Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Így értelek.

Természetesen az én gépemmel MBR alapú volt, hiszen Windows7 alatt kreáltam. Ráadásul a Partition Wizard segítségével.
(És a korábbi pendrive-om is éppen ezzel, éppen így lett megformázva. Az is ALDI-s volt, éppen ekkora kapacitású, szerintem még belsőre is változatlanul tök ugyanez.)
A cimborám laptopját illetően jogos lehet a kérdés, hiszen Windows10 fut azon a gépen... És ott a Windows segítségével formáztam.
Bár legjobb tudomásom szerint annak pedig rá kellett volna kérdeznie, hogy GPT, vagy MBR módba kérem-e, nemde?
-
Piftuka
veterán
Ezúttal én kérek segítséget Tőletek!

A cimborám vett egy - egyébként nagyon korrekt - 49EX633E típusú televíziót, és tegnap szándékoztam letesztelni a szokásos, USB kulcson hordott tesztcsomagommal.
Korábban sok tucatnyi, különféle tévé kifogástalanul felismerte annak tartalmát, legutóbb egy EX780 is.
Viszont ezúttal nem. Egy rakás hasznos képet, tesztet és filmet rámásoltam otthon, átvittem letesztelni, rácsatlakoztattam a tévére, és bár az EX633E eszközkezelője látta az USB kulcsot, azt jelezte, hogy semmilyen fénykép, vagy video tartalmat nem talál rajta.
Mivel a cimborám laptoján sem látszott adat a pendrive-on, gondoltam valahogyan megsérült a tartalma az otthoni eltávolítás során.
Gyorsan újraformáztam a kulcsot, rámásoltam a legftontosabb teszt képeket, és pár HDR demo filmet, de ezúttal már a TV eszközkezelőjében sem jelent meg. A tévé kiírta, hogy "USB eszközt érzékelt", amikor csatlakoztattam, de a port-ok között már nem mutatott semmit, ami USB-re lenne csatlakoztatva.
A kérdésem az, hogy miért lehet ez?

A 64 GB-os USB kulcs vadonat új (tegnap vettem), és NTFS-re formáztam (mint mindig).
Furcsaság, hogy ezt követően a cimborám laptopja sem látta az eszközt. Pontosabban látta, csak éppen nem ismerte fel, hogy 64 GB-os... mint amikor az egész partíciótábla sérült, vagy rosszul van megformázva.
A legfurcsább viszont az, hogy otthon a számítógépemre és a SONY tévémre kötve is ott vannak rajta a file-ok, amiket rámásoltam.
Van bárkinek bármi ötlete, hogy merre induljak? (Azért is, mert a tévé alapos tesztje még hátravan, ahhoz viszont az USB kulcson lévő fájlokat látnia kellene végre a cimborám tévéjének!)
Köszönöm előre is a segítséget!
-
marilllyo
veterán
Kipróbáltam egy "half-SBS" 3D samplet az ec780-nal. A 3D hatás ok!
Azt vettem észre, hogy a világos részek vibrálnak.
Na most a szemüveg nem egy nagy szám. (Kettővel feljebb a kép) Az elem is lemerülőben van.
Lehet az elem az oka? Vagy a szemüveg sz*r, vagy ez ilyen.
Továbbá a Full-SBS-t nem mószerolta össze. Maradt egymás mellett a kettő. -
AL
addikt
Szia ! Próbáld meg mindkét készüléken kikapcsolni ezt Viera vezérlést, majd ismét párosítani őket . Ha a menüben látod a párosított eszközöket, akkor ott is ellenőrizni kell . Emlékezetem szerint párosítás után a csatlakoztatott eszközöknek kikapcsolt állapotban kell lennie, majd a TV távjával történő bekapcsolás után működnie kell mindennek. Üdv.
-
simico
aktív tag
Érdekes problémám van az új TX-50EX700E tévével. Van egy Samsung HW-K450 soundbar ami a korábbi TX-L37ET5E tévével tökéletesen működött HDMI kábellel. Lecseréltem a tévét, ugyanúgy összekötöttem a HDMI ARC csatlakozón keresztül a soundbarral ahogy a korábbi tévé is volt.
A tévé bekapcsolásakor a következő történik:
- tévé bekapcsol
- soundbar is automatikusan bekapcsol, ezalatt pár másodpercig a tévé a saját hangszóróján adja a hangot
- a hang a bekapcsolt soundbaron kezd el szólni, eddig rendben is volnánk, DE!
- néhány másodperc után megint a tévé saját hangszórója szól a soundbar helyett
- aztán ismét a soundbaron jön a hang.Tehát bekapcsolás után tévé -> soundbar -> megint tévé -> végül ismét soundban a hang forrása. Mintha a tévé visszavenné a hangot a soundbartól bekapcsolás után. Emiatt kb 15 másodpercig, amíg ez a móka zajlik a tévé és a soundbar között, nem lehet normálisan hallgatni a tévét.
Van valakinek ötlete, hogy mi a fenéért van ez? Átolvastam mindkét eszköz használatiját, de ugye pofonegyszerű az egész: egy megfelelő HDMI kábelt kell mindkét eszköz HDMI ARC jelű csatlakozójába dugni, ennyi. Ne igazán látok semmi beállítási lehetőséget a tévén erre vonatkozóan. A kábel HDMI 2.0 high speed with ethernet. A régi Panasonic tévével tök jól működött ugyanez a felállás.
-
marilllyo
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
És akkor full sbs?
Milyennek érzed a 3D "képességeit" a TV-nek.
Össze kell ezt a szemüveget párosítani a TV-vel vagy csak bekapcs és megy a dolog? -
marilllyo
veterán
Ez működhet EX780-nal?

-
Roll1983
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy TX 58EX700E tévét. 4k-s filmeket nézek rajta külső HDD-ről. Eddig simán bele tudtam tekerni a filmekbe, de tegnap óta nem működik, hiába nyomkodom a gombot, csak áll a kép. Ugyanazokról a filmekről van szó, amibe eddig simán beletekertem. Szoftverfrissítés nem történt, mert nincs engedélyezve. Van erre valami ötletetek? Amúgy szoftverfrissítés részeként frissül a beépített media lejátszója is? Köszi!
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
A 3D miatt szerettem volna kisírni egy utalványt, de hát sajnos nem jött össze. Talán ha még három hónapot rászánok, hogy izmozzak velük ezen, akkor lehet, hogy összejön, de ennyi türelmem már nem volt... Ha összejött volna, akkor vettem volna egy 58DX900-at vagy egy 58EX780-at, és még némi pénzt is visszakaptam volna. Mindegy, most már próbálok nem hátranézni, végül is így sem történt azért tragédia.

-
marilllyo
veterán
Ex780 bármely aktív 3D szemüveggel működik? Vagy van különbség szemüvegek között is?
-
kezo0
addikt
Jó lenne tudni, mit jelentenek a rendszerinformáció egyes sorai.
Ezt még az első napon mutatta:

Változás a 4-es és 8-as sorokban van. A számok alapján arra tippelek, hogy az Állapot4 első karakterei az üzemórákat jelzik, a második karaktercsoport pedig tán a bekapcsolások számát.
De vajon mit jelenthetnek az Állapot8 első és második karaktercsoportjai, amelyek szintén változtak? -
kezo0
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Sok újdonságot nem tudok mondani, kezdem megszokni... De az beszédes, hogy szinte minden műsor(forrás)nál kényszeresen piszkálgatok valamit a képbeállítási menüben, mert nem érzek valamit tökéletesnek.
És hiányzik, hogy nem tudom a tévét hangutasítással bekapcsolni, mert azt nagyon megszoktam az AX800-asnál.
A másik dolog, ami még hiányzik, hogy a régi tévén a GUIDE gombot nyomogatva kétféle módon lehetett megjeleníteni az EPG-t: nem csak úgy, hogy az x tengely mentén van az idő és az y tengely mentén a csatornák, hanem felcserélve is. Ez sokszor könnyebb navigálást tett lehetővé. Okos megoldás volt, amit az új készülék nem tud már.
-
-
kezo0
addikt
Hát ez meg hogy...?
Plazmatévé a Videopart kínálatában: Panasonic_TX-P65VT30E
Hírlevelükben is szerepel. Vajon hány db van belőle? Egy?
-
AL
addikt
Szia! Nekem is ilyen készülékem van . Szerintem jól jártál. Nagyon szépek a netes ( YT ) 4K természetfilmek rajta és sok más készülékkel ellentétben, ezen HDR megjelenítéssel is láthatóak YT filmek. Ezt is támogatja a TV . Sok örömet kívánok hozzá ! Megszenvedtél érte. Üdv.
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Gondolkodtam én is, hogy esetleg elpasszolnám, és vennék helyette EX780-ast, de nálam nem fér el a 65"-es méret, csak az 58"-es, abból pedig szépen lefogytak a készletek, szóval elég kockázatos lenne ebbe belefogni. Mert mi van, ha addigra, amikorra esetleg megvenné valaki az OLED-et, már pont nem kapnék 780-ast... Akkor ugye két szék között a pad alá... Es hát azért elég nagy elkótyavetyélése is lenne ennek a vadiúj OLED-nek, ha rögtön eladnám csökkentett áron, csak azért, hogy vegyek egy új LCD-t, amiben meg újonnan is lehet minden hiba, ami az LCD-vel együtt jár, és akkor azt is rögtön lehetne cseréltetni, vagy belenyugodni, hogy ez meg ilyen... Az az igazság, hogy kissé elegem van már ebből a fél éve tartó hercehurcából, amivel az AX800-as szervizeltetése, aztán meg a csereprocedúra járt, szóval arra jutottam, hogy próbálom inkább megszeretni az OLED-et, és a pozitívumaira koncentrálni.

-
sakal83
addikt
Enyhe vigasz lehet de sajnos en is igy jartam. Volt egy 2014es pana tvm amit csereltem. 1;5 evig kerestem a melto utodjat kb 10-20 kozotti tv szemelyeben. Rossz volt latni hogy egyre rosszabbak lettek a panak is. Egyedul az ex780 volt hasonlo minosegu. Sajnos elotte volt egy oledem es olyan szinten megszoktam a feketejet es a betekintesi szoget hogy bar az elozoeken tul mindenben jobb volt de visszavaltottam oledre. Es en is ereztem a 3 col hianyat. De legalabb a tvk palettajan a legjobbat kaptad. Es tenyleg vigyazz az oledrol lcdre valtassal mert hianyozna ha kb egy honapot hasznaltad mar

-
sakal83
addikt
Orulok hogy nem teljesen negativ a velemenyed. Es annak is hogy az en negativ tapasztalataimat is erzekelted az oleddel kapcsolatosan. En epp a skalazas miatt csereltem vissza a 4ks oledemet fullhdra. Borzalom volt es volt szerencsem osszehasonlitani egymas mellett. Nekem is jobban bejott az lcd mozgasa es mintha elesebb lett volna a kep lcdn. Amiben jo az oled az a betekintesi szog kontraszt es ezaltal a szinek. Szerintem erdemes lehet bekalibraltatnod az oledet. Illetve most van 500kert 65ex780 5 ev garival. Siman elpasszolod az oledet ennyiert ha esetleg az jobban bejonne a 3d es meret miatt. Volt ex780anam. Jo tv.
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Szia, megjött, igen, még hétfőn, és mostanra nagyjából sikerült is beállítanom a főbb dolgokat rajta.
Szóval akkor pár szó a cserekészüléknek kapott 55EZ950E-ről.
Először is, sajnos nem kevés az a mínusz 3 inch a képátlóban. Láthatóan kisebb a kép, mint az 58AX800-asé volt, de majd idővel biztosan halványul a régi emlék, és megszokom ezt a méretet... És igen, sajnálom a 3D elvesztését is.

Ami szuper, az az OLED színei, ez vitathatatlan, de ezt úgy nagyjából lehetett is előre tudni. És hát a 4K HDR-es anyagok is fantasztikusak – bár jelzem, itt annyira fénylenek, ragyognak a fehérek, hogy az már szinte bántó a szemnek. Pl. a feliratot emiatt konkrétan sárgára is állítottam az egyik filmnél, amin próbálgattam tesztelni.
A feketék valóban feketék, de most is azt mondom, hogy e téren az AX800-as sem vallott szégyent. Sőt, egyelőre keresem azt a beállítást, amivel a sötétebb objektumok nem „csukódnak be” szinte teljesen, annyira, hogy ne lehessen kivenni semmilyen részletet pl. egy férfi sötét zakóján. (A képbeállításokat egyébként a szokásos lengyel yt-os videó alapján végeztem el, amiben kalibrált értékeket mutatnak végig – de tudni kell, hogy a legtöbb paraméter olyan a képbeállító menüben, hogy a változtatása, ki- bekapcsolása nem okoz drasztikus változást. Szóval a jelenlegi beállítás látható végeredménye csak minimálisan különbözik attól, amilyenre gyárilag be volt állítva a “Professional 1”-nek nevezett képmód.)Természetesen nincs felhősödés, dirty screen effect, oldalsó bevilágítás, és cimbalomszögből nézve is megtartja a színeit a kijelző, ez mind az OLED mellett szól. Ugyanakkor pl. kicsit gyengébbnek látom a UPC kábelen jövő adások felskálázásának a minőségét, mint ahogy azt az AX800-as oldotta meg. Vagy csak jobban kihozza az OLED, ha nem tökéletes a képminőség, pl. az egyes csatornákhoz hozzárendelt sávszélességből adódóan, nem tudom...
Focimeccsnél pedig valahogy tényleg furák a mozgások. Nem azt mondom, hogy csíkot húz a labda egy lövésnél, de valahogy kevésbé kontúros, mint az LCD-nél volt. A nagytotál képeken pedig túlzottan „lágyak” a pici játékosok körvonalai, ezek egyértelműen élesebbek, határozottabbak voltak a régi tévén. Összességében is elmondható, hogy az OLED képe valahogy „lágyabb”, és ezen nem is nagyon tudok semmilyen beállítás módosításával változtatni.
Tehát vegyesek az első benyomásaim, de nyilván máshogy értékelném az EZ950-est, ha nem egy AX800-as lett volna előtte, hanem egy valamivel gyengébb LCD.Végezetül még annyit, hogy tegnap jártam egy MM-ban, ahol épp az aktuális VB-meccs ment kb. 20 különböző tévén egymás mellett, és az EZ950-es képe egyértelműen kenterbe veri mindet, szóval így kell érteni a focimeccs megjelenítésével kapcsolatos fanyalgásomat. De ebben bizony egyértelműen jobb volt az AX800-as.
-
wierra
senior tag
válasz
marilllyo
üzenetére
Egészen kalandosra sikerült a szolúsön.

Legalább nem kellett új kanyarokat futnod az alternatíva kitalálásával kapcsolatban.
Én 380-ért vettem az 58"-osat. Rá ~1 hónapra beakciózták 330-ra.
Szerintem akkor mindenkinek az édesanyja csuklott egy párat, mert nem voltam nagyon ideges.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
50k-ból jópár PS game kifutotta volna.
-
Talala
senior tag
Üdv! Van egy Panasonic TX-50DS630E TV-m. Van rá mód hogy a tv bekapcsolásakor egyből a tv adás jelenjen meg és ne a kezdőképernyő elnevezésű "csoda"? Sehol nem találtam róla infót

-
marilllyo
veterán
Persze mondhatnánk, hogy várhattam volna hisz 300-ért már nagyon nem volt deal ez a TV. De igazából ebben a méretben semmit nem találtam. Az idei fx széria ~380 ... és ha jól tudom érdemben nem jobb. Amiért e-mellett maradtam az az, hogy mivel volt alkalmam próbálgatni és tesztelgetni...a hibákat leszámítva maximálisan elégedett voltam vele. PS4 pro-val tökéletes. Felhősödés van ugye de az általam helyesnek ítélt színbeállításokkal egyáltalán nem látszódott...egyébként úgy a pixelhiba sem...
-
marilllyo
veterán
Hát a sztori érdekes volt. Ha nem baj elmesélem...
Szóval ügyintéző kisasszony mondta, hogy vigyem vissza MM-be és visszaadják az árát.
Zalai révén körülményes. Zalaegerszeg ugyan itt van... 35 km-re és ez az átkozott doboz sehova nem fért be. Futárt küldtek volna érte, de olyan összevissza dolgozunk, hogy lehetetlen lenne egyeztetni egy időpontot amikor tuti itthon vagyok.Ugye ilyen készülék online már nincs de szerinte van/volt még a Mamut-ban és Szegeden.
Egyik ismerősöm épp BP-n járt egy nagyobb autóval úgyhogy azt mondta, ha leinfózom, hogy tutira van és nem falsra megy be akkor elhozza.
Mamutot telefonon elérni képtelenség. A TV osztályt legalábbis. Vevőszolis felveszi... nálunk ez a típus már elfogyott.
Oké... akkor Szeged...
vevőszolis :"nálunk ilyen tv nincs már egy darab se...de várj idehívom a TV osztályos kollégát"...
Tv-s kolléga: Persze van még 2 bontatlan.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó akkor újra Bp...továbbra is sikertelenül. Felhívtam pár pesti ismerőst hátha valakinek útba esik és szerencsémre találtam is egyet. Bemegy...megkérdezni "persze van még 3 bontatlan".
Jó oké...ismerősünk el is ment és hozott egyet. Vagyis elvitte magával Kecskemétre mert ott lakik...majd onnan valahogy idejut.
A gond, hogy ugye boltban már nem az akciós ár volt. És ha ott veszed 14 nap sincs csak 3 az elálláshoz.
Hogy jó vétel volt e? Így? Szerintem már nem... ráadásul ezzel ha nem is 19-re de mondjuk 15-re húztam lapot, ugyanis ha ezzel gond van akkor már megy a rendes gariztatós procedúra.
A "hibás" készüléket visszavittük zegre. Alaposan lefóliáztuk mert kilógott a kocsiból a doboz vége és mivel zuhogó eső volt (pénteken ugye) gondoltuk ne ázzon szét a doboz mert még azt is ránkverik.
MM-es csaj ZEG-en jól lecs*eszett, hogy mi a francnak fóliáztuk be mert neki ezt most így szét kell bontania....
Köszi..
-
salapp
addikt
Hogy a pozitív dolgok is említésre kerüljenek:
Nagybátyámnak sikerült az 5 év garanciát regisztrálnia, pedig egy héttel túllépte a 30 napos határidőt. -
Piftuka
veterán
"Ha üzletben vetted, akkor 3 napon belül hiba esetén hozzájuk kell fordulni, Netes vásárlás esetén ez ? nap "
Az internetes vásárlás esetén is 3 nap ez a határidő. (Nem keverendő össze mindez a hibátlan termék kapcsán kötelezően biztosított 14 napos elállási joggal!)
A törvény szerint egyébként a 3 napon túli meghibásodás esetén nem vagy köteles a garanciális szervizt hívni, hanem intézheted az egészet a forgalmazón keresztül is. (Bár érdemesebb inkább mindjárt a szervizt hívni.)
Egyébként 10 kg feletti terméket úgyis háznál javítanak, vagy ha arra nincsen mód, a saját költségükre szállítják el megjavítani.
-
-
salapp
addikt
Tudja valaki, hogy az 5 év kiterjesztett garanciát 30 munkanapon vagy naptári napon belül lehet regisztrálni?
(A szabályzatban a 30 napról egy szó sem esik, csak a promóciós honlapon van egy szürke dobozban szöveg róla). Nagybátyám lehet, elfelejtette még regisztrálni az övét és május 25 a vásárlás napja. -
AL
addikt
Szia ! Remélem sok örömed lesz benne, a regisztrációt ( a Panasonic oldalán ) ne felejtsed el, csak akkor lesz meg az öt év . Ha üzletben vetted, akkor 3 napon belül hiba esetén hozzájuk kell fordulni, Netes vásárlás esetén ez ? nap ( nem tudom pontosan ) , ezután a márkaszervízhez kell fordulni . Üdv.
-
cserix
tag
Most rendeltem meg a Panasonic TX65EX703E-t (edigital). Az android nem a barátom. Az 5 év garancia viszont sokat nyomott, hogy e mellett döntöttünk. Remélem nem lesz vele semmi gond, így az edigitallal sem kell majd kapcsolatba lépnünk. Gyári garancia gondolom azt jelenti, hogy nem az üzletben kell intéznem a szervizelést. Ha megjön és beüzemeltük írok pár sort majd ide. Kíváncsi vagyok milyen lesz a plazma után.
Köszönöm a segítséget!

-
sakal83
addikt
válasz
modflow
üzenetére
Igen. Az lcdk kivaltkepp a va panel hatranya szintorzulas ha nem szembol nezed. Az ips jobb de az se az igazi. Ezert is ajanlom sok esetben akar a fullhds oledet hetkoznapi hasznalatra. Mert sokszor az ember oldalrol nezi a tv jarkal stb. A kontraszt es a betekintesi szog nagyon fontos. Kimondottan idegesito volt hogy parom szemben en kozvetlenul mellette mas kepet lattam egy felsokategoria 400ks lcd tvn... pont leszarom a 4kt mikozben torzul a szin...

-
modflow
veterán
Az EX780-amon most a VB alatt lettem arra figyelmes, hogy mennyire sarokpont a betekintési szög.
A fű teljesen más színű zöld, ha mondjuk vízszintesen 45 foktól megyek oldalra....
Ez normális???Mondjuk full középről szemből se azt a ragyogó zöld szint látom.
Ti milyen beállítást használtok?
-
cserix
tag
válasz
Piftuka
üzenetére
most aztán jól megkevertetek....
Egyébként most jöttem az MMból. Megnéztem a Sonyt. Panasonic meg egy db sem volt kirakva, hogy össze lehetett volna hasonlítani. Eltűntek....
Erre a képernyő tükröződésre tudtok valami infót.
Utálom ha magamat jobban látom a TVben mint a műsort. -
Piftuka
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
Egyetértek veled.
Sok év után váltani, nyilvánvalóan ismét hosszabb ideig tervezve az új készülékkel... A SONY XE8505 ugyan szignifikánsan drágább, de azon a határon belül van, amit cserix fórumtársunk megadott.
Viszont egyértelműen jobb vétel a 10 bites, 120 Hz-es paneljével, jobb mozgásmegjelenítésével, valamivel jobb fényerejével.
Nem beszélve arról, hogy százszor vevő barátabb az Euronics, mint az Edigital.
-
AL
addikt
Szia ! Ilyen nagy méretben nem láttam még működni, de árban nagyon jó. Szerintem neten vásárold és akkor, ha valami nem tetszik benne ( hiba, felhősödés , stb ) könnyebben visszaküldheted. Ezekre most regisztrálás után 5 év a garancia . Az előttem válaszolóhoz hasonlóan Én is azt mondom, hogy a Sony 8505 - ös jobb, csak az Androidot nem mindenki szereti és egy kicsit drágább is, de azért egy összehasonlítást megérne, ha ráérsz.
Üdv. -
Piftuka
veterán
válasz
matyifej
üzenetére
A félreértések elkerülése végett a fenti hozzászólásom nem a Panasonic kiterjesztett garanciára vonatkozott!
Hanem az Edigital áruházra. Persze... jó árak vannak, és ha olyan szerencsés vagy, hogy nem hibásodik meg a termék, amit vásároltál, akkor jellemzően nincsen probléma. Hanem aztán amikor hozzájuk kell fordulnod garanciális ügyintézés végett...
Egyébként bizonyos termékeket hajlamosak meghirdetni, "nagy akciókban", karácsonyi "roham" során, aztán különböző okokra hivatkozva, még az előre fizetés ellenére is 1-2 hónap múlva szállítják le.
Ezen kívül az ügyfélszolgálatuk hozzáállása is gyalázatos.
Mindezeket itt a fórumon a "Garanciális ügyintézésekkel foglalkozó témában" el lehet olvasni.
Valamint "szép" történetek olvashatóak a "Tékozló Homár" blog oldalon is.
-
AL
addikt
Szia ! A tavalyi LED Panáknál ez a minőségi sorrend : Szinte a felső kategóriába tartozik és legjobb EX780 , ettől gyengébb az EX700 - 703 és talán alapnak számít az EX600- as sorozat .Mindegyikről sok véleményt találsz itt , a Pana topickban és az áruházak oldalain is . [link]
A legjobb egy egy kicsit drágább [link]
Az MM - nél érdemes az üzletekben érdeklődni, mert a netáruházban nem jelzik.
Az utóbbi hetekben rengeteget eladtak ezekből . Az Edigitálnál is néha csak órákig van, érdemes telefonon érdeklődni. Üdv. -
cserix
tag
Sziasztok!
Régi Panasonic plazma TV-met szeretném lecserélni. Semmi gondom nem volt vele, így továbbra is maradnék ennél a márkánál.
A harangöntéshez lehet jobban értek mint a TV-khez, ezért kérném a segítségeteket. Milyen TV-t vegyek? 55-60-65" jöhet szóba és a keret kb. 350eFt. Van olyan széria, amit kerülni kell? Létezik olyan TV, aminek matt a képernyő felülete? Nézegettünk TV-ket a MMban, de nem láttam olyat, ami "matt" lett volna.
Minden infót előre is köszönök. -
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Valóban jó ár...
Csak aztán nehogy "sírás legyen a vége", amikor a termék meghibásodik, és a garanciális ügyintézés során a vásárló az ott jellemző "korrekt" hozzáállással szembesül...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Downsampling
üzenetére
Hát még a 65-ös:
[link] -
AL
addikt
Sziasztok ! Ha Valaki szeretne venni Panasonic 50 ex 700 - ast most ismét kapható : [link]
Üdv. -
matyifej
tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Koszonom mind a kettotoknek a valaszr. Egyebkent nagyon szep kepe van, szerintem elfogadom igy. 5eves gyari garancia most ugye vonatkozik ra, ha nagyobb gond lesz vele akkor meg haztol hazig futar viszi hozza ha minden igaz. Teljeskoru ez a gyari garancia 5 evre, jol tudom?
-
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283
üzenetére
Ok.
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
Downsampling
üzenetére
A MM egy más kategória szerintem. Elhiszem, hogy normálisan álltak a dologhoz.
A Videopart kft. sajnos egy más kategória. Annak idején amikor visszavittem a tv-t 14 napon belül, közölte velem az üzletvezető a Westendben hogy "A piszok pöttyök miatt nem venném vissza, mert nem hiba, de kénytelen vagyok mert neten vette. Mindegy majd eladom másnak újra" Ennyi. Ez a Panasonic magyarországi márkakereskedése. Itt tartunk.
Úgyhogy örülj ha soha nem kell az 5 év alatt szervizeltetned a tv-det, mert nem biztos hogy olyan könnyű lesz a "harc" a Videopart kft-vel mind a MM-al.
ui: Én addig kardoskodtam amúgy a Panasoniccal, amíg ki nem jött egy mérnök a központból és helyszíni jegyzőt vett fel a bogárról és így nem kellett bevinnem a szervízbe. Úgyhogy szerintem eléggé megharcoltam az igazamért, de még ez sem elég ahhoz, hogy a pénzt visszaadják.
-
Downsampling
senior tag
válasz
matyifej
üzenetére
Szerintem az a helyzet, hogy az E600, E633, E700 és E780 szériák erősen kifutóban vannak, amiben ugye a focivébének is komoly szerep jutott. Ezért nagyobb eséllyel foghat ki az ember demó, vagy már egyszer eladott (és elméletileg javított) készüléket. Tehát, ha pl. visszaviszed, jó eséllyel megint egy ilyen példányt kapsz, ha egyáltalán mg tudnak mit adni. De egyszerű paraszti logika szerint csak akkor van esélyed arra, hogy hibátlan tévéd legyen, ha mégis megpróbálod. Így sem biztos a történet, de ha meg sem próbálod, akkor zéró az esély.
Szerintem... -
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283
üzenetére
Ez a te döntésed. Én leírtam, mit tennék. Mert kérdezted.
Amúgy az egész történetben a kulcs, amit többször is leírsz: "ezt is benyeltem".... Ha mondjuk egyszer el akarod majd adni, nemhogy jóval alacsonyabb áron nem tudod eladni, hanem sehogy.
Én a mostanit a MM-tól rendeltem, de már rendelés előtt összevesztem velük. Annyira, hogy az eredetileg ígért 10-14 nap helyett a harmadik napon már itt volt a tévém. Igen erősen akciós áron vettem, de mivel nem a paraméterekben leírt talppal szállították (ami nekem nem jó, mert sehogy nem tudtam úgy a tévét rögzíteni), az általuk kiküldött elégedettségi kérdőívükben erősen kiosztottam őket. Erre felhívott egy ügyintéző a központból, hogy miként tudnák kijavítani a sorozatos hibáikat. Elmondtam. Ez után már csak két emailt kellett írnom, a másodikban már csak a számlaszámot, amire visszautalhatták a vételár egy részt, de a tévém maradt, ugyanúgy öt év garival. Igaz, kellett vennem kb. 15 ezer forintért hozzá egy megfelelő univerzális talpat, de nem hagytam őket.
Tudom, focivébé van, kell a tévé, meg minden. Én sem biztos, hogy most azonnal kezdenék vacakolni ezzel (bár engem nem érdekel a foci), de a garis időn belül biztosan nem hagynám. Amíg mondjuk egyéb problémái lesznek... De te tudod. Akkor viszont fogadd el, hogy ez van, és nem érdemes újra és újra idehozni ezt az esetet.
Mondjuk amilyen hosszan mindezt leírtad ide, már két panasz-email is kijött volna belőle... (az egyik mondjuk a Fogyasztóvédelemnek címezve) -
szigpet8283
csendes tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Teljes mértékben igazad van, hogy hibás,de az a helyzet, hogy ez már a 3. csere tv-m. Én pénzt akartam visszakérni, de a Panasonic nem volt hajlandó belemenni, így sikerült ezt a tv-t kapnom.
Nekem egy 40CS630-asom volt, amit 2 éve vettem. Fél évre rá bejutott egy bogár a kijelzőjébe, amit bejelentettem a szervízben. A tv-t bevették majd 30 nap után közölték, hogy a megrendelt kijelző "sajnos" összetörve érkezett, így további heteket kell minimum várnom, mire lepapírozzák, hogy kell egy másik kijelző a törött helyett. Begurultam és írtam a Panasonicnak, hogy én nem várok tovább és kérem vissza az árát vagy cserekészüléket kérek. Erre felajánlottak egy csereutalványt, amit beválthatok a Videopart Kft. boltjában. A Videopart kft-t nem érdekelte a csereutalvány hanem rögtön egy ugyanolyan típusú CS630-at adtak, ami ugye már 1,5 éve nem volt forgalomban. Azt állították hogy zsír új tv. Gyanakodtam, de elfogadtam, mert kellett a tv.
Otthon vetem észre hogy 2800 üzemórás az "új" tv amit kaptam. Ismét lenyeltem a békát és használtam kb. 1 évig, amikor is újabb 2-3 db bogár bejutott a kijelzőbe. Ekkor jutottam el oda, hogy ismét írtam a Panasonicnak, hogy kérném vissza a tv árát, mivel ugyanaz a hiba már 2.-szor ismétlődik meg.
És itt kezdődött a több mint 1 hónapig tartó levelezés a Panasonic ügyfélszolgálatával.
A tv árát semmiképpen sem akarták visszaadni. Először felajánlottak egy 40ES520-at, amire mondtam hogy nem kell, majd "nagyvonalúan" (Videopart így mondta telefonba) egy 40EX600-at.Azt sem fogadtam el, mondtam, hogy nekem edge ledes kell és a 40EX633-om az megfelelne.
Erre megkaptam ezt a tv-t, amit 2 hétre rá kihoztak.
Hozzáteszem, hogy ennek a tv-nek a képe nincs olyan jó mint a korábbi 120 hz-es 3D-s CS630. Valamint ebben is megjelent egy pixelhiba szerű, de inkább piszokpötty a jobb felső sarokban kb. 3 nap használat után, valamint standby üzemmódban kicsit sípol a tápja és produkálja a wifi egysége a leírt fura hangot.
Úgyhogy ezek után már semmi kedvem se levelezni, se hadakozni senkivel. (Lehet hogy használom mondjuk 1 évig utána előfordulhat hogy komolyabb baja lesz és viszem a szervízbe. max gari lejárat előtt beviszem hogy zörög a wifi.)
Arról már nem is beszélve hogy annak idején a CS630-at 5 éves garival vettem, de ugye ez alapból ugrik amikor cserélik a készüléket, úgyhogy erre is most csak 2 év garim van.
Röviden ennyi.
-
matyifej
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem a Media Marktba egy 55EX633E-t. Megneztuk ott, nem talaltam rajta hibat, hazahoztam (100km Pesttol). Ma reggel tesztelgettem sima feher kepen, adassal, ps4-en. Amit eszrevettem, hogy a kep szeleinel vegig a kava menten fel centis picit sotetebb atlatszo resz van. Olyan mintha picit sotetebb lenne ott a kep. Valamint talaltam rajta 4 halott es 1 zold pixelt, ahogy a feher hatteren szemezgettem. Nyilvan ezek a pixelek tavolabbrol nem latszodnak. 3 napom van hibas keszulek visszajuttatasara. Valaki tapasztalt hasonlokat? Ez normalis? -
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283
üzenetére
A tévéd egyértelműen hibás. Akár kábelt dugsz rá, akár külső médiajátszót használsz, nem a hibát orvoslod, hanem csak elfeded! Mivel a készülék megvizsgálása nélkül nem lehet tudni pontosan, milyen alkatrész a hiba forrása, így még az a veszély is simán fennáll, hogy ez a helyzet tovább romlik, esetleg más is meghibásodik! Én a helyedben - akármennyire is kényelmetlen - szervizt hívnék.
Vettél egy készüléket, aminek egy része nem működik megfelelően, vagyis a tévéd eleve nem is ér annyit, amennyit kifizettél érte. Ezt kell nap mint nap lenyelned, még akkor is, ha nem a wifit használod. Én nem tudnám ezt lenyelni, de mások vagyunk. Ha jól sejtem, még simán garis a tévéd, tehát ez pénzedbe nem kerül, csak nyilván nélkülöznöd kell egy időre.
Ahogy írtam, nekem EX700E-m van, és amióta megvettem (kb. egy hónapja) a tegnapi kábeles próbát kivéve csakis wifiről használom, de még sosem hallottam a tévétől furcsa hangokat. Semmilyet.A sebességproblémára visszatérve: ott valóban hozhat javulást a kábeles kapcsolat, illetve a külső médiajátszó, de ha nem ragaszkodsz az UHD anyagokhoz már lassú memóriakártyához (mert gondolom, ha nem a tévébe dugod, hanem egy hálózati médiaplayer-be, ez akkor is ugyanígy fennállna), akkor a tévé médiajátszója is jó lehet. De mivel azt írtad, hogy kábelen is csak 100 Mbit/s a sebesség (ami megerősíti azt, amit én írtam, hogy a tévének bizony nincs gigabites LAN portja), akkor a 100 Mbit/s feletti sebességhez bizony USB-s eszköz kell, mégpedig - ha jól számolom - USB3-as.
-
wierra
senior tag
válasz
szigpet8283
üzenetére
Külső mediaplayerrel.
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Na megnéztem kábellel. Wifivel 80 Mbit-et mértem, kábellel 100-at ugye.
Viszont rájöttem mi adja ki a furcsa sercegő, morajló hangot Youtube vagy DLNA-ről való lejátszás közben. Ezt úgy kb 30-as hangerő alatt lehet hallani és minél nagyobb a lejátszott fájl bitrátája annál jobban hallható.
A WIFI vevőegysége a tv-nek, mert ahogy átváltottam kábeles kapcsolatra abbahagyta és tök csendben van.
Amúgy megfigyeltem közelről és akkor ezek szerint azért van kb winchester töltéshez hasonló szakadozó hangja, mert ahogy tölti az adatokat amik jönnek wifin keresztül. Ha 4K videót indítok el pl Youtube-ról akkor hallani a legjobban, mivel ugye az a legnagyobb méretű.Igazság szerint nem tudom mit csináljak, mert engem azért zavar, csak most emiatt beküldeni szervízbe nincs kedvem, inkább lehet rádugom az 5-6 m kábellel azt annyi.
De azért valahol mégis zavar. Biztos valami filléres alkatrész adja ki a hangot a wifi vevőjében.
Szerintetek valamivel lehet próbálkozni, hogy megszűnjön? -
Vadasz1
tag
Sziasztok kapok egy Panasonic VIERA TX-48CW304 tv-t,ez még mennyire megbizható az lenne a kérdésem, hogy mindig tv kártyás vagyok és ebbe beletudom rakni?,ps4-hez mennyire jó választás ,köszi.
-
junior11
veterán
válasz
Downsampling
üzenetére
Tudtommal még a jóval drágább modelleken is az, más gyártók esetében is.
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Köszi! Hát tényleg fura. Hát akkor az enyémen is biztos csak megabites a LAN. Megnézem kábellel majd, hogy változik e valami.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Úgy tűnik, hogy az én EX700-amnak csak megabites a LAN-ja. Ez mondjuk meglep.
-
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283
üzenetére
Akkor meg is válaszoltad a kérdést: egyszerűen sem a memóriakártya, sem a wifid nem tudja azt a sebességet, ami az UHD-hoz kellene. Mondom, vannak olyan FHD anyagok, amik már közelítenek a megabites sávszél határához. Az UHD-nál nem ritka a 150 Mbit/s! Sőt...
Nem tudom, hogy milyen LAN-ja van a tévédnek (az enyém EX700E, de ezen sincs jelölés), de mivel ezek ugye 4K-s tévék, feltételezem, csak van rajtuk gigabites LAN. Wifivel még akkor sem fogod elérni a szükséges bitrátát, ha fél méterre van a tévédtől (tapasztalat, nálam lényegében így van).
Próbáld meg kábellel!U.I.: ha olyan a routered, hogy eltérő színekkel jelöli, hogy gigabites vagy megabites eszköz van rádugva, akkor könnyen kideríthető, hogy milyen LAN-ja van a tévédnek. Az én routerem a gigabites eszközöket zöld színnel jelöli, a többit sárgával.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest