- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiir
tag
válasz
lopertpeter #4596 üzenetére
Köszönöm szépen, jól ketyeg
-
kikinda2
tag
válasz
lopertpeter #4596 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
lopertpeter #4452 üzenetére
Akkor stop_wan és restart_wan
-
woodworm
veterán
válasz
lopertpeter #4452 üzenetére
A restart helyett stop-ot írsz?
-
válasz
lopertpeter #4448 üzenetére
Nekem ez van a crontab-ban, ezzel minden hétfőn 0 óra 0 perckor csatlakozik újra.
0 0 * * mon restart_wan
-
attires
tag
válasz
lopertpeter #4448 üzenetére
Én (szintén DIGI) csak restarttal tudtam megoldani (cron vagy Administration/System/Enable Reboot Schedule). Minden más esetben a DIGI-nél "beragad a kapcsolat" és 10-30 percig nem tudok csatlakozni.
-
attires
tag
válasz
lopertpeter #4411 üzenetére
Azóta meg nincs semmi nagyobb változás...
Az elmúlt 2-3 napban meg állandóan változik valami. Felkerül a commit majd eltűnik... valami megint nem "kerek"... -
attires
tag
válasz
lopertpeter #4398 üzenetére
Szia!
Már kb 2 éve én is csak Ubuntu alatt fordítok (Prometheus nélkül).
Szerintem érdemes figyelni hogy legalább 12-24 órája legyen fent a commit.
Párszor már megjártam hogy lefordítottam a legfrissebb verziót és nem működött rendesen. Utána meg jött 1-2 órán belül a javítás... vagy le is vették a commitot. -
válasz
lopertpeter #4398 üzenetére
Igen, Ubuntu alapú Mint alatt is megy szépen, csak én jobb szeretném a natív Debian-t, de hát ez van. Pedig anno Alexey meg Linaro időkben még Debian alatt ment a project, azt hiszem ami letölthető virtuális gép image van fordításhoz, az is még Debian 8.11 rendszer volt, és talán Buster alatt ment félre valami, azóta nem működik.
-
La Magra
tag
válasz
lopertpeter #4375 üzenetére
Valóban ez lehetett az, köszönöm.
Viszont (nem tudom, hogy ez a megfelelő fórum-e erre, de) még mindig csak félsikert értem el: a padavanos ASUS router kommunikál ugyan wifin a telekomos routerrel, de az ASUS csak LAN kapcsolaton ad netet, wifin nem.
Lehet olyat beállítani a padavan felületen, hogy a router egyszerre vegye a wifi jelet a telekomos routertől ÉS sugározza tovább azt a többi eszköz felé? Vagy nem ez a baj?
Bocsánat, ha túl amatőr kérdések ezek ide, nem vagyok túl járatos a témában. Ez alapján a leírás alapján csináltam a routerösszekötést: [link] -
jambiyya
őstag
válasz
lopertpeter #4323 üzenetére
Szia!
Ehhez a kettőhöz keresek újabb FW-t:
RT-N56UB1 (3.4.3.9L-100_56960f9)
RT-AC1200GU (3.4.3.9L-101_54684f0)Jól sejtem, hogy a másodikhoz passzol, amit linkeltél?
Illetve az N56UB1-hez is van (összefoglalóban linkelt mega-n és drive-on nem találtam)?Köszönöm.
-
temppro
tag
válasz
lopertpeter #4093 üzenetére
Szia,
ebben ez van?
"Akit érint, azt használja: transmission: updated to 4.0.4" -
rErEaT
senior tag
válasz
lopertpeter #4091 üzenetére
Micsodával köszöntél be? honnan gyártottad melyik repóból?
-
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter #3130 üzenetére
2019-es commit a legújabb, 21'-est nem látok: https://github.com/dur-randir/padavan-ng/commits/master
úgyhogy ez felejtős. -
petir
senior tag
válasz
lopertpeter #3130 üzenetére
Ezek szerint nem hagyják veszni a padavant..ami jó hír!
Most már csak meg kell várni ki a legkitartóbb és kié a működő repó amiből tudtok forgatni
-
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter #3120 üzenetére
speedtest cli-vel mértem párszor ~800mbit körüli értékeket hoz, a webes mérések 6-700mbit eket hoznak, érdekes, eddig még nem fagyott bele a mérésekbe a restart óta.
Megvan a hiányzó Asus logó oka:
De miért kellett asus modelleknél xiaomira cserélnie a logót ? Amit ráadásul rosszul méretezett. -
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter #3117 üzenetére
Hát én most tesztelem, az első benyomás nem túl jó, egy szelessav.net tesztelésbe a feltöltésnél belefagyott a router, újra kellett indítani
Az alapértelemezett IP a 192.168.0.1 lett, asus helyett Xiaomi logó van, az is szarul méretezveA feliratok nem férnek ki.
Restart után mértem sebességet ismét szelessav.net -en ~700mbit, speedtesten a bajanet kft szerverével hozta a ~900mbit-et, míg a digi saját szerverével csak ~700mbit jött össze.
Az alapértelmezett SSID-k is a xiaomi-ra utalnak, lehet valami kókányolás ez a Mahtab féle repo ?
Intruder, próbálsz egyet forgatni 1200GU-ra transmission és egyéb "felesleges" kellékek nélkül, hátha úgy lefordul ? A logót lecserélhetnéd Asus-ra, akár a te mediatek logósodra. Lopertpeter, milyen build környezetben forgattad ? Natív linux, WSL, Virtualbox prometheus image ? Milyen linuxon? -
válasz
lopertpeter #3117 üzenetére
Ja igen, én szokás szerint, az Aria2 kivételével mindent belepakoltam volna.
-
válasz
lopertpeter #3099 üzenetére
És tényleg, köszi!
Sajnos az egyszemélyes projekteknek ez az átka, mindig benne van a kockázat, hogy ráun a fejlesztő, de szerencsére legtöbbször akad valaki, aki továbbviszi az egészet.
-
trance89
őstag
válasz
lopertpeter #3099 üzenetére
Nocsak, ez a Mahtab csóka az Alexey repo hibajelentéseknél eléggé aktív volt, úgytűnik megunta Alexey tétlenkedését és eléggé rákapcsolt elnézve az eddigi commitokat. Csak így tovább
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #3008 üzenetére
johet, koszi.
-
trance89
őstag
válasz
lopertpeter #2613 üzenetére
Nem túl gyakori de előfordul, 3 dolog is okozhatja: túlfesz az alkatrészen, gyári hibás vagy silány minőségű a led (mint pl az ali-n árult ledek 98%-a), utóbbi 2 a legvalószínűbb
-
válasz
lopertpeter #2613 üzenetére
Nem hallottam ilyenről, de ettől persze nem kizárt.
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #2599 üzenetére
Koszonjuk!
-
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter #2266 üzenetére
A pontos hely ahová a módosított fájlt kell másolni:
padavan-ng/trunk/configs/boards/ASUS/RT-AC1200GU
előtte ajánlott biztonsági mentést készíteni az eredeti fájlról! Pl: mv kernel-3.4.x.config kernel-3.4.x.config.bak
A google drive ahol a módosított 1200GU kernel-3.4.x.config elérhető
Nekem működik a módosítás, égnek a wifi ledek! -
rErEaT
senior tag
válasz
lopertpeter #2266 üzenetére
https://www.diffchecker.com/RiyynGCR
ha valakit érdekel a két fájl között a különbség
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #2264 üzenetére
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #2262 üzenetére
Valamit nagyon eltalaltal, amit masnak eddig nem sikerult.
-
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter #2252 üzenetére
Sajnos nem mennek a wifi ledek 1200GU/57U alatt a most legújabb 6e92a81a builddal sem
Most forgattam és frissítettem rá.
-
attilav2
őstag
válasz
Most én is forgatok kíváncsiságból egyet, hátha tényleg fixálták a wifi ledeket.
Nem te javítottál bele a letöltött forrásba ugye? -
tutis
őstag
válasz
elnézést a kérdésért, de ez ASUS RT-AC57U-hoz ez jó akkor, ugye?
[link] igy kell feltennem V1-esre? -
nrg_52
addikt
válasz
Es tenyleg mennek...
-
enginev3.0
félisten
válasz
Köszi, kedden felrakom
-
enginev3.0
félisten
válasz
lopertpeter #2241 üzenetére
Köszi, fent is van
-
enginev3.0
félisten
válasz
lopertpeter #2238 üzenetére
Én kérnék egy skineset ha tudsz
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #2238 üzenetére
Igazabol elvagyok skinek nelkul is, miattam ne faradj vele, koszonom!
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #2235 üzenetére
Gyors helyzetjelentes:
Wifi ledek nem mennek, ezt megszoktuk mar, viszont az usb tulajdonsagok az aktiv. Sebesseg egyenlore rendben, minden mukodik. Skinek nelkul forditottad?
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #2235 üzenetére
Koszonjuk, tesztelem!
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #1859 üzenetére
Kiprobaltam en is, a hibauzenet sem zavarna igazabol, egyvalami miatt nem hasznalom igazabol, megpedig azert mert a a dlna szervert nem tudom ezzel megfeleloen hasznalni. Ha ez a FW van fent, akkor androidon a vlc latja a mappakat, filokat, de ha barmit inditanek nem indul, csak teker folyamatosan. Erdekesseg, hogy az lg okostv-t hasznalva gond nelkul le tudom jatszani a filmeket. Beallitast nem valtoztattam, sot gyari beallitasok visszaallitasaval nullarol kezdve ugyanaz a helyzet. Ha visszarakok valamilyen mas repot akkor viszont megy androidon vlc-vel is, ugy is hogy meglevo beallitasok mellet frissitek ra, vagy visszaallitom az elmentett beallitasokat. Erdekes dolog ez, es nem sikerult rajonnom, hogy mi lehet a gond. Egyebkent ez lenne a legszimpatikusabb fw, mert stabil is, gyors is, sokaig hasznaltam a korabbi munkaidat, amig elo nem jott ez a gond. a munkadat ezuton is koszonom, illetve a tobbieket is, nagyok vagytok sracok!
-
woodworm
veterán
válasz
lopertpeter #1862 üzenetére
Valami oka csak volt, hogy kihagyták. Lehet abban még régebbi a wifi driver, vagy régebbi kernel kell hozzá.
-
válasz
lopertpeter #1862 üzenetére
& Airedhyal
OK köszi, nekem nem kell, csak suste vett ilyen vasat, és fentebb keresett fw-t. Mondjuk én azért nem vagyok biztos benne, hogy simán csak vissza kéne másolni a board és a template file-okat hozzá, nyilván valami oka volt, hogy unsupported lett.
-
válasz
lopertpeter #1859 üzenetére
Abból a repoból egyébként lehet még RT-N65U fw-t fordítani? Csak mert itt fentebb felmerült pár napja, hogy a Prometheus-ból kikerült, Alexey és a Linaro repokban már nincs benne, és az utolsó elérhető, letölthető build talán hanwckf volt.
-
válasz
lopertpeter #1850 üzenetére
10.30.?
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #1850 üzenetére
-
attilav2
őstag
válasz
lopertpeter #1489 üzenetére
Egyébként nem lenne rossz ez a hanwckf, csak nekem kaotikus hogy két repója van, meg ki tudja hogy a kínaiak nem e tettek bele backdoor-t. A fordítása macerás, prometheussal nem kompatibilis, csak root joggal lehet forgatni, már önmagában ez egy kicsit gyanús, meg hogy az egész build mechanizmus be van drótozva fixen az /opt/rt-n56u mappába, khm khm..
Míg alexey fw-t a home könyvtáradban is tudsz forgatni, csak addig kell a prometheusnak root jog amíg leszedi a buildeléshez szükséges összetevőket. Egyébként a hanwckf fordításhoz is erősen ajánlott a Debian környezet, nekem Arch alatt chrootolt Debian környezetben fordul csak probléma mentesen(Ahogy az alexey is), illetve WSL2 alatt Debian környezetben. -
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #1392 üzenetére
-
rErEaT
senior tag
válasz
lopertpeter #1183 üzenetére
SMBv2-t tudnál bele fordítani?
-
blakey
titán
válasz
lopertpeter #1196 üzenetére
Meg lehet tudni a "váltás" okát? Esetleg "csak" kipróbáltad azt a repót?
-
enginev3.0
félisten
válasz
lopertpeter #1186 üzenetére
Ez így túl angol, mondjuk az előződ 15 napja jól megy
-
enginev3.0
félisten
válasz
Lehet valamit tudni, mi frissült?
-
blakey
titán
válasz
-
rErEaT
senior tag
válasz
lopertpeter #1133 üzenetére
szóval nekem semmit nem jelent, mert ext4be van és USB2.0-s portja van a routernek ha jól emlékszem?! (HDD meg USB3.0)
-
bala6120
senior tag
válasz
lopertpeter #1128 üzenetére
Ebben minden led kikapcsolható?
blakey: -
enginev3.0
félisten
válasz
-
nrg_52
addikt
válasz
Minden a helyen!
-
blakey
titán
válasz
-
válasz
Kicseréltem, szívesen!
-
blakey
titán
válasz
lopertpeter #1099 üzenetére
Jól működik ez a verzió, egyelőre elégedett vagyok.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Szuper
De nem lehetne kirakni az oldal sávra a vpn szervert? -
blakey
titán
válasz
lopertpeter #1115 üzenetére
Köszi, rosszul olvastam Trance hsz-ét, azt hittem, hogy átkerült a jobb felső sarokba. Ilyen amikor kapkodva olvasok. -
válasz
lopertpeter #1110 üzenetére
Szerintem inkább a fejlesztőkre gondolt, hogy ők miért nem teszik egy github-ra egyben a munkájukat. Persze lehet én tévedek...
-
nrg_52
addikt
válasz
Skinek pipa, ledek pipa, ntfs pipa, vpn menubol hianyzik, de more configbol pipa. Koszonjuk!
-
blakey
titán
válasz
A skin mit takar? Pluszba került bele valami vagy épp ellenkezőleg, ki lett véve ez+az. -
woodworm
veterán
válasz
Addig várok az ac65p támogatásra, hogy a xiaomi ac2100 beelőzte.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
lopertpeter #1001 üzenetére
Készítesz majd olyan buildet, ahol bekerul a menübe a vpn? Milyen egyeb featurek vannak a marciusi buildben, az elsőhöz képest? Ha az jól működött, ez mivel több, jobb?
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #1001 üzenetére
Es valoban.
-
blakey
titán
válasz
lopertpeter #989 üzenetére
-
nrg_52
addikt
válasz
Emlekeim szerint az osszes buildeded vegigprobaltam, es csak az elsoben van vpn.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
megy a led is? nekem sem jó a link
-
petir
senior tag
válasz
Nekem nem működőik a link... 🤔
-
blakey
titán
válasz
lopertpeter #986 üzenetére
Ez a VPN nélküli, ugye?
-
petir
senior tag
válasz
lopertpeter #986 üzenetére
Miben másabb mint ami most bent van ?
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
lopertpeter #672 üzenetére
Gugliztam, de nem találom. Mi az az Aria?
Miért van egy transmission és aria nélküli verzió is? Befolyásol bármit sebességben, vagy ram használatban? -
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #960 üzenetére
Csak az osszes eszkozre latok biztonsagos eltavolitas opciot wps gombra, nekem usb hubbal van egy nyomtato is a hdd mellett, azt meg nem akarom eltavolitani ilyenkor, de koszonom a tippet. Az osszefoglaloban levo verziod tokeletes nekem egyenlore. Ki szoktam probalni a tobbieket is, de eddig meg mindig visszatertem a tiedhez.
-
enginev3.0
félisten
válasz
lopertpeter #893 üzenetére
Olyat nem tudsz csinálni amiben van openvpn?
Amúgy ebben [link] megy minden led, az újabban már nem
-
rErEaT
senior tag
válasz
lopertpeter #895 üzenetére
pedig már akartam kérdezni, hogy OpenVPN-t is forgattál-e bele :( de ha bugos akkor nem rakom fel :/
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #895 üzenetére
En egyenlore nem latok ilyet a logban, bar az igazat megvallva fingom nincs mi ez, es mit okoz. Boldogok a lelki szegenyek.
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #893 üzenetére
Elkenyeztetsz bennunlet, Mester!
-
rErEaT
senior tag
válasz
lopertpeter #850 üzenetére
Tökéletesen működik ebben már a VPN, köszi szépen!!! :D
-
rErEaT
senior tag
válasz
lopertpeter #850 üzenetére
elvileg most legenerálta a kulcsokat, köszi szépen!
de valamiért nem enged csatlakozni, ez valószínűleg beállítás probléma lesz nálam
-
rErEaT
senior tag
válasz
lopertpeter #844 üzenetére
ebben a buildben nincs OpenVPN :-/
SMBv2 van ebben nem? azt látom elvilegtudnál egy olyant is fordítani?
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #844 üzenetére
Mi valtozott az elozohoz kepest?
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter #670 üzenetére
Tegnap este feltoltam probakeppen, eddig szuperul mukodik, koszi.
-
válasz
lopertpeter #670 üzenetére
Üdv!
Betettem az összefoglalóba a többi mellé, de a hsz.-edben az egyik hivatkozás rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VoLTE/VoWiFi
- Anime filmek és sorozatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- World of Tanks - MMO
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest