-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2207 üzenetére
De a 2.0 ással igen .Egyébként a nandos gép a teszt gép , viszont a másik az hozta azt amit leírtál azelőtt , de az nincs bontva.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2203 üzenetére
Én értem , hogy a fash tool stb , de lehet kell neki a nand nem tudom.Csak saccolok most.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2193 üzenetére
Ezt viszont akkor tényleg nand nélkül is tudnia kell valóban.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2188 üzenetére
Na jó ezt csak akkor látja mindenki ha elindítja magát a flashselést.Lehet , hogy így könnyebb lesz .A partíciót meg utána is meg lehet csinálni majd.Ja még egy ahogy látom Teclast tettél rá , mert az Opn dott SN jei máshogy vannak jól veszem ki a sorokból ?
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2186 üzenetére
Erre voltam én is kíváncsi emberkénél , hogy a flashtool ba mit lát , de nem kaptam választ.Próbáltam ugyanis kideríteni a gondját.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2184 üzenetére
A semmit azt hogy kell érteni ? És utána flashtool volt ?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #2179 üzenetére
Itt az ideje élesben tesztelni: tolj már rá légy olyan kedves egy GXI romot, úgy ahogy van, beleértve az IWFI-t is! Hisz nem lehet gond! Simán megy az UART a bootloader sérülés után is ezek szerint...
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2179 üzenetére
Remélhetőleg viszont nem cserélném át a 286 os ra .Valahol a lomok között még van is talán belőle.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2177 üzenetére
Ilyen van igen kérdés , hogy ez a proci is ilyen e avagy még sem.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #2174 üzenetére
Az csak akkor kapcsolja oda, hogy ha erre lesz olyan kedves a booloadered megkérni. Ellenkező esetben az égvilágon sehová sem kapcsol semmit, a procinak ugyanis fogalma nem lesz róla, hogy egyáltalán le kéne annak a gombnak az állapotát kérni....Ha most arra a téves következtetésre gondolsz, hogy maga a gomb fizikailag is kapcsolja ezt az üzemmódot: soha sem tenné. Ékes bizonyítéka ennek az, hogy nyomhatod ítélet ideig, mikor fut a rendszer, nem lesz más hatása, max. készíthetsz vele képernyő fotót...
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2170 üzenetére
Én a lényeget abban látom , ha mondjuk emberek elkezdenek most megint nand olni , mert kevés a hely stb stb stb .Hangsúlyozom egy FPGA 153 levétele , és felrakása is nem hétköznapi , de ha még is valaki csinálná !!!!!!!!!! ÉN MOST SZERETNÉM MÉG NYOMATÉKOSABBAN KIJELENTENI AZT , HOGY EZT NEM HOGY CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE CSINÁLJA , DE EGYÉB MECHANIKAI SÉRÜLÉSEK MIATT EGY MAGÁRA SZÁMITHAT CSAK EZ BIZTOS !!!!!!!!!! Ezt nem lehet hiba esetén online javítani.........
Viszont kiderül majd hogyan lesz könnyebb , és egyszerűbb felírni a nandot , hogy zökkenő mentes legyen esetleg mások számára is. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #2170 üzenetére
Ja és: a download módnak a recovery módhoz köze nincsen sajnos...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #2167 üzenetére
Ez csak akkor megy, ha már van bootloader, anélkül az eszköz semmiféle kommunikációt nem fog megkezdeni, pláne USB-n...
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2157 üzenetére
Értem , akkor üzenj vissza a jézuskának , hogy legközelebb ilyet hozzon N26M42003GMR 8GB.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2152 üzenetére
Ez honnan is van neked ?
-
NePee
csendes tag
válasz
RoundRobin #2102 üzenetére
Pont fordítva, az SI miatt a KB már 1000-el számolandó.
-
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #2102 üzenetére
A Diskinfonál csodálkoztam volna, ha 1024 helyett az 1000-es váltószámot használná, mint ahogy nem is használja. Szépen ki van írva byte-ban is a mennyiség.
6 186 577 920 byte - 6 041 580 KB - 5 900 MB - 5,76 GB (1024)
kontra 6,19 GB (1000)
Az 5,58 GB-ot továbbra sem értem. -
poczabence
tag
válasz
RoundRobin #2078 üzenetére
Megpróbáltam 3 féle laptopon (WIN7 64bit, WIN7 32bit, XP 32bit), illetve asztalin is és mindenhol ez a hiba. Próbáltam úgy is, hogy lefoglaltam az összes USB-t, úgy is, hogy mindent kihúztam, de nem megy tovább. Szerintem magával az eszközzel lehet olyan probléma, ami miatt nem akarja a dolgot. Egész éjjel felraktam töltőre arra gondolván, hogy lemerült tegnap, de most is ezeket a hibákat csinálja.
Ma viszem a szervizbe, aztán ott majd megoldják.
Esetleg megkérhetlek újra, hogy töltsd fel a drivereket, amiket használtál?
-
Drótszamár
őstag
válasz
RoundRobin #2014 üzenetére
Virtualbox alatt működhet a dolog? Annak át lehet adni a tabot, és akkor az ottani driver, és flash tool kezeli azt. / feltéve hogy ez szoftveres jellegű gond, és nem az usb vezérlő szintjén van a probléma/
-
poczabence
tag
válasz
RoundRobin #2026 üzenetére
01/23/15 17:18:53.030 INFO : Phone Flash Tool V 3.1.8-2 (build on Mon Feb 11 18:23:41 RST 2013)
01/23/15 17:18:53.030 INFO : Using xFSTK version: 1.3.6.
01/23/15 17:18:53.075 INFO : Using Android Debug Bridge version 1.0.31Ha lecsatlakozik és nyomom a power + hang gombot, akkor visszacsatlakozik, de aztán azonnal le...
Holnap viszem az 1 hónapos szervizbe, majd ott megoldják.
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #2016 üzenetére
nem baj, ha nincs ilyen logo vagy olyan logo, 5%-nál a firmware frissítésbe hal bele, így túl sokat ne várjuk a szerencsétlentől. Nekem volt már mindenféle: 1) fekete kép, agyhalottnak tűnő állapot, 2) felvillanó USB 3) csak droidboot-ot bootoló 4) nem boot-oló 5) boot-loop-oló, szóval minden. Egy biztos, nem lehet téglázni, hacsak ki nem veszed a NAND-ot, mint tiki.
próbáld meg a jobb alsó sarokban bepipálni az "on-demand flash mode"-ot. az is szokott segíteni, főleg ha az USB szivat. Nekem zajszűrős usb kábelem van, a sima mezei folyamatosan eldobta a fastboot-ot.
Szóval kitartás!
-
poczabence
tag
válasz
RoundRobin #2016 üzenetére
Semmi, csak fekete kép! A phone flash tool látja, de amint elér a "Continuing to OS..." pontra, akkor lecsatlakozik a tab és többet nem sikerül felismerni, mint a logból is látszik.
Esetleg feltöltenéd a saját drivereidet, illetve phone flash tool-t, amit használtál?
-
poczabence
tag
válasz
RoundRobin #2014 üzenetére
Van itthon pár laptop, illetve asztali gép.
Próbálgatom a dolgot, de sajnos sehol nem jön össze.
Nincs webkamerám, max az, ami a laptopokban van.
Nekem sajnos USB jel sincs, csak fekete kép...
-
troger911
tag
válasz
RoundRobin #2005 üzenetére
Már miért is kéne, ha alapból a datát úgyis a kártyára rakja?
-
poczabence
tag
válasz
RoundRobin #2004 üzenetére
Majdnem.
Egy fájlt töltöttem éppen Operával a tabra, aztán megfagyott és kikapcsoltam. Azóta, ha bekapcsolom, akkor csak fekete képernyő van, droidboot nem működik, viszont a phone flash tool felismeri... Most felraktam töltőre a tabot, hátha lemerült, aztán azért nem megy... A töltést veszi, mert melegedik a töltőfej.
Próbáltam már a saját, illetve más kábellel is, de a sajnos nem jutok tovább.
Amúgy annyiszor akartam írni, hogy hibás az oldaladon a "Technikai specifikáció és frissítés" pdf, mert olyan nincs, hogy 1024p HD + a frissítés után sem szűnik meg a HD videófelvétel.
-
poczabence
tag
válasz
RoundRobin #1999 üzenetére
Megpróbálom...
A másik gépen ez a hiba jön:
01/23/15 15:59:08.265 INFO : Port 1/0/1: XFSTK-STATUS SN: SERIAL Firmware download completed. Continuing to OS...
01/23/15 15:59:13.044 INFO : XFSTK-PROGRESS--0
01/23/15 15:59:13.044 INFO : XFSTK-PROGRESS--10
01/23/15 15:59:13.044 INFO : XFSTK-STATUS--Reconnecting to device - Attempt #1
…
01/23/15 15:59:14.246 INFO : XFSTK-PROGRESS--0
01/23/15 15:59:14.246 INFO : XFSTK-PROGRESS--10
01/23/15 15:59:52.856 INFO : XFSTK-STATUS--Reconnecting to device - Attempt #40
01/23/15 15:59:52.856 INFO : XFSTK-STATUS--Detecting Intel Device - Timeout
01/23/15 15:59:53.558 INFO : XFSTK-STATUS--Timeout to detect the device, make sure to charge up your phone before flashing
01/23/15 15:59:53.558 INFO : XFSTK: Download operation encountered errors.
01/23/15 15:59:53.558 INFO : XFSTK: Please verify fw/os image integrity and reprovision target.
01/23/15 15:59:53.558 INFO : xfstkFlashTool exited with error
01/23/15 15:59:53.573 ERROR : Port 1/0/1: IFW flash failed - SN : SERIALItt kihúztam mindent a gépből, de még odáig sem jut el, mint a másikon... Azt nem értem, hogy teljesen gyáriként hogy tudott ilyen állapotba kerülni?
-
poczabence
tag
válasz
RoundRobin #1996 üzenetére
Lehetetlen, mert az összes port 2.0-ás mindkét gépen. Ha egy pendrive-ot dugok be, akkor megvan fixen a 30 mb/sec.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1965 üzenetére
Igen tudom , csak szerintem az övék a kizárólagos értékesítés ténye.Mivel ha a Tesco felvásárolta , vagy megrendelte , ezt most nem tudjuk , akkor bármiféle joggal a Tesco rendelkezik.
Ired sose lehet tudni .Nem sokára jövök somának , hogy felmegy e a Android 4.2.1 Jelly Bean a tabra..
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1970 üzenetére
.. na en az ikonoktol akarok megszabadulni
tiki: ?? ezen mit kellett banyaszni
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1945 üzenetére
miert nem vagy hajlando elolvasni a PTK vonatkozo reszet, amit linkeltem..
"A garancia ugyanis csak addig érvényes, addig van kötelem, amig a készülék az eredeti állapotában van."
semmi ilyesmi nincs benneezzel szemben pl van ilyen:
Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el.
tehat a torvenyhez kepest semmi +kikotesuk nem lehet...Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
RoundRobin #1950 üzenetére
tiéd az utolsó szó, elhisszük, ha kell aláírjuk a véleményed, csak már elég belőle, köszönjük.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
RoundRobin #1948 üzenetére
ettől még amit itt műveltetek kritikán aluli, bőven elég odaírni, hogy garancia megvonásával járhat., ti meg szétoffoltátok egy szakmai topicot gratulálok.
"ókat is, amelyek közzététele bcs." - ebben az esetben töröltess minden mélyvíz topicot, másrészt mivel mindenkinél jogszerűen vannak az appok .... ellenben ez megint off.. -
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1933 üzenetére
"Erre a felállásra jár neked a gari, addig amig igy használod."
ez a lenyegi hiba a gondolatmenetedben..a jotallas jogi szempontbol nem arra vonatkozik "hogy ez a termek 2 evig jol fog mukodni",
hanem az elado azt vallalja, hogy "amit odaadtam az az atadas (teljesites) idopontjaban megfelelo minosegu" (volt).. ennek a bizonyitasa, foleg maganszemely-ceg viszonylatban az elado ceget terheli.. -
tupuk
aktív tag
válasz
RoundRobin #1913 üzenetére
Ha a laptopon van jogom átpartícionálni, akkor tabon miért nincs?
Csak azt ne mond hogy azért, mert a Tesco azt mondja, meg azt vállalta. Jogi kérdésben a mérvadóak a hatályos magyar (meg EU-s) törvények. Joghiearchia van, egy cég írhat bármit a szerződésében, meg a vállalásaiban, de a törvények erősebbek, azok a mérvadóak. Tök mindegy hogyan próbálja szűkíti a Tesco a törvényi kötelezettségét, nem teheti meg, akármit ír le, a joghiearchiát nem tudja megfordítani.
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1933 üzenetére
vegre egy koherens erveles
de szerintem nincs igazad...pelda1:
kiszakad az usb-aljzat az alaplapbol, visszaviszed gariztatni, de rootolt
a jotallas arra vonatkozik, hogy te "megfelelo minosegu termeket vasaroltal", olyat ami a normalis hasznalatbol szarmazo usb-huzkodast kibirja..
a hiba oka itt az, hogy gyenge minosegu forrasztast hasznaltak; -ez a "teljesites elott keletkezett", ezt kotelesek javitani..pelda2: nem mukodik az opendott talk, mert az csak eredeti fw-vel megy (azzal sem, de az mind1)
ezt nem kotelesek javitani, mert a hibat te okoztad -
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #1926 üzenetére
talán mert rosszul tájékozottak? (lehet hogy én is rosszul tudom, ezért írtam le, hogy mindenki saját felelősségre mókoljon, mert abból baj nem lehet. Ha azt írom, mókolj nyugodtan, és aztán mégsem úgy van, ahogy tudom, akkor meg rám haragszik mindenki...szóval, nekem tök mindegy, mert nem vinném szervízbe soha - de ez én vagyok, és nem gondolkodhat mindenki ilyen fejjel. Bíztatni meg senikit nem akarok a hülységre, mert az sem lenne fair) - szvsz
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1926 üzenetére
en be mernem
az emberek nagyresze "birka" es ha a szervizes elkezd vele orditozni, hogy
"ez rootolt, erre nincs gari, fizess" akkor nem fog vitatkozni, fogyasztovedelemhez szaladgalni..15k-s tablet miatt nem is eri meg, lassuk be
a "vissza-allitas" nem azert jo otlet, merthogy anelkul nem is jarna (de jar!),
hanem mert jo esellyel megsporolom a vitat -
NePee
csendes tag
válasz
RoundRobin #1913 üzenetére
Ott is ugrik a garancia ugyanúgy, minden a szervizesen múlik.
Azt a vásárláskor mindig elmondják egy linux-al vásárolt gépnél, hogy ha win kerül rá linux-al lehet csak gariztatni -
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #1920 üzenetére
mit kell fel-mountolni? maga a bináris lett úgy leforgatva, hogy nincs benne a "-a" opció, tehát nem tud android mount point-ot tenni az img-be, ami baj. (- ha jól értem)
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1917 üzenetére
ha hajigalod es osszetorik, akkor "a hiba oka" (az osszetores) a teljesites utan keletkezett
nem ertelek, egy rakat eleg eros ervet kaptal arra vonatkozolag, hogy a rootolas (jogi szempontbol) kozvetlenul nem jar garancia-vesztessel.. csak akkor ha az elado bizonyitja, hogy a rootolas _okozta_ a hibat
ez a jogi helyzet.. mas kerdes hogy egy adott helyzetben tudod-e ervenyesiteni
-
tatararpad
őstag
válasz
RoundRobin #1911 üzenetére
Mutass olyan rendelkezést a törvényben, ami különbséget tesz hardver és szoftver között garanciális ügyintézésben. Vagy kizáró okot, ami leírja, hogy ha más firmwaret futtatsz, nincs garanciád. Nincsen, mert a törvény nem erről rendelkezik, hanem hibáknak a javítási kötelezettségéről. Eszerint ha én a laposomra FreeDOS helyett Windowst teszek, már ugrott is jótállás? Kérlek, a saját és mindenki érdekében, ne folytasd.
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1911 üzenetére
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=159096.239298 aktualis PTK
keress ra arra h szavatosság es olvasd el a az utana kovetkezo 4 pontot1. A hibás teljesítés általános szabályai
2. Kellékszavatosság
3. Termékszavatosság
4. Jótálláskb 1.5 oldal, nincs benne semmi olyan, hogy "nem-rendeletetszeru hasznalat" eseten barmi szavatossag/jotallas ugrana..
egy relevans pont van ami alapjan az elado nem koteles jotallni:Aki a szerződés teljesítéséért jótállást vállal vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
-
osztraksajt
őstag
válasz
RoundRobin #1899 üzenetére
Nem akartam ebbe belefolyni, de a bármiféle konkrétum nélküli észosztás már egy kicsit túlment az ingerküszöbömön.
Akkor pl a laptopomon se partíconálhatom át a HDD-t, vagy tehetek bele SSD-t, vagy rakhatok windows helyett linuxot mert ugrik a garancia...
Ha a szerviz megállapítja hogy én a rootolt gépemen túlhajtottam a procit és attól sült meg akkor persze teljesen jogos hogy ugrott a garancia, elvégre olyan módosítást hajtottam végre ami a gép üzembiztonságát veszélyeztette és mondjuk nem hardveresen van implementálva a hővédelem, mint pl a régi prociknál volt. De ez kb olyan hogyha földhöz vágom arra sincs garancia. De az hogy elenged az USB csatlakozóbál a forrasztás vagy az akksi 2 percet bír 3 hét után az szerintem baromira nem a szoftverezéssel összefüggő hiba. Ha meg valaki lebrickeli akkor a szervíz azt mondja a hogy a táblagép működik csak újra kell húzni rá a szoftvert akkor ez ennyibe kerül, mint ahogy a windows reinstall sincs ingyen az teljesen jogos és elfogadom.
Az hogy a belső tárhelyet átparticionálom szerintem semmilyen formában nem meríti ki a rendellenes használat fogalmát. Amúgy meg a cég sem vállal semminemű garanciát adatvesztés, szoftver rendellenes működésre és az emiatt keletkezett károkra. Szóval ő kikötheti egy homályos és általa szabadon értelmezett feltétetellel megtagadhatja a garancia érvényestését, de én nem használhatom az igényeim szerint. Mi lesz a következő? Hogy csak az ő általa feltelepített programokat használhatod? Lehet azt is csak akkor nem androidos okoseszközként, hanem mondjuk internet-táblaként kell árulni amin van egy aláírt zárt QNX amit beleégetnek romba. Persze ha el lehet úgy adni, meg milyen áron....
-
tatararpad
őstag
válasz
RoundRobin #1902 üzenetére
Sajnálom, az én példám egy telefonról szólt, aminek hibás volt a kijelzője. A szerviz visszaküldi, hogy ez nem rendeltetésszerű használat, ezért nincs garancia. Ez amit te szajkózol itt egy ideje. Helyes válasz rá ott van: nincs automatikus elutasítás, a szerviznek bizonyítania kell, hogy nem rendeltetésszerű használat volt. Kész. Ennél egyértelműbben nem lehet megmutatni, ha ezután sem vagy hajlandó elgondolkozni legalább, fölösleges tovább folytatni.
(#1905) RoundRobin: Jó ez a fickó totál kész. Remélem legalább szép vagy, mert okos az biztos nem. Sok boldogságot.
-
tatararpad
őstag
válasz
RoundRobin #1899 üzenetére
[link] Erősen javaslom a "A mobil telefonomra áprilisig van garancia"-val kezdődő eset alapos áttanulmányozását, mielőtt még több valótlanságot írsz be.
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1880 üzenetére
a garancia nem szerzodes, hanem torveny kotelezi ra az eladot
es ha a torveny nem irja, hogy "hw-sw megbontasnal nem ervenyes" akkor az elado hiaba is kotne ki, a kikotese ervenytelen
csak akkor mentesul a jotallasi kot. alol ha bizonyitani tudja, hogy a hibat a "megbontas" okozta
sokszor egyertelmu hogy nem, neha egyertelmu h igen, neha vita van15k-s tablet miatt nyilvan senki nem fogja a birosagon keresni az igazat, de ha valaki ilyen helyzetbe kerul erdekes lenne latni hogy megy le egy ilyen tortenet a fogyasztovedelemnel
pl kocsidban lecsereled a hifit, utana elszall a motor, akkor szerinted arra sincs gari?
-
tatararpad
őstag
válasz
Javaslok neked 2 fogalmat áttanulmányozásra, de látom halál fölösleges neked írni.
(3) E cikk alapján nem minősül a megfelelés hibájának, ha a szerződés
megkötésének időpontjában a fogyasztó a hibáról tudott vagy
arról ésszerűen eljárva tudnia kellett, illetve ha a megfelelés hibáját a
fogyasztó által adott anyag okozta.f) kijavítás: a szerződésnek nem megfelelő fogyasztási cikknek a szerződésnek
megfelelővé tétele.Remélem valami szervizes vagy, ha már ennyire nyomod a mantrát.
-
VMatteo
őstag
válasz
RoundRobin #1887 üzenetére
a módszert mondd.
-
huaakoa
csendes tag
válasz
RoundRobin #1885 üzenetére
Ne mond nekem, hogy tüzetesen végignéznek mindent, mert nem tudom elhinni.
Gondolom ők is csak úgy vannak megfizetve, hogy pont leszarják, jogos-e a garanciális javítás/csere, vagy nem. -
VMatteo
őstag
válasz
hogy deríted ki pillanat alatt?
-
huaakoa
csendes tag
válasz
Nem akarok közbeszólni, de...
"Az eladó nem vasat, hanem egy hardver-szoftver kombót ad neked el. Ezen HW-SW együttes működési rendellenességeiért, hiáiért vállal szavatosságot. Ha te ezt az együttest megbontod, akkor a garancia, ami egy szerződés, ugrott, mert szerződést szegtél."
Ez csak abban az esetben igaz, amennyiben az eladó, illetve megbízottja - szervizes - észreveszi, vagy észre AKARJA-e venni...
Szóval véleményem szerint ezen kár többet rugózni. -
tatararpad
őstag
válasz
RoundRobin #1875 üzenetére
De nem ugorhat a garancia. Minden 10000 forint fölötti tartós fogyasztási cikkre 1 év kötelező garanciát ír elő a törvény. Feketén fehéren. Ez idő alatt köteles eleget tenni neki, vagy indokolni, nem hivatkozhat szerződésszegésre, mert az maximum a saját jótállására vonatkozhat. A 3 napos pénzvisszafizetés sem tesco jófejsége, az is törvényi kötelezettség.
-
raziel01
veterán
válasz
RoundRobin #1875 üzenetére
Lehet elsiklottál felette de minden felülíródik. Semminek nem marad nyoma.
Elhiheted, hogy a szervizben sem fog kiderülni, hogy módosítva volt. Ha meg úgy gondolod hogy igen akkor látszik, hogy fogalmad nincs a tablet működéséről. -
válasz
RoundRobin #1871 üzenetére
Még a hangerő gomb se kell a visszaállításhoz, csak a bekapcsoló + usb. Minden másra ott a Maste... visszaállító csomag.
Nem ugrik a garancia, ezt csak a gyártók akarják elhitetni veled. A törvénynek jobban hiszek. Kérj állásfoglalást a fogyasztóvédelemtől. :p -
tatararpad
őstag
válasz
RoundRobin #1868 üzenetére
Újfent leírom neked, hátha elsiklottál fölötte: ha a módosítás okozta a hibát. A jótállási törvény a fogyasztót védi, és feltételezi, hogy a jótállási időn belül megjelent hiba a vásárlás előtt is jelen volt, tehát a bizonyítás az eladót terheli. Maga a módosítás ténye nem bizonyíték. A garanciális javítás célja a szerződéses állapot biztosítása. Szerződéses állapot: működik a jack dugó. Főzött ROM van és nem működik: gyári ROM-mal működik-e? Ha igen, akkor nincs jótállás, ha nem, akkor javítani köteles, és az, hogy működik e gyári ROM-mal nem az én dolgom kideríteni, hanem az övé.
-
raziel01
veterán
válasz
RoundRobin #1871 üzenetére
Akkor mindenki egy utolsó szemét aki visszarakja a Sony-jára vagy a Samsung-jára a gyári ROM-ot ha beég a kijelző vagy elromlik a hangszóró?
Nem tudom mi a fenének kell védeni a Tesco-t mikor nem is a te tulajdonod. -
kenand
veterán
válasz
RoundRobin #1760 üzenetére
Az artisjus a fizikáls 8GB után kepta meg a pénzt, egyénként is nem mondom hova menjen az Artisjus.
-
embe
nagyúr
válasz
Szerintem ez qrvára nem mélyvíz topic téma.
-
raziel01
veterán
válasz
De nem érted, hogy itt az emberek 99%-át nem érdekli amit mondasz?
Menj már kérlek a többi 100 000 topicba és mondd már el azoknak is. XDA-n miért nem sírnak ilyenek miatt?
Mi meg használjuk a felrakott gyári visszaállító ROM-ot ha kell. -
tatararpad
őstag
válasz
RoundRobin #1862 üzenetére
Elolvastam. Melyik részével nem vagy tisztában?
-
rasky
senior tag
válasz
RoundRobin #1857 üzenetére
Tipikus...hozza a jogi szövegeket, miközben senkit nem érdekel, mellesleg ha már hivatkozik rá, akkor link-el alátámasztva kérjük... Visszaállítható gyári állapotba és ez a lényeg, mindenki maga dönti el, hogy majd él e vele...
Legalább a fórum segítse egymást, ha már a tesco a beígért folyamatos frissítéseket is csak mondta...de valószínűleg nem lesz, az opendott support meg csak lerázza az embereket, hogy a fejlesztők dolgoznak rajta...ennyi ideig? Sablonszöveg.
A tablet meg jó, ennyiért meg főleg, a tárhely megoldással meg tökéletes lett ebben a kategóriában.
-
raziel01
veterán
válasz
Akadjunk már le a témáról. Kutyát nem érdekli a jogi maszlag.
Eddig is minden telefonnál/tabletnél volt gyári ROM. Nem baj ha itt is van letölthető formában.
Használtam sok telefont módosított ROM-mal de szerencsére nem kellett még garanciáztatni. De ha kellett volna akkor ment volna fel a gyári ROM az biztos. -
tatararpad
őstag
válasz
Nincs szerződés. Törvény van rá 1 évig. Utána van szerződés, amit megszeghetsz.
-
VMatteo
őstag
válasz
RoundRobin #1849 üzenetére
ha mindig visszateszi a gyári ROMot és úgy viszi, én Pistikét elvinném kocsival is
-
Drótszamár
őstag
válasz
RoundRobin #1822 üzenetére
Jogi fórumról: [link]
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1829 üzenetére
EU direktiva, szoval hatalyos
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1822 üzenetére
Abel #1780
https://fsfe.org/freesoftware/legal/flashingdevices.en.html -
edeleny
őstag
válasz
RoundRobin #1772 üzenetére
Megvettem, mert nagyon jó vételnek tűnt!
Haza vittem, és a gyerekeim 3-4 nap alatt elhasználták a 2 gigát.
Akkor már kezdtem, olvasgatni a mókolásról, de soha nem mertem volna belefogni.
Csak a Play áuházból letöltött full LEGÁLIS programokkal, megpróbáltam visszahozni valamit a 2 gigából.
A gép megdöglött.
Most akkor ez kinek a hibája?
Garis vagy nem?
Nem vállaltam a 30 kilométer autó utat, feltámasztottam a mókolt ROM-al.
Tökéletes azóta is! -
tupuk
aktív tag
válasz
RoundRobin #1641 üzenetére
"Már a Szlovákok (vagy Csehek?) is alkalmazzák a scriptedet."
Haha, nemzetközi karriert fut be
Remélem imába foglalják Abelék nevét.
Mondjuk szerintem a Tesconak kéne megvásárolnia és kiadnia teljesen hivatalos támogatásként...
-
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1679 üzenetére
Köszönöm a választ. Az alap rendszerben van Terminal emulator?
-
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1675 üzenetére
"Akkor fogja és ujraparticionálja?"
Partícionálás előtt vagyok és pont azért kérdezek, hogy ne kelljen többször megcsinálnom.
A kérdésem az volt hogy milyen programokat szoktak a Systemre pakolni. Ha van(nak) ilyenek, akkor megnézem számomra melyik lehet fontos és számolok a helyigényükkel. Egyébként meg inkább használom a meglévő üres helyeket, mint hogy ott álljon kihasználatlanul.
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1672 üzenetére
mit valtoztattal azota ami ezt okozhatta?
ujraparticionaltal es most mar az updatelt kernel van nalad is? -
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1669 üzenetére
Kérhetem kicsit konkrétabban? A System mellé mire kell szabad hely, ha nincs rendszerfrissítés?
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1667 üzenetére
root@w032i_c3:/sdcard # dd if=/dev/zero of=/sdcard/swapfile0 bs=1024 count=32000
32000+0 records in
32000+0 records out
32768000 bytes transferred in 6.404 secs (5116801 bytes/sec)
root@w032i_c3:/sdcard # mkswap /sdcard/swapfile0
root@w032i_c3:/sdcard # swapon /sdcard/swapfile0
swapon failed for /sdcard/swapfile0nezd mar meg kerlek uname -a -val milyen kernel-verzio van nalad
lehet h az "update elotti" verzioban meg volt swap support? -
agy73p
senior tag
válasz
RoundRobin #1651 üzenetére
Egy hónapos a készülék.
A lányom játszott gondolom valami flashe-s akármivel. Sajna, nem t'om. -
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1635 üzenetére
"De 10 MB akkor sem lehet, az túl kevés. Talán 600 megára össze lehet húzni, de alább nemigen."
Kicsit félreérthetően fogalmaztam. A 10 megát az üres helynek értettem. Ez most egy gigás partíció esetén több mint száz mega. Mivel úgysem kerül ide frissítésként már semmi, ezért 900 mega alá lehetne vinni a System partíció méretét.
10 MB szabad hely elég lehet a System számára (a mostani tartalom mellett)? Van olyan program, amit ide érdemes rakni?
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1621 üzenetére
neked konkretan mukodik swap file-al?
lehet h mas kernel-verzio van nalad? nalam ez van:
root@w032i_c3:/mnt/shell/emulated/0 # uname -a
Linux localhost 3.10.20 #1 SMP PREEMPT Tue Nov 4 10:06:51 CET 2014 i686 GNU/Linux -
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1659 üzenetére
Ez jó kérdés . A Linux egy rendszer , de a hardver kialakítás meg egy másik dolog .Hiába lenne olyan hardver kiépítés, ami nem vesa kompatibilis függetlenül , hogy milyen rendszer fut éppen a gépen.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1655 üzenetére
Ha az intel 86 ot vesszük alapul , akkor vesa kompatibilis , csak drájver kel hozzá.
-
agy73p
senior tag
válasz
RoundRobin #1648 üzenetére
Nézem, köszi.
Így egyébként visszaveszik a boltban?
-
Abel
tag
válasz
RoundRobin #1641 üzenetére
Komolyan?? Büszkeséggel tölt el
Linked nincs hozzá? szerk.: megtaláltam! -
sb
veterán
válasz
RoundRobin #1638 üzenetére
Azt nem is neked szántam, csak a saját véleményem volt.
-
sb
veterán
válasz
És a system app-ok frissítése?
Szvsz +0.5-1GB-ért sd mode mellett nem érdemes túlságosan kicentizni. -
edeleny
őstag
válasz
Már írtam, van egy másik Tab-om is.
Azon, a system mappa 768 mega, Android 4.4-en
128 megás a Cache -
válasz
RoundRobin #1631 üzenetére
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1624 üzenetére
meg mindig regi infot nezel
man mkswap
The maximum useful size of a swap area depends on the architecture and the kernel version. It is roughly 2GiB on i386, PPC, m68k, ARM, 1GiB on sparc, 512MiB on mips, 128GiB on alpha and 3TiB on sparc64.For kernels after 2.3.3 there is no such limitation.
Presently, Linux allows 32 swap areas (this was 8 before Linux 2.4.10). The areas in use can be seen in the file /proc/swaps (since 2.1.25).
-
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1617 üzenetére
"En most tartok 620-nal, de nincs streetview, gmail, playstore, picotts, stb."
Az eltávolításhoz mit használsz? A gmail vagy chrome legyalulása nem okoz függőségi problémákat?
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1619 üzenetére
:-) rossz helyen jartal utana
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #1010 üzenetére
ez a 128mb swap limit mar nagyon regen nem ervenyes
de sajnos a kernelbe nem forgattak swap supportot
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1563 üzenetére
Annyira nem régi 2 éves [link]
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1555 üzenetére
Sőt XBox 360 as konzolokban is ilyen van
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #1453 üzenetére
szerintem a csomagra gondolt, de az is lehet, hogy nem (én viszont igen
) [link]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #1369 üzenetére
Sajnos nem láthatok bele a mérnökök fejébe. Az MTK-s cuccokon pl. a preloader jellemzően ~127kb, de 6MB-os blokkon van...
-
válasz
RoundRobin #1393 üzenetére
Akkor biztosan nem a cache-be, oda szerintem csak az ota frissítések kerülnek.
A play se hiszem, hogy oda tölt le telepítés előtt. Pont ezért is lehet, hogy bizonyos memóriatöltöttség felett már nem enged telepíteni. -
Garry84
tag
válasz
RoundRobin #1385 üzenetére
Akkor nem ajánlaná fel a frissítést. Itt a szokásos első frissítés hiba lesz.
-
csubuka
addikt
válasz
RoundRobin #1375 üzenetére
Nem, jot mondtal ... Ezt az utokornak irtam hogy ezen jogokkal kell felruhazni. Nalam nem ez volt, ahogy mondtad is. Baromi vicces ez az animacio.
-
csubuka
addikt
válasz
RoundRobin #1371 üzenetére
Read only mindenki altalasszem.. Akkor lesz mas. Barmivel kitoroltem nem tudom mi volt... Valaki legyszi mondja meg
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #1353 üzenetére
Meg egy usb jelet
-
iván73.hu
tag
válasz
RoundRobin #1339 üzenetére
Nemrég értem haza, és hát mire végére értem az új, röpke néhány 100 hozzászólásnak, kicsit el ment az idő
.
Per pillanat én sem gondolom, hogy égető lenne a frissítés, de szeretem, ha minden rendben működik, meg hát ki tudja mikor jön egy olyan frissítés, amit érdemes lesz feltenni. -
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #1333 üzenetére
bocs, nem fogalmaztam elég pontosan
. A V2 csak fastboot-ot használ, a Flash tool meg nem csak fastboot-ot, hanem szerintem xFTSK-t is (dnx - download and execute protocol) [link], mert azzal tudja csak írni a ifwi.bin-t a boot partícióba. fastboot nem fér oda. -- de lehet, hogy rosszul tudom, 4pda-n olvastam róla elég sokat, mert ott ugyan ezzel próbálkoztak a srácok (firmware flash-elés témája)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest