Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jozsohaver
üzenetére
Értem, bár erre bankra két ismerősöm is, akiknek muszáj ott vezetni a számlájukat, igencsak panaszkodnak. Egyébként most több napos karbantartási metódus van náluk, lehet hogy nem minden oké.
-
válasz
jozsohaver
üzenetére
Mikor volt ez az 1 munkanap utoljára és melyik bankról van szó? Amit én tapasztaltam Erste, CIB esetén 2-4 munkanap.
Nem értelmezhető a visszakérés, ha nem fogadja a bankod vagy nem tudták kiutalni akkor visszakönyvelődik, csak levonnak 1500 Ft-ot mert valami hibás adattal ment ki.
De szerintem csak a szokásos normál idő lesz, ami nem 1 nap. -
válasz
KisApám
üzenetére
Lenne egy + vásárlói védelmed, mert azért banknál nem igazán van (bonyolult igénybe venni) ha nem azt kapod amit kifizetsz, itt ez alapból van.
Nem egészen világos amit írsz, ha hozzáadsz egy bankkártyát a PayPal fiókodhoz és annál azt adod meg hogy a devizát a bankod váltsa semmi + 8000 Ft-od nem lesz, nem a PayPal egyenleg lesz a pénzforrás, ha az lenne akkor van a 413,73 Ft.
-
jozsohaver
csendes tag
Hali! Paypalról utaltam át egy kisebb összeget bankszámlára, saját számlára. Eddig mindig 1 munkanap alatt átjött,ugyanarra a számlára. Most sajnos nem. Ha esetleg pár nap múlva se jelenik meg a számlámon, akkor vissza lehet valahogy kérni az átutalni kívánt összeget ?
Köszönöm! -
válasz
KisApám
üzenetére
Ha adsz hozzá bankkártyát és úgy állítod be hogy a kártyakibocsájtód, a bankod váltsa a devizát, ne a PayPal. Bár most mindenhol nagyon gyenge a forint.
Nem számolhatsz az MNB árfolyammal, mert az nem használják a bankok.
A piaci árfolyammal 493 EUR = 194 471 Ft, a piaci árfolyam az 394,46 Ft (Wise, Revolut) ma az OTP EUR kártyás vásárlási elszámoló árfolyama 399,02 Ft
Ez minden banknál más, van ahol még az is befolyásolja hogy Visa vagy Mastercard kártyád van, mert máshogy számolják a kártyás vásárlás devizáját.A PayPal pedig 413,73 Ft-al számolja az EUR-t, ennyire árazták be.
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Tuti le van írva valahova, de most nincs idő megkeresni.
A lényeg: régen fizettem PayPalon keresztül.
Most fizetnék egy eszközt, de kb. 8000 Ft-al többet kell fizetnem a PayPalon keresztül (sajna csak PayPallal lehet ott fizetni).
(MNB árfolyammal számolok, de a PayPal többel... HUF-EUR,
493 EUR után 203 000 Ft-ot kér, miközben ez kb. 195 000 Ft)
Ezt hogy lehet kikerülni, miért kér ennyit pluszba? -
ledgeri
nagyúr
Újabb
Kéred a eltárolt adatokról a hivatalos igazolásukat és kéred a fiók törlést és nem használod tovább a szolgáltatásukat.
...
miközben fent, csak hasonlóakra ismétlem, hogy mi a helyzet: a felület elérhetetlen, és nem volt egyértelmű ezidáig, hogy milyen státuszú a fiók;
vagy pedig leírom, hogy egy friss, addig nem létező beszélgetés miről szólt, méginkább hogyan is zajlott le, aminél meg lényeges, hogy az adott másik fél mikor, milyen előzetes információ alapján hogyan és mit válaszolt.
Ha múlt év közepén, és azóta nem csak az itt is láthatónak megfelelő képet kapok, hanem magyarázatot, már rég nincs miről beszélni.Nem ugyanaz, hogy te leírsz valamit, amivel nem leszek előrébb, vagy tény (pl. van egy postacímük), VAGY PEDIG, hogy állítasz olyat -azt sugallva, hogy az az én írásomból ered-, amit én nem írtam semmilyen formában, és kronologikusságában is eltér az általad olvasható, általam már nem módosítható tartalomtól; vagy egyértelmű nem megértése annak a hozzászólásnak, amire válaszolsz.
Nem az én gondolatom az sem, hogy én azt hinném, hogy a paypal olvasná a topikot, de a fentiek ismeretében a létén nem lepődöm meg.
Az meg picit errorra fut, hogy tudjam előre, hogy nem fog tetszeni valami, amit írsz, szóval ne olvassam el előre... vagy ezzel ezt akarod mondani, hogy te önmagad által egyértelműen kizárod, hogy bármi amit írnál számomra, hasznosnak lenne véleményzhető általam?
Ki dönt ekkor mégis? -
válasz
ledgeri
üzenetére
Senkinek nincs ilyen problémája ha némileg hasonlítana a gondja és neki megoldódott akkor már jelentkezett volna.
De senkinek nincs ilyen gondja ezért itt leírni nem igazán érdemes ennyiszer.
Ha neked segít hogy ide leírod, ám legyen, elfér, de ezt nem olvassa senki a PayPal részéről. Itt neked nem lesz megoldás a problémádra.Többen utálják a PayPal-t, így hogy mi az átlagos az csak egy szubjektív dolog.
Választ mástól sem kaptál, csak egy megerősítést a véleményedre.
Lehet őket itt szidni, elégedetlenkedni, de ilyenkor mindig megkérdezem hogy akkor mi a fenének használja bárki is?
De megfontolhatod amit írtam, nincs több adat eltárolva mint amit te megadtál és látsz a képernyőkön.
Kéred a eltárolt adatokról a hivatalos igazolásukat és kéred a fiók törlést és nem használod tovább a szolgáltatásukat.
Ha valamivel nem vagyok elégedett akkor azt a szolgáltatást felmondom és elválnak útjaink, hiszen nem érdemes igénybe venni az ilyen szolgáltatást. Ha van lehetőség a vitás dolgot megosztani okulásúl akkor azt egyszer megteszem és annyi volt a téma.Ha nem tetszik hogy reagálok a felvetéseidre akkor ne olvasd el, azért nem úgy van egy topikban hogy valaki beír valamit és arra csak meghatározott személyek válaszolhatnak, nem te döntöd el.
Én viszont eldönthetem hogy mi az ami már feleslegesen terheli topikot a moderációs elvek alapján.
Szóval én ezek után csak az ÁSZF betartását nézem a hozzáaszólásaidban, ha az rendben van akkor egy betűt nem írok neked.A PayPal nem az itt leírtakat veszi figyelembe, náluk kell panaszt tenni, nem itt.
-
ledgeri
nagyúr
Az a lényeg, hogy gigacégnél, még ha jogomban is állna elérni valamit, ennyire hosszadalmas, mert a support gyors módszerrel elérhetetlen, vagy információ feldolgozása nem hatékony, vagy információ átadásra képtelen, és saját bevallása szerint sem tudja, hogy milyen hiba miért jön elő.
Az a lényeg, hogy hiába van egy státuszban az accountom a legfrissebb állapot szerint (amihez el kellett jutni), egyfelöl végig kellett járni ezt az utat, másfelöl meg ki kellett fogni az aktuális emberkét, mire kiderült... ez is azután, miután az előtte lévő emberke meg arra hivatkozott, hogy technikai probléma.
Honnan tudtam volna meg, hogy a 4-5 ilyen-olyan indok alapú 3 napos várás után sem fogok tudni teljesértéküen belépni, ha nem várom ki, és próbálok rá?
Honnan tudtam volna meg, hogy ezek a kérések felőlük ennyire haszontalanok számomra? Honnan kellene tudnom, hogy a következő kivárás is haszontalan lesz? (miközben mindig más az indok, és az információtartalom)
Ha az eleje előtt jön egy email, hogy "tranzaktálj, vagy kizárunk" elfogadom.
Ha az előbbi email-t nem is látom akkor, de ők hivatkoznak rá -az első híváskor-, és küldési dátumára, amit visszakeresve azonosítok, elfogadom.
Ha a hibaüzenet kommunikatív, és az ő zargatásuk nélkül is egyértelmű az információ átadása, elfogadom. De ezek nem történtek meg!
Az írásos adatigénylés jogszabályi alapját értem, de ha az egész azon alapúl, hogy ugyan azt elérhetem/elrhetném az online felületen, és azután záródom ki, miután ennek elérését kezdeményeztem, akkor itt nem az adatok megszerzése az egyedüli dolog ami kiváncsivá tesz. Az sem ugyanaz, hogy az aktuális 3 nap, és n+1 indok után HTTPS/TSL vagy hasonló titkosításokon keresztül kapom meg, vagy "postán levél" a biztonsági protokoll 2024-ben.. Arre sem válaszolnának abban, hogy akkor én most miért nem tudok belépni...
Reménykedtem, hogy 2-3 hívásból megvan az aminek működnie kéne, rászántam a pénzt... már ingyenes módszereket használva tudom, hogy lesz 10. hívásom is.
Mi kérdésem szól hozzád, személyesen, az ügyben, az utóbbi időben? (még kérdőjeles mondatokat is alig küldtem neked válaszként, nem kogy kérdeztem volna) Attól, hogy tudom, hogy te nem fogsz tudni választ adni (egyszer megkapom, hogy hol kell törölni... máskor meg "összefoglalod" és leírod, hogy én már töröltem/töröltettem és utána problémázok, miközben az az igazság, hogy bele nem jutok, és nem jön ki infó arról, hogy miért), nem feltétlen felesleges ide írnom. Nem zárom ki az esélyét, hogy valaki egy jó kereséssel hasonló szituációban előrébb jusson az ide leírtaimmal és még bárkinek kidobhatja itt vagy valamelyik webes keresőben ezt, és válaszolhat/okulhat (ha vége lesz
). Valaki, kvázi támogatólag már leírta, hogy ennek/ilyesminek a megléte már-már átlagos dolog. Az sem feltétlen került volna ide.
Nem, ez nem neked szól, már rég nem, mert ez a topik nem rólad, vagy tudásod határáról szól! Ez a paypalról szól, és működésének milyenségéről. A "neked működnek" dolgok, és a "nekem nem működnek" dolgok mind a paypal részei. -
válasz
ledgeri
üzenetére
Nekem ez jött le és maradt meg amit írtam, lehet hogy elvesztettem a fonalat a hozzászólásaidnál, ez nem az helyesen csinálom vagy nem, értem vagy nem értem inkább, de akkor te pontosan összefoglaltad.
Az a gondod hogy nem kaptad meg a tárolt adataidat és még nincs törölve a fiók, viszont nem tudsz belépni? mert azonosítási gond van. Ez a lényeg?A közvetlen írásos adatigénylésre válaszolni kötelezve vannak a jogszabályok által, viszont te egy csomó időt és pénzt elköltesz az online beszélgetésekre sikertelenül. Én megírnám azt a levelet, nem a telefon pénzemet költeném.
Az inkatív és archív téma nem egészen rád vonatkozott példa volt arra hogy nem minden érhető el online bizonyos esetekben.
Ha a PayPal sem tudja megoldani a problémádat akkor ugyan mit vársz tőlem? Vagy itt bárkitől?
Nem tudok és akarok olyanról írni hogy még a PayPal sem tudja, de én majd megmondom a megoldást. -
ledgeri
nagyúr
Legalább helyesen csinálnád amit akarnál:
Nem "Törlés volt kérve, majd adatok kérése is arról hogy, mi maradt vagy törődött"! Nem!
Én akartam töröltetni a fiókom (ez a rész azt jelentené, hogy ez csak a motivácíó és nem a cselekedet maga), de előtte az adataimat lekértem (ez a cselekedet, ami megtörtént), az értesítés megjött, hogy kész, mikor rákattoltam, hogy letöltöm, a rendszerhirtelennem akart tudni azonosítani. NEM UGYANAZ!
Az sem, hogy itt nem "inaktív fiók inakktivitásáról van szó" (mint mikor valaki nem lép be a google fiókjába és azt törlik 2 év után), hanem aktívan belépegetett fiókról, amin tranzakció nem történt egy ideje. Nem ugyanaz! Nem ugyanaz, hogy valaki talán meghalt, vagy kómában fekszik 5 éve, vagy félévente belép, és egy évvel az egész előtt még emailcímet is cserélt a 11 éves fiókján.
Nagyon szép az a másolgatott földrajti cím, csak nem mindegy, hogy mennyire komyolan vesszük, hogy melyik korban is élünk, és hogy mennyire éri meg és kinek az, hogy üzenezváltásonként 850-5200 forintot kéne fizetni a diskurzosért, és várni heteket a válaszra, VAGY ebből a pénzből 20-40 forintos percdíjjal kell egy emberkével beszélgetni, de persze mindig mással (hogy újra el kelljen mondani mindent), sjátköltségen, vagy ingyen, hetente egy órában (díjcsomagom) megtudni, fél óra alatt, hogy akkor megint mennyit várhatok (és hogy az aktuális ügynök miben is tud többet mint eg másik), vagy, hogy lenne egy emailcím, és egy ticket/hibajegy-szám, hogy aki ránéz az egyből lássa az egészet, egyből, és válaszoljon amint lehet, nem várva adott napszakra, vagy a másikfélre.
Az összefoglalásodban csupán a kulcstényezők nincsenek a helyükön, így valakinek, valahol biztos, hogy hasznos..., de nem az én problémámat írja le! -
válasz
ledgeri
üzenetére
Többen nem igazán tudják hogy miről van szó és nem hiszem hogy visszaolvassák a hozzászólásaidat ezért röviden összefoglalnám a szituációt.
Kérve lett a PayPal fiók törlése, ami a kérés után meg is szokott indulni.
A törlési kérés után tudni akarta hogy milyen adatokat tárolnak róla ezért le akarta kérni a PayPal-on tárolt adatait, amelyeknek a lekérése valamilyen technikai probléma miatt nem sikerül.
Ennek érdekében folyamatosan próbál elektronikus úton egyezkedni és annak a történetét olvassuk.És most visszatérve, újból javaslom a következőt, normál postai levél formában, az adataidat ezen az úton is lekérheted:
Postai úton, levelét a központi irodának címezve: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., Attention: Legal Department, 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxemburg.A te igényed eléggé egyedi ezért nem igazán lehet vele mit kezdeni, mi hiába olvassuk nem valószínű hogy neki állunk vissza ellenőrizgetni hogy egy bármely regisztráció törlése után mi is történik.
Őszintén szólva nem igazán érdekel itt senkit az hogy ha egyszer törli a PayPal fiókját akkor a törvényekben előírt időtartamban megőrzendő és egyébként önként megadott adatok melyek is lennének.
Azt természetesnek tartom hogy az egyáltalán nem aktív (nem lép be senki) fiókok archív állományba lévő adatainak ellenőrzése a felhasználó által nem elérhető közvetlenül, hiszen archiválva van.
Jelentősége ilyen kérésnek legfeljebb a törvényben előírt őrzési idő lejártakor lenne, de csak az hogy törölve lettek-e és nem az hogy mi lett törölve, mert mindennek el kell tűnnie. -
ledgeri
nagyúr
Miután a 8. ígérete sem teljesült, se nem a technikus csapat, se nem ő nem hívott vissza, küldött emailt, én hívtam a paypalt megint
Kilencedik hívás:
Új hívás, elmondom, hogy az előző héten mi volt, és van-e annak eredménye.
Ő azt mondja, hogy ő nem lát bele.
Oké kérdem, hogy van-e bármi nyoma a korábbi hívásaimnak, ő azt mondja, hogy ő csak májusig lát vissza. Ő megkérdezi, hogy mit is akarok... Ekkor elmondom a story-t. Erre ő "ilyet még soha sem kértek", mondom, "ezt így nem hiszem", erre jött ő ,hogy "hogyan bizonyítsam, hogy nincs nálam egy csomag" erre én, hogy "ez azt jelenti, hogy soha senki sem küldött csömagot senkinek?!"... Ok itt volt egy picit váltás.
Megkérdezte, hogy miért akarom ezt, mondom, mert van rá opció. Ő jött, hogy igazából nem fogok kapni semmit amit nem én osztottam, meg, hogy a paypal csak az elmúlt 2 évből rogzít adatokat, így ha nem volt tranzakcióm az elmúlt 2 évből, akkor nem fogok kapni semmit, amit nem én osztottam meg. Mondom, oké, de attól még kérem. Ő: akkor kérem, hogy küldjék el a tranzakciók történetét?, mondom nem, én kérem az összes adatot, ami kérhető. Erre ő, hogy de miért, mondom, ha a tranzakciósokat kérem, akkor csak a tranzakciósokat kaphatom, ha mindent ami elérhető kérem, és csak a tranzakciósokat kapom, vagy fordítva, akkor megkaptam mindent ami elérhető...
Erre ő (még nem utánanézvén), a tranzakciósokon kívüliket én osztottam meg, tranzakciós nincs, így lényegében annyit kapok vissza, amit én adtam meg. Ha kéne paypal regisztráljak újjat és ugyanazok lesznek az adatok, mert én ugyanaz vagyok, ha nem, töröltethetem ezt. Erre én megint: ennek az adatait akarom elérni, és majd ezt töröltetni.
Ekkor jött, hogy milyen régi az account, és mikor használtam utoljára, és mikor léptem be utoljára. Ő látta a fiók korát, de nem tudtuk, hogy mikor is volt az utolsó tranzakció. Erre az jött, hogy a "régi" fiókokat a rendszer lezárhatja, így megszűnik a hozzáférés. Kérdeztem, hogy akkor erre mégis miért a 9-hívás, és 1-év, vagy 3-4 hónap supportozás után kell rájönniük az ő oldalukon, mint infóra?? "jaj, hát mert így mert úgy". Ok... kérdem, hogy akkor miért kellett KYC-znem az elmúlt 2 hónapban 2 féleképpen is, ha ez az account státusza? Erre az jött, hogy a rendszer próbálkozás után 72 óráig kizár. Kizárja őket is, és csak ha jöhet error üzi, akkor tudnak valamit csinálni. Kérdezem kik ők, van-e magasabb szintű hozzáférésű valaki, akit el lehetne érni? Erre "ők, mint paypal, mert a rendszer automatikus"... Rendben (szóval senki sem tudja fölülírni a rendszert)
Rákérdeztem, hogy van neki demo accountja, vagy valami, hogy nézzen már rá arra az opcióra, hogy mi a neve ahol az adatok elérhetőek. Elmondta. Rákérdeztem, hogy akkor mégis miért az a neve, és hogy miért opció... (jött egy kis "one moment").(megint 5 perc, hogy de miért, mit, mit nem)
Kérdeztem, hogy korábban említette az egyikük, hogy van mód az adatok emailben való kikérésére. Élnék azzal, akko,r ha már én be nem jutok a fiókomba. (one moment).
"Talált egy opciót, ahol/ahogy ez megtehető, és kérem-e. Kérdem, hogy mi is ez az opció akkor, ő rákérdezett, megint hogy kérem-e. Mondom igen. "Jó, akkor le lesznek kérve a személyes adatok, banki adatok, és a tranzakciók a következő dátum zónában 2024-06-10 és 2024-0...... ez így nem jó.... hmmm.... 2012 (vagy bármikori is az account kezdete) és 2024-06-10, de a rendszer azt mondja vissza, hogy 30 napig készül, szóval addig ne próbálkozzak belépni sem! De ez még mindig majd a paypalon belüli üzenet központba fog kerülni, ahonnan még ki kell kérni (lesz tizedik hívás...)
Szóval összegezve:
-sokadik hívásra derülnek ki már korábbiaknál is fennáló státuszok, hiába ugyanaz a probléma ugyanazzal.
-Továbbra sincs hívás nyomkövetés, egyre hosszabb az elmondandó.
-Végig kell nyomni a "mindent kérek"-et, mert kevesebbre nem lehet többet kapni, többre lehet kevesebbet kapni.
-Állítja, hogy 2 év, a rendszer viszont az egész account-kor-lekérésre ad lehetőséget... Mégis miért? És ha lesz benne adat korábbról, mint 2022... akkor mégis miért kell mantrázni a két évet, kb hazugan? ha tényleg elmúlt 2-év az adat kora max, akkor miért így kínálja fel a rendszer?? Majd kiderül ki mond igazat...
-Értesítést "jaj használd, mert kizárunk" metódusról nem kaptam, még az sem egyértelmű, hogy "a belépegetés nem számít, tranzakció kell". Fiókzárásra 3 év inakcivitást ír a rendszer... nem voltam nem belépve ilyen hosszan mióta a fiók létezik.
-N+1-edik ügynök, n+1-edik hozzáállással, és n+1 edik info variációval/kombinációval, információ pakkal rendelkezik.
Folyt köv, 30 nap+hétfődél múlva.
-
W&S
csendes tag
Na, ha valaki ugyanebbe futna bele: túlaggódtam, csak arra kíváncsiak, hogy NEM USA adózó vagy. Ki kell tölteni egy adatlapot mindössze a lakcímeddel és aláírni egy nyilatkozatot, hogy semmilyen formában nem vagy USA székhelyi illetékességű adófizető.
Ennyi, elküldés után 5 perccel jött az email, hogy minden rendben, rögzítették, nem lesz korlátozás, fogadhatok bármilyen összeget.
-
W&S
csendes tag
Nem tudja, csak egy beérkező összeget lát.
Valószínűleg egyébként amit javasolsz (üzleti fiók) lesz a hosszú távú megoldás, csak mivel évi kb egy tucat eladásom van, ami paypalon megy, örültem volna, ha nem kell emiatt üzleti profilra váltanom.
Ezzel együtt azt gyanítom, nem lesz olyan egyszerű ez az adóilletőség igazolás, de majd meglátjuk.
Köszönöm a segítségedet!
Ha esetleg erre vetődik valaki, akinek van személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem, ne fogja vissza magát... -
Tudja a PayPal hogy ez kereskedelmi tranzakció volt, nálad a PP számlatörténet mit ír ehhez? A kettős adóztatás egyezmény megszűnése sem egészen erre a szituációra van befolyásolással mint jövedelem. Szerintem.
Azt nem tudják hogy te nem magánszemélyként tevékenykedsz, de ezt igazolva egyéb országbeli adóilletőség akkor megoldná a levonás dolgot, gondolom. -
W&S
csendes tag
Töredelmesen bevallom, nem olvastam végig a paypal szabályzatot, feltételeztem, hogy ugyanazok az előírások vonatkoznak rá, mint bármilyen bankra/pénzintézetre, nincs külön szabályuk az eladásra. Szóval ennek utána kell nézzek, mert valószínűleg igazad lehet, és lehet mindegy nekik, hogy bankszámlára kötelezett vagyok-e vagy sem, tényleg üzleti fiókra kell váltanom.
Mivel a paypal nem tudja, hogy termék adásvétel történt - csak egy kifizetést lát - nem tudja, hogy nem importról van szó. És az USA-nak a kettős adózást elkerülő egyezmény visszavonása miatt sajnos azóta valóban joga van bármilyen tőlük magyar adóalanynak érkező jövedelmet, bért, osztalékot stb. (magyar adóalany vagyok) megadóztatni.
-
Te most akkor USA illetőségű vagy magyar illetőségű vagy? Ha az utóbbi akkor nem vonatkoznak rád az ottani szabályok. Te azt tudod leigazolni ezek szerint hogy nem az vagy, akkor tedd azt.
Ha eladsz valamit akkor jutalékot von a PayPal, teljesen mindegy hogy cégnek vagy magánszemélynek adod el, ez kereskedelmi tranzakció, a beérkező összegből vonják a megfelelő összeget és más dolguk ezzel nincs.
Ha valaki vállalkozóként, rendszeres jövedelemszerzésre használja a PayPal-t akkor üzleti fiókként kell hogy működjön, ha magánfiókja van akkor "át kell minősíteni". Ekkor üzleti adatok közt meg kell adni az adószámot, meg az egyéb adatokat a vállalkozásról és akkor tiszta lesz az adózási helyzete is.
Az USA vevőd importált egy terméket, így ez hülyeség: és az USA-n kívülre történő kifizetéseket nekik joguk van megadóztatni. Ez felülírná az import--export szabályokat, nem tartom valószínűnek.Szoktam eladni az eBay-n USA vásárlóknak, ilyen soha nem merült fel hogy ott is adóznom kellene.
De valójában én tényleg nem tudok neked segíteni, ilyen problémával nem találkoztam.Mivel a PayPal számládat itt kezelik: PayPal (Europe) S.à r.l.et Cie, S.C.A. (R.C.S. Luxembourg B 118 349 nem lehet azt mondani hogy nincs hozzá közük, érvényesek az összes EU-s pénzügyi szabályozási dolgok.
-
W&S
csendes tag
A sales tax (nálunk kb. Áfa) valóban úgy van ahogy írod, a vevő az állama szerinti sales taxet fizeti. Elméletben nekem sem kellene adót fizetnem utána, csak a kata átalányt (Áfa területen kívüli teljesítés, csak be kell adni hozzá egy plusz bevallást a NAV-hoz), ha a kata limitein belül maradok. Viszont a paypal az ő oldaláról azt látja, hogy kaptam egy összeget egy USA eladói profilról (aki gondolom náluk kifizetőnek/cégnek minősül), tehát az nekem USA-ból származó jövedelem, amit elméletben tényleg adóztathatnának (ha pl. szolgáltatásért kapnám) 2024 óta. Szerintem ezért küldték a felszólítást, és attól tartok, hiába próbálom elmagyarázni nekik a magyar Áfatörvény szerinti illetékességet, meg a kata szabályait, nem fogja érdekelni őket, hanem elkezdik vonni az ő adójukat, aztán igényeljem vissza, ha tudom...
Ezért szeretném tudni, hátha valaki járt már ezen az úton, és tud egy kicsit segíteni.Továbbra is úgy gondolom, az Eu-nak ehhez nincs köze, ők csak a pénzforgalmat bonyolítják. A felek közötti adózásba csak az USA speciális szabályai miatt van a paypalnak - EU-s vagy US, mindegy - annyi beleszólása, hogy - mint minden bank/pénzintézet - kötelezve vannak rá a FACTA miatt, hogy tisztázzák, USA illetőségű adóalany szerzett-e jövedelmet rajtuk keresztül. Legalábbis ez rakható össze abból, amit az elmúlt pár napban végigbogarásztam...Csak remélem, hogy a nem USA illetőségű alanyokat nem kell lejelenteniük, így megúszhatnám a papírharcot az adóvisszaigényléssel.
(Köszönöm, hogy válaszolsz, így legalább végig kell rágnom és megfogalmaznom azt, amit eddig összeszedtem)
-
Akkor még egyszer leírom aki magyarországi címmel van regisztrálva, magyarországi illetőségű az az EU-s PayPal-hoz tartozik, így te is és én is.
A jelen dokumentum tartalmazza az Ön és a PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. (a továbbiakban: „PayPal”) között létrejött szerződés feltételeit, amelyek meghatározzák azt, hogy Ön hogyan használhatja a PayPal-számláját és a PayPal-szolgáltatásokat. Ezt a dokumentumot nevezzük a felhasználói megállapodásnak. Csak a magyarországi lakosok PayPal-számláira vonatkozik.
Szolgáltatásainkat a PayPal (Europe) S.à r.l.et Cie, S.C.A. (R.C.S. Luxembourg B 118 349) nyújtja az Európai Gazdasági Térségben regisztrált felhasználók számára. A PayPal elérhetőségével kapcsolatos részletekért látogasson el az Ügyfélszolgálat oldalára.
A PayPal a luxemburgi jogszabályok értelmében megfelelő engedéllyel rendelkező bankként (vagy jogi szóhasználattal „hitelintézetként”) van bejegyezve. A luxemburgi pénzügyi szabályozó hatóság, a Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) felügyelete alatt állunk. A CSSF nyilvántartást vezet az általa szabályozott szervezetekről a https://supervisedentities.apps.cssf.lu/index.html?language=en#Home címen. A PayPal a B00000351-es számon szerepel a nyilvántartásban, de vállalatunkat név alapján is megtalálja.Az hogy egy import beszerzés vételárát egy USA állampolgár és egy nem USA eladó közt meg kellene adóztatni, nem egészen értem, amikor megérkezik a termék az USA-ba akkor kellene nekik import vámot, áfát beszedni amit az ottani illető fizet, nem az eladó.
Valóban úgy van ahogy írod nem muszáj bankszámla 12 milláig, az kavart meg hogy mivel nálam van bankkártyás fizetés, érdemesebb volt különválasztani a magán bankszámlától, így azon csak a vállalkozás dolgai mennek és azt így megfelelően tudja a NAV ellenőrizni, ha akarja, nem kell magyarázkodni a maszek dolgokról.
-
W&S
csendes tag
Az adózás helyét termék értékesítésnél az eladó adóilletékessége határozza meg (itt kerül postázásra, tehát mo-i teljesítésnek számít). Az USA-nak azért lehet hozzá köze, mert onnan érkezett a kifizetés, és az USA-n kívülre történő kifizetéseket nekik joguk van megadóztatni, ha nem magánszemélytől érkezik, és nincs az adott állammal közös adómegállapodásuk (én így tudom). Sajnos ez a kifizetés egy eladói profiltól jött, gondolom ez (is) aktiválhatta a paypalt. Az EU-nak ehhez semmi köze nem lehet.
A vállalkozási számlánál mire gondolsz? Legjobb tudomásom szerint Áfa mentes EV nincs bankszámlára kötelezve. -
W&S
csendes tag
Üdv, tanácsot kérnék:
évek óta (2015) meglévő, a nyitáskor verified paypalom van. Katás EV vagyok, saját grafikákat adok el, néha külföldre is, de mivel nem vagyok bankszámra kötelezve, és ez Mo-i teljesítésnek számít, nem csináltam eladói profilt, hanem simán kiszámlázom a külföldi vevőnek az eladást, napi MNB-n beszámolva a bevételembe. Ez így teljesen szabályos adóügyileg.
Viszont a múlt héten egy nagyobb nyomatot vettek meg az USA-ból, és a vételár beérkezése után a paypaltól kaptam kétféle felszólítást.- egyrészt megint igazoltatni akarják a személyazonosságom, ezzel nem is lenne gond
- másrészt kaptam egy emailt, hogy igazoljam az USA-beli adóilletőségemet (confirm your US taxpayer status) ill. egyéb országbeli adóilletőségemet, mert ha nem, akkor automatikusan elkezdik a beérkező összegek 24%-át az US Internal Revenue Service-nek küldeni. Ezt az éves 600 USD limit elérése miatt kérik állítólag (ami azért fura, mert volt korábban olyan évem, hogy átléptem ezt a határt, és nem kértek semmit).
Kérdezném, hogy valaki végigcsinálta-e már a másodikat, és mire számítsak, milyen adatokat kérnek? Milyen buktatók vannak? A megadott adatokat milyen hatóságnak továbbítják? Amerikainak és magyarnak?
Mivel magyarországi adóalany vagyok, nyilván ezt kell majd igazolnom, de nem szeretnék extra karikákon átugrálni, pláne, hogy idénre ugye megszűnt az USA-magyar kettős adózás egyezmény. Tapasztalatom szerint Mo-n kívül egyáltalán nem értik a katás EV-re vonatkozó szabályokat, nagyon nem szeretnék belefutni abba, hogy elkezdik az USA-ban is vonni a saját adóelőlegüket, aztán igényelhetem vissza, ha tudom...Valakinek van ezzel tapasztalata?Szeretném mielőbb levenni a beérkezett pénzt (ebből most még nem tartottak vissza). Van valakinek valamilyen tanácsa, mire figyeljek? Vegyem le az egészet egyben? Vagy inkább kisebb részletekben, van valami határ, amit érdemes betartani? Csináljam végig először az igazolásokat (az elsőre nem írtak határidőt, a másodikra két hónapot adnak), vagy először inkább nullázzam le a számlát?
Korábban sosem volt gondom pénz levételével (azon kevesek egyike vagyok, akiknek valamilyen csoda folytán automatikusan sikerült hozzáadni az USD Wise-os számlám
), de sajnos tudom, hogy a paypal gyakran ok nélkül vagy kiszámíthatatlanul letilt vagy zárol...
Köszönöm a segítséget előre is! -
válasz
kopidoo
üzenetére
Konkrét információt nem fogsz kapni. Nem publikus a kockázat vizsgálati módszerük.
Néhány eddig általunk "felderített" ok.
- Kereskedelmi tranzakció kifizetés személyes tranzakcióval.
- VPN használata
- Több azonos kategóriájú, egy személyhez köthető PP fiókok közti pénzmozgás.
- Pénzmosási gyanú
- Feltörési kísérlet esetén is korlátozzák a fiókot.
- Vizsgálat alatt álló másik PP felhasználónak pénz küldés
- Nem reagálás az általuk indított probléma feltárásra.
- A kockázat vizsgáló algoritmusuk tévesen azonosította a tevékenységedet.Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók: -
kopidoo
senior tag
Nem kamu, beléptem.
Este már csak egy üzenetre volt energiám, ebben kértem egy konkrét tranzakciót/tevékenységet, ami a korlátozáshoz vezetett. A legutóbbi vásárlásaim alapján nem hiszem, hogy bármi nem megfelelő lett volna.
Van magyar support, vagy elő kell venni az angol tudást?
Köszi
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok,
Ma kaptam egy értesítést, hogy a felhasználói megállapodással össze nem férő tevékenység észlelése miatt korlátozták a számlámat és már nem használhatom.
Ilyenkor mit lehet tenni? -
válasz
st6969
üzenetére
Írtam:
nem a PayPal, hanem a Shein jegyzi meg az adatokat.
Amikor a PayPal fizetést választod a Shein-nél, az a képernyő rész. Akkor ezek szerint biztos nem vetted ki a pipa jelet.
Az hogy a Shein oda került ("automatikus fizetések") azt nem a PayPal csinálja, így állította be a Shein a PayPal fizetési kliensét hogy ott is el legyen tárolva. Értelemszerűen értelmetlen húzás részükről, mert nem egy fix előfizetésről van szó, hanem egyedi összegű vásárlásokról, csak néhány hülye cég ezt nem gondolja át. Az ilyen beállítás egyébként tiltott a PayPal szabályaiban. -
st6969
őstag
Ezt a részt hol találtad? Shein vagy Paypal beállítások? Én ilyet sehol nem látok, viszont a Paypal-t mégegyszer átnézve, találtam olyan részt, hogy "automatikus fizetések". Na, onnan töröltem a Shein-t (de hogy a francba került oda...
). Én biztos nem adtam ilyenre engedélyt, ha csak nem valami 70 oldalas apróbetűs el nem olvasása folyományként
-
spleenszuru
őstag
Köszönöm.
Furcsa, mert az ember amúgy mások által nagyon is megbízható, de ez furcsa nekem, hogy nem ad meg egy kontaktot, hát evele Paypal fizetést kért.
Így akkor nem megyek bele.(A projekt ugyanaz, amivel kapcsolatban ebay topikban is segítettél, csak itt nem volt tiszta, hova fizetem majd az áfát).
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ezen a módon fizetve egy vásárlás PP szerződés ellenes, tiltva van. Nem lesz vásárlói védelmed, ha nem kapsz semmit vagy egy rakat hulladáékot futhatsz a pénzed után a PayPal vásárlói védelme nem érvényes.
Nem kellene nagyon erőltetni ezt a vásárlást.
A pénzküldéshez csak az adott eladó PayPal e-mail címe szükséges, ugyanúgy ahogy nálad is az elegendő a belépéshez, ha ez meg van egyszerűen küldheted a pénzt.
Ha azok vannak amit felsoroltál nem tudsz pénzt küldeni PP-vel, utalhatsz a bankodból a bankszámlaszámra de az egy kicsit drága lesz.
HA végig vinnéd a folyamatot akkor vám csak ~163 USD-től van (150 €) áfa viszont a termék ár és a szállítási költség összegének 27%-a, amit majd a kézbesítő cégnek kell fizetned és persze a cég vámkezelési díját. -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Még csak ismerkedem az appal, de mintha máris falba ütköztem volna.
Az eladó magánszemélynek ezzel kellene fizetnem, aki csak friends and family opciót fogad el.
Na már most, mikor küldésre megyek, akkor egy kontakt kereső jön be, ahol nevet, usernevet, vagy email címet kell megadnom.
Emberünk ezt nem akarja megadni, viszont van bankszámla szám. Illetve a címe is ott van, meg nyilván a neve, de a keresőben ez nem visz előrébb. Kovács Béla szindróma.
Ezt viszont nem tudom beírni sehova, legalábbis nem látok ilyen opciót.
Mit nézhetek be?Másik, hogy amúgy USA-ba menne az összeg, de ő csak a termék árát és a szállítási díjat kéri.
Hogy lesz ebben az esetben érvényesítve/leterhelve rólam a magyar vám értéke? -
st6969
őstag
Sziasztok,
Számomra igen furcsa eset történt. Tudja valaki esetleg, hogyan történhetett ez, és hol tudom beállítani, hogy ne ismétlődjön meg?
A paypal fiókban találtam olyat, hogy eltávolítás a gyors fizetések (vagy valami ilyesmi) közül. Egyedül az Amazon volt ott, azt eltávolítottam (bár azt sem tudom, hogy került oda, Shein sehol).
Esetleg V/? -
hzsolee
őstag
Hát azt mondta "előfordul", mármint a tiltás. A korábbi kártyám simán hozzáadtam anno, és nem sokszor, de használtam. Küldtem, kaptam is probléma nélkül.
Nem tudom milyen arányban, vagy mi alapján teszik ezt, mert nem volt problémám, mármint nem jelentettem feléjük visszaélést. Én nem látom a próbálkozásaimat sem az appban, sem a netes bankban, de az ügyintéző simán sorolta hányszor próbáltam ma, de ők nem engedték ki a tranzakciót... Mindegy, pár óra aztán menni fog. -
hzsolee
őstag
Nos megoldva... elvileg. Egy laza negyedórás "várakozzon még egy kicsit" telefonhívás után az Erste tájékoztatott, hogy korábbi visszaélések miatt előfordul, hogy tiltva van a paypal. Pár óra múlva megpóbálhatom újra, az ügyintéző "whitelist kérést intézett a tecnikus kollegák irányába"
Szóval a bank blokkolta a küldést...
Mindenesetre köszönöm a segítséget
-
válasz
hzsolee
üzenetére
Azt ellenőrized hogy ahol fizetni szeretnél milyen kritériumok vannak a PayPal fizetéssel? Mondjuk csak hitelkártya vagy csak PP egyenleg? A PayPal címed (szállítási) az egyezik azzal amit megadtál az adott fizetési helyen?
Ezen felül azt a devizát add meg alapértelmezettnek a kártyának amiben fizetni szeretnél.
Ez az üzenet nem hozzáadás probléma, inkább banki. -
hzsolee
őstag
Hát az marad, hogy valakit megkérek küldje el. Van rajta természetesen pénz. 2 mail is jött, hogy hozzáadták meg , hogy be lett elsődlegesnek állítva. Az appban meg a webes felületen is ez jön vissza...
Már többször töröltem/hozzáadtam, de ez marad...
Korábban nem emlékszem, hogy probléma lett volna a hozzáadásával...no mindegy.
Köszönöm -
válasz
hzsolee
üzenetére
Úgy hogy valaki küld neked pénzt. Az egyenleg feltöltés banki utalással minimum 2 munkanap.
Volt elérhető pénz a kártyán? Az e-mailt is megkaptad kártya hozzáadásról. Úgy hogy nincs rajta legalább 500 Ft és figyelve arra hogy ne legyen idő vagy más limit nem érdemes hozzáadni. Ezen felül a 400 Ft-os hitelesítést is célszerű megcsinálni.
Ellenőrizd a Ersténél a kártya beállítást, nem hiszem hogy visszajött az a hiba hogy magyar nyelvű felületen nem fut végig a kártyahozzáadás annak ellenére hogy a sikeres üzenetet kapod. Illetve gondolom most épp nincs az Ersténél karbantartás, technikai hiba.. -
hzsolee
őstag
Üdv.
Gyors segítség kellene, minél hamarabb kellene pár dollárt küldenem. Ezer éve használtam utoljára a paypal fizetést, akkor semmi gond nem volt. Már újabb kártyám van (erste) hozzá is adtam -egy 0$ os próbálkozással hozzá is adta- de aztán nem engedi a küldést. "Probléma merült fel ezzel a fizetési móddal, kerese a bankját...stb"
Hogyan tudnék gyorsan az egyenlegemre rátenni pár ezer forintot?
Hálás köszönet
-
takatsa
csendes tag
Köszönöm szépen. Sikerült. SMS-nél spam-nak minősítette, így nem is jelezte az sms-t Ilyen még sohasem fordult elő, ráadásul sima 30-as számról jött az sms értesítés. Kéretlen sms fogadás: ilyen opció androidos telefonon van? És ha igen, hol keressem. Nagyon köszönöm a gyors segítséget.
-
válasz
takatsa
üzenetére
Kár volt jelszót cserélgetni, ha nem kapod meg a belépési sms-t akkor jelszó cserésest sem.
Ellenőrizd hogy telefon nem vette-e spam üzenetnek. Vagy tedd át a SIM kártyát egy másik telefonba, ha nem érhető el a Kéretlen sms fogadás beállítás a telefonon (legyen bekapcsolva, fogadd). Néha nem +3630-as számról, hanem német számról jön, így a külföldi számok letiltása is okozhat gondot.
Most ellenőriztem, 4 mp és a megszokott +3630-as számról jött az sms.
Ha egyáltalán nem megy a dolog akkor fel kell hívni őket és kikapcsoltatni az sms azonosítást, majd belépés után vagy áttérni hitelesítő alkalmazásra vagy újból aktiválni a sms-t belépést úgy hogy legyen egy másodlagos szám is megadva, érdemes a hitelesítő alkalmazás esetén is a biztonsági belépési módot aktiválni. -
takatsa
csendes tag
Napok óta nem tudok belépni a Paypal fiókomba. A kétsszintes ellenőrzésnél nem kapom meg sms-ben a kódot (telekomos vagyok). Próbáltam új jelszót kérni, hátha ezzel a módszerrel a fiókomba tudok jutni, de akkor is az utolsó lépésnél sms-es kódot küld. Eddig soha nem volt ilyen problémám. Valaki tapasztalt már ilyet? Mit javasoltok?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Nyolcadik: Végre ők hívtak "Sir, ilyet még nem láttam, nem tudom, hogy mi lehet, ennek az esélye one-in-a-million. A technikus kolégáknak felküldtem az esetet, 5-nap, egy hét, mire válasz érkezik szóval Június hatodikáig kéne várni még vele."
De legalább megígérte, hogy ír vagy hív, ha ő talál valamit, vagy ha a technikusok nem küldenének emailt. -
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Hetedik hívás: viszjangzott mint a fene, persze mikor megemlítem, akkor egyből "nálunk ilyen nincs, nem vagyok kihangosítón... ki is nyomtam.Újrahívásnál meg az eddigi legjobb hangminőségű hívást kaptam
Hetedik hívás: Jaj, mert 7 órája próbáltam belépni, most nem lehet mit tenni, ezért holnap próbálkozzak. ( Jelzem ilyen fajtájú kivárás korábban 72 órát igényelt... de na, lehet pont most fejlesztik a rendszert). Mikor meg mondtam, hogy ez így nem jó, mert bárkinek mondom el a dolgom, mindig mást kapok, nem lene email, vagy valami referencia-szám/ticket-szám, most megkaptam, hogy "ó akkor visszahívom én önt".
Na akkor majd egy föld-fordulat múlva meglátjuk! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Vicces, hogy pont a payoneer-t említi, ahol a hasonló account töröltetés után egy évvel, a főlapon a korábbi belépési adatokkal nem lehetett belépni, de a support oldalra [amin keresztül kb minden intézendő] (ami másik domain, de visszairányít a főoldalra a beléptetéshez, majd visszalép sajátjára), beengedett a rendszer velük... na az volt a második legrosszabb ilyesmi kaland.
A harmadik meg a skrill, ami ugyanúgy elküldte a hazug levelét, miszerint a törölték a fiókoma. Egy év után, mert újra kellett volna rápróbáltam egy jelszóhelyreállításra, és sikerült. Na onnantól nem tekintem töröltnek azt a fiókot, amit én elérek, de ők már ráfogták, hogy törölve van. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezt én már magamban rögzítettem. Ez a storim is múlt évről ered: gondoltam, ha van az opció akkor élnék vele, gondoltam, ha máshol 1-2-3 hét, akkor itt is annyi lesz (adatkérés, összeszedés, letöltés törlés), csak hát ott akadt meg az egész, hogy az össze lett szedve-értesítés megjött, után mikor tölöttem volna le, a rendszer kizárt.
Furi, az is, hogy support oldalon is nem a probléma megoldás az első, hanem "töröljem ezt, és csináljak másikat" a javaslat.... mith ha nem történettel rendelkező fiók lenne, hanem egy 3-4. couldbackup. (cikkért köszi, olvasgatom... de már a cím is jól leírja a státuszom!)
-
Oliverda
félisten
válasz
ledgeri
üzenetére
Ez egész PP egy katasztrófa. Ha nem valamelyik szándékosan felállított csapdájukba sétálsz bele, akkor előbb vagy utóbb a kókány rendszerük áldozata leszel. Egy releváns cikk a közelmúltból: [link]
Manapság már csak akkor érdemes elgondolkozni a szolgáltatásuk használatán, ha nagyon nincs más opció. Minden egyéb esetben jobban járhatsz valamilyen alternatív küldési vagy fogadási megoldással.
-
ledgeri
nagyúr
Ott tartok, hogy várom, hogy mi lesz a hatodik variáció eredménye, megoldásként arra, hogy miért nem enged be a rendszer, ha be szeretnék lépni, és már kétféleképpen KYC-ztek, harmadikféleképp lett ellenőrizve a megadott emailcímem, és hasonlók.
Ha szeretnék belépni, és nem tudok, akkor tök mindegy, hogy miért akarnék... Ha meg ott járnánk, hogy ha használni akarnám, beengednek, de ha adatot letölteni, akkor nem már rég rossz!
A múlt heti emberke azt monta, hogy pár nap múlva visszajelez, hogy kiadhatják az adatokat emailben.... annak 7 napja.
Kérdezném, hogy írni hova lehet, mert amúgy vicces, ha most kerül elő egy emailcím?! -
válasz
ledgeri
üzenetére
Most akkor hol tartasz? Újból akarod használni vagy még mindig ellenőrizni akarod az adataidat a törlés kérése előtt?
Lehet hogy többre jutsz, ha írsz nekik hogy törölni szeretnéd a regisztrációt, de előtte kéred megküldeni a fiók adatokat, mert az online felületen nem tudod elintézni. -
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Hatodik hívás, hatodik indok, hogy miért kapom azt az üzenetet, amit a friss fenti emberke. Most kaptam egy jelszóhelyreállítós linket, ami előtte személyit, és webcam-fotót kért... Megkaptam. Adjak új jelszót. Megadtam... Jaj, nem tudunk azonosítani. Telós emberke most meg az mondja, hogy várjak 72 órát, mert technikai probléma van....

Továbbra is kíváló a szolgáltatás minden fronton! -
-
luckynick
csendes tag
helló paypal acc belépésben kérném a segtítségetek, ez fogad.., nem tudom a jelszavam, ha újat kérek le ez fogad, google 2 faktoros bevan állítva de nem kéri,
telefonszámot hivtam kb 5 öt de semmire nem jutottam vele, személyi igazolványom se ismeri fel azonosításra
valami tipp?

-
válasz
jozsohaver
üzenetére
Mondjuk úgy hogy mindegyik kártya esetén az, nincs jelentősége annak hogy fizikai, digitáli-virtuális, betéti vagy hitel kártya. De van felső korlát, bár annyit nem valószínű hogy mozgatsz. Ha Revolut azért itt ne az egyszer használatos virtuális kártya legyen, a fix számúnak van értelme.
-
jozsohaver
csendes tag
Sziasztok! Ismét én. Paypal fiókhoz sikerült hozzá rendelnem egy revolut virtuális bankkártyát. Elfogadta ,minden oké. Viszont ha ez a virtuális kártya van hozzá rendelve, akkor is korlátlan a pénz fogadás/küldési limit ? Vagy csak rendes, hagyományos bankkártya esetén korlátlan ?
Köszönöm! -
g@bo
nagyúr
köszönöm.
sajnos a weboldalon nem ad meg feladási időt, de biztos (alapul véve pl. az ebay gyakorlatát), hogy nem 5-6 nap.
de, ha kiemelve külön írná, lehet, nem is szájalnék, de így nem gondolom gyakorlatnak egy kisebb forgalmú cégnél.most dobott egy mailt a paypal, ezzel.:
"Your message regarding the purchase you made on 12 May 2024 for €102,85 EUR has been sent. Allow time for the seller to respond."
"If you're unable to resolve this issue with the seller, you can escalate it to a claim before 06 June 2024. Otherwise this case will be automatically closed on 06 June 2024. Once a case has been closed, it can't be reopened or escalated to a claim."
akkor várom az eladó reakcióját, -ott pattog a labda- a paypal felé, is... természetesen jobb lenne a terméket egyébként megkapni.
most irta valaki facén, hogy egy hét mire postáz, bár ezt az oldalon nem írja, ám legyen, de akkor egy e-mailra reagálhatna valamit, hogy mennyi az annyi.. [link]
-
Összefoglaló 8. pont ad némi információt.
Mit ír a honlapon feladási időnek? Lehet hogy valami közbejött (baleset, egészségügyi, családi probléma) és azért nem reagált.
Folyamatban az ügy és tőled nem kell most információ. Ha te reklamàlsz akkor az eldónak is kell reagálni valamit, arra várnak és a reakciótól függően megy tovább a dolog. -
g@bo
nagyúr
sziasztok
rendeltem egy terméket 05.12. napján ([link]) de azóta semmi infó nincs róla, hiába írtam a kereskedőnek (honlap elérhetőségén, cég facebook post, messenger) semminemű válasz nem érkezett.
igy kezdeményeztem valamit a paypalnál, talán visszatérítést, jól tettem?
most a paypal azt irja, hogy vár valamire."Item not received
I haven't received the tracking info""Case status: Under review
There's no action needed from you. You'll get an update once we finish our review.Go to case details"
nincs benne tapasztalatom, azért nem kevés pénz.
vélemény urak?

-
válasz
jozsohaver
üzenetére
2500 €, az Összefoglaló elején van egy táblázat az árfolyam ugyan változott de a forint összegek fedik, én már nem tudok új listát kérni, mert minden hozzá van rendelve.
-
jozsohaver
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudja, hogy ha a paypal-hoz csak bankszámla van csatolva, de bankkártya nincs ,akkor mennyi a pénz fogadás/küldési limit ?
Köszönöm! -
törölt tag
Sziasztok!
Működik még az a szolgáltatás, ha Paypallal fizetek és viszsa kell küldenem a csomagot, akkor térítik ennek a visszaküldésnek az árát? -
válasz
Malfroy
üzenetére
Kezdem a végéről egy kártyás fizetés sztornója és visszakönyvelése a bankszámlára több munkanapos dolog és ha a PayPal kezdeményezi a visszaküldést akkor még a te bankod is ülhet rajta, bejövő zárolt tételként A 2-7 nap az még normális. Persze csak azután ha jogosnak ítélik és visszaküldik.
Milyen problémát jelentenél?- Azt hogy nem adta fel azonnal?- Az nem probléma.A Probléma jelentése (nálam mindig angol van hogy egyértelműen működjön) Report a problem talán ez a kettő jöhet szóba
Az első blokk harmadik tétele vagy a második blokk első tétele
-
Malfroy
aktív tag
Három napja vásároltam PayPalon keresztül szerencsére G&S-el fizettem , nem akartam rizikózni, Bár az eladó azt akarta hogy F&F-el fizessek , de nem mentem bele. úgy néz ki az eladó eltűnt nem válaszol pedig abban állapodtunk meg hogy másnap már küldi a nyomkövetési számot és elküldi a csomagot .most beléptem a PayPal-ba, rámentem az utalásra És itt melyik opciót kell választani ,hogyha a pénzem vissza akarom kapni? ” A visszavonás igénylése “vagy a “probléma jelentése” menüpont ? Illetve ha rányomok akkor a paypal azonnal vagy még aznap visszautalja nekem a bankkártyára a pénzt ?mivel azzal fizettem ugye ki paypalon keresztül. ha nem akkor hogy megy ennek a menete és mennyi időt vesz igénybe?
-
válasz
Hintalow
üzenetére
Nem szeretném ha azt gondolnád hogy az eBay-t védem, de ők bizony sztornózták a fizetést, nem az van hogy "még ennyit sem csináltak".
Nem írtam volna a bankot probléma oknak, ha másnak nem lett volna pont velük ilyen gondja, ráadásul az magyar webshop visszatérítése volt. -
Hintalow
senior tag
Az a pénz el sem ment, gondolom röviddel a vásárlás után történt ez, szóval annyit csináltak, hogy a zárolásban lévő összegre, ami várta a könyvelést, küldtek egy "nem fogjuk lehívni" üzenetet (ami láthatólag nem jutott el a bankig) vagy még ennyit sem csináltak, mondván úgy is kijön egy idő után a zárolásból az összeg.
A legtöbb bank 15 napos zárolásokkal különíti el a tranzaktált összegeket, szóval a vásárlás dátumához képest + 15 nap körül felszbadul majd az összeg így is úgy is.
-
Az mennyire normális, hogy zároltként van a számlámon ez az összeg?
Annál a banknál ez a normális, de magyarázatot ami értelmes lenne nem adnak.Amikor fizettél akkor zárolásra kerül a pénz minimum 24 óra, a kereskedő bankja pár napon belül szokta leemeltetni. Ha közben valamiért a vásárlás sztornózva lesz akkor szokott némely banknál az a technikai probléma felmerülni hogy az eredeti vásárlás még zárolt állapotú, ott van náluk és a leemelésre várnak, de mivel nem fogja a kereskedő bankja a pénzt elvinni ezért némileg keverednek a dolgok.
A lényeg az hogy ilyenkor bármit is mondanak banki belső könyvelés van folyamatban, nem az eBay-re kell várni mert az hogy ők visszaadták az igaz. Egy már elvitt pénz visszakönyvelése még a leggagyibb bankbál is maximum 5 nap, de a 2-3 nap a jellemző.
Kérdezz-rá a bankodnál, de néha olyan kamu szöveget adnak elő hogy csak na és az ügyintéző nem mindig látja a technológia folyamatát a pénz mozgásának, mert nem biztos hogy van rá jogosultsága, van valami technikai részleg azok látják. -
Kerio
őstag
Sziasztok!
Az ebay-en vásároltam valamit, amire az eladó annyit reagált, hogy nincs készleten. Vissza is adta a pénzt, majd az ebay visszautalta a k&h számlámra. Az mennyire normális, hogy zároltként van a számlámon ez az összeg? Május 7.-én utalták vissza, vagyis 9 napja.
-
ledgeri
nagyúr
Ha egy felhasználó a saját hozzászólására válaszol akkor általában a korábbival összefügg az aktuális, az a kontextusa.
Ha hsz-eimre keresel, majd az oldalon az SMS szóra böngészővel, akkor láthatod, hogy az első említésem az SMS-ről az, hogy az is megjon, mint jelszóhelyreállítás eleme, ami meg lefut. Nem volt sejtetve sem akkor, hogy sms ne érkezne meg.Csodálkozol a hogy "kíváncsi" embereket kizárják?
Ha egy fiók létezik, és elérhető akkor beleléphetek, ha nem létezik, nem tudok belelépni. Ha azt mondják, hogy törölték, de én bele tudok lépni, akkor igazat mondtak? Én kíváncsiként megtudtam, hogy ez nem 100%-os arány globálisan, és mostmár nézem, ellenőrzöm... te elfogadod, hogy ha azt mondják hogy 100%. (és ha újraolvasod kiderül, hogy sorrendben: töröltetném, azt mondják, hogy törlődött, visszanézek, és be tudok lépni a sorrend, és nem az, hogy "próbálok belépni az aktív fiókomba, be tudok lépni, majd kizárnak, mert próbáltam". Kérésre törölt, majd nem beleléphető fiókból meg nem "kizártak", hanem kérésemre törölték. (Nem, nem megyek oda minden érintett szeróhoz ellenőrizni, de ha én nem tudok azzal belépni, amivel korábban tudtam, akkor más sem fog tudni.... ez a kulcs)...nem kell egy lezárt fiókba belépéssel próbálkozni.
A nem kell nem egyenlő a tilossal, vagy lehetetlennel. Ha mégis sikerül akkor az le volt zárva igazán?
Szerinted jó, hogy az interneten maradhat "törölt", de akkori (belépési) adatokkal beleléphető profil? Biztos, hogy észrevennéd, hogy egy 2014-ben "törölt" valamidbe belelépnek holnap? Jó érzés lenne? Én a fentivel próbálok ellene tenni!De írva van hogy nem azonnali a törlés
Ha 90 napot mondanak, még emailt is küldenek, hogy letelt, és 100. nap után elérhető egy fiók, akkor én onnantól kezdve egykben sem tudok bízni, és ellenőrzöm az állításokat! Az, hogy a Paypalt másik oldalról mi köti, nem érdekel, az, hogy közöttünk minek, és hogy van vége az érdekel! -
válasz
ledgeri
üzenetére
Akkor kezdjük erre a hozzászólásodra válaszoltam: #47894 Ebben egy szó nincs erről: egyszer lekértem az adataimat, megjott a mail, hogy össze lettek szedve, beléptem, le akartam szedni,
A 2023-07-06-i üzenetedre a "szaki" megadta hogy mi lehet az oka hogy nem tudsz belépni, miért nem kapsz sms-t, ott is volt egy ki értetlenség a részedről hogy minek az ember azonosítás. Minek? A biztonság kedvéért.
Nem olvastam vissza tegnap 2023 júliusig hogy elő kerüljön az alap problémád, mert a leírtakból nem arra a problémára következtettem.Ez alábbit egy teljesen értelmetlen dolognak tartom, ugyan mi haszna volt, lett volna?
Hát akkor te sem léptél még be egy olyan fiókba, amire többszörösen is megjott a mail, hogy törölték, ....hónapokkal az utolsó levél után, ....kíváncsiságból, .... sikeresen.
Nekem sikerült, nem is egy helyen!
Csodálkozol a hogy "kíváncsi" embereket kizárják?Ha már a PP pénzügyes cég akkor ezek szerint próbálkoztál ilyennel a PayPal-on kívül, egy bank sem nézné jó szemmel ha valaki "visszaellenőrizné" a törölt adatait, bár van erre hivatalos megoldás mindegyik cégnél és nem kell egy lezárt fiókba belépéssel próbálkozni.
De írva van hogy nem azonnali a törlés és és 5 évig még a PayPal is tárolja a számla adatokat archívként, mert rájuk is vonatkoznak a törvények.
Szóval sok sikert az értelmetlen dolgokra és sajnálatos módon engem is lefoglaltál értelmetlen dolgok értelmezésével és válaszok írásával.Még egy apróság, olvasd vissza az előző hozzászólásaimat nem tettem rád sértő megjegyzéseket, a kölcsönösség elve alapján ezért el várom az esetemben is.
Emberként ne tarthatom a fejemben egy 47900 hozzászólásoknál tartó topik majd egy évvel ezelőtt felmerült, egy hozzászólói problémáját. Ha ezért hiányzik neked szakértelem akkor vállalom, de a sértegetés akkor sem helyénvaló részedről.
Részemről ennyi, az adataidat ezen az úton is lekérheted:
Postai úton, levelét a központi irodánknak címezve: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., Attention: Legal Department, 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxemburg.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- Black Box ServSwitch Wizard DXS Digital ACR101A DVI - IP Gateway
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Utoljára 1 hónapja utaltam paypalról számlára, akkor is egy munkanap volt.

Ki dönt ekkor mégis?

ezt tudja valaki milyen előtaggal írjam be,hogy hívni lehessen?