- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
attilav2 #2347 üzenetére
A /padavan-ng/trunk/romfs/ mappában már a trx összeállítására előkészített tartalom van, ott lehet hiába módosítod, szerintem kell még lennie valahol egy másik példánynak is. Az említett mappa ráadásul alapból üres, oda az első buildeléskor kerül csak tartalom, amit mellesleg a következő build indítása után majd törölni fog. Szóval az egy amolyan temp mappa.
-
woodworm
veterán
-
-
-
-
válasz
attilav2 #2305 üzenetére
Persze, egy régi laptopom van, az adatlapomon fent van a cuccok részben, de nekem tökéletesen megfelel. Szerencsére tudnék venni újat ha akarnék, de egyelőre nem érzem szükségét. Játszani soha nem játszom, lényegében csak böngészésre használom, meg néha egy kis zenehallgatás vagy videólejátszás, jelenleg talán ez az egy dolog ami érezhetően gyorsulna egy gép cserével, a padavan fordítás, de emiatt nem fogok 250k-t kiadni egy új laptopra.
-
-
válasz
attilav2 #2301 üzenetére
Sajnos ez ilyen. Próbáltam már 10.0-s Debian-on is, ugyanaz a hiba. 9-est virtuális gépre telepítettem Win alatt, de nálam az olyan lassú volt, hogy nem bírtam kivárni még eljut eddig, lelőttem és nyomtam az egésznek egy F8-at. De a 8-assal legalább tuti működik, abból most az utolsó van fenn, talán 8.11.1 ha jól rémlik.
-
válasz
attilav2 #2253 üzenetére
Közben olvasgatom a 4pda-t, más is belefutott azért, de alxdm-nek se nagyon volt rá ötlete.
-
válasz
attilav2 #2253 üzenetére
Annyira nem érdekel a dolog, mivel elsődleges rendszerként Windows-t használok, így majdnem mindegy, hogy másodlagosan milyen Linux van fent, úgyis ritkán használom. Natívan most a Debian 8 van egyelőre, de VirtualBox-ban megpróbálom még a 9-est is, hogy azon minden rendben van-e. Aztán lehet az fw forgatás marad virtuális Linux-ban Windows alatt, a natív részre meg visszateszem a Buster-t, másban úgysem volt vele eddig problémám.
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #2249 üzenetére
Legtobb kinai routerre letezik breed bootloader amivel masodpercek alatt ujrahuzhatod a FW-t. Van Lenovo D1-m, volt D2-m mindketton ment minden.
Erdekes mert a szallitas is eleg furcsa most kinabol, sokszor van amit irtal, de van jo par cucc ami meg 2 het alatt jott meg
A tapokat meg vagy csereled eu szabvanyra vagy berendelsz par ertelmes atalakitot es kesz. -
trance89
őstag
válasz
attilav2 #2246 üzenetére
Ha nincs szükség usb-re akkor nagyon jó opció a Xiaomi Mi Router 4A (gbit verzió) is, kicsit körülményesebb feldobni rá a padavan-t de a 128mega ramot és az usb-t leszámítva hardverileg megegyezik az R3G-vel
Ha szükség van NAS funkciókra akkor ezt ajánlanám: [Newifi D2]
Padavan által hivatalosan támogatott és egyáltalán nem drága, 512 ram ami szinte bármire elég -
-
suste
veterán
válasz
attilav2 #1831 üzenetére
Köszi a jó tippet, de 1000ft-ba volt az N65U, így ezzel próbálkoznék ;)
Nem fő routernek kell, arra van Dlink860-am.
Egyelőre 5 portos gigabit swichként üzemel, most is padavan van rajta (3.0.3.9-et ír ki).
Jó lenne majd később netradiót üzemeltetni vagy usb modemet. Gondolom samba csak megy alapból is.Ez az egész rendszer fura nekem openwrt-hez képest. Pl hova tudok saját weboldalt elmenteni? Vagy bármit? És hol tudok beüzemelni webszervert? Vagy ilyenekről ne is álmodjak
-
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #1723 üzenetére
Na lite theme packkal is leforgattam ugyanazt a konfigot, 12mb lett
Ugyanaz a két skin volt bejelölve, build config ugyanaz, a fájl átnevezős módszert vetettem be, a start.sh átírását komplikáltabbnak találtam. Közel 1mb méretcsökkenést lehet így elérniés úgy lett két lite skinnel 12mb hogy vpn-eket proxy szervereket bele zsúfoltam, ha ezeket kiagyom akkor még kisebb lett volna. El lehet gondolkodni egy friss transmission + webui fw-be forgatásán mostmár szerintem lehet neki helyet szorítani 57U és MiR3G-n, talán még a nano is belefér
-
válasz
attilav2 #1722 üzenetére
Huhh, most Windows alól írok éppen, de azt hiszem a ./start.sh script könyvtárában van egy /files mappa, és abban egy theme-pack-full.zip, és egy theme-pack-lite.zip file is. Én először úgy használtam, hogy a full file-t áthelyeztem onnan máshova, és a lite-ot pedig átneveztem full-ra. De később aztán megkerestem a start.sh scriptben, hogy hol hivatkozik rá, és a full-t mindenütt átírtam lite-ra, és akkor is azt használja. Előbbi nyilván egyszerűbb, ott nem kell a scriptet módosítani, az csak szimpla file átnevezés.
-
-
törölt tag
válasz
attilav2 #1710 üzenetére
Nem megy a hw nat openwrt alatt, csak szoftverből vitt 600-800 közt.
De nekem az archer c5_v4 másodlagos router most (75cm vastagok a falak, nem igazán terjed a wifi, igy kellet a szobába is router), AP -módban van most, az archer c2_v1 ami mindent intéz, openwrt azon is felejtős gigabites kapcsolathoz.
Most ilyen sebességgel hasit.
Ezt a sebességet hozza a c5_v4 is padavannal. -
válasz
attilav2 #1702 üzenetére
Köszi!
Még azért kell faragni rajta, a logó dolog nem tökéletes benne, jó lenne azt is megoldani, hogy menüben lehessen választani a tp-link logót, nem csak fapados módra felülírni az asus-t.
A router egyébként szerintem jó, bár nyilván ha valaki azon szeretne pl. transmission-t futtatni, akkor a 64MB RAM és az egy magos SoC miatt nem ez az ideális választás, de szimpla router feladatokra brutál jó vétel ennyiért.
-
törölt tag
válasz
attilav2 #1696 üzenetére
Torrent -re nem a routert használom, bele se forgattam a firmware -be. Openvpn, ddns és port nyitások müködjenek rendesen. Nekem csak ezek a fontosak. Minden másra ott a masterc... izé a szerver.
Az ssh meg lehet hogy csak nállam szar, a szervert se értem el a 22 porton, átraktam a 2222 -re és lás csodát, egyből elértem.
(#1692) vargalex Putty -ot használom ssh -ra, meg minden egyébre is. -
válasz
attilav2 #1696 üzenetére
Közben sikerült némileg előrelépni, már működnek a skinek. Jelen pillanatban vagy a tizedik fw-t forgatom már ma délután, mostanra minden benne van ami az itt közzétett utolsó fw-mben is volt, és mellette van skin is, sőt még maradt is hely, szóval most próbálom a második skint beletenni.
-
törölt tag
válasz
attilav2 #1685 üzenetére
Engedd már el ezt a kérdést. Köszönöm.
(#1684)
Mikor próbáltam tegnap akkor az a firmware már kb 1 hete fent volt a routeren és én is csak reagáltam egy hsz -re (#1665).
Ha akkor generál egy ssh kulcsot mikor bekapcsolom az ssh -t, akkor igazad lehet mert még abban a percben szerettem volna a putty -al csatlakozni rá.
Ha meg a 2 factory reset + újrainditás után akkor meg mennie kellet volna, mert 3-4 perc mire a webgui elérhető + az ssh bekapcsolása.
A log lehetne kicsit informativabb, mert bekapcsoláskor csak "dropbear[570]: Running in background" és semmi több. -
-
válasz
attilav2 #1663 üzenetére
A dropbear-t próbáltam én is, de amikor feltettem a kész fw-t, nem értem el SSH-n a routert, csak telnet-en. Megnézve konzolon a futó alkalmazásokat ps paranccsal azt láttam, hogy a dropbear mögött nem volt megadva portszám, pedig nekem úgy rémlik, hogy annak ott kéne lenni, legalábbis Tomato-s időkból, tehát a ps kimenetben valahogy így kéne kinéznie ennek a résznek:
/bin/dropbear -p 22Ehhez képest nálam csak ez volt...
/bin/dropbearPedig tényleg jó lenne a dropbear, azzal is lehetne nyerni ~1MB-ot OpenSSH helyett.
Nálad mit válaszol a ps | grep dropbear parancs?
-
válasz
attilav2 #1660 üzenetére
Ez OK, de a döntő többség még mindig Windows-t használ - megjegyzem elsődlegesen én is, a Linux-ot csak akkor indítom, ha kifejezetten abban van dolgom -, és ha már közzéteszem a firmware-t, akkor a lehetőségekhez képest próbálok minél több dolgot belepakolni, hogy minél többet hasznát vehessék a végeredménynek. És hidd el, sokkal többen keresik első körben a Samba-t, mint az NFS-t. Mellesleg az NFS szervert még éppen sikerült beletuszkolni a TP-LINK fw-be, szóval lehet választani is.
-
válasz
attilav2 #1582 üzenetére
Amúgy ezt a skines fw-t ki is próbáltad? Illetve melyik repóból fordítottad?
Csak mert én most tegnap óta próbálkozom, és Alexey repóból nem fordul le skinekkel a firmware C5-re, illetve ha le is fordul, nem működnek a skinek, meg sem jelenik a választó menüpont. Ha skinekkel fordítom, akkor többnyire egy hibaüzenet a vége...
/------------------------------------------------------------------------------/
libiconv/iconv.c:103:47: warning: missing braces around initializer [-Wmissing-braces]
/------------------------------------------------------------------------------/
Firmware: ERROR
An error occured during the compilation process!
Please copy the logs and then ask questions on 4pda!
Press any key to continue...
Rákerestem Google-el, ami ide vezet, de az itt írtak biztosan nem igazak, mert próbáltam olyan fw-t is fordítani kísérletképpen, amiből kigyomláltam már egy csomó dolgot, mint NTFS és HTTPS támogatás, Samba, FTP, SSH, VPN, SSL, és úgy általában minden opcionális dolgot tiltottam, amivel tuti felszabadul vagy ~3MB hely, és ezek után sem tudtam lefordítani 1 darab skinnel az fw-t, ami kb. 1MB helyet igényel. Szóval itt valami egyéb gond van, nem helyhiány. -
válasz
attilav2 #1631 üzenetére
Csak az ASUS logótól nagyobb, pont akkora mint az összes többi. Ha megnézed az fw-ben eredetileg benne lévőket, akkor láthatod, hogy csak az ASUS logó kisebb mint a többi. És igen, a css-be is bele kellett nyúlni, ezen kívül pedig még egy telepített entware-t szoktam másolni az /opt mappába, amiben van curl, htop, mtr, és midnight commander.
OK, beírtam.
-
törölt tag
válasz
attilav2 #1626 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs a Realtek switch -el.
A C5 v4 előtt egy C2 v1 gyári firmware -vel volt használva, azzal is hozta ezt a sebességet. abban is ez a switch van, csak egy régebbi generáció.
Igasság szerint nem volt anyira fontos a csere, csak egy kicsit volt bugos /nyitott portok hiába voltak nyitva, azt mégse. Csak következő újra inditással javult meg. Egy darabig./
DDNS gyatra lehetőségekkel.Ja. DDNS és padavan, van benne egy gigantikus korlátozás, lehet volt téma már.
Service Profile: custom (http basic auth)
URL path for update: <-- MAX 64 karakteres url -t lehet beírni. -->
Kicsit kellet mokolni hogy beleférjen aminek bele kell férni. -
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #1603 üzenetére
Ha egy prometheust el tudsz inditani akkor szépen sorjában is be tudsz másolgatni commandokat
De egyébként vannak előre feltöltve kész image-k is. -
trance89
őstag
válasz
attilav2 #1601 üzenetére
Igaz nem padavan de van még ez a lehetőség is: AsusWRT Xiaomi
Elvileg ugyanolyan jó alatta a wifi mint padavan alatt és a hw nat is megvan, gyári mediatek drivereket használ. Majd ha épp unatkozni fogok teszek vele egy próbát -
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #1592 üzenetére
Azért cseréltél openwrt-re mert nem volt 4 hete semmi update a source-n?
HW-nat tudtommal openwrt-n belül elég problémás dolog több routernél is.
Illetve a wifi mtk-s eszközöknél nagy eséllyel mindig jobb lesz padavanon, mert ott jobb driver van hozzá mint az openwrt-n belül. -
válasz
attilav2 #1590 üzenetére
A reset fw csere után kell, de mint mondtam is, én a magam részéről nem hiszem, hogy ez router hiba lenne, még kevésbé pedig azt, hogy firmware hiba. Sőt utóbbit kizártnak tartom, hisz engem is beleértve többen is használjuk azt az fw-t, amit Termi16 is feltett, és nem tapasztaltunk ilyet.
-
válasz
attilav2 #1583 üzenetére
Nyár van, uborkaszezon, szerintem nem kell még temetni. Egyébként meg OpenWrt-re akkor se mennék, ha két évig nem lenne frissítve, akkor maradok az utolsón és kész. Kb. pont ezért vettem második routernek az RT-AC57U-t, és nem pedig az RT-AC65P-t, mert utóbbira nincs Padavan csak OpenWrt. Meg a Xiaomi is azért lett, mert kellett egy jó HW NAT-os router, viszont az előtte ~10 évig használt Tomato által támogatott BroadCom alapú vasak közt nem volt ilyen, tehát váltani kellett, és ez az fw szimpatikusabb volt mint az OpenWrt, ami nekem sajnos sosem volt a szívem csücske.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #1579 üzenetére
Kicsit elírtam szóval a build configot itt tudod hanwckf alatt szerkeszteni:
/opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/MI-R3G.config -MI-3RG végig nagybetűkkel-
és ha minden lépést megcsináltál amit hanwckf írt, akkor a fw legenerálása:
fakeroot ./build_firmware_modify MI-R3G
De nagyon macerás a buildelés és néhány extrán kívül (pl nano és curl beleforgatható) nem tud többet az Alexey-nél, amit kényelmesebben konfigolsz a prometheusból. -
válasz
attilav2 #1539 üzenetére
Nem ismerem ezt a routert, így inkább ki is maradtam belőle, mert nem akarok senkinek rossz tanácsot adni. Utoljára ~10 éve volt TP-LINK routerem, egy 1043ND v1, azon próbálkoztam különböző OpenWrt verziókkal, de ott is ugyanez volt felállás, vigyázni kellett, hogy visszaállításkor nehogy bootloader-es firmware-t tegyél rá, mert akkor tégla lett belőle, és akkor nem volt még TFTP recovery sem.
-
szaboi6512
őstag
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #1546 üzenetére
Korábban is írtam, nem kell nyelvtudás a reghez és a belépéshez is, csak e-mailbe kell kikérni a belépőt.
Ha így se megy elküldöd a file linkjét és letöltöm ha kell.
Tp-link rec fájlVan prometheus topik is 4pda-n de ott is elsőnek a recovery megoldást írják padavan felrakására és csak utána lehet tovább flashelgetni rendes fájllal.
Szóval elképzelhető, hogy a prom se tudja fel flashelni a fájlt magától. -
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #1539 üzenetére
Gyakorlatilag csak egy tftp kliens letöltesz beállítasz rajta 3-4 adatot és bemásolsz egy fájlt egy mappába és ennyiből áll a flashelés. Nem nehéz, főleg mivel elég sok angol és talán magyar nyelvű leírást is találsz a témával kapcsolatban a googlen.
Ha az a 128kb-s file miatt gondolod, hogy nehéz, szerintem az csak egy kis "eltolást" add, hogy a megfelelő particióra kerüljön minden.
Egyedül amit még leírtak a fórumon amire talán érdemes odafigyelni, hogy 8 eres gigabit képes kábelt használj.
Más:
Valaki kép alapján meg tudna erősíteni, hogy ez egy v1-es ac57u?
Olvastam, hogy elvileg "h/w ver: A" akkor v1, de inkább megkérdezem -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #1511 üzenetére
Ja és amit még elfelejtettem írni hogy a hanwckf kód a Xiaomi új budget routerét a Redmi AC2100-at is támogatja:
https://github.com/hanwckf/rt-n56u/blob/master/trunk/configs/templates/RM2100.config
https://github.com/hanwckf/rt-n56u/tree/master/trunk/configs/boards/RM2100
Nem kizárt hogy ezt a RM2100-as board configot össze lehetne fésülni az alexey forrással és lehetne RM2100-ra is 101-es alexey fw-t forgatni így. -
trance89
őstag
válasz
attilav2 #1508 üzenetére
én inkább hagynám a francba ezt a kínai csodát, túl gyanús dolgok ezek
itt nagy valószínűséggel a rendszer küldözget adatokat vissza a ferdeszeműeknek...
az orosz padavan repókban azért jobban bízok, az utolsó Alexey fw (MOD verzió) nagyon jól teszi a dolgát, SSD-vel, Transmission-el tötögetve...Csak 1 kérdés? Miért olyan fontos hogy bont e a pppoe kapcsolat? Úgyis újra csatlakozik 1 percen belül. Nem az a lényeg hogy folyamatos legyen a kapcsolat?
itt nem pár sec-es dobálásról volt szó, napi legalább 8-10 alkalommal szakadt a kapcsolat és hosszú percekig nem jött vissza, megnézném ki az akinek ez megfelel... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged