- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
A mienket még a papám csinálta saját kezűleg, de az már húúúú, nagyon régen volt, legalább 30 éve vagy több, én egész kisgyerek koromban már hintáztam benne
Mindenesetre még azóta sem esett szét, bár 1-2 alkalommal már fel kellett újítani kicsit, 1-2 csavart kicserélni, meg az ülő- és hátlapokat újradrótozni. Szóval, a legjobb egy ilyen házilag készített cucc, csak ehhez kell anyag meg szakértelem, meg persze hegesztőtrafó, meg stb.
Mindenesetre én ha vennék boltban, akkor olyasmi szerkezetűt keresnék, mint amit a papám csinált, mert ez minden szempontból jó konkstrukció, de én ahogy néztem a bolti vackokat, teljesen más szerkezetűek, de nekem valahogy nem tűntek stabilnak. A mienkbe bármikor bátran beleugrok, de a boltiakba eléggé félve ültem bele, amikor próbálgattuk. De mondjuk ilyen olcsóbb vackokat néztünk csak.
Ha érdekel, hogy milyen a mienk, milyen szerkezete van, hogyan van összerakva, akkor szívesen lefotózom, hogy tudjál hasonlót keresgélni.
-
-
balintdavid
tag
A media markt webshop és az áruházak kínálata és árai különbözőek, a név egyezés ellenére két teljesen különálló cég (bár mindkettő az MMS-hez tartozik). Sokszor megéri például a webshopból rendelni és bolti átvétellel átvenni, mert olcsóbb mintha simán megvennéd a boltban
-
Xray-1
tag
Alkoholos spray-t kertvárosi Rotovill-ben kapsz (2500Ft / ~4 alkalomra elég).
Ha csak 1 készüléked van és nem akarsz "beruházni", adok neked olyat, amiben még 1-re elég anyag van.
Ha van kis spriccelős flakonod, adok bele olyan higítható tisztítószert is, ami tuti és kíméletes.
Viszont ha ezek kellenek, neked kell érte jönni este felé. -
Exian
addikt
Köszi szépen, ott is nézelődök majd.
MÁS: Metroban vásárolt már valaki memóriakártyát? Én nem tudom mi van ott, de nekem már a többedig microSD kártyám halálozott el NAGYON HAMAR, amit ott vettem. Nagyon hamar azt jelenti, hogy 2 héten belül. Létezik olyan, hogy valamivel annyira "sugározzák" ott, vagy a pénztárnál, mikor "lemágnesezik" a csipogót, vagy én nem tudom, hogy kinyiffannak rövid idő alatt? Persze visszafizették az árat minden esetben, de ez már több, mint gyanús... bezzeg a kínából rendelt sokadik kártya után sem találkoztam még hibással, vagy olyannal, ami akár hónapok után döglött volna meg, pedig rendeltem már több kollégának is és semmi bajuk. De a Metrós példányok sorra hullanak... márkától és típustól függetlenül! Legutóbb meghalt 2 hét után a 8 GB-os Kingston kártyám és 1 héten belül a 16 GB-os Maxell kártya is, és ezek csak a legutóbbiak. Ja és persze mindegyik másik eszközben használva. Érdekelne, hogy másnál mi a helyzet, én vagyok csak ennyire peches?
MÁS2: ajánljatok légyszi' pizzériát, ami most perpill jónak számít, ahol "olaszos" pizza van. Ami nálam azt jelenti: VÉKONY tészta, nem habos fajta, jó legyen a feltét, sajt a helyén legyen (rögtön a tésztán, nem az egész feltét tetején, mint ahogy sok helyen hibásan).
-
Exian
addikt
Bocsi, azt gondoltam, hogy amit kiírnak, az úgy is van. Mi már többször voltunk a közelmúltban, de semmi ilyesmit nem használtunk, úgyhogy tapasztalatból nem tudom. Pelenkázó is érdekes kérdés, nekünk 3 gyerekünk van, soha egyikkel sem használtunk pelenkázót soha sehol, pedig mindig mentünk mindenhova velük. Ha pelenkás a gyerek, valszeg babakocsi is van, mi abban megoldottuk mindig, vagy padon, vagy akár a fűben
de lehet, hogy csak mi vagyunk ilyen egyszerűek meg nomádok.
-
torma1981
veterán
Szia.
Most nem rosszból de miért nem visztek szendvicset meg vizet? Nem egész napra mentek tuti. Meg jóval olcsóbb is. A pelenkázó az más kérdés. Az fontos ha van kicsi gyerek. Bár ameddig nagyon kicsi a gyerek nem mennék állatkertbe. 4-5 év alatt nem érdekli őket tuti. Hameg több lurkó valaki csak tud vigyázni a picire addig amíg a nagyok zooban vannak.
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
Én is így gondolom. Ugyanakkor nem értem, hogy nekem miért állítottak már ki több ízben simán így számlát.
Illetve a kérdésem továbbra is fennáll: mitévő legyek, ha az én vevőm nem adja meg az adatait. Nem kötelezhetem rá. De nekem kötelező számlát kiállítanom, ha kér a vevő, ha nem!
Na, erre mi a hivatalos álláspont és megoldás? Az, hogy ha nem adja meg nevét, címét, akkor az adás-vétel nem jöhet létre? Ez is furcsa.
-
UHHH
őstag
Jaj ne, gumi témát ne!
A cápateknolódzsi-s nyárigumim nagyon jól megy a havon is!
A DOT száma pedig 0417, ahol a 04 nem az év!
-
HoldChore
tag
Rajtad keresztül válaszok hármótoknak.
Hol van az előírva, hogy hány éves gumit szabad használni?
Elő van írva a profilmélység és a téli gumi, ha éppen elrendelik. Ennyi.
A rendőr nézegetheti a gumin a profilmélységet amiért kivonhat a forgalomból. Majd a felügyelet dönti el, nem a rendőr.
Aztán, ha durrdefektet kap egy abroncs, az hogy lehet bárki felelőssége? Max. a gumigyáré. A radiál gumik nem kapnak durrdefektet csak úgy. Régen, mikor ti még nem is éltetek, akkor lehetett találkozni durrdefektes gumikkal az utak mellett, de azok diagonál gumik voltak.
Most a kikeményedés a bűvös szlogen. A gumigyártó ezt hangoztatja, hogy cserélgesd a gumikat. Ezt átveszik az újságírók, te pedig ezeket a cikkeket olvasgatod és fogadod el szentírásnak, és adod tovább, mintha a te tapasztalásod lenne.
Az, hogy saját tapasztalatot szerezzetek idő, szándék és lehetőség is kell. Na erre egy fiatalnak esélye sincs. Mire 2 különböző garnitúra gumit elkoptatsz az 6-10 év és addigra már ne is leszel annyira fiatal és még mindig csak 2 féle tapasztalatod lesz.
Talán 3-ótok közül ketten még most is téli gumival közlekedtek.(Már, ha van autótok).
Nyilván van különbség a gumik anyaga között, de ezt csak az fogja megtapasztalni, aki sokfélét kipróbált. (Nem az, aki sok cikket olvasott róla!)
A havas tapadás egészen más gumit követel meg, mint a vizes és a száraz. Havasnál számít a a gumi anyaga, de főképp a lamellázottság, mert nem a gumi tapad a hóval, hanem a hó a hóval.
Aszfaltnál pedig akkor tapad gumi, ha bemélyed az egyenetlenségekbe. Cserébe hamarabb elkopik.
Jégen vagy pedig ha felúszik a vízre a gumi mindegy milyen gumival mész.
De gondolom ezeket olvastátok a folyóiratokban. is, amikben mindig felhívják a figyelmet, hogy mikor kell téli gumit váltani.
Ne de visszatérve az említett szakembereitekhez. Láttam én is olyan tesztet, hogy a a márkás gumigyártó gumijának fele annyi fékútja volt, mint a gagyi guminak. Miért van az, hogy nem büntetik meg azokat az autósokat, akik olyan (új) gumikon közlekednek, amiket a szakemberek tesztjei nem megfelelőnek hoznak ki? Őket miért nem kiáltjátok ki tömeggyilkosnak, aki tescos gumit rakat fel?
Már vezettem új gumikkal és mint olvashattátok régi, használt, kopott gumikkal is. Ti ez utóbbinál nem bírtok tapasztalattal én viszont igen. Nem vasárnapi autós vagyok, hanem hivatásos voltam és nagyon sokat vezettem. Még mindig tempósan megyek, ezért az autón mindent rendben tartok. A gumikat is és a guminyomást isÉs képzeljétek, még soha semminek nem mentem neki.
Na ennyit erről.
De azért várom azt az infót, hogy miről is szólt az a büntetés. -
blaca83
őstag
Sajnos még a nagyobb márkákból is a gyengébb minőségű termékek vannak az ilyen helyeken, így nem tudom érdemes-e foglalkozni velük.
(#75568) Zewa:
Az Imperátor Pécsen a legjobb szerintem, egy KTM-et már vettem tőlük 3 éve! Jó bringák vannak, de kicsit drágának találtam az internetes árakhoz képest.Maximum 200-at szánnék rá és abból szeretném kihozni a maximumot.
Tudom,hogy a jó állapotú használt lenne a legjobb, főleg magánszemélytől. Ár/Érték arányban azzal járnék a legjobban.Félek a "használt" dologtól, mert sokan foglalkoznak azzal, hogy külföldről behozott bringákat felújítanak és továbbadják amivel nem is lenne gond amíg egy korrekt dologról van szó.
Több helyről viszont azt hallottam vissza, hogy vigyázni kell a dologgal, mert nagy"mutyizás" megy a bringákkal. Még a hegesztett bringát is eladják neked úgy, hogy feltétlen észre sem veszed, csak akkor derül ki ha egyszer eltörik alattad a váz.
Pedál-ról kifejezetten "seftes" infókat hallottam vissza...A többieknek is köszönöm a hozzászólásokat, információkat!
Igazából olyan érdekelt volna, hogy van-e valakinek valahol kedvezménye, tudna-e segíteni a vásárlásban, illetve olyan helyet-webshopot ajánlana-e valaki, ahol korrekt áron jó terméket tudok venni.
19-21"-os,azaz olyan 48cm környéki vázmérettel szeretnék venni egy 27-29-es kerékméretű montit.
Jó váltószettel, tárcsafékkel, (olajos) és valami normális teleszkóppal ami állítható.Akinek még van ötlete, vagy infója az kérem írjon...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már kicsit berozsdásodtam ezen a téren, de egy kis áttekintőt adhatok.
Sok programnál vannak beépített silent install kapcsolók. /s, /S, /silent /auto és hasonló formákban, azokat meg tudod hívni külső programmal. Ezeket egy /? vagy /help esetén meg szokták mondani, de ahány program, annyi megoldás és fóruma is van ennek a neten...
Aminél nem volt ilyen, ott még be lehetett vetni az Autoit scripteket, azok tudtak program fejléc alapján kattintani, lépkedni az ablakokon, de az sem működött mindennel és néhány program fejlesztője szándékosan úgy írta meg a cuccait, hogy ilyesmi ne működjön, pl. az újabb Winampok vagy az azóta bloatware-ré degradálódott uTorrent.
Ezeknek a dolgoknak a kezelését megcsinálhatod egy .cmd fájlon keresztül is, de van helyette rendes grafikus megoldás is, úgy hívják, hogy Windows post install, keress rá. (WPI)
Elég mélyre vezet ez a téma és mire megcsinálod ezeket, majd rájössz, hogy mennyivel egyszerűbb felrakni egy Linuxot, ahol alapból megkapod a user appokat.
-
Exian
addikt
Csinálhatsz integrált telepítőt is, szóval már magába a telepítőbe berakod a szükséges programokat, frissítéseket.
Konkrét megoldást, programot nem tudok javasolni, rengeteg van, én is csináltam már sokféleképpen.
-
TRob1
veterán
Na ez az. Te nem láttál.
De nekem meg pl. Adguard tökéletesen megfelel (vagy akár uBlock Origin is) Edge alatt (meg Chrome alatt is). És kollégáknál. Ahogy nekem lejött, nem egyedi a probléma.
Egyébként meg intel, nvidia, adidas, inkább egyik sem, egyértelműen egyik sem... és sok sör.(#75520) UHHH:
Látod... kinek ez, kinek GUS. -
rnrn
aktív tag
Köszi a tippet, de felesben vesszük az apóssal, ill egy, akarom mondani két fejlesztés és felújítás alatt álló háznál belefér ez a ktg., hiszen van hol tárolni és kényelmesebb előhúzni a melléképületből, mint állandóan rohangálni érte. Szóval nem egy-két alkalomra kell, de nem is ipari méretekben gyártanánk betont.
Ennyiért ajándék, asszem... -
Lord Nelson English Breakfast-ot ittam, nem az én világom (főleg, hogy celofán sincs rajta, így ezt nem is értem) lehet hogy átveszi a környezete illatát, frissen még finom lehet,de ha sokat állt a boltba, akkor inkább nem venném.
még a Tesco Earl Grey tetszik, az finom.
Konkrétan ez: -
M_AND_Ms
veterán
A szarkasztikus kitételed zavart, ahogy azt már leírtam (mondhatnám én is, hogy el kellett volna olvasnod az egész válaszomat). Ott kezdődött az egész. Talán azért, nem nekem kellene bocsánatot kérnem, hogy jó szándékú -és egyben bátorító, hogy meg tudod csinálni egyedül is- tanácsomra visszakézből így reagáltál.
Ami azután volt már csak szó-szót követ tipikus esete.De nem kell tovább húzni, ennyi is sok volt!
(#75173) s7evcsenko:
Nem arról volt szó, hogy kinek van igaza. Talán belefér, hogy adott esetben félreértsek, vagy ne legyen valami egyértelmű a számomra. Ezt a jogot fenntartom magamnak. De az erre való igénytelen reagálást nem viselem el. Azt már szóváteszem.
Mellesleg, ha már beleszóltál akkor...
"Olyan procim van hozzá, amit nem támogat még, csak a frissítés után." Ebben nincs ott, hogy csak ilyen procija van, ebből nem egyértelmű, hogy nincs neki más.A #75174- véletlenül duplán ment, azért elnézést kérek!
-
Exian
addikt
"Hogy érdemben is hozzászóljak: én használt autót ismerőstől vennék."
Én neppertől vettem (igaz ismerőstől, talán ez a legjobb opció), de az egyik saját használatú autóját. Úgy voltam vele, ha egy kereskedő megtart és használ egy autót 5 évig és nem szabadul meg tőle azonnal, akkor az talán annyira rossz nem lehet
Mondjuk csak második autónak használták, amikor 5-nél több ülés kellett. Aztán kirepültek a gyerekek, már nem kellett az 5-nél több ülés, ezért adták csak el, na meg egy kicsit "erőszakoskodtam is". Ez a legjobb helyzet, amikor nem a nepper erőszakoskodik, hogy ugyan vedd már meg, hanem a vevő, hogy ugyan legyen szíves adja már el
Sajnos ez a legnehezebb, hogy ismerőstől jó autót venni. Mert ami tényleg jó, az már el sem jut kereskedésig, sőt, hirdetőoldalakig sem, mert rögtön lesz gazdája. Mire az ember értesül róla, hogy van eladó autója, már csak múltidő.
De sajnos ez sem igaz mindig, hogy ismerőstől csak jót lehet venni... én az első autómmal (pontosabban a másodikkal, az első egy Trabi volt tanulókocsinak
), azzal megszívtam, NAGYON közeli ismerőstől vettem, de az az autó konkrétan széthullott alattam. A vásárlás pillanatában csilivi jónak tűnt, aztán kiderültek dolgok... mondjuk nem a csaj tehetett róla, nem értett hozzá. Volt rohadás rajta, megcsináltatta, de mint utólag kiderült, ultragyors, ultragagyi kozmetika lett csak rajta elvégezve, nem rakták rendesen rendbe. Mi utána pár évre rá nagyon alaposan megcsináltattuk, komplett javítóívek lettek behegesztve, szépen ki lett lakatolva minden kényes helyen. De akkor meg a motor halt meg, szóval csak szívtam azzal a kocsival, meg többször meg is állt menet közben.
Utána szintén ismerőstől (magánszemély, nem nepper) vettem kocsit, az olyan volt, hogy voltak bajai, de sohasem állt meg, mindig indult, csak épp kezdett már olyan állapotba kerülni, hogy sokat rá kellett volna költeni (kvázi a kocsi árát), akkor jött a mostani.
-
-
Exian
addikt
Komolyabb: Sony Vegas. Bár ez húzós árban.
-
Exian
addikt
Én eddig minden autómat az Engelbert Kft-hez vittem (Északmegyer dűlő 8.). Itt legutóbb komplett festék réteg vastagság vizsgálatot is csinált a srác, pedig elvileg tudtommal nem szoktak/nem mell. De így megtudtam (amit még az előző tulaj sem tudott), hogy 2 elem újra lett fényezve valamikor.
Kamerás dologra küldök később egy szakember elérhetőségét privatban.
-
yerico
senior tag
De ha nem megyek el, akkor nem nagyon lesz mire hivatkozni, hogy márpedig ki lett értesítve a tanú, hiába tagadja. A határozatokat is kinyomtatják ám, és az emberek a kis kacsójukkal aláírják, mint ahogy a tanúvallomást is alá kell írnom, különben érvénytelen. A jogászok és a törvényhozók már csak ilyen maradi emberek, szeretik a bizonyíthatóságot - ha lehetne, ma is kőbe vésetnének mindent kétszer -, és bár a rend derék őrei szeretik a jogszabályokat saját szájuk íze szerint (át)értelmezni (néha meg félig tudni), azért a jogrendszerben a törvényhozói és a törvényt értelmező szerepköröket nem rájuk osztották.
-
Exian
addikt
+1 a METRÓRA, meg a Ferencesek utcájában lévőre is.
METRO-ban az a jó, hogy nagy kiszerelésben ugyanaz a fűszer nagyon jó áron van és sokféle fűszer van.
Példa: szoktunk venni fokhagyma granulátumot.
Ebből a 25 grammos verzió a tacskóban 200 Ft, METRO-ban van 200 grammos csomaggal ugyanebből a márkából 350 Ft-ért. És nagyjából ugyanez az arány minden fűszernél, de persze vannak kilós, meg 5-10 kilós meg még nagyobb kiszerelésben is, ha valaki ipari mennyiségben gondolkodik
-
Exian
addikt
Igaz, annyira már nem belváros, de jó:
Telefonon rákérdeznék a nyitvatartásra.
Esetleg a Konzum hátulján, a Kossuth tér felé néző kávézó-cukrászda is szóba jöhet.
-
-
Bigemperor
senior tag
Már rendeltünk másokkal együtt többször is, magam a relatíve magas szállítási költség miatt nem tenném, annyi dolog nem kell most. Viszont eddig mindig volt valaki, aki összefogta, ezért kérdeztem meg.
Tehát az oldalt ismerem.
A Camponában mekkora a választék, mert lehet, hogy ránézek, ha járok fent.
-
air
nagyúr
-
rnrn
aktív tag
Én is sok jót hallottam róluk, de... Mikor bezárt az autószalon, ahol vettük a verdát, onnantól kezdve én is folyamat kerestem normális és nem horror áron dolgozó műhelyt. Elég sok helyen megfordultam, de egyik sem vált be. Köztük volt a Simon is. Le lett beszélve előre egy hétre az időpont, hétfő reggel annak rendje és módja szerint befutottam (komplett első fékcsere, ill. egyéb apróságok lettek volna), mire azt kezdte el mondani, hogy nem jött meg az alkatrész, ill. nincs egyetlen dolgozója sem, mert mindenki lebetegedett. Ez kb. 5 éve történt. Kérdeztem, hogy miért nem hívott fel, hiszen csak e miatt szabadságot vettem ki. Azt mondta, hogy elkeverte a számom. Teljes humbug, mert felírta a számom egy kis füzetbe, nem telefonon, hanem személyesen jelentkeztem be náluk. A fentieken túlmenően az ég világon semmi megbánás nem látszott rajta, elnézést nem kért. Azóta sem jártam ennyire pórul autószerelővel, és ha erre az esetre gondolok, ismét elönt az ideg!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest