Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Macrodroid
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
h3lios
addikt
Nektek volt igazatok, valamelyik cső / szigetelés mehetett szét... Ma alánéztem és csöpög szépen lassan valami a blokk aljáról. + a cső végig nedves, szóval valszeg valamelyik üzemanyag cső mehetett szét. Holnap viszem szerelőhöz, remélem nem komolyabb a baj. Teletankolva javítani sem lesz egyszerű...
B-tag: H3lios#2825
-
Doggy dog
senior tag
válasz mohabá 007 #70296 üzenetére
Igazság szerint nem tudom melyik lehet az a relé.
Van rec modul is!APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
zolikaDB
veterán
válasz Petyyyyy #70292 üzenetére
Pont ezt mondom, h az egy asztal. Tavaly óta van meg, azzal mosok kocsit. A szart leszedi róla gond nélkül, 3 év gari van rá (amikor vettem a Kärchert, arra 2 volt), a vízsugár szabályozható az egyik puskán, még gyári habosító is van hozzá (bár lehetne acélosabb), úh nekem megérte.
De mindenki arra költi a pénzét, amire akarja
Nem tudom, te mit mosnál még vele? Mohás betont vagy szőnyeget? Konyhai kis mindenes szőnyeget szintén ezzel tisztítom. -
mohabá 007
aktív tag
válasz Doggy dog #70283 üzenetére
A műszer az ABS-ESPjeladó hibájára panaszkodik.Nem kell ehhez szerelő,Te is meg tudod csinálni,bő fél óra alatt.Ehhez csak a bal első kereket kell kivenni,és már látható is a bűnös cucc.A féktárcsa belső oldala,és a féltengely gumiharangja között egy kicsi,torx fejű csavar rögzíti.
Kikapod,megtisztítod amit kell,(a csatlakozó részt is a kontakt miatt)visszateszed,gyujtás rá,ha a lámpácsa nem jelez,csak koszos volt,gyógyítva,ha jelez,csere.
Nem nyírtad ki a relét,szerintem ott olyan nincs,(nem tom hol van neked, de lehet akár a motortérben is)
A hibakód listámon nekem a relét írta,de ez nem tutibiztos,hogy igaz.Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
Petyyyyy
addikt
válasz B-L-A-C-K #70293 üzenetére
Majd meglátjuk tiéden hogyan mutat. Gondolkodtam ilyen sapkán én is, csak így képen kicsit Józsefes hatása van.
Másfelől viszont rövid életű lehet az ilyen pöpec darab. Bátyám amit vett Mazda felniket, azon is logos szelepsapkák voltak. Talán egy héten belül le is lopták.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
WP14
őstag
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
válasz Gergőke88 #70282 üzenetére
Boschnál nem az a baj hogy elmegy vagy sem.
Ha nem az új garanciális ügyintézés, legyen az háztartási, gépjárművekbe kiegészítők, például akkumulátor stb.
Egyszerűen katasztrófa! Saját tapasztalatból mondom.
Régen amennyire szeretem, most emiatt úgy megutáltam.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Doggy dog
senior tag
válasz mohabá 007 #70281 üzenetére
Blokkol fékezéskor,fékpedált nem "rázza".
Esp-re írtam,hogy nem csúsztattam meg az autót.Nem tudom működik-e.
Hogy a legegyszerűbb kideríteni?
Relét kinyírhattam egy ki-be rakás,pici csiszolástól?APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Doggy dog #70273 üzenetére
Majd reggel megbeszéljük,hogy most akkor mi a valóság,mert összezavartál.
"..Nyomtam satut neki,de nem műxik az abs..."
"..(99,9%-ban velem van a fiam,nem csúsztattam meg,hogy dolgozik-e).."Satuféknél ha dolgozik,nem tudod megcsúsztatni,ha rossz blokkol,csúszik.
[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
trassher
addikt
válasz h3lios #70272 üzenetére
Oké de egy tankot nem lehet túltölteni csak ha valaki kifejezetten azt akarja. Plusz ehhez kell egy darab drót, fém, amivel a csappantyút kinyitják és úgy tankolnak. Ha a csappantyúig tankolják vagyis teljesen tele akkor ott nincs hova kijusson a benzin csak akkor ha a cső repedt, bilincsnél ki van súrlódva. Ilyenkor erős benzinszag van de nem 20 km után is. Nem nézted meg az ac pumpánál, hogy esetleg nem ott szivárog a ki vagy bemenő cső a csatlakozásnál?
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
Doggy dog
senior tag
válasz mohabá 007 #70269 üzenetére
Nyomtam satut neki,de nem műxik az abs.
Esp ki-be kapcs?Ez hogy érted,kapcsolható?
(99,9%-ban velem van a fiam,nem csúsztattam meg,hogy dolgozik-e)
A relét meg kinyírtam volna egy kiszedéssel,kis megcsiszolással?[ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
h3lios
addikt
válasz trassher #70270 üzenetére
Előtte soha semmi baja nem volt. Gyanús, hogy 1 tele tank után jelentkezik a dolog. Ráadásul sosem fizettem 12-3k-nál többet, most meg majdnem 15 lett. Átlagban akkor megyek tankolni, ha negyedig van a tank, tehát az utolsó sárga jelzés közelében / picit alatta van a mutató. Most épp, hogy alatt volt, tehát közel sem volt üres, és így is belement 39 liter... Tuti, hogy túltöltötte az ürge, ráadásul nem tűnt túl profinak (idősebb faszi volt).
Meglátjuk, hogy marad -e a szag, ha fogy a benya.
[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
Topikgazda
Tankolásos témához: én mindig szigorúan csak 1 benzinkúton, 1 pisztolyból, első kattanásig szoktam tankolni, általában nem engedem, hogy a kutas tankoljon, vagy ha mégis, szigorúan a lelkére kötöm, hogy 1, azaz egy kattanásig töltse.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Doggy dog #70264 üzenetére
"...Akkusaru visszarakás után ugyanúgy világít az abs/esp.."
Világít,mert a hiba továbbra is megvan:
- Nincs bal elülső kerékérzékelő jel.
- Bal első keréksebesség-érzékelő hibaMár csak úgy kíváncsiságból,vagy méregből se nyomtál egy satuféket,hogy megnézd,működik e az ABS?
ESP ki-be kapcs,teszi a dolgát ahogy kell?Ecn 14836- hűtőventillátorok reléinek vezérlési hibája (ez valszeg igaz,de nem biztos)
Az sincs kizárva,hogy a srácnak lesz igaza,mivel az ECU-t tudatosan olyan helyre tették (hogy könnyen tönkre menjen )ahol még a kosztól,hőtől se védi semmi.Volt olyan is hogy a gázolaj áztatta.[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
Este beülve ismét érződött rendesen a benzinszag... Este mentem vele egy 20-ast, holnap még legalább ennyit szeretnék belepakolni aztán csak elfogy, aztán nem lesz benzinkút szaga az utastérnek. Csomagtartóban amúgy nem érezni, csak bent a utastérben. Szellőztetéssel nem para, de nem szeretnék 5 fokokban lehúzott ablakkal közlekedni.
-
trassher
addikt
válasz molnarpeter #70231 üzenetére
Ezt rendeltem. Mellesleg sikerült venni kartámaszt is. Tegnap adták fel, ma este már be is raktam. Ugyanaz a típus mint amit linkeltél régebben priviben csak vateráról, 13K-ért. Elég stabilnak érzem.
zolikaDB: A Mobil Super 3000 XE 5W-30 motorolaj teljesíti a General Motors dexos2 jóváhagyást, amely szükséges a 2010-től gyártott összes Opel / GM / Chevrolet benzin és dízel üzemű modellekhez és visszafelé kompatibilis az összes régebbi GM / Opel előírással ( GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025).
Ezek alapján tökéletesen megfelel.Redmi Note 7
-
diegho
nagyúr
válasz Luck Dragon #70262 üzenetére
Megnéztem a könyvet. Azt írja, hogy új HC olajakkal akár 10W40 is mehet bele simán, a szervizkönyvben is 10W40-es olajat említenek minden alkalommal.
-
Doggy dog
senior tag
Ma átnéztem a biztiket,mind ok. Kicsit megdörzsöltem a szárukat is.
Reléket is ki-be.Akkusaru visszarakás után ugyanúgy világít az abs/esp
De pedáltesztre is lett egy hibám. Ecn 148306.
A srác,aki javasolta a biztik átvizsgálását azt mondja szerinte can bus hiba.Már csak azért is,mert ilyen összevissza hibát dob.
Mindenki segítségét szívesen veszem.
Már azt sem tudom autószerelőhöz vigyem,vagy villamosságishoz.APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
-
diegho
nagyúr
válasz Luck Dragon #70260 üzenetére
Majd nyomtat magának, ha akar, nekem teljesen mindegy milyen nyelven van, úgyis megértem, szerintem beugrok hozzá és megnézem.
-
-
diegho
nagyúr
válasz Luck Dragon #70258 üzenetére
Barátom nem beszél semmi világi nyelvet, a könyve pedig olaszul van, 5W30-at ír szerintem alapból.
-
-
diegho
nagyúr
Ha már olaj, akkor egy 177k km-es Z18XE-be milyen olaj menjen? Gondolom 5W40 kellene bele.
-
zolikaDB
veterán
Urak, ez a mi olajunk? Mobil Super 3000 XE 5W-30
-
KrAt
veterán
válasz lsebestyen #70248 üzenetére
Én rendszeresen 2-3 kattanásik töltök (utálok tankolni...), és soha nem éreztem benzinszagot..
-
h3lios
addikt
válasz Markizmark #70247 üzenetére
Hát mondjuk nem is sok maradt a tankban asszem 39 lityó ment bele és 374 Ft volt literje az OMV-nél a 95-ösnek. Így jött ki a 14,5k körüli összeg. Majd kiderül, délelőtt kimentem az utastérben már nem érezni annyira. Szerintem szimplán annyi a helyzet, hogy annyira tele a tank, hogy a felmelegedett garázsban a benzingőz már nem tudott hova szállni. És mivel nem járattam utána az autót, ezért az elszívó nem nagyon volt üzemben.
Szerk.: Különben nem csak az utastérben lehetett érezni, hanem az egész garázsban is... Gondoltam rá, hogy nem-e 1 kósza nyest rágta el a vezetéket (mert temető mellett van a garázssor), de ezt az opciót kizártam, mert akkor lenne folt, ahova kifolyt a benya. És ilyen sem a garázsban, sem a parkolóban nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz Markizmark #70243 üzenetére
Nem gondolom hogy kattanás után csöppölgettek volna. Kurasok általában nem ilyen idióták. Ellenben az egység sugarú userrel. Ott valami más bibi lesz.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
h3lios
addikt
válasz lsebestyen #70244 üzenetére
Most már nem tudok sajnos mit csinálni. Nem tudom, hogy mit csinálhatott, elképzelhető, hogy rátöltött még. Ilyenkor gondolom elpárolog a fölösleges mennyiség pár kilóméter megtétele után.
-
h3lios
addikt
válasz Markizmark #70238 üzenetére
Kutas faszi csinálta, de nagyon tele ment, mert ennyit még nem fizettem...
A garázs nem fűtött, de a napon van és bádog épület, szóval nem volt hideg, ráadásul tegnap egész nap bent állt az autó.Majd ha holnap lesz 1 kis szabadidőm megyek vele 1 kört a város körül, szerintem csak annyira televan a tank, hogy a benzingőznek már nem maradt hely.
Egyébként nem csöpög sehol a cucc, alánéztem az autónak a parkolóban is és otthon is.
[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
Tegnap voltam teletankolni az autót, utána nem igazán jártam vele, mentem haza lerakni a garázsba. Ma reggel induláskor elég kemény benzinszag volt az autóban.
Előtte sosem tapasztaltam ilyen jelenséget, elképzelhető, hogy amiatt alakult ki, mert tele a tank és nem mentem vele gyakorlatilag semmit ?
-
Ferike81
senior tag
válasz trassher #70222 üzenetére
Az a baj, hogy a lámpa foncsorozása halogén izzóhoz van tervezve, a ledes fényforrásnak nem ott van a fókuszpontja. A másik, hogy a színhőmérséklete hasonló akkor a láthatóság is hasonló lesz. A gyári led munkalámpák nagyon jó láthatóságot biztosítanak. Vagy pl. az Audi S6-S8 ledes nappalifénye éjszaka még a xenon nélkül is brutálisat világít. A lényeg az, ha led-hez van tervezve a lámpatest akkor jól világít.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
-
AMD Power
titán
Ezekhez az órákhoz mit szóltok? Szerintem kurv* jók....
-
B-L-A-C-K
titán
Ma benyárasítottam, kicsit hamar, de remélem nem lesz már szar idő.
-
aleister
veterán
Urak!
Az 1998-as 1.6 eco benyás és a 2002-es 1.7 DTi kormányműve megegyezik? Ergo vehetem az alőbbiből a bontottat az utübbiba?
(#70219) trassher
Feltehetően, mert tulságosan központosított a LED-es sugara, a hagyományos izzószálas megoldás meg szoródik.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
trassher
addikt
válasz Petyyyyy #70221 üzenetére
Tothgera30 ajánlására vettem lencséset. Neki nagyon bejött, nekem valamiért nem annyira. Meglátom még, hogy bent marad e. Hátrafelé tényleg sokkal többet látni vele de így, hogy a talajt nem igazán világítja meg elég felemás.
Redmi Note 7
-
-
aleister
veterán
válasz trassher #70217 üzenetére
A tompítottba én is gondolkoztam egy ledes H7-en, de belefutottam TC-n egy cikkbe, ahol nagyon lehúzták a ledessé alakított pilácsokat.
Mondjuk ebben lehúzzák a wolfram szálas/halogén izzóra tervezett fényszórótestbe szerelt xenonokat is, pedig anno az Alfába én simán beleraktam, és állati jól szuperál.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
zolikaDB
veterán
Melyik dízel szívócsövét lehet benzines G orrába bebarkácsolni?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Doggy dog #70209 üzenetére
Nem 5 hozzászólás tünt el hanem 6. A 6.at nem is értem,
(#70201)trassher leírta,hogy szerinte mi a különbség a képeken látható két opel motortér között.(ha jól emlékszem)Mi ebben a nem opel topik téma,ami miatt mégis törölve lett? "illetékes elvtárs" szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
@ llwynog
Nálam minden egyes csatlakozáskor törölnöm kell a kapcsolatot,mert csak újbóli párosítás után volt hajlandó működni.Szombaton már úgy sem,próbáltam vagy 10 percet.
Lehet a kütyü hibája,nem tudom!
Délután kipróbálom a scan my opelt,hátha azzal megy.(Mire megírtam,eltűnt 5 poszt,válasz akart lenni,de nem tudtam elküldeni,mert 1 hányós macska képe fogadott....)
[ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- World of Tanks - MMO
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Intel Arc Battlemage B570/B580