- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeges
senior tag
válasz
bandus #48857 üzenetére
telefonnal már én is próbálkoztam, de van annyira erős az ellenállás, hogy ennyi ne legyen elég. annyira viszont nekem nincs rá szükségem, hogy ezért kérjek szivességet
#48856: azt nem értem, hogy manapság a hiperlinkek korában miért nem lehet hálózati meghajtón tárolni a sokmegás exceleket a levelezőrendszer helyett.
-
tbs
addikt
válasz
bandus #48583 üzenetére
Azokon már megtanultam uralkodni soksok éve.
Nem, régebbi (10+) sérülés. Akkor bactak rája, most meg szívás volt vele. De durván jól csinálták meg (Veresegyházi Misszió, ~1cm-es vágásnyom a talpam belső oldalán, helyrenyomták a csontit). Sajog picit, de az originális fájdalom eltűnt... Holnap még meg kell mutatnom az embernek, oszt sanyi (+kapok egy gézbumszlit a talpam alá pár hétre). -
Tim82
félisten
válasz
bandus #48547 üzenetére
Legyen akkor játékosan, dalszövegrészleteket dobok be (megkeresed, meghallgatod, ha tetszik, örülsz
).
(Műfajilag persze nem a G'n'R-rel egy kategóriába tartoznak, meg a "manapság"-ot is mondjuk az utóbbi évtizedre értem, ha ez így megfelel.)
1.
All through the port, past Chinatown's gate
The thieves and grifters were forced to wait
Each seeking passage on the riverboat south
Gold filled their purses, lies filled their mouths2.
The circle is vicious of
Thoughts altogether vain
Haunted by battles lost
Still living on Indian land
I clap my dirty hands
Given over to self and left
To own devices
A quaking in the person3.
And here I come up the hill
I’m pushing my own wheel of love
I got love in my tummy and a tiny little pain
And a ten ton catastrophe on a 60 pound chain4.
In the fields and in the forests
Under the moon and under the sun
Another summer has passed before us
And not one man has, not one woman has
Revealed the secrets of this world5.
I can't make you hang around.
I can't wash you off my skin.
Outside the frame, is what we're leaving out
You won't remember anyway6.
There was a time that the pieces fit, but I watched them fall away.
Mildewed and smoldering, strangled by our coveting
I've done the math enough to know the dangers of our second guessing.
Doomed to crumble unless we grow, and strengthen our communication.7.
I am surrendering to gravity and the unknown
Catch me, heal me
Lift me back up to the sun8.
Did you catch yourself in the mirror?
It's a sight I understand
You considered it all for a second
And put it down to sleight of hand -
Lortech
addikt
válasz
bandus #48332 üzenetére
Fura, az Újbuda Tesco elég ótvar még Tescón belül is, ide járok esténként heti 1-2 alkalommal. Igazi leszarom hozzáállás érezhető az alkalmazottak felől, egymással hülyéskednek, káromkodnak, és nem egy igénytelen van köztük, de ezt nem részletezném. Sokszor futottam bele olyan extra árucikkek hiányába, mint pl. krumpli, paradicsom, vagy paprika, de ha venni akarok egy karalábét, vagy petrezselyem zöldet, akkor meg se próbálkozom vele. Pedig ez egy 0-24-es tesco hiper, nem expressz. Itt tapasztaltam a lehető legpofátlanabb, vevőt félrevezető feliratokat, akciókat és árazást is... Pl. rögtön a bejáratnál 15 méternyi akciós termék hirdetve, zöme teljesen normál áron, akkor az akciós termékek elhelyezése, mikor hasonló termékből nem mindegyik akciós, de hogy hogynem, az akciós nincs vagy nem ott van, ahol az árcímkéje van elhelyezve, aztán az, amikor az alacsonyabb árú, nehezen beazonosítható termék árcímkéje alatt a drágább termék van, ami nem oda tartozik, ára nincs kitéve a környéken, és van, mikor csak szimplán nem annyiba kerül mint ami ki van írva. Sosem nézegettem blokkot, de egy ideje a tesconál igen, pedig nem vagyok az az árérzékeny vásárló, de a szándékos átveréstől felforr az agyvizem. Általában van egy-két csövi banda is a bejárat környékén, kutyával, estére már jó állapoban tántorognak a bevásárló kocsikért.
Tescós fekete Olívabogyó nekem is bevált, főzésre szintén a Tescos sötétüveges extraszűz olívaolajat használom, mert van olyan jó, mint sok más fajta másfélszer annyiért.
Ehhez képest a Savoya parki Auchan árukínálata össze sem hasonlítható az előbbiével, nyilván azért is, mert 4-szer akkora; és érezhetően olcsóbb, ugyanazt a minőséget vásárolva. Van elég kassza is, soha nem kell 10 méteres sorba állni. Ott csak az idegesít, hogy méregetni kell a zöldséget, gyümölcsöt, mint ahogy az Allee Intersparban... ott a zöldség/gyümölcs részlegen (és persze a kasszáknál) van állandó tömegnyomor, alig lehet férni a sorok között, aztán állhatsz sorban az árazó mérlegnél. -
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #48332 üzenetére
Allee Insterspártól hányok. Nem szeretem a mélygarázsát, és a pénztárnál sorbanállás közben születésnapodkor kicserélik a gumikat a bevásárlókocsidon. Alsó hangon fél óra, ha egy Bountyért megyek be, akkor is.
Hengermalom kistacskó rendben van, meg ott van mellette a Subway, ami kényelmes kombó tud lenni este. Auchannak amúgy nagyobb a választéka, és van, amiben jobb is, mint a Tesco. Pl. pékáruk.
-
Lortech
addikt
válasz
bandus #48236 üzenetére
Ha Dél-Buda = Újbuda ~= Kosztolányi (itt élek és a Montevideo utcában dolgozom) és 86-os busz, akkor kb. tényleg annyi, bár ha beáll a Döbrentei térnél a Clark ádám előtt a sor pl. 9 óra körül, akkor nem fél óra. És a 2. megállónál nem tudják megoldani, hogy menetrend szerint induljon a busz. Ha át kell szállni 19/41-re, majd onnan még másra (86, 260), akkor még rosszabb a helyzet. Arról nem beszélve, hogy pl. 16 és 19 óra között alig lehet felférni Kolosyn a 86-ra. Legutóbb is szerdán a zuhogó esti esőben kb. tízen maradtunk le róla 19h körül.
Ugyanez autóval 14-18 perc nagy átlagban az alsó rakparton. Jelenleg begipszelt karral nem vezethetek, ezért újra buszozni voltam kénytelen néhányszor, leülni nem tudtam munkahelyről hazafelé egyszer sem.. Eszem ágában sincs visszatérni a tömegközlekedéshez, ha leveszik a gipszet.
De autóval is hasonlóan agyrém.. Vagy a Margit híd fog meg, vagy a Széll Kálmán tér.. De még mindig szívesebben ülök fél órát egyedül az autómban kényelemben, tisztaságban, a kedvenc zenéimet hallgatva. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #47986 üzenetére
Szerintem ne aggodj azon sem. Nem egyszer volt mar nekem is hasonlo, olyankor ra kell jojjek, ha valami nem sikerul, annak vagy nincs meg itt az ideje, vagy mas epitokocka illik bele a legoba, vagy meg egyszeruen nem allok keszen. Vagy egyszeruen nem az a sorsom. Ha en megtettem mindent, akkor nem rajtam mult, ennyi.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #47987 üzenetére
na, ezen én is jót röhögtem...
Felhívjük tisztelt előfizetőink figyelmét, hogy a tények és számadatok semmilyen értelemben nem tükrözik, nem is tükrözték soha a Századvég Gazdaságkutató Intézet álláspontját. Köszönjük.
Ui. és az megvolt, hogy a katát másfélszeresére emelték tegnap?
és hogy a hivatalos indoklás szerint "a vállalkozások kérték az 50 százalékos emelést."De azért szeretném látni azt a fókuszcsoportos beszélgetést, ahol valakik azt mondják: "Mihály, szeretnék ötven százalékkal magasabb adót fizetni, mert NEM ELÉG, AMIT FIZETEK"!
Persze, "az adórendszerünk kiforrott, már csak finomhangolás folyik".
Volt már olyan a NER-ben, hogy egy szabály nem változott, mittudomén, akár 1-2 éven át?cinizmus, MAgyarország, édes hazám.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #47961 üzenetére
Bocsi, de nem a bruttobol fogsz kenyeret vagy lakast venni.
Sajnos. Lehet, hogy papiron jol nez ki, csak ha a felet kapod meg, vagy annal is kevesebbet, az elegge szajhuzos tud lenni. Foleg, hogy gondolom kaptad a fizut is melle, tehat kb 1 fizunyi vagy picivel tobb lehet az az osszeg.
Mondjuk latom azert nem tort le, helyes:-)Eloszor en is ugy voltam vele, hogy nem erdekel mennyi a nettom, ha megelek siman belole, csak miota nem 50% feletti az elvonas, hanem mondjuk 25-30, azota azt mondom, hm, jobb ez igy.
-----------------------
Amugy hogy jo hir is legyen erre a napra: vegre talaltam a meretemben alsonemut. Otthon ez csodaszamba menne, egyszeruen a Triumph boltjaban sem hittek el amit mondok, nem is volt a meretemben, itt meg lazan megrendelem, es mind jo ram, raadasu nem is egy szakajto penzert. Szoval most happy sunshine, miegymas. -
válasz
bandus #47883 üzenetére
20p-es ezrek nekem nem realisak egyelore hosszabb tavon -- 4x voltam vizben az utobbi 3 evben, de majd lesz ez jobb is
3.8k uszas, 180k bringa, es a vegen egy maraton. A maratonba idonkent celszeru belefutni, alapvetoen persze csoszogsz
Nem triatlonozoknak is ajanlom, gyonyoru film:
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #47762 üzenetére
a rendszer bonyolult, és nehéz lenne elmagyarázni. majd egyszer azért megpróbálom. elég annyi, hogy gyakorlatilag átjáróház a cég, és a vezetőség ezen érdemben semmit nem akar változtatni. munkaerő megtartás 0, motivációs tevékenységek, intézkedések 0, ha valaki elmegy úgyis jön más, semmi érdeke nincs a vezetésnek abban, hogy bármivel ösztönözzön. elvárja hogy teljesítsd amit kérnek, és pont. szakszervezet alakítása a szabályzatban tiltott.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #47682 üzenetére
Pesten egy ismerősöm nem lakott messze egy fickótól, akinek valami betegség miatt rossz a hőháztartása, de talán odafent a parancsnoki hídon is van némi kavarodás szegénynek. Na vele találkoztunk néha -10 fokban hóban papucsban rövidgatyában pólóban slattyogni a bó'tba, és láttuk, hogy a homlokból meg gyöngyözik. Szóval nem egyforma mindenki.
De ez hasonlóképp van az anyagcserével is. Van aki 1 pohár víztől és 10 deka felvágottól másfél kilót tud hízni, és egy rendes adag ételt 2 nap alatt emészt meg, míg más fél kiló szalonna, szál kolbász, meg fél kiló kenyér után is fogy, és naponta 4x-5x megy kábelezni. És ez független a mozgástól.
mod: hozzáteszem tapasztalatom szerint a gyors emésztésű nem hízékony egyének a fázósabbak, és nekik mindig jégcsaphideg a kezük.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #47615 üzenetére
Vannak jo gondolatai, de szerintem tobb az az 1%. Magam reszerol annyit mondok, nem a tobb penz miatt jottem el. Ez a sorban kb csak a 4-5. helyen volt. Sokkal inkabb a varhato inspiralo kornyezet, az uj lehetosegek,a nyelvtanuals, valami ismeretlen megismerese, es meg mindig a penz elott amiatt, mert tudtam mi varhato, ha Viktorek visszajonnek.
Tim82:
-
Integra
titán
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #47520 üzenetére
Koszonom. Nem izgulok annyira, itt pityegnek a mindenfele gepek amik termeszetesen kuldik az adatot a noverszoba a vagy mibe latniuk kell ha valami nem kerek. Es mar az asszonynak sem faj
Bandus, kep nem lesz. Az ujszulottek nem szepek
Eqmontoya hogy jon ide a cement, soder ilyesmi? -
parandroid
félisten
válasz
bandus #47490 üzenetére
Másik (sötét?
) oldalon ott van csúcsnak a Kindle Fire HD 8,9 és a Nexus 10 (utóbbiból ráadásul remélhetőleg hamarosan jön a frissítés) 2560x1600-as felbontással és 2GHz fölötti négymagos SoC-kkal. És egyik sem éri el a 400 EUR-t árban. Persze wiFi only modellek esetében.
p
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #47475 üzenetére
főleg online tananyagok videók/padf/slideok formájában, meg könyvek
Ezekre a mostani iPad Mini is tökéletesen alkalmas, így fél év használat alapján mondva.
Viszont hardveresen hamarosan elavult lesz, szóval ha fontos, hogy a jövőben biztosan kapjon még egy ideig rendszerfrissítést, akkor inkább a retinás Mini-t várd ki.
A 16:10, 16:9 képarányú tableteket én elvetném, ha olvasás és tanulás a fontos, ahogy emvy is írja, a 4:3 képarányú tabletek közelebb állnak a nyomtatott könyvek formátumához.
Amúgy mostanában egyre több iPad Mini-klón jelenik meg a magyar piacon az ún. B brandek kínálatában is (Alcor Zest Q813I, Wayteq Xtab-79qci stb.), azoknak is érdemes utánajárni szerintem.
Amikor én vettem az iPad Mini-t, ugyanúgy 8" körüli méretű tabletet kerestem, lehetőleg 4:3 képaránnyal és beépített mobilnet modemmel, nekem akkor nem nagyon jött más szóba. Azóta persze kijöttek az alternatívák is.
-
gaborbol
őstag
válasz
bandus #47472 üzenetére
Nekem anno volt egy Nexus7-em. Barantom amikor hozzam kotozott megkerdezte, hogy mi ez? Tablet? Mire jo ez hiszen ott a szifon 4S meg 14,1-es laptopja.
Azota nem lattam a keszuleket, mert mindig nala van
Nagyreszben olvasgat-netezik rajta, neha par melos email, pdf, amugy meg viszi-hozza magaval mindenhova es birja a kikepzest.Nem melegszik mint egy laptop, siman lehet agyban hasznalni, az aksi rengeteget bir, merete pont jo. Ha megyunk valahova kirandulni-nyaralni akkor a $2000 dollaros ceges laptop marad otthon, ezt meg visszuk magunkkal, Skype is megy rajta szuleimmel tudok beszelni. Szerintem ezekre tokeletes. Lehetne a telefonon is csinalni ugyan ezt, de a nagyobb kijelzo miatt megis sokkal jobban hasznalhato, az ara meg nem veszes.
-
válasz
bandus #47475 üzenetére
Ha sokat olvasol rajta, akkor en a helyedben megvarnam az uj Minit, mert betuknel tenyleg fontos a nagy felbontas.
@PeterkeT: persze, ertem en, hogy sok esetben jo, ezert irtam, hogy total szubjektiv, hogy nekem felesleges
. Es a Nexus 7 is szuper, de konkretan olvasni jobb a 4:3-as keparany, sokkal. Filmezni a gyereknek inkabb N7, ja.
-
válasz
bandus #47472 üzenetére
Az iPad Mini Retina-ra gondolsz, gondolom.
Ez nyilvan nagyon szemelyes kerdes, de
- en nem biztos, hogy vennek tabletet, ha van valami komolyabb okostelefonod, ceges iPad Airt egyelore eleg feleslegesnek latom
- nem vennek elozo szerias mini-t, megvarnam, amig az uj kaphato lesz, sokkal biztos nem fogja lejjebb tolni a mostani mini arat
- a Nexus 7 total mas mufaj, leginkabb azert, mert mas a keparany. Aprosagnak tunik, de ha pl. leginkabb olvasol rajta (weblapok, PDF-ek, satobbi), akkor sokkal jobb a 4:3, mert portremodban hasznalhatobb. Ha jatszol, filmet nezel, akkor a fekvo modu 16:9 talan jobb. Ha pl. Coursera-tananyagokat olvasnal rajta, akkor iPad.
- iPadre tobb a tabletspecifikus app, mint Androidra
- a tablet nem fogja helyettesiteni a laptopodat, hacsak nem MS Surface-jellegu dolgot veszel, azok szuper hardverek, csak nincs ra appSzoval a lenyegi kerdes, hogy mire hasznalnad.
(Disclaimer: szerintem nem vagyok tul elfogult, jelenleg Androidos telefonom, Windows 8.1-es PC-m, OSX-es laptopom, iPad Air-em es Linuxos szervereim vannak
- ezek kozul leginkabb a Linux-a-szerveren es a 8.1-a-desktopon felallasokkal vagyok elegedett, az iPad, az OSX meg az Android is eleg fajdalmas tud lenni idonkent)
@Montoya: +1
-
válasz
bandus #47429 üzenetére
450k-s EliteBook-ot megszerezni 1 évesen 150k-ért az a királyság
. Te ilyet még soha nem éltél át, akkor nem tudod miről beszélek
. De ahogy a többiek is leírták, ilyen üzleti gépeknél nem annyira számít a kor, a többi már csak elv kérdése
. Pl.: Én most veszek pár éve újra úgy telefont, hogy én fogom kibontatni először a gyári dobozából, ha megjön
.
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #47429 üzenetére
Eddig egyszer vettem vadonat uj laptopot magamnak. Meg 2005 kornyeken, Asust 300 000 forintert, azota csak hasznaltat, a T410 mar majdnem 3 eves (fel eve van nalam) a ceges W520 is mar valakinel jart elottem hacsak nem allt a polcon majd 1 evig.
Feleseg pedig iden kapta meg elete elso uj laptopjat, amit en mar meg is bantam, inkabb vettunk volna valami hasznalt uzletit, mert ez a Lenovo U szeria egy rakas szar. -
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #47261 üzenetére
én egy évig haverkodtam és nyaltam az egyik rendszergizdának, mígnem egyszer csak hozott nekem egy 1 gigás RAM-modult ( az 512-es helyett - egyből én lettem a legmodernebb az egész emeleten - mondjuk ez is sokmindent elmond), meg felrakta nekem a firefoxot hosszas unszolásra. Szóval most van egy 2010-es, szigorúan titkos firefox telepítésem, akkori pluginekkel. De még mindig több minden bejön rajta mint az exploreren.
ui. ja igen, hatalmas beruházást tett nálunk a cég: új gépek vásárlása helyett memóriabővítés van, midnenki kapott egy 4 gigás ramot. IGaz, hogy mivel ddr2 valszeg egy vagyonba került, és a win xp (mer az van 2013-ban!) csak 3 gigát lát belőle, de hát kit zavar.
Ja igen, és én ebből kimaradtam, mert az én gépem túl régi ehhez a hatalmas imprúvmenthez. Szóval azt az ígéretet kaptam, hogy én mostmáraztántényleg kapok majd új gépet. Ez volt júliusban, azóta is kapom. -
pohár
félisten
válasz
bandus #47213 üzenetére
hú, jó neked... sajnos jól tudod, hogy Debrecenben kint van a retekben a Spar, így a belga söröknek lőttek, ha az egyszeri gyerek átmegy Nádudvarról...
szerencsére nyáron bespájzoltam, maradt még 3 üveg Bush-om, 1-1 Leffe (blond, dark), plusz még valami málnás belga
egy jó Kasteel Rouge-t de meginnék...
-
Integra
titán
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #47164 üzenetére
Én a jelenlegi havi br. 40k-ból fizetek egészségpénztárat és önkéntes nyugdíjpénztárat (kb. a minimális havi kötelező tagdíjra elég), internetet (aminek a lehetőségét most ugye megszüntetik), valamint 8k-nyi Erzsébet-utalványt (mert valamivel kedvezőbb szorzóval adózik, mint a normál kajautalvány). Ja meg a bérletem is ebből van.
Az egészségpénztár kb. arra jó, hogy apám havi gyógyszereit meg tudjam venni (cukorbetegség), az Erzsébet-utalványt meg anyámnak szoktam odaadni (elvált szülők kölke vagyok, szóval rég nem egy háztartás). Most az a jó kérdés, hogy mit szüntessek meg jövőre... Melyiküket ne támogassam, mert az már nem kérdés, hogy a nyugdíjcélú megtakarításnak amúgy is annyi.
Gondolom, bónusz sem lesz jövőre, mert Magyarország jobban teljesít (az egy dolog, de azzal együtt, hogy amúgy az eddigi havi jövedelmet is megvágják, már különösen fájdalmas). Asszem, tényleg ideje keresnem lassan egy másik munkahelyet, lehetőleg egy másik országban, pedig az anyagiakat leszámítva jelen pillanatban nincsen problémám a jelenlegi munkakörülményeimmel. Az anyagi részből is ki lehetne jönni, ha nem csökkenne állandóan az, amiből élni kellene.
tildy: kiköltözés nem menne jelenleg, barátnőm még két és fél évig tanul itthon, ráadásul értelmes szakmát, amivel talán tudna kezdeni valamit.
Legfeljebb ingázás jöhetne szóba.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #47089 üzenetére
most egykulcsos, azaz a bruttó béred ~65%-át kapod meg.
Régebben ez egy normális diplomás bérnél konvergált az 50% irányába, és ha extra juttatást kaptál, akkor a magas határadó-kulcs miatt a bónusznak akár az 53-58%-át (!) is levonhatták.
Ez egy nagyon érzékeny pontom volt.
Szerencsére már nincs ilyen problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest