- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
A feleseg nem magyar allampolgar, az irasodban meg tobbesszam van( ha magyar allampolgarok).
BTW emiatt sem ertem, miert nem akarjak nekik beirni:"Amennyiben a szülők egyike nem magyar állampolgár, az anyakönyvvezető a gyermek utónevét az érintett nem magyar állampolgárra irányadó szabályok szerint is bejegyezheti."
"- A külföldön született magyar állampolgár születésének hazai anyakönyvezése során a gyermek utóneveként a külföldi anyakönyvi okiraton szereplő utónevet kell bejegyezni.""
-
utálok már ilyen jó címeket találni, ezt is azonnal olvasnám, de hát rengeteg minden halmozódott fel mostanában, amit szívesen olvasnék (szakkönyvek, regények). viszont most ez is bekerült a listára, mindjárt le is vadászom ebayen.
mostanában "sajnos" nagyon sok minden elkezdett érdekelni (valszám, stat, programozás, végre van befektetni való pénzem, annak is utánajárnék, mellette mozognék is, kéne egy felsőfokú nyelvviszga, mert az plusz pénz ugye
) és komoly nehézségekbe ütközök, hogy ezeket priorizáljam, aminek következtében csak csapongok.
múltkor bobsys linkelte a pakt publishinges oldalt, onnan is vettem gyorsan két könyvet (DA és R témakörben), amiket ki tudja mikor lesz időm kinyitni. plusz ez is nagyon megtetszett, amit te említettél. be vagyok tárazva már rettentően.
emellett mostanában "sok" újságot is veszek: economist, ennek az intelligent life kiadása, egy-két hvg, illetve a forbes is nagyon megtetszett. valamit ki kell szórnom, mert ezt a rengeteg tartalmat nem bírom feldolgozni úgy, hogy az asszony is mellettem maradjon
-
tildy
nagyúr
Nem emlekszem, hogy mondtam volna a jelenlegit. Korabbiakat igen.
Priviben nyugodtan megirhatod, te mennyirol tudsz , kivancsiva tettel
joamilestoné: az, hogy otthonra jarok fogorvoshoz nem attol fugg mennyit keresek. Ha duplajat-triplajat keresnem annak amit, akkor is haza jarnek fogorvoshoz, valoszinuleg. Egyszeruen ilyen a mentalitasom + egy tunder a fogorvosom.
-
tildy
nagyúr
Ezert is irtam az elso hozzaszolasomban, hogy " ami ugyan nem lehetetlen, ha contract munkákban vagy,". De abszolut csusztatasnak erzem en is.
Aztan itt bujhatok el, mert azt hiszik majd, huh hat biztos ennyi itt a kereset minden programozonak,es biztos en is ennyit kapok.
-
lenox
veterán
Hehe, nem vagyok rasszista. Amugy ha freenas, akkor miert dragabb, mint ha linux?
En a 60k-s fentebb emlitett nast vettem alapul, es termeszetesen kicsit nagyobb meretu es fogyasztasu gep lenne belole, de sokkal erosebb, sokkal tobb mindenre hasznalhato, es full desktoppa konvertalhato (vagy akar menet kozben hasznalhato). De amugy a routerre kotott usb vinyo szerintem meg jobb eggyel. Persze biztos van olyan felhasznalas, amire nem lenne jo, de az emberek 99%-anak igen.
-
freelanced
addikt
tbs
Nem szívesen ismerném be de rátapintottál a dologra, valahogy így érzem én is csak kifutok az időből és azt sem tudom milyen lehetőségeim vannak.
Viszont azért mondtam az informatikát mert mással sose törődtem annyira tehát se kémia, se fizika se semmi, ezért nem is tudok mást mondani.
A fotózás az érdekelne mint írtam, azzal még talán utazgatni is lehetne, viszont kicsit labilis arra építeni, illetve gondolom ha nagy tehetség lennék már előjött volna.
-
freelanced
addikt
Hát igazából szinte mindenfélét el tudnék képzelni, viszont mint mondtam matekból gyengébb vagyok. Persze ha bekerülök egy ilyen szakra hajtani fogok meg figyelni a matekra, de ez hátráltató tényező lehet ha esetleg nagyon magas szintű.
Igazából a programozás is, de a webdesign vagy akár ezek a Blender szerű tervezőprogramok, vagy bármilyen hasonló, mindenre vevő vagyok.
Viszont a rajzkészségem annyira nem kiemelkedő meg a kézügyesség tehát ha úgy kell tervezni/rajzolni valami bonyolultat az nem hiszem, hogy menne.
Jó lenne egy olyan munka ami érdekel de hát ez vágyálom
Esetleg olyan munka is érdekel amivel lehet utazgatni bár nem tudom mi lehet ilyen.A fotózás érdekelne még viszont az ilyen típusú iskolák fizetősek tehát valami másodlagos tevékenységnek tudom elképzelni.
-
freelanced
addikt
Értem.
Amúgy milyen lehetőségek vannak (szakok) amik még az informatikával foglalkoznak és lehetőleg vannak államilag támogatott "verzióban"?
Mert az a helyzet, hogy más annyira nem érdekel, nem vagyok olyan jó másban (kémia, meg ilyesmi) és nem nagyon jut eszembe egyéb ötlet.Milyen opció lehet még? És mely iskolákban?
Köszi! -
-
parandroid
félisten
Sajnos sok választás nincs, amíg ez ember a tizenkettediken bérel lakást egy társasházban, ahol a szigetelés szar, a fal külső hőmérséklete folyamatosan a nullához konvergál, bent pedig azért fűteni kell, addig akármennyi pára van a levegőben, az azonnal lecsapódik. Tavaly későn kaptam észbe, a könyvespolcaim hátlapját már nem lehetett megmenteni, meg egy hónapig tartott, mire a falról leszedtük a penészt, idén nagyon figyelünk: napi háromszori alapos szellőztetés, páratartalommérő minden helyiségben (nappaliban a szoba két vége között is van időnként vagy 20% és 3-4 fok eltérés, és igen, kicseréltem a két mérőt próbaképpen, hogy mi a szösz), főzés csak nyitott ablaknál, fürdés csak bekapcsolt párátlanítóval. Így tudjuk jellemzően 50-60% között tartani a relatív páratartalmat a lakásban.
70-es évekbeli építésű panel talán 10 éve cserélt műanyag nyílászárókkal - ez ezt tudja. De legalább drága.
Még egy-két év, és keresünk helyette valami szimpatikus környéken lévő sorházat.
p
-
tildy
nagyúr
A haz ujepitesu, angol viszonyokhoz kepest jol hoszigetel - hohidak persze vannak az ablakoknal, fem beepites, fem ablakkeret stb - ellenben iden meg nem futottunk.
Ezen a telen is csak 1-2-szer. 19-20 fok van a lakasban, tavaly telen sem nagyon kellett futeni.
Nem fogjuk amugy megvenni, ennek tobb oka is van ( alattunk lakik egy mentalisan beteg gyerek,a ki folyamatosan siralyhangokat hallat, sikit) es meg ezenkivul van par ok, ami miatt megsem. ( nincs se erkely, se kert, raadasul keves a feny is).
Visszaterve a parasodasra, valoszinuleg az az oka, hogy relative "huvos" a levego, de ennel melegebben mar melegem van. Mivel a fozes, furdes , mosas osszes levegoje "bennragad" , ez tunt - es tunik is - jelenleg a legjobb megoldasnak.
-
tildy
nagyúr
Amig az ablak es az ablak mellett a fal folyamatosan nedves, vizparas es folyamatosan peneszedne, ami ugye a levegore is hatassal van, nem mellesleg a ruhakra, amelyeknek "poshadt" szaga lehet, ha nem szaradnak meg tokeletesen, azt hiszem az az egeszsegesebb, ha ezt kerulom el, a kezemet meg max kenegetem kremmel, ha nagyon kiszaradna.
Ezert. Ha lehet valasztani, inkabb elek olyan lakasban,a hol szaraz a levego, mint olyan lakasban, ami peneszes.
Falusi ovikban, meg konvektoros lakasok eseten emlekeim szerint azert van kis talka vizzel, mert ezek a futesi modok nagyon szaritjaka levegot.
Nalunk viszont a fozes, a szaritogep,a furdoszba osszes paraja osszegyulik, mivel kicsik az ablakok, furdoben csak elszivo van, es siman peneszedett korabban, hihetetlen gyorsan.
-
tbs
addikt
Öööö, a banknapok és a munkanapok nem feltétlenül fedik egymást. Devizás cuccoknál pláne. Ha nem ismerném pár bankét...
Néha zavaró hogy nincs erről "széleskörű tudás". Tényleg semmiből nem tartana egységesíteni és kitenni.Apropó, nincs véletlenül egy 2014-es banknaptárad..?
Persze Tildy ez most jóóól benézte. -
parandroid
félisten
Akkor majd integetünk út közben. Az alvás sajna nem megy igazán jól, vagy túlenni sikerül magunkat (egyél még fiam, olyan keveset ettél, nem ízlik?), vagy egyszerűen csak nem tudok kényelmesen aludni az ideiglenesen összetákolt fekhelyen - eléggé leürítettük a lakást költözésnél, a fasza ágyat is kihúztam az utánfutón a jó matracokkal, úgyhogy itt most mindenféle maradék, vagy kihúzhatós kanapé van, amiből választani lehet. Szereznem kell ide is normális matracot, mert ez így nem buli, de sajnálom rá a pénzt arra az évente nettó két-három hétre, amit itt töltünk.
p
-
Lortech
addikt
Nálam egy raspberry pi van, ami xbmc-t futtat, androidról yatse-val szoktam streamelni rá (DLNA), windows phoneról pedig nokia play to-val. PC-n (windows) a windows media playert használtam (play to feature), de ez ezer sebből vérzik és alig konfigurálható (pl. néha újra kell indítani a WMPNetworkSvc-t, vagy le kell lőni pár hálózati eszközt, hogy a szolgáltatás listenerjét megfelelő hálózati interface-en indítsa, amit visszafelé el is ér az xbmc). Aztán még a kinsky nevű dlna controllert használom. FLAC támogatást egyiknél sem próbáltam.
-
tbs
addikt
Ahhhha, akkor lassan megértem.
Nincs rá ötletem.
Egy barátom HF BT-t használt sokáig, de most egy wifi usb bridge-t (a wifi másik felén lógó usb device-t (jelesül dac) prezentálja a wifi innenső végén ülő gépnek), aminek gondja, hogy a kliensoldali driver nyűgös szar. Mondjuk kétlem, hogy lenne mobil meghajtója...
szerk.: Aha. A win-es az egy upnp dlna katyvasz. Ebben az irányba' lehetne keresgélni. Minidlna és Rygel van itthon (mikor melyik
), de a wines upnp-s játék icipicit mintha komplexebb lenne.
A zixbokszomon van csak win...
szerk.2: Jah, az wmp-s ms mindig transzkódol (pontosabban nem láttam még nem). A flac szépsége ugrik is a kukába...
-
tbs
addikt
(De csak félig értem a kívánságod.
Nálam egy behringer dac van az onkyo elé kötve, mpd futik rája irányítva az egyik virtualizációba', a csajok gond nélkül kezelik akármelyik gépről a cuccot már évek óta, pedig eléggé computter ántitálentumok. Új zenéket fel szoktak "húzni" rá (smb, telóról is), oszt megy a play webről. Ilyen castolom a streamet konkrét kliensre játékot még nem láttam élesbe' icecast kicsit nagyonmás.)
-
Tim82
félisten
Nem a jelenséget bagatellizálom el, de szerintem felnőtt, felelősségteljes ember nem internetes fórumra írja be, hanem elmegy házi- és/vagy szakorvoshoz.
Mondjuk én sem mentem el vele dokihoz, én egyszerűen elfelejtkeztem róla (mert mint mindenhez, ehhez is hozzá lehet szokni).
-
tbs
addikt
Ja. Meg jépeg.
(Pápá: értem ám.
Pont mostanság dolgozok egy olyan dcraw variánson, ami a debayer demozaik helyett "szemátlagol", és ff az outputja... A gammával gyűlt meg a bajom, mert úgy tűnik, hogy minden gyár custom görbével dolgozik... És kuvvára nem egyenessel... (Klasszikus időhiányprobléma.
))
-
Viszlát
addikt
-
fokukac
nagyúr
Ezzel viszont egyetértek.
Így hozzátenném, hogy én egyből egy kis zoom-os nagylátós, L-es obival kezdtem (17-40L), és kiegészítettem két fix obival (50mm, 100 mm)Mindnek gyönyörű a képe, de a legszebb rajzolata az 50 mm-esnek van, pedig az a canon legolcsóbb obija. Tényleg olyan portrékat lehet csinálni vele, hogy él a kép...
Csak annak lassú a fókusza. -
fokukac
nagyúr
Hát, nem tudom, nekem legalább 10 percbe telt, hogy úgy használjam.
Persze, volt már egy kis előképzettségem, de nem egy olyan ördöngős dolog.Viszont csak annak ajánlom, akinek rendezett az anyagi helyzete, és a lóvé nem számít, és Mawyx asszem nem ilyen még...
@Tildy: Elképesztő vagy a kütyüjeiddel
Van olyan, amit elsőre nem küldtél vissza?
Amúgy a kijelzőn a subpixel-hiba nem tudom, mennyire garanciális, még monitoroknál sem az gyárilag, hanem külön lehet venni ilyen garanciát hozzá...
Meg hát a fényképező lényege, hogy fotózol, nem az, hogy a subpixel-hibákat nézegeted az egy-kétcolos kijelzőn.
Szerintem a lényeg, hogy az érzékelőn ne legyen deadpixel.
Bár nekem 5 éves kora óta van kb. 3, de a 8 megapixeles képen nem azt keresgélem... -
tildy
nagyúr
Ez igy van, egy rakat kep lett hm, nem tul szep, hogy igy mondjam, de lett par jo is, hamarosan toltjuk fel.
Az elozo gepet visszakuldtem ugye, mert 3-5 dead pixel (fekete) volt kozepen a kijelzon. Ezt azt hittem oke, de Lajos felfedezett 3 subpixelhibat , ami csak bizonyos esetekben latszik, ugyhogy msot nem tudom mi legyen. Csak uj gep, penteken erkezett, de nem tudom. Amazontol vettuk. Kicsit elbizonytalanodtam.Amugy egy 600D-rol van szo. Nagyon konnyu kezelni, nagyon tetszik amugy, igy ilyen hasznalatra amire nekunk kell eszmeletlen kepeket keszit , ha epp ugy jon ossze
Tobey: tul konnyu az 1100D. Megneztem, kb 100 font kulonbseg volt a ketto kozt, igy inkabb ezt vettem.
Tope: hamarosan megmutatom -
huhh, az rajtam azt hiszem, hogy kifogna
de mindenképp egy jó ötlet, mert persze tudjuk, hogy nem a drága ajándékokról szól az ünnep. én olyanokat próbálok beszerezni, amit az ajéndékozott nem venne meg magának. nem azért mert mondjuk nem futja rá, hanem inkább mert hiába szeretné, valami elvi okból nem hajlandó megvenni, vagy sokallja az árát, ilyesmi.
ahogy látom elég nagy a szórás, az ajándékok készültésgi állapotában. amit tudtam megvettem én is neten: anyuéknak a fényképezőt, az asszonynak is jön egy csomag uk-ből, szerencsére már itt van mo-n a tracking alapján. fel is hívom holnap a gls-t, hogy találjunk valami megoldást az eljuttatásra, mert hét közben kb. elérheetlen vagyok telefonon, mivel egy szép csendes tárgyalóban ülök kikapcsolt mobillal
hugom kapott egy logisztikai szakkönyvet, hátha kitart a lelkesedése és elvégzi végre a suliját, meg szerintem még valami ajándékutalványt kap. nagyszülők meg ugye a lelkemre kötötték, hogy semmit
@:
egyébként nem "én" adom, minket se érint túlzottan jól, így a mi cégünk sem örülnek neki, de az van amit I. Viktor mond, nincs mese. -
Integra
titán
világos, hogy a többiek is dolgoznak gőzerővel rajta, csak amíg a német propaganda tolja ugye a német triumvirátust, és rohadtul nem, vagy csak minimálisan számol be a google fejlesztéseiről, addig a google már több millio km-t beletekert az autóiba. komplett megoldást akarnak beszállítani az autógyártóknak. érthető is. nem csodálkoznék, ha elsőként "véletlen" pont a tesla lenne az a márka, ahol egy nap megjelenik ez
-
Integra
titán
elég creepy ez már... tényleg lassan a robitka veszi át majd a harcászatot, drónok, mechanikus szervó páncélok.. jól látszik, hogy a google nem az internetben látja a jövőt tartósan, az autonóm autóikkal olyan szinten vernek minden más autógyártót, annyival több a tapasztalatuk már...
-
Valahogy el kellene indulni a bérfejlesztés útján, mert így ahogy most állunk ...
Abban viszont igazad van, hogy senki nem menne magyar céghez, mert ott b@sznán@k úgyanúgy magasabbat fizetni, szóval akárhogy is nézük, ez sehogyse jó, kizsákmányolják a magyar dolgozó népet, igaz előszőr a rablást odafent kellene megszűntetni, akkor talán maradna az átlag embernek is. -
BlacKSouL
addikt
Ha ilyenkor lemegyek fekvőtámaszba, már akkor majd szétpattan a fejem, ha meg még nekiállok erőlködni is, rendesen elkezdek csillagokat látni. Amúgyis magas a vérnyomásom, ilyenkor tele van a fejem, és ha erőltetem, felér annyival mintha kézenállva tüsszentenék
Úgy pattognának az ereim, mint a pufifólia.
Maradok a régi jó NDK kvarclámpa Infrarot fokozatánál. 400W-al pirítja a két cső a képem. Egyelőre nem javul,de majd erősen gondolok a placebora
Hiába, több pálinka kellett volna megelőzésképp. De kollégáktól kaptam el valami vírust, most konkrétan 15-ből 11 beteg. Tüsszögés, orrfolyás, köhögés, de senkinek nem fáj szinte semmije. -
EQMontoya
veterán
Szervezetünk remek reflexei, melyek többet ártanak, mint használnak. Ohyeah.
Ilyen pl. a torokfájásnál jelentkező állandó nyáltermelés és nyelési inger. Mert a torokfájástól még kiválóan aludnál (ha más nem, pár feles pálinka után), de attól már biztos nem fogsz, hogy az állandó nyeléstől felfordul a gyomrod.
-
parandroid
félisten
Na ja, de ahogy most nézem a másik topikot, az ingyenesek vagy jóval kevesebb tárhelyet adnak (50 GB már elég jónak számít, ahogy látom), a bérelt szerverek, vagy tárhelyek meg általában jóval drágábbak. Ez a 40 EUR évente, ez egészen barátinak tűnik 500GB tárhelyért. Mondjuk azt nem tudom, hogy ennyiért egy csupasz szervert kapsz, amit neked kell még konfigurálnod, védened, mittudomén, vagy azonnal, és mindenféle háttérismeret nélkül birtokba vehető? Utóbbi esetben, főleg ha még ios-ről és androidról is elérhető lenne, különösen hálás lennék a szolgáltató nevéért. Már persze akkor, ha publikus egyáltalán, és nem valami fű alatt, vagy professzionális it-kapcsolatokon keresztül szerzett tárhelyről van szó.
Az aggályaim ugyanazok, mint a tiédek, betöréstől és elemi kártól tartok leginkább, nekem is home szerveren, és mellette asztali gépen vannak tárolva az adatok, meg van még egy usb hdd-n backup itt is, és Mo-n egy másik példány egy ottani gépen, de utóbbi érthető módon nehézkesen szinkronizálható.
A másik fontos kérdés az elérhetőség lenne, a home szerverre nem szívesen engednék be külső kapcsolatokat, amennyire én értek hozzá (semennyire) szerintem minden alapvető biztonsági hibát elkövetnék, amit el lehet.
p
-
parandroid
félisten
Tényleg, ajánlhatnátok valami online tárhelyet csak adattárolásra, sose tudom, mire kéne ilyeneknél figyelni, és nekem is van valami hasonló mennyiségű fényképem, plusz mindenféle archivált doksik, logok, amit nem kéne elveszíteni - bár el vannak mentve Mo-n is egyszer, meg itt is két példányban, de sose lehessen tudni. No meg egyszerűbb lenne így a szinkronizáció, meg az online elérés.
Szerk.: Az sem baj, ha nem teljesen ingyenes, ha attól megbízhatóbb, vagy nem dobál állandóan reklámokat az arcomba.
Szerk2.: Vagy van ennek vajon általános topikja is?
p
-
tbs
addikt
5év múlva..?
Hol van az még..! Meg beleesnek a klasszik hibába, hogy az elmúlt pár vicces hónap primitíven megfogható történéseiből indulnak ki. A tavalyi év laza oldalazásán bezzeg nem kerestek 20%-ot.
Hülyék ezek mind!
Ne is ezért vegyél BTC-t! Hanem mer' az jó minden BTC tulajnak.
Vegyük az én példámat:
Tavaly nyáron (augusztus elején vmikor) lőttem be a kereskedőbotot 1BTC-vel, ami ~$10 volt akkor. A bot 1BTC-vel zsonglőrködik, illetve ha rosszul "köt", akkor a maradékkal (voltak ilyen időszakai). Eddigi ténykedése során (nagyon béna, nincs időn fényezni) ~$700-t hozott össze. A bitcoinjától $1000-on gyakorlatilag azonnal meg tudnék válni.
16 hónap alatt a $10-es "tőke" fialt $700-at. A 20% lófasz ehhez képest, nem is merem elképzelni, hogy milyen gazdag volnék, ha a "profitot" (höhö) odaadtam volna neki tőkébe.Nos, nem vagyok gazdag.
Asszem jobb így nekem.
-
tbs
addikt
Imaxet nem komálom - bloatware (igazából nem áll rá a zagyam
). Vim - mer' vi-t nehéz natívba szerezni.
Csudálkoznak is sokszor a notepad++ huszárok, hogy ezt most hogy..?
Mondjuk '94 óta megy ez nálam - nehezen váltok, na.
szerk.: Ez a lighttable sublimetext klónnak tűnik. Arra sem bírtam átszokni (bugos lassú szar). Apropó, nem kell féláron a licence..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Metal topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8 - i7-10510U/16GB/512GB SSD/-/W14"/W11 Pro/
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest