- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
attilav2 #4548 üzenetére
Persze ez világos, mondom használtam régebben, de a tomato gui-t a licence miatt nem lehet használni, de annyira nem is érdekel a dolog, jó a padavan.
-
válasz
attilav2 #4546 üzenetére
OpenWrt-t nem szeretem. Régebben még TP-LINK WR1043ND-n próbálgattam, de nagyon nem fogott meg. Még a LuCI előtt volt a WebIf vagy mi GUI rá, az egy szimpatikusabb felület volt, aztán később Gargoyle-t használtam egy ideig, de mindig hamar elegem lett belőle.
Igen, Tomato csak BroadCom alapú vasakra van, és bár nemrégen elkezdték az AX ágat fejleszteni, azzal se haladnak sehogy se, szerintem kb. reménytelen is, hogy valaha lesz belőle valami. Jelenleg úgy áll a project, hogy az ASUS GUI alatt fut, amibe betettek 4-5 spec opciót a Tomato-ból, aztán itt ki is merült a fejlesztés. Már pedig amíg nincs rá Tomato GUI, addig semmit se ér az egész, ez ügyben viszont semmit sem tudnak ígérni a fejlesztők.
De nekem nem sürgős, a netem ugyanaz az 1000/300-as DIGI mint 4-5 évvel ezelőtt, és kétlem, hogy ebben is bármi változás lenne a közeli jövőben, szóval jól el leszek még pár évet a Xiaomi-val és a Padavan-nal. Bár nemrégen kezdett már instabil lenni, hetente, tíz naponta spontán reboot-olt, de aztán rendeltem hozzá AliExpress-ről egy 12V 3A-s tápot, azóta, hogy azt megkapta, 72 napja szépen megy.
-
-
válasz
attilav2 #4199 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy ezt kell átírni fordítás előtt.
-
rErEaT
senior tag
válasz
attilav2 #4199 üzenetére
néhány nyelven tudok programozni, de mikor megláttam, hogy mennyi fájlt szedne le inkább skippeltem, meg amúgy is SSH-n megoldható a probléma
Emiatt ne vesződj vele, majd Sergey kijavítja a default értéket, nem találtam meg azóta se a tömböt ahonnan a változókat behívja, de igazából nem is fontos, mert fix, hogy ez van valahol beleégetve defaultként sajnos
-
válasz
attilav2 #4192 üzenetére
Akkor marad az openwrt, ott jól működik a transmission 4.0.4
Nahh, igaz ma vendégek voltak nálunk, szóval nem követtem a szálat, de miért is nem működik jól a transmission Padavan alatt? Itt a teszt router a fentebb linkelt legfrissebb firmwarrel, nyomok neki egy reset-et, és már próbálom is amit kell. De mit is?
-
rErEaT
senior tag
-
válasz
attilav2 #4136 üzenetére
Én is kacsingatok már másfelé, bár még egyáltalán nem sürgős, szóval semmi sem biztos. De egy ideje figyelem az RT-AX58U v2 árát, na meg a Tomato fejlesztését, mert elvileg az készül rá, csak nagyon lassan. Minden esetre amíg nincs működő verzió rá, addig maradok a jelenlegi konfigon.
-
-
-
attires
tag
válasz
attilav2 #3935 üzenetére
Szia!
AP üzemmód előtt változtasd meg a router ip címét (amit AP ben lesz) mondjuk 192.168.1.254-re.
(Persze nézd meg hogy a fő routeren szabad e a cím)
Akkor a fő routered marad 192.168.1.1-en (nem lesz ütközés), a 192.168.1.x tartományból fogsz ip-t kapni és elérhető lesz az AP ba helyezett router a 192.168.1.254 en.(Remélem érthető voltam)
-
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #3924 üzenetére
Alapbeállításban dinamikus ip-t kér a fő routertől. Ha nem találod, akkor a netwatcher megkeresi. Érdemes kikapcsolni az automatikus ip kérést és a lan fülön átírni a saját címét a fő router ip pool tartományán kívülire. Így fix címen tudod elérné a továbbiakban.
Ha ap módban gond lenne az eléréssel, akkor szólóban pc-re kell kötni és fix címet állítva a tartományból elérhető a felület. -
Crow
tag
válasz
attilav2 #3890 üzenetére
Lehet, hogy igazad lesz... Tegnap jutott eszembe, hogy van egy soha nem használt, tartalék Mi-R3G-m is. Mivel u.az a FW van rajta, mint a használatban lévőn, egy az egyben (save -> load) át tudtam vinni rá annak a beállításait. Csont nélkül megy vele a PH... Kíváncsi vagyok, meddig... Teszek még pár kísérletet (factory reset, mostani FW újraflashelése, hadzhioglu féle új FW) az eredetivel is, hátha sikerül jobb belátásra bírni.
Tudsz küldeni egy-két linket az említett "mt7621 betegségről"? Szívesen utána olvasnék. -
-
-
válasz
attilav2 #3829 üzenetére
Igen, a szélességen változtatott, viszont most hirtelen úgy emlékszem pont az a ./bootstrap/css/main.css file amiben a logó mérete is meg van adva, tehát ha felülírod azzal, amit én töltöttem fel, akkor ez a commit "elveszik". Majd meg kell csinálnom a módosításokat újra.
-
válasz
attilav2 #3827 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy a routerből, a futó firmware-ből is ki tudom másolni ami kell hozzá, szóval készen is van: padavan-ng.tar.gz Bemásoláskor lesznek már meglévő file-ok is, azokat értelemszerűen felül kell írni a csomagban lévővel.
Ha a saját asus logód tennéd bele, akkor azt a...
./padavan-ng/trunk/user/www/n56u_ribbon_fixed/common-theme/img/logo
mappába másold be, felülírva az ott lévőt. -
-
-
-
Norby86
őstag
válasz
attilav2 #3682 üzenetére
Köszönöm! Intruder legfrissebb fw-jét hol találom?
A napokban lesz kis időm, meg is próbálom azt vagy a tiedet feltenni. Akkor csak simán betallózom, flash és kész is ahogy eddig csináltam? Milyen változások vannak ebben a te általad készített firmware-ben? Gondolok itt a HTTPS weboldalak tiltására pl., hogy ebben van erre mód? -
válasz
attilav2 #3627 üzenetére
Na én ezt a "/usr/bin/entware_start.sh" dolgot kiküszöböltem, az én összeállításomban alapból elérhető az entware.
Töltsd le ezt a csomagolt file-t: mtd_storage.tar.gz
Majd a benne lévő elérési útvonalon lévő mtd_storage.sh file-t írd felül a csomagban lévővel, és azzal fordítsd az fw-t. Illetve a Prometheus script futtatása előtt csekkold még le azt, hogy létezzen az /opt/tmp mappa a routeren! Ha nem létezik akkor hozd létre, és csak ezután aktiváld a Prometheus-ban az Entware plugint, hogy a mentett csomagba bekerüljön a tmp is.
-
válasz
attilav2 #3623 üzenetére
Töltsd le innen: prometheus.tar.gz
Az ebben lévő start.sh script-ben benne van a Timofev repo. Nekem ez hibátlanul működik, a mostani fw-ket is ezzel forgattam.
szerk.:
Ahh, a #3624-et meg most listázta a böngészőm. -
woodworm
veterán
-
-
válasz
attilav2 #3534 üzenetére
Viszont ez a Sztyepán is kavar rendesen, folyamatosan belenyúlkál utólag commit-okba, pl. az sem látható már amiből fordítottam a fentebb közzétett fw-t (33e127d), ill. az orosz / ukrán WiFi régió peccsekből is több commit volt, azok is eltűntek, meg még egy csomó másik is.
-
válasz
attilav2 #3534 üzenetére
Mahtab repo-t most nem próbáltam, de eddig mindig csak bajom volt vele. Hol valamelyik script nem működött, hol valamelyik makefile volt hibás, de folyton elakadt a fordítás, szóval kicsit elég volt belőle. Ez meg most elsőre lefordult, bár az is igaz hogy többször még nem próbáltam.
Igen ezt tudom, de mivel a midnight commander telepítéskor úgyis felhúzza magával az entware-be, ezért én a firmware-be nem szoktam beforgatni, hogy ne foglalja duplán a helyet.
-
válasz
attilav2 #3504 üzenetére
https://gitlab.com/sereja8/padavan-ng/-/commits/master
https://github.com/hadzhioglu/padavan-ngItt egy GitHub és egy GitLab keresés "padavan-ng" kulcsszóra, utolsó aktivitás szerint sorba rendezve, ezeket érdemes néha megnézni.
-
-
-
válasz
attilav2 #3469 üzenetére
Feltettem ide egy padavan-ng.tar.gz csomagba azokat a file-okat, amiket én módosítottam a logó cseréhez. Benne van az általam készített 5 logó, a 3 módosított css, és az index.asp file. Hogy pontosan miket és hol írtam át a css-ben azt már ne kérdezd, ennek már vagy két éve, a fene se emlékszik rá. Minden esetre a csomagban "mappastruktúra helyesen" vannak a file-ok, látni fogod, ugyanúgy ahogy abban a mappádban, ahova a repo-t klónoztad. Szóval ha ezeket a file-okat bemásolod (simán másold rá a ./padavan-ng mappára a csomag tartalmát), felülírva az ott lévőket, akkor ugyanazok a logók lesznek az új firmware-ben, amik nálam is vannak. Utána már csak annyi dolgod van, hogy a...
./padavan-ng/trunk/user/www/n56u_ribbon_fixed/common-theme/img/logo/asus_logo.png
file-t lecseréled arra, amit tegnap betettem ide, és mehet a fordítás.
Az index.asp file cseréje nem szükséges a logók megváltoztatásához, az csak arra kell, hogy a router menüjébe lépéskor az "Internet Status" legyen a nyitóoldal, és nem pedig a "Client Status". Szóval ha ezt nem akarod módosítani, akkor azt ne cseréld le!
-
-
válasz
attilav2 #3465 üzenetére
Nos, a leírásod alapján megmókolva a Debian Buster-t, sikerült forgatni egy Mahtab fw-t Prometheus-al, Entware-el. Mondjuk a mérete már néhány száz KB-al nagyobb mint az Alexey félének, úgyhogy pár dolgot le kellett tiltani benne, hogy beférjen az Entware, de szerintem azokat úgyse használja senki. SMB client, NFS client, xUPNPD IPTV, Firefly iTunes, és az SFTP-server. Köszönöm még egyszer a segítséget, be is tettem az összefoglalóba a hsz.-ed linkjét, hogy ne vesszen el.
A logóval próbálkoztam, de az igazat megvallva elég bénán néz ki minden formában, ha Xiaomi logót teszek az ASUS felirat mellé / alá, szóval ezt el is engedtem, és simán csak a feliratot cseréltem az ASUS logóban.
Esetleg kérdezd meg blakey-t, ő biztosan tudna jobbat csinálni.
-
válasz
attilav2 #3465 üzenetére
Prometheus nélkül a csupasz fw fordítása nem gond, de egyelőre nekem szükségem van rá az Entware integrálása miatt.
A Debian-os leírást is köszi, ha nem jutok előbbre a fentebb linkelt Prometheus scripttel, akkor lehet ez fog következni. Amúgy én sem szeretem az Ubuntu-t, jelenleg is Kubuntu-n próbálkozom, azt még elviselem KDE-vel, de az sem Debian. Viszont ezt ajánlotta a Mahtab repo, szóval ez lett, működne is, csak az a fránya Prometheus...
A logót meg majd megnézem, valamit kitalálok, bár kétlem, hogy sokan használnának Xiaomi beütéses logót ASUS-on.
-
válasz
attilav2 #3463 üzenetére
ITT találtam a PROMETHEUS scriptnek egy olyan verzióját, amiben már "gyárilag" benne van a Mahtab repo. Hogy ezen kívül mi változott még benne azt még nem tudom, holnap kipróbálom. Bár a korábbi verziók meg nem futnak rendesen Ubuntu 22.04-en, mert hiányol néhány python összetevőt. Hátha ezt is javították... Debian-on meg bár fut a script, de ott meg a Mahtab nem fordul le.
-
válasz
attilav2 #3460 üzenetére
Mondjuk az igazat megvallva kicsit unom is már a Mahtab repo nyavalyáit, hol ez a csomag hiányzik neki, hol az, vagy ha nem hiányzik akkor túl új, vagy ha a futtatókörnyezetben épp minden OK, akkor a forrásban kell piszkálni, cserélni ezt-azt, szóval ezek miatt nem igazán van már kedvem se hozzá.
Te amúgy most épp Padavan-ozol, vagy nem tértél át OpenWrt-re?
-
-
válasz
attilav2 #3401 üzenetére
Nos úgy néz ki, a háború ellenére frissült az entware tároló.
-
-
-
-
petir
senior tag
válasz
attilav2 #3380 üzenetére
Egyszer egy RT-N16-on 5 éve próbáltam OpenWRT-t de nagyon sok segítséget kellett kérjek itt mert az én Linux tudásom jócskán túlhaladta...
Akkoriban net kellett egy lakásba és UPC Free wifi-re csatlakoztam csak OpenWRT alatt lehetett megoldani az autentikáció miatt.
Hozzáteszem működött ! De nem volt egyszerűMegvárom még a QoS-es másik builded hátha abban benne lesz.
Illetve ha dobálja a PPPoE-t azzal nem szopatnám magam
-
petir
senior tag
válasz
attilav2 #3370 üzenetére
Van egy Xpenology NAS-om amin fut pár szolgáltatás amiből kettőt priorizálni kellene.
- Plex média szerver
- DS alias TransmissonAzt szeretném elérni ha távolról néznek filmet Plexen tehát WAN felé streamel kifelé akkor a DS sebességet vegye vissza és full sávszélesség a Plex-é legyen.
-
válasz
attilav2 #3371 üzenetére
OK, mondjuk én hozzászólásokban kerestem, de ott sem találtam.
-
válasz
attilav2 #3294 üzenetére
Én még annyit sem foglalkozom ezzel a repo-val mint Te, szóval egész biztos nem fogom jelentgetni se. Nekem az egész furcsa amúgy, hogy nincs egy sor wiki se hozzá, ott legalább leírhatná pár sorban, hogy mi kell a fordításhoz. Ezen kívül nem találtam sehol, fórumokon, hogy valahol szó lenne róla, olyan, mintha nem is használná senki, mert hát nem hiszem, hogy másoknak meg hiba nélkül megy, zéró segítséggel, dokumentációval. Persze az is lehet, hogy én kerestem rosszul, vagy orosz / indiai nyelvterületeken a Google is kevésbé eredményes.
-
-
válasz
attilav2 #3258 üzenetére
Itt is találtam egy padavan-ng repo-t, bár jelentősége biztos nem sok van, de annyi talán, hogy itt legalább van némi leírás, hogy milyen csomagokat kell telepíteni hozzá. Esetleg ha van kedved, lehet érdemes lenne megpróbálni feltenni ezeket, hátha segítene a Mahtab repo fordításában is.
-
attilav2
őstag
-
-
csixy
addikt
válasz
attilav2 #3249 üzenetére
Nem győződtem még meg erről,de most ezt csinálom és mindjárt kipróbálom..
Telepítsd az automake 1.16-ot és ezután csináld meg ezt:
[https://newbedev.com/how-to-overcome-aclocal-1-15-is-missing-on-your-system-warning] -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #3246 üzenetére
Nem csodálkozom hogy elhasalt, pont ma matatott az iptables-en:
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #3246 üzenetére
Felraktam a fejlesztői libtool csomagot, ami húzta magával az automake-1.16-ot(sima autoconf csomag), de az automake-1.15 is fenn maradt, nem reklamált(ezek szerint lehet egymás mellett a kettő), felraktam az autoconf2.64-et is, biztos ami biztos, a sima autoconf csomag 2.69-es. A padavan kódra ráférne egy revízió(sőt folyamatos aktualizálás kellene), hogy minimum a legújabb támogatott lts ubuntun mindig le lehessen probléma mentesen forgatni.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #3232 üzenetére
Van automake-1.15 csomag ubi 20.04 alatt, csak hozzátartozó fejlesztői libtool csomagot nem találok(a sima libtool fejlesztői csomag húzná magával az automake-1.16-ot), az pedig elvileg kell a forgatáshoz, most nyomok egy pörgetést így a libtool dev csomagja nélkül, meglátjuk sikerül e. Friss telepítésű ubi 20.04 qemu vm.
-
csixy
addikt
válasz
attilav2 #3242 üzenetére
Ez a start.sh már nem abban a környezetben ténykedik, amiben az eredeti meztelen start.sh. Neki ebben az attitűdben most nem kell leszedni az egész prometheust, csak a hiányzó komponenseket mert a nagyját Mahtab Uddin a saját ízlése szerint megfőzve betömörítette egy konzervbe. Ráadásul az ajánlott ubi 16.04.1 oprendszerben fut nálam. Tehát nem kerül végtelen ciklusba. Úgy működik , ahogy kell.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest