- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Keeperv85 #2756 üzenetére
Há'mmer éppen én voltam itt akkor.
Nem mondtam, hogy egyszerűbb a cwm.
De ha választhatok, hogy kézzel gépeljek be egy rakás - nekem - értelmetlen karaktert, vagy copypaste-eljem gépről, biztos utóbbit választom. Elég egy szóközt elütni és elakad a dolog, pláne ha vki számára ismeretlen a parancssor.
-
válasz
Keeperv85 #2754 üzenetére
Nem rejtőzködöm.
Csak nem akarok idegen tollakkal ékeskedni. Írd oda szerintem az ADB-s megoldást az összefoglalóba. Ja, tényleg, abban igazad van, hogy ráadásul előtte be kell bootolni a teclast romot és aktiválni az usb hibakeresést. Ezeket se árt beírni, mert hasznos dolgok és nem egyszerű összehozni, én is kínlódtam a driverekkel, mire összejött.
-
válasz
Keeperv85 #2752 üzenetére
Csak azért "sürgetlek", mert a másik topikban éppen javasoltam valakinek az összefoglaló alapján történő hibaelhárítást.
De engem légyszi ne vegyél bele, mert én csak bemásoltam, amit nálam okosabbak találtak ki.
Meg ezt a terminál emulátoros dolgot is hanyagolnám, ADB-n keresztül sokkal nehezebb félreütni egy karaktert, illetve könnyebb copy-paste bemásolni a sorokat, gép meg usb úgyis adott a flashelés után. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2740 üzenetére
Pont úgy működik, mint a virtuális CD rom.
Az a baj, hogy pont nem úgy működik.
Létrehoz a rendszer egy virtuális lemezt a memóriában, ez az initramfs.
Nem hoz létre semmiféle virtuális lemezt a memóriában. A RAMdiszk és az initramfs ugyanis nem egy és ugyanaz. Az initramfs az initial ramdisk filesystem rövititése. A szerepe is más a kettőnek. Nem véletlen az INIT sem a szó elején.
Ami virtuális az pedig nem a ramdiszk, hanem a rajta létrehozott filerendszer, mivel enélkül nem lehetne a valódi filerendszereket felcsatolni. Kapnád a kernel panic feliratot és kész..A többi amit irtál, mind-mind butaság.
Nem volna ez gond,. de éppen egy mélyvíz topikban..Arra már inkább nem is reagálok, hogy mennyire nem értesz az operációs rendszerekhez,
Lehet, de ehhez képest már írtam egyet-kettőt.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2718 üzenetére
"Nekem az "android nem operációs rendszer" rész sokkal jobban tetszik... Ott azért már fogtam a fejem erősen."
Az ISO nemzetközi szabványosítási szervezet definíciója szerint az operációs rendszer:
„Olyan programrendszer, amely a számítógépes rendszerben a programok végrehajtását vezérli: így például ütemezi a programok végrehajtását, elosztja az erőforrásokat, biztosítja a felhasználó és a számítógépes rendszer közötti kommunikációt.”
Az operációs rendszer két fő részből áll, az egyik a rendszermag, vagy más néven a kernel, a másik a burok, vagy a shell. A kernel végzi a hardver irányítását, párhuzamosan futtatja a programokat, és meghatározza a futó programok, és egyéb folyamatok processzoridejét, védelmet nyújt a hardver közvetlen elérése, a felhasználók, és az operációs rendszer biztonsága érdekében. A kernel rendszerhívások segítségével érhető el, ilyen módon utasíthatják a felhasználói programok a kernel-t egy-egy művelet elvégzésére (pl. lemezre írás). A kernel további fontos részekből épül fel, ilyenek a processzkezelés, memóriakezelés programjai, eszközkezelők (device drivers), fájlrendszer vezérlők, hálózatkezelés, stb. programjai. Az operációs rendszer másik része a parancsértelmező, vagy shell, feladata kapcsolattartás a felhasználóval, a felhasználó által adott parancsok kernel által értelmezhető módon rendszerhívásokká alakítása, és a végeredmény megjelenítése képernyőn, vagy más egyéb módon.
Hát, ennek a definiciónak az android bizony nem felel meg. Ezt még egy hülyének is illene belátnia.
A bevezetőt meg talán jobb volna kicsit megritkítani, mert szinte az elejétől a végéig hülyeség, azon túl, hogy zömében felesleges is. -
balika011
senior tag
válasz
Keeperv85 #2718 üzenetére
Azt már meg sem említettem mert, egy zokni is megmondja, hogy az...
Itt a forrása: https://github.com/shakalaca/ZenFone-boot-tools
A VRL-t ez sem csinálja meg. ZenFone 5-re van nyitott bootloader.
-
válasz
Keeperv85 #2708 üzenetére
Nem egyezik, pont emiatt nem működik a teclast rom után a wifi és a töltéskijelzés.
Kell a két eredeti boot file és azokat kell vissza dd-zni a helyükre. Nekem le vannak mentve, fel is tölteném szívesen valahova csak nem tudom hova.
Update: Innen tölthető! -
SoulOf
újonc
válasz
Keeperv85 #2705 üzenetére
Bocs, hogy értetlenkedem. De olyan a helyzet mint az éppen 4kézlábra emelkedett babának mondanánk, hogy dobj egy ziccert
Ennek:
"a két boot partíciót kell ADB alól visszamásolni a teclastos rom helyére"
a megfelelőjét ha véletlen rájönnék melyik rész takarja az összefoglaló akkor közelebb lehetnék a megoldáshoz.De mivel ezt nem tudom még megoldani, "csak" azok a kérdések merültek fel bennem, hogy :
- hol az a 2 partició (ADB alól?)
- hogyan
- pontosan hova is?Tényleg BOCS ha lúzerek a kérdések, de lehet nem vagyok vele egyedül.
És Természetesen Köszönet a válaszokért!
-
tlac
nagyúr
válasz
Keeperv85 #2686 üzenetére
lol mi megy itt
Összecsomagoltad már a boot binárist? Képzeld, nekünk sikerült kibontani is és összerakni is! Nem nekem, én csak kibontani tudtam egy teljesen másképp megírt programmal, mint ami nektek elérhető. Tudod nekem van olyan segítségem, aki szakmailag elismert, nem is egy! Van viszont egy rossz hírem: az új verzió forráskódja véletlen csak nálam van meg...
tévedsz, nekem is meg van és bárkinek odaadom
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2695 üzenetére
Nem virtuális, ugye? Nyilván ezt is hülye írta:
Azt kell mondjam, hogy igen. Butaságot írt. A ramdisk egyáltalán nem virtuális, hanem nagyon is valóságos. Pont olyan, mint egy HDD. Ha nem hiszed, kipróbálhatod, csinálsz egyet, irsz rá, kiirod a tartalmát a lemezedre, bemountolod és ott lesz minden adat. Sőt, ha a gép nem dinamikus, hanem statikus rammal van szerelve, akkor kikapcsolás után is ott marad a tartalom.
Ezen felül "újabban" a Linux is moduláris. Egyre több erőforrást mozgatnak a kernel kódjából külső modulokba.
Nem újabban, hanem legalább 12 éve. Moduláris (akár (lásd alább)), de nem mikrokernel. Azonban a modulok jellemzően azért vannak, hogy pl. kezelhessen (átmenetileg) olyan file-rendszereket, eszközmeghajtókat is, amelyek alapban nincsenek a kernelbe beleforgatva. Ez viszont csak egy opció, a fordítás során dől el, hogy egyáltalán fogad-e modulokat a kernel vagy sem.
Eszköz nélkül ez elég meredek lenne, nem gondolod?
Miért lenne meredek? Leemulálod és kész. Ezzel még csak kockáztatnod sem kell a vasat, annak épségét.
Ellenben a dupla exit alapestben becsukja a Terminalt. Természetesen csak akkor, ha a rendszer promptba küldöd a másodikat, ha az adb shell-be, akkor nyilván nem.
Na hát ez az. Csak hogy itt a cél az volt, hogy a promptot visszakapd. Az adb hiába marad a memóriában (ha ott marad, mert ez erősen verzió és platformfüggő), az már killed, a köv. adb meghivása felül fogja irni.
A mikro, exo, monolitikus vagy nano kernelekről talász infót eleget a neten.
Abban különböznek, hogy egy általános célú operációs rendszernél melyik fejlesztő mit tart fontosabbnak és azt hogy kivánja implementálni, megvalósítani. Egyik a sebességet másik a stabilitást tartja elsőnek, de sok más is szempont lehet, bár előbbi kettő rendre a leglényegesebb. Legalábbis az ált. célú rendszereknél, a spec. célú oprék eredendően mások. Igy ott lehetnek mások az elvárások is. -
balika011
senior tag
válasz
Keeperv85 #2690 üzenetére
Igazából így néz ki a dolog:
Bootrom -> boot loader(ek) (ezt jobban lehetne részletezni) -> kernel
Vagy
BIOS -> uefi -> gummyboot -> kernel
kernel (boot / fastboot / recovery) -> initramfs -> initrd (ez álltalában /init)
/init -> init.rc -> többi cucc pl.: /sbin/recovery
Ez csak egy eguszerű writeup, ennél sokkal összetettebb a dolog, de a lényege ez.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2690 üzenetére
Mi lenne az a fájlrendszer,
Bármi.
Fat, ext2-3-4, jaff, reiser, ramfs, aminek leformázod. Fogd fel, a RAM-ot ugyanúgy használhatod mint egy HDD-t. Particionálod, formázod és írod-olvasod.és ott már valóban fájlrendszer, mégpedig virtuális.
Virtuális a fenét.
Hogy mennyire mikro vagy nem mikro azt vitatható természetesen. A Unix szerverek köszönik, mióta léteznek mikrokerneles felépítésben remekül üzemképesek:
Ezt is rosszul tudod. A UNIX kernelek hagyományosan monolitok, de tt nem unix szerverrről, vagy unix OS-ről, hanem linuxról van szó. A linux viszont soha nem volt mikro, az monolit a megszületése óta. Olvasd el a Linus-Tannenbaum vitát, az ugyanis éppen ennek az alapja. A vicc az egészben, hogy bizony az öregnek volt igaza, a mikrokerneleké a jövő.
A mikrokernel attól mikro, hogy a szolgáltatások jelentős része user space-en, ring hármon fut, a kernel csak alapszolgáltatásokat nyújt és kommunikál a szervizekkel. Ebből következően elég kicsi is. De nem ezért mikro a neve.
A monolit kernel ennek kb. a fordítottja, tok-vonó a kernel szolgálja ki a rendszert és a szervizek is a kernelbe vannak belefordítva. Ilyen a linux is.Ügyesen próbálod kerülgetni azt a kérdést, hogy TE miért nem tudsz semmit felmutatni viszont... arra lennék kíváncsi, nem arra, hogy én mit nem tudok..
Nem tudom, vajon mit kellene felmutatnom, de ha annyira villogni akarsz a khm. 'tudásodal', akkor elárulom, Abel harmadik scriptje után is még van lehetőség finomitani a dolgon, mondjuk ujra lehet particionálni a tabot PC nélkül is, de ha ez már nagyon sok volna, akkor a külső re-particionálást is megoldhatod úgy, hogy ne kelljen törölni minden particiót.
pár év alapozó után, ha az exit parancs már legalább ismerős lesz.
Látod, ezzel is csak a saját butaságodat reklámozod, mivel neked azért lépett ki a terminálból is, mert előtte nem léptél superuser módba, az pedig kell ahhoz, hogy a log partícióhoz hozzáférj.
Ha megtetted volna, akkor nem zárt volna ablakot a második exit parancs után, mivel az elsővel visszalép user módba a root-ból. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2686 üzenetére
A ramdisk nem 'script csomag', hanem, mint a neve is elárulja, egy diszk, egy lemezterület, amely a RAM-ban foglal helyet és a saját filerendszerrel bír.
A recovery nem mikrokernelen futó 'lépcső', a recovery egy linux kernel (és véletlenül sem MIKROkernel, mivel a linux nem ilyen*) amely csak azokat a komponenseket tartalmazza, amelyek ahhoz szükségesek, hogy kiszolgálja a rendszer helyreállitás igényét.
A droidboot sem 'kis program', ahogy írod, hanem bizony az is egy linux kernel.
Az 'UART módot' pedig végképp nem tudom miért keverted az összefoglalóba.
Az egész bevezető nevetséges, fölösen tárgyal olyan dolgokat, amelyek nem tartoznak ide.
A bootloadert pedig végképp nem hiszem, hogy egy olyan ember volna képes nyitni, aki azzal sincs tisztában, hogy mi is az valójában.
* A mikrokernel nem a méretétől, hanem az architektúrájától lesz mikro. A linux nem ilyen és nem is volt ilyen soha, még akkor sem, amikor csak 80 KByte volt az egész.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2684 üzenetére
Ahhoz képest hogy évek óta így van, egész szépen bebootol.
Éppen azért bootol be, mert nem úgy van, ahogy te képzeled, írod.
Ez kérlek egy Linux kernelre épülő totálisan újraírt kód, ami, ahogy írtam is, mellőz mindenféle Linux alatt ismeretes szabványt
Pffffff..
de azt nem árt tudni, hogy az Android a kezdetektől fogva tudja futtatni a natív kódot, mellőzve a Dalvik használatát.
Az android nem képes futtatni semmit, az csak egy keretrendszer. A dalvik az amely képes erre, de csak a JAVA bytekódot, natív kódot ugyanis az soha az életben nem futtatott. Nem is erre van kitalálva.
Normál Linux kernellel amúgy a büdös életben sem bootolsz te be Androidot, mert teljesen más a memóriakezelése.
Hát androidot biztos nem, mivel amit bootolunk, az egy linux kernel. A memóriakezelést meg te aztán végképp mellőzd a szótáradból, mivel fogalmi zavaraid más, egyszerűbb területeken is akadnak, jócskán.
Az én ismeretemmel semmi probléma nincs, de te ügyesen kerülgeted a témát, hogy takargasd a saját hiányosságaid... Ott nem a particionálás lesz a legnagyobb gond, hanem hogy fogalmad sincs róla, ez már teljesen egyértelmű, hogy Android alatt egy-egy periféria hogyan működik,
Milyen android alatt? A perifériakezelést a linux kernel végzi. Nézd csak:
Azt mondtad nem működik a BT rész. Megnézted már végre mit csinál a hci? Dehogy nézted meg! Eszedben sem volt..
Nem hát, mert nem vok olyan hülye, hogy driver és forrás nélkül beleálljak a megvalósíthatatlanba.
Az a ROM ugyanis más gépre készült más kernellel, más driver kiosztással. Egy olyan gépre, amelyben van GPS modul, van 3G és amelyik még a perifériák inicializációs file-jait is másutt keresi, mint emez.Sajnos túl sok butaságot írsz. Zöld vagy te még ehhez, de nagyon.
Ha jól rémlik, a bevezetőt is te írtad. Az is tele van butaságokkal, fogalmi zavarokkal. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2680 üzenetére
Linux alatt sem megszokott az ilyen jelölés. Linux alatt sdX van meghajtóként
A fenét. Linux alatt vagy HDx van vagy SDx, vagy az amit éppen alá teszel.
Ha HDx akkor jellemzően PATA, ha SDx akkor pedig SATA drive, bár manapság HDx-re is SDx jelölés kerül, de ennek jelentősége nulla. Az SDx, HDx a hordozható eszközök (PDA, PNA, MID, stb) esetében egyenlő MMCx-el. MMCx pedig a flash. De ennek köze nincs a történethez.Láthatod, hogy ebben is 7 darab partíció került a szuperblokkba.
Szép is lenne. Az életbe nem bootolnál be, ha valóban így volna.
Ez egy NAGYON speciális kernel, amilyet még soha sem láttál más platformokon .
Már maga a lemezkép is mellőzi a megszokott Android-os img formátumot, teljesen más struktúrát használ.Hát nem, kérlek, ez egy POSIX kompatibilis linux kernel. Android operációs rendszer nincs. Nem létezik.
Van egy normál linux kernel, van egy bináris utility csomag hozzá (ez a binutils) és egy szabványos könyvtár-szerkezet * (Talán system V coherent, ha hól rémlik).
Ennek az operációs rendszernek a 'tetején' ketyeg egy VM, egy virtuális gép (ez a Dalvik) és afölött pedig egy grafikus héj. Na, ez utóbbi lényegében az android.Tehát ha a kiírt hiba ellenére működik a cucc, akkor az nem hiba...
OMG.
Fogd már fel, hogy itt az van, hogy nagy valószinűséggel el van particionálva a flash.Az ismereteidet jó lenne valahogy strukturálni, kiegésziteni, bővíteni, mert igy aztán nem sokra mész velük.
---* Gondolom ismerős. Talán nem véletlenül:
bin
dev
etc
home
lib
lost+found
media
mnt
root
xbin
sys
tmp
usr -
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2671 üzenetére
Ha partíció lenne, akkor betűjele lenne p-vel.
Megint csak azt kell mondanom, nálad.
Az én (egyik) rendszeremen van 7 partíció, ebből 3 linux. A windows mégsem ad nekik betűjelet. Ami mondjuk nem is csoda.Az az mmcblk0 NEM partíció.
Nem hát, az maga a 'diszk', a flash az elejétől a végéig, de nem tudom miért akarsz időről időre olyasmin vitázni, amit a másik nem is említett?
Na főnök, akkor most mond meg, hogy ebből pl. hol van a boot... hisz szerinted itt minden szabványos, nemde?!
A boot speciális (és ro flages) partíció, ebből következően kilistázni sem fogja neked, talán éppen azért, nehogy véletlenül elérd.
A szabványosságról: Hát éppen ez az, úgy tűnik, hogy valami nem szabávnyos, hiszen a linux kernele sikoltozik, hogy ez igy nem jó.
Szerintem: Vagy a gpt van rosszul, illetve rossz helyre generálva, vagy a boot partició tipusa hibás, esetleg mind a kettő. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2669 üzenetére
Egyébként a boot "partíció" szuperblokk szekvencia. Nincsen fájlrendszere.
A boot partició az a partició, amely aktívként van jelölve a táblában. Fáljrendszere meg van, bár nem lenne kötelező, hogy legyen.
Ehhez képest nulla infóval lekéri a méretet, anélkül hogy tudna bármit is róla..
A méretet (egyebek mellett) a GPT tartalmazza.
-
válasz
Keeperv85 #2644 üzenetére
Gratulálok én is, és köszönjük a belefektetett munkát!
Egy hiba:
Ha megvan nyissuk meg. Szükségünk lesz erre a fájlra is:
Telcast gyári romMás: systemui.apk ki és visszacsomagolásához tudtok nekem jó leírást meg friss tool-t, amivel meg tudom csinálni? Nem jó ez a navi bar, jó volna egy olyan, ahol mindig látszik a menü(opciók) gomb. Egy rakás program egyszerűen használhatatlan nélküle. De egy megfelelő systemui.apk is jó lenne, ahol ez rendesen meg van csinálva. Láttam a topikban képernyőmentéseket teclast romokról, ahol ez a gomb ott van.
(#2648) RoundRobin: hidd el, hogy ezután is fut a démon a háttérben.
-
Simba86
senior tag
-
Levi85
csendes tag
válasz
Keeperv85 #2619 üzenetére
Pár szépeséghiba:
a a tablettel - a tablettel
processzort,ha - processzort, ha
szeretnék vinni - szeretnéd vinni
forgalmaz bevizsgálás - forgalmazó bevizsgálás
komponens, pont - komponens. Pont
nemsikerül - nem sikerül
Hogyan tudom a szoftvert rootolni? - Hogyan tudom a szoftvert rootolni és a táblagép kevés szabad tárhelyét megnövelni?
UART módba - UART módba (...)
frissítésnek, ha - frissítésnek. Ha
gombb - gomb
ez helyett - e helyett
egy rom - egy rom (...)
gépre.( usb - gépre. (usb
Sajnos úgy tűnik jelen topicunk tárgyában ez a helyzet áll fenn. - Sajnos úgy tűnik jelen topicunk tárgyában a zárt helyzet áll fenn.
FW - Firmware
droidboot - droidboot (lsd. lentebb)
recovery - recovery (lsd. lentebb)
initramfs - initramfs (...)
telepítőcsomagjaink - telepítőcsomagjainkat(...) - ide magyarázatot lehetne tenni pár szóban
-
_Soma77_
tag
-
_Soma77_
tag
válasz
Keeperv85 #2543 üzenetére
hát igen, az elején még nagyon érdekelt ez a téma, a 4pda-s srácoktól is sokat lehet tanulni (akik az ximgtool-t is írták) mivel az kiderült, hogy itt zárt a BL és minden img aláírt, hagytam is a témát...nekik sem sikerült aláírni, csak ott működik a tool, ahol nincs sha alapú (tipikusan sha256) aláírás ellenőrzés a kernelben. köszi az infót azért.
-
Mattb
senior tag
válasz
Keeperv85 #2469 üzenetére
Termeszetesen! Megkoszonom a segitseget,valamint szoljatok ha kihagytam valamit, vagy nem jo egy link, ez az elso driveos megosztasom, probalkozom csak.
A lelassulasrol: valoban lehet neki tolni egy fr-t, de az akkorsem lesz mar olyan szerintem, mint uj koraban. Az pedig teny, hogy az idok elmulasaval, lassul a rendszer, ujabb es ujabb igenyek vannak, a hw pedig egyre elavul. De mindeki nezzen utanna a neten. Erdekes dolgokat lehet talalni!
-
tupuk
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2475 üzenetére
Oké, annyi már rám is ragadt itt a sok okos közt, hogy a factory az totál töröl mindent, de hát kit érdekel, pillanatok alatt fel lehet telepíteni egy új appot, windows reinstallt és programok visszatelepítését, beállításokat, stb. már több tucatszor csináltam, ahhoz képest egy android app tizedannyi idő, nem probléma
tiki: olyan nyugodt vagyok, hogy na!
-
tupuk
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2472 üzenetére
Na, ez így jobban hangzik, ráhozzák a frászt a szegény laikusra
Én - egyelőre - nem tervezem a mókolást, úton van Kínából a 32 gigás Samu, azzal gondolom elleszek, de kétségtelenül tetszik nekem amiket itt olvasok (még ha nem is értem a felét
), és vonz a dolog, csak mondjuk én nem nagyon szeretek belevágni olyan dologba, amit nem értek, mert akkor nem tudom kontroll alatt tartani. Most jól rám ijesztettek ezzel a belassulással, de ha egy factory újjávarázsolja, akkor oké
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2443 üzenetére
A droidboot alatt futó mikrokernel egy alacsony szintű kiszolgálón át, un. kernel daemon segítségével kommunikál a fastboot frontendel.
Ez igy van. A droidboot egy minimál-kernel, kevés kis szolgáltatással (daemonnal).
Szó sincs szerver--host viszonyról vagy protokollról.
Miért is nem, tessék mondani?
Van protokoll, kell is lennie, hiszen van kontakt.
Van szerver (by the way: faiting for fastboot command.., ugye) és van kliens, ami maga a fastboot.exe -
Heimdallr75
őstag
válasz
Keeperv85 #2436 üzenetére
szórom a sót a fejemre, de mondjuk akkor is meg lehet próbálni fastbootban indítani és cmd fastboot (alpból tegyuk egy könyvtárba adbvel az exe-t akinél win van) és kényszerítsük fastbootban droidboot bootolásra, mit lehet veszíteni vele ha amugyse megy droidbootba?)
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2260 üzenetére
Egyébként majdnem , illetve bele is futottam egy ilyenbe.Hasomlót okozott az amikor a tabon be kapcsoltam a Tall Back opciót .Hát ne tudd meg , és nem ajánlom senkinek , hogy kipróbálja.
Alig bírtam egy kis megszakítást elkapni , hogy ki iktassam .Szóval nem ajánlom senkinek , hogy kipróbálja.Szinte önállósította magát a tab mintha amikor egy cd lejátszó kiakad .És úgye itt még az aksit se lehet kivenni , szóval elég húzós volt. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2245 üzenetére
Ne legyenek hiú ábrándjaid: hiába fenyegeted a gyártót a GPL-re hivatkozva...
Az volna a kisebb bibi.
A nagyobb az, hogy az intel viszont nem kötelezhető a grafix chip kódjának kiadására, de sztem azt a SOC mellé csomagolva megkapod (ha jó sokat veszel), még ha csak object file formájában, de akkor is. -
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2237 üzenetére
Miből szeretnél kernelt fordítani? Megírod? Nincsen forrásod hozzá! Én is le tudom forgatni az Intel alap kernelt, csak éppen implementálni kéne bele vagy 40-50 drivert ehhez az eszközhöz... ki fogja őket megírni? Senki? Persze hogy senki!
A forrás ott van a gyártónál, a perifériák egy része mikrokódolt és ott van a SOC-ba ágyazva, másik része pedig ott rohad a teclast raktáraiban, a forrás meg a mérnökeinél. Nem kell megirni, csak update-elni a már meglévő kódot.
-
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2215 üzenetére
és mivel az új chip nem írható még, mert nincs rajta a fájlrendszer.
Sőt, partíció sincs rajta,
de attól függetlenül írható.A blank gépeket mind így programozzák fel.
Ott tévedsz, hogy ez nem egy kopasz CPU, hanem a perifériák fele össze van tokozva a CPU-val, sőt, mikrokódolva is van az egész. Ezért SOC (System ON Chip). -
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2200 üzenetére
Igen elírtam azt nem persze.Viszont akkor csak az a megoldás lesz , hogy a 8 as nandról át copyzni a 16 os ra utána már minden rendelkezésre fog állni a többi meg már tudott.Egyébként is ezt az utat választanám mivel jobb a nandot úgy feltenni , hogy van is rajta nem csak üresen , és hagyatkozni arra , hogy még ha üres is , hogy lenne e komunikésön .
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2197 üzenetére
Tényleg
Viszont szét van az aksi le van kötve ne merüljön stb..De mivel nem hagy nyugodni teszek egy próbát .De azt nem tudom , hogy a soc nem e teszteli , hogy minden meglegyen .de tényleg megnézem .Pill..pár perc. jelentkezem .Azt azért nem tudom , hogy egyen értékű e az , ha nincs benne nand , van benne van csak üres.
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2182 üzenetére
Egyébként lehet , hogy igaza van , mert volt egy emberke itt nem olyan rég akinek se kép se hang nem volt a gépen.Tehát a kijelzőn a gombreakcióknak nem volt látszatja.Viszont , ha megnyomta a bekapcsot , igaz nem történt semmi , de elmondása szerint a flashtool látta neki .Igaz később kérdeztem , hogy van e ID je arra már nem kaptam választ .Viszont csak volt kontakt ezek szerint gép , és gép között , csak nem tudni milyen.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2175 üzenetére
Ékes bizonyítéka ennek az, hogy nyomhatod ítélet ideig, mikor fut a rendszer, nem lesz más hatása, max. készíthetsz vele képernyő fotót...
Védett mód volt pl a 286-os procin is, fel is kapcsolhattál védett módba, de vissza már nem nagyon, szóval, ebben az intelnek van már gyakorlata.
Nem maga a gomb. A proci kérdezi le a gombok állapotát és attól függően vált üzemmódot.
-
RoundRobin
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest