- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
-
tbs
addikt
Egyszer láttam egy diákmelós srácot Teszkóban aki annyit csinált (az általam folytatott vásárlás ~2 órája alatt az éjszaka közepén), hogy levette a szénsavmentes ásványvizeket a polcról, a helyére tette a szénsavasakat. Majd mikor ezzel végzett, akkor fordítva csinálta ugyanezt. Közben zenét hallgatott, és láthatóan a mozgásért csinálta.
Bazzeg, úgy gyúrt, hogy még fizettek is neki..!
-
Viszont elmenni vásárolni meg nem nagyon van időm, meg kedvem se..
Körbenéztem még nyáron a boltokban, amikben régebben vásároltam, de valahogy nem vonz, hogy "gigolo" feliratú farmerben virítsak..
Most meg már időm sincs mászkálni a városban keresgélni, maximum hétvégén.. Kedden fizu, a mostani farmerom meg már bemondja az unalmast
Rühellek ruhát venni..Épp ezért ritkábban veszek, és ezért még jobban utálom.. Ez egy ördögi kör
-
BlacKSouL
addikt
Mi majdnem folyamatosan keresünk operátorokat. Csak nőket. 100k bruttó, plusz 10k Böske. Napi 8 óra álló munka a gyártósoron, sorfüggően 2v. 3 műszakban. De legalább a környék szegény, sok a munkanélküli, meg a segélyvadász, semmi program, fejlődés, szóval remek környezet. Nem ajánlom, csak mondom.
Van aki emellett(2 műszak) egyedül neveli a kamaszlányát, fizeti a havi törlesztőt a lakásra, stb..Nemtom hogy csinálja.Más: látszik a fontossági sorrend. Tegnap a teszkóban szinte csak segélyből vásárlót láttam, ergo a segélyt kiosztják kurvagyorsan, a fizetésből élők meg várhatnak 7-10-éig.
Más2: rendszeresen felbuggyan bennem, hogy meló után lemegyek a városba sétálni kicsit. Aztán mikor rászánom magam, mindig szembesülök vele, hogy fölösleges lenne Indiába utaznom, mert elég ha sétálok. A statisztikai kisebbség 90:10 arányú többségben van az utcákon. Néha azt játszom, hogy keresem a világosat.
-
-
Lortech
addikt
Nálunk hetek óta minden reggel háromnegyed 8 és fél 9 között elkezdik szemben a felújítás alatt álló házhoz bekeverni a festéket. Természetesen fúróval, csutkán.
Meg néha köszörülnek is hozzá. De engem pont nem érdekelnek az ilyenek. Ha minden ilyesmin hergelném magam, már nem volna hajam.
-
Tim82
félisten
Valószínűleg le kell hozzá emelni a billentyűzetet és a palmrest-et, valamint a noti hűtőjét. Valamivel több idő, mint asztali gépnél, de nem vészes. (Ha kell, akár segíthetek, illetve megcsinálhatom.)
SSD-vel a lemezműveletek sebessége fog lecsökkenni (bootidő, alkalmazások betöltése, mentés stb.), szerintem megéri. Ha tárhely kell, akkor van köztes megoldás is, az ún. hibrid merevlemezek, mint pl. a Seagate Momentus XT sorozata, ahol notivinyó + gyorsítótárnak egy kis (8 GB-os) SSD van "összedrautozva". (Vinyónál gyorsabb, "tiszta" SSD-nél lassabb lesz.)
A RAM-okat Aida64-gyel is meg tudod nézni.
-
Az a 8440p nem rossz. Vagy néz Probi 6450-est (pl...), olcsóbban kijössz! Különbség hogy műanyag házzal van. A C2D és I5 között meg van egy szakadék, én is napi szinten egy 6550b-t használok, 7200rpm-es 500-as HDD-vel, I5 480M-el, és 8Gb ram-al, ez igencsak szeret pörögni, és pár oldal megnyitása után sem kell nagyon dolgoznia (CPU használat nem emelkedik)
.
-
Tim82
félisten
Miért lep meg? Hacsak nem vet fel annyira a pénz, hogy gondolkodás nélkül cserélj, akkor nem fogom javasolni a cserét.
A T7100 az egyik leggyengébb CPU, ami belekerülhet a 6710b-vel egy generációs notikba. Én legalább egy T8300-at néznék helyette (ár/érték arányban a legmegfelelőbb upgrade talán, Hardveraprón max. 7-8k, de picit vadászni kell).
RAM-ból úgy 3 GB jó lenne már, gondolom ami van, az 2 db egygigás modul, az egyiket jó lenne 2 GB-osra cserélni (4-5k, szintén HA). Ha 32 bites oprendszert használsz, akkor nem is érdemes többet beletenni.
A drága tétel az SSD, egy 120 GB-os jelenleg használtan is ritkán van 20k alatt és igen, a vinyó helyére érdemes tenni. A régi vinyót meg érdemes vagy külső házba tenni, vagy az optikai meghajtó helyére vinyókerettel.
Ez meg a manual alkatrészek cseréjéhez, ha házilag ugrasz neki.
-
Tim82
félisten
Ez a 6710b?
RAM mennyi van benne? Illetve egy SSD sem árt.
Thinkpad T60-on, 3 GB RAM-mal és SSD-vel 15-20 nyitott ablakkal egészen jó az Opera 12.15, bár nagyon flash heavy oldalak ki tudják akasztani 10-15 másodpercre.
Én mindenesetre előbb gondolkodnék bővítésen, mint komplett gépcserén. Ha elég RAM-od van, én lehet, hogy csinálnék a helyedben RAM drive-ot/ RAM disk-et, amire csak a böngészőt tenném át.
-
Tim82
félisten
Főoldalról:
- Tájékoztatók menüpont alatt bankszünnapok. -
Persze, ahhoz jól is esik. Citromossal én is elvagyok, bár a sima búzasöröket is szeretem kóstolgatni, bár nagy ritkán teszem. Igazi zsánereim a ciderek, odavagyok értük, bár a cukrosabbakért nem.
Defi nekem nagyon bejön, még ebay-en is szoktam nézegetni külföldiából. Bár most egy B2500-as Mazda lenne célszerűbb döntés. Nah, még van pár év, míg tényleg szükségessé válik, addig meg lehet már nem is bal kormányos kellesz.
-
-
BlacKSouL
addikt
Az úgy van, hogy a nőknek szeretetre, megértésre, törődésre, romantikára, humorra, intelligenciára, társra, igényességre, megbízhatóságra, és stabil partnerre van szükségük, és ezt pár kivételtől eltekintve büszkén hangoztatják.
Aztán amikor ezt részben, vagy inkább egészben megkapják, akkor nekiállnak ásítozni, és olyankor csalják meg az illetőt akire a fentiek jellemzők egy olyannal, aki köcsög, nagyképű, egoista, nagypofájú, megbízhatatlan, közismerten nőfaló, nőcsábász, gazdag, de senkiházi, tapló tajparaszt, asszonyverő, IQminimál, iskolázatlan, kigyúrt, munkanélküli. Vagy ezek részben vagy egészben.
És akkor szokott jönni a kérdés, hogy dehát mostakkor mi is van? És erre jön a szokásos válasz, hogy... de ezt már nem sorolnám fel.
Ebből kiindulva aki az előbbi vonalat képviseli, az jobb, ha berendezkedik egyedülállónak, az utóbbiak meg az egyhetes/(éjszakás) kalandjaikkal továbbra is végigdugják a szembejövő összes nőt.
Akkor most ki mire miből építsen hosszútávú kapcsolatot?Vagy túlságosan általánosítottam?
(B)más(/B): az erkélyen jelenleg 33 fok van, kihajolva az épület vonalából 29, a klíma kültéri egysége 42 fokos levegőt fúj ki, a beltéri 11 fokost, jelenleg 654 W-ot fogyaszt (24 fokra van állítva, mert egész nap nem ment, és így 30 fokra ment fel a lakás), a szobákban átlagosan 26 fok van, és a levegő r.páratartalma 41%. Az ég változóan felhős (nyugatról), szélcsend van.
3 kiló csirkemell filét kéne most felszeletelnem, elkészíteni a fokhagymás pácot, bepácolni, mert holnapra vendégek várhatók. jó lenne zuhanyozni, és 9-re hivatalos vagyok egy karaoke estre a városban. Kicsit szűknek érzem az időt..megint más: a Civic sedan jó. a 8 gen legalábbis mindenképp.
na megyek pácolódni (a konyha nem klimatizált=29 fok..)
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
olyan magas színvonalon tudsz néha hozzászólni, hogy csuhajja.
Szeretjük az ilyen általánosításokat.
Természetesen mi, férfiak, mind gecik vagyunk, megcsaljuk a nőket, és még verjük is őket, pláne, ha (gond)terhesek, meg hazudunk is nekik, non-stop.ui. a fentiekből következőleg felszólítalak: gyere ide egy pofonért...!
Térjél már magadhoz, és a saját frusztrációidat ne vetítsd ki az egész férfinemre, mert attól neked sem lesz jobb, mi viszont hülyének fogunk nézni, okkal. -
-
-
-
DeFranco
nagyúr
Nem kell mindent szó szerint venni, ami le van írva. Több mint 4 éve van ügyfélkapum, aktívan használom (értesít, ha lejár az okmányom, ezen adóbevallok, követem, hogy mit számolnak el rám az OEP-nél, foglalok időpontot, ellenőrzök rendszámot, stb.) egyszer kellett bemennem, a regisztrációkor. Azóta használom.
Pedig nekem is volt olyan, hogy elfelejtettem a jelszavam, de még a loginomat is.
-
Dylen
senior tag
nade ilyenért elkérni havi 40et?! meg még milyenekért...ahol kb minden rohad, még oda is írják, hogy erősen felújítandó...de azért havi 45 vagy 50e
Egyébként kritériumok: nagyjából belváros vagy ahhoz közel (kivéve 8.ker bizonyos részei, illetve keleti környéke) 1. emelettől felfelé, gépesített, legalább részben bútorozott, minimum 25-30 nm és 'tescogazdaságos'
Tim82: igen, pontosan
-
bobsys
veterán
Lehet nem is tudja, mert a UPCs ugyfelszolgalatos felveszi a hibat, utanna a rendszerben rogzitett hibajegy megjelenik az alvalallkozo rendszereben (rosszab esetben manualisan kell bepotyogni) es majd az alvalalkozo kikuldi valamelyik emberet, roszabb esetben os is lepaszolja az alvalakozojanak, sot valoszinuleg a szereleo az elelve egyeni valalkozo es nem alkalmazott a UPC alvalakozojanal.
-
-
Dylen
senior tag
Háda
persze csak ha nem vagy finnyás a használt ruhára...
Nekem 3 ingem van onnan, egyik se került többe mint 1200 ft és teljesen jó állapotúak (LOGG és New Look márkájúak ha jól emlékszem)
Mondjuk egy fél napot ott kell tölteni hogy minden sort végignézz, de nekem megérte eddig.A másikra pedig: ott kopik ahol dörzsölődik, nincs ebben semmi furcsa
-
nézd meg az alleeban a mango, zara boltokban, ott most jelentősen levitték az árakat. ezeg elég jó minőségűek. 3-4k-ért már szép blúzokat lehet szerintem találni.
HP: nekem is ott szoktak tönkremenni a gatyáim, kivétel nélkül, mindegy, hogy 5 vagy 25k volt... persze utóbbi azért tovább bírja jóval. nadrágból főleg pepe jeans márkájút szoktam venni, meg van egykét levis, ez utóbbiak talán tartósabbak.
-
DeFranco
nagyúr
feleségem orsiba jár... amúgy érdemes nemzetiség szerint válogatni, van különbség... férfiban pl. a német márkák (diegel, C&A) pohosabbra vannak szabva, nekem mint pocakosnak jobban állnak, mint egy angol vagy francia gyártó ugyanolyan konvfekciómérete, nőiben a spanyol márkák csípőben erősebbek a franciák a filigránabbaknak állnak jól
ez persze nem aranyszabály, de iránymutatónak jó
-
fokukac
nagyúr
ne haragudj, még sosem vettem női inget. Kicsit szűk vállban
concret_hp: felold az mindent...
-
ebbe beletrafáltál
Viszlát: igen, pont ebben az árkategóriában mozognak. kettőt néztem ki ma magamnak, 100->60k-ra vannak leárazva, és olyanok, hogy megszólalnak
kérdés, hogy kapok-e mondjuk 30k-ért hasonló minőséget valahol, de gondolom, hogy sajnos nem...
DeFranco:
reméltem is
a helyzet az, hogy jelenleg nincsen megkövetelve a nagyon fancy öltözködés a cégnél, de én szeretek business casualban bemenni dolgozni, még ha pár kollégám pl csak póló+farmer kombóban is jön. az öltöny már túlzás lenne, de néha azért egy zakót felkapnékezért akarok különálló zakót venni, amiből egy sötétkék szinte mindennel jól kombinálható, farmerrel és szövetnadrággal egyaránt. aztán úgy néz ki a helyzet, hogy belátható időn belül (<1 év) esetlegesen eljuhatok komolyabb meetingekre, konferenciákra, , amik még nem számítanak protokolláris eseményeknek, egy ilyen darab a megfelelő szövetnadrággal ott is viselhető.
-
parandroid
félisten
Akármennyire is vérzik a szívem az nc8000-ért, sajnos az már egy fillér ráfordítást nem ér, az alkatrészek előre tervezett életciklusát tekintve már régen halottnak kéne lennie (forrasztások, nyákok, ic-k, mind öregszenek a korral, meg a kapott használattal/hővel), akármiylen fantasztikusan jó kis gép volt valaha. Érdemes körlnézni a felújított gépek piacán, 40-60k között már C2D-s üzleti gépek vannak, amik jelentős kényelmi és sebességbeli előrelépést is jelentenek, és várhatóan még olyan 3-4 évig problémamentesen üzemelnek (személyesen nem garantálok semmit, persze).
p
-
Tim82
félisten
Ha érzel affinitást magadban némi szereléshez, akkor magad is meg tudod csinálni, publikus a service manual hozzá.
Az R50e jó masszív gép, nem mondanám rossz választásnak.
-
Tim82
félisten
Ha a videokártya halt volna meg, akkor vagy el sem indulna, vagy random módon szétesne a kép/merevre fagyna használat közben a noti. Legnagyobb valószínűséggel maga a kijelzőpanel lesz csereérett, esetleg a szalagkábel vagy az inverter. Mindenképpen nézzétek meg kükső monitorral is a biztonság kedvéért, de majdnem biztos, hogy ott jó lesz a kép.
Alapvetően egy lassan tíz éves notebook-ról beszélünk, ez az árnyoldala az életkorának. (A jó meg az, hogy könnyen lehet hozzá alkatrészt szerezni, egyelőre legalábbis.)
-
NoLF
veterán
-
Viszlát
addikt
Ezt viszont abszolút megértem. Nem dolgoztunk huzamosabb időt együtt, gépeket építettem meg hálózatot a cégének és az egyik partnerének, egy kis weboldal karbantartással megfűszerezve és közben végig beszélgettünk, sok minden szóba jött, nem csak a szép szeme hozott lázba. Sőt, le lettem vizsgáztatva is, találkoztam a családdal, amolyan "meg tudnád nézni az ő gépüket is, mert nagyon lassú" felkiáltás okán, amiből aztán marasztalás és vacsora lett (barátságos népség a szegedi).
Ebédeltünk, sétáltunk a Tisza parton kettesben, mindezt természetesen intermezzo jelleggel, mivel mindig egy egész napra utaztam le Veszprém megyéből.
(#39555) venember83: egyelőre még fogalmam sincs.
-
Viszlát
addikt
Nagyon másképp vélekedünk a dologról, de köszi, hogy leírtad a véleményed.
fokukac: Leeds-Szeged, de csak saccoltam, nem tudom pontosan mennyi. Ízig-vérig magyar szépség.
(#39546) peterkeT: én nagyon szívesen mennék haza, csak munkaügyileg nem perspektíva, sőt, egyenesen zsákutca. Az egy hónapos látogatás már icipicit reálisabban hangzik, de jelen körülmények között ez sem megoldható jó darabig (hadd ne részletezzem miért, hidd el, így van), illetve a munkája miatt ez tulajdonképpen felérne már a végleges döntéssel is (éppen felpörgő vállalkozást ennyi időre otthagyni szakmai öngyilkosság).
A feleannyira talán meg is van. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Nintendo Switch
- Bittorrent topik
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 8300 mAh, maradhat?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest