Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
No akkor ennyit az idei ligámról is. A tegnapi 44 pont után ma csak a szemetet szedem

-
FireKeeper
nagyúr
huh, és nem felejtettem el a nevezést, jóvan

44 pont, fene se gondolta volna hogy Ericsson ennyire béna, lesz, úgy látszik azt az 1 vagy 2 miskát nem kellett volna megspórolnom rajta
kösz a doksit attisx
-
M3oH
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
Sok pontot amúgy sem hoztak volna. Meg alap, hogy gyenge csapattól minél előbb szabadulni

-
EmberXY
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
Azt mondod, Stevens nem a legjobb választás volt 2-es számú pilótának?

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
callmeakos
veterán
Gondolom nem csak nekem fordult meg a fejemben az, hogy a következő versenyek arról fognak szólni, hogy a Manortól megszabadulni. Ez egy kész ponttemető egy csapat

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
KurtCobain
üzenetére
ennek fényében (mármint a Manor-nemindulása) az se lenne hülyeség ha nem pontoznák ezt a futamot, és Kínára újraáraznák a csapatokat.
-
KurtCobain
őstag
válasz
SzalaiG
üzenetére
0 pont.
Most az a jó, ha a csapatban van manor, mert az kevesebb pontot ér. Meg hát elég kicsi az esélye hogy egy Manoros pilóta pontot szerezzen.
Én is matekoztam volna, hogy akkor mennyi pénz kell, hogy le tudjam cserélni a Manort, de hát karbantartás...
Annyi biztos, hogy 15% bukó van rajta. -
SzalaiG
addikt
Mi lesz a Manorosokkal? Nulla pont?
Most akkor melyik a jobb, ha pilóta vagy a csapat Manor? -
FireKeeper
nagyúr
vaz lehet faszán elfelejtettem fixálni a csapatomat, és most még megnézni se tudom hogy mivan

-
EmberXY
veterán
35 pont eddig, ha jól számolom, innen szép nyerni.

-
attisx
addikt
Bahhh! Hogy mekkora láma vagyok, a Spanyol futamtól végig az ausztrál kód listát illesztettem be, így Alonso helyett Magnussen van a pilóta listában...

Javított tábla: [F1ligapontok 2015]
-
jpm
senior tag
44pont
átlagos. -
Tomi0703
addikt
Nem rossz. Egyedul azt sajnalom hogy +2 misit nem aldoztam Nasr-re, Ericssonnal szemben.
attisx:

-
attisx
addikt
Folytatva a hagyományt, idén is elkészítettem Pá pontszámító táblájának kibővített, aktualizált változatát:
Használjátok egészséggel!
Sajnos tegnap délután fél kettőtől a nap hátralevő részére teljesen offolta magát náluk a Telekom (innen is csókoltatom a felelősök jó édes anyukáját), ezért a késlekedés, szerencse, hogy a felállásom még korábban elmentettem...
[ Módosította: #40993792 ]
-
SzalaiG
addikt
Hali! Miért írja, h nem mentett, amikor összeállítottam?
-
-Mike-
addikt
Időmérő 7 órakor kezdődik nem? Nem lehet most csapatot összeállítani, megy az óvás....
-
Mitsou
csendes tag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Szia! Tschyp néven regisztráltam és szeretnék csatalkozni a ligához, ha még lehetséges
-
KurtCobain
őstag
Sziasztok!
Beszállok én is. KC névvel regisztráltam. -
greenmukk
tag
Sziasztok!
Idén is szeretnék csatlakozni ha nem késő még.
Kérelmet elküldtem. név: greenmukk
köszi!
-
ROBERTOH
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A tesztek és a szabadedzések alapján rangsoroltam a csapatokat és pilótákat, és pontoztam őket, hogy mi lenne ha ilyen sorrendben érnének be; ez alapján ez az elgondolás nem rossz, de van több jobb összeállítás is:
Mercedes Lotus Sauber C.SAINZJR R.MERHI
Mercedes Lotus Sauber C.SAINZJR W.STEVENS
Mercedes Manor Sauber C.SAINZJR P.MALDONADO
Mercedes Lotus Manor C.SAINZJR F.NASRNa persze lehet hogy az esélyesek mind kiesnek és teljesen felborul a "papírforma", úgyhogy a fenti összeállítások csak elméletben a legjobbak

-
bobace
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
jogos, erre nem is gondoltam
legalább azt a 2 pontot üzembiztosan hozni fogják. -
Delerium
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nekem pont ez a felállás, próba szerencse. Bízom a Ferrariban, mert ugye mondják, hogy jó(tavaly is mondták, azelőtt is
) De majd most. Kvyat még necces, ahogy a Red Bull nyilatkozik, hogy szar a Renault. -
TESCO-Zsömle
titán
Nézegettem a szabadedzés eredményeit és az összeállítás lehetőségeit, és az alábbi rizikósabb csapat körvonalazódott:
Kvyat - Sainz - Ferrari - Lutus - Manor
Nem hiszem, hogy megjátszom, de érdekelne a véleményetek.
-
bobace
addikt
Hát igen, gyakorlatilag van 3-4 életképes csapat, a többiek vagy elindulnak, vagy nem, vagy megállnak, vagy elfújja őket a szél... A Manor, MCL, Sauber főleg lutri. Na hát, lesz ami lesz.
Sajnos első körben nem nagyon lehet kihagyni a Manort, úgyhogy ott, amíg nem lehet cserélni őket, masszív a bukó, és az minimum 2 verseny. Mondjuk ugyanezzel a problémával mindenki küzdeni fog, szóval végülis egyformák az esélyek
-
DemonDani
addikt
Most amúgy akkor a Manorral mi lesz? Ha nem lesznek ott a versenyen, akkor gondolom új árak kellenének, meg őket el kellene távolítani a programból.
-
Atlantis
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Így a Mercedes nem nagyon lehetett volna bent kezdésként senkinél...ami persze nem baj.
-
Motion_Blur
félisten
úgy kellett volna hogy....
Mercedes € 42 000 000
Williams € 35 000 000
Red Bull € 34 000 000
Ferrari € 34 000 000
McLaren € 24 000 000
Lotus € 24 000 000
Force India € 22 000 000
Toro Rosso € 21 000 000
Sauber € 13 000 000
Manor € 9 000 000..szerintem
-
Atlantis
veterán
Igazatok van, bár jelenleg akinek esze van, 10M-ért se tenné a csapatába a McLaren-t (sajnos), ily módon felesleges az árazás miatt morogni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Úgy, hogy valszeg 5 percet szántak az egészre... viszont ha nem tudnak idényes munkát végezni, akkor adják át másnak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
SzalaiG
üzenetére
a mclaren ára különösen vicces, nem fogom fel ésszel hogy azt hogy sikerült beállítani.
-tavaly a ferrari mögött végeztek a bajnokságban
-a teszteken nyújtott teljesítményük nagy nulla önmagában is, meg a ferrarihoz mérten is
mégis drágábbak náluk.
a saubert meg lehet kénytelen leszek kirakni, ahogy elnézem ezt a kavarodást, de hogy kit teszek be a helyükre, arról tippem sincs.egyelőre egy vicc ez a szezon. mármint a ligában főleg, de úgy az egész F1-re nézve is.
-
SzalaiG
addikt
Hát elárazták rendesen a szezont...

-
Sziasztok,
Szeretnék jelentkezni a ligába. Real93 vagyok ott is.
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
zulumester a nick nevem az f1liga.hu-n és szeretnék jelentkezni a bajnokságra

-
SzalaiG
addikt
Mi lehet a tuti tipp?
Valaki tudna adni még 15milliót?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DemonDani
addikt
Hello mindenki!
Ismét jelentkeznék, mint eddig minden évben

Reméljük erős év elé nézünk, mindenkinek a legjobbakat

-
Qorthral
őstag
Még nem késő jelentkezni a PH!-s F1 tippjátékra. Tegyétek meg (írjatok privit nekem az azonosító miatt), nehogy lemaradjatok.
Az első fordulóra szombaton reggel 6:30-ig lehet leadni a tippeket (mindig az időmérő előtt fél órával zárom a nevezést). A kérdéssort megtaláljátok a linkelt topikban.
Játékra fel!
-
Strauss
senior tag
Hali , asszony és Én újra indulunk - Hedi és Strauss- Köszi.
-
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jaja... A hírek szerint a Manornál is vetésforgó lesz az egyik autóban (R. Merhi - J. King)... Csak úgy vagyok vele, hogy legalább az első futamra legyen már oldalhelyes a tábla...

-
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Készül (gondolatban), egyelőre arra várok, hogy mi lesz a van der Garde - Sauber meccs vége. De legkésőbb péntek estére meg lesz...

-
Honey Bátyó
csendes tag
Szia, Honey néven jönnék ismét!
-
ROBERTOH
őstag
Vova néven jelentkeztem a ligába

-
kukamatyi
tag
Ismét jelentkeznék!
kukamatyi névvel szerepelek ott is

-
Zoza24
senior tag
Zoza néven újra jelentkezem...
-
EmberXY
veterán
válasz
grabber
üzenetére
De azért fura, mert a meghívó mail a srác címéről jött, nem az oldal címéről, mintha csak a sajátjáról küldte volna.

Miután válaszoltam rá, rendes beszélgetésként kezelte a gmail, szóval utána már ő is tudja az én címemet. ( Mivel nem kamu e-mail fiókokról van szó, így egymás nevét is megtudtuk.
)
Adatkezelés csillagos 5-ös.

-
EmberXY
veterán
válasz
grabber
üzenetére
Válaszolt a srác, ő csak a nickneveket másolta be az oldalon található meghívó küldőbe (ahová vagy nickeket, vagy e-mail címeket lehet írni), tehát ezek szerint az oldal szervere rendeli hozzá a címeket automatikusan, így látszik a küldő meg a fogadó címe is adott esetben az e-mailekben. Érdekes megoldás, de ezek szerint nincs adatszivárgás vagy ilyesmi a háttérben...

-
Bence01
tag
Sziasztok!
Bence_0 névvel szeretnék csatlakozni a ligához.
Köszönöm! -
ROBERTOH
őstag
Köszönöm a válaszokat!

Akkor kisakkozom az ideális felállást

-
mrgg
tag
Üdv, mrgg néven, újoncként szeretnék én is csatlakozni.

-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jah.

Az a Grosjean féle belga torpedós futam volt...
Az abban az évben jól szereplők közül kiesett Alonso, Hamilton, Perez, Maldonado és Grosjean is...
Maldonado-t leszámítva mind érintett.
-
Qorthral
őstag
válasz
ROBERTOH
üzenetére
Üdv!
1. Mivel van felhasználónév is, feltételezem, hogy igen. Mikor én regeltem, még nem kellett megadni.
Nem tudom miért kell nekik, de gondolom senki sem ellenőrzi, hogy valós nevet adsz-e meg.
2. Igen, többet hoz egy élpilóta, mint egy topcsapat, de rizikósabb is. Ha Mercid van, szinte biztosan sok pontot gyűjtesz, míg pl Hamiltonnal egy kiesés esetén nagyon komoly hátrányba kerülsz. Tulajdonképpen a játék fő gondja épp ez: nem tud mit kezdeni a kiesésekkel... Ha Hamiltont választod, aki alatt az utolsó körben áll meg a gép, miközben vezeti a versenyt, érezhetően nagyon jól döntöttél, megérdemelnéd a sok pontot, ezzel szemben egy nagy nullát kapsz. Mindezt csúnyán súlyosbítja, hogy Hamilton pár %-kal olcsóbb lesz, ahelyett, hogy 15%-kal drágulna... Azaz egy nem hibáért (sőt, jó döntésért!) kétszeresen is tönkreszivat a játék.
Máshogy fogalmazva: Mivel fontos eleme a játéknak a fejlődés, ha a játék korai szakaszában kiesik a fő komponensed (élpilóta), máris kezdhetsz új célokat realizálni a liga alsóbb felében...
Magyarán a nagyon nagy kockázat miatt sokan óvatosak, és inkább a csapatokra alapoznak. A tavalyi ligagyőztes Beerwolf pl akkor szerzett behozhatatlan előnyt, amikor az évad közepén kb minden rivális a nagy formában versenyző Hamiltonra váltott a Merciről, míg ő nem.
Az igazán sikeres szereplés kulcsa persze pont ez: eltalálni, hogy mikor érdemes egy nagy formában versenyző és jó áron megvehető pilótára váltani, és mikor érdemes jó áron megszabadulni egy pilótától/csapattól. Mikor legyenek a csapatok a kulcs komponenseid és mikor a pilóták?
Mankónak itt a 2012-es játék során általam nevezett összes csapat. Abban az évben elég jól ment a játék, meg persze szerencsés is voltam, szóval ez talán nem olyan rossz kiinduló alap.
Láthatod, hogy elsősorban a csapatokra alapoztam, de az év közepén volt egy fontos Hamiltonos időszakom is. Ha megfigyeled, ott sokkal kiegyensúlyozatlanabbak a pontszámok (pl 115 és 321 pont egymást követő versenyeken, hasonló csapattal), míg pl az utolsó öt versenyen nagyon kiegyensúlyozottan teljesített a csapatom. Mindez elég jól alátámasztja azt, amit fentebb is fejtegettem. 
-
-
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Még csak most olvasom a játék működését, lenne két kérdésem:
-a regisztrációnál a "Teljes név"-hez a rendes nevemet kell megadni, vagy bármit lehet? (ha a rendes nevem kell, akkor azt miért kérik el?
)
-visszaolvasgattam tavalyi posztokat, és látom hogy sokan pilótának nem mercist tettek be, pedig a pontszerzés alapján azt gondolnám, hogy a pilóták több pontot hoznak, mint egy csapat összetevő; rosszul gondolom? -
Bocaa
senior tag
heló!
botta94 néven szeretnék csatlakozni
-
EmberXY
veterán
Üdv mindenkinek!
Ma olyan jelenséggel találkoztam, hogy egy tag meghívott a ligájába e-mailen keresztül, de fogalmam sincs, ki a tököm lehet és honnan vehette a mail címemet, de nem spam-ként jött...
Az oldalon van lehetőség ilyesmire, más találkozott ilyennel, vagy hogy lehet ez?
Köszi előre is. -
Szibilla
aktív tag
Sziasztok!
Inercia néven szeretnék csatlakozni. Idei lesz az első szezon, meglátjuk, mire megyek vele.
-
Feherfy
tag
Üdv.
Ezen a néven jelentkeztem, (és már felvételt is kaptam).
-
Qorthral
őstag
Ajánlom figyelmetekbe ezt a játékot is, a mai nappal elindítottam.

Aki minimális kedvet érez, vágjon bele, aztán maximum abbahagyja, ha nem tetszik.

-
FireKeeper
nagyúr
az excel-t ki is szokta csinálni?

-
jpm
senior tag
Jelentkezem, juanmontoya néven vagyok.
(P. Maldonado, C. Sainz Jr, Sauber, Manor, Mercedes) ©
-
IreN!CuS
őstag
Jelentkeztem én is.
-
Tomi0703
addikt
Én is jelentkeztem! Ugyanezen néven keressetek mint itt.

-
callmeakos
veterán
noxwill örömmel jelentkezik a második szezonjára

-
roleet
csendes tag
Sziasztok!
roleet néven jelentkeznék a ligába

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD A6-5400 félkonfig (FM2) - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- MSI Thin 15 B12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Ghost of Yotei / PS5 / 1x kijátszott
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P15 G1 i7-10875H / 32GB RAM / 512GB SSD / RTX 3000 / 15.6" FHD 12 hó garancia
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X13 G1I - i7-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)