- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
Gyurka6 #3230 üzenetére
Tudtommal nincs, de leírhatom röviden, hogy én, hogy szoktam csinálni.
Először is kell neki egy ext3 vagy ext4 partíció, ezért nálam a routerre kötött HDD két részre van osztva. Az entware rendszernek van 1GB, a maradék pedig az adatoknak. Az 1GB-os partíció kötetcímkéje SYS, így az alapértelmezetten a /media/SYS mappába csatolódik fel. Ezen a köteten létrehozok egy opt nevű mappát, akár a firmware-be forgatott Midnight Commander-el, akár az alábbi paranccsal:
mkdir -p /media/SYS/opt
Ezután az Advanced Settings -> Customization -> Scripts oldalon, a Run After Router Started script végére beírom az alábbi sorokat:
### USB Mounting & Entware Start
sleep 5
mount -o bind /media/SYS/opt /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung startEzután pedig vagy kell egy restart, vagy az utolsó előtti sort le kell futtatni terminálban is, és készen is áll a rendszer, az entware telepítésre. Jelenleg ez az aktuális entware tároló, a telepítés tehát így néz ki:
cd /tmp
wget https://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/installer/generic.sh
chmod +x ./generic.sh
./generic.shEz a script körülbelül fél perc alatt lefut, és már használható is az opkg parancs, azzal pedig azt telepítesz amit szeretnél. Röviden tehát ennyi.
**********************************************************************************
Alternatív megoldás, ha nem tudsz most HDD-t particionálni, mert mondjuk sok adat van rajta, de jelenleg is ext3 vagy ext4 rendszerű a lemez, akkor simán hozz létre rajta egy opt mappát, és az aktuális csatolási pontot behelyettesítve tedd azt a startup scriptbe. Tehát...
### USB Mounting & Entware Start
sleep 5
mount -o bind /media/HDD_eleresi_utvonal/opt /opt
/opt/etc/init.d/rc.unslung start -
-
-
válasz
Gyurka6 #2881 üzenetére
Üdv!
A /usr/opt/etc/profile végén vannak ezek beírva, azt és a meghívott file-okat kéne átmásolnod a jelenlegi /opt mappán belül a megfelelő helyre.
Tehát ezt a két sort az aktuális profile végére:
cat /opt/etc/banner
/opt/bin/mymotd.shÉs a banner valamint a mymotd.sh fileokat is a megfelelő helyre. Előbbi a Xiaomi Mi Router 3G feliratért felel, utóbbi pedig az alatta megjelenő néhány adatért, mint LAN és WAN IP cím, MAC címek, SoC, RAM, stb. Értelemszerűen ha csak az előbbit szeretnéd, akkor elég a banner sor.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Gyurka6 #2875 üzenetére
Ez részben megoldódott, w7 és 10 alatt írja ki nekem, w8.1(?) -en be tudok lépni (ki érti ezt?)
Másik gondom a bandwidthd program megjelenítés nem megy.
Amennyiben a létrehozott stats.db -t átmásolom a másik routerbe, ott megjeleníti.
A mőködőben a sensor id 2, a nem működőben id 1.
Amennyibena lighttpd oldalt ill 80-as portot megnyitom, ottName↓Last Modified:Size:Type:
bandwidthd/2021-Apr-10 00:40:28-
Directory lighttpd/1.4.59
üzenet jelenik meg. Rá klikkelve a 403 forbidden lesz
Esetleg valaki tudná, hogy merre keressem tovább?
Köszönöm! -
woodworm
veterán
válasz
Gyurka6 #2870 üzenetére
Szia!
Egy minapi hozzászólás miatt filóztam én is rajta, hogy az összefoglalóban a 4pda link van és én úgy emlékeztem, hogy lefordítottam, de mégsem találtam meg az ominózus leírást. Később esett le a tantusz, hogy van már több topik is, ami érinti a témát. Tehát valószínűleg az R3G-sben írhattam, holnap megkeresem majd, ha nem találnád.
Vagy esetleg megtaláltad és van benne lejárt link?
-
-
-
-
válasz
Gyurka6 #2677 üzenetére
A Mi-R3G fw nem 16, hanem 20MB lehet maximum. Ha ezt meg is lehet csinálni, akkor is feleslegesnek gondolom, mert flash partícionálásba nagyon kevesen fognának bele a magas rizikó miatt. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a 20MB is kényelmes már. Akinek meg mégis kevés, telepítsen Entware-t.
-
-
attilav2
őstag
válasz
Gyurka6 #1578 üzenetére
MiR3G-re??? Az előbb a RM2100 fw-kről volt szó, a sensegsm féle 101-esről, annak nem publikus a forrása. A hanwckf-et le tudod fordítani MiR3G-re, de nem ajánlom! Mint ahogy fentebb írtam, és ebben vargalex is megerősített, lehet benne hátsó kapu. Olvass vissza, teszteltem a hanwckf-t. Maradj az Alexey forrásnál.
Egyébként hanwckf githubján le van írva lépésről lépésre a fordítás menete, csak éppen nem a MiR3G-t hozza példának, hanem valami mást: fakeroot ./build_firmware_modify PSG1218 helyett neked fakeroot ./build_firmware_modify Mi-R3G parancs kell utolsó lépésként
és a build configot nem a /opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/PSG1218.config alatt állítod hanem a nano /opt/rt-n56u/trunk/configs/templates/Mi-R3G.config alatt -
válasz
Gyurka6 #1058 üzenetére
Ez most komoly? Az ext3 mellett én is használok NTFS-t a routeren. Miért baj ez? Tökéletesen működik, és meg kell mondjam, nem érzek lényegi különbséget a két filerendszer elérése közt Samba-n. Pedig én még csak nem is használom más eszközön a HDD-t, sosem kötöm le a routerről, mégis így láttam jobbnak. Szerintem engedd el...
-
Bevallom hirtelen nem tudom miről van szó, de majd meló után visszanézem.
"Valamint miként tudom a saját h.szólásaimat kikeresni?"
Több módon is.1. Ha éppen előtted van egy hsz.-ed, akkor a jobb felső sarkában lenyíló menü, és ott "összes hozzászólása itt".
2. Ha nincs, akkor felül kereső ikon (nagyító), majd a megjelenő keskeny sávon a "keresés" gomb melletti lefelé nyíl, és ott "szűrés szerzőre". Beíráskor megjelennek a találatok, és ott kiválasztod magadat. Esetleg lehet kombinálni, hogy csak a nekem adott válaszokat keresed, stb.
-
-
-
Padavan firmware telepítése Xiaomi Mi Router 3G eszközre. Ezen belül pedig keresd meg a "Ha eddig OK, akkor szerezzük be a miwifi_ssh.bin file-t..." kezdetű részt.
-
Ebben van két verzió is, nem kell telepíteni csak futtatni.
-
vargalex
félisten
Ott van a letöltéseknél...
-
Akkor nem is értem miért kellett cserélni... Mondjuk ha az én fw-met entware nélkül indítod, SSH-n belépve akkor is van benne Midnight Commander, illetve egy, akár a webes felületen kiadott "ls -l /" parancs is jó, mert egyedi a / filerendszer, az utólag betett mappák miatt.
-
-
woodworm
veterán
Beszélgetünk itt ugyan, de még nekem sincs meg a módosított dict fájl. Én egyébként is az orosz helyére tenném, alapbeállításban az szokott a prometheusban bejelölve lenni az angol mellett. Sok ismeretanyag van a neten és egyértelműbben el lehet igazodni az angol nyelvű menüpontok alapján.
A csere egyébként könnyű, ha egy fw már leforgott, akkor a \home\user\padavan-ng\trunk\romfs\www\ könyvtárban cserélni kell az XX.dict fájlt a módosítottra és újraforgatni az fw-t.
-
-
Vtmk
tag
Ubuntu magyar desktopot szoktam felrakni. Programokban beirod a keresobe terminal.
Sudo su
Bekeri a jelszot enter es root vagy.Berakod a 3 parancsot es megy a script..
En se tudtam megtanultam sokat olvastam.
Nem olyan egyszeru tudni kell mit akarsz es mi kell hozza.
Telepites terminalban ha kell valami mas apt get install glances pl.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest