Új hozzászólás Aktív témák

• fulton
    addikt

Sziasztok

Gondoltam összeszedem gondolataim, amire jutottam a nyomozgatásaim révén, hátha még valakinek a segítségére lesz.
    Az eset: (Bankkártya hozzárendelve,OTP-s vagyok/net számlacsomag) GBP-ben fizetés (beállítva hogy a bankom végezze a devizaváltást).

Kapunk egy számlát paypal-on amit be kellett fizetni a termékért. Miután a számlán a "pay"-el elvégezzük a fizetést a következő történik:
    A bankunk felé a "paypal" GBP ben számláz, amikoris a bankszámlámon az akkori deviza középárfolyamán (bankénál) zárolás alá kerül HUF-re átváltva az összeg.

-Mikor a tényleges vásárlás megtörténik (nem refundol az eladó...) érkezik a bankom felé egy "igény" és terhelik a kártyámat az éppen aktuális árfolyamon.

-Ha viszont az eladó "refund"-ol:

Ha "refund"-ol, a bankszámlánkon a következő képpen oldódhat fel a zárolt összeg, vagy érkezik egy törlési igény a bankom felé // vagy pedig letelik a zárolt időszak és nem érkezik semmi, (esetemben 10.23) és utána automatikusan hozzáadódik a számlánkhoz a zárolt összeg, de erről NEM adnak sms értesítést mivel nem minősül tranzakciónak. Egyszerűen csak hozzáadódik. (majd arról még írok hogy ilyenkor a zárolt összeg egy az egyben adódik vissza, vagy itt is van aktuális deviza árfolyambeli váltás)

Olyanra van lehetőség hogy ha Neked szükséged van sürgősen a pénzre, akkor a paypal-nak írni egy
    levelet hogy az OTP help desk-jének küldjék el a törlési igényüket az adott tranzakcióval kapcsolatban,
    hogy ez a gyakorlatban mennyire "sikeres" paspiros.

Remélem tudtam még segíteni hasonló emberkéknek.
    És Én is köszönöm a Többiek segítségét.
    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák