- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iván73.hu
tag
válasz
RoundRobin #1091 üzenetére
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #1326 üzenetére
lehet, hogy fizikailag 2 x 2MB-os a partíció, de logikailag egy 4MB-os blokk?
ez magyarázná a binary same-et.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
RoundRobin #1320 üzenetére
Hátha igy érthetőbb lesz:
Változtatás előtt:
__part1__ part2__ part3_______ part4___________ unpartitioned space
[........ ........ ........... ....................................... ..............................................]És változtatás után:
__part1__ part2__ part3_________ part4__________________ unpartitioned space
[........ ........ ........... ....................................................... ...............................] -
róland
veterán
válasz
RoundRobin #1236 üzenetére
Megcsináltam _Soma77_ "Partíciós tábla generátor v2" munkafüzetét Google dokumentumban, elérhető ITT.
Androidhoz illik legealább egy Google fiók, s akkor már van Google Drive (leánykori nevén Google Docs) is, azaz használhatók a Google dokumentumok.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1266 üzenetére
Ja egy megoldás van .Tudni kellene mit tettek fel úgy általában , és ki lehetne szűrni , hogy mi , vagy melyik okozhatja a Bootloop ot.De szerintem ez nem fog menni főleg , aki olyan , hogy mindent rakjunk fel , és lehetőleg még tegnapra .Ott már nagyon vissza kellene emlékezni , hogy smint volt.
És egyébként az is benne van , hogy mindenkinek a saját mentése is csak akkor jó , ha még nem lett benne kár .Mert akkor hiába kerül vissza azzal megy a hiba is vissza ugyan úgy . -
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1250 üzenetére
Ha nem tolja vissza a saját mentett rendszerét , amin lehet ez a bootloop zavar , akkor a V2 gyalul , és minden saját telepített app nak vége , tehát helyre fog jönni a tab.Persze ha app okozza a hibát , és nem más.
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1236 üzenetére
google docs alatt is mukodik
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1238 üzenetére
persze, dd, mkswap
aztan swapon-ra azt mondta function not implemented
nagy az esely ra h particioval se fog menni, de majd ujraparticionalom a kartyat es kiprobalom -
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #1230 üzenetére
lehet bele makrót tenni ami lementi, de felesleges. Kijelölöd a sárga blokkot Ctrl+C, Notepad++ megnyit, Ctrl+V, mentés.
-
domerator
veterán
válasz
RoundRobin #1227 üzenetére
Áhh... most lett vili... vagyis a .tbl-t megnyitom notepad plusplusban es a tablazatbol a megfelelo szamokat kijavitgatom benne majd mentes... na igy mar vilagos, koszi!!
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #1227 üzenetére
Csiga_77_ LOL
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #1220 üzenetére
azért is boot-ol lassabban a tab, miután kizúzzuk a dalvik-ot.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1210 üzenetére
Na jó de épp azt írom nem másolna át semmit , illetve ha az kell éppen betöltse , akkor meg lehetne a fastboot is a tabon a fájlokkal együtt.És a droidboot - on való műveleteket , és a többit is megtudná csinálni saját maga mivel miden a tabon lenne , és nem kellene az usb sem.Én erre gondoltam .
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1199 üzenetére
Ha már lefutna , akkor már ot is vagyunk .Ugyanis olyan launcher kellene , amibe már a futás végén a cwm megkapnánk , és nem kellene irkálni.Tehát felutna egy launcher script , és egyből a cwm et kapnánk onnan persze már egyértelmű a helyzet.
a rossz mentésedre azt tudnám javasolni , hogy csinálj egy gyári vissza állítást az rendezni fogja neked a helyeket.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1195 üzenetére
Igen , de külső usb , és launcher hatására.De mi van akkor , ha ezt magán a tabon indítanánk ?
Kihagyva az usb lehetőséget .Lefutna ugyan ügy , és lenne cwm , vagy hiányolná az usb - ? hm? -
hetven9
csendes tag
válasz
RoundRobin #996 üzenetére
Este már nem értem rá foglalkozni vele, most oldottam meg.
A script-es módszer először félbeszakadt.[USB hosszabbító aljzata szopatott.] Utána fehér ikon villant csak fel. Kénytelen voltam az eredeti flash módszert használni, de az is állandóan más %-nál hasalt el... Akkor feltoltam újra a script-est [usb hosszabbító nélkül]. Végig is ment, de töltésjelzés, wifi, hang, stb Teclast hibával. Aztán inkább az első módszerrel elejétől végigcsináltam. De még az egeret is ki kellett húznom, hogy végigmenjen a Flash Tool.
Utána rátoltam az előző CWM mentésem, és kész is volt. -
iván73.hu
tag
válasz
RoundRobin #1088 üzenetére
-
balika011
senior tag
válasz
RoundRobin #1081 üzenetére
Az ultrahardcore csinál egy nagyot, és azt csatolja fel /-be...
(Meg egy-két kicsit, amivel a zárt bl-t kerüli meg és tölti vele újra a ramdisket.) -
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1063 üzenetére
Hogy sikerült ekkorára lecsökkenteni?
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #1047 üzenetére
szerintem eret vágnak...de nekünk ez így nagyon jó volt...
-
Gh00st
aktív tag
válasz
RoundRobin #951 üzenetére
Lehet holnap en is teszek egy kiserletet!
Ahogy olvasom itt, sok lelkes embernek igen magas szaktudasa van...nagy baj nem lehet!Ezuton is szeretnem megkoszonni mindenkinek a faradtsagos munkajat ezen a fronton.
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #1020 üzenetére
lehet látni mindent, csak van ez a pár szünet, ami kezdő usert megtéveszthet és esetleg lekapja a vasat, mert fél hogy valami hiba történt...a lényeg, hogy ne nyúlj a cucchoz, amíg a nyelvválasztós képernyő megjelenik
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #1008 üzenetére
nem akarok rosszmájú lenni, de szerintem vagy nem várták ki a folyamat végét, vagy kevés volt a kraft a cuccban...passz...a flash közben többször megáll, teljesen elsötétedik a képernyő, mintha befagyna a droidboot és hosszan gondolkodik. mindenképp meg kell várni, míg újraindul magátol a tab.
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #1002 üzenetére
[link] ez a megoldása.
-
Jece
csendes tag
válasz
RoundRobin #970 üzenetére
Magában az system imgt nem akarta felrakni, viszont utána az erase parancsok szépen lefutottak..
A probléma gondolom ebből fakadt.
-
Orionhilles
senior tag
válasz
RoundRobin #956 üzenetére
Linux*tab*tethered CWM=ez e. Letölt, kicsomagol, terminál nyit: chmod +x runme.sh && sudo ./runme.sh
Ha valakinek esetleg kellene
Köszi az észrevételt
igazad van/volt
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #950 üzenetére
azért, hogy üres legyen és legyen hely kicsomagolni a system.tar.gz-t. (itt nem írunk felül semmit (ez nem dd), hanem kicsomagolunk egy zip-et)
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #946 üzenetére
/system-et azért formázza csak le!
-
Jece
csendes tag
válasz
RoundRobin #943 üzenetére
Igen, még pár nappal ezelőtt, de nem akarja most használni.. :S
-
Jece
csendes tag
válasz
RoundRobin #938 üzenetére
Igen, csak ezen nem megy a wifi épp, meg az a láblógatós tengerpartos háttérkép van..
-
Jece
csendes tag
válasz
RoundRobin #924 üzenetére
Sikerült eljutnom odáig, hogy most éppen orosz, és nem megy a wifi, 5 gigás. Azt hiszem pont nálad volt ez a gond, ugye? Ha most előröl kezdem a folyamatot, rendes szoft lesz? A mentésem valamiért nem okés nekem, nem tudja azt használni
-
yodee_
őstag
válasz
RoundRobin #923 üzenetére
Mi az hogy nincs? Mármint nem elérhető magyaroszágon? Vagy hogy érted? A helpdesk ezt nem említette
-
Jece
csendes tag
válasz
RoundRobin #920 üzenetére
Elkezdtem előről, Flash Tool fel is ismeri a készüléket, neki is állnék mindennek, de, 5%nál error, és ledobja a készüléket is a win csippanás alapján
Most 10%nál járunk, csak át kellett helyezni, DroidBoot bejött
-
Abel
tag
válasz
RoundRobin #901 üzenetére
Az image is benne van. Szerintem rajtad kívül kb mindenkinek szüksége van rá
-
Abel
tag
válasz
RoundRobin #894 üzenetére
Már megírtam a scriptet, épp fut. Kíváncsi vagyok sikerül-e brickelni a cuccot
Az előző system.img-t töröltem, nem volt jó. A helyes parancs ext2simg ha valaki rákeresne egyszer. -
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #870 üzenetére
lehet, hogy rosszul emlékeztem, majd megnézem (fáradok
)
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #865 üzenetére
a partíció manager-ekben is ott a format gomb, mert ha átparticionálsz, utána formáznod kell, próbáld ki az sd kártyádon. csinálj rajta egy külön partíciót. - szerintem kell a format, de lehet rosszul emléxem (már fáradok)
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #866 üzenetére
a launcher flash-el droidból, azért kell a droid mert ott van fastboot. (lehet h tévedek)
"%GOOGLE_TOOL%fastboot" flash /tmp/recovery.zip %RECOVERY%
"%GOOGLE_TOOL%fastboot" flash /tmp/recovery.launcher %LAUNCHER%"%GOOGLE_TOOL%fastboot" flash %OEMTRIGGER% %TRIGGER%
echo.
echo issue fastboot oem %OEMCMD% command to start cwm recovery:
"%GOOGLE_TOOL%fastboot" oem %OEMCMD% -
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #860 üzenetére
miért baj az? a tethered CWM is csak így tud bejönni droidból, flash-eléssel...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #858 üzenetére
A CWM-ben/hez van egy futó kernel! Particionálás alatt olyanod nem lesz! Egyébként a CWM sem sokat használja a memóriát, max cachel benne.
Szerintem az át-particionálás töröl, mivel katasztrofális vége lenne, ha pl. a 750MB-os system-et 300-ra zsugorítod, a tartalom meg ott marad...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #853 üzenetére
Szintén lehetetlen: nem fogsz hozzáférni sehogy a memóriához, pláne nem rezidens módon...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #848 üzenetére
Nem lehetséges, ugyanis a re-particionálás feltörli a meglévő meghajtók tartalmával a padlót... szóval kidobja őket. Az új system üres, tehát flashelni kell, ha tetszik, ha nem!
-
INMOTEP
őstag
válasz
RoundRobin #716 üzenetére
Kész ,e miatt jött a sok hiba .Ha soma nem segített volna sehol nem tartanék ,külön köszönet neki
.Az usb-vel való tapasztalatot hamarosan leírom ,a lényeg hogy a flasnél az on demand flash mód bepipálása megoldotta az usb hibákat
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #728 üzenetére
Igen én cserélem a nand ot , de még nem érkezett meg .. Viszont Nem minden esetben lehet az USB portról olyan műveleteket végre hajtani mint Pl egy belső JTAG alkalmazásával.Ugyanis a nand ból , ha van JTAG olásra lehetőség , tehát van erre kivezetés , akkor ott full ban elérhető a nand mindenféle sallang nélkül.Viszont ha az USB nézzük ott már a periférikus kommunikációnak is működni kell , hogy egyáltalán hozzá lehessen férni a műveletek miatt mondjuk egy flasheléskor a nadhoz., ami nem biztos , hogy minden esetben sikerül sőt volt , van rá példa , hogy nem mindig lehetséges. A JTAG az amikor 1000% os biztonsággal visszahozható a gép persze , ha nincs mechanikailag sérülve a nand .Ha egy boot során olyan hiba lép fel , hogy a periféria drájverei sem tudnak lefutni , akkor addig az USB csatlakozás nem fog élni , így kvázi hozzáférhetetlen lesz a gép USB csatlakozáson keresztül.
-
INMOTEP
őstag
válasz
RoundRobin #716 üzenetére
Máris nézem
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #720 üzenetére
Igen lehetséges .Viszont az újra particionáláskor törlődhettek olyan adatok , amik lehet , hogy később kellenének.Esetleg partíció nevek , számok jelölések a rendszer felé stb stb stb .Nem tudhatjuk.Ez csak akkor lett volna igazán jó , ha meg lettek volna nézve az eredeti gyári partíciók , hogy tartalmaztak e egyedi azonosítót stb
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #713 üzenetére
Benne kell , hogy legyen mivel felül íródik , és nincs rá mód , így neki egyeztetni..Ugyanis , ha a boot meg is változik , vagy félbe marad frissítéskor , és nem tud indulni a gép , de attól még az ID ki kellene , hogy irja .Egyébként pedig nand nélkül agy halott a gép .
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #707 üzenetére
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #703 üzenetére
Azért kapod vissza , mert a processzorban lévő ID t adja vissza , és az a kikapcsolás után is megmarad , sőt tovább mennék az akkumulátor kivétele után is .De ha a nand radirt kap , akkor a soma által lementett nand ID kerül mindenkinek a nandjába. Ez akkor fog kibukni , ha lesz egy olyan rutin ami a háttérben csinál egy frissítést , és a processzorban lévő ID , és a nandé a gyárihoz képest eltérő lesz .Az lesz az a helyzet amikor a gép addig nem fog bootolni , amíg ezen adatok a gyári állapotnak megfelelően nem egyeznek meg.Pont ezért kellett volna mindenkinek a saját gépéről mentést csinálni , de lehet , hogy ez sok mindenkinél késő lesz.Mert senki nem tudja már mi az ö pontos ID je, mert az új particionálás miatt ez elveszett.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #696 üzenetére
A gép ID je a processzorban van ahhoz nem lehet hozzáférni sem törölni , azért is marad meg.Illetve lehet csak az nem publikus..
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #695 üzenetére
lehet, én sem értek ehhez.
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #691 üzenetére
hogy tudna már egy mod bármilyen ID-t is törölni?
azt írták, hogy a /log parctícióban van valami. most akkor szerintem mi egy párszor ma legyalultuk a nand-ot, és kinek dobál play hibát a tabja?
-
medvesajtgaz
csendes tag
válasz
RoundRobin #691 üzenetére
koszi ertem
hozza lehet ferni ehhez a gep ID-hez, vagy mi a megoldas? -
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #685 üzenetére
köszi a tippet, megtaláltuk az előző hsz-edet, ahol szépen leírtad a driver telepítés lépéseit. most ezt csináljuk végig.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
RoundRobin #679 üzenetére
Egyébként ez a portváltás szerintem arra vezethető vissza, hogy nincs meg az összhang a gép portja és a TAB-é között. Nem véletlen, hogy a driver install kitér erre. A két portnak össze kell harangoznia egymást. Anélkül is megy a (vélhetően aszinkron) kommunikáció, csak hát, sz.rul.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #679 üzenetére
Lesz igen viszont 4 magos processzorral szerelve.Az előzetes infók ezek.
-
ktmt
aktív tag
válasz
RoundRobin #669 üzenetére
OK, de ez nincs benn a leírásban. Mezei userek számára kellene egy kicsit bővíteni a leírást.
-
válasz
RoundRobin #670 üzenetére
Szóval ha szerkesztem a systemui.apk-t és törlöm az odex fájlt, akkor azzal csak annyit érek el, hogy nem lesz android framework-öm és kezdhetek káromkodni?
Jó volna, ha vki megcsinálná nekem, aki ért hozzá...
-
válasz
RoundRobin #661 üzenetére
Nemnem, én a gyári systemui.apk szerkesztésére gondoltam, meg arra, hogy van mellette odex fájl, vagyis nemtom tudom-e egyszerűen szerkeszteni.
-
válasz
RoundRobin #649 üzenetére
Lehet belevágok navi bar-t szerkeszteni, úgy 2 éve csináltam utoljára, csak deodexelt rommal. Ez meg odexelt, vki tudja, hogy azt hogy lehet szerkeszteni? (odex fájl sajnos nem tudom hogy készül és mire való...) Bocs az offért.
Nem szeretném, ha újraindítás után fekete kijelzőfogadna FC dialógusablakokkal.
-
ktmt
aktív tag
válasz
RoundRobin #648 üzenetére
100%, ment vissza a régi system, google play services error, de különben megy.
Screenshot.
Nagyon köszönöm a fejlesztőknek, és mindenkinek, aki segített! -
válasz
RoundRobin #628 üzenetére
Köszi az info-t! Esetleg a framework-res.apk csereszabatos lehet? A navi bar miatt kérdezem, úgy emléxem ez a fájl tartalmazza, és akkor lenne normális 3 ikonos navi bar a kijelző alján. Szólj, ha hülyeségeket írok.
edit: most látom annak is ilyen zsúfolt a navibarja, a kérdés attól még áll.
Engem amúgy csak a screenshot gomb idegesít, anélkül szimmetrikus lenne a navibar.
-
Mokush
tag
válasz
RoundRobin #628 üzenetére
Köszönöm!
Én tényleg ennyire noob vagyok...
A leírásban az utolsó lépés "-CWM-ből factory reset" ez nem pucolja ki az appokat / adatokat? Vagy kihagyható? -
szentes_b
újonc
válasz
RoundRobin #610 üzenetére
El sem indult (már nem emlékszem pontosan mit irt ki, valami olyasmi rémlik, mintha a parancs megadásának szintaxisára rinyált volna, pedig az jó volt..).
-
szentes_b
újonc
válasz
RoundRobin #582 üzenetére
Az a parted sajnos nem müködik rendesen..
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
RoundRobin #602 üzenetére
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #585 üzenetére
az Op3n Dott 4.4.2 KitKatt alapú, ezért vettük a teclast 89P mini AOSP_4.4.2 romját alapul. Lehet találni fenn 4.2.2 jelly alapú rom-okat is, de ott nagyon sokat kell bobizni a low-level driverekkel, hogy elinduljon a vas (meg kernel nélkül nem is biztos, hogy mindent meg lehet oldani) sajnos egyik klón sem 100%-ban egyezik meg a másikkal hw config szempontjából. (külsőre lehet, de a perifériák nem)
dmesg-t nyomjál a tabon, tedd ki file-ba, és nézegesd! (írtam erről korábban) sok sikert!
-
balika011
senior tag
válasz
Hangerő le + power hosszan...
-
_Soma77_
tag
válasz
gratula! erre a strandpapucsosra gondolsz? [link] >> mert akkor ez taclast P89 mini.
csináld meg a bootoader kinyitós részt, és készen is vagy! Gratula!
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #542 üzenetére
tipp: flash.xml-ből ki kell venni a pause 25000-as várakozást, erről volt szó korábban, olvass vissza! ez lehet egy gond, másoknál is volt.
meg meg kell próbálni párszor egymás után, türelem tárhelyet terem!
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
RoundRobin #339 üzenetére
boot sector helyett MBR-t akartam irni.
Sorry..
Már kezdek kissé álmosodni.. -
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #335 üzenetére
A /data partíció mérete Intel alatt csak az összes többi partíció méretének állításával oldató meg, mivel az az utolsó partíció a sorban, és a hossza = összes-sum(többi partíció).
-
Orionhilles
senior tag
válasz
RoundRobin #333 üzenetére
Az csak MTK esetén fontos/van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Windows 10
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest