- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
torma1981 #88910 üzenetére
Szerintem ez egy sima Sony dugós, külső - , belső + -os táp, kb. minden bokorban van. 12V 2A. Mindenről tölteni fog, aminek 12V a kimenete, helyes a polaritása, és kibír 2A vagy többbet. A dugó mérete térhet el a gyakoribbaktól, azt képről nem látom.
Besétálsz Microhmba, D-Audioba, és valószínűleg kapsz. Ha van valami más csatis tápod, ami megfelelő paraméterű, akkor elég csak dugót venned, az 100-300Ft. -
Exian
addikt
válasz
torma1981 #88635 üzenetére
Jah, akkor jó. A frász jött rám
Melóhelyen egyszer csak elment a zinternet... bemegyek a szerverszobába, ahol végződik a UPC-s doboz, hozzányúlok a routerhez, nagy durr, elmegy minden, tök sötét lett egy pillanatra. Pont mikor hozzáértem, azt hittem én csináltam valamit. Aztán pár másodperc múlva megint, persze megint akkor, amikor hozzáértem
Aztán kiderült, hogy a városban mindenfelé megy a villódzás.
-
rizso
addikt
válasz
torma1981 #88492 üzenetére
Tisztán? Sokan mocskosul is örülnének annyi pénznek
Én is vettem inkább egy kis one s-t 50k alatt, mellé ~3 év GPU okos áron, aztán egy ideig letudva a játék. No nem mintha gyerek mellett olyan sok időm lenne, de a lelkemnek kell a tudat, hogy ha akarnék, le tudnék ülni játszani egy kicsit
-
Sir Riccio
addikt
-
Exian
addikt
válasz
torma1981 #87656 üzenetére
Kicsit pontosabban, én úgy tudom, hogy nem a cégek építkeznek, hanem az önkormányzat és majd bérelni lehet:
"Az önkormányzat összességében a csaknem 1,5 milliárd forintos beruházás során két új üzemcsarnokot épít a szükséges kiszolgáló infrastruktúra létrehozásával. "
Szerk.: bár ez régi cikk volt (tavaszi), azóta találtam olyat, ahol már a cégek saját beruházásairól is írnak, szóval akkor már ezek szerint cégek is fejlesztenek saját maguk.
-
válasz
torma1981 #87047 üzenetére
Hát ez tényleg nem nagy férfibarlang. Inkább férfivájatnak hívnám.
IO.sys: Lehet, hogy azért, mert jobban tudják. Lényegében abban van a különbség, hogy ők is tudják mi kell itthonra, meg mi is, csak ők szűkebb halmazból tudják kiválasztani a szükséges dolgokat és mégis életben marad a család.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
torma1981 #86635 üzenetére
A miénk 2015-ben 2-be fájt, pedig ésszel szerveztük, volt amin spóroltunk, volt amin nem és ez 4 éve volt, 74 fővel. Egyébként közel 150 esküvővel a hátam mögött elég jó rálátásom van erre. Sajnos ez ennyibe kerül, ha csak nem spórolsz ész nélkül, csak ha meg de akkor meg sz4r lesz.
Amúgy meg pont tavaly adtunk vettünk ingatlant és ég és föld volt a két ügyvéd által írt szerződés között a különbség. Ha már itt tartunk én dr. Nesz Juditot ajánlom. Ő is 1% körül dolgozik ha jól tudom. Aztán persze mindenki azon spórol amit akar, csak aztán nem kell sírni ha kiderül ha kiborul az ablakon több millió forint.
-
TRob1
veterán
-
válasz
torma1981 #85475 üzenetére
Élsz, vagy robot vagy?
Mert én nem szeretek utóbbi lenni. S a család, gyerek is jobb olyan helyen, ahol nem meló-bolt-haza az élet.Ha kicsit is normális szakmád van, Pécsett is találsz munkahelyet. Szakmunkásként (vizes, gázos) simán, és infósként is találnék nem egyet. (Nem biztos, hogy nekem tetszőket, de találnék.)
Valóban, nincs _annyi_ munkahely, mint Fehérváron, de azért lehet találni (normálisat meg ott is nehéz ám, és több a fizu, de drágább is minden). Bölcsész haverok is megélnek, és nem a Meikben felszolgálva.
-
Exian
addikt
válasz
torma1981 #85517 üzenetére
Semmilyet
Nagyon hamar nagyon uncsi lesz. De komolyra fordítva. Ha van bicajod, lehet hozzá venni cuccost, amivel szobabiciklivé varázsolható. Ebben is gondolkodhatsz. Még is bicajérzés, a megszokott kerékpároddal. Úgy hívják, hogy görgő. Decathlonban is van, a normálisabbak nem olcsók.
-
a2d2
addikt
válasz
torma1981 #85492 üzenetére
Na ez akkor meg már a túlspecializálódás.
Józan paraszti ésszel nekem teljesen természetesnek tűnik hogy ott fizetnek meg rendesen autóipari minőségbiztosítási területen ahol van autóipar!
Ilyen szempontból te tényleg rossz helyen vagy és tényleg Kecskeméten vagy Győrben lenne a helyed. Nem feltétlenül a város tehet arról hogy amit te kitanultál olyan iparág jelenleg nincs itt helyben.@Zewa: lehet hogy rosszul gondolom, megnéztem most a linket amit csatoltál. Valóban a maximum általános iskolát végzettek teszik ki a munkanélküliek 1/3-át, a többi pedig már eloszlik.
@Dluinet: igen, erre fel kell készülni. Én a magánnyugdíjból sem léptem ki (bár ez szerintem csak idő kérdése mikor nyúlják le végleg), emellett van önkéntesem ahova havi szinten megy pénz. Feleségem az egészségügyben dolgozik, neki is nyitottunk a postán nyugdíjszámlát, havi 5e Ft megy oda. Aki ebben a világban nem tesz félre akár egy minimális összeget havonta nyugdíjra na az a teljes felelőtlenség.
-
windlord
őstag
válasz
torma1981 #85481 üzenetére
Igen, itt elek.
Gyengearamban dolgozom, pecsi cegnel.(Annyira, hogy en adtam kolcson neked a subodhoz egy 5m subkabelt probara, ami meg mindig nalad van.)
Kivitelezunk es uzemeltetunk.
Hidd el, van melo, csak ahoz lehet lepni kell egy masik ceghez, mert lasszoval fogjak az embereket.
-
Dare2Live
félisten
válasz
torma1981 #85481 üzenetére
Menj építőipar. És persze KIVA = ~0át adózol.
Kollégám férje festő. Arra kell csak figyelnie ne fusson ki az évi 12misiből. Igen ez azt jelenti, hog megvan neki az 1misi/hó. nettó. Fejér+BP.
De jó villanyszerelő.... KIVAval kombinálva detto uez. Messze jobb netto mint ha orvos, senior programozó, 2 diplomás akármi vagy 3nyelvtudással. Ez van.
-
a2d2
addikt
válasz
torma1981 #85478 üzenetére
Jelen (sőt a közeli ismerősi körömben is mind megvan ez a szint, pedig mindenki itt Pécsen dolgozik - informatika, ingatlan, építőipar).
De nem szeretem ha nettó összegekről beszéltek mert teljesen szubjektív kinek mi a nettó.
Mi jelenleg is senior fejlesztőt keresünk. Br 500+ a fizetés.Amúgy meg igaza van az előttem szólónak, egy jó szakmunkás ott kezdődik hogy 20e Ft/nap.
Megtapasztaltam a saját bőrömön is mikor ki kellett perkálni a villanyszerelőt, bádogost, ...Szóval igazából szerintem azok lehetnek csak gondban akik nem specializálódtak hanem az általános műveltségre hajtottak és elvégeztek egy gimit utána pedig mondjuk egy bölcsész vagy közgazdász szakot mert minden osztálytársuk oda ment tovább, ... Ezek nagytöbbsége gondolom fél a kétkezi munkától is ezért a legtöbb elmegy a fővárosba szerencsét próbálni és sipítozik hogy nincs munka vidéken.
Én is az építőiparból léptem tovább az informatikára. A fiamat sem gimnáziumba szánom, hanem először tanuljon meg egy szakmát, legyen egy kézzel fogható tudás a kezében és utána majd eldönti hogy továbbmegy-e vagy sem. De ha nem akkor sem fogom majd egy csepet sem lenézni ha 20 éves korától dolgozó lesz és nem tanul tovább.
Na Zewa időközben megelőzött, de totál egyetértek vele.
Annyi hogy Lidl-ben mindenféle szakirányú képzettség nélkül 3 év után megvan a br. 290-320 között.
Ne egy főt képzelj el mert az csak átmeneti időszak. Képzelj el egy házaspárt 3 gyerekkel akik br 300-at kapnak fejenként, ha megosztják az adókedvezményt akkor már nem is hangzik olyan rosszul a dolog. -
Zewa
senior tag
válasz
torma1981 #85478 üzenetére
Hirtelen, csípőből;
Szakmával, kis gyakorlattal bármikor el tudsz helyezkedni, korrekt pénzért. (ács, kőmüves, bádogos, gázszerelő, hegesztő, CNC gépkezelő stb..) Felsőfokú nyelvtudást (+ valamilyen diploma) is kénytelenek megfizetni. Mérnökként, nyelvtudás nélkül is. Programozás vagy más IT területeken is várnak sok szeretettel.
1500*167= 250k, ami azért nem egy hűha. Egy friss, Lidl bolti dolgozó is megkeres 190e forintot nettóban. (Béren kívüli jutatásokkal ugyan de ehhez még hozzájönneka pótlékok)
Keresek 1db, 60literes, fekete, 1 szájú műanyag ballont. Akinek van, kérem ne tartsa magában.
-
nesa
veterán
válasz
torma1981 #84659 üzenetére
Ha én kapok egy kártyát jó áron akkor adok neked egy 6600GT ajándékba.
#84657) IO.sys
Igen lehet hogy mostanában többször kerestem VGA kártyát de mindig máshova, idén már 4db ot vettem.
És különben is én forinttal fizetek ami többet vesztett az értekéből mit a te kártyád.
-
rnrn
aktív tag
válasz
torma1981 #84641 üzenetére
Ááá, tudom már! Miért nem ezzel kezdted! Őt és téged néztelek. Valójában előszöt téged, csak láttam, hogy Te a csajt nézed, majd nekem is muszáj volt megnézni (már mint, hogy Te mit és miért, meg egyébként is
). Szép kék, kétrészes munkásruhában voltál. Színes egyéniség!
A csaj meg átlagon aluli volt (magasságról beszélek), szóval termeted alapján ikább téged választottalak volna...
-
válasz
torma1981 #84290 üzenetére
Mindketten hibásak.
Egyik minek ment be, a másik meg nem tesz eleget a rendőri felszólításnak.
De hogy megint az ördög ügyvédje legyek. Érdekes, hogy a jogait tudja az állampolgár, "nem jöhet be a területemre senki" (igaz a rendőr simán besétált, nem kelet kaput törni, kerítést mászni), de a kötelességét már elfelejti (rendőri felszólításnak nem tesz eleget). -
Xray-1
tag
válasz
torma1981 #84259 üzenetére
Az a baj, hogy nem volt ott a másik rendőr, a két gyerekem meg kiskorú. Nincs tanúm!
A gyerek mondta utána, hogy a fiatal rendőr kollégájára is elég "furán" (=bunkón) szólt rá, hogy álljon addig arrébb, míg betolatunk.Én értem, ha valakinek rossz napja van, akkor ingerültebb...
DE ILYENNEK INNÉT NEM ADNÉK FEGYVERT!!! -
válasz
torma1981 #84184 üzenetére
Akkor úgy kell húzni, hogy stabil legyen.
Nekem az utolsó asztalim Core2 volt, az kb. 10 percet ment gyári órajelen (húzva meg vagy 6-8 évet, míg eladtam). Előtte K7, K6, mind húzva, mint betonstabil volt, mert nem extrém tuningra kell gondolni, hanem olyasmire, amit még értelmes keretek között elvisel. Jó dolog az, ingyen kraft. Értelmes keretek közti tuninghoz sem kell csillivilli lap, nekem is mindig átlagosak voltakSajnos az újabb procigenerációknál már nehezebb ezt elérni.
(Asszony Q6600-asa vagy 10 éve megy húzva... Mondjuk az prémium lapban is van.) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
torma1981 #84175 üzenetére
Nem erre gondoltam. Röviden:
i5-8400K: 6 mag HT nélkül ami most még okés, de "csak" 6 szál, ami hááát nem feltétlen jövőbiztos. Meg hát Intel, ahol gyakran hullanak a foglalatok, chipkészletek, később szívás lehet az upgrade.
R5 2600: 6 mag 12 szál, de be van korlátozva maximum boost órajel 3.9GHz-re, mivel 65W tdp-s proci, ami azért nem túl acélos. Ez főleg ott szívás, ha az adott játék nem igazán többszálas, és így nagyon számít az IPC.
R5 2600X: 6 mag 12 szál, viszont az automata boost órajele 4.2GHz és csinálja magától. Saját véleményem szerint best buy kategória. Csak azért nem ilyet vettem magamnak, mert szeretek tuningolni és megkaptam majdnem ugyanezt az alap 2600-al olcsóbban.Ha megválogatod, hogy hol veszed a 2080-at, akkor simán össze tudsz spórolni annyi pénzt, amennyiből kijön az R5 2600X, ami jövő-biztosabb mindkét processzornál.
Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy 4K-ban érdektelen a proci. Pl. simán lehet, hogy valami gagyi konzolporttal fogsz találkozni, ami alá oda kell rakni a gépet, hogy fusson rendesen. Volt ilyenre példa a múltban nem is egyszer.Drága alaplap amúgy valóban nem kell Ryzen alá, egy totál alap B350-es Asus Prime Plus lap (ami egyébként egy fasza lap) is több mint elég bármelyik Ryzenhez, és a még meg sem jelent későbbi AM4-es procik is jók lesznek bele, pont tegnap volt erről hír. Persze most én is egy normális B450-es lapot vennék, ahogy írtad is.
A ram meg a te döntésed, van játék ami érzékeny a ram beállításokra, van ami nem. Amit írtál modult, az amúgy teljesen vállalható a 3000MHz-es XMP profillal, csak gagyibbat ne vegyél.Az is megfontolandó, hogyha egyszer csinálsz valami a gépen ami nem játék, akkor nem rossz az a 12 szál amit relatíve bagóért kínál a Ryzen.
-
a2d2
addikt
válasz
torma1981 #84175 üzenetére
Ezt most én sem értem.
Én úgy szoktam ezt csinálni hogy mikor 6-8 évente rászánom magam a gépépítésre akkor veszek egy brutál alaplapot amin a legújabb csatlakozók vannak a legjobb hangchippel, mellé beteszek egy aktuális trendnek megfelelő mennyiségű single channel ramot, egy erős procit és egy közepes vagy jobb VGA-t, attól függ mekkora a keret.
Aztán egy-két év múlva jöhet újabb VGA, utána még egyszer ennyi ram hogy dualba menjen, utána megint VGA csere és szépen lehet bővítgetni, de az alapok hosszú évekig megmaradnak és nem kell hozzányúlni.Ez konkrétan így festett a 2016-os gépemnél:
Asrock extreme alaplap (50k+, viszont volt benne már M.2 slot amibe szépen be tudtam csúsztatni most télen egy ultra gyors SSD-t, elég jó hangja van, ezt hallgatod gyakorlatilag évekig, USB 3.1 foglalat is van már rajta, ....Szóval sokkal jövőtállóbb megoldás, ha úgy nézed akkor dupla annyi mint egy Asrock B-s alaplap, ha viszont úgy nézed akkor 25e Ft felárral sokkal több mindent kapsz a pénzedért mint mondjuk egy 25e Ft-os VGA felárral. Ja és én abszolut nem tuningolok, direkt nem K-s I7-est vettem hanem simát, legfontosabb nálam a totál csend és a stabil működés, szóval nem így van hogy csak a tuning miatt vesz az ember drága alaplapot).
Ebbe pakoltam anno 1x8GB DDR4-et (bár vettem volna többet mert utána szálltak el az árak), és egy I7-es procit.
1-2 hónapot kellett várni hogy kijöjjön a 1050-es addig a I7-es kimenetét használtam.
Ez így egy teljesen jó konfig volt FHD-re.
Tavaly vettünk mi is 4K TV-t és ahhoz már gyenge volt, meg ráálltam a VR témára is, szóval így két év után belepakoltam egy nagyobb M.2 SSD-t, még egy 8GB-os modult és egy 1070-est, így már jó lett 4K-ra is és VR-ra is.
Majd kb 2 év múlva lecserélem a VGA-t egy aktuális darabra ami mondjuk dupláját tudja a mostani 1070-esnek, utána veszek bele még 2x8 GB ramot, pár évig használom és megint ott leszek hogy 6-8 évig használom az alap rendszerem és totál használható marad végig.Szóval én ezt a 20e Ft-os alaplap kategóriát nagyon elfelejteném főleg egy 200e+ VGA mellé.
Szerintem sokkal inkább Asrock Extreme alaplap + I7 + egy 2070-es VGA.
Vagy hasonló AMD vonalon csak azt nem ismerem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
torma1981 #84171 üzenetére
Kicsit aránytalannak érzem ezt a kombinációt, relatíve olcsó procik és elég alap ram brutál drága vga mellé...
De ettől eltekintve egyik procit se, hanem 2600X-et. A sima 2600 akkor éri meg, ha megtuningolod 4GHz fölé kézzel egy jobb hűtő társaságában. Az a ram meg a 3000-es profillal okés, az egy belépő szintű olcsó ram, amivel már lehet normális ryzen konfigot építeni, de kicsit drágábban vannak nála jobbak és a Ryzennek ez számít.
Ha már 4K gaming, valahogy szerintem gondold át a proci és a ram kérdést. Btw, nemsokára jön a 3000-es Ryzen széria, én azt már megvárnám a helyedben.
-
Exian
addikt
válasz
torma1981 #83805 üzenetére
Végül úgy tűnik, hogy szalagfüggöny lesz a megoldás, köszi még egyszer a tippet. Kaptam árajánlatot a komplett felületre (3.5x2.6m), alig 50e Ft, ennél tuti jóval drágább a bútorlapos vagy bármilyen fix anyagú tolóajtó rendszer.
Egyébként valami ilyesmi a cél: nyitva | félig zárva | zárva
-
nesa
veterán
válasz
torma1981 #82511 üzenetére
Konkrétan nem ok javítanak hanem elküldik a nikon szervizbe, szlovákiba vagy hova.
Nézzetek el az Alkotmányba.
Hetente csak 1-2 nap vannak ott és vagy 50 éve ezt csinálják. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged