Hirdetés
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- PayPal
- (kiemelt téma)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android Auto és Carplay utólag? A Carpodgo Mini kicsi és olcsóbb, mint a nagyok
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
-
16700 - 16601
49024 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:35 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
Azért óvatosan az ilyen "személyes ügyintézéssel - utalással", vannak olyan csomagok, melyek személyes kp felvételért meg személyes ügyintézésért meg személyes utalásért is felszámolnak nem is kicsi díjat... ~500 Ft-os összeg...
Legjobb példa az OTP NET SIMPLE csomagja, ami tök jó és olcsó, mindaddig míg nem akarsz valami személyesen intézni...
-
air
nagyúr
-
marquuard
veterán
Üdv. Ha bemegyek az OTP-be és utalok pénzt a PayPal számlámra (UniCredit) akkor számolnak fel kezelési költséget? Természetesen a PayPal-hoz hozzáadott számlámról utalnék.
-
maj-viktor
őstag
PayPal reklamációnál lehet választani tömérdek indok közül... pl. olyat is, hogy egy szolgáltatást vettél... vagy nem kézzel fogható terméket, hanem "szellemi terméket"... mármint a vitán belül szokott ilyen lenni.. hogy pl. koncertjegyet vettél, de azt csak az esemény után kaptad meg és társai...
De a pending státusz miatt létre sem jött a tranzakció... valahol - valami megakadt!
(elvileg azt írtad levonták... sztem kéne várni 2-3napot, hogy Completed legyen, akkor lehet reklamálni) -
BryceHU
csendes tag
-
Hintalow
senior tag
A jó hír az, hogy a pénzed nem fog elveszni, mert el sem indult

A rossz az, hogy valszeg a partner bénázik valamit/nincs valami jól beállítva nála. Egyéb részletek nincsenek a tranzakciónál? (vmi utalás, hogy miért pending?)
Esetleg még azt érdemes megpróbálni, hogy visszavonod a fizetést, és megpróbálod újra. -
BryceHU
csendes tag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy három nappal ezelőtt vásárolni akartam egy játék oldalán. A tranzakció egészen odáig sikeres is volt, hogy a pénz levonta, és "Peding" állapotba tette. Ez mind szép, és jó. Viszont azóta levelezgettem a játék Supportjával, akik először azt mondták, hogy várjak pár munkanapot, majd ma végül azt írták, hogy hozzájuk semmilyen "vásárlási igény" nem fut be. A PayPalon bezzeg "Peding" állapotban van.
Szerettem volna írni a PayPalnek ezzel kapcsolatban, de a Resolution Centerben csak a hibás termékkel foglalkozó, és az tudtomon kívüli vásárlással foglalkozó opciót találtam. Előbbi még annyira nem lenne rossz, de azt meg nem engedi választani. Tudnátok valamit elérhetőséget adni a PayPalhoz, ahol segítenének megoldani, ezt a problémát?
-
chungee
addikt
Inkább fordítva. Én nem jutottam el oda ahol vagy. Nálam a kódot sem akarnak elküldeni.
-
Kristof_94
nagyúr
-
chungee
addikt
Neked sikerült "confirm"-olnod a kártyád

-
Kicsirics77
veterán
nekem olyan 2-3 nap volt az otp-nél.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Nektek mennyi időbe telt, míg megérkezett a számlátokra a PayPal megerősítéséhez szükséges 4 jegyű kód?
-
bozont
veterán
Tudom, regisztrálva is vagyok. Csak már rég használtam a paypal fiókomat, nem vagyok benne biztos hogy mi a jelszavam így egyszerűbbnek tűnt most csak beütögetni az adatokat. De nem jött össze, megfeledkeztem erről próba levonásról, aztán így két 12 órás műszak után már kicsit ingerültebb vagyok. Asszem sétálok egy kört a levegőn, aztán belépek valahogy a fiókomba.
-
axioma
veterán
Ha nem kartyas fizetesi feluletkent hasznalod a paypalt, egyesevel beutogetve a kartyaadatokat, hanem regisztralsz, a netkartyat hozzakotod a reg-edhez, es belepve fizetsz, akkor nem lesz probaterheles.
Nem vagyok biztos benne, de lehetseges, hogy a sikertelen tranzakciok kartyatarsasagok altali dijszabasa olyan, ami miatt nem probalkoznak egybol a nagy osszeggel. -
bozont
veterán
Most komolyan, mikor éppen fizetni karok ebayen a netkártyámmal, mi a pötsnek vonogat 1 eurót a paypal?
Úgyis kiderül hogy letudja-e vonni az összeget vagy sem. Nem elég, hogy egyszer levon (amit remélem hogy hamarosan vissza is utalnak), az adatok újbóli beütése és fizetési próbálkozás után másodjára is eljátssza ezt. Idegesítő, mikor 100-200 Ft ráhagyással teszek rá pénzt mielőtt fizetnék. -
ad4m1337
aktív tag
Ok, köszi! Akkor figyelek majd minden beállításnál, hogy így fizessek, pár száz Ft is pénz

-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
-
ad4m1337
aktív tag
Hello!
Hogy vált jobban a PayPal, melyik beállításnál? Köszi előre is!
-
aronpapa
tag
-
axioma
veterán
OK, elvben jo vagy, de azert:
1. nezd meg, hogy nem akaszkodott-e be valami allando terhelesi engedely a pp acc-odra (elvben a begyujtes utan azonnal belephetnek gepesitve is neked)
2. felteszem pp verziotortenetet nezted, es ott sincs semmi
3. ha ezt a nev-jelszo parost mashol is hasznalod (pl. ebay), akkor biza ott is valtoztatni kell... sot kb. mindenhol, ahol csalni tudnak vele es ezt a parost hasznalod (eleve nem ajanlott az ebay es a pp jelszavak egyezosege, de ha egyszer valami jelszoprobalkozos listaba bekerult, me'g akar pa'r nelkul is gond lehet, szoval ha mas nevvel is de valahol ezt a jelszot hasznalod, _csereld_) -
Muerte
addikt
Sajnos rákattintottam álmos fejjel a levélből ahonnan aztán beléptem a fake oldalra név/jelszóval
Ezután kérte volna az összes személyes/banki adatot ekkor kezdett gyanússá válni és kiléptem.A jelszavam aztán megváltoztattam a valós oldalon,remélem ennyi elég és nem lesz gond
Szomorú hogy nem tudják rendesen kiszűrni a spamet a szolgáltatók 
-
axioma
veterán
-
chungee
addikt
-
Muerte
addikt
Sziasztok!
Reggel egy ilyen mail-t kaptam, dub114.mail.live.com címről:
Jól gondolom hogy ez fake
csak azért vagyok bizonytalan mert már vagy másfél éve nem használtam az accom,most beléptem az egyenleg 0 ft,de nincs zárolva a számlám.Egyébként a 0 ft miatt zárolhatják? Bankkártya van hozzárendelve gondolom az utolsó fizetésemkor azzal pótolta ki a fizetendő összeget azért lett nullás a számlám. -
air
nagyúr
-
verti1
aktív tag
Sziasztok!
Az otp-s számlámhoz tartozó webkártyám hamarosan lejár. Látom már a neten az új kártya számát, cvc2-es kódját ami 2019-ig jó. Kérdésem az lenne, hogy mit kell tennem a Paypal fiókomban? A régit töröljem és utána adjam hozzá ezt az új kártyát? Valami rémlik, hogy legyen rajta pár dollár amit levonnak és vissza adnak...mekkora összeg pontosan?
-
chungee
addikt
-
air
nagyúr
-
chungee
addikt
-
air
nagyúr
-
chungee
addikt
Napot!
El akarom fogadtatni a karimat PP-n. Ezt dobja ki
Mikor áll vissza a rendszer
"The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience."
-
pepe091
MODERÁTOR
-
aldebaran
addikt
Egyébként beírtam a keresőbe, hogy vált és ez jött ki:
Android dual SIM okostelefonok topik: (#45257) ottobacsi
"Ha valaki esetleg még nem tudja (én is nehezen jöttem rá, nagyon gondosan el van dugva...
) hogyan kell beállítani a PayPal-on azt hogy a bank váltsa a valutát, ne pedig a PayPal, akkor itt egy kis segítség:
PayPal -> Profile -> My money -> My preapproved payments melletti update gomb -> Set Available Funding Sources -> itt pedig a használandó bankkártya mellett: Conversion Options -> Bill me in the currency listed on the seller's invoice. -> Submit.
És készen is vagyunk.
Így spórolunk magunknak dolláronként kb. 10 forintot. (persze ez bankfüggő)
Ennek a beállítása után ha az Ebay-en nézelődök, akkor nem kell számolgatnom mennyi is lesz a tényleges végösszeg, mert annyi lesz amennyit forintban kiír, vagy egy pár forinttal kevesebb.
" -
törölt tag
-
pepe091
MODERÁTOR
-
törölt tag
Valamelyik topicban mintha olvastam volna, hogy valahol mintha be lehet állítani, hogy ne a PayPal váltsa vásárlásnál az árfolyamot, hanem a bankom, ami ugye olcsóbb lenne. Számtalanszor fizettem már így, amikor a váltás jóval magasabb volt, mint a bankom aktuális eladási ára.
-
aytukabozs
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Serpiko
addikt
Érdekes! Egyéb ötlet? Lehet tényleg visszavonta az utalást.
-
Serpiko
addikt
-
air
nagyúr
-
Serpiko
addikt
van egy ilyen Detailis alatta ugyanezt irja illetve ez van mellette Order status/Actions alatt ezt irja Issue
refund mellette Gross és az összeg . elfogadás nincs. -
aytukabozs
addikt
-
Serpiko
addikt
Utaltak nekem pénzt, hogy fogadom el? Látom a beérkezők között, de nincs hozzáadva a bent lévő pénzemhez a most kapott utalás összege. Mire kell kattintani?
-
janaman01
addikt
uhh köszi ez jó hir ugyanis egy telót nem akar gariztatni a honorbuy.com....

köszönöm !
még lehet lesz kérdésem mert hál istennek nem kellett paypal vitázom..

-
maj-viktor
őstag
-
janaman01
addikt
sziasztok , nem vagyok most képben, ha vásároltam paypal al egy terméket, akkor meddig véd úgymond a paypal ?
ugyanis alul a tranzakciónál ezt irja: You can still report the problem in the Resolution Centre within 180 days.
ez igaz lenne?
-
maj-viktor
őstag
Visszakell postázni kínába... és akkor kapod meg a full refundot... ez tömeg függvénye... ~3-5E Ft körül van trackinges postával... ekkora értéknél 150$, hidd el megéri...
Ha csak kiegészítő volt benne, akkor nem értem a -10$-odat... mert ha még fordítva lett volna, hogy a kiegészítő hiányért cserébe elfogadsz 10$-t megértem... de fordítva nincs értelme! -
Pipikék
tag
Szia!sztokElnezest a zavarasert latom eleg jol ismeritek a paypalt levelt kaptam toluk full refundot kertem bocsanat nem valami jo az angolom Hello
After carefully reviewing your case, we've determined that you'll be
eligible for a refund (including handling and shipping) once you've
returned the merchandise to the seller.
Once you have returned the merchandise, you will be covered under PayPal
Buyer Protection and eligible to receive a full refund.
-----------------------------------
Transaction Details
Seller's Name: Geekbuying
Seller's Email: payment@geekbuying.com
Seller's Transaction ID: 18B81518SK814132A
Transaction Date: Apr 10, 2015
Transaction Amount: -$134.67 USD
Your Transaction ID: 7BN97872YP556804A
Case Number: PP-003-860-969-855
Buyer's Transaction ID: 7BN97872YP556804A
What To Do Next
Please ship the items listed as "Granted" below back to the seller. The
items should be in their original condition and you are responsible for
shipping and handling costs.
Seller's address:
yinhai building 5th floor
HuaQiangbei ZhenHua Road
Shenzhen
广东省, 518000
China
Once you've shipped the item(s), please log in to your PayPal account and
visit the Resolution Center to provide online tracking information for the
package.
This tracking information is necessary because it confirms that the package
was delivered.
If the transaction was 55,000 HUF or more, we require that you ask the
seller to sign for the package when it is received.
Deadline: 10 days
Within 10 calendar days, please mail the item(s) and provide tracking
information that can be verified online.
If we don’t hear from you before the deadline, the case will be closed.
Thank you.
Thanks,
PayPal
Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you
will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account
and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.
Copyright © 1999-2015 PayPal. All rights reserved.
A lenyeg android boxot vettem direkt azert vettem mert spainwarehouse volt nincs vam es afa megjott a csomag de a dobozba nem volt a box csak a kiegeszitok. Most nekem el kell kuldeni ami volt a dobozba? Nem olcso meg egy honap is eltelhet. Nincs mas lehetoseg eltekintek pl 10 dollar es akkor nem kell kuldeni? Van ilyen opcio ha igen ez t hol talalom paypalon? Ha van ilyen megtudnatok nekem fogalmazni angolul? Koszonom szepen.ja meg a masik nekem Spanyolorszagbol jott es nem kinabol ....... -
aronpapa
tag
Köszönöm.
Jól értelmezem, hogy claim esetén lehet csak a számlát benyújtani? -
aytukabozs
addikt
-
aronpapa
tag
-
axioma
veterán
Claim, max ird bele, hogy folyamatban vagy es xy datumig hajlando vagy va'rni a valaszra, megerkezesre, visszakuldes igazolasra. (Raadasul akkor a claim me'g jo sokaig nyitva maradhat. Le ne zard csak azert, mert kaptal egy kovetesi szamot!!!)
Ja es nemreg linkelte valaki, hogy van visszapostazasra visszaterites, azt se feltetlen bukod, csak igenyelni kell. Olvass vissza. -
aronpapa
tag
Sziasztok
Már régóta vásárolok PP-n keresztül Kínából ezt-azt, de eddig még soha nem volt nagyobb problémám.
Most viszont a megrendelt, és kézhezkapott termék nem működött megfelelően, ezért pár e-mail-t írtam az eladó cégnek (pandawill).
"Természetesen" válaszra sem méltattak, ezért jobbnak láttam PP-n disputálni velük (04.21.).
Itt leírtam a hibát, amit természetesen felvettem/rögzítettem, és az unboxing videoval együtt feltettem, hogy nézegessék.Erre már persze megeredt a kici nyelvük, és nevetségesen alacsony összeget kínáltak a probléma helyi orvoslására.
Ezt persze nem fogadtam el, erre ők kérték, hogy küldjem el a terméket saját költségen nekik, majd ők
megjavítják (ja, biztos egyik sarokba bedob, újat fiókból kivesz, nekem elküld).A PP dispute 11-én le fog járni, a nyomkövetés alapján jelenleg "Shenzhen Henggang postahivatal szállítani" a csomagot.
A csomagot 04.24-én adtam fel, 30-án megérkezett, azóta ülnek rajta a kici posztászok (lehet, hogy ebben mégis hasonlítanak a mieinkre?).Szerintetek mi lenne a jó megoldás: claim-re váltani a dispute-t még 11-e előtt, vagy jóhiszeműen várjak még, hogy kici Cseng megírja a termék visszaküldéséről a nyomkövetési számot? Félek, hogy át...k, és akkor nem csak a postaköltséget bukom, hanem a teljes vételárat is.
Ötlet?
-
feregabo
csendes tag
-
axioma
veterán
-
WOT-H-A-C
veterán
-
feregabo
csendes tag
Sziasztok! Nem találom a fórum összefoglalóját. Lehet, hogy nincs, vagy csak én bénázom?
Köszi a segítséget. -
marquuard
veterán
OTP-s számláról történne, egy MasterCard-os Juniorról van szó.
-
maj-viktor
őstag
Lehet bank / bankszámla függő.. nekem OTP-nél nincs ilyen tétel! Ingyenes a bankkártyás vásárlás... netes bankkártyás vásárlás is...
PayPal számlája UniCreditnél van... ennek megfelelő a költsége.... attól függ milyen bankszámlád van - melyik banknál, milyen az "idegen bank-ba" utalás költsége... nekem OTP-nél talán valami 150 Ft egy ilyen utalás OTP -> Unicredit viszonylatban
-
marquuard
veterán
Természetesen a saját, PayPal accountomhoz hozzárendelt bankszámláról utalnék a PayPal accountra, ezzel tisztában vagyok. A kérdést megválaszoltad, ezt köszönöm. Ezért az átutalásos tranzakcióért számolnak fel költséget?
Meg még akkor annyi lenne, hogy ezt a currency conversion-t (valuta átváltás) mindig fel fogja számolni a PayPal? Összesen 7 terméket rendeltem, és véletlenszerűen vettem észre, hogy 282Ft-ot felszámolt a valuta átváltás miatt.
-
SOAD19
addikt
Köszi! Írtam a német webshopnak, hogy jó számot adtak-e meg, ill., hogy melyik futárcéggel küldték.
-
maj-viktor
őstag
-
SOAD19
addikt
Köszi srácok, akkor nem aggódok.

Időközben az angol tanárnőmtől jött egy mail, írt neki a cég. Legelőször írtam egy levelet a cégnek angolul, de nem válaszoltak, ezért megkérdeztem a tanárnőmet, hogy nem hívná fel nekem őket. Ezt nem akarta - bár fizettem volna - de írt ő is nekik és neki valaszoltak is. Ezután rajta keresztül tárgyaltam a céggel. A héten azonban velem tárgyaltak, erre most a csomag számot a tanárnőnek küldték el.

A cég oldalán a DHL van megnevezve, de a 14 számból álló csomagszámra nem dob semmit. Van tippetek, hogy melyik futárcég lehet ez? Már néhánynál rákerestem, de eredménytelenül. -
maj-viktor
őstag
Igen egy jó féléve módosították 180nap-ra... ha belépsz a "Resolution Center"-be, ott is, amikor ügyet indítasz már nem 45napot ír, hanem 180napot... (bár én a mai napig inkább a berögzült 45napot mondom, meg 45nap előtt indítok ügyet, ha nem jön meg stb. - jobb az óvatosság)
De gondolom a konkurencia miatt lépnie kellett... bejött az aliexpress, mely "60napos biztonságot adott", meg a sima bankkártyás tranzakcióknál is vagy 60-90nap (1-2hónap) reklamálhatsz, ha olyan tétel volt, amit nem te csináltál - fizettél!
-
aytukabozs
addikt
-
SOAD19
addikt
Hali!
Csak egy megerősítést kérnék, ugye 45 nap továbbra is a határidő, ha vissza akarom kapni a pénzem? Múlt hét hétfőn utaltam át az összeget egy német webshopnak (jó értékelései vannak ahogy utánuk olvastam), most hétfőn rájuk írtam, hogy mikorra várható a csomagom. Erre kiderült, hogy szerintük még nem kapták meg az összeget, de utánanéztek, és meg lett. Elkérték az új szállítási címet - mert ezért írtam nekik eredetileg - , én visszaírtam, de azóta nem válaszoltak, pedig ma is 11-kor írtam nekik, hogy feladták-e, és elkérhetném-e a csomag számot. Remélem, hogy csak én vagyok túlzottan aggódós, és még a héten megkapom a csomagom.
-
maj-viktor
őstag
Igen! Elsődlegesen a PayPal egyenlegről jön le az összeg, ha fizetsz... utána a bankkártyádról...
Top-up-pal ugyebár az egyenlegedet tudod feltölteni, de szigorúan csak saját számláról.... (pénzmosás miatt), előző kérdező pont ezt bukta be.... örülj! Jóesetben csak levonnak -1.500 Ft-ot és visszakerül a számlára az összeg... rosszabb esetben nagyon utána kell járni és "visszaszerezni az összeget"... előbb olvasni kellett volna tényleg! Mindenhol figyelmeztetnek, hogy a top-up csak saját számláról mehet... és UniCredit-es befizetés esetén is szigorúan írni kell a közleménybe az egyedi azonosítót, amit leír a rendszer... paypal üsz felé írhatsz... hogy ekkor - innen - ide ment pénz, kéretik "visszautalni"...
-
aytukabozs
addikt
Figyelj.
Van a PP-nak egy működési szabályzata, amit regeléskor te elfogadtál.
TE szembemenve ezzel a szabályzattal megpróbáltál pénzt tuszkolni a számládra.
Nem ment.
Mégis milyen 'más út' lenne?Szépen kivárod amíg visszakerül a pénz ami a TE gondatlanságodból nem íródott jóvá az egyenlegeden.
Ez minden amit tehetsz.
(Esetleg KP-ban odaadod a pénzt a hitelezőidnek míg lezajlik a procedúra).Nem bántani akarlak, csak a tisztánlátás végett írtam ezeket...
-
marquuard
veterán
Üdv. A napokban hoztam létre PayPal accountot, hozzá is rendeltem a kártyaszámot. 400Ft-ot levont azonosításképpen, amit rögtön a kód beírása után vissza is szolgáltatott, ami a PayPal accountom számlájára került rá. Ebay-en vásárolgattam, azokat szépen bankszámláról le is vonogatta a maga módján. A kérdésem viszont az lenne, hogy ha én a saját banki számlámról utalok egy bizonyos összeget a PayPal accountomra, akkor abban az esetben melyik számláról vásárolok a továbbiakban? Tegyük fel, hogy PayPal accounton és a bankszámlámon is van pénz és én az Ebay-ről rendelek. Nem létfontosságú pénzt tartanom a PayPal accounton, de így mindig látom, hogy mennyi pénz van a számlán, nem kell ATM-hez rohannom.
Másik dolog, hogy visszanézve a tranzakciós előzményeket, láttam, hogy levonásra került 218Ft, mint valuta átváltás. Ezt minden rendelésnél le fogja vonni, vagy ezt egyszer csinálja meg? Gondolom ezt azért nem bankszámláról vonta le, mert a PayPal-en lévő visszaszolgáltatott 400Ft ezt fedezni tudta.
Én úgy gondolom, hogy elsődlegesen a PayPal számláról vonódik le a pénz mindaddig, míg fedezni tudja, ezután meg bankszámláról, de ebben sem vagyok biztos.
A segítséget előre is köszönöm.

-
Lobotomus
csendes tag
-
axioma
veterán
Majd egyszer visszakerul az indito szamlakra. Kuloneljaras, ugyhogy lassu

A paypal (szabaly szerint) a te fiokodba CSAK a te neveden levo szamlarol fogad penzt (bar hallottunk mar olyat, hogy atcsuszott, mint a keszpenzes befizetes, ha valami hasonlosag van a nevekben, de erre szamitani nem szabad). Ilyen kolcsonzest csak ugy tudsz csinalni, hogy ok sajat fiokot letrehoznak, oda topup-olnak, es baratkent atkuldik neked. Koltseg ugyanugy az egy darab inditott utalas koltsege. -
Lobotomus
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A hónap végén már nem volt sem a Paypalomon, se a kártyámon pénz, ezért a családom egyik tagja utalta el azt az összeget, amely a vásárláshoz kellett. Azonban a pénz a mai napig nem érkezett meg a számlámra, gondoltam a bank lassúzik, ezért megkértem egy barátom, hogy utalja már el megint a pénzt, mert az ő bankjánál sokkal gyorsabban végbemennek az ilyesfajta utalások is. De sajnos ez sem érkezett meg a számlára
Valaki tudna segíteni, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Annyira nem vicces már a dolog így 30 ezer forint felett. Előre is köszönöm, ha valaki érdemben tud segíteni (sajnos angolul nem tudok, így az ügyfélszolgálatot sem tudtam ezzel "zaklatni"
) -
maj-viktor
őstag
Huuuu nekem a Főgáz honlapján van ilyen idegesítő funkció, minthogy:
- nem lehet a korábbi 5jelszó egyike sem
- kell bele 1db speciális karakter ($vagy! vagy hasonló)
- kell bele 1db ékezetes karakter
- kell bele 1db nagybetű
- kell bele 1db szám
és olyan hasonló baromságok, amit lehetetlen követni... így mindig havi 1x, amikor belépek és be akarom diktálni az óraállást kénytelen vagyok jelszó emlékeztetőt kérni... (pedig nem 123456 jelszót használok, hanem elég speckókat, de az sem jó neki)Lehet itt is hasonló van, hogy a korábbi jelszó nem lehet újra...
-
axioma
veterán
-
antal750
senior tag
Sziasztok
Eddig már többször vásároltam az ebay-ről pay-pallal..
Most jelszót változtattam ,benne vagyok a paypal oldalon a profilomban eddig oké is.Ha kilépek és újra beszeretnék lépni egyszerűen nem bírok..Nem jó a jelszó folyamatosan ez fogad.Megőrülök,mi lehet ez??Ha ismét változtatok jelszót beenged,kilépek majd ismét nem tudok belépni...??
-
Hintalow
senior tag
Normál esetben, regisztrálva használva nincsen 1 dolláros próba, ez biztos.
tjb007:
ilyenbe én is belefutottam pár hónapja, amikor a munkahelyemre akartam valami rendelni, és hozzáadtam a címet. Ott megkérdez valami olyasmit is a paypal, hogy az új legyen az elsődleges (nem muszáj) viszont olyankor magát a kártyát is "átregisztrálja" az új címhez, ezért a próbaterhelés.
maj-viktor: így fotózgatva nem fognak itthon kártyaadatot szerezni, nagy kockázat, lehet, hogy a begyűjtött kártyaadatokon alig van pénz, viszont cserébe akármit próbálsz rendelni/venni/kifizetni, elég könnyen visszanyomozható. Nem csinálják országon belül. A netes visszaélésekhez az adatot közvetlenül a felhasználótól szerzik meg, vagy akár az adja meg önként és dalolva, vagy komplett adatbázisokat szereznek meg, és azt adják veszik.

Romantikus elképzelés ez a lefotózzák a pénztárnál, de mégiscsak a 21-ik században vagyunk, ez olyan, mintha a profik a bankrablás helyett koslatnának egyesével a népek után, hogy majdcsak kiesik a zsebükből a pénz, és na majd akkor...
Amúgy a virtuális kártyák tényleg jó cuccok, de több banknál nem is léteznek még
-
axioma
veterán
-
tjb007
nagyúr
Közben felhívtam a bankomat és meg lett válaszolva a kérdésem, szóval igen, ilyenkor is van próbaterhelés, és csak azért nem tudtam vele fizetni mert nincs fedezet, szóval a ma reggeli címcsere után is levonta azt az 1 dollárt. Amúgy tegnap sikerült 18 ilyen próbaterhelést összehoznom.
-
tjb007
nagyúr
Ha módosítom a számlázási címet akkor is csinál próbaterhelést ?
Tegnap a hülye fejemmel gondoltam módosítom címet ékezetek nélkülire, hogy ne kelljen mindig váltogatni a fizetésnél, de aztán láttam, hogy 1. a nevemben változatlanul ott maradnak az ékezetek 2. új cím hozzáadásával változik a billing adress is. Közel két órán keresztül próbáltam visszaállítani, módosítani meg amit csak lehet, de hiába írta azt, hogy sikeresen módosítottam nem történt semmi. Ma reggel a mobil alkalmason keresztül sikerült visszaállítanom, fizetni viszont azóta sem tudok vele. -
bugizozi
őstag
-
axioma
veterán
-
bugizozi
őstag
User error volt. Rosszul állítottam be az internetes bankkártyám limitét

Érdekes, hogy beírtam, hogy 5k huf, 1 tranzakció úgy nem volt jó, de ha 2 lehetséges tranzakciót adtam meg akkor úgy már jó volt
Először csinál a paypal egy kis összeggel (pl 1 ft) egy zárolást és ha az sikeres akkor történik meg az igazi levonás? -
maj-viktor
őstag
Persze én se mondom.. de plusz biztonságot ad... mondjuk szerintem is alapból elég biztonságos az egész bankkártya és a PayPal is... én se tudok sok visszaélésről... mondjuk azért meg is van az a biztonság, ami miatt nem is nagyon lehet... ugyebár a kártyákat is 2-3évente automatikusan cserélik.. más lesz a kártyaszám - CVC kód... de pl. az említett (nagyon paranoid példa)... benzinkutas-pincér-pénztáros... készít másolatot a kártyáról... akár csak egy egyszerű mozdulattal... 2x húzza le 2 különböző terminálon... lehajol a kártyáddal egy pillanatra, (míg letudja fotózni, stb.) ezek nagyon paranoid példák... de nem ok nélküliek... előfordulnak hébe-hóba... utána a banki adatokkal összevissza vásárol olcsóbb dolgokat (ami lehet fel sem tűnik a tulajnak... mondjuk nekem -1E Ft is feltűnne)... meg a bankoknak is van SMS értesítés... mihamarabb letiltáshoz, stb. Szóval elég biztonságos az egész bankkártya / PayPal... a Webkártya csak plusz biztonság kisebb macerával (hogy előtte átkell utalni rá a főszámláról az alszámlára... Ďe ~5éve csinláltam PayPal-t, így kezdtem... inkább legyen kicsit nehezebb használni, de biztonságosabb legyen!)
De egyetértek, hogy amúgy nem szükséges a Webkártya... van akinek plusz macera az egész... utalgatás - plusz kártyadíj, ha több számlád van... (mondjuk nekem OTP-nél ha jól tudom a Webkártya ingyenes... csak a "főkártya fizetős") - nekem megéri!
-
Cheesy
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
havri1
félisten
-
Cheesy
őstag
Az alszámla jó dolog lehet, utánanézek.
Egyelőre várom mit válaszol a Paypal, illetve a DYN.com.radi8tor
Azért bízom benne, hogy nem gondolod úgy, hogy ha Veled 10 év alatt nem fordult elő, akkor az azt jelenti, hogy másnál se történhet meg.Amúgy sanda gyanúm, hogy az 'inactive' a DYN.com letiltása miatt jelenhetett meg a listában, utólag. (Mivel a letiltás előtt nem láttam ezt a listát.) Ha másnál nincs ilyen állapot, akkor nem tudok egyébre gondolni.
Pénz nem veszett el, mert cimbivel már megbeszéltem mi történt, most már csak az ügy kimenetele érdekel. -
radi8tor
MODERÁTOR
10 éve van PayPal-om, és sosem volt ilyen gondom.

-
maj-viktor
őstag
Azért ez is jó indok arra (bár most állítólag kiderült, hogy user errorr volt), hogy az ember ne a bankkártyáját adja meg paypal-ra... hanem csináljon külön "netes vásárlós kártyát"... virtuális bankkártyát - WebKártyát, amit csak a vásárlás előtt tölt fel az ember pénzel... a főszámláról - alszámlára...
Bár nekem így van, vagy egy mindennapos bankkártyám és egy másik (a fő-al számlával)...
Igazából ha az első teli van pénzzel... és egy kósz pénztáros - benzinkutas - pincér befotozza (akár csak egy kémtollal) a bankkártya első oldalát (a hátsót csak elég megfordítani egy pillanatra és 3karaktert fejben megjegyez és felír)... de azért ha gyanús pénzmozgás van egy bankkártyán... banknál chargeback eljárással visszaszerezhető a pénz...azért ezért is jobb a bankkártya, mint a kp... átverhetnek... de kp esetén hello! bankkártya esetén a kártyakibocsájtó ad némi reményt, ha átvernek!Bár ez most nem teljesen ez az eset volt... hanem PayPal ügyi... de az egész, hogy alszámlát csatoljuk PayPalra... jó indok!
-
Hintalow
senior tag
-
Hintalow
senior tag
Tudja a retek, bankos vagyok nem paypalos

Nekem az is új, hogy a recurring payment-nek van inaktív állása, azt hittem eddig, ott vagy van valami és aktív, vagy nincsen semmi , tehát törölt.Meg kéne néznimegnéztem a paypal user agreementjét (3.10 és 3.11 pont a recurring payments) ahol szó sincsen inaktiv státuszról, csak cancellationról. ha a kolléga annak rendje és módja szerint törölte annó a lehetőséget, érdemes lenne megérdeklődni tőlük, hogy ugyan hogy a fenébe engedték?
-
havri1
félisten
-
Hintalow
senior tag
Gondolom azért volt pending, mert bár a folyamatot el tudták indítani, az inaktív megújuló fizetés miatt befejezni nem tudták.
Az összeg zárolása mindenképpen megtörténik az elején egy kártyás vásárlásnak, valszeg maradt volna zárolásban, nem hívta volna le a paypal. (elég hülyén működik, ha ez a normál működése)
Bank ilyenkor nem sok mindent tud csinálni, tiltják a kártyát, és elindíthatnak bankkártya reklamációt (chargeback) amin keresztül visszakövetelik az összeget. De ilyen esetekben első körben a paypallal érdemes kivizsgáltatni, jóval hatékonyabbak és gyorsabbak mint a banki chargeback, ami 60-90 napos átfutású. -
Cheesy
őstag
-
havri1
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
16700 - 16601
49024 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- PayPal
- (kiemelt téma)
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB SSD, RTX 4090(16GB), IPS 240Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgyis kiderül hogy letudja-e vonni az összeget vagy sem. Nem elég, hogy egyszer levon (amit remélem hogy hamarosan vissza is utalnak), az adatok újbóli beütése és fizetési próbálkozás után másodjára is eljátssza ezt. Idegesítő, mikor 100-200 Ft ráhagyással teszek rá pénzt mielőtt fizetnék.

csak azért vagyok bizonytalan mert már vagy másfél éve nem használtam az accom,most beléptem az egyenleg 0 ft,de nincs zárolva a számlám.Egyébként a 0 ft miatt zárolhatják? Bankkártya van hozzárendelve gondolom az utolsó fizetésemkor azzal pótolta ki a fizetendő összeget azért lett nullás a számlám.

"

V/