- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apróbb változások mindig vannak, de bevallom én semmi olyat nem láttam az utóbbi időben, ami miatt azonnal ugranék fordítani.
-
-
-
-
nekem nem sikerült neten megtalálni
Mármint ezt a változót, illetve ennek a változónak a helyét?Én nem a gitlab-on kerestem, hanem letöltöttem zip-ben a transmission mappa tartalmát, és lokálban kerestem rá a string-re notepad++ -al a mappában lévő file-okban.
-
attilav2
őstag
bool tr_sessionGetRPCWhitelistEnabled(tr_session const* session);
void tr_sessionSetRPCWhitelistEnabled(tr_session* session, bool is_enabled);
https://gitlab.com/hadzhioglu/padavan-ng/-/blob/master/trunk/user/transmission/transmission-4.0.4/libtransmission/transmission.h#L131
A fenti változókat kellene átírni szerintem a whitelist kikapcsolásához, de nem tudom hogyan, nem értek a programozáshoz
Az egyszerűbb megoldás a whitelist tartományát módosítani 192.168.1.* -re itt:
https://gitlab.com/hadzhioglu/padavan-ng/-/blob/master/trunk/user/transmission/transmission-4.0.4/daemon/transmission-daemon.1#L45
Az elegánsabb megoldás mégiscsak a whitelist kikapcsolása lenne. Segíthetne
akinek van programozási ismerete.Illetve a whitelist tartomány módosításához szerintem még át kell írni a
https://gitlab.com/hadzhioglu/padavan-ng/-/blob/master/trunk/user/transmission/transmission-4.0.4/libtransmission/transmission.h#define TR_DEFAULT_RPC_WHITELIST "127.0.0.1,::1" részt is 192.168.1.* -re
-
Stimmel, ez valóban így történik.
Ezután az admin felületen leállítom a transmission-t, majd midnight commander szerkesztővel átírom a settings.json file...
"rpc-whitelist-enabled": true,
sorát false értékre...
"rpc-whitelist-enabled": false,
...ismét elindítom a transmission-t az admin felületen, és már jó is.
-
attilav2
őstag
Akkor marad az openwrt, ott jól működik a transmission 4.0.4, csak sokkal macerásabb beállítani. A filerendszer jogokkal megküzdöttem mire működésre bírtam még az előző 3.0-t(a transmission user nevében fut, annak kell jogot adni a megfelelő könyvtárakra és fájlokra), ami 4.0.4-re lett frissítve az openwrt verzió váltással.
Az automount-ot is be kell állítani az usb tárhelyre, (padavannál ez alapból megy), openwrt wikiben minden leírás fenn van(bár szarul működik a keresője mióta egy nagyobb karbantartás volt).
Hogy ne kelljen minden szükséges csomagot egyenként telepíteni, testreszabott image-et szoktam kérni az openwrt firmware selectorban, ac57u esetén az alábbi összetevőkkel:Utólag hozzáírt csomagok: kmod-usb-core kmod-usb-storage kmod-usb2 kmod-usb-storage-uas block-mount e2fsprogs kmod-fs-ext4 transmission-daemon transmission-web-control luci-app-transmission transmission-remote nfs-kernel-server(NFS-t használok, sokkal egyszerűbb konfigolni mint a sambát) nano mc(szövegszerkesztő fájlkezelő) fstrim(ssd indőnkénti trimmeléséhez, főleg nagy fájlok törlése után érdemes elvégezni).
-
rErEaT
senior tag
-
attilav2
őstag
"Ki kéne lőni a Transmission daemont, mert akárhogy módosítom a fájlt nem igazán érdekli"
Ha a padavan webfelületen kikapcsolod a transmissiont az nem segít ?
ssh-n is le lehet állítani, csak nem emlékszem merre van a transmission init script, 'init script neve' stop paranccsal tudod leállítani. Openwrt-n /etc/init.d/transmission, padavan alatt máshol van, kicsit más néven azthiszem. -
Szerintem nincs rá szükség. Bár a zRam-ot konkrétan nem használtam soha, de swap jelenleg is aktív a fő routeremen, amin amúgy két qbittorrent-nox is fut párhuzamosan, és bár ezekből az egyik jelenleg nem csinál semmit, de a másik seed-el 255 torrentet, és a swap használat így is minimális.
-
-
-
-
-
Lehet ebből most pont kimaradt a konfigfile, elfelejtettem mellékelni, de az általában szükséges dolgok benne vannak, mint transmission, samba, ftp, dlna, nfs server, ssh, openvpn, ntfs és ext filerendszer driverek. Amit az előzőhöz képest kihagytam, ezek a parted és a tcpdump, hogy beférjen a többi dolog. Az ehhez mellékelt entware csomag meg nem frissül már egy ideje, mert a kis flash méret miatt nem tudom a legújabbat beletenni, szóval a midnight commander, a htop, az mtr, a httping, változatlanok. Ezen kívül van néhány általam hozzáadott mappa a gyökérkönyvtárban, /about /cifs1, /cifs2, /nas és /tftpboot, és az SSH loginhoz egy egyedi MOTD.
-
-
-
-
Na kellett kérdezned, hogy jó-e az fw, ma vettem észre, hogy nem megy benne a samba, szóval egyelőre töröltem is ezt a kiadást. Ahogy látom itt volt valami módosítás a konfigban, lehet ez kavar be.
Majd ha lesz időm ránézek és forgatok újakat, addig is töltsétek a korábbi verziókat!
-
Persze, Xiaomi Mi-R3G-re felteszek én is minden build-et amit ide kiteszek, és használom is élesben, semmi gond vele. Most épp 19 óra 57 perc az uptime, mert tegnap én is feltettem az éles routerre, miután a család elaludt, de a teszt routeren már előtte is ki lett próbálva.
-
Sajnos nincs, de gondolom ez inkább céges felhasználásra lehet kitalálva, és nem kimondottan routerre, sokkal inkább egy igazi szerverre, hogy a nagy géppark ne intézze ezt mind külön-külön az MS szervereivel, hanem helyi hálón történjen az aktiválás. Na ilyen nálunk nincs a cégnél, de pl. van saját Symantec update szerver, így a több száz kliens nem a netről tölti a frissítéseket, csak a céges kiszolgálóról.
-
-
-
-
attires
tag
Nálam:
# Custom user conf file for OpenVPN server
# Please add needed params only!
push "dhcp-option DNS 8.8.8.8"
### Negotiable Crypto Parameters
#ncp-disable
### Max clients limit
max-clients 10
### Internally route client-to-client traffic
client-to-client
### Allow clients with duplicate "Common Name"
;duplicate-cn
### Legacy LZO adaptive compression
;comp-lzo adaptive
;push "comp-lzo adaptive"
### Keepalive and timeout
keepalive 10 60
### Process priority level (0..19)
nice 3
### Syslog verbose level
verb 0
mute 10
auth-nocache
persist-tun
persist-key
route-metric 1 -
-
madrac
senior tag
Tudom, regi hsz, de hatha valakit meg erint.
Wireguard beallitas ugyben nem nezted ezt a leirast? -
-
trance89
őstag
Az elexey repo május óta nem frissült így nincs sok értelme abból újat forgatni
Most már tényleg kérdéses mi lesz így a padavan-ng sorsa, már csak a kínai források maradtak (pl hanwckf) amik nem túl megbízhatók -
attilav2
őstag
Szerintem valószínű unix jogosultsági probléma lehet a háttérben amit a chmod és chown parancsokkal lehet helyrehozni a megfelelő paraméterekkel a listázandó mappákra alkalmazva. Sajnos nem vagyok igazán otthon az unix jogok terén így inkább nem javaslok semmit, nehogy valami hülyeséget írjak. Remélem egy hozzáértő tud segíteni.
-
Bár nem vagyok egy IPv6 guru, de szerintem ez erre vezethető vissza.
-
-
woodworm
veterán
Szerintem lassan mindenki arra gondol padavan forrás kapcsán.
(#2687) trance8
Nekem nem működtek a portok, amikor kipróbáltam. Valakinek linkeltem is a csomagot, mert nála sem volt rendben. Általános, több boardot érintő változásokon kívül nem nyúltak a 860l-hez, szerintem most sem működik rendesen. -
-
-
attilav2
őstag
Mert a telefonja gondolom nem tudja az 5ghz-t, és annak a sávnak a terheltségét akarja megnézni. Az enyém sem tudja, sok ma kapható telóból hiányzik, ami meg tudja az drágább is általában. Redmi8-at megkaptad 50K-ért, nem tudja az AC-t,(nekem is redm 8-am van), redmi 9 állítólag már tudja, de az meg 57-64k körül van. Még mindig feláras egy AC-s teló.
-
-
Passz, de ahogy látom még ma is faragják a web control-t.
-
### Mount /opt For Entware
mount -o bind /usr/opt /opt### Create Entware Temp
mkdir -p /tmp/opt/tmp
mount -o bind /tmp/opt/tmp /opt/tmpTehát meglévő Padavanra raktad fel, és megtartanád a beállításokat? Csak mert ha egy frissen telepített rendszerről van szó, vagy esetleg csináltál gy reset-et, akkor azzal a pár sorral nem kell törődnöd. De ha mégis arról van szó, hogy Padavan volt eddig is, és nem szeretnéd nullázni a beállításokat, akkor úgy tedd be azt a pár sort ahogy le lett írva, nem kell semmit módosítani benne.
-
-
-
ASUS RT-AC57U-ra van, ami a blogomban van linkelve, vagyis a legújabb, abban az van.
-
-
attilav2
őstag
Nem, és le is fogom törölni a tárhelyemről, ugyanis ez egy régebbi, gitee.com-ról fordított verzió, a frissebb github-os hanwckf forrásból nem sikerült skinekkel együtt fordítani, hibásan működik, állandóan újratölti a router oldalát. Aki hanwckf-et akar az használja lopertpeter legutóbbi hanwckf build-ját, én nem kísérletezek többet vele, vissza menekültem Alexey-re. Egy előnye van a hanwckf-nek, hogy az usb tulajdonságok működik, le lehet választani az usb lemezt, valamint beleforgatható a nano és a curl.
-
-
-
-
attilav2
őstag
OpenWRT jó bekonfigurálása nagyobb tudást igényel, meg a HW nat sem teljesen problémamentes(régóta néztem utána, azóta lehet változott a helyzet). Szvsz egy átlagfelhasználónak több szívás van vele, ráadásul ha elcseszel valami beállítást előfordulhat hogy be sem tudsz lépni és resetelni sem lehet olyan egyszerűen. Talán ha majd vargalex vagy valamelyik guru készít AC57U-ra egy "bolondbiztos" build-et amiben a reset gomb működik talán akkor megpróbálhatod bekockáztatni. Nekem linksys wrt160nl-en openwrt volt, félre konfiguráltam és web felületen nem engedett be, ssh-n még be tudtam jutni és a megfelelő paranccsal resetelni. Szóval mindenképp kellene egy bolondbiztos build amiben a reset gomb működik.
-
-
1200GU és az RT-AC57U ugyanaz, ezekre a blogomban elérhető az általam készített fw.
Padavan firmware Xiaomi Mi Router 3G és ASUS RT-AC57U routerekhez.
Az aktuális verzió:
- orosz nyelv támogatás eltávolítva
- aria2 eltávolítva
- samba kliens eltávolítva
- nfs kliens eltávolítva
- nfs szerver eltávolítva
- gray2 színtémát tartalmazza az alap asus-on kívül
- samba 3.6 (smbv2) támogatás aktiválva
- asus logó lecserélve egy saját készítésűre
- a gyökér filerendszerhez adtam néhány mappát, /about /cifs1, /cifs2, /nas és /tftpboot
- tartalmazza a midnight commander filekezelőt
- tartalmazza az mtr és a htop diagnosztikai programokat
- curl hozzáadva
- konzol MOTD hozzáadva
Részletes infó a csomagban található file-okban.Letöltés itt: https://mega.nz
-
attilav2
őstag
a CONFIG_FIRMWARE_ENABLE_FAT=y a Fat/Fat32 támogatás, elavult (4GB-os fájlméret korlát, de pendrivokon még használják). Jobb ha bennvan ennek a támogatása is, akadnak még erre formázott pendrivok.
CONFIG_FIRMWARE_ENABLE_EXFAT=y Exfat támogatás a Fat/Fat32 utódja, nincs 4GB-os fájlméret korlát, hordozható tárolókra, pendriveokra ajánlott fájlrendszer.
Az utolsó fordításban (18:45) benne van a wireguard vpn szerver is.Saját fw-t akarsz forgatni ?
-
attilav2
őstag
Fordítottam friss verziót tegnap az alexey féléből AC57U-ra, smbv2 szerver benne van, de smbv1-et nem forgattam bele, ahogyan aria2 és transmission sincs benne. Itt elérhető
vagy az összefoglalóban is van link a tárhelyemre. A templates.config-ban meg tudod nézni mi van beleforgatva. -
-
pchris
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest