- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #16761 üzenetére
Mivel utaztok? Wizzairnél 32 kg a limit, Easyjetnél változó van ahova 15 van ahol 20.
Nolf : nagyon nem lehet itt kapni női bőrcipőket, vagy csak horribilis áron többnyire, ezért is volt jó ötlet
Oké, olcsó , egyszer felveszem kidobom cipők vannak olcsón, de olyat akartam, ami kibír két évet minimum.
Szóval még egyszer nagyon köszi -
pohár
félisten
válasz
bandus #16508 üzenetére
olvastam sok helyen hogy a közös költségbe beletartozik a meleg víz is, a fűtés persze sok, az adja ki a nagyját a rezsinek
ha itthon elővennék egyhavi víz-villany-gázszámlát, igencsak nem lenne reális a pesti viszonyokhoz képest, mivel itthon 3 fagyasztó és még egyéb finomságok sorakoznakno mindegy, ígyis úgyis sok
-
pohár
félisten
válasz
bandus #16498 üzenetére
főzni tudok/szeretek, előbb a melót kapjam meg...
de pl Kecsón megvoltam egy heti tizesből, amiben a keddi bulik is benne voltak, meg egy kis fogadás is, meg ezmegaz, de félretenni tényleg nem könnyű a maradékból
akkor kérek 130-at, az még tűrhető remélemzolynet.. nyáron néztem albérleteket Pesten, egész jó lakások voltak 50+rezsiért, nem egy szoba csak
de hát ha minden jól megy, akkor egy ismerősöm költözik majd fel Pestre, jövőre fősuli/egyetem neki, aztán ha úgy adódna, akkor összerámolnánk, ha nem, akkor meg keresnem kell valakit magam mellé, de megint jól a dolgok elé szaladtamBudaörsre milyen nehéz eljutni reggelente amúgy? pl a belvárosból, de mindenképp Budáról
-
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #16198 üzenetére
Odahaza nálunk is annyi volt, nem győztem ablakot nyitni amikor anyuék nem látták, de a huzatot egyből "kiszagolták"... Fázósak voltunk, de én már annyira nem vagyok, vagyisidén most előjött megint, szerintem mert melóhelyen is hidegben ülök egész nap a gép előtt és nem tudok "kiengedni", felmelegedni rendesen...szóval már anyuék is visszavettek, de ők a pénz miatt, nem fűtenek már annyira... Hogy 28fokban nem birsz aludni egy szál kisgatyában sem, az tuti.
Kész a festés már rég, hazavittem őket, ne bkv-zzanak már meló után. Kikötötték, hogy nem kérnek kaját, nehogy főzzek, már úgy néztem összeveszünk, így mondtam, oké, nem lesz kaja, erre korgott a hasunk, nekem is... 3órája már takarítok meg pakolászok visszafele, mosogatni kéne, hogy oda tudjam rakni a kaját és megint az van, hogy össze van fagyva egy tálca 1.8kg csirkecomb, ki kell olvasztanom és kiveszek belőle 2combot, majd visszafagyasztom, tök hüyeség. 3 főre pont ideális mennyiség lett volna és éhesek is voltunk. Dehát én mindig hiába beszélek.
(#16202) bandus: én nyertem egy jegyet rá, de kijött elém párom amikor malévval repültem, azóta nem nincs malévos jegyem és sajna csak ahhoz jó
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #16184 üzenetére
Odahaza szentgyörgyön nekünk se volt soha a fürdőben fűtés, a konyha mellett volt, az ajtót nyitvahagytuk, befűtötte.
Sőt a hatház utcában sem volt sem a konyhában, se a fürdőben, az egész lakás volt vagy 30 nm, a szobában konvektor , és ennyi. Hozzáteném, sehol nem volt így sem hideg.Itt ugyan van radiátor benn, de tuti hogy nem fogom ott járatni , drága a villany..
Azért hozzá kell tenni, mawyx albija nem túl nagy, kb 25 nm.
Ekkora lakásba felesleges is lenen több konvektor , szvsz. Ráadásul ha elég sokat főz vagy süt a konyhában, a kis fürdőt szerintem be tudja melegíteni.MAwyx: tényleg, esetleg járasd kicsit a sütőt.
konvektor: igen pára meg széndioxid lesz a gázból, csak épp az kifele távozik, szép is lenne, ha a lakásba távozna.....
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #16184 üzenetére
Így legalább talán másképp tekintetek rám kicsit, ha majd nyafizok valami miatt, hajajj a sok megpróbáltatás...
Hogy birom? Hát fázok
Van galéria, ott szoktam fent aludni, csak tavaly télen kicsit leszakadt a plafon egy helyen, hozzányúlni nem lehet, mert rámszakad az egész, megcsinálni lakva nem tudjuk, idén szétfagyok lent az tuti, muszáj fent aludnom, ott melegebb van sokkal. Most is maxon megy a fűtés és 2pulcsi van rajtam.
Télre van usb-s fűtős kesztyűm, mert nem birok gépelni a hidegtől.
Az egyetlen konvektor az egyetlen szobában van, szóval a szobában van fűtés, egy minigarzon ez. Hálózsák-paplan és pléd trióban nyomom az alvást már egy ideje és nem várom a telet, nagyon nem. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #15957 üzenetére
Kell a kód, ami a lapon van, és az alapján neten kitöltöd. Természetesen az adott lakcímnek megfelelően.
Ha nem jársz oda rendszeresen , stb, akkor annak a lakásnak a személyi kérdőívét rád vonatkozóan nem kell kitölteni, a lakáskérdőívet meg kitöltötték....
Először a LAKÁSKÉRDŐÍV kérdéseire válaszoljon, majd töltsön ki annyi SZEMÉLYI KÉRDŐÍVET, ahányan a lakásban laknak. Az adatokat az
előnyomtatott címen lévő lakásról és az ott élő személyekről adja meg.
SZEMÉLYI KÉRDŐÍVET kell kitölteni
! minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerűen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz
aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van,
pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt),
! azokról a személyekről, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk, de
! kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. laknak, és ide időszakonként (pl. hetente, kéthetente, havonta) visszatérnek,
! átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes időtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot. -
zolynet
veterán
válasz
bandus #15754 üzenetére
az mindegy kinek a biznisze ha a csajok zabálják
legtöbbször mégis a dobozi utcába viszem őket, ott nem érheti őket meglepetésvárjuk az ötleteidet
-
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #15749 üzenetére
Tenkjú. Lánnyal leszek.
Akkor viszont 15 óra előttre kell még program. Mindjárt nézek mozifilmet... (sajnos, ilyen időben a sétálás nem egészen egészséges, főleg, hogy még nem gyógyultam ki egészen az idei soros torokgyulladásomból.)
tildy: köszi, de bevásárlóközpontos helyek élből ki vannak lőve.
zolynet: ott már voltam, annyira nem jött be, szerintem inkább kicsit nevetséges, mint hangulatos a hely.
-
JetiRulez
őstag
válasz
bandus #15743 üzenetére
A tabulátor menüt Én sem találom, de rájöttem, hogy lehet előhívni. Ha a vonalzón leraksz egy tabulátort és a jelre kétszer kattintasz. Nagyon hülye dolog, de már nekem is Office 2007-re van szükségem a számtech érettségi miatt.
Na majd amikor először kezdem el használni házidolgozat írásra a Word-öt, Accest, Powerpointot és az Excelt, akkor leszek bajba, hogy mindent átrendeztek. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #15482 üzenetére
Ezért mondom, nagyon függ attól ki mire ereszti el a lét. 2009 végén kb 200nak a felét elraktam, úgy, hogy mellette jártam moziba, néha sörözni haverokkal, vidékre, nyaralni külföldre és belföldre, szóval ja , nem mondhatnám, hogy csak otthon ültem. Egyszerűen annyi az egész, két dologból kell nagyon minőségi : cipő és matrac, (vicces, hogy ha szerencsés az ember, hazai gyártású bőrcipőt, bakancsot is ki tud fogni 10-12 ezer ft alatt, Jászberény - ELVÉ)
élelmiszereknél friss zöldség -gyümölcsből és húsból , iletve konyhai eszközökből minőségi.
A többi, nos a többi ahogy esik úgy puffan, lényeg a lényeg, soha nem volt még egy ruhám sem 10 000Ft fölött...Idén lesz az első kivétel, egy 60 fontos clarks cipő.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
bandus #15302 üzenetére
olvass vissza már kommenteltem ezt a dolgot
igen ki kell töltened ha életvitelszerűen az országban élsz. a biztost nem akadályozhatod (nem mondhatod h nem nyitsz ajtót pl.). a törvény szerint ha a gyanítható h te szándékosan fals adatot adsz meg (vallás->az osztrák repülő spagetti szörny egyház) akkor az ügy a helyi közjegyzőhöz kerül kivizsgálásra asszem. tehát ebben az esetben is egyből megy a büntetés.
nagyon sok aggályos része van. elég ép ésszel átolvasni! ami meg értelmes kérdés az meg mind kivétel nélkül nem kötelezőlolz
már pár napja keresem a tökéletes megoldást. egyenlőre egyet találtam.->azt mondod h máshová is be vagy jelentve és ott már kitöltötted. hogy hol? azt már akkor ott leírtad abban a kérdőívben és anonym tehát nem vagy köteles megmondani. kétszer meg ugyi nem töltheted ki.
megoldás még ha eleve otthon sem vagy. ebben az esetben megkérhetnek h egyeztessél velük neked alkalmas időpontot->gyere éjfélkor válaszra nem tom h reagálnának -
pohár
félisten
válasz
bandus #15243 üzenetére
persze, szeretem az autókat, úgy technikailag is, meg megfordulok azért egy S600 után az utcán
szóval akkor nem egy olyan monoton meló mint pl a szalag mellett állni és a rothadó paradicsomot válogatni a jók közülna remélem csak sikerül, végzettségem megvan hozzá, szerencsére jó a műszaki infós papírom is, aztán a többit megtanulom, pláne annyiért amit ott vágnának hozzám
az órás részre meg nem írok semmit, egyszerre venném a kettőt kapásból, nem aprózzuk el
-
-
pohár
félisten
válasz
bandus #15240 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a kis ismertetőt
húzós meló amúgy? vagy mennyire láttál bele ezekbe a dolgokba?így elsőre nem tűnik hű de nagyon nehéz melónak, de egy hét után biztosan mást mondanék, miután dolgoznom is kéne...
a héten megcsinálom a motivációs levelet amit kérnek, meg angolul is, aztán haddszóljon...
-
ClayMore
aktív tag
válasz
bandus #15227 üzenetére
g.mérnök+közgáz=top manager, kicsi-közepes gyárban igazgató 32-35 évesen
de minimum pilar/részleg vezető 30 évesen. feltéve, hogy erre vágysz.azt hittem nekem is bejön, de nem jött be. a managerek annyira a semmiben lógnak, hogy az már fáj. a legrosszabb meg hogy a semmiben lógást kell eladni BS ppt hegyekkel. a többiek meg bólogatnak&tapsolnak miközben fröcsög belőled a semmi
-
ClayMore
aktív tag
válasz
bandus #15223 üzenetére
elvégeztem a szakirányomat. kaptam vele melót, de nem olyan munkát amit igazán akartam, mert kellett hozzá még papír. volt egy év kb amikor kerestem magam meg h mit akarok. aztán lenyeltem a tényt h még küzdenem kell. tovább képeztem (még folyamatban van) magam. köv héten már kezdek olyan poziban amit nem kaptam volna meg a + erőfeszítés/befektetés nélkül
+1 példa a célirányos tanulásnak
-
ClayMore
aktív tag
válasz
bandus #15186 üzenetére
én újvárosban csináltam a gépépszmérnökit. a régi nem bsc-rendszerben az alapösztöndíj átlagja 1.68-1.75 volt. arra már kaptál alapot! amikor 3.7-em volt kaptam vagy 18000-et
miskolci tanrend rulz
más szakközepes évfolyamtársaimtól tudom jól mi megy más vidéki "egyetemeken"
-
DeckardCain
senior tag
válasz
bandus #14547 üzenetére
Édesanyjuk, hogy van?
Bruttó 300-400e alatt felejtsék el........ De jobb lenne, ha teljesen.
A többség diplomás sajnos bruttó 200k alatt kap, szóval ott azért már fájni fog, főleg ha nem 1-2% lesz. Kérdés mennyi lesz az utólagos sarc..Akkor fokozzuk, még egy picit... Nem lennék középiskolás most..
[Új típusú diákhitelt tervez a kormány]Csak idézzek..
A kamattámogatással a kamat 1, 3 vagy 5 százalék is lehet, a tanulás azonban ezzel együtt sem lenne olcsó mulatság. A gazdasági tárca számításai szerint a képzési költségre felvett kölcsön legkisebb összege három éves képzéseknél 2,5 millió forint lenne, az átlagos azonban valahol 4,5 millió körül alakulna, ami húsz éves visszafizetési futamidővel és fix részlettel számolva a kamattámogatás mértékétől függően havi 20-30 ezer forint körül lenne.
hirdetésA tanítóképzés piaci ára diákonként évente 800 ezer, a jogi képzés ára egymillió forint körül van, a műszaki pálya 1,2 milliós eladósodást jelentene.
És mindezt miért, a felsőoktatás színvonala a béka segge alatt van..
Szinte minden főiskolán, egyetemen van egy pár díszpinty tanár, aki miatt lazán ott lehet maradni 1 évet, és nem azért mert esetleg hülye a hallgató... És akkor az ilyen idióták miatt
adósodjon el az ember..Saját bőrömön tapasztaltam meg, azt mikor a vizsga előtt 1 héttel kilopott vizsga feladatsoron 1 napot ült a másik tanár(a tárgyat már másodszorra vettem fel), majd az előre megoldott vizsgát beadva csak egy kettest kaptam. Mondanom se kell, nagyon nem érdekelt, lényeg megvan.
Kérdem én, hát normális?? És mindezt miért? Hogyha sikerül a papír megszerzése után elhelyezkedni és mondjuk nem kapsz 200 bruttónál többet,akkor kb kitörölhetem a s*ggem a diplomámmal, nem is éri meg...
Mondjuk ebből még semmi se végleges, de ahogy a mondás tartja, nem zörög...
ezek egyre inkább megerősítenek abban, hogy el kell innen költözni.
Maximálisan egyetértek. Kit fejne a sok okos ott fentről, ha az összes munkaképes ember eltakarodna innen, egy picit nyugatabbra... Nyilván ez nem így működik, de érdekes lenne..
Ja és hogy ugye fogy a magyar.... Hát fogyni is fog...
27 évesen már ott tartok, hogy ehhez a fogyáshoz én is hozzájárulok, illetve fogok.... -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #14505 üzenetére
Pont amiatt, amit ngabor is ir. Tularazott termekek legalabbis odahaza( nyakam tennem ra, hogy itt olcsobb), es raadasul van par markamaniaa, aki hajlando is kifizetni annyit erte. Arrol mar nem is beszelve , hogy egy pulover megtervezese kozel sem kene indukaljon akkora arrest a termeken a valos ertek meg az eladasi ar kozt, mint amennyi valojaban van. Magyaran meg a csokkentett arral is baromira at vagy verve, es meg csak eszre den veszed. Nem lattam meg olyan inget, ami megerne 15-30 ezer forintot.
-
pohár
félisten
válasz
bandus #14496 üzenetére
hát 50k-ért egyhamar nem fogok télikabátot venni
gondolom elegáns szövetkabátaz ingekre is azt hittem hogy nem alkalmi, hanem valami kis pici mintás ing, utcára, stbstb
bár ezekért ha az ember 10k alatt hozzá tud jutni, az kész csoda, és ezek tényleg minőségi cuccok, nem fog 3 mosás után színt eresztenitalán majd cipőt kéne venni, hátha van valahol 47-es Puma...
lehet egy dzseki se ártana, egy Retro van, de nem akarom mindig azt nyúzni, valamit majd be kéne újítani még mostanában max 20k-ért -
lorcsi
veterán
válasz
bandus #14099 üzenetére
érdekes szempont...én fordítva vásátolnám..inklább a matrac legyen jó.
nem mindengy miben alszol14111:
szerintem azok a vacak keretek, amiknek középen csak egy 20x30-as léc van beépítbve 2 tiplivel 2 helyen
idővel a tipli elengedi és középen 0 alátámasztás lesza matrac viszont érdekes dolog, mert nekünk max 2-3 éven belül kikagylósodott már többször is. a 30k és a 60k értékűek is
-
Tomics
addikt
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #13611 üzenetére
Hát látod, ennyire, idióta
Ő ma bosszúból ment, ment nélküle akartam menni. De a hülye állat nem fogja fel, hogy nem nélküle akartam, de ő nem jön, akkor rohadjak meg, ne menjek el egyedül? Ha úgy nézzük az ő múltkorijára lehetne ez az én bosszúm, de megint ő áll bosszút? Mégis min és miért?
Írtam neki miközben annyira nagyon sajnálja saját magát gondoljon már bele nekem hogy esett, hogy egy diploma megszerzése nem ütötte meg azt a szintet, hogy elvonatozzunk egy fél napra valahova, aztán ő ment elment a haverjával, ma meg pont ara a helyre ment, ahová együtt készültünk. Még ha megérdemelném is elég durva bosszúnak tartom. -
pohár
félisten
válasz
bandus #12568 üzenetére
Andersenbe kezdtünk, egy fényig jutottunk mert srác aki bevitt minket a RIO-ba 2 hónap múlva lesz 18... elmentünk az Akácosig, az teljesen fullon volt, így a Nagy Diófa utcában a Diófa kocsmát keresve rátaláltunk egy koktél/biliárd szalonra, így ott iszogattunk, drága se volt nagyon
dzsekit vittem, kellett is hajnalban
na húzok is aludni, rég volt már tegnap 10 óra
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #12410 üzenetére
Igen,az angol szabvany az ez:
Vannak olyan eu-s orszagok, ahol az eu-s plug kicsit kedkenyebb, nekunk is van itt kidekinn a lakasban olyan atalakito, amelybe bar bele kene mennie az eu-s dugonak, a magyar nem ment bele. Tul szeles volt a csatlakozo tuske.
Szerintem ami neked kell az direkt shaver atalakito , lehet ez jo is: [link]
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #12152 üzenetére
Az a baj, hogy a fejlett országok vasutaihoz hasonlítjátok a MÁV-ot. Klímás vagon, tisztaság, pontosság, hőségben csinos hoszteszek által osztogatott frissítő. Magyarországot, vagy esetünkben a MÁV-ot a fejlődő, esetleg a harmadik világ országaihoz kell viszonyítani és meglátjátok mennyire király helyzetben vagyunk!
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #10858 üzenetére
Igazából kolléga vagy, de azért elmesélem, hogy szerintem hogy működik ez Tesco és a Logi között:
Logi minőségellenőrzési tesztjén megbukott a szokásosnál több tesztalany, tehát valószínűleg valami gebasz volt a gyártásnál. Utána hogy a hibaköltségeket csökkentsék, megpróbálják az érintett egereket a szokásos értékesítési csatornákon kívül, vagy másodlagos csatornákon elpasszolni. Itt jön a képbe a Tesco, aki áron alul (mondjuk a megszokott 30-40%-án) felvásárol félmillió egeret. Aztán eladja őket az általad említett módon. Ebben az esetben körülbelül a szokott árrést éri el a "legjobb" modell esetén, és többszörösét a két rosszabb modellnél. Továbbá az embereket a "jó ajánlat" vásárlásra ösztönzi, nő a kereslet. Csupa haszon.Nem akartam elrontani az örömödet, bocs. Csak túlzottan szkeptikus vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Filmvilág
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- HomeAssistant-hez ideális: Beelink N3450 PC, 6 / 128 GB, Foxpost az árban
- i7-13700 / Z790 / 16 GB DDR4 / 256 GB SSD / 4 TB HDD / RM750X félkonfig
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest