Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Új CPU-magokka, de régebbi PowerVR GPU-val jöhet a Tensor G6
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
válasz
dannyl
üzenetére
Sose az email-ra hagyatkozz, olyan sablon emailt bármikor lehet gyártani! Pont itt is hardveraprón a csalós topicba vagy a logout blogon, de totalcar-on (totalbike-on) is volt most cikk erről a kamu emailes pénzküldésről! Mindíg a paypal oldalán kell nézni, de, ha van link az emailbe még VÉLETLENÜL SE azon keresztül nyisd meg az oldalt, mert az is lehet kamu és így megszerzik a pp accountodat...
Egyébként milyen email címről kaptad a levelet? -
válasz
dannyl
üzenetére
Megszólítás: Azért mert RVR400 nem is látta a mailt de már azt írta, hogy kamu, arra reagáltam.
De egyébként lehet, hogy igaza van, a cím amire küldenéd Nigéria. Nem Kanada.
De a lényeges kérdésre nem válaszoltál. Mit látsz a Paypal egyenlegen? Ott van a 250 Euró? Mert ez az e-mail. az amit ő kapott, neked is jönni kell egy e-mailnek. Mindjárt keresem a mintát. -
válasz
dannyl
üzenetére
Mi a gyanús, hogy a Paypal egyenlegeden a pénz? Már hozzáférsz vagy várakozó -Pending- állapotban van?
Nem csalás, de gondold át a következőket.
Ha nem az eBay- keresztül ment, akkor ugrik egy eladói védelem. A Paypal-n is van eladói védelem, ha a pénz vásárlásként ment a számládra -te fizetted a jutalékot-.
Ettől függetlenül:
Ha eladsz valamit akkor vevő kifogásolhat bármit, ha igazolni tudod, hogy te nem hibáztál, nem veszítesz semmit.( Nem felel meg a leírásnak-ha volt teljes körű leírás az állapotról, akkor igazolva, nem érkezett meg igazoltan, postai nyomkövetéssel- adtad fel és átvette igazolva, egyébként meg biztosítva ment a postán, akkor a posta kártérít téged, tehát visszaadhatod a pénzt.
Azt mondja a Paypal fiók tulajdonos, hogy nem ő vásárolt, -feltört fiók- nem engedélyezett tranzakció claim-t indít. Ez esetben vizsgálja a Paypal, tőled is kérnek nyilatkozatot ha már eltelt 48 óra -mivel azonnal kap értesítést- és tudnak róla hogy te eladtad a terméket, te ezt állítod, általában nem adnak igazat a reklamáló félnek.
Garancia probléma: míg az eBay-n egyértelműen tudsz erről nyilatkozni, a sima Paypal eladásnál ha nem írod rá a számlára, hogy mit vállalsz, akkor ott is elcseszted. -
Sziasztok.
Van egy Kanadai srác, aki az itt meghirdetett laptop-omat szeretné megvenni. Letárgyaltuk, hogy paypal-ra küldi a pénzt. Most jött egy mail a paypal-től, hogy megjött. Már csak a laptopot kéne feladnom Kanadába, de kicsit gyanús ez nekem. Lehet ilyen módon csalni valahogy? -
Sziasztok!
Az utóbbi időben sok olyan kérdés érkezik amire már többször válaszoltak, válaszoltunk.
Mindenkinek figyelmébe ajánlom az oldal jobb felső sarkát.
-
adyz.
aktív tag
sziasztok!
ebay-en vásároltam, ám a termék amit kifizettem, nem jött meg. a pénzt visszautalták, ám a bankszámlámra nem érkezett meg a pénz. ez volt 18 és 19-én. ilyen sok az átfutási idő, vagy valami más gond lehet? a paypal azt írja, hogy a tranzakció megtörtént a kártyámra.
-
Gallowgater
tag
válasz
Colka79
üzenetére
Szia!
Ha van, és nem mondtad le személyesen / Direkten keresztül, akkor most is van.
A bank a Direktben történő belépéskor közli az új adatokat, amit a rendszer kb. két hónapig tárol, de erre figyelmeztet is, hogy ments le a virtuális kártya adataidat.
Egyébként bármikor módod van lekérdezni az adatokat újból, így:
OTP Direkt > Bankszámla > Betéti kártyák, hitelkártyák > webKártya adatok > kód megadás és máris látszik.
Tolj át 1000 Ft-nyi összeget a 24/7 kártyák közötti utalás menüpont alatt, és máris regisztrálhatod a Paypal alá.
-
HollyBoni
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
"de az eladónak átutalt összeget hogy kapnám vissza egy esetleges félresikerült biznisz után?"
Visszautalja a paypal/eladó azt pedig visszaküldöd a bankszámládra.
-
RVR400
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
Sziasztok,
Már napok óta bujom a netet a paypal témával kapcsolatban...Szóval amit eddig megtudtam, hogy ez egy pénzügyi közvetítő cég és vásárláskor az eladó nem látja az kártyaadataimat, stb, hanem csak a paypal, ami beékelődik közénk... viszont továbbra sem értem mitől olyan biztonságos ez, mert az oké, hogy több pénz nem tudnak lelopni róla, mert nincs meg a kártyaadatom nekik, de az eladónak átutalt összeget hogy kapnám vissza egy esetleges félresikerült biznisz után? Tehát akkor mégis csak félig véd, nem?
-
Colka79
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy PP számlát csinálni,de nem szeretnék rá utalgatni,hanem egy Bankkártyát szeretnék hozzárendelni és arról vásárolni.
Erre a kártyára jön a fizetésem és ezt használom mindenre.A kérdésem az lenne,hogy ez így mennyire biztonságos dolog,mert nem szeretném ha eltünedezne róla pénz a tudtom nélkül,vagy inkább intézek a banknál egy külön Netszámlát és arra utaljam át előtte a Főszámláról a pénzt bankon keresztül?Előre is köszi a segítséget!
-
Brogyi
őstag
válasz
zkas90
üzenetére
Nem követem ezt a topikot, ezért elnézést ha nem újat kérdezek. Egyik napról a másikra nem tudok fizetni a PayPal számlámról. A bankomnál meg sem jelenik, eBay-nél azt mondják megy, PayPal hallgat. No, jó hétvége van. Kiváncsi vagyok mi lesz a vége. Bevágom ide is az üzit. A reakciójukat nem értem, mert én semmit nem változtattam. Mindegy. Itt az üzi:
You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source.
A lényeget értem, de a miértjét azt nem. Valaki tud valami értemeset mondani erről?
-
Beni2360
félisten
Megkaptam egy az eladó által visszamondott áru értékét AUD fizettem 5k felett és csak 5 Ft-al kevesebb pénzt kaptam vissza. Többre számítottam.
-
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Meg ezt kerestem, de csak most lett meg.
-
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
-
mr.tamasbiro
őstag
Még mindig nem írt senki,hogy miben különbözik a sima account a business-től.
-
pimmi
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére

-
válasz
aytukabozs
üzenetére
Pontosabban ha kártyáról küldi, illetve ha a fogadó fél van költségviselőnek megadva.
-
aytukabozs
addikt
Mert a paypal nem a szeretetszolgálat, és abból él hogy ezért-azért levonogat...
-Ha eladtál valamit akkor kvázi eladói jutalék.
-Ha simán pénzt küldtek neked, akkor lehet nem PP balanszról, hanem számláról küldték, ennek meg díja van, amit úgyfest rádhárított a küldő.
(akkor ingyenes ha balanszról jön) -
pimmi
senior tag
lenne egy kérdésem, a számlámhoz van kapcsolva egy webkártya, kaptam pénzt egy másik paypalrol, akartam vele fizetni de nem látszott, a kártyámhoz akart nyulni, mikor beléptem ott volt de alul, el kellett fogadnom hogy fogadom, ekkor már látszott vételnél, de nem ingyenes a fogadés paypalok között, miért vont le mikor elfogadtam? így néz ki a fess , érkezésnél 7 van de amikor elfogadtam levont, miért is, köszi
Amount received:
$7.00 USD
Fee amount:
-$0.63 USD
Net amount:
$6.37 USD -
csoki46
senior tag
válasz
Hintalow
üzenetére
Hello srácok, örömhírrel jelentkezem:
We've finished reviewing your unauthorized activity claim and you'll
receive a refund for the transaction amount. It may take up to 5 business
days for the funds to appear in your account.Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget! Öröm és boldogság.

-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Tesom regisztrált magának egy PayPal fiókot, van több probléma is.
Az otthoni MasterCard kártyáját nem engedi hozzáadni a fiokhoz, mar annyiszor próbáltuk hogy mar adatokat ker a PayPal a kártyáról, illetve személy igazolványt, stb. Ez mitől lehet?
Illetve, ugyanerről a kartyajarol feleslegesen utalt pénzt a PP fiokjara, ezt hogyan lehet legegyszerűbben visszatolni a kártyara?Köszi
-
Predator2
addikt
Helló
Vásároltam a Gearbest-en.
Viszont a vásárlás során találtam érdekességeket.
Először is miért változott meg nálam a PP felhasználói felülete? Ez most beállítás kérdése, vagy a PP ujjított?
Másodszor a mocsokból kimaradt a konverzió ellenőrzésének/váltásának lehetősége, illetve lehet hogy csak nálam hiányzik. Rákattintottam a change-re, de csak a bank kártyám volt benne.Ilyenkor a PP vagy a bankom váltotta a Valutát? HA a PP akkor azt hogyan tudom megváltoztatni?
THX
-
mr.tamasbiro
őstag
Mi a különbség a sima és a business account között?
-
aclandiae
senior tag
Új bankszámlát adtam hétfőn a PP-omhoz. A régieket töröltem. Kaptam visszaigazoló e-mailt a törlésről.
Viszont nem enged az egyenlegemre feltölteni. A netbank felületén hibaüzenetet kapok.
Hozzá kellene adnom a bankkártyát is? -
lacko6
senior tag
Hi.
Valakinek van tapasztalata refundot kaptam de a kartyam lejart.Uj kartya regisztralva de a refundnal a regi kartya szerepel.Mit kell tenni?Vagy az uj kartyara fog menni vagy irni kellene valahova?
-
agroman
aktív tag
válasz
Macskavati_
üzenetére
ha forintos kartyad van, akkor 2 lehetoseged van.
vagy a PP valtja at forintra es akkor nagyon szarul jarsz vagy a bankod valtja at arra a devizara amiben fizetsz es akkor altalaban jobban jarsz.
ha attolod a PP accodra a forintot egyreszt ha nem 0-as szamlad van akkor fizetsz atutalasi dijat pluszban ugyanugy a PP valtja at arra a devizara mint az elso kartyas esetnel irtam.azt hogy ki valtsa at fizeteskor tudod beallitani, osszefoglaloban elolvashatod a beallitast
-
Macskavati_
újonc
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha PP fizetéssel ebay levonja (a kártyámról) a szükséges összeget (in EUR), akkor azt jól tudom, hogy magasabb árfolyamon teszi meg, mint az adott napi hivatalos euro árfolyam? Ez most ugyebár olyan 311 EUR körüli...
Vagyis lehetséges, hogy rosszabbul járok, mintha átutalnám?
-
HollyBoni
veterán
válasz
terra052
üzenetére
Na most hogy beírtam fórumra válaszoltak.

Azt írják minden oké. Viszont a "View limits" vagy "Lift limits" gombot nem látom. Sima Premiere account nem business, így hogy megerősítettem a lakcímem és személyazonosságom még mindig él az éves ~775 ezres limit, az csak business felhasználónál tűnik el? -
Ramoskaa
senior tag
Ez most csak paypal. Ebay-nek nincs közé hozzá. Remélem azert ha visszadobjak küldenek róla mailt.
Mellesleg 3 napig nem tudtam megnézni az emaileket, mert 'karbantartás' volt az indamailen. De nem jott semmi az utalasrol értetlenül állok a dolog előtt hogy tudott rendelni parfumot az saját nevére mailre címere. Miért nem nullazta le a szamlamat? -
dugynok
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Semmiféle fikázás nem volt, a hiperérzékenységedről meg nem tehetek.
A képről nem derül ki az, ami írtál, csak annyi látszik, hogy vásároltál usd-ben és forint van a számlán.
Nálam meg pont nem így működik, ahogy nálad, én is csak a saját tapasztalatomat írtam le, ahogy kérted előszőr: felvilágosítottalak.Másnál egyébként, hogy működik? Most azért kiváncsi lettem, hogy nálam egyedi ez az eset csak?!
-
dugynok
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
dupla, törölhető
-
aytukabozs
addikt
válasz
dugynok
üzenetére
ezek szerint te nem értetted amit én írtam,
(t.i. hogy forint van a számlámon, dollárban vásárolok, és mégis úgy működik ahogy leírtam;
konvertálja majd 'elkölti' az egyenlegen lévő forintot, és ha hiányzik hozzá, akkor nyúl csak a kártyához)
azt szerettem volna megérteni hogy ha nálam így működik akkor másnál meg hogyhogy nem...btw. segítséget kértem, nem magas lóról (mire fel is?) lefikázást.
-
dugynok
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nézd, én is olyanra válaszolok... Másnak érthető volt, egyértelműbben nem tudom leírni, de megpróbálomm mégegyszer.
Hiába van forint a pp számládon, ha más devizában vásárolsz, a kártyádról von le pénzt, mivel pl. nem tud dollárt levonni, hisz az nincs rajta, csak forint. Legalábbis nekem hiába volt forint a pp egyenlegen, abból csak akkor vont le, ha pl. banggood-on átállítottam a fizetést forintra. Sőt, amikor usa dollár volt a pp egyenlegen, hiába fizettem valamit, amit kanadai dollárba vagy eur-ba számláztak, akkor is bankkártyát terhelték és csak akkor vonták le az usa dollárt, mikor abba kellett fizetni.
Így már érthető?
Amit linkeltél képet, azon nem derül ki számomra, hogy a forintos pp egyenlegbőlvonta, dw szivesen fogadom, ha elárulod miből látszik. -
válasz
Ramoskaa
üzenetére
Akkor tud a pénz mozdulni, ha a case lezáródik.
De ez a szöveg nem az eBay-n jelent meg? Mert a Paypal-n dispute és claim a szóhasználat. Mindkét helyen nézz már rá a vásárlási adatokra. 7 napra emlékszem a maximális ügyintézésre a Paypal dispute esetén, ha egyszerűbb a tényállás akkor biztos gyorsabb. -
Ramoskaa
senior tag
Nem történt semmi, azt írja ,hogy you dont have any open case. E-mailt se kaptam. Felrobbanok.
Megtaláltam a gombot..
Tekzoom inc PP-004-317-486-163 Inquiry by PayPal
Temporary Hold
-$42.33 USD 11/12/2015 Case Closed 11/17/2015
Elvileg elbírálás alatt van? de akkor miért case closed? -
aytukabozs
addikt
válasz
dugynok
üzenetére
Na, akkor leszögezném hogy csak olyanra válaszolok amiről úgy gondolom hogy tudom a választ, tehát kérlek világosíts fel, mert nem értem amit írsz, pedig szeretném ha ez így is maradna.
Nekem egész biztos hogy forint van a PP egyenlegemen, és az is biztos hogy dollárban vásárolok.
Mégis mikor drágább dolgot vásárolok mint amennyi az egyenlegemen van, akkor fogja és a hiányzó összeget leemeli a kártyáról. >>>
-
Laca1212
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Ha nem Bp-i lennél...
-
terra052
őstag
válasz
terra052
üzenetére
Közben megtaláltam, az ebay-en nem a PP-on:
Your funds will be available on: 12/08/2015
To make sure everything looks good with your selling account, your funds are pending in PayPal for up to 21 days, until it’s been 90 days since your first successful sale, your seller level is Above Standard or higher, and you’ve had at least 25 selling transactions worth a combined $250.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A másnak pénzküldés itt külön fogalom.
Ha olyan nagy összeget akarsz kifizetni és vásárlás van megjelölve küldés esetén, vagy lehetséges a Paypal fizetés akkor mondjuk úgy nincs korlátozás.
Ha nem akarod a kártyádat igénybe venni, akkor persze fel kell tölteni a PP egyenleget a megfelelő mennyiségű pénzzel, itt csak a bankod utalási korlátjai érvényesülnek, illetve a Topup instantly módszerrel töltöd fel akkor egy ilyen feltöltés maximuma 565000 Ft, de lehet több is egy nap.
Alap limitek, ha nem adsz hozzá kártyát a következőek, ezek a pénz küldés és fogadás havi, évi limitei, a vásárlásra nincs limit.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Vásárolnék, azaz másnak pénzküldés lenne.
Még annyira új vagyok ebben, hogy még nem is regisztráltam pp accountot, de azt olvastam, hogy hitelesítés miatt levesz/visszarak 400 forintot kb., de az első igazi vásárlásom meghaladhatja a félmilliót? (nem eBay)
(eddig mindent simán bankkártyával fizetettem, ezért nincs még pp accountom se, de ekkora összeget egyrészt nem szeretnék bankkártyával, másrészt az eladó is paypalt preferálna)
-
HollyBoni
veterán
Elértem az éves limitet ezért igazolnom kell magam PayPal-on, hétvégén beküldtem mindent de még mindig nem reagáltak. Mennyi ideig szoktak ülni ezeken a dolgokon?
-
dugynok
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nem, ez úgy működik, ha forint van a pp számlán és ő a vásárlást (számlát) forintba csinálj. Ha pl dollárba kapja a számlát, akkor nem vonja a pp számláról a forintot, hanem a hozzácsatolt kártyáról/számláról vonja.
Egyszóval pp számláról akkor von elsődlegesen, ha olyan deviza van az egyenlegen, amilyenbe kapja a számlát. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Pontosítsd. Egyenleg feltöltés? Másnak pénzküldés? Pénzfogadás? Saját számlára pénzküldés?
-
terra052
őstag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Köszi a gyors választ, akkor meg vagyok nyugodva

-
terra052
őstag
Egy kis segítséget kérnék a hozzáértőktől

A PP számlámon van 20.000 HUF, egy ebay-es eladásból, és vásárolnék 45000 HUF értékben, PP-al fizetném. Automatikusan le fogja vonni a 20000-et a PP-ról és a különbözetet a bankkártyámról? Mert nem szeretném, hogy levonja a 45000-et a kártyáról, a PP számlán meg tovább vigyorogjon a 20000
-
AD4MINATOR
nagyúr
Hello. Az igaz hogy az első paypal utalásom nem lehet "nagy" összegű?

-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Valakinek nincs szüksége PayPal egyenlegre?
Nekem most jött oda pénzem, viszont szeretném minél gyorsabban, utalás nélkül KP-ra váltani. Ha esetleg valakinek pont kellene, tudunk olyat csinálni, hogy átutalok 13.000-et, és csak 10.000-t kérek cserébe kp-ban.
(Budapest)
Köszi!

-
Nem tudom, nálam még mindig nem váltott Paypal konverzióra. A fizetési oldalon nekem nincs bejelölve az a Private computer pipa jel, úgy mentettem el anno a konvertálási beállítást és azóta is úgy fizetek. Firefox 42-ben elmentve a jelszó és az oldal. A sütiket 2-3 hetente, vagy amikor böngésző verzió frissítés van törlöm. Beállítás úgy ahogy az Összefoglalóban lévő anyagban írtam. Más ötletem nincs.
-
regos
tag
Még mindig küzdök a PP vagy a bankom váltson problémával.
Állandóan a PP-ra vált önmagától igy minden vásárlás alkalmával át kell állitgassam.
Hiába állitom be gondol egyet és visszateszi PP-ra
Valami ötlet vagy megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- ÚJ Macbook Air 15" - M4, 256gb/16gb
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- T14 Gen4 27% 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezért kérdezek ennyit.
, így működik.