Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én még Alonso-val vagyok így hogy most is fene olcsó viszonylag és Mc jól néz ki minden futamon egy pontszerésre pláne Alonso-val, de a középmezőny most nagyon ingoványos talaj mikor kinek hogy megy lásd most FI a mezőny végén kullogott, pedig azért annál ők jobbak.
-
venember83
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Oké, de akinél bent van a Haas, nem biztos, hogy megéri váltani Gutiérrezre.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
örülj neki, én visszafelé fejlődtem

viszont Guti egyre inkább jó vételnek tűnik, zsinórban kétszer kiesett gondolom olcsó lesz mint a fene, a Haas viszont nem tűnik szarnak.
-
venember83
nagyúr
Kemény három ponttal több, mint az első versenyen. Micsoda káprázatos fejlődés.

-
and1ao
őstag
Rég láttam már felvezető körön autót kormolni poor Vettel.
-
EmberXY
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
Én is hasonlóan jó bizniszt csináltam.

-
Popes
őstag
válasz
callmeakos
üzenetére
Warhlein helyett Palmert raktam be.(ez sem tűnik most jó biznisznek
) Mondjuk Kvyat-ot akartam ami az időmérő alapján még rosszabb döntés lett volna. Ha jól számolom 31 pont 
Na mindegy, majd a verseny.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
callmeakos
üzenetére
én is megléptem, röhögtem is rajta

-
Qorthral
őstag
válasz
callmeakos
üzenetére
Bomba üzlet!
-
callmeakos
veterán
Hát de megérte Nasr Warhlein helyett aztanemjóját

-
EmberXY
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
Már nekem is, nem vesztek el.

-
EmberXY
veterán
Jelenleg úgy látom, eltűntek a pontjaink, nem tudom, mit szerkesztenek ennyire...

-
bobace
addikt
Huh, hát nem lett túl acélos a kezdésem
A kívánt fejlesztési tervem máris bukott 
-
Atlantis
veterán
Én asszem kihagyom idénre a ligát, bár összeraktam egy csapatot és nem is lett rossz a start, de nem biztos, hogy egész évben akarok erre időt szakítani.
Sok sikert mindenkinek, azért majd rátok nézek néha, ha eszembe jut.
-
jpm
senior tag
meglepetés, jó vagyok eddig

-
-Mike-
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ahogy nézem El Capitano kell idén, a tabella első oldalán van belőle 6, pl El Capitano 110.

-
-Mike-
addikt
161pont, mentem a tömeggel mint a birka, annyira nem vészes.

Ez a carlos gyerek betalált, de ilyen névvel nem lehet nyerni, tehát nem tartok tőle.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qorthral
őstag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Oks, no problem

Jól döntöttél, sőt, a Haas választása még akkor is jónak bizonyult volna, ha ALO és GUT nem ütköznek. Meglátjuk innen ki merre fog fejleszteni. -
Qorthral
őstag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Azért ez nem kifejezetten nagy kockáztatás. A Merci berakása mellett nem volt sok mozgástér. Nem gondolom annyira tökös húzásnak, hogy a Haast raktad be a McLaren helyett. Igazi kockáztatás az lett volna, ha Merci nélkül indulsz. Ezzel együtt grat!

-
and1ao
őstag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Hát ez megint olyan hogyha volt Haas sokat nyertél, de ez csak szerencse volt (ami benne van).Reálisan nézve nem volt jobb választás mint bármi más az alsó szegmensből.
-
KurtCobain
őstag
Nos, 165 pont (elvileg). Megérte nem a csorda után menni.

-
Plutor
aktív tag
Pedig jól nézett ki a tippem,de nem lett az igazi.

Kár volt a balesetért. -
and1ao
őstag
Hmm 148 pont hát ez karcsú lesz.
Az Alonso crash nagyon rosszul jött
-
EmberXY
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
32... Én állok a legszarabbul.

-
DemonDani
addikt
Csatlakoztam én is, aszem negyedik alkalommal

Nem figyeltem ki mit rak, meg elég passzív volt a fórum is, de úgy látom, hogy eléggé hasonló felállások születtek, mint nálam.
-
and1ao
őstag
35 pont jó lesz az valamire vagy nem
. Idén h-h ilyen kevesen vagyunk vagy csak nekem tűnik úgy? -
venember83
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
De legalább kiegyensúlyozott a liga szempontjából.

-
FireKeeper
nagyúr
33 pont. elég csúfos kezdés

-
ROBERTOH
őstag
Mi ez a nagy csönd? Senki nem reklamált, hogy már 5-kor bezárták a piacot és hogy mekkora sz*r az új időmérő edzés

-
Mitsou
csendes tag
Hali! Tschyp néven jelentkeztem.
-
Qorthral
őstag
Itt is egy utolsó emlékeztető: holnap hajnali kettőig tudtok nevezni a Tippjátékra (PH!-s fórum). Pontosabban utána is tudtok, de az első verseny kérdőíve csak addig tölthető ki. Gyertek!

-
roleet
csendes tag
Sziasztok.Jelentkeznék ismét roleet néven.

-
greenmukk
tag
Jelentkeztem greenmukk néven.
-
EmberXY
veterán
-
Popes
őstag
Jelentkeztem én is újra.(nick név ugyan ez)
-
Qorthral
őstag
Egy kis reklám:
Még nem késő nevezni! YourF1Team
Válassz négy komponenst (két pilóta, egy karosszéria és egy motor) fix keretből!
Rakd össze TE a legjobb csapatot minden héten!
Találd meg a legjobb választ a rafinált random kérdésekre!
Minden verseny új esély a győzelemre. Légy TE a győztes a végén!
Regisztrálj még ma!
-
callmeakos
veterán
Én is beadtam a jelentkezésem

-
boba6
senior tag
sziasztok
boba6 néven bejelntkeztem -
ROBERTOH
őstag
Ezt nézte már valaki, hogy milyen?
[link] -
attisx
addikt
Sziasztok!
Ismét elkészítettem (bár ezúttal nem éppen túláradó lelkesedéssel
) Pá pontszámító táblájának kibővített, az új szezonra aktualizált változatát. Szokás szerint OpenOffice-szal dolgoztam, ezért az xls verzióban esetleg jelenetkező anomáliákért felelősséget nem vállalok...Használjátok egészséggel, és jó szórakozást a játékhoz!

-
-Nemtom-
őstag
Hello! Nemtom neven jelentkeztem
-
Zoza24
senior tag
Zoza néven újra jelentkeztem.

-
KurtCobain
őstag
KC néven jelentkeztem.
Köszi! -
zszszs
tag
Jelentkeztem... zs68 néven. Vegyél föl légy szíves!
-
EmberXY
veterán
Az alapján, hogy az adott csapatok pilótái hogyan végeznek az időmérőn és a versenyen. Mindkét pilóta számít minden csapatban.
Itt találod a ponttáblázatot, értelemszerűen a csapat oszlopokat kell nézni, az időmérőn és a versenyen elért 2-2 helyezésnek megfelelő pontszámok járnak minden csapat elemért.
A pilóta oszlopok pedig a választott pilóták pontszámait adják. -
HdRew
őstag
Jelentkeztem én is!
Egy kérdés, a pilótákon kívül a motor, karosszéria, személyzet mi alapján kapja a pontszámokat?
-
and1ao
őstag
Én is jöttem megint kikapni

-
SzalaiG
addikt
Jelen ismét. Győzzön a jobbik!
Rosberg és a Ferrari valamint a McLaren Honda felemelkedését várom az idénre.
Kéne hozzá pár milla, h velük kezdjek, de majd velük szeretnék a végre érni:
Rosberg-Sainz-Ferrari-McLaren-Williams.
-
-Mike-
addikt
Én is, nyerni jöttem.

-
Plutor
aktív tag
Ismét jelentkeztem!
-
T0rnad0
addikt
Jelentkeztem én is

-
bobace
addikt
Én is jelentkeztem, kéretik jóváhagyni. :-)
Hát most sem tűnik nagyon izgalmasnak az indulás, de hát én is öreg vagyok már, megszoktam ezt minden hibajaval együtt.. -
EmberXY
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jelentkeztem is, itteni névvel.

-
venember83
nagyúr
Úgy látszik, megöregedtünk, de megszokásból én is inkább maradnék a ligánál.
-
Pá
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
köszi!
itt egy [link], azoknak, akik nem találnák, vagy lusták

A csoport zárt, neked kell majd elfogadni egyesével minden jelentkezőt. Én azt szoktam, hogy csak olyan jöhet, akinek van PH!-s nickje. Legtöbb ember már ismerős elmúlt évekből, de ha van egy új név, akkor szoktam kérni, hogy írjon egy privit vagy ide a topica, hogy lássuk, hogy PHs. Illetve admin jogot is tudsz adni másnak is, akkor ő is tud felvenni embereket.
Ez pedig a hagyományos "csapatcímer", fel lehet tölteni képként.

-
Pá
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Holnap elutazom hosszúhétvégézni, szóval ligát leghamarabb jövő szerdán tudok csinálni.
De ha bárki kedvet érez itt a topicban, nyugodtan megcsinálhatja addig, nem bánom. Akár promozhatjátok is.
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igen, így igazán otthonos marad a játék

Az Excelért AttisX a "felelős"
, én csak egy egyszerű moderátor vagyok itt általában. 
Na jó, indulok, tényleg minimál időben tolható, főleg, hogy itt akkor sincs nagy para, ha elfelejt az ember 1x-2x foglalkozni vele.
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Csináltam e-mail értesítőt direkt emiatt. Bármelyik kérdőíven be tudod jelölni, hogy mostantól kérsz pár nappal a futam előttre emlékeztetőt

Remélem így kevesebben hagynak ki futamot!Ami az F1Ligát illeti, én idén először nagyon bizonytalan vagyok. Nem szívesen maradnék le, de már tavaly is szinte csak rutinból ment, félgőzzel (se). Még meglátom, hogy indulok-e, de más játék valószínűleg nem játszik (hacsak nem nagyon jó).
-
Pá
addikt
Tőletek függ hol folytatjuk. Én nyitott vagyok mindkettőre, jó lenne minél több véleményt hallani.
-
Qorthral
őstag
Elindult a tippjáték 2. szezonja, immár saját honlapon!

Ne hagyjátok ki! -
EmberXY
veterán
Akkor marad az F1liga, vagy terítéken van még a váltás lehetősége?
-
Pá
addikt
Jaja, ugye ez a liga az f1vilag.hu "toldaléka".
Nekem az az elméletem, hogy aki anno kitalálta / megcsinálta már rég nincs ott. A többieknek meg ottmaradt koloncnak a nyakukon. A min erőfeszítést beletolják és annyi.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Qorthral
üzenetére
Készítőknek nem lehet írni, hogy egy kicsit túltolták?
A csapat árak se jók szerintem: túl kicsi az árbeli különbség az öt legdrágább csapat között. Szerintem az lenne a reális, ha az előző évi pontarányt súlyoznák a teszteken azonos gumival elért eredményekkel, és ebből hoznák össze az árakat. -
Qorthral
őstag
Felkerültek az idei árak, elindult a nevezés!
A színvonalról szerintem sokat elmond, hogy ára Button 35 millió (???), míg Alonsóé 23.
(Viszonyításképp: Hamilton 52, Vettel 48)
Hajrá!Pár napon belül a Tippjáték is indul, meglepetéssel!

-
EmberXY
veterán
válasz
Atlantis
üzenetére
Az UI olyan, amilyen, részletesen azt nem néztem át, csak funkcionálisan, hogy be tudjam mutatni röviden.
A jogi nyomás csak egy vízió, azon alapul, hogy néhány másik oldalt vegzáltak a logók, nevek használata miatt, és ha esetleg előfordulna, akkor előre megmagyarázza, hogy miért lehet gond. De hozzáteszi, hogy eddig sem volt gond, és most sincs, azt hiszem, az 5. szezonja lesz már az oldalnak, szóval ha nagyon be akarnák zárni, már megtették volna. Szóval ez csak egyfajta "jogi nyilatkozat".
Halkan megjegyzem, hogy ez alapján az összes ilyen oldalt be lehetne záratni, kétlem, hogy pl az F1liga fizet egy fillért is az FIA-nak...
Az említett esetekben valószínűleg valami extrém jogsértés történhetett.
Ennek a résznek ezért nem tulajdonítottam eddig nagy jelentőséget. Ha én csinálnék ilyen oldalt, ugyanezt leírnám. -
Atlantis
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
Arra gondolok, hogy a csapatválasztás, módosítás nem túl vizuális, egy épphogy áttekinthető legördülőlistából kell bogarászni. A csapat-státusznál a feliratok, piktogramok, jelvények elavultak, homályosak, kicsik (pl.: Vettelnek még RB-s sisak van, McLaren-Mercedes van még a csapatjelvényen, stb.).
Funkcionalitásban lehet, hogy jobb, mint az eddig használt liga, de UI-t tekintve szerintem egyértelmű visszalépés (pedig ahogy írtad, a mostani sem nagy szám).
Ráadásul ha jól veszem ki a szabályleírásnál, a FIA jogi nyomás alatt tart(hat)ja a készítőt, ergo a liga szezon közben bármikor eltűnhet. Nem azt mondom, hogy ne próbáljuk ki, de ezeket még meg kellett jegyeznem.
-
Atlantis
veterán
-
EmberXY
veterán
Igen, ez több mint valószínű. Ha drágul egy elem, a következő módosításnál már az új árral fog számolni a rendszer, és annak olcsóbbra cserélésekor realizálódik az árfolyamnyereség.
Ugyanígy lefelé is módosulhatnak az árak, mint ahogy a másikban, ennek maximális mértéke is 10%.
-
EmberXY
veterán
válasz
Atlantis
üzenetére
Egy kicsit más a szemlélete, a pontok alapján rangsorol, és ahogy eddig látom, több helyen is eltér az eddig megszokottól.
Pl. csak a saját csapatom összetételét látom, másoknak csak a pontszámát, egyenlegét és a trófeáit mutatja (ezekből jó sok is lehet, tetszetősen mutat), vagyis nem lehet "lesni".
Lehet látni továbbá a versenyekre lebontott pontszámait, de ezekből sem könnyű kikövetkeztetni a csapatot. (Megjegyzem, az egyenlegből sem derül az ki, hogy kinek mennyi pénze lehet a csapatba fektetve, csak az, hogy aktuálisan mennyi pénze van, ha jól emlékszem, ez az eddigiben is így van/volt).
Vagyis az, hogy 6 elemből kell összerakni és ebből csak 2-t lehet módosítani, viszont csak a sajátomat látom, csökkenti az esélyét annak, hogy azonos csapatok legyenek.Ehhez hozzájön az is, hogy pl aki kvázi "jól teljesít", az 1 milliót kap a verseny után (a gyengébbek 2-t, a nullázók 3-at, erről már írtam korábban), viszont az árak változnak, 10% körül drágul a legjobban teljesítő, most egy példa kedvéért, több 30 milliónál drágább elem van, ha bármelyik 10%-ot drágul, már nem fedezi az egyik esetben kapott pénz sem, vagyis variálni kell vagy várni, előbbinél csak 2 változtatási lehetőség van, utóbbinál meg rizikó, hogy tovább drágul.
Extrém ötlet: ha valaki a plusz 3 millióra játszik, annak ugyebár nullázni kell, ehhez jó eséllyel teljesen át kell variálni a csapatot, erre ugyebár egyszer van lehetősége (a joker), utána már ismét csak 2-esével állíthatja vissza, de ismét rizikós, hogy időközben mennyit drágul 1-2 elem, és pontokat sem szerez, szóval ez sem biztos, hogy egyszerű.
Ha átlagon alul teljesít valaki, 2 milliót kap, de ugyebár neki is kevesebb a pontja, vagyis kvázi hátrányban van, aki pedig jól teljesít, 1 milliót kap, kisebb lépésekkel haladhat, esetleg többet kell várnia, de több pontja van.
Úgy érzem, jól ki vannak egyensúlyozva a lehetőségek.Még egy-két érdekesség, amire tegnap még rájöttem "tesztelés" közben:
- Egyszerre csak egy ligában lehet valaki, de szabadon átléphet bárhova és vissza, publikus ligákban szabad a bejárás, privátnál természetesen tudni kell a jelszót.
- Csak azokat a csapatokat látom (a fent már említett módon), akikkel egy ligában vagyok. Van természetesen "overall" toplista, de ott nincsenek linkesítve a nevek, eddigi tapasztalataim alapján.
- a felhasználónév fix, de azon belül a csapatom nevét lehet módosítani, illetve lehet kérni azt is, hogy töröljék.
A ligában látszik a felhasználónév is, tehát nem lehet trükközni a csapat névvel, az inkább csak esztétikai lehetőség.- Az oldal fejlécén található számláló a csapat módosításának határidejét mutatja, nem a futam kezdetét, így némiképp könnyebb vele tervezni.
Pá: akár futhatna egymás mellett is, de figyelembe kell venni, hogy nagy valószínűséggel eltérő (rész)eredmények alakulnának ki a két esetben, ezért nem mindenkinek érné meg egyiknél vagy másiknál maradni, ha a váltásról vagy a maradásról döntünk...
venember83: Az eladáskor keletkező levonásról még nem találtam infót, szerintem sincs ilyen.
-
Atlantis
veterán
válasz
EmberXY
üzenetére
Érdekesen hangzik, de ha nem a pontokért jár a tőke, akkor hogyan fog anyagi különbség kialakulni a tagok között? Eddig ugye a fő határoló eszköz az volt, hogy kinek mi fér be és mi nem a pénzbe. Ezután viszont - ha jól értem - mindenki kb. ugyanakkora keretből gazdálkodik a szezon folyamán és így mindenki kb. ugyanolyan csapatot is fog összerakni, nem lesz semmilyen anyagi korlát. Rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa EVO
- Crimson Desert
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- XPEnology
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Mondjuk Kvyat-ot akartam ami az időmérő alapján még rosszabb döntés lett volna. Ha jól számolom 31 pont 

A kívánt fejlesztési tervem máris bukott