Új hozzászólás Aktív témák

• válasz beg #76697 üzenetére

Persze lehet. De azért emeltem ki, mert azért ha jó a torony csapágy az nem 2-3 évente cseréled. De nem is ez a legfőbb. H Astra esetében sajnos típushiba, hogy berohadnak a torony szilentek, illetve a teleszkópszárra rárohad az anya.

Mivel a torony szillent tartja a helyén teleszkóp szárat függőleges irányba, így annak átrohadása esetén bizony kopogtatni kezd a motorháztető alatt, ezzel jelezve nekünk, hogy nagyon gyorsan javításra / cserére szorul.

Ma voltam bent , torony csapágy még a jobbik helyzet volt, voltak olyanok hogy eltették és megmutatták hogy a teleszkóp, felfekvő részénél "tányér" nyakánál, egyszerűen szét volt rohadva. Kocogtatva egyre nagyobb részen vált le az oldalfala. Szinte semmilyen anyag nem volt már benne, és az olaj is picit szivárgott. A szaki szerint maximum egy évet bírt volna, vagy a toronynál jött volna fel az egész teleszkóp neki a motor háztetőnek. Vagy a teleszkóp tört volna ketté. :O

De nem bánom hogy előbb kiderült a dolog. Így legalább a szeptemberi nagy hajtásban tudom hogy minden rendben lesz. Na meg köszönettel leszek annak aki erre a dologra felhívta figyelmemet.

Febi helyet Monroe szettet kap: Lengéscsillapító , rugó,toronycsapágy ,torony szilent, szilent rögzítő patentok.

Annyival zárnám a dolgot , hogy a szaki szerint egyre több H astra szenved ezzel a dologgal kiadástól függetlenül , így egyre többen viszik ezzel oda.

Két példa rá.

Új hozzászólás Aktív témák