- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
focvis #202294 üzenetére
“AZ” SDI
papás dolgok vannak rajta, amitől műszakin átmegy, szóval esztétikai dolgok nincsenek túltolva. Meg a belsejét kéne összerakjam (műszerfal alja), küszöb lakatolás előtt nem akartam. 2003, talán 338e km, teszi a dolgát pici pénzért. Hiányzó 1 db dísztárcsa amivel nem tudok mit kezdeni, emberi pénzért csak Passatra van ugyanilyen, ami felnibe nem illik, lehet kéne inkább egy másfajta szett…
-
Csaby25
őstag
válasz
focvis #201972 üzenetére
#201974 Qru
ADAC: utángyártott féktárcsák és -betétek összehasonlító tesztje – 2021.
Ez mennyire mérvadó?
Csak azért, mert például a hátulsó fékekből az ATE kb. kétszer annyiba kerül, mint a Bosch. Mondjuk nem látom sehol a Ceramic megnevezést az ATE-nél, illetve a Bosch-nál sem a növelt széntartalmat, mondjuk itt annyit ír, hogy "Low-Metallic" a betéteknél...Vajon, mennyire gáz a BOSCH? Inkább azt venném
-
ZolkoW
őstag
válasz
focvis #201980 üzenetére
nekem nagyobb bajnak tűnik, ha nem tudom kinyitni. vagy akkor úgy veszik, a kulccsal úgyis megy?
gombelemekkel volt már hasonló tapasztalatom, az olcsó még mérve, üresjáratban jó feszültségűnek tűnt, de csak 1 hónapot bírt a pulzusmérő pántjában, márkás pedig egy évet..
Az x-akta részét én sem értem, max olyanra tudok gondolni, hogy egy gombnyomás még ment, a következőnél már úgy mérte a feszt az elektronika, hogy határon alul volt. -
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #201745 üzenetére
Az egesz fordulatszammeroert fizetett, akkor is ha 5-nel mar piros
Stefano95: eloadatban kell nezni geppel. Vagy a nyomas szalad el vagy valami uzemanyagoldali dolog lesz. Az a legjobb, ha azt ulteted be, aki irta a chipet. Sogornak a 2.0pdtdivel volt olyan, hogy “behullamzott” az ero 2500-3000 kozott, de az pd-knel gyakori, ha irva vannak. Lehet a tiedre is elso korben vissza kell tolteni a gyari programot, hogy azzal is csinalja-e.
-
válasz
focvis #201720 üzenetére
tényleg, most, ha ~50USD-ért rendelek kínából, úgy van feltüntetve, hogy VAT included in the price, akkor itthon csak a vám-kezelés díját kell rendeznem, külön ÁFA már nem terheli? Alin mintha a rendszer fel lenne már készítve arra, hogy a fogadó országban érvényes ÁFÁ-t rászámolja a vételárra.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
focvis #201679 üzenetére
Szintén említésre érdemes, hogy gyári hiba miatt cserélik
Meg azért jellemzően ilyen hibánál bontott akku szokott saját költségen játszani ha kell az egész, és a régiben ami jo eladva egy jelentős tételt vissza tud nyerni az ember, úgy sem ingyen van, de emészthetőbb jóval 🤔 Ha zsebbe nyúlós, mechatronika hibától félnék jobban, Golf facelift előtt talán inkább érintett, mint utána, de összeségében még mindig ritka.
-
imyourfriend
őstag
válasz
focvis #201617 üzenetére
2 hete kb feltöltöttem, akkor rendesen működött, start-stop is igaz az autó most is beindul reggel gond nélkül. Nem szeretnék úgy járni, hogy éjjeles műszak után munkahelyen ragadok, így jó eséllyel cserés lesz az akkumulátor.. 60km-t vezetek melóba meg vissza is, reggel se ülésfűtés, se fűtés nem ment csak a rádió meg világítás, ennek ellenére idehaza 12.7V-ot mértem feszültségnek amivel nem vagyok megbékülve.
Van valami előírás akkumulátorral kapcsolatban, vagy csak bemegyek és megmondom milyen típust milyen Ah-val kérek adják is és cserélhetem? Azt tudom nem szabad lehúzni az akkumulátor sarukat így össze kell madzagoznom csere alatt az akkumulátorokat, hogy kapjon ellátmányt a rendszer.
-
válasz
focvis #201525 üzenetére
Hát ennél tökösebbnek ismertelek meg!
Semmi faxni, benyomod a csövön lévő két "reteszt" és széthúzod. Leszeded a gyűrűt, megméred és egy valamire való csapágyas bótba is kapsz. Csak olajálló legyen. De, ha a bolt előtt veszed le és beviszed a mintát az a legjobb. Szerintem ez nem egy nagy dolog. Azt a baj, h szerintem a PH-nál csővel együtt tudnád megvenni, nem akarnak pár százas tétellel vesződni, ( hogy érje el őket a szapora!) így együtt egy vagyonért árulhatják. De, ne legyen igazam! Az a biztos megoldás, ha besétálsz hozzájuk.
-
Cheesy
őstag
válasz
focvis #201461 üzenetére
1 liter / 10.000 km az olajfogyasztása.
Pont ma viszi olaj + szűrő cserére + hosszbordás szíj csere + első futómű ellenőrzés és szilent csere.
Jól becsülted, városban 9-10 liter, városon kívül 7-8 liter a fogyasztása, bár szereti hajtani.imyourfriend
Ez a Rapid is tud ülésfűtést, tempomat is van benne, kihangosító. Ha jól tudom Ambiente a felszereltség. (De azért a hátsó ajtókra nem jutott elektromos ablakemelő)Kíváncsi vagyok mennyit mond rá a Porsche.
Szóval a tipikus szív VS ész csatája zajlik. Főleg egy ilyen gazdasági időszakban kell(ene) észnél lenni. A Rapidra nem kell költeni komolyab műtétekre egy darabig.
Habár van egy tulajdonsága a dízel Rapidnak ami nyugtalansággal tölt el: évszaktól így kinti hőmérséklettől függetlenül képes arra, hogy mikor hazaérek még hűti magát az után is, hogy leállítom. Tudom, ez egy biztonsági feature és talán a turbót hűti ilyenkor, de ha a menetszél nem elég neki, akkor ez nekem azt üzeni, hogy itt valamit alulméreteztek a mérnökök. Ha a motor vagy a turbó nem tud lehűlni a neki elégséges hőszintre, az hosszú távon ártalmas a szerkezetére, így akkor tönkremenetelre utal.
-
válasz
focvis #201464 üzenetére
"The MTU MB 873 diesel engine is a four-stroke, 47.6 litre, 12-cylinder multi-fuel, exhaust turbo-charged, liquid-cooled engine, which has an estimated fuel consumption rate of around 80 litres per 75 km on roads and 120 litres per 75 km across country"
persze ez egy ilyen műfaj. Itt is ellocsolsz vagy 1200 litert egy nyíregy-BP útraAmúgy mindig ezt mondom a dízel miatt aggályoskodóknak. Amíg van hadviselés, van mezőgazdaság, van logsztika, addig mindenki megnyugodhat
Főleg, hogy van "városra optimalizált" nagydízeles bódé is.
-
1stVikman
senior tag
válasz
focvis #201410 üzenetére
Egész tűrhető, bár azért látszik rajta az idő. Pár helyen úgy tűnik, mintha párás lett volna belül és foltosan száradt volna meg korábban.
Lámpánként kb.3-3,5 óra volt, ebből durván 2 óra volt a régi lakkot foltmentesen lecsiszolni. Nem tökéletes, de sokkal jobb, mint volt. Vezettem azóta sötétben is, szerintem több fény kerül az útra, mint a beavatkozás előtt.Cyberwarfare
Van rajta UV - védő folyadék, amit a készletben adtak. Ez rákeményedett UV hatására, de nem lett annyira szép. Tervben van, hogy ezt majd lecsiszolom és rendes UV álló lámpalakkal fújom újra. Aztán mehet a fólia, amit egyébként már meg is vettem. -
molnarpeter
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
focvis #201157 üzenetére
Én is tapasztalom ezt, mármint a piac lassulását, és az árak csökkenését.
Először azt vettem észre, hogy vannak autók, amelyeket hetek, hónapok óta látok a használautón, gondoltam sz@rok, de nem, mert volt, amit én magam is megnéztem, és teljesen jónak tűnt.
Több ember is jelezte már pl. a passat B8 csoportban is, hogy nem nagyon mennek el az autók, csak nézegetik, hitegetik az eladókat.
Nem azt mondom, hogy abszolúte átfordulás van, de hogy valami készül, és az előszele már itt van, a biztos. -
kisharsany
aktív tag
válasz
focvis #201168 üzenetére
A 6-12 milliós autók árait nem követem, lehet ott úgy van. Én 4 millióig keresek autót, mert hitelt nem akarok, de gyakorlatilag nincs semmi. 18 hirdetésfigyelésem van beállítva hahun, ebből van olyan is, ami a környező megyék összes autóját figyeli és ma is egyetlen egy olyan autó volt az értesítések között, amit érdemes volt a böngészőben megnyitni. És én nem a 100 ezer km futás alatti kategóriát nézem...
Ilyen körülmények között nagyon sokáig nem kell arra számítani, hogy normalizálódik a helyzet, főleg hogy a hozzám hasonlók sok-sok hónapon, éven át azonnal vinni fogják a jobb autókat, amint piacra kerülnek - de ugyebár nem kerülnek... -
válasz
focvis #200908 üzenetére
Én is!!
Minden(is) szuper volt!!
#200916imyourfriend:
Kicsit túlméreteztem, ez volt itthon, viszont tényleg nagyon melegszik, inkább forrósodik, így semmi esetre sem a lámpatestbe!
#200919Gyula84:
Pár perces művelet visszarakni az eredetit, oszt bekaphasssssák!#200920Mágus2:
..de Te ezt pusztán jószándékból.
Jól van, tényleg brutál, kicserélem és eldugom. -
1stVikman
senior tag
válasz
focvis #200605 üzenetére
Ezt nem lehetne esetleg a dobbetét felől, esetleg azt teljesen kivéve cserélni? Muszáj kivenni az egész lámpatestet?
Mennyire esélyes, hogy utána kalibráltatni kell?
Ugye ez a fajta mindenfelé IS mozog, gondolom ennek függvényében az állítás is inkább szakszervizes téma. -
yodamester10
őstag
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
focvis #200605 üzenetére
Csati leszedés végül hogyan történt? Van ilyen spec lehúzóm [amazon link], de talán az csak trafóhoz való (valaki világosítson fel pls
hátha a Golf 19 éve a baj), vékony kampós piszka szerszámot gondoltam következőnek bevetni -> a műanyag fület letörheti a lehúzó, viszont másik oldalon a fém lemezt épp csak felbillentve kevésbé sérült legutóbb.
-
1stVikman
senior tag
válasz
focvis #200592 üzenetére
Ezekről a csere-bere dolgokról majd írd meg a tapasztalataid.
Engem is érdekelne led vagy hidegebb fényű xenon a golfba. A mostani még gyári és szerintem már nem túl acélos a fényereje. Aztán a búra miatt is lehet, mert eléggé csúnyácska már.
[kép] [kép]
Bár néha így is levillantanak, ha az elektronika kicsit később veszi le a refit vagy későn maszkolja ki a szembejövőt. -
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #200513 üzenetére
Ha a trafo a szar, akkor nem az van, hogy fel se kapcsol vagy villog? Reg volt mar szezonlampas autom
(most csak csumpi halogenes van, meg a gyarilag ledes mk7.5 egolf a’szonynak)szoval en izzora tippelnek elso korben
molnarpeter: azt csak halogenesbe lehet rakni, csati miatt.
-
bul07
nagyúr
válasz
focvis #200133 üzenetére
Hát öcsém megjárta
Volt egy öreg dízel VW Vento-ja
(találtam róla egy képet mert sehogy nem jutott volna eszembe a neve[kép], de rég is volt)
Na ő is löttyintett valamit a tankjába, utána pár héten belül kettő három gázolajszűrőt kellet cseréljen mindig dugig volt trutyival, végén a tankot kellet kiszedni és kimosniUgye a sok sok év alatt a pisztollyal bevitt kosz leülepedett a tankba, mikkor belekerült a valami azt szépen feloldotta
És lehet hogy egy benzines kocsi tankja nem olyan érzékeny de én egy öreg kocsi esetén nem zárnám ki a lehetőségét
(#200134) Qru
Mindenképp én is kíváncsi vagyok
Bár lehet hogy normális képeket majd csak jövő héten tudok csinálni
Ha minden jól megy ma este átmegyünk érte de nem lesz idő semmire mert készülődés a holnapi Balatoni útra (innen 355Km)Na meg délutánra estére piszok fáradt leszek, mert tegnap délután kettőkor keltem azóta fent vagyok, és nem is szabad aludnom mert akkor éjszaka nem fogok tudni aludni és holnapi hosszú útra nem lenne jó álmosan nekivágni(főleg hogy rajtam kívül még vagy 5-6 lesznek a buszba több gyerek)
-
aero.
veterán
válasz
focvis #200095 üzenetére
Gyönyörű hely. Két baklövés 0.9 Clio után kaptam egy Arona 1.0 TSI-t. Sokkal vagányabb, mint a T-Cross. A motor kiválóan teljesít, mindenhová felvisz erőlködés nélkül. 2 hete volt nálam a T-Cross, kérdés nélkül a Seatot vinném. 1500-tól tol, a Clio 2000 alatt halott volt, emelkedőn kellemetlen. Fogyi 9.4
-
-
válasz
focvis #200106 üzenetére
MInden esetre kipróbálom, köszi!
1:1000 keverési arány írnak, ami ha jól értem az jelenti, hogy 500L üzemanyaghoz kell önteni a flakon tartalmát (500ml). Kb 70 litereket szoktam tankolni, így szerintem beosztom 5 felé, hogy ne kelljen sokat számolgatni, meg méricskélni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest