Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
agroman
senior tag
ez hivatalosan nem refund, ahhoz nem kell jovahagyas.
vki atutalt neked penzt. (igy beszeltetek meg a refundot?)
ez nem gaz, de jo ha tudod..ha nem adsz meg bankszamlat, akkor csak elkolteni tudod a penzt.
ha csak forintban vezetett szamlad van a PP-nel erdemes a kuldott penz penznemeben
felvenni uj devizaszamlat. igy 1:1ben irodik jova es nem fogja a PP az atvaltassal
megkurtitani az oSszeget.------
-
agroman
senior tag
válasz maj-viktor #17097 üzenetére
miert nem olvasod el a kollega beirasat?
egy altala eladott termekert kapott penzrol van szo.------
-
gerii
addikt
Üdv!
Egy refundot kapnék Paypal-on, de ez a szöveg fogad az Accept/Deny oldalon:
Accept or Deny a Payment
Before accepting this payment, please consider the following:
Do you plan on withdrawing funds from your PayPal account to your bank account? If so, you must first add a bank account to your PayPal account before you will be able to make a withdrawal.
Add a Bank Account (ez egy link)
Note: If you accept this payment, any other payments that are being held in your account with Pending status will automatically be accepted.
Csak kártyaadatok vannak megadva PP-on. Ha nem adok meg bankadatokat és elfogadom akkor mi történik?
Köszöntem!
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz agroman #17096 üzenetére
...refund!?
Issue refund $234.00 -$9.43 $224.57 USDÉn arról beszlek, hogy a visszakapott refundokat, amiket dollárban kapok, nem a paypal váltja át, hanem a bank... $-ba kapom a refundot és a bankom váltja át forintra, a könyvelésbe látszik!
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
agroman
senior tag
válasz maj-viktor #17095 üzenetére
aztan hogy kerne ki dollarba okostoni?
a PP mielott elkuldene konvertalni fogja..
az atutalas pedig az unicredites szamlajarol utalja forintba[ Szerkesztve ]
------
-
maj-viktor
őstag
válasz peti0211 #17093 üzenetére
65E-ből -2E reaális mint "PayPal költség".... így 63E, a 63E-t $-ba meg átváltod Ft-ba és úgy lesz 60E, ha jól értem... ez is reális... PayPal szar árfolyamon vált... $-ba kérd ki, úgy a bankod vált jobb árfolyammal (Ft számlára is kaphatsz $-t... nekem is az van)
-
peti0211
csendes tag
válasz maj-viktor #17089 üzenetére
65ezer volt az ára a termékemnek, reálisan 63ezer van "jóváírva" míg magyar pénznemben pedig csak 60ezer:|
lásd:
May 31, 2015 Payment From Hongrong Zhang Completed (21napig nem nyúlhatok hozzá..) Details Payment From Hongrong Zhang 6F74446710343170C Shipped, Issue refund $234.00 -$9.43 $224.57 USDBalance
60,760 HUFItt kicsit más az ár mint amikor írtam a kérdést, akkor 60,200 körül volt, persze ez csak az euró ingadozása
-
01andris
tag
Lehet valaki már kérdezte,nem leltem meg. Akkor bocsánat. Az otp nem az akkori árfolyamon veszi le a pénzt teljesítéskor,mikor vettük a terméket?
Vasárnap vettük,tegnap vonta le 3000ft plusszal,létezhet? -
agroman
senior tag
keves az info... kinek/hogyan fizettel?
az elso hogy az eladonak irsz, hogy lemondod a rendelest es megkered fizesse vissza a penzt.
ha erre nem hajlando , akkor ha aru/szolgaltas modban fizettel inditasz egy vitat a PP-en.
leirod mi a bajod. az eladonak erre valaszolhat egy ideig. ha ezt nem teszi, akkor tovabbitod a problemat a PP-hez (claim) es innentol a PP fog donteni. ezeknek nincs dija.------
-
beci
őstag
Sziasztok.
Kifizettem egy terméket paypallal,ami mint kiderült csak 1 hónap múlva lesz.
Hogyan tudom visszahívni a magyar számlámra a pénzt?
És mennyibe kerül?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
maj-viktor
őstag
válasz peti0211 #17084 üzenetére
Nem tudjuk az összeget, így nem tudunk viszonyítani, hogy sok-e.... a paypal-nak van költsége.. ahogy egy banknak is vagy bármi másnak, ami pénzkezel... pl. pénzváltók is felszámolnak költséget (vagy beépítik az árba)
(#17086) andatti
400 Ft-os / 1$-os hitelesítés.... "Link & Confirm My Card"[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz agroman #17087 üzenetére
A leemelést úgy értettem, hogy akkor magasabb a fizetési limit, ha engedi az ember ezt a csiki-csukit... sok éve itt olvastam, hogy másnál is így volt, hogy leemelt egy fix összeget, majd pár nap múlva, jó esetben aznap visszaadta, így hitelesítve a kártyát... én is megcsináltam a korábbi kártyával, de nem emlékszem már, hogy hogyan kell ezért kérdeztem meg...
és igen, maestro kártyáról van szó... -
andatti
senior tag
Gondom akadt a paypalos fizetéssel...
(úgy tűnik mostanában semmi nem akar összejönni).
Nem vagyok kezdő, de fizetésnél derült ki, hogy le van tiltva a kártya. Hoppá, lejárt, (kiment a fejemből, több, mint egy éve vásároltam utoljára paypalon és az új kártya már egy éves...) nosza beléptem a paypalra, régi kártyát töröltem, újat beregeltem, be van állítva, hogy primary, azaz elsődleges. Kártyaszám, lejárati dátum helyesen van megadva. Ennek ellenére, (4x próbálkoztam) nem sikerült a vágyott ebay-es cuccot megvenni. Azt írta hogy denied, a banktól meg jött az sms, hogy sikertelen tranzakció... (még boltba is elugrottam, hogy fizessek vele, nem-e... de semmi gond nem volt...)
MI lehet a gond? Úgy tudtam az utalásos "játék" nem kötelező, csak ahhoz kell, hogy többet lehessen vele fizetni... VAgy most az új kártyát is csak akkor fogja elfogadni, ha leemelhet róla X összeget? ha igen, akkor azt hol kell (újra) állítani, mert elfelejtettem... -
agroman
senior tag
válasz DonThomasino #17080 üzenetére
ugy kell penzt kuldened, hogy aru /vagy szolgaltatasert es akkor lesz vedelmed, ha barat/csaladnak akkor nem lesz.
atutalas ideje..attol fug melyikre gondolsz? ha te raksz penz a PP accodra bankszamladrol az par nap.
ha arra gondolsz hogy egyik PP acc-rol a masikra az tobbnyire azonnali..[ Szerkesztve ]
------
-
DonThomasino
veterán
válasz maj-viktor #17079 üzenetére
Magán embertől külföldi apróhírdetés alapján.
Egy ilyen paypal utalás mennyi idő még átfut?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
maj-viktor
őstag
válasz DonThomasino #17076 üzenetére
Attól függ hogy!? Ha ebay / webshop PayPal fizetés gomb-bal, úgy automata van "Buyer Protection", ha csak pénz küldesz PayPal-on úgy nem igazán... hol-mit-hogyan akarsz venni!?
(#17077) peti0211
"Tranzakciós költség"!? Kiutalás költsége!? Nem lehet, hogy valami eladás problémás volt és refundolták a vásárlót!? stb.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz axioma #17075 üzenetére
Kozben kiderult, hogy az adakozast gyujtotol viszont vonnak valami dijat, az nem derult ki pontosan szamomra, hogy tranzakcionkenti dij vagy csak maga a penz kihozatala (azaz a kartya vs. pp egyenleg forras eseten is egyforma koltsegu-e). Szoval csak az adakozo reszerol nem kell gondolkozni, hogy mennyibe kerul.
[ Szerkesztve ]
-
peti0211
csendes tag
Eladtam ebay en egy felhasználót majd amikor le akartam venni a pénzt akkor kiírta hogy 21 nap.... Meg le is vett 4-5 ezret az árból, borzalmas ez a 21 nap es ez a összeg is, nem tudom h PayPal vagy ebay vette le, melyik lehetett es miért ?
Előre is köszönöm a választ -
DonThomasino
veterán
Ha vásárolok egy külfölditől, paypalon keresztül
és vmi balul sülne el a paypal valóban visszaadja a pénzt?
Van itt összeghatár?
Kell vmit beállítanom az utalás során?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
axioma
veterán
Itt kerdezte valaki nemreg az adakozast?
Nem szoktam hasznalni, de most en adtam, es ures pp szamlarol, kartyarol indulo penz eseten is (latszolag) tok ingyen ment el a penz. A kartyara annyit terhelt, mint amennyit atkuldott. Pedig azt gondoltam, majd utalok fel, de elobb megnezem, hogy emigy mennyi lenne. De ha ingyen akkor csak jobb volt egy lepesben elintezni. -
marcusa
addikt
válasz BusinessAdam #17073 üzenetére
Elég kedvesek, és türelmesek, szerintem próbáld meg, vagy ha egyáltalán nem szeretnéd, akkor kérj meg valami ismerőst.
:-)
-
marcusa
addikt
válasz BusinessAdam #17071 üzenetére
Mi mit segítsünk? Miért nem hívod fel őket? Mikor nekem valami gondom volt, felhívtam őket, és 3 perc alatt megoldották.
:-)
-
BusinessAdam
csendes tag
Sziasztok!
Lehet volt már a kérdés, de nem találtam.
Mennyi idő míg a Paypal emeli a limitemet? Jelenleg Premier vagyok, limitem jelenleg 781,506 HUF.
400 Ft-os utalást már megcsináltam, elfogadták. Személyi, banki kivonat és mobil szla beküldve.
Viszont az Identify account holdernél - Provide identification fülnél feltöltés után 2 napig In progress volt mutatva, majd most újra " To do ". Viszont a dokumentumok újrafeltöltését nem tudom megcsinálni, mivel már alig van szabad KB a "tárhelyen", -tehát a dokuk bent vannak... Légyszi segítsetek, paypalnak már 2 levelet is írtam, de nem válaszolnak.. Lassan 2 hete nem történik semmi és több kifizetésem is lenne.Adam
-
Hintalow
senior tag
válasz Kiki18 #17068 üzenetére
Két lehetőség van a paypalon:
- kártyaadatok módosítása, ezzel próbálkozol most te is, az esetek jó 50%-ban nem működik a tapasztalatok alapján (a miért változó, valszeg más folyamatokkal zajlik a magyar bankoknál a kártyamegújítás, mint ahogy a paypal az amerikai minta alapján elképzeli, pl. sokszor változik a kártyaszám is)
- kártya törlése (majd új kártya felvitele nulláról) ez a betonbiztos megoldás, ha a módosítás nem működik, akkor neked is ez maradt csak...
(itt újra le fog zajlani az 1 dolláros próbaterhelés a kártyaadatok megadásakor, és a 400Ft-os - kódos megerősítős kör, ha szeretnél verified felhasználó lenni)Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
őstag
Sziasztok!
Lejárt a bankkártyám,kaptam újat,beírtam a paypal-nak az adatait a paypal megfelelő felületére,de nem menti el a megadott adatokat,hanem továbbra is figyelmeztet hogy abankkártyám lejárt.
Mi a teendő? -
Víz Elek
senior tag
válasz agroman #17063 üzenetére
Időközben úgy tűnik, hogy megtaláltam, ha az alábbit olvasom, akkor elvileg mindent jól csináltam?
Your Request is Being Processed
Your request to withdraw funds to your bank account by electronic funds transfer has been received and is in process.
It usually takes 1-2 business days to transfer funds from your PayPal account to your bank account, depending on your bank's policies.
Köszi!
Samsung S9
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogyha kapok pénzt paypal-on, akkor azt bármikor kitudom venni arról a számlaszámról (OTP) amihez rendelve van a paypal számlám, vagy még van valamilyen teendőm előtte?
Samsung S9
-
Sas madár
őstag
Pay számlámon lévő Ft-ot hol (hogyan)tudom átváltani más valutára,és mielőtt befejeztem a váltást látom a kalkulációt,melyikre milyen árfolyamon vált?
Reggel nagy kapkodva szerettem volna átváltani de aztán elakadtam,és nem akartam rossz helyre kattintani.
inkább kérdezekÚgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Arween
senior tag
No hiába írtam már nem lehetett az ügyemhez utólag csatolni bizonyítékot,hogy a megadott TN szám nem az enyém ,de ma megjött a döntés,végül is pozitív.de sajnálom hogy nem tudtam bebizonyítani az igazam
We've completed our review and decided this case in your favor. Due to the unique circumstances of this case, PayPal is issuing you this refund at no cost to your seller. You will receive a refund. The refund amount should reflect in your PayPal balance within 5 business days, if not sooner.
-
maj-viktor
őstag
válasz aytukabozs #17056 üzenetére
Ugyanilyen.... TN formátumú... banggoodos csomagom soha nem jött meg... így refund-claim-dispute és végül full refund... csak persze ez idő alatt elb*sztak nekem 1hónapot, míg újra rendeltem máshonnan... azért sem értem hogy 20$ felett alap a TN adás... miért csinálják ezt... nekik sem jó - nekem, mint vevőnek sem... semmi értelme nincs! mert az 1-2$-os TN nélküliséget megértem... de egy 20+-50-100$-os termék esetén!? O.o Röhej!
-
aytukabozs
addikt
válasz maj-viktor #17055 üzenetére
a flytexpress is kamu?
jó pap is holtig tanul hátmég én
azért a keresőjük egy fokkal életszerűbb mint a többieké
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
maj-viktor
őstag
válasz raziel01 #17051 üzenetére
Vársz... de mivel ez egy követhetetlen TN szám, így automata visszakapod majd a refundot... e-mailen tájékoztatnak, ha lépned kell, de ha jól emlékszem ebben a fázisban már semmit nem tudsz / csinálhatsz... csak vársz, míg paypalék ránéznek a mellékelt tn számra, bla-bla-bla és ők is látják, hogy ez nem regisztrált... te panaszkodsz, hogy nem jött meg, így auto refund! ~1-2hét még
(banggood-nál én is tapasztaltam néha fura hülyeséget, hogy 50-100$-os tételt is feladnak tn nélkül, amikor 30$ felett már automata ingyen hozzácsapják és így csak magukat szívatják)
[ Szerkesztve ]
-
rsa4c
csendes tag
válasz Hintalow #17048 üzenetére
A figyelmeztető szöveg aggaszt, ami közli, hogy cím változtatásakor először a bankomnál változtassam a címem, illetve az, hogy egy esetleges vámeljárásnál nem fog stimmelni a kártyához tartozó cím.
@maj-viktor
Ügyfélszolgálatot szeretném elkerülni, ha lehet.@axioma
Címtörlés működik, ha nem 'home' és nincs ott a kártya, azonban szerkesztés mindenképp új címet ad hozzá, a régit pedig meghagyja. Már vagy 6-8 módon próbáltam módosítani, de soha nem sikerült a szerződéses címet a kártyához rendelni.
Ha eltávolítom a kártyát, az feketelistára kerül, vagy retorzió nélkül hozzáadhatom újra?Kösz a válaszokat amúgy.
-
raziel01
veterán
Sziasztok
Nem jött meg bangood-ról a cucc. Paypalon nyitottam case-t. Majd 2 hét után claim-et. Persze az eladó nem válaszolt csak a határidő utolsó napján és adott egy tracking numbert.
Status
The seller has responded to our request for tracking information. We haven’t confirmed the tracking information yet but wanted to share it with you.
Flyt -express mail tracking # A0003615032905B0
What happens next
Please review the information and let us know how you would like to proceed.
If you've resolved this problem, you can cancel this claim at any time.
If you received the item but it's not as described by the seller, you can change the reason for your claim.
Supporting documentsFiles (0)
You haven't submitted any files.
Faxes (0)
You haven't submitted any faxes.
Semmi továbblépési lehetőség nincs. Ilyenkor mi van?
Requiring your action ezt írja de nem tudok semmire se kattintani, mert nincs is olyan szöveg.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Probald meg igy:
1. a jo, elsokent megadott cimet torlod
2. a kartyakhoz hozzarendelt cimet modositod a jora (kartyak beklikkelve, hogy modosuljanak)
3. felveszed a masik cimet, de most vigyazol hogy ne klikkeld be...
Megjegyzem, nekem az ebay-es primary shipping cimem peldaul - ami mar ott sem egyezik meg a reg.cimemmel, mert a csomagokat a melohelyhez kerem - az a paypal-on nem home es nincs egyik kartyamhoz se rendelve, hanem sima alternativ. De soha semmi vasarlassal nem volt olyan problemam, hogy nem kuldik oda, pedig surun veszek olyat, ahol kimondottan csak paypal-cimre hajlandoak postazni. -
maj-viktor
őstag
Gondolom elég specifikus probléma, így a rendszer nem engedi... PayPal ügyfélszolgálat és segítenek manuálisan... vagy egy 24-48-72óra a válaszidőre, de minden gondomat megoldják-megoldották (sztem ezt is meglehet, csak legfeljebb a rendszer nem engedi automatikusan)!
Amúgy nem a prioritást állítottad át!? Meg "primary", stb.
(csakmert én is adtam meg más címet... más postacímet, hogy ebay esetén könnyebb legyen... ráadásul tök más ország és nem volt gond... a gond, hogy gondolom átnyomtál egy olyan opciót, amit okkal csak maximum 1x lehet megváltoztatni vagy 1x sem)[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Szerintem visszaállítható, nem igazán lehet az ilyen rendszerekben visszacsinálhatatlan módosítást végrehajtani.
Viszont a saját példámból tudom, hogy teljesen mindegy, hogy melyik cím az elsődleges (és tartozik hozzá a kártya) vásárláskor úgyis lehet választani a címek között, a paypal működését sem befolyásolja.
Nekem már egy éve a "hivatalos" címem helyett a munkahelyihez van állítva a kártya, és minden tökéletesen működik.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
rsa4c
csendes tag
Sziasztok.
Újonnan regisztrált Paypal fiókommal problémáim adódtak.
Regisztráltam náluk a bankkártyám (azzal a lakcímmel, ami a bankszámlámhoz tartozik), próbaterhelés megvolt és megkapták a kódot. Eddig szép és jó - volt.
Mivel nem szeretnék a kártyához tartozó címre csomagokat kapni, gondoltam, felveszek egy új címet, amire jöhetnek küldemények. Ezt meg is tettem, balszerencsémre bejelöltem, hogy tartozzon oda a kártya is.
Azóta képtelen vagyok visszaállítani a kártyámhoz azt a címet, ami a szerződés szerint hozzá tartozik (cím szerkesztése nem szerkeszt, hanem új címet hoz létre, illetve hiába van lehetőség cím kiválasztására a kártya tulajdonságainál, a változtatást ignorálja).Rendbe tudom ezt még hozni valahogy (pl. kártya eltávolítása majd újbóli regisztrálása), vagy így jártam?
-
Sas madár
őstag
-
Sas madár
őstag
Korábban már olvastam erről itt de most valamiért mégsem használja fel a vásárlásaimnál automatikusan a próbaterhelésből pay számlán lévő 400Ft-ot.
Át kellene váltanom,vagy hogyan tudom azt is felhasználni?(persze nem forintban vásárolok)
Bankkártya van hozzá rendelve arról von automatikusan.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
maj-viktor
őstag
válasz glspeter1 #17034 üzenetére
Lehet én vagyok a hülye, de ha látom, hogy 4karaktert kér, és csak 2db-ot kaptam, nem kezdek el totózgatni, hanem 1. utánolvasok - kérdezek, ez miért van 2. várok pár napot, hogy netes kivonaton is megjelenjen a tranzakció, ahol valszeg ott lesz mind a 4 karakter...
Tényleg csodálkozol, hogy 3+ próbálokozás után letiltott... persze akkor a PIN-kódoknál se legyen 3próba... meg SIM-kártya esetén.... aztán minden jött ment, addig próbálkozhat míg be nem jut... (bár hülyeség ellen nincs orvosság) és te lennél a legjobban felháborodva, ha illetéktelenek pénzt lopnak le a számládról... pont ezért vannak ilyen biztonsági lépések...
[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
válasz Kristof_94 #17032 üzenetére
mivel kiirja hogy 16-24 characters. ezert kotojelek nelkul kell.
es ha csak 16karakteres a bankszamlad, akkor nem kellenek az utolso nullak.------
-
Kristof_94
nagyúr
válasz Kristof_94 #17032 üzenetére
Valaki! Minél hamarabb szeretném a kifizetést kérni!
-
glspeter1
őstag
válasz aytukabozs #17037 üzenetére
Köszi az infót!
De ennyi "macerát" nekem már nem ér meg (Erstét felhívni, PayPal-nak jogsit faxolgatni).Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
glspeter1
őstag
válasz aytukabozs #17035 üzenetére
Az online felületet aztán nézhetem, ott szinte semmi sincs. Csak az SMS-ben volt benne a kód, annak is csak a fele.
Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
aytukabozs
addikt
válasz glspeter1 #17034 üzenetére
de mit próbálgattál?
Kitaláltál még hozzá számokat vagy mi?Ha felhívod a bankodat, vagy az online felületen megnézed az utalást, onnan kiderült volna a teljes kód.
És ha próbálkozás előtt kérdezel itt, akkor már előtte megkaptad volna ezt a választ.(#17033) havri1
Szeretik az istenek az öcsédet
[ Szerkesztve ]
-
glspeter1
őstag
Gyerekek, ez most komoly ?
Regisztráltam, hozzáadtam a bankkártyámat majd mire beírnám a 4 számjegyű kódot látom, hogy csak kettő szerepel az SMS-ben. Próbálgattam, próbálgattam és oda jutottam, hogy letiltott..
Azért ez egy kicsit gáz.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Amikor a paypalen kifizetést szeretnék a számlámra, akkor ott a számlaszámot kötőjelekkel kell beírni vagy egybe? Illetve a nyolc darab 0 kell a végére?
-
marquuard
veterán
-
aytukabozs
addikt
válasz marquuard #17017 üzenetére
vissza a rendes kerékvágásba.
Csak tipp, de gondolom azért van még csak az a 2 opciód,
mert nem telt még le az az időintervallum amire a szállítást ígérte az eladó,
ha letellik valamivel több lehetőség lesz ott;Ha nem jön meg akkor értelemszerűen a 4. pont (i didn't receive item),
ha baj van vele akkor 1. pont és beszélgettek kicsit,
ha nem ajánl elfogadható megoldást akkor 3. pont és itt 2 dolgot tehetsz,*Submit your problem to EBay online - reklamáció az ebay-en, vagy
*Continue to view PayPal transaction - vita indítása PayPalon.Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
agroman
senior tag
válasz aytukabozs #17028 üzenetére
ha valaki penzt kuld egy termekert az fizetes...akkor is ha ezt olyan modon kuldi, hogy nem kap vedelmet.
es mivel a kerdes a vedelemre vonatkozott eppen hogy fontos volt tisztazni.sajnalom hogy eppen ma jott meg neked..de gondolj arra hogy holnaptol 28 napig ujra normalis leszel..
------
-
aytukabozs
addikt
válasz agroman #17025 üzenetére
lol
Te is tudod hogy nincs igazad hiszen meg is válaszoltad a saját kérdésedet, de azért kapálódzol.
"hanem mi?"
"nem egy esetben FIZETTEK ugy hogy barati penzkuldest hasznaltak!"
Én is be tudok verni egy szöget egy franciakulccsal pl., de attól még az nem válik kalapáccsá...
Én itt befejeztem amúgy, te nyertél!
Remélem az így felszabadult időben megfogadod a saját tanácsodat.
"ha nem tudsz segiteni, legalabb ne kavarj es beszelj hulyeseget!"Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
maj-viktor
őstag
válasz agroman #17025 üzenetére
Pedig abban igaza van... hogy elmondani sem tudta a dolgokat, és kavarja őket....
UTALÁS (az unicredites számlára... az egyedi ID-val, hogy feltöltsd az egyenlegedet, átfutási ideje pár nap)
TOP-UP az bankkártyás "feltöltés" (szinte azonnali)
KÜLDÉS (paypalon belül e-mail címre, nuku vásárlóvédelemmel)
BANKKÁRTYÁS FIZETÉS (meg nem egyenlő az utalással... az utalásnak általában van tranzakciós költsége, míg a bankkártyás fizetésnek nincs... azaz amikor utalsz egy xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxxxxxxx - as számlaszámra... míg a "bankkártyás fizetés" történhet terminálnon (amikor a hiperbe / benzinkúton / mekibe fizetsz vele és pl. netes vásárlás a bankkártya adatokkal (név-kártyaszám-lejáratidátum-ccv kód) és a paypal az utóbbinak számít... ott is megadtad a bankkártya adataidat)Ez a tipikus nem értik / nem tudják elmondani, hogy ők most "utaltak" vagy "bankkártyával fizettek", mert a bankkártyás fizetést is "utalásnak" mondják... és ebből adódnak a kommunikációs gondok!
Ez sajnos hozzátartozik a nuku "értelem (pénzügyi analfabétizmus) és hogy a banki alapfogalmakkal sincsenek tisztába az emberek...
(legjobb példa pár napja homár poszt... biztosítás VS befektetés... biztosítás.. havidíj "elveszik", de ha gond ér - haláleset, stb. akkor "biztosítva vagy" és fizet a biztosító... a befektetésnél meg a tőke kamatozik, de nem kapsz érte "szolgáltatást", "csak kamatot")[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
válasz maj-viktor #17024 üzenetére
Ja tényleg
Ezt benéztem akkor.Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
agroman
senior tag
válasz aytukabozs #17023 üzenetére
hanem mi?
egyebkent gondolatolvaso vagy? mert mar itt atopikban nem egy esetben FIZETTEK ugy hogy barati penzkuldest hasznaltak!
ha nem tudsz segiteni, legalabb ne kavarj es beszelj hulyeseget!
[ Szerkesztve ]
------
-
maj-viktor
őstag
válasz aytukabozs #17023 üzenetére
Szerinte ő az ide postaköltséget gondolta... nem az esetleges vissza postát... amire válaszoltál!
(abból ítélve, hogy az sem tudta leírni, hogy "csatolt bankkártyáról jön le a pénz", és nem feltöltéssel / "átutalással"... (bár paypalnak hogy utalsz!? O.o mármint az eladónak... max. KÜLDENI tudsz e-mail címre... PayPal e-mail címre... (az említett barát/családtag küldés nuku vásárlóvédelemmel) de nem utalni... max a top-up "feltöltés" / utalás... áhhh túl sokminden van, amit összemos az emberünk, pedig csak egy egyszerű kérdése volt) utalás nem egyenlő a kártyásfizetéssel... és a csatolt bankkártya kártyás fizetésnek számít... ezért sincs "tranzakciós költsége"De röviden amúgy, nekem sosem volt "paypal balance feltöltve"... top-up-pal és hasonlók, mindigis csatolt bankkártyám volt, azzal fizetek... WebKártya... OTP... mostmár tuti bő ~3éve és sajnos vagy szerencsére rengeteg vásárlásom és így vitám/refundom is akadt... azaz "él a vásárlóvédelem" a kérdezett módon, nemcsak PayPal egyenleggel!
Refund posta meg az is jár... a teljes tranzakciós költséget visszakapod! (bár én az eseteg 90%-ában free shippinges módon vásárolok)
[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
válasz aytukabozs #17018 üzenetére
"Miért hogy lehet még fizetni ???"
pl. barat,csaladtag modban..
------
-
marquuard
veterán
válasz aytukabozs #17020 üzenetére
Refundba ilyenkor beletartozik a szállítási költség is?
PSN ID: marquuard
-
-
marquuard
veterán
válasz aytukabozs #17018 üzenetére
Előfordulhat, hogy én nem voltam egyértelmű. Azt gondolom, hogy a PayPal védelem arra vonatkozik, hogy a pénzem visszatérítsék abban az esetben, ha a termék nem érkezik meg időben, avagy hibás. Az ezt követő lépésre lennék kíváncsi, hogy én, mint vásárló mit tudok tenni a pénzvisszatérítés érdekében. A vásárlás nem közvetlenül PayPal balance-ról történt, hanem PayPal-hoz hozzácsatolt kártyáról levonva. Érkezett már hibás termékem $1 értékben, egy szimpla contact seller megoldotta, semmi más teendőm nem volt. Csak ahogy olvasom, ez az alternatíva nem mindig a legkézenfekvőbb.
[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
válasz agroman #17014 üzenetére
"vedelem pedig csak akkor el, ha aru vagy szolgaltatas modban fizettel."
Miért hogy lehet még fizetni ???(#17017) EnterR
Elbeszéltek egymás mellett. A védelem automatikus, nem kell semmit tenned vásárláskor.
(Vagy én értem félre és már baj van?)[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
válasz marquuard #17015 üzenetére
vagy a purchase historyban vagy az ebay resolution center-eben tudsz elni a vedelemmel.
pl. ha a hataridoig nem erkezett meg a termek vagy ha megerkezett de vmi miatt nem felel meg a leirasnak.ezt erdemes elolvasni: http://prohardver.hu/tema/ebay_tapasztalatok/index.html
------
-
marquuard
veterán
Üdv. Abban az esetben is érvényes a 180 napos védelem, ha PayPal-hoz hozzáadott bankszámláról vonja le az összeget? Vagy muszáj PayPal számlán lennie az adott összegnek?
-
axioma
veterán
válasz havri1 #17010 üzenetére
1. masik kartya nem lehet? A credit az itt nem feltetlen hitelkartya, beteti is lehet valojaban.
2. masik (al-)szamla?
Nem tartom valoszinunek, hogy tenyleg csak kesobb szerez rola tudomast a bank, de azert nehoyg duplan lekoltse aztan jojjon az iszonyat szivas, ha megjon a beterheles... -
havri1
félisten
Öcsém május 20-án vett egy 4xxEUR notit ebayen. Paypallal fizetett. 2 nap múlva meg is kapta, tökéletes. Eladó írt, pénz megvan stbstb.
Ma nézte, nem hiányzik a pénz a számlájáról, és kérdezte tőlem, mi van. Megnéztem a paypal-t, ott van, Credit card - ra terhelte rá. Viszont a banki kivonaton nincs rajta (19-28 közötti). Gondoltam zárolva kéne még lennie, ameddig nem dolgozzák fel. Ő azt mondja, zárolva sincs.
Létezik?havri
-
axioma
veterán
válasz peter889 #17007 üzenetére
Mar amikor ranyomsz, hogy OK, akkor meg tudod nezni: ha xxx dollart okezol, akkor a bank valt, ha yyy Ft-ot, akkor a paypal. Elvileg a pp tortenetben is igy kene lennie (termeszetesen akkor, ha nem egyenlegbol, hanem kartyarol vasarolsz), hogy minusz nnn amit kuldesz az eladonak, de elotte +nnn amit a kartyadrol szedett le, na a kartyas sorban latszik hogy dolcsi vagy forint (vagy mi) a devizanem.
-
peter889
őstag
Ha megtörtént a vásárlás, hogyan tudom legkönnyebben visszaellenőrizni, hogy valóban a bankom váltott-e?
Ezt írta a PP: "Transfer from: MasterCard Credit Card XXXX-XXXX-XXXX-....". Nem tudom, ez tutira jelenti-e, hogy a bankom váltott.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz maj-viktor #17005 üzenetére
Köszönöm. Ha jól nézem, ezt írja a PP: "equals 294 HUF". A bankom csak ennyiért váltja:285,68.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Ha most vásárolok az ebay-en, a pénzváltást mivel célszerű csinálni: a bankom váltson, vagy a PayPal?
Honnan tudom, hogy a PP éppen most milyen árfolyamon számolna?Köszönöm előre is.
-
peestike
őstag
eddig nekem sem volt semmi bajom se a paypal-al, se a mastercard-al, ami össze volt vele kapcsolva.
egyébként raiffeisen-es volt a mastercard-om, azoknál is látszott a 4 számjegy sms-ben.
bezár itt helyben a raiffeisen, ezért bankot váltottam, lett erste. azt gondoltam, mikor említette a bankos lányka, hogy a kártyájuk vagy visa, vagy maestro paypass-al, gondoltam mastercard-maestro nagy bajom nem lehet. elméletileg akkor mégis.
kábé 2 éve a paypal saját bankos váltásra van állítva, az övék valóban rablókapitalista szerintem is.
azzal én is egyetértek, hogy nem gondolnám, hogy nekem kellene körüljárnom, hogy miféle kártyát is állítok be a paypalnak, mindegyikkel ugyanúgy, tökéletesen kellene működnie.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
aytukabozs
addikt
válasz Lex Icon #17001 üzenetére
Jó szerintem befejezhetjük, mer nem fognak közeledni az álláspontjaink.
Mindazonáltal klassz lenne ha bekopiznád hol állítottam hogy "... a PP meg rendben van...", mert emlékeim szerint én azt állítottam hogy a Pp-Maestro kombó problémás, szemben a PP-MC kombóval ami meg nem.
Nem annyira szeretem mikor egy vitában olyat adnak a számba amit nem mondtam (írtam).Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Lex Icon
senior tag
válasz aytukabozs #17000 üzenetére
Ha két dolog kapcsolatával gond van, akkor miért lenne feltétlenül csak az egyik a hibás? Te ismered a PP belső szoftverét? Tudod, hol keletkezik a hiba? Szerintem nem. Tehát az a kijelentésed, hogy a Maestro a hulladék és a PP meg rendben van, hibás következtetés.
Azért, mert a MC-dal nincs hiba, még nem bizonyíték, mert más a kezelési mechanizmusa. Mivel másutt, ahol lehet használni a Maestro-t, semmi gond nincs, így ez alapján nekem a PP-nál van a gond a Maestro kártya kezelésben.
Arról nem is beszélve, hogy a PP egy kis seggdugasz cég a Maestro csoportjához képest. És azért a világ egyik legnagyobb kártyakibocsátója nem tehetné meg, hogy évekig hibás tranzakciós kártyát adjon ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Elden Ring
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest