-
Mobilarena
Overwatch 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
k-adi
nagyúr
nem az öngyógyulástól lett erős, nonszensz
pedig egyáltalán nem nonszensz: widow a csapattól távol mozog, a healer nincs mindig a közelében, de ha nem kell medipack után rohangálnia az autoheal miatt akkor hamarabb vissza tud állni csatába. RTC csökkent, ezáltal DPH nőtt
-
Necroman_Mk2
őstag
Pedig az öngyógyulás nagyon is számít az ő esetében! Mert korábban, ahogy te is meg én is írtam, nemigen rejtőzhetett sokáig egy helyen, mert sebződés után vagy a healerre kellett várnia, vagy el kellett szaladnia a legközelebbi gyógyító csomagért. Most viszont csak elbújik pár másodpercre, aztán megint lövöldözhet full HP-val. Sőt, állítólag ő most az egyetlen, akivel egy lövéses halálokat lehet osztani a tankok kivételével, persze ehhez el kell találni a fejet.
A balansz részével egyetértek, sőt, emiatt nem is csodálom, hogy végül törölték a Hero Mode nevű, karakterfejlődéses co-op módot. Több mint 40 hősnek készíteni egy-egy skill fát úgy, hogy nem legyen túl redundáns (pl. minden 3. karakternek lett volna sebzést növelő passzívja, vagy lángra lobbantó extrája), meg nagyjából egyensúlyban is legyenek, irtózatosan nagy munka lenne.
-
Necroman_Mk2
őstag
Részben emiatt sem örültem az öngyógyulás bevezetésének a tank és DPS karaktereknek, mert nagyon felborította az addigi csapatjáték mechnikát. Régebben sokkal kevesebb Widow sniper volt, akikre ha nem figyelt a gyógyító, akkor ki lehetett fárasztani, de most ezzel nagyon felé billent a mérleg.
#16872 Sirandrish All Role esetében tényleg a tankot és a healert adja be legtöbbször, a DPS-t elvétve, de azt én vettem észre, hogy a játékhoz legutoljára hozzáadott karaktertől is függ. Most Juno volt az új gyógyító, ezért többen akartak vele nyomulni, míg a következő karakter a 14. szezonban elvileg tank lesz lesz, szóval ott meg a Supportot fogja beadni többször.
#16874 TBT Írta is valak iegy másik fórumon, hogy D.Va mellett ő lesz a másik karakter, akit cuki anime stílusú skinekkel fognak kitömni. (Amúgy ja, bár a 13. szezonban kaphat Venture is egyet.)
UI: amúgy foglamam sincs, mi az a My Hero Academy.#16878 Pedro78 Az OW1 végnapjaiban, amikor ládákat adogattak a tankkal való játékért, én is rákaptam. Nem mondanám magam túl jónak, de ez játéka és társak válogatják
-
Sirandrish
legenda
Én szeretek tank lenni. Szeretek "hasznos" lenni (mindenki hasznos, vágom), de azt nem szeretem amikor mindent tőlem várnak. Tankoljak, de öljek is, és mellesleg jó lenne ha minden irányba figyelnék is, mert a Genji hátulról jön, mindezt úgy hogy healt alig kapok, mert mindenki DPS healer
-
k-adi
nagyúr
nem rajtad múlt a győzelem, hanem az ellenfél bénaságán
Igen, általában nagyobb hangsúly van ezen de ez sok - más - esetben elmondható, ha rosszul mozognak a pályán és benyalnak egy szerencsésen ellőtt ultit vagy kettőt, stb...
de amíg többet sebzel, mint gyógyítasz, addig nem rajtad múlt a győzelem
ha nincs (annyi) ellenfél, akkor nem kell gyógyítani se (annyit)
(tipikus dps support hozzáállás
)
akkor végzed jól.a dolgod...
Ha felismered az adott helyzetet és alkalmazkodsz hozzá: akár karakterváltással, akár pozicionálással, jól időzített ultival, stb.
Amúgy ez egy érdekes téma, mert ha gyenge a dps csapattag, akkor segíteni kell neki plusz sebzéssel, mert hiába gyógyítod ha nem teszi a dolgát...
ha pedig ügyes, akkor jól mozog mellé és valószínűleg kevés heal kell neki, akkor megint tudsz sebezni supportként is (pl. dps moira-t játszani)...
-
k-adi
nagyúr
a dps support (jellemzően moira)
Moira esetén saját tapasztalataimmal tudom cáfolni (jó, silver és gold rankban csak..) hogy ha van egy kis skilled akkor nagyon jó köröket lehet menni dps-ként is vele, miközben nyomod a healt amikor kell. Rengeteg meccsem volt, amikor konkrétan dps moiraként lehoztam szinte egyedül, a lila orb nagyon erős tud lenni párosítva a mini-teleport mozgási képességgel... beküldöd a sűrűjébe az orbot (ugye általában sokan a ponton állnak) és csak szedi le a HP csíkokat szépen, a többieknek már csak "be kell fejezni a maradék HP-t" (maguktól teljesen nem menne de így segítséggel már igen)
-
Sirandrish
legenda
Hát biztos hogy a megvalósítás nincs olyan szinten mint az elmélet, de akkor is vannak furcsaságok.
Az előbb volt 1 meccs ahol nálunk volt egy tank (Doomfist) akit nem lehetett utolérni. Ment előre, én healernénk alig értem el, de nem halt meg. Sőt...szétcsapta az ellen csapatát lényegében egyedül. Persze hátulról támogattuk, de az idő 80%ában ültünk a kocsin, míg ő elől egyedül intézkedett.
Aztán a kövi meccsen ellenfélnél Widow aki kb nem lőtt mellé. Akármelyik ajtón/ablakon néztem ki, jött a fejes. Azután ellennél Genji aki szerintem nem ért földet...ide ugrik, oda mászik, slash, meghaltál, majd ugrott/mászott tovább...kb eltalálni nem lehetett.
Értem én hogy vannak profik akik ennyivel felettem vannak, de silverben? -
Necroman_Mk2
őstag
Lehet, bár ezt a prizmás valutát csak a 10. szezontól vezették be, szóval egyelőre tényleg csak 160-t lehetett eddig kifarmolni csak játékkal. Pláne, hogy szerintem sokan nem tartalékolnak a következő hősére (akit csak a szezon végén jelentenek be), hanem megveszik az aktuálisat vagy egy korábbit, ami kimaradt.
-
skL86
tag
Kiemelném azt is, hogy az ow2 rendszere jobb is, mert ow1-ben nagyon minimális játék tapasztalattal rakott minden role-on goldba, aztán utána dobott vissza sok lejátszott játék után, úgyhogy az a faramuci helyzett állandósult, hogy a sokat játszott (sokkal jobban is játszott) role-on alacsonyabb rankon voltam, mint a ritkán, rosszul játszott role-on. Ezzel szemben ow2-ben, goldba kerüléshez már nem elég tingli tanglizni szerencsés team-ben 5 meccset.
-
-
Puma K
nagyúr
Hogyne lenne köze. Ingyenes lett a játék tehát bárki letöltheti.
Ezáltal jönnek az olyan emberek akik totál belesz@rnak a játékba és csak mennek pár kört (addig is szomorítani a többi játékost) majd kilépnek. Ezek megtanulni sem akarják a játékot nem hogy azt figyelni, hogy mi történik a képernyőn és arra esetleg-talán mit kéne reagálni...
Játszani tudó emberekkel anno QPC-ben is összedobált a játék és nem kellett hozzá a kompetitív módja. Volt mikor olyan csaták mentek jó sokszor (akár egymás után még egyszer ugyan azokkal a játékosokkal vagy ide-oda dobálva egyik csapatból a másikba adott játékosokat, esetleg a csapat felét lecserélve újakra) hogy csak lestem, hogy ki mit tudott kihozni a karakteréből, az adott helyzetből és milyen gyönyörű csapatmunkák születtek 2-3-4-5 vagy akár az egész 6 fős csapat között. Imádtam ezeket a pillanatokat.
Ilyen élmény most az OW2-ben competetív módban talán ha 2x volt eddig. De azok a játékosok a karakterek kinézetei miatt vélhetően régi játékosok voltak... A mostani QPC-ben egy rossz vicc ami megy.
Ha csapatot gyűjtesz akkor könnyű lesz a játék. Kapásból tudnék naponta több ismerőssel anno 6 most 5 fős csapatokban menni. Nem mondom, hogy minden alkalommal nyernénk, mert mindig vannak jobbak, de elég nagy arányban meglenne a győzelem akár többször egymás után.
Abban van számomra a kihívás, hogy ha idegenekkel dob össze a játék és velük kell megtalálni a közös hangot és szinkronban mozogni... egy csapatként.
-
törölt tag
"3. Az, hogy hülyék vannak a csapatodban vszeg nem az ow hibája, ez MINDEN multi játékban benne van, köszöntelek a valódi világban.."
Igazából nem hülyék, hanem mindenkinek van egy szinte, ahol fair módon mehet az adok-kapok. Ahogyan Void is írta, az 50-50 winloss a fair, de mondhatnám az 1/1 KD ratiot is.
Ha a matchmaking tudna így működni, akkor ez egy rohadt jó cucc lenne, meg mindegyik más multi competitive fps is, és mindenki jól érezné magát.Igen ám, de a hozzád hasonló kiemelkedően jó játékosoknak ez cumi lenne, hiszen a Te K/D-d is 1.0 lenne, vagy akörüli.
Neked is megvan az az ellenfeled, akivel egyensúlyba vagytok, meg nekem is. A baj akkor kezdődik, ha mi egy ringbe kerülünk.
Te persze boldog vagy, mert 4.0 feletti a K/D-d, de mindez azért van, mert az enyém csak 0.5 (csak számokat mondok)Szóval de! Ez az OW hibája, meg az Apexé, pontosabban az elcseszett matchmakingé.
De tudod mit? Gyere hozzánk játszani. Erősen közepszerű gamerek vagyunk, valószínűleg csak szívás lenne velünk, viszont így ugyanazt kapnád direktbe, mint amit mi kapunk az MM-től. Az esetek nagy többségében szívás, és ritkán egy-egy jó meccs, hogy neve legyen a gyereknek.Én a magam részéről nagyon remélem, hogy előbb-utóbb felébred a játékos közösség, és kollektíven lépnek ez ellen. Ha más nem azzal, hogy nem költenek a játékra. Mert mégiscsak nonszensz, hogy mi tartjuk el a fejlesztőket, és mi kapjuk a gumicsontot cserébe.
-
1. Definiáld az objektíve-t. A Blizzard azt mondta, hogy az az objektíve jó, ahol 50% a winrate. Ha felette vagy, garantál egy nagyon erős ellenfelet, ha alatta, egy nagyon gyengét. A mesterséges szintentartás hol fair?
2. Van olyan comp, ami garantáltan lök a csapaton egy ligát, és akkora ezzel a gond, hogy annak ellenére jön balance patch season közben, hogy azt mondták, sosem lesz ilyen.
3. Igaz.
4. Igaz.
5. Igaz lenne, ha az 1.-ben írt probléma nem létezne és visszakapnánk az OW 1-es matchmakert. Az többnyire objektív volt.
6. Akkor fog zavarni, amikor az első hero-t el kell kezdened kifarmolni. -
k-adi
nagyúr
"Az ow jelentősen elüt sok más fps játékoktól, ahol az egyéni játék/skill jobban kamatoztatható, mint itt."
igen, így van
1. egyéni hozzáadott érték:
ki kell tanulni a hősöket (ki kinek a kontra, időben váltani ha kell)
2. csapatszintű hozzáadott érték:
és megtanulni mikor érdemes ellőni az ultit vagy KIRE/KI ellen vagy esetleg kombinálni valamelyik csapattag ultijával...már ezzel a 2 dologgal nagyon sokat lehet javítani tapasztalataim alapján... aztán persze ott van még a map ismeret: pl. torb turret placement-ek, flank-ek, stb.
Amúgy én már láttam jó Moira dps-t, ha lehozza a meccset nem bánom a kevés heal-t. (én is inkább dps-ként nyomtam OW1-ben vele és elég hatásos voltam, beküldöd a tömegbe a buborékot és kész
)
-
törölt tag
Nyugat-Európában nem olyan sok az a pénz. Apuci megkeresi 20-30 perc alatt, a gyerek meg csöndbe van, és nem otthon vonyít, hanem a mikrofonba
update: markknight
Én egyszer kiszámoltam, mennyibe van nekem az Apex -
markknight
veterán
Igazad van, de hülyék mindig is voltak és lesznek. Én tudom, ha a fiam nagyobb lesz nem fogja tudni elkölteni csak a saját pénzét ezekre. Ha örömét leli benne, akor nyugodtan. Más horgászatra, ivászatra meg cigire költ nagyon sokat, egyéni preferencia melyiknek van több értelme. Nem tudom elítélni azt aki ezeket vásárolja, viszont ha már a játék kárára megy (mint az Apexnél) akkor haragszom érte.
Én Apexben egy új iPhone árát már eldurrogtattam lootboxokra 3 év alatt, bevallom. Azóta visszafogtam magam és csak a minimumot költöm ezekbe a játékokba. Ez előbbi amúgy soknak tűnhet, de ha kiszámolod, hogy például semmilyen más játékra nem költöttem 36 hónapig, akkor elég jól kijöttem (kb havi 15 ezer ami egy játék ára volt akkoriban)
-
Bazsi1987
őstag
Én csak a battle passt veszem meg minden ilyen játékba abba van elég skin meg 60 naponta 10 euro nem vág földhöz sajnos lassan 2 kilo kenyér lesz
meg ezzel életbe tartom a kedvenc játékom. Esetleg storeba lévő skineket majd microsoft rewards programbol ki szedett pénzből veszek néha egyet egyet
-
-
-
markknight
veterán
Nem értitek.
Letolok hét győzelmet mint Mercy és bemegyek egy magas rangra.
Utána fogom és csak DPS-ként indítok rankedet. Ilyenkor a játék nem fog bronze csapatot dobni hanem bizony azokat a tápos csirkéket akiket healerként mellém tolna.Bukok egy csomó meccset majd 7 után megint lemér a játék. Nem fog visszadobni brone 5-be, hanem csak kicsit lejjebb és folyamat cseszem el mások játékát.
Ez jogos szerintetek?
Most az van, hogy all queue-ban letolok egy rakás meccset néha healer máskor tankként. Amelyik előbb eléri a 7 győzelmet (vagy x vereséget) az alapján fog nekem rangot adni a játék. Jogos? Jogos az ha healerként sok vereségem van de tankként meg remekelek, hogy a healeres teljesítményemre kapjam a rangot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest