ment. Nem is tudták kitermelni, csődbe is ment.
-
Szada85
aktív tag
Én a Leon 5F-et (olcsóGolf) független szervizbe vittem, ott az adott folyamatra sem órát írnak, hanem szimplán munkadíjat:
Hátsó féktárcsa/betét csere+átnézés: 80€ munkadíj.
Hosszbordásszíj+görgö, generátor szabadonfutó csere, olaj-olajszürö csere, gyertyacsere: 400€ munkadíj.
Ez már önmagában 480, plusz az anyagok, pikkpakk összejött az 1000€ egy egyszerü semmiségre.Korábban egy OFF (Opel Astra G) autót vittem el egy másik, szintén független szervizbe, ott 110€ volt egységesen az óradíj.
Az enyémen már nincs garancia, így mondjuk olajcserét mindig az ATU-ban csináltatom, (meg lehet várni, ott lehet lenni, közben a normálisabb szerelö megmutogatja az autót alulról, a kopó dolgok állapotát ) Liqui Moly olajjal, szürövel, csavarral, munkadíjjal fizetek 120-130€ között.
A légszüröt, pollenszüröt pedig kfzteile24-röl rendelem, és cserélem magamnak, a légszüröház pár darab csavar ha jól rémlik, a pollenszüröhöz pedig csak ki kell buktatni a kesztyütartót, meg a fedlapot levenni, és máris cserélhetö, elöbbi talán 10 perc, utóbbi 15-20 ha nyugalomban, szöszölve csinálod.
-
-
az olajra itthon a Hyundai már akkor 15 ezret számolt egy literre 2015-ben, amikor a benzinkúton az M7-es mellett 5 ezer volt egy liter. 4 liter olaj 60 ezer, olajcsere kompletten 100 ezer. semmi mást nem cseréltek, csak olajat meg szűrőt.
4 fékbetétet meg 4 féktárcsát cseréltek volna 320 ezerért, mikor 150-ből megvolt nem márkaszervizben, de gyári alkatrészből, akkor utána azt mondták elveszti az autó az 5 év garanciáját (az egész, nem csak a fék), mert nem ők szerelték rajta a féket.
mondtam nekik, hogy ezt az ügyvédnek is meséljék el, mert másképp tudom. -
Kicsit feszültnek tűnsz.
A lényeg: az (1) pollen- és a (2) légszűrőt szépen kicseréled magadnak (1) évente, (2) 30 ezrenként, és mondod a márkaszervizben, hogy nem kéred a cseréjüket, ráér.
A hazai 2+2 év gariból a +2 év amúgy ratyi.Amíg lehet és amíg jobban megéri, addig én kihúzom nem garanciális benzin / dízel autókkal. Utána - mai eszemmel - nagy hatótávú Teslát veszek, a többi nem mozdít meg bennem sokat.
-
macilaci78
nagyúr
Azért drágább, mert benne van az autóra vállalt gyári garancia megtartása is.
Ami engem zavar, hogy adott esetben minden elképzelhető és elképzelhetetlen indokkal igyekeznek kibújni a garancia alól.
Egy 5-7-10 év garis autó esetén a garis márkaszerviz felára lehet, túlmutat egy gariidőn belül bekövetkezett komoly hiba javításán, például egy turbó cseréje. -
Fékfolyadék - valóban 3 év után kell először a G7-en, utána 2 évente.
Légszűrő - 90 000 km vagy 4 év a gyári.Mann, 9,5 €.*
Pollen - évente vagy 2 évente, javasolt évente Mann FreciousPlus
17 €, aktívszenes 10 €.
Fentieket jó szívvel ajánlom.*Légszűrőből Neked más kell, de itt rá tudsz keresni.
-
Normadíjak vannak adott típusra. Pl egy kulcs feltanítása 0.45 óra volt a Q7re. A rezsi óradíj 26000HUF+ fa. Számolhatod. Ennyi szerepelt a számlán. Az hogy az olajat illetve egyéb kellék anyagokat szorzóval adják, teljesen érthető annak tekintetében hogy garanciát és know-how-t tartanak mint márkaker.
Azt meg hogy Te innen megmondod hogy mennyi a szerelési idő minden tapasztalat nélkül, nos hát minden csak nem mérvadó.
-
Qru
MODERÁTOR
Pont most tesztelem az olajcsere es S/S kapcsolatat. Rugalmas perioduson van a kocsi (2.0tdi). Az elso olajcserig kikapcsolt allapotban volt es 26.2k-nal kerte a cseret. Most allandoan be van kapcsolva es jelenleg 22.2k km-re irja az olajcseret de szvsz ez meg csokkeni fog.
-
Doki16
addikt
-
Mágus2
Közösségépítő
Mindenre elég, csak én megszoktam a 320Nm-t.
Amikor beülök egy kevésbé nyomatékos autóba, akkor hiányzik. Nem szeretnék visszalépni ebben a tekintetben. Nézelődés során volt 3 fő kritérium, ami miatt a versenyzők nagy része kiesett. Akik innen jobban ismernek, tudni fogják mi az, amiből nem engedek. :D
-
1stVikman
senior tag
Én mindig hidegen néztem. Használati is elvileg úgy írja. Mióta nálam van mindig én cseréltem az olajat, katalógus alapján 4,3l kell bele és elég is volt eddig.
Most sajnos nem volt lehetőségem magam cserélni, és a klasszikus módszerrel öntötték fel, azaz még egy kicsi, majd nívó nézés, még kicsi, nívó nézés stb. És így lett benne 4,7.
Tudom és látom is, hogy több van benne, mint kéne.
De mindegy a kérdés arra vonatkozott, hogy nem tesz-e kárt benne a több olaj? Azaz még elmegy a többlet, vagy vegyek ki belőle, mert túlnyomás vagy akármi lesz miatta? -
Csodálkoznék, pénteken rákérdeztem a Fordnál hogy lenne-e értelme a 0w20 helyett 30-at használni, de lebeszéltek róla elég gyorsan, utalva rá hogy ha nem megfelelő olaj miatt megy tönkre valami akkor szia garancia.
Ha 0w20-at ír a gyár, az kell bele amíg garis, utána meg lelke rajta a tulajnak.
Nem is értem a VW/Skoda ilyen eltérő kommunikációját.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest