Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

válasz Declare #31463 üzenetére

olvastam ezeket a cikkeket, ezek vélemények... olvastam valami michelin-es termékfejlesztő irományát is erről, meg is lepődtem, hogy ő nem óv a "nyáron télitől", hátrányoknak csak a valamivel nagyobb fogyasztást, nagy sebességnél nagyobb zajt és a kicsit gyorsabb kopást hozta fel (de a kopásnál előbb bekövetkezik így is jóval a gumi elöregedése, ha keveset megy az ember) a totalcar-osok is arra számítottak, hogy a téli gumi jobban fog csúszni, mint a nyári, aztán pont fordítva alakult, mivel nagyobb a tapadás: ők is meglepődtek... ez már a tapasztalat :K olaszországban meg a 4évszakos gumikat is tiltják, tehát az sem tuti megoldás... arra az emberek 90%a azt mondja, hogy semmire nem jó: télen közel nem úgy tapad, mint egy téli...

oké, hogy a híradó nem mond be ilyeneket, de azért a balesetek nagyja kikerül ilyen-olyan hírportálra, ahonnan visszakereshető :K konkrét esetet 1et nem találok, ami kimondottan gumi miatt történt

leírtak közül amit mi tapasztaltunk a 60le-s 1.4es astra-nál:
    nagyobb fékút? 50 / 90km/h-ról megálltunk mindenhol időben... nem úgy vezetünk, hogy folyamatosan az előttünk haladó seggébe szorulunk, mert ekkor akármilyen gumi lehetne a kocsin, reflexidőn belül már bele is mennénk vészfékezésnél
    gyengébb menetteljesítmény? 50 / 90km/h-s sebességnél nem vettünk észre romlást (korábban 13as nyári gumi volt fent, a téli 14es)
    menetzaj? ekkora sebességnél még nincs jelentős zaja a guminak
    fogyasztás? 1.4l 8 szelep, központi befecskendezés, nem izmos gép, de 4.5-5liter közt megállt

peace :R

Új hozzászólás Aktív témák