Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
Volt egyébként jobb kombó a hétvégén... Csak hajszálnyit, de volt.[link]
-
DemonDani
addikt
Hát egyelőre űgy tűnik, hogy az egyetlen opció amit érdemben meg tudnék lépni az a Bottas > Massa vagy Bottas > Williams csere. Biztosabb lenne a Williams berakása, de igazából ameddig az egyik pilóta megvan, azt meg tudom lépni, ha Bottas bénázni kezdene vagy esetleg Massa, és itt jön a másik kérdés. Massa vagy Bottas? Így, hogy Massa ugye nem sokat drágult, kb 3 millióba fájna mindössze, hogy betegyem. Azonban nem vagyok benne biztos, hogy jobb lesz mint Bottas.
Az elmúlt években versenyen tőle szinte nem is láttunk komoly előzést, mintha félne belemenni, és amit Bottas leművelt a hétvégén, nem tudom, hogy Massa is meg tudta volna-e csinálni...
Vélemény?
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jah, tudtam, hogy ez be fog nektek férni. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy megéri. Szerencsére a Bottas - Hamilton nem fér be...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
venember83
nagyúr
Sehogy se jön össze, hogy a V. Bottas, M. Chilton, Force India, McLaren, Caterham kombóból valahogy kihozzak egy x, y, Mercedes, McLaren, z felállást. Pedig a McLarentől nem szívesen válnék meg, még ha nyilvánvaló is a Mercedes felsőbbrendű tempója, mert akkor a most nyert pénzzel ugyanaz a kombóm lesz, mint a pontszámban előttem lévő PH ligásoknak, csak épp nekik még lesz pénz fejleszteni.
-
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Te, poén gyilkos...

-Mike-: Élvezd ki, amíg lehet...
-
-Mike-
addikt
Ahogy az várható volt, maradtam a liga élén.
-
callmeakos
veterán
Hosszú lesz ez a két hét mire kifilózom mi lesz a jó kombó

-
FireKeeper
nagyúr
hmmm...
FI-Toro-Caterham-Chilton-Hamilton, befér.... csábító

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
qgetata
üzenetére
amíg nem így nyomod addig nincs gáz

-
qgetata
csendes tag
Van egy másik névvel csapatom, de az nincs benne a ligában. Ligán kívül indulok vele, nyugi. Arra használom, hogy vele csak mindig kockáztatós felállást fogok alkalmazni. Kíváncsi vagyok melyik jön be jobban a szezon végére.
A név hasonló: qgetata78
A DSQ miatt ~ -70 pont. Pedig bejött volna kockáztatás.... -
qgetata
csendes tag
191 pont. Nem rossz. B csapatban viszont megkockáztattam Ricciardot, de sajnos befürödtem vele.

Pedig milyen szép lett volna....

-
TESCO-Zsömle
titán
Kicsit játszadoztam a kalkulátorral így utólag, és a lehető legjobb összeállításra ez jött ki:
Bottas-Ericsson-McLaren-ToroRosso-Marussia - 194 pont, 9,7M
Emellett tárcában maradt volna még 4M.
-
Qorthral
őstag
válasz
callmeakos
üzenetére
Vergne -> Bottas / Massa

-
callmeakos
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor ha jól számolok 157 pontom van és 7 850 000 euró ütötte a markom. A megmaradt 4 millióval karöltve már nézelődhetek

De persze kivárom a végét
-
Motion_Blur
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
Ki lesznek osztva és azt már utólag nem módosítják.
-
callmeakos
veterán
Ok akkor most mi a helyzet?
Ricciardót meghúzták, az RB viszont fellebbezett, így nem biztos hogy megmarad ez. Ennek fényében éjfélkor attól még ki lesznek osztva a pontok, vagy várakozunk a döntésig. -
echterion
nagyúr
Viszont a Ricciardo büntetés fényében én nem biztos, hogy a RB-ra tennék a kövi futamon. Jó lenne tudni, hogy mennyivel mentek nagyobb áramlással, mert így nem is biztos, hogy olyan gyorsak.
-
bobace
addikt
Látom kiszámoltátok helyettem is a pontokat
Tavaly év közben nem volt ennyi pontom.. Ez nagyon durva. A hátránya, hogy mindenki egy felé fejleszt majd, hamar limitbe lehet majd futni. Kíváncsi leszek a végére, pedig hol van még 
-
Atlantis
veterán
Meg kell várni a maláj szabadedzéseket, az egy teljesen más és (szerintem) mértékadóbb pálya.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Tempóban szerintem nincs nagy különbség a két csapat között, de a megbízhatóság miatt érdemes lesz cserélni. Illetve a két hosszú egyenesben azért ki fog jönni a motorok közötti különbség..
Viszont ha maradna a mai verseny képe, akkor a legjobb döntés nem hozzányúlni a csapathoz

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
callmeakos
üzenetére
A RB fellebbezett műszerhiba okán, úgyhogy egyelőre ez még nem lefutott kör...
-
FireKeeper
nagyúr
ahogy látom az egyetlen megmagyarázható, és pénzügyileg is működőképes csere a toro-FI váltás lenne, de az meg egyáltalán nem biztos hogy meg is fogja érni. majd a kövi szabadedzések után okosabbak leszünk.
-
callmeakos
veterán
Ricciardo kizárása meg jobb, így meki 2-3 Bottas és Vergne is eggyel előrébbé Sajna nem vagyok otthon, így nem tudom mennyi a jussom, de szép summát várok

Most azon filózok hogy a Caterhamet vagy Chiltont kukázzam...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
ezzel teljes mértékben egyetértek, de hülk 10 millával drágább pilótaként mint ammenyibe a FI kerül csapatként.
-
Qorthral
őstag
válasz
Delerium
üzenetére
Pech
Idén rengeteg váratlan kiesés lesz azért és mindenkinek ki fog jutni a jóból, ez szinte bizonyos. Ettől még tény, hogy évad elején a legrosszabb a pech. Tavaly én is nagyon megszívtam Alonso Maláj GP-s kiesésével...FireKeeper: Igen, de mint ma láttuk a Mercinél is...
-
IreN!CuS
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát kérdés ott mennyire volt jó a kocsi , nem hiszem ,hogy Perec ennyivel rosszabb pilóta lenne.De elgondolkodtató a csere.
FireKeeper Merci mellett nem fért volt be elsőre
-
IreN!CuS
őstag
Kvyat ki + ~10 misi a hétvégéért vajon mi fog így beférni így ? Legyen már éjfél

Asszonynak következő versenyre lehet egy Williams Merci FI hármasa nem is rossz

-
Delerium
senior tag
Megszomorodtam Ric miatt, pedig nagy reményekkel tettem be a Bull-t a Williams helyett

-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hála ennek a kizárásnak, talán pont be tudom szuszakolni Bottast Kvyat helyett...

Lemaradásban leszek, de így nem akkorában. Meg a sorstársaim is. Persze mást is lehet lépni, most pl egész olcsó lett a Red Bull
A Meki durván jól hozott most!
-
FireKeeper
nagyúr
Ricit kizárták. f.ckyeah 191 pont

de a Mekisek is jól jártak, a 2.-3. hely nem rossz. van egy olyan érzésem hogy akár második/harmadik számú erő is lehetnek idén. jah és vezeik a konstruktőrit. most még.
-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
24.?
A Safety Car és a Medical Car is szabályosabb ekkor a Red Bullnál, ez tény, de azért durva, hogy még azokat is elé sorolják! 
Egyébként fura a ligás pontszámítás. Nem logikus, inkább erőltetett. Az f1.com végeredmény listái számítanak. Ha RIC-et kizárják, akkor ott őt a végére sorolják, így a 22. hely után kap pontot. A mögötte végzők meg egyet előrelépnek. Az IM-en ugyanakkor a büntetések nem befolyásolják magának az IM-nek az eredményét, csak a másnapi rajtsorrendet, így ott a pályán elért eredmény a döntő. Ezzel nincs is gond, amíg pl előző futamos büntetést hoz magával valaki, hiszen röhejes lenne amiatt kevesebb pontot gyűjtenie a játékban az időmérőn... De 2 éve, mikor Hamiltont kizárták az IM-ről szabálytalanság miatt és a pole helyett utosó helyről indult (és ez jogos, mert szabálytalan autóval futotta a legjobb körét, bár tény, hogy anélkül is első soros lett volna), a ligában akkor is megkapta az IM első helye után járó pontokat. Ezzel akkor nagyon nem értettem egyet és hátrányosan is érintett. Erre mondom, hogy túl kötött és következetes (nem logikus) az ilyenkor alkalmazott szabály.
-
jpm
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Durva kezdés. Nem is tudom volt-e már ilyen.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Lehet hogy elkiabáltam. Most egyezkednek

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
191 pontos szezonnyitó, az durva. tavaly az egy évad közbeni közepesen erős eredmény volt már.
amúgy a meki-fi-caterham-bottas-chilton kombó pedig 190 pont, az is elég szép.
#4254: ligában nyilván az lenne az érdekem, ha kizárnák, de mint szurkoló, örülnék ha megtarthatná a helyét. sose szerettem a csapatot, de ahogy felálltak a gödörből az elég szép eddig, ráadásul Ric hazai futamon érte el ezt a szuper eredményt.
-
Motion_Blur
félisten
Kizárták Ricciardot.
191 pont
-
válasz
üzenetére
Ha az első 500 játékos mercire szavaz és az válik be,nehéz lesz kitünni közölük.Inkább én is kockáztattam.
HA Hamilton nem esik ki,nekik is több pontjuk lenne.Még nem vészes annyira.Massa-Hamilton kieséssel,még jobban is jártunk.Mire lehet váltani?Williams-Ferrari-Toro van nálam.
Ferrari->merci,RB,MC
Merci előrelépés lenne,de ha ezt meglépem,már biztosan hátrányban leszek a többi játékossal szemben aki alapból mercit választott.Inkább Hamilton vagy Rosbergre érdemes csak cserélni.Még lehet szerencsénk ha kockáztattunk,de ha már nem jön be,akkor mentsük amit lehet,még ha nem is a legjobb döntés,de én pilótára cserélném.
RB még sem olyan rosszak,mint hittük.Ha csökkeni fog az áruk a kezdetleges meghibásodásaik miatt,akkor megéri megvásárolni bízva a jelentős fejlesztési ütemük miatt.Toro->RB Vagy Vettel-re érdemes cserélni(gondolom olcsóbb most mint DR).
MC: Button számomra az elmúlt években beszürkült.Mint Webber,néha képes nagyon jól menni,de a többi versenyre középszerű.Rá biztosan nem cserélnék.Magnussen a kezdeti káoszban,ha szerencséje van kijöhet jól a lépés,de hosszútávon kérdéses.Viszont az értéke is megugrott biztosan.Ami jó vételnek tűnhet DR(a DQ miatt most már)Vettel,Hamilton(ha csökken az értéke).Ki lett már vesézve,hogy nem éri meg sűrűn cserélni,minél kevesebb váltással lehet a legjobb eredményt elérni a tapasztalatok alapján.Ha cserélni kell,csak olyanra aki az év végéig kitart.Középszerű pilótát nem érdemes venni gyenge helyett,hanem csak egy top pl.
Massa még hozhat pontokat a Williams teljesítménye láttán,eladni sem érdemes most az ára miatt.Vagy egy gyenge csapatot/pilótát lehetne eladni,de ha ez sem lesz elég,akkor csak a toro-t marad.
-
venember83
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
A vasárnap éjfélkor érvényes hivatalos sorrendet veszik figyelembe a ligapontok kiosztásakor.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Előrelépnek természetesen. Az éjfélkor hivatalos végeredmény lesz mérvadó f1.com-on.
Ha DQ-t kap RIC, akkor 24. helyen lehet vele számolni.
-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én úgy tudom előre lépnek, azaz több pontunk lesz

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ezzel automatikusan a mögötte lévők előrelépnek, vagy utána marad változatlan a helyzet, és csak ő nem kap pontot?
jpm: még a végén kiderül hogy a meki volt a nyerő választás mégis a hétvégére

-
Zoza24
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
s nem is csökken az ára?
-
FireKeeper
nagyúr
hoppá, lehet Ricciardo-t kizárják. ligában ilyenkor is megmarad az elért eredménye?
-
-
-Mike-
addikt
Ha Ricciardo-t kizárják, akinek bent volt a red bull az megkapja utána a pontokat de az ára is nő?
Mert hülyén nézne ki, hogy DQ de drágább mint volt.
-
-
venember83
nagyúr
Excel doksi lett végül? Elkeveredtem a hozzászólások között.

Update: meglett a dokumentum a pontszámoláshoz.
-
törölt tag
válasz
grabber
üzenetére
Dettó ugyanezt csináltam én is. Inkább nagyobb kockázatot vállaltam, mint hogy menjek a tömeggel. Ezúttal sajnos nem jött be, bár kicsin múlott. Ha Koba nem torpedózza meg Massát sztem tuti hozott volna még +60-70 pontot és akkor ott lettünk volna a toppon. Mindenesetre most sztem nem szabad Massát lecserélni, sokat buknánk vele, meg jó esélye van szép pontokat hozni később,úgy néz ki gyorsabb mint Bottas, persze ha ki nem ütik...
Én inkább egy Ferrari=>RBR váltáson gondolkodom, ha elég lesz a pénz. Úgy néz ki a RBR lesz a 2. számú erő, a Ferrari inkább egy megbízható, de nem túl gyors autót épített, a Mclaren és a Williams is gyorsabb náluk. Legalábbis ezen a hétvégén az volt. De két hét alatt sok minden változhat. -
Atlantis
veterán
150 pont, elvileg. Majd meglátom, változtatok-e valamin, de lehet még mindig kitartok a Ferrari mellett. Inkább a gyengébb komponenseket kéne pontszerzőre cserélni...
-
válasz
echterion
üzenetére
Hasonló cípőben járok.Direkt nem a legesélyesebbet választottam(sokan választották és inkább a kedvenc csapatomnak szurkolok).
Kell egy kis időt adni,mert a kevés teszt és a rengeteg új dolog miatt nagyok a különbségek(akár 1 nap tapasztalat is sokat számíthat),de ezt akár egy jó programozással is könnyen csökkenthető(kigyorsítás,üzemanyag spórolás),szerintem van még remény.3-4 futam után már jobban megkérdőjelezhető az egész,de egy verseny miatt még kár lenne temetni.Ha nem is sikerült a legjobban. -
echterion
nagyúr
Na, szar futam, hasonló választások. Ez volt az első próbálkozásom ebben a versenyben.

114 pont, ha jól számoltam. Ha így folytatják a "versenyzést" a fiúk, akkor én szezonközben out leszek, mert a futamokat sem fogom követni. -
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
és Tomi0703 (és többiek
)Ok, köszi! Én az autosport.com-ot néztem. De valóban az f1.com a mérvadó...

-
Szuper kombo Massa+Ferrari

-
DemonDani
addikt
válasz
Qorthral
üzenetére
Én az elmúlt egy hét során számtalanszor billentem ki az első megérzésemből, de végül erőt vettem magamon, és rányomtam a nevezésre.
Kiváló ez a 172 pont (ha jól látom, én nem számoltam utána).

Én nem fogom egyébként a Torro Rossot cserélni, inkább egy újabb ponthozóra akarok sakkozni a 10 milliós vackok helyett. Legalábbis egyelőre így látom, de majd kiderül mennyi is lesz az összeg amit költhetek. A Merci mindenesetre marad már ebben az évben, és talán Bottas is fix pont lesz, Csapatokra fogok építeni, így pilótában magasabb árú komponens több úgysem lesz, így a 2. hely kiadó komolyabb névnek később - ha minden jól megy.
(#4204) Qorthral
kicsit korai volt -
jpm
senior tag
Igen jól kezdtünk.
Milyen jó hogy nem a Massa Perez párossal indultam!
kb 500 embernek biztos ugyanannyi pontja lesz az elején
és hasonlóan fognak változtatni. -
Qorthral
őstag
válasz
Tomi0703
üzenetére
Jaja, ez a TR/FI elég necces döntés. Nem lehet 166 pontot, a többieknek azonos csapattal meg 172... Valaki elszámolta.

Zsömi: Meg, Hamilton pl kettőt. Nekünk így kemény 147 pontunk lett. Első futamhoz képest nem rossz, de figyelembe véve, hogy ez és a 172 pontos összeállítás között örlődtem 30 percet tegnap hajnalban, nem vagyok boldog.
-
TESCO-Zsömle
titán
Aki kiesett az kiesett, vagy megkapja a besorolásának megfelelő pontot?
-
Qorthral
őstag
válasz
venember83
üzenetére
A Meki eladásával. Máshogy semmi esély nincs rá, de úgy is kérdéses, hogy befér-e. Azonos felállás felé halad majd a liga

-
Delerium
senior tag
Ha jól számoltam 136pont, kicsit örülök, hogy a Red Bullt betettem motornak. Ha Vettelt is összepakolják akkor stabilan marad

-
venember83
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igen, a Meki-FI-Bottas kombósok most majd valahogy bele fogják tenni a csapatukba a Mercit, csak a milyen áron a kérdés.
-
callmeakos
veterán
133 pont. Mekik jól behozták a pontokat, azt hiszem megtartom őket

-
Motion_Blur
félisten
172 pont, kezdésnek nem rossz, főleg HAM kiesését beleszámítva

-
FireKeeper
nagyúr
na ha jól számoltam 172 pont, ez a szezonnyitóra elég jó pont. és megnyugodtam, mert a meki-fi-boti kombó pár ponttal kevesebbet hozott volna
azért hami kieséséért kár, de nem kesergekzoza: kösz a pontosítást.
Qorthral: hát igen, megéri-e egyáltalán, eddig egész jónak tűnik a toro. előrelépés inkább Hülk lenne pilótának, de az tuti nem fér be. na majd éjfél után okosabbak leszünk.
-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ja, jól elcs***tem ezt ezzel a Force Indiával

Ráadásul ahogy számolom nektek elég lesz a pénz egy TR -> FI cserére, nekem meg kevés lesz egy KVY -> BOT/MAS cserére
Mondjuk nem sok kellene hozzá, meg egyelőre ez csak hozzávetőleges számolás...
Más kérdés, hogy érdemes-e lecserélni a TR-t egyáltalán. -
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Simán 2. 3. erő lehet pályánként eltérően azért az nem rossz , főleg a tavalyi évük után.
-
Zoza24
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
rosszul nézed

két versenyző átlagát kell venni,így 3%-ot... -
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Piszok mázli ez a Bottasos csapatoknak. SC nélkül sehol sem lett volna.
Amúgy meg a Merci fölény ijesztő. Ferrari meg borzasztó...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
ha jót nézek, akkor elvileg 10%-ot.
-
venember83
nagyúr
Mennyit drágul a Merci Hamilton kiesésével, ha nyer Rosberg?
-
FireKeeper
nagyúr
ha ezek után a meki-fi-bottasos csapat jobban fog hozni, kitépem az összes hajam

-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De mázlista a gyerek...

-
Motion_Blur
félisten
Köszi Bottas

-
DemonDani
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ebben egyet értek. A RBR minden évben komoly fejlődést mutat, futamról futamra még akkor is, ha nem lenne rá szükségük.
-
venember83
nagyúr
Ha nem is fejezi be a RB a versenyt, ami az áruk szempontjából nagyon jó lenne, akkor is véleményem szerint pár versenyen belül komolyan kell számolni velük, talán bennük van a legtöbb potenciál, legalábbis elnézve az utóbbi napokban elért óriási fejlődést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Idén rengeteg váratlan kiesés lesz azért és mindenkinek ki fog jutni a jóból, ez szinte bizonyos. Ettől még tény, hogy évad elején a legrosszabb a pech. Tavaly én is nagyon megszívtam Alonso Maláj GP-s kiesésével...