Hirdetés
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HoTaZo
üzenetére
A Paypal lényege hogy alapból pénzfogadáshoz az e-mail cím az azonosító, semmi más. Ahogy bankoknál is már lehet nem csak bankszámla számra utalni. Itt ez már kezdetektől így megy.
Amikor fizetsz akkor sem megy információ arról hogy mivel fizettél, "házon belül" rendezi a Paypal értelemszerűen külső fél nem fér hozzá. Az hogy ismeri az e-mail címedet nem igazán elegendő semmihez. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Dűlőre jutottam egy eladóval, hogy 80%-ot visszatérít a kifizetett összegből. Nem PayPalon keresztül fizettem, hanem utánvéttel.
Azért, van bennem némi félelem, hogy az egész visszatérítés vakítás és a bankszámlám kell neki.
Hogyan tudom neki megadni a PayPal számlámat, hogy csak utalni tudjon rá, s véletlen se érje el a hozzá kapcsolt kártyát? -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Mitől lehet az hogy bármikor mikor bejelentkezek a Paypal oldalára akkor ez a szöveg jön fel.
"Ellenőrizzük a személyazonosságát"
És akkor van hívás, vagy sms-ben küldött kóddal tudok belépni? Személyim fel van töltve, minden meg van erősítve, ennek ellenére mégis.Köszönöm a segítséget!

-
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A bank 2-5 munkanapon belül könyveli, hétvégén semmit nem csinálnak.
-
Sziasztok!
Nekem is hasonló van, mint #48184-nél bshnak. Rendeltem valamit, nem teljesült, a kereskedő visszaküldte a pénzt Paypalra még pénteken, ott látom is, de a banki folyószámlámon még nem lett jóváírva. Van valami teendőm, vagy csak várjak?
Köszönöm szépen!
-
válasz
donbig
üzenetére
A kérdésed félreértettem, azt gondoltam hogy már indítottad a PP-n és arra írtam a 20 napot. Az hogy a BG-n mikor indítod az a PayPal szempontjából nem számít, hiszen nem náluk csináltál valamit.
A PP csak akkor kell indulni ha a kereskedővel nem jutottál dűlőre, hiszen 150 nap az indítási határidő a vásárlástól.
Ha elindítasz egy reklamációt a PayPal-on akkor úgy vedd hogy 19 napig húzhatja az időt a kereskedő. Elméletben a 19 nap elegendő még a BG-nek is, nekem ami gond volt hibás termék 1 héten belül visszakaptam a pénzem és nem is kellett a PayPal-on indítanom semmit. -
donbig
tag
Jól értem, hogy a Banggoddnál 09.08.-án indított ticket megindításától számítva 20 napon belül kell Paypal vitát és követelést megindítanom? Ez elég rövid időnek tűnik. Nem védve őket, de egy feltöltött videóból kell megállapítani, hogy adott esetben küldenek-e egy 45.000 ft-os akksit, vagy más hiba miatt nem indul a roller.
-
válasz
donbig
üzenetére
Öf-ból
8. PayPal Dispute és Claim indítás leírása
A legfontosabb jogvesztő határidő: a Dispute indítás dátumától számított 20 napon belül kell a PayPal felé követelésre (claim) emelni, ha nem tudunk megegyezni az eladóval.És a dátumot írják is miután elindítottad, a dispute oldalán.
-
donbig
tag
Üdv! Paypal dispute megindításánál kell valamilyen határidőre figyelnem? Szeptember 8.-án jeleztem a Banggood felé egy hibás rollert, a feltöltött videót válaszuk szerint néhány nappal később továbbították a szállító felé, azóta néma csend. Nem türelmetlenkedem, csak nem akarok kifutni semmilyen határidőből, főleg, hogy tegnap kiderült, egy másik kínai shop teljes visszatérítést ad ezekre a rollerekre az akksi megsemmisítése után, mert tűzveszélyesek.
-
bsh
addikt
üdv!
megrendeltem egy webshopból 2 tételt, paypallal kifizettem (fizetőeszköznek csak bankkártya van), majd hívtak a webshoptól, hogy az egyik tétel még sincs raktáron. azt mondták, hogy annak a már kifizetett árát visszautalják vagy mi a szösz.
ezt vissza tudják utalni a bankkártyára és az az mögött lévő számlára? vagy a paypal egyenlegre megy ez, amihez be kéne állítanom egy számlaszámot is? vagy mi ilyenkor a teendőm?
-
Oké, de nekem jóváírás ha elengednek valami díjat amit fel kellene számolni. Technikailag meg kell állapítani és sztornózni.
200 Font volt szerintem mindig, aztán hogy átváltják az felhasználó országának alap devizájára és arról írnak az egy másik dolog.
Nem minden utalás ingyenes, de teljesen mindegy, nem kapcsolódik az eredeti kérdéshez, témához. -
Az a meghívói program nem igazán változott, a jóváírás továbbra is élő, 3 ember és 22500 Ft jutalom és a meghívott barátok 150 000 Ft-ig ingyen utalhatnak.
Viszont ez egyáltalán nem szempont, változtak a bankolási dolgok és ilyen program nélkül is érdemes csatlakozni, de azért 5 évvel ezelőtthöz viszonyítva volt mindenhol némi drágulás.
A kártya előállítási díja és postázási költsége sem igazán magas, főleg ha a bankod kártyaköltségéhez viszonyítod azzal hogy ott évente fizetsz annyit mint amiért biztosítják a kártyát Ez 2420 Ft 5 évre, a bankoknál meg 5*6000 Ft (vagy több) az 5 év. -
-
Gondolkozz távlatokban a Wise-al. A deviza számlák és a forintos számla saját neveden van, a forintos benne a magyar azonnali utalási rendben, a bankkártya csak egyszeri előállítási díjas (nem kell évente fizetni) van ingyenes pénzfelvétel, a fizikai kártya mellé aktiválhatsz digitális kártyákat amelyekkel biztonságosabb az online fizetés. Piaci árfolyamon váltják a devizát.
Küldök egy privát üzenetet a témáról.
-
jas39
tag
Köszönöm a választ, el kell gondolkodnom, hogy mi legyen.
Már nem nagyon fog gyarapodni a PP számlám. így a meglévőt kell ügyesen kihasználni.
Egy utalás miatt érdemes a Wise zal foglakozni? Neten ha lehet reggelni gyorsan az okés, aztán meg is szüntetem, jobban vált valóban a hogy nézem -
Illetve ha szeretnék vásárolni belőle valamit, hol a fenébe kell beállítani, hogy a saját bankom váltson,
Az egyenlegen lévő pénznek semmi köze a bankodhoz, az a PayPal pénze, így azt csak velük lehet váltani.
A bank és a váltása csak az tőlük kapott bankkártya hozzárendelése után jöhet szóba, de akkor sem lesz semmiköze az egyenlegen tárolttal. AZ Összefoglalóban ezekről is van szó.
Csak forintos saját bankszámlára és a PP árfolyammal váltva lehet kiutaltatni az egyenlegen lévő devizákat.
Legkedvezőbb megoldás hogy ha €-ban fizetve elvásárolod.
Legpraktikusabb pedig Wise regisztráció ahol lesz saját néven futó EUR bankszámlád és arra a Xoom-al EUR-ként átküldeni. Van némi díja, de nem számottevő az PP kiutalás devizaváltás veszteséghez viszonyítva, mert a Wise piaci árfolyama ha átakarnád forintosítani az mindig kedvezőbb. Xoom szóra keresve a topikba feladja a példákat. -
jas39
tag
Hello! Amatőr használóként két kérdésem lenne.
Hosszú évek alatt gyűjtöttem össze egy kisebb, talán nagyobb összeget, amivel kezdenék valamit. Viszont elképzelésem sincs , hogyan tudnám hazautalni a bankszámlámra, hogy ne a 382 es € val váltson, épp nézem a PP árfolyamot - Revolut és Wise om nincs, hazai banknál van számlám.
Illetve ha szeretnék vásárolni belőle valamit, hol a fenébe kell beállítani, hogy a saját bankom váltson, ugyanis sehol nem találom - ha jobban járok úgy , de gondolom igen.Köszönöm szépen, üdv J
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem vontak le semmit, a zárolás csak befoglalás a kereskedő részére, majd ha lekéri és elutalják a bankjának akkor lesz rendezve, de ez csak ahogy írtam hétfő vagy kedd lesz a legkorábbi.
Most a zárolásnál az EUR 400,26 Ft, az USD 361,04 Ft úgy gondolom hogy más lesz majd az árfolyam amikor könyvelik. Most a MC árfolyam meg ennyi 1 united states dollar = 0.9105775 euro -
válasz
enginev3.0
üzenetére
Majd hétfőn vagy kedden számolnak el, most csak az aktuális árfolyammal zárolt valamennyit, de ezt látod a zárolt tételeknél a Netbankon, amikor elszámolnak akkor ezzel a módszerrel (64) lesz majd a tényleges.

-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Usdban írja az OTP a levonást
Csak nem emlékszem mennyi volt előtte a kártyámon, így nem tudom hufban mennyit vont le -
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az első kérdésre válaszul nem egészen lehet ezt állítani hogy mindig a bank vált.
Úgy jó a sorrend, hogy ha USD-ben kell fizetni és a PP-n a bankkártya alapértelmezett devizája USD, akkor a PayPal az USD összegű terhelést küldi a bankkártya felé, így azt akkor majd a kártyakibocsájtó fogja átváltani ha a kártya bankszámlája nem USD-s. -
enginev3.0
félisten
Ha fizetéskor USD-ot ír ki a weboldal és PP-vel fizetek, akkor a bank fogja átváltani a pénzt, ugye?
Illetve a kártyám pénzenemét is USD-ra állítottam PP beállításokban
Ez így a megfelelő?
-
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
A bank felé a Total sornál lévő összeg megy el

egész pontosan ez írja a bankkártya irányába menő terhelést ("Erste Visa Virtual HUF" ez a nevet én adtam, ez nem számít a VISA Debit...-től a lényeges)

ezzel kell a banknak terhelni a számlát, ez jött a kereskedőtől a PayPal-on keresztül így náluk semmi hiba nincs, hiába küldözgetnek hozzájuk.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Igen, én is így gondolom, nem is értem... A PayPal-on egyértelműen ott az alacsony összegű tranzakció, a banki kivonaton meg ott az emelt... Hétvégén becsatolom én is a két képernyőképet, hátha van rajta valami, amit én nem veszek észre és megmagyarázza a különbséget. A kártyás fizetés az én bankomnál is ingyenes.
-
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Nem egészen világos így, mert egyezni kell.
Van egy ilyen könyvelésed a PP-n, a PP ( a kereskedő) ennyi pénzt igényel (11833 Ft) és bank ennyit kell hogy levonjon, nem többet. Ez a kártya a példában forintos kártya. Ha nálad a banki könyvelésben több van akkor ők a hunyók, bármit is állítanak.PP tétel:

és a bankodnál nem egyezik az összeg, úgy mint itt a képeken? Nálam ingyenes a kártyás fizetés a banknál, máshol létezhet olyan hogy nem.Banki tétel:

-
Mr.Mercury
aktív tag
Igen, ott néztem. Forintban fizettem, a bankomnál már reklamáltam, de azt mondták, hogy a kereskedővel egyeztessek, mert az ő rendszerük ezt az emelet összeget kapta és ők ennyit vontak ezért le. A kereskedő meg köti az ebet, hogy a PayPal-on az alacsonyabb összeg lett kifizetve és ők is azt látják, hiába küldtem el nekik a banki kivonatomat, hogy azon meg magasabb terhelés van...
-
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
A tranzakció történetben nézed ugye a lekönyvelt összeget?
A PayPal-on forintban fizettél? Ha igen akkor a bankodnál reklamálj hogy miért vontak többet.
Ha devizában történt a fizetés akkor pedig meg kell nézni hogy miként számolja el a bankod a kártyás fizetést ha a PayPal a deviza összeget küldte át, nem a PP váltotta a devizát. -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek a PayPal-hoz kéne fordulnom akkor, ha egy vásárlásomat a rendszerük xy forintnak mutat, de a bankom mégis nagyobb összeggel terhelte le a kártyám, mint amit a PayPal jelez?
-
Krisz1000
tag
ne haragudj igazából vihar egy pohár vízben, nem akartalak leterhelni ezzel

csak felcseszte az agyam h ritkán vásárolok pp-lel de minden 1es alkalommal amikor visszatérek rá, akkor rosszabb mint legutóbb -
válasz
Krisz1000
üzenetére
A Calcedonián regisztráltál, illetve a számlázási, szállítási címet megadtad a fizetés előtt? Ha vendégként vásárolsz ezek fizetés előtt is kellenek.
Ha ezzel volt gond ez akár a Calcedonia hibája is lehet, ha nincs elvárt cím információ akkor nem lehet náluk fizetni.
A pop-up akármi is náluk indul egyébként, nem a PP-nél, szóval az is igaz hogy a kereskedő oldalai is néha nem működnek az elvárások szerint és te csak azt érzékeld hjogy a PP.vel nem lehet fizetni.
A lényeg az hogy több cég csak akkor fogadja el a PayPal fizetést ha a náluk megadott cím és a PayPal cím megegyezik.
Az is működik hogy ha gyors fizetés van beállítva a szolgáltatónál akkor nincs még egy fizetés jóváhagyás, ezzel azért eddig is találkoznod kellett volna, van ahol ez az alapértelmezett és a jóváhagyásos fizetés azt külön gomb.
Az szolgáltatás hogy a fizetési klienst paraméterezheti az aki a PayPal fizetési fogadási szolgáltatását használja.
A Net elérhetőség szolgáltatással is gond lehet, Neten vásárolsz miért kellene azonnal megtörténni a fizetés könyvelésének, ha valahol bankkártyával fizetsz valójában az is több nap után teljesül, egy dolog hogy nem kell az üzletben megvárnod, mert a technológia biztosíttja azt hogy a kereskedő úgy vegye hogy te rögtön átadtad a pénzt.
-
Krisz1000
tag
ja, bocs, közben levonta de ez több percbe telt (???)
Calzedonia Hungary Kft.−2 095 HUFMa, szept. 8. . Engedélyezés
Ez egy átmeneti hitelesítési zárolás, melynek segítségével ellenőrizzük, hogy a fizetési módhoz tartozó számlán biztosan rendelkezésre áll-e a kifizetés teljesítéséhez szükséges összeg. A fizetési módhoz tartozó számlát akkor fogjuk megterhelni, ha Calzedonia Hungary Kft. teljesíti a megrendelést.
viszont az biztos h én semmilyen oké, kifizetés stb gombra nem nyomtam rá a popup ablakban, mert ott meg se jelent.
az is kizárt h szállítani fognak úgy hogy nincs náluk a pénz.
az üzenetet se értem. mit ellenőríznek? a PP nem látja hogy a PP számlámon van e elég pénz? -
Krisz1000
tag
gyors checkoutról addig nyomogattam, többször visszaküldött a megrendelésre hogy calzedonia hungary kft számlázási cimet kér
mignem bezárt a pp ablak
és kaptam egy emailt hogy a rrendelésem rögzatve és értesítenek ha megjött a boltba.a PP pénztárcám változatlan, nem látom nyomát levonásnak.
fizetésre nem is tudtam kattintani a popup ablakban, mert folyamatosan vmi érthetetlen hülyeség takarta ki hogy ha fizetés közben pénz érkezik a számlámra akkor valami történik és az egész eltakarta a fél popup oldalt de hiába nyomogattam hogy elfogadom, nem tűnt el.
teljesen rekonstruálhatatlan számomra h mi történt, pedig 40 éve használok számítógépet... 18ban amikor pp-en regisztálram, pár kattintással tudtam vásárolni és minden flottul működött.
ui ja bocs, még annyi hogy nem volt kiválasztva a PP számla a beállításokban, egy üres karika volt mellette, de más opció sem volt (nem is lehetett).
-
Krisz1000
tag
köszönöm a válaszod! calzedonia pont hu, fehérnemű hálózat. az ár forintban van, és pénzem is.
sem eleve belépve, sem a popupból belépve nem irja, hogy miért, vagy ki igényli hogy kártya legyen hozzákapcsolva.
ha a pp engedi egy cégnek hogy ez kikösse úgy hogy nem ismétlődő, hanem egyszeri fizetésről van szó az nagyon nagy baj.én ezt már az előfizetésesnél sem értettem, hisz pont az lenne a pp lényege hogy a kereskedőnek semmi máshoz nincs köze csak ahhoz hogy az adott összeget adott időben kifizeted e vagy sem. (bár még a patreon és hasonlók miatt el tudom fogadni)
soha nem volt bankkártya hozzákapcsolva, haveroktól kaptam párszor rá pénzt, az ő ppjükről. nem tudom hogy lehetne másra állítva a fizetési forrás de megyek és megnézem
-
válasz
Krisz1000
üzenetére
Van ahol bankkártya lehet a fizetési forrás még a PayPal fizetés esetén is. Meg kell nézni hogy az adott hely mit határoz meg.
Másik az hogy az a 30e forint az melyik egyenlegen van HUF vagy más deviza egyenleg? Mert előfordulhat hogy EUR-ban kell fizetned és ehhez a arra az egyenlegre kell rátenned annyi devizát ami szükséges.
Ha van pénz az egyenlegeden és az van megadva pénzforrásnak a fizetéshez akkor ilyen üzenet nem kellene hogy jöjjön: Nincs finanszírozási forrás hozzáadva a PayPal-számlájához -
Krisz1000
tag
sziasztok, valaki segítsen légyszi, mi történik ezzel a szolgáltatással??
pár hónapja vettem észre hogy semmilyen előfizetéses szolgáltatást nem tudok venni ha azt jelölöm hogy 1 hónap, akkor sem.de most egy egyszeri, 2100 forintos vásárlást sem enged bonyolítani bankkártya hozzáadása nélkül! (calzedonia, egy pár zokni...)
2 095 HUFNincs finanszírozási forrás hozzáadva a PayPal-számlájához. A folytatáshoz adjon hozzá egy kártyát.Fizetés a következővel:Fizetési mód hozzáadása
mi történik itt? 30e forint van a számlámon akkor hogy tudom elkölteni?
thx
-
válasz
HoTaZo
üzenetére
Semmit nem kell tenni ha az adott helyen le tudtad mondani a vásárlást, mihelyst elfogadja és visszaküldi (refund gomb a nála bejött tételnél) a PayPal felületén azt látni fogod azonnal, küldenek értesítést. Akkor kell vele a PP-n foglalkozni ha nem akarják a pénzt visszaadni.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Egy 20 ezer Forintos termék + 3 ezer Forintos szállítási költségű rendelés leadása után derült ki, hogy hozzászámoltak egy "Nagyméretű áruk extra díja" 36118,00 Ft-ot, ami a megrendelés leadása oldalon nem volt feltüntetve. Ezzel az extra díjjal együtt vonták le a PayPalon keresztül a végösszeget a számlámról. Ahogy megjött az értesítés, azon nyomban jeleztem az eladónak a rendelés törlési szándékomat. Tudom, hogy ennek az átfutása igényel némi időt, de tudok-e kell e tennem valamit a PayPal irányából, hogy mihamarabb visszakapjam a pénzemet? -
chris0000
őstag
hi. 2 napja raktam a paypalomra pénzt amiről küldtek is emailt, h megérkezett az összeg. azóta nem léptem be. ma be akartam lépni és ez fogadott. kérdésem, h ilyenkor ez normális, kövessem majd végig amit kér, jelszóváltoztatás, stb...?thx. üdv.

-
ledgeri
nagyúr
Nem tudom, hogy mennyire nő az alap biztonság úgy, hogy ez a rendszer csak jelszót, és abból is rövidebbet mint a paypalé támogat, még egy fél akinél megtalálhatóak az adataim -miközben az alap paypal a feladó (szóval náluk alapból megvan), még egy fél/szerver/fiók/hozzáférés van bevonva, mikor sajátszerverekkel, saját auth-tal is megoldható lenne (lásd alap adatlekérések).
Az alap linkek is jöhettek volna belsős üzenetben, ha már náluk nincs üzenetméret kapacitás.
De ha meg már ezeket így, akkor miért nem mindent így? Például belső úton érkezően 2017-től lekérésig elérhető volt minden tranzakcióm, egy 100kb-os pdf-ben. Így meg kb ugyanazt, csak xlsx-ben, 11 kilobájtban, 2014-től számolva is tartalmazta az egyik üzenet.De mindegy, meglett, csak meglepett, hogy önmagához képest is váltott hasonló kritikusságú dolgoknál a paypal... De inkább kételkedem, és futok 3 kört, mint "scam volt... és átverődtem" legyen a konklúzió!

-
válasz
ledgeri
üzenetére
Ez lenne egy általuk használt külön, biztonságos elérhetőség a a személyes adatokhoz hang stb. Ez így rendben lenne, az üzenetküldő rendszer nem biztos hogy ilyen méretben küldhet dolgokat. Levélben meg nem lehet elküldeni.
Nálunk is vannak szolgáltatók, állami szervek amelyek külön csatornán küldik a védettnek minősülő adatokat, nem az alap rendszerükön vagy külön elektronikus hitelesítéssel lehet megnyitni, hozzáférni. Vagy be kell menni a céghez ha a felvett hanganyagokat akarod kikérni, csak úgy e-mail csatolmányként nem küldenek semmit.
A biztonság az elsődleges. -
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Hmm. A legutóbbi adatlekérésemet így küldette el az emberke, vagy küldte el a rendszer.
Annak ellenére, hogy a paypal fiók "hipervédett", külön weboldalon, külön privacy-policy alatt lévő külön fiókot (elválaszthatalan a paypalnál aktuálisan megadott email címtől) kellett regisztrálni amit csak max 40 karakteres jelszóval lehet védeni, csak azért hogy megkapjam, hogy mit chat-eltem... és a hívásaim mp3-ban...
Még mindig meg tud lepni ez a cég! -
ledgeri
nagyúr
Ma kaptam a csak a paypalhoz hozzárendelt emailcímemre 10 darab emailt:
Feladó: DSR_PRIVACY@paypal.com
Téma: [SECURE] Data Access Request
Csatolmány neve: Securedock_(I)*pont az emailküldés ideje(I)YYYYMMDD(/I)T(I)hh:mm:ss(/I)-formátumban*(/I).html
Tartalom-szöveg:
This is a secure message
How to open link after expiryTo read this message on desktop, open the (I)csatolmánynév(/I).html attachment in a web browser.
To read this message on a mobile device, forward this message to mobile@res.cisco.com to receive a mobile login URL.Need Help?
Contact the sender directly if you are not sure about the validity of this message.
Copyright © 2011-2024 Cisco Systems, Inc. and/or its affiliates. All rights reserved.Ez eléggé furi, mert eddig pont az volt, hogy minden belső üzenetezőbe érkezik, vagy az ott kapható linken nyitható... A Cisco-s részek sem jelentek meg ez előtt még.
Ez milyenféle doksik szabványos küldési módja?
-
válasz
Zoleee89
üzenetére
A PayPal-on regisztrált bankkártyádnál állíthatod hogy mi legyen az alapértelmezett devizája, milyen terhelést fogadjon és akkor mindig a bankod váltja.
Ha a PP-n USD-re állítod akkor mindig USD terhelést továbbít így ha abban kell fizetni akkor elő sem kerül a PP váltása. Persze ettől függetlenül megy az hogy fizetéskor ha EUR-ban kell fizetni akkor választod bankod váltását.
Ha EUR-ra állítod akkor meg az EUR terhelés is csak átfut a PP-n.
Nálam így van megoldva #47717 mert van több virtuális kártyám. -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Rég használtam a PayPal számlám és abban a hitben voltam, hogy a bankom váltja az összeget.
Paypal pénztárcánál hozzárendelt kártyánál van egy alapértelmezett pénznem.
Tehát, ha ebay-en vásárolok euróban és USD az alapértelmezett pénznem, akkor a paypal váltani fog USD-re és azzal terheli meg a számlám és nem euróval. (revolut esetén van több számlára lehetőség és változó, hogy melyiken van összeg) Számomra jó lenne, ha mindig az adott pénznem lenne a jó amiben látom pl ebay-n.
Van-e lehetőség most valamilyen módon ezt megkerülni és a korábbi módon használni, hogy midnig a különböző oldalon látott összeget terhelje a PP a számlámra és ne váltson más devizába és azzal terhelje a számlám.
-
válasz
detroitrw
üzenetére
Nincs itt olyan hogy gift küldés, van kereskedelmi tranzakció amikor az eladótól díjat vonnak és neked meg lesz vásárlói védelmed.
Van személyes tranzakció amikor a családtagnak, ismerősnek küldesz pénzt nem vásárlás ellenértékként így természetesen nincs vásárlói védelem.
Van még adományozásként küldés az sem vásárlói védelmes.
Ha veszel valamit, terméket, szolgáltatást az a szerződési feltételek szerint csak kereskedelmi tranzakcióként fizethető, mindkét fél számára tiltott az ilyen megkerülése. -
Sziasztok!
Egy szolgáltatásért kell pénzt küldenem gift -ként.
Ebbe az esetbe vissza tudom igényelni a paypal-tól ha a szolgáltatás nem teljes, vagy nem megfelelő, ...?
Asszem régen volt egy ilyen pénzküldési kategória ahol a visszatérítési igényt nem lehet érvényesíteni mert az ajándék az ajándék ...
Előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
Jhonny06
üzenetére
A sorrend inkább fordított szokott lenni, ha nem személyes tarnzakció volt akkor a ott a számlatörténetben és lehet indítani a vásárlástól számolt 180 napon belül. Ha mondjuk eBay-en vásároltál és PayPal-al fizettél akkor elsőként az eBay-ne kell kezdeni és azután a PayPal ha nem sikerült megegyezni. A banki chargeback is határidőhöz van kötve indítás ügyileg és az rövidebb idő szokott lenni mint a PP vásárlói védelme, de az akkor is utolsó lehetőség, mert előtte egyezkedni kell az eladóval, a PP-vel ész azután a banki téma.
-
Sziasztok!
Ha a bankomnál chargeback-et kezdeményezek egy olyan tételre, ami PayPal-on keresztül volt fizetve és esetleg nem tudnak segíteni, akkor még PayPal case-t is tudok nyitni, vagy az utóbbira elvesztem a jogom? Sehol nem találtam erről infót. Gondoltam megfuttatom a dolgot először a bankomnál.Régen csináltam egy ilyet és arra emlékszem, hogy jött egy automata üzenet a PayPal-tól, hogy ezt nem rajtuk keresztül megy, de kb. ennyi.
-
ledgeri
nagyúr
Technikailag pont hogy azért biztonságosabb, mert egyszeri kommunikáción alapul:
-egyszer beolvasod a qr-kódot, feljegyzed a seed-et, és onnantól idő alapján, de kapcsolat nélkül le tudod generálni az aktuális fél percre záratnyitó kódot, ezt óvnod kell, (backup, de mások által elérhetetlené tétel), de nálad van, és ott amin te akarod (ha jól véded) [bár így is 1 a 1000000-hoz véletlenül törhető minden fél percben] míg
-Az SMS a paypaltól indul az ő szolgáltatója felé, majd a szolgáltató feldolgozza, a szolgáltatók közti térben is halad, majd a te szolgáltatód is feldolgozza, majd kiküldi a számodra. A számodra, ami lehet, "valahogy" már a nem a te telefonodhoz tartozik (fizikai sim-et kivették, esim-et tiltották, átírták számlád másik sim kártyára), vagy csak pont nincs térerő... vagy (velem steammel megesett), hogy valami konfigurációs, vagy előbb felsorolt "küldőtől kapóig" hiba miatt, csak nem jön meg.Minnél offline-abb egy ilyen azonosítás annál biztonságosabb, de annál jobban oda kell figyelni arra, hogy észben tartsd a menekülő utaid.
SMS-nél ha nincs háló, akkor KO, de ha a telód törik, akkor simkártya ki, vagy szolgáltatós kör, de megvagy. (Viszont hálófüggő)
TOTP-nél egyszeri kapcsolat, és pontos idő függvényében megy, de ha nincs backup akkor telóval veszted... (így legyen backup).
Fizikai kulcsnál erre gyártott chip dolgozik, így biztonságos, "világon egy kulcs nyit",, de ha az hal akkor annyi volt... így legyen két kulcs, vagy valami biztonságos jó megoldás, viszont legbiztosab...Arra is lehet készülni, hogy bármi vész akkor ennyi megoldani, bár technikailag jobb helyeken, nem fognak tudni mit csinálni, mert a kódolás része az adott seed/kulcs/jelszó.
-
ledgeri
nagyúr
Ó, ha csak annyi, akkor rakj fel egy Ente-t (nem kell account hozzá), vagy az új passwords appot ha már kijött (vagy keychain), és állítsd be ezt elsődlgesnek! Ha tudod kezelni a backupokat, akkor SMS nem is kell, ha azért az maradjon, akkor meg a rendszer úgy is tudja használni vészmegoldásként.
De attól még ha a telefon használható kulcsként, akkor az még egy fokkal gyorsabb, mert az app/oldal direktben kéri meg az OS-t, hogy kérdezzen rá, míg az appokat meg kell nyitni.
-
ledgeri
nagyúr
A csak faceID és a ne SMS az különvevendő.
A csak faceID esetében az az egyetlen faktor, ami csak a jelszavazást váltja ki, annál jobb, de nem erősebb azonosítás. (kell mellé egy másik)
A ne SMS esetében meg kelleni fog valami más is a jelszó/passkey mellé, mert kell..Próbáltad a 2fa részénél a "kulcsot" az appos megoldáson túl? Lehet, hogy az tudná venni a telefonodat, mint hardverkulcs. (nem tudom milyen szabványoknak megfeletethető egy iPhone ilyen esetben, de hátha)
Ha benyeli akkor picit furi, hogy egy eszköz lehet kettő lépés, bár a faceID mintha inkább software rász lenne inkább, míg ha kulcs is, akkor az meg szerintem hw eszköz ebben a tekintetben.
Ha kipróbálod, és nem megy, akkor passz...Az SMS-nél az zavar, hogy SMS (Hálófüggő, esetleg lopható megoldás), vagy csak, hogy még egy dolog?
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Valoban nincs meg olyan opcio, h legalabb telefonrol belepve ne kelljen az sms-re tamaszkodni, legyen eleg csak a faceID?
Frissitettem a legujabb verziora az appot, atneztem a beallitasokat, de nem lattam. Azt irja, h a passkey-nel a jelenlegi telefon van hozzaadva es a faceID megkovetelve.
Ettol fuggetlenul nem tudok belepni csak az sms-el.
En benazom vagy...? -
válasz
pontyos
üzenetére
Akkor is jobban megéri mint a a PayPal átváltása.

Xoom-al PP egyenlegről Wise EUR számlára 100 € az 0,99 € díj, ezt levonjuk így 99,01 € érkezik.
Az ennyi lesz, a költség levonása után. Viszont nem muszáj rögtön átváltani, mindig gyengélkedik a forint így várhatsz egy kicsit jobb eredményre.
Mivel lesz Wise forintos számlád, ami benne van a magyar azonnali utalási rendben forintként azonnal és ingyen kiutalhatod a K&H Ft számládra.
És látod az árfolyamokat is PP 380,1054 Ft, Wise meg 393,3 Ft -
válasz
pontyos
üzenetére
Egyáltalán nem azt írtam hogy jó az árfolyamuk, hanem hogy miként megy ki a pénz.
Azért említettem a Wise-t, mert ha regisztrálsz náluk akkor lesz saját EUR számlaszámod, ha a PayPal egyenlegeden van EUR akkor azt a Xoom-on keresztül ki tudod utalni EUR-ban a Wise számládra, aztán gha forint kellen akkor a Wise-on piaci árfolyamon ami kedvezőbb a PP és bankod árfolyamánál bármikor átválthatod.
Ha rákeresel erre a topikban akkor látod ennek a dolgait, de itt egyBármely deviza forintra konvertálva megy ki, mert a PayPal is egy forintos számlát (Unicredit bankos) tart fent erre a célra, ezért követelmény az hogy csak forintos számla lehet hozzáadva.
Nem tudom mennyi pénzről van szó, de ha USD akkor elvásárolnám abban és nincs konverziós veszteség.
Ha meg akarom őrizni devizában, akkor (célszerű egy Wise regisztráció) az adott devizát GBP, USD stb az egyenlegek közti váltással EUR-ra konvertálom, így adott esetben csak minimális konverziós veszteség van. Ezután a Xoom-on az EUR egyenleget használva pénzforrásnak elküldeném a Wise EUR bankszámlaszámomra.
Ez úgy történne hogy a Xoom-n banki utalás Belgiumba mert a a Wise EUR számla belga.
Ekkor a képen láthatóan 200 EUR esetén 1,49 EUR díja van és ez igazán baráti díj. -
válasz
pontyos
üzenetére
Egyszerűen, meg kell adnod a saját forint bankszámlaszámodat és arra forintban lehet kiutaltatnod a PayPal a kiutalás időpontjában váltja át forintra ha előtte azt állítottad be hogy az érkező pénz EUR-ban maradjon.
Ha lenne esetleg EUR számlád, mondjuk Wise akkor viszont van arra is mód hogy nem sok díj ellenében EUR-ban maradjon. -
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Rettenet keveset használtam évek alatt a Pay Pay.t, így elnézést ha láma a kérdés!
Hogyan kell megfelelően beállítani, vagy hogyan lehet a legkevesebb bukóval hazautalni némi érkező €-t a forint számlámra manapság? Eladtam pár műszaki dolgot és hanglemezeket is, az ebből érkezőket szeretném utalni a következő pár napban.
Előre is köszi, Üdv -
Az Összefoglalóba azt is beírtam hogy miként kell ezt a problémát orvosolni, de ha helyesen adod meg akkor is 1-3 nap az egyenlegen történő jóváírás.
Egy kötőjel van kihagyva a mintában, de a 3*8 db számot azt azért mindenki be tudja írni, mert csak számok kellenek egy bankszámlaszámhoz, kötőjel nem, az csak neked tagolás.
Az átutalás azonosítója te PP számla kódod, ha akarsz valamit üzenni a pénz kedvezményezettnek -mondjuk ezt- akkor oda kell beírni amit mindenképp megkap az utalás kedvezményezettje, azt pedig Közlemény rovatban kell nálunk megadni. Ez azért több évtizedes dolog banki utalás terén és nem csak PP. -
bsh
addikt
és a paypal miért nem képes akkor "Közlemény"-nek nevezni azt az "Átutalás azonosító" mezőt? úgy egyértelmű lenne... A bankszámla szám is rosszul van írva. (Ha jól emlékszem nekem az erste george csak kötőjelek nélkül fogadta el, kötőjelekkel nem!)
írtam a supportnak, de csak azt írták, hogy 2-3 nap is lehet az átutalás. azt a problémát, hogy nem jó helyre írtam az azonosítót, így nem fog működni a dolog, azt meg egyszerűen ignorálják...
Igazi profi munka ez a paypal. -
Tesznek különbséget, de mindig a fogadó rendszer a meghatározó, legtöbb esetben a Közlemény rovat kerül feldolgozásra, ha az adott helyre megérkezik az utalás, hivatalosan azt kell továbbítani, persze csekkek esetén a megbízás azonosítót nyomják előre, de hol vagyunk már attól.
-
ACE-
addikt
Erre mondtam, hogy én úgy tudom a bank nem tesz különbséget a közlemény, és a megbízás azonosító között, mindkettőt a közlemény rovatban tünteti fel... Na csináltam egy teszt utalást ERSTE -> Gránit viszonylatban, az azonosítóba írtam hogy teszt, a Gránitnál a "Megjegyzés" rovatban jelent meg... Mondjuk a Megjegyzés az nemtom mi... De ha meg a tranzakció bizonylatot nézem, akkor ott a Közlemény szerepel és üres... Ez alapján akkor valóban az lehet, amit mondtál.
-
Nem találja meg, a PayPal-nál közlemény rovatba kell beírni a transfer ID-et, évtizede így megy. Nem véletlenül írtam a megjegyzést a fentebb látható képhez.
Erste:
Közlemény: a kedvezményezett számára írt rövid üzenet, amit te is vissza tudsz keresni.
Megbízás azonosító: azonosító kódokat írhatsz bele, érdemes a kedvezményezettel előre egyeztetni a használatáról.
A PayPal -al az van egyeztetve hogy a közlemény rovatban keresi a feldolgozó programjuk a transfer ID-et, ami azonosítja PP egyenlegünket. -
bsh
addikt
válasz
slice14
üzenetére
ja hogy ez a közlemény lenne? akkor hívhatnák annak is akár...
én szerintem a megbízás azonosító-ba írhattam be...
kinek írjak? van valami magyar ügyfélszolgálat? gondolom egy általános amerikai valaki nem lát rá a magyar unicredit bank számlán történtekre. -
bsh
addikt
üdv,
bocs a valószínűleg hülye kérdésért, de még ilyet soha nem kellett csinálnom: fizetéskor azt írta ki az oldal, hogy nem használható a kártyám ehhez a tranzakcióhoz :S ezért paypal egyenleggel kéne fizetni. arra átultaltam az összeget elvileg. erste bank, azonnali utalás, és a netbank már ki is írta, hogy a paypal meg is kapta a pénzt. ott viszont nem jelenik meg az egyenlegemen. azt írják, banktól függően akár 1-2 nap is lehet, de hát az erste meg elvileg azonnal elutalta.
valamit elbasztam, vagy a paypal-on belül is ilyen hosszú az átfutási idő? -
slice14
veterán
-
jojoando
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Hozzáteszem, mint a Paysafecard esetén is a Paypal esetében is a mobil app segített, mivel a fizetés során, a mobil kapott értesítést a terhelésre, és az ottani engedélyezést követően ment el az utalás.
De se hívást, se sms-t nem kaptam manapság egyik szolgáltatótól sem, lehet csak hétköznap lehetséges a dolog, bár az sem biztos.
Alapvetőleg a hívást szoktam előre választani a kóddal amit beütök a helyére, de nem érkezett meg a hívás sem. -
válasz
jojoando
üzenetére
Ellenőrizd hogy a telefonod nem veszi-e spam sms-nek a PayPal üzenetet.
Telekom számra a szokott 30-as (305555542) számtól jön az sms 5-10 mp-ben belül.Munkanapokon hívnának vissza, ezeken az alábbi számokon lehet őket elérni.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók -
jojoando
aktív tag
Tisztelt "V"!
Kérdezném, pár napja nem hív vissza pedig 2x azt írja hogy hív a PayPal,
de SMS-st sem küld ha vásárlásnál fizetni szeretnék,
kérdésem, van más kapcsolat a Paypallal?Belépni sem tudok az oldalra ezek miatt.
Mi lehet a probléma ha semmi sem változott évek óta semmiben. -
A Wise USD számlaszámot nem fogadja el a PayPal így a sima kiutalás nem működik. Az áttételes csak külső partnerrel (Xoom) ugyan lehetséges de drága, minimum díjak 1,99 USD+ 6,3 USD ha a PP elfogadná.
100 USD esetén 8,29 USD a díja, egyszerűen nem éri meg akkor is ha ezt használod, az EUR meg 0,99 EUR ha 100 €-ról van szó. A PP USD->EUR keresztárfolyma meg elfogadható, így a váltás sem okoz eget verő költséget. -
Rick4
félisten
Nem lehetetlen, nem próbáltam, elvásárolom én PP-ról is, ha valahogy rákerülne, viszont a lehető legegyszerűbb, és legrövidebb út ez lenne, az usa számlaszámra tudok usa utalásokat fogadni, szóval nem értem, ha mindenhol máshol megy, itt miért nem.
Tudom, a PP az elején még nyűgösködött a wise kártyák miatt is, de aztán valamikor hónapokkal később elfogadta őket, és azóta is ezt a kombót használom... -
válasz
DeathAdder
üzenetére
Arra figyelj ha nem tudsz több kártyát hozzáadni akkor a kártya alapdevizája havonta csak 5-8 alkalommal állítható át azért hogy szóba se jöjjön a PayPal váltás
De a legtöbb helyen fizetve közvetlenül fizetéskor is átállítható (nálad az OTP) kártyakibocsájtói váltásra, ha véletlenül "elfogyott, beragadt" az alapértelmezett deviza egy másikra mint amiben fizetni kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vicces képek
- DUNE médialejátszók topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Napelem
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Chieftec iArena GPC 600S 600W tápegység
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A Paypal lényege hogy alapból pénzfogadáshoz az e-mail cím az azonosító, semmi más. Ahogy bankoknál is már lehet nem csak bankszámla számra utalni. Itt ez már kezdetektől így megy.

én szerintem a
Ha így csináltad, akkor nincs para.