- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #47569 üzenetére
Az a harmadik abban az esetben, ha mar van ket keresztnev. De azt hivatalos iratokban nem hasznaljak ( az enyem Erzsebet lenne).
7 eves koromban kereszteltek meg, szuletesem ota megvan a ket keresztnevem.Jo regen lehetett az, amikor a keresztszulo nevet adtak masodiknak. Szoval ha a gyokerei abbol jonnek, siman elkepzelheto.
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #47406 üzenetére
"de tp-t nyugodtan belehet helyettesíteni bármilyen másik komolyabb hp vagy dell gépre"
Egy komolyabb dell gep egy arkategoriaban van egy 13"-s macbook pro-val. Ha mindent osszevetek, a jo tapasztalatok miatt is, akkor nem tud alternativa lenni a javaslatod. De ettol nem leszek hulye, vagy gondolkodasra keptelen.Amugy jot nevettem Tim fejenek helyzeterol, koztudomasu, hogy nem vagyunk epp "puszipajtasok "
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #47401 üzenetére
Benned az a szép, hogy ha valamilyen, akár vicces-szarkasztikus formába csomagolt kritika is ér téged, azonnal, gombnyomásra sablonos és ostobán agresszív válaszokat kezdesz el nyomatni és ezt valamiért erénynek akarod feltolni.
Egyébként ha az neked őszinteség, hogy kocsmai stílusban majdhogynem kihívod Tildyt és Esmeint egy jó kis ketrecharcra, az régen szomorú. Milyen érdekes, hogy rajtad kívül mindenki annyira őszintétlen, hogy azért nem mennek el eddig véleménykülönbségben, pl. a konzumer vs. üzleti notik miatt...
-
tildy
nagyúr
-
Elims
veterán
válasz
Integra #47368 üzenetére
Tényleg.Akkor vmi gubanc volt.
Bocs.Emvy: Köszi!
Nolf: Lehet,sőt..De komolyan mondom,hogy nem a levegőbe írtam amit írtam.
Ha véletlenül vki a közelben lakik és mondjuk jövőhéten bármelyik nap ráérne délután körül,üzenjen rám és meghívom egy ilyen "másolatra".Szerk.: Ezekszerint vmivel "ütik",nem számít,hogy mivel.. :-)
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #47296 üzenetére
Nekem amivel problemam van az mailkliens. Miert kotelezo, es melyik verzio kotelezo egyaltalan hozza? Mert azt megertem hogy exchange van a hatterben ( amit percig sem vitatok, eleg sok helyen fut) , de frontend oldalon miert kotelezo hozza outlook? Es ha mar outlook, melyik verzio is pontosan?
Tenyleg annyi kliens van mar ami NORMALISAN kezeli a leveleket, miert pont outlook? Szerzodes az MS-sel erre is kiterjedoen?
Mi van, ha fejlesztokrol van szo, linuxos , osx-s rendszereken?kraftxld: milyen funkciokra gondolsz pontosan? Csoportok, belsos folderek? Amugy lehet minden funkciot jol kezel, csak epp a html leveleket nem. PEdig alapbol ugye egy levelezokliens lenne. ( a tobbi csak extra)
Egyebkent en kicsit masik oldalrol nezem. Naponta kuldunk ki marketing emaileket. Valtozo tartalommal, de az esetek igen nagy szazalekaban ugyanugy es jol jelenik meg. De ha gond van, majdnem biztos, hogy az outlookban lesz gond. Olyannyira, hogy teljesen maskepp kezeli egy wines telefon beepitett levelezoje, mint a weboutlook, vagy a 2003-as , 2007-es.
Mielott ramsutne valaki: nem mondom ra hogy sz.r, en csak nem ertem, miert KOTELEZO sok helyen. Miert nem lehet mas klienst hasznalni exchange-el. -
bobsys
veterán
válasz
Integra #47291 üzenetére
dehogy nem az Outlook minden tud
(#47290) bandus
amelyekre érkező levelet adott címzettek kapnak meg
distribution listnek hivjakilletve az adatbázisokkal
azt meg ugy hivjak, hogy Sharepoint (persze nem mindent lehet attolni, de ha valaki ert a Sharepointhoz akkor jelentos tobbsege megoldhato)A Notes az ugyebar nemcsak levelezo igy csak Outlookal nem lehet kivaltani
-
Viszlát
addikt
válasz
Integra #47128 üzenetére
Ezt csak most látom...
Az elítélni erős szó, inkább csak megdöbbenésről van szó. Mert egy dolog a komcsi nem komcsi kérdés, de nem kell bennfentesnek lenni, csak körül kell nézni abban a nyomorult országban egy kicsit, nyitott szemmel. Én sem vagyok senkinek senkije, még csak nagyon bele sem ásom magam a napi politikába, mégis fel tudom mérni mekkora kaki van. De abban igazad van, hogy nagyon sok az elvakult, az egyetlen probléma csak az, hogy az elvakultságukért nem csak ők maguk fizetik meg az árat...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #47130 üzenetére
Nehogy azt hidd. a haveri kör csak bizonyított kádereket enged be maga közé, akármilyen jöttmentet nem...
a bizalomért meg kell ám dolgozni sok év nyalással.
@Lortech: lehet, hogy meg kéne egyszer kóstolnod egy igazi jó kávét. Nespresso pl.
A bnőm akarta nagyon, de az eredménye az lett, hogy én is függő lettem, olyan finom.
Én capuccino-t csinálok belőle, úgy is zseniális.Az a baj, hogy azóta ez lett a mérce, és azóta nagyon kevés kávézóban ízlik az, amit kapok...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #47128 üzenetére
Szükség van az ilyen pozitív emberekre itthon.
Majd hazajön, és megtapasztalja, hogy milyen a magyar üzleti környezet.meg a magyar átlagbér.
ui. amúgy nem a lopás a legnagyobb baj (bár az is, pláne, hogy még csak nem is leplezik), hanem az, hogy folyamatosan ölik a fejlődés lehetőségét.
A kapitalizmus a bizalmon alapul. És azt ölték meg. -
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #47039 üzenetére
csupán annyi, hogy egész nap kell, hogy égjen a lámpa, és kifolyik tőle a szemem.
meg ilyen időben legszívesebben aludnék.Bleki: a téli sarkvidék sokkal durvább.
Te mit csinálnál mondjuk Norvégiában a november 21-ről január 20-ra virradó éjszakán..?és a legszebb, hogy miután elmúlik a téli éjszaka, utána is egy hónap kell még ahhoz, hogy a delelő napsugarak 10 fokos szöget zárjanak be a földdel.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #47023 üzenetére
Kérlek, igyekszik az ember
Nyilván az elmúlt 2 nap időjárása is közrejátszik (ti. hogy nappal is sötétség van és esik), na és az is, hogy munkaidő kezdete után 13 perccel még otthonról, az ágyamból írtam eme sorokat, nagyon-nagyon álmosan.Komolyan majdnem küldtem sms-t, hogy nem jövök be...
ui. amúgy lehet, hogy úgy sokkal könnyebb, ha nem látod a képeit a fészbúkon...
-
válasz
Integra #46987 üzenetére
hehe, szerintem mindenkinek ez a preferenciája
a szagokkal szerencsére sosem volt gondom. eddig fehér krémes gilette-t használtam, ami legjobban bevált, de valamit ezzel is elcsesztek, mert mostanában folyamatosan "leolvad" rólam, vagy meg se szárad. kipróbáltam már a rexonának ezt a csoda professional akármilyét, az nem volt rossz, de az illata nagyon nem jött be. úgy látszik akkor ultimate megoldás nincs, végigpróbálgatom most ezeket a prémium cuccokat, hátha ezek tudnak annyival többet.
jeges: rólam sajnos az is "lefolyik", meg a loreal mineral akármije is.
-
Tim82
félisten
-
válasz
Integra #46973 üzenetére
Én YT vidiket is (ha lehet) HD-ban nézek, kissé kényes vagyok a minőségre, oda meg nem árt egy erősebb i5
. Dolgozni meg ott az asztaliban az i7
. Kékfogas Numpad meg nem lenne jó. Probit + IMO 1.1-et hordok, azt társítom az Edifierrel, már nem lenne hely a numpadnak, illetve akkor már majdnem mindegy hogy asztalit veszek, annyi katyvasz van az asztalon akkor, sőt asztalinál sincs lassan annyi.
#46974 tildy: Mire lett cserélve? Mondhattam volna hogy 12-13" körüli Elite-t nézze meg, de az már az én perverzióm.
-
válasz
Integra #46969 üzenetére
Billentyűzet világítás jó dolog, de annyit nem ér hogy beáldozzanak egy normális billentyűzetet. Így vagyok én is, a Probimat i3-al vettem, kapott i5-öt, 8Gb ramot és 500-as 7200rpm-es HDD-t. Elégedett vagyok. A T61 a mai napig ütős gép, bár egy erős CPU-t kell bele venni. Most épp egy Elite feltámasztásán vagyok, szintén C2D, de kap 4Gb ramot és SSD-t, azután hurcolni jó lesz.
-
válasz
Integra #46959 üzenetére
Az új Pro/EliteBook ugyan ez... röhej hogy a 6550B-m től jobb billes HP vállalati gépet nem találtam. Asszonynak is 14-es EliteBook lesz véve, sajnos numpad a kis méret miatt ezekből kimarad.
#46962 tildy: Asztalit nem tudod noteszgéppel helyettesíteni... minden másra tökéletes
. Sajnos 2-2,5kg alatt nem nagyon veszel ki üzletit sem. Mondjuk én normális méretű ProBook-ot viszem néha, akksi nélkül, úgy könnyebb, de azt is Dicota Mission-ba.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #46759 üzenetére
de várjál. az uccsó lépés még le is maradt, mert először úgy szavazták meg, hogy csak akkor lehet ingyenes, ha pozitív az egyenleged.
Aztán azóta ezt már korrigálták.
A másik pedig, hogy mindenkinek nyilatkozni kell, személyesen, hogy melyik számlájáról szeretne ingyenesen pénzt felvenni. Ezért mindenkinek be kell fáradni a bankfiókba, és ki kell töltenie egy nyomtatványt.
Számoljunk akkor:
"December és január hónapban 90 százalékos részvételi arányt feltételezve a bankfiókok nyitvatartási óráiban átlagosan a normális terhelés felett 24,3 ezer ügyfelet kell majd kiszolgálnia a bankok fiókhálózatának csak a nyilatkozatok miatt.Ez azt jelenti, hogy MINDEN EGYES BANKFIÓKBAN, MINDEN ÓRÁBAN átlagosan plusz 12 fővel kell számolniuk a normális terhelésen felül."
(PErsze, ezáltal az állam is megtudja, hogy kinek melyik számlájára jön a fizetése
)
-
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #46625 üzenetére
Foleg, hogy aki elinditotta a pert ilyet nyilatkozik
Steve Jobs was reportedly rough on company employees in pursuit of happy customers, but Tim Cook apparently cultivates a culture of contempt for customer satisfaction in pursuit of corporate profits. It is a policy that will eventually fail -
válasz
Integra #46633 üzenetére
nem azt mondtam, hogy hídehűde csicsás cv-t csináltam, de nagyon sok hr portálon utánaolvastam, hogy hogyan is kell ennek kinézni. és valóban úgy, ahogyan te leírod, de nekem ez nem volt magától értetődő, hát ennyi napomba telt amíg összeraktam egy olyan változatot angolul meg magyarul is, amit nyugodt szívvel beadhatok bárhova. legalábbis ezt mondta róla olyan régiós hr manager ismerős, akinek el is hiszem
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #46608 üzenetére
Nekem is az a bajom, hogy a 6ost nem lehet visszarakni. Ipad is sir, hogy telepitsem az uj iost, de csakazert sem fogom.
valami ficko be is perelte az Applet itt, hogy nem lehet letorolni az ios 7 install filejait foglalja ahelyet meg akkor is ha nem akarod teleiteni + azert, mert nem lehet "downgradelni" ios 6ra
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #46575 üzenetére
Nem, ez a szabadságról szól. Arról, hogy választhatok, hogy használom-e vagy sem.
Hogy a gép és az események irányítanak-e, vagy én magam. Önző vagyok, én azért tartok kütyüket, hogy én használhassam, nem azért, hogy engem használhassanak.
Ez az én módom arra, hogy szűrjem az ingereket.Amúgy az ilyen csetes dolgokat nem tartom túl sokra az életben, ez a real time haveri kör, ez még nekem is túl új. A fészbúk, az más, de push-ban azt se szeretem.
Ha meg valaki éjjel dolgozik, az nyilván user error, keményen szoktatom le róla.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #46533 üzenetére
jajj, ne már, az ilyenek annyira gyengék...
De ha már politics. Tavaly ugye kivágták az összes fát a Parlament előtt. Na, tippeljetek, hol telepítenek helyettük újakat? Na? Na? Csepelen!
[link]És még nincs két hete, hogy csődbe ment a Sólyomszem, de most olvasom, hogy a jobbik meg új nemzeti légitársaságot alapítana (mert az "igenis megvalósítható"), továbbá magyar kézbe venné Ferihegyet is. Gondolom, párszáz milliárdért. Vagy esetleg kivetnének rájuk egy új repülőtér-különadót, hogy eladják maguktól...
elkéepsztő, mennyire nincs semmi gazdasági realitás ebben az országban.
-----------
@ Voda: legközelebb ilyenkor csak súlyzóval indulj el.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #46467 üzenetére
Nem hangzik rosszul. Kapni hol lehet ilyet? 1-2 webshopban találtam, de nem épp ennyiért...
Fú, tegnap Jameson akció volt egy szórakozóhelyen, 780ft volt a 8cl. (mindig duplában iszom, 4 cent esetén állandóan a pulthoz kel járni...) Kicsit körbe lett az este...
Bandus, Tildy: Valahol a kettőtök között lehet az igazság. A legdrágább ruhadarabom a szövetkabátom, amit 40-re leakciózva vettem. Viszont értelmes farmer tényleg 15+, cipő pedig inkább 20+.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #46389 üzenetére
Anélkül is megfizetnek. Szóval, ami nem volt szimpatikus:
-Full üveg irodaház, tetszőleges pontjáról 500 ember monitorát látni.
-Mindenki nagyon komolyan veszi magát, mint ha nem szarna ugyan úgy büdöset.Szabónál páran rég jártak, mert kicsit nagy a mellény rájuk.
-Lassúak, de nagyon. Tárgyaltam már velük egyszer, de el se jutottunk oda, hogy akarunk-e egymástól valamit, mert hamarabb kaptam olyan ajánlatot, amit elfogadtam.
-Fizetni kell a mélygarázsért az iroda alatt (ne basszatok már fel...). -
concret_hp
addikt
válasz
Integra #46251 üzenetére
nekem flottás előfizum van elvileg midnen hónapban ugye leszedik a számlámról a pénzt.
1x volt vmi gubanc a banknál és nem vonták le valamiért annak ellenére, hoyg volt rajta fedezet, ez valamikor tavaly volt, azóta mindig kb. ugyan akkor levonják. ehhez képest kb. 4x kaptam azóta levelet a flotta üzemeltetőjétől, hogy tartozásom van a vodafone felé és rendezzem blablaés mindig csak annyit tudnak visszaírni, hogy valóban nincs tartozásom
de érdekes, hogy ez nincs minden hónapban, csak 2-4 havonta
-
válasz
Integra #46251 üzenetére
szerintem itt sem telik többe 2 klikknél a számla befizetése. szerintem semmi baj a rendszerrel.
szerk:
kitöltöttem továbbá egy situational judgment testet, reméljük jól sikerül. ha már a telefonos interjúig eljutnék ennél, az király lenne, egy esetleges ac meg már álmaim netovábbjabár ha mégsem vesznek fel elég kellemetlen lenne csak ezért kiutazni angliába.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #46121 üzenetére
és most mindenre egyesével reagálok...
egészséges felnőtt, erős, jó kiállású férfi megkapja a legszebb, legjobb nőket, válogathat és megtermékenyíthet, ha akar. erősebb kutya baszik.
Tegyük be ezt az emberi társadalom szociális keretek közé szorító, tekintélyelv helyett szokásjogot előnyben részesítő erős környezeti hatása alá/mögé.
Ellenkező esetben ugye simán beszélhetnénk a fentiekről, azonban ezen környezeti hatásban az szimpla nemi erőszak. Visszás, de ez van. -
tildy
nagyúr
válasz
Integra #46121 üzenetére
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy akkor most melyik a jobb, az ex a maga - szerintem - tokeletes kinezetevel, amolyan mossatok fel a padlorol de most rogton , de engem nem tisztelo mentalitasaval (de azert 10 evig csak jo voltam neki), vagy Esmein a szoke hosszu hajaval ( rovid, fekete haju pasik a maniam), de a tunder lelkevel.
Aztan nem kell sokaig gondolkodni, Esm magasan veri a lecet, megha nem is "almaim pasija" kinezetben. Minden masban viszont annal inkabb.
Mondjuk a volt kapcsolatomban sok dolgot elrontottunk, mindketten, de jobb , hogy ez igy alakult vegul.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #46126 üzenetére
Foglalkoztam pszichológiával, a tanulmányaim része volt és érdekelt is. Nekem annyi a fő gondom az elméleteddel, hogy egyrészt durván leegyszerűsít, másrészt kihagy változókat, harmadrészt pedig gyakorlatilag defektesnek bélyegez mindenkit, aki nem, illetve csak részben törekszik arra, hogy az elméletednek megfelelően keressen partnert. (Egyébként ez egy igencsak kényelmes álláspont, hogy a többséget defektesnek bélyegezzük, mert így nem kell felülvizsgálni a teóriánkat.)
Persze csak akkor áll meg a kis elméleted, ha ilyen apróságokat, mint kisugárzás, humorérzék, intelligencia stb. nem veszel figyelembe. Szerencse, hogy azért a való világban a külső csak egy tényező a jó pár közül (még ha talán az egyik legfontosabb is és nem is tagadom, hogy sok igazság van abban, amit írtál - csak épp kihagysz alapvető dolgokat).
(Egyébként "a kis duci barátnőm" btw. évek óta együtt él az egyik ilyen sportoló-alkatú sráccal, 3-4 éves közös gyerekük van, nyilván azért, mert jól szop.)
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #46121 üzenetére
Én még sosem jártam anyámhoz hasonló alkatú, magasságú, alakú nővel.
Egyébként hosszú lenne a cáfolat, de van egy duci csaj ismerősöm, akire valamilyen oknál fogva a fizikailag/külsőre kb. tökéletes sportoló pasasok buknak. Mondjuk azoknak biztosan egyéb defektjük van, szóval alfahímnek lenni sem lehet irigylésre méltó.
Szép elméletek egyébként, de hogy igazak-e...
Mondjuk valóban logikus magyarázat lenne, amit írtál, ha azt látnám, hogy így működne, de túl sok "kivétel" van - annyira sok, hogy az már nekem inkább megdönti az ilyen elméleteket.
FehérHolló: lehet, hogy
inkább követem az elfojtás évszázadok óta bevált taktikájátnem akarom megtudni, hogy mire gondolsz. -
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
válasz
Integra #45659 üzenetére
én inkább ilyesmire gondoltam, amit az angliás topik 1. hsz.-ében találtam. mivel nincs odaírva, hogy melyik fórumtag írta, így inkább gondoltam, hogy megkérdezem a nemzetközi szinten is tapasztalt kollégákat
szóval az említett advice:
"Az önéletrajzról annyit, hogy erősen különbözik az itteni rendszer a magyartól. Egyrészt a torvény előírja, hogy semmit nem szabad rátenni a CV-re ami negatívan diszkriminálhat. Elvileg. Persze ha magyar egyetemen végeztél es nem John Smith a neved, hanem Kovács János akkor jó eséllyel kiszúrják h nem vagy angol. Ez kb. rendben is van, de pl. fotót nem szabad mellékelni, valamint nem lehet feltüntetni a születési dátumot sem. Úgyis kiderül kb. a tapasztalataidból h hány éves lehetsz. Magyar telefonszámot ne tegyél az önéletrajzra, mert sosem fognak felhívni, és az se árt, ha valami kommersz e-mail címed van, pl. gmail/hotmail, nem pedig olyan aminek .hu a vége. Elég erős tapasztalatom, és mások is ezt mondják, hogy ami nem nemzetközi, az nem fontos. Ezt úgy értem, hogy hiába végeztél otthon kitűnőre az ELTE-n, esetleg Közgázon/Corvinuson, ez önmagában itt senkit nem fog érdekelni. Az első munkáknál előírás a diploma, de egyébkent a gyakorlati tapasztalat fontosabb, hogy el tudd adni magad az interjún, stb. A magyar oktatási rendszer rákfenéje, hogy gyakorlati tárgyakat oktatnak elméleti szinten. (Pl. marketing, stb., divatos dolgokat mármint.) – ha valaki még nem dolgozott, gyorsan rá fog jönni, hogy az ilyen területeken a munkának kevés köze van a tankönyvhöz. Ha egy interjún nem tudod feltalálni magad, nem jó. Ellenben az önéletrajznak azt kell sugallnia, hogy csináltál valamit, ami által több leszel, mint mások." -
FehérHolló
veterán
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #45014 üzenetére
Na, fejlemény van: a SAS leszállt....
[Fizetésképtelenné vált a Sólyom Airways]ki gondolta volna...
merjünk kicsik lenni, na. -
concret_hp
addikt
válasz
Integra #45440 üzenetére
mi az hogy meggyógyítottad? szemtorna vagy mi? (szerk: ja látom közben)
nekem talán 1.75 meg 2.25 nem tudom pontosan a cilinder ami alapvetően problémás, de mgé szemüveg nélkül is látok annyira, hogy nem olyan über zavaró és qrvára félek attól hogy egy lézerrel odapiszkáljanak, ezért se műttettem meg (nem is nagyon gondolkodtam rajta), ki tudja mik a hosszú távú hatások, ill még egy csomót fejlődhet a technológia is
kb. 5-6 év alatt még egy tizednyit se változott amúgy1ik ismerős műttette 3-4 éve, de nyáron nme tud napszemüveg nélkül lenni
(amikor nem tűz annyira a nap, akkor sem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest