- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
bandus #31374 üzenetére
mert a mostani egy hete sincs felhúzva.
még ráér.
én még 2 pulcsit kaptam, egy 5 napos Római utat a bátyámtól és 30€-t az útra a nagynénémtől.
Pulcsit, mivel állandóan fázom.
szal nincs mit nagyon kivenni a fa alól.
Btw nálunk az a szokás hogy bent hagyjuk az ajándékokat a fa alatt.Kávéfőző? Megbeszéltük. Úgy is lógsz egy teával de inkább kávét kérek.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31352 üzenetére
szerintem 4 col körül van az ideális méret, annál nagyobb már túl nagy.
A csúcs-mobilok meg csak egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek... Am nem lenne baj, de kisebb méretben nem adják el ugyanazt a hardvert, csak a lebutítottat. (lásd, S3 mini)
megint eljutunk lassan a féltéglákhoz, jövőre már a 6 colos lesz a menő...
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31309 üzenetére
hi!
nekem a legolcsóbb nespresso automata gépem van. Nem tudom, hogy jobb-e, mint a dolce gusto (elvégre ugyanazon cég két leányvállalata: Nestlé => NEspreso, illetve Nescafe)
A választás alapja az volt, hgoy a nespresso, szvsz. inkább a kávé-ínyenceknek való, a dolce gusto pedig olyan populárban nyomul, meg sokkal jobban ráment a dizájnra. de szvsz a háttérben inkább az állt, hogy a b.nejem szereti George Clooney-t, és a Nespresso-t ő reklámoztaValószínűleg jó kávét csinál mind a kettő, én telejsen kávé-rajongó lettem, mióta megvan
Jó amúgy a legolcsóbb is (olyan 30-35 körül voltak), csak kell hozzá venni egy tejhabosítót az ikeában 300 Ft-ért, és megnyílik a mennyország
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31273 üzenetére
bocsi, nem voltam egyértelmű. Azokon a helyeken, ahol én jártam eddig, minden cafeteria a munkaviszony kezdetétől járt, de csak visszamenőleg, miután letelt a próbaidő, tehát bevált a munkavállaló
amúgy, ha nincs a keretben, hanem még azon túl jár, akkor szerintem örüljél.
Ezek az állami cégek ilyenek.Amúgy mondom, én mindent szépkátryára kértem. Ami azért jó, mert nincs jobb annál, mint alkoholt vásárolni kedvezményesen
Néha meg kápéfelvétnek használom, társasággal megyünk étterembe, én fizetek a szépkártyával, ők meg nekem tejelnek cash-ben. Most igazából ebből vettem gépet.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #31270 üzenetére
Nekem anno egészségpénztárra jött havi 9k. Rengeteg helyen el lehet már költeni, én például barátnővel Harkányban töltöttem pár napot egy wellness szállóban, annyi volt csak a trükk, hogy kellett igényelnem masszázst is és egy az egyben mindent fizethettem az egészségpénztáros kártyával.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31270 üzenetére
mi a búbánat az a vbkj?
Vörösboros kóla-juttatás?Ui. Amíg nem telik te a próbaidő, általában nem jár cafeteria. Aztán meg úgyis megtudod a lehetőségeket. én az egészen kajajegyben és szép kártyára kérem, mert azt legalább megeszem, de lehet értelme az egészségpénztárnak is.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #31098 üzenetére
jan 25-29, illetve marcius 10 kornyeke.
Tim82 - oda kellett adnom egyik munkatarsnak. Csak a gep kinezetet meg a pocokegeret tudnam feledniHa laposokat kell mondani, akkor eddig az elso gepem( amilo v1000 pro) meg egyik forumtars macbook airje lopta be a szivembe magat. Elobbi azert , mert kb 4-5 evig kiszolgalt. Utobbi meg azert, mert az volt az elso osx gep, ami bejott hasznalatra .
Amugy ram csak ne mutogasson senki, hogy en mondtam. Valamit. No way.
-
ClayMore
aktív tag
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #30984 üzenetére
Ha kulonbseg van, akkor az user error. :p Persze nem vagyok szakerto, csak kozel 20 ev tapasztalata.
Claymore: a kulsod miatt akkor vennenek fel, ha az interjun alsonadragban kene megjelenned es hosszasan vizsgalnak az adottsagaidat. A dress code az egeszen mas tortenet, ha kerik, akkor nem azert kerik, mert abban jobban nezel ki.
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #30897 üzenetére
Annak a fele, amire gondolsz. Munkáltatói oldalról mindig így van. Ha meg a jelentkezőt kérdezik, akkor annak a duplája a kevés, amit gondolsz. Magyarország talán a világ legnagyobb nagyhatalma abban, hogy mennyire nem közelít a munkavállalói és a munkáltatói oldal elképzelése egymáshoz. Nem csak bérekben, sok minden másban sem. Lásd Claymore alábbi kritériumrendszerét. Egy katasztrófa az egész rendszer. És ez nem egyik, vagy valamelyik oldal hibája ebben az esetben sem, hanem alapvető rendszerprobléma.
p
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #30891 üzenetére
Az enyem evek munkaja es jelentkezesek eredmenye. 3 oldal. Laptopon, felhoben es kulso vinyon mentve
ClayMore: mert szarnak ra, egyszerubb sirni, hogy jaj nem vesznek fel sehova, elkuldok csillio oneletrajzot es nem hivnak. Elfelejtik, hogy aki munkat keres az raszan napi 4-5 orat a keresesre, oneletrajz irasra, motivacios levelre ha kernek. Lasd kukacot aki ejfelkor irt motivacios levelet es kuldte el, nehogy kifusson a hataridobol.
kukac: van valmi hir?
-
kételkedem
addikt
-
-
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #30778 üzenetére
Már azt sem tudom, hogy milyen termékek vannak. Augusztus óta már sikerült kiverni a fejemből, bár valószínűleg ha most leülnék az asztalomhoz, szinte onnét tudnám folytatni, ahol abbahagytam. Csináltam majd' 7 évig. Amúgy furák is az itteni termékek, töredéke annyi ásványianyagtartalommal, teljesen ízetlennek érzem az összeset. Még mindig hiányzik belőle a jófajta mészhidrát.
ClayMore: Hát, mi nem kilóra vettük. Félévente belső audit, évente külső audit, kétévente minősítés. És mindezt az összes különböző minősítéshez. A végén már nem is végeztünk az egyikkel, már jött a következő. Viszont legalább állandó készültségben voltunk, és sose kellett utólag bepótolnia munkát, mert kénytelen voltál mindenből naprakésznek lenni. Még a munkavédelem is csak egyszer húzott meg minket (jogosan, egy nyitva felejtett elektromos szekrényért) a 7 év alatt, amíg ott voltam, ez pedig náluk nagy szó.
p
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #30739 üzenetére
"Orbán Viktor múlt pénteken a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, szerinte nem elfogadható, hogy az emberek jövedelmének jelentős része rezsiköltségekre megy el."
Az eszébe sem jut, hogy nem az energia drága, hanem a jövedelmek alacsonyak. Ezek valahogy úgy vannak vele, mint az egyszeri arisztokrata a francia forradalom előszelét érezve, amikor nem érti, hogy ha az embereknek nem jut kenyér, akkor miért nem esznek kalácsot? Valahogy úgy képzelik el a közgazdaságot, hogy ha alacsony a jövedelem, akkor emelni kell. Ja, nincs miből? Akkor szedjünk be több adót! Afene, így meg minden drágul, már megint kevés a jövedelem. Előzetesen végiggondolni valamit, vagy megkérdezni valakit, aki ért hozzá, az luxus. Másik vonatkozó vicc, ami még az állandó kapkodásról és dilletantizmusról eszembe jut, az ominózus amputációs: "Akkor vágjuk le a bal lábat! Mondom balt! Mondom lábat!"
p
-
fokukac
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #30659 üzenetére
Ne bonyolítsd túl. Nem ez alapján vesznek vagy nem vesznek fel. DE, elég ha megjegyzik, hogy "na, ő volt az (egyik) aki megköszönte"
Az utóbbi 4-5 hónapban elég sok véleményt(hivatalos, nem hivatalos) hallok a HR oldaláról, mivel mögöttem ülnek. Ha kis beleszólásuk is van a dolgokba, fontos a jó vélemény, de általában nincs idő a hosszú szívhezszóló regények olvasgatására. Jó benyomás, udvariasság, határozottság de nem nagyképűség, jó önismeret, talpraesettség. Ezek a legfontosabbak ha a HR-t mint embert kell megnyerni. Azért előfordul, hogy ők csak adminisztrálnak a felvételiztetőnek, semmi lényeges szerepük nincs.Nálunk kb. így néz ki a dolog: ha eljut az önéletrajza/jelentkezése a HR-hez és onnan a kívánt részlegre, és behívják, akkor ott a telefonok darálószerűen mennek. 'Alkalmas-e bejönni, blablabla.." Aztán az illető bejön, illik pontosan, de ne fél órával előbb érjen oda, mert csak kínos várakoztatás lesz(ezt sokan elk.rják). Mondjuk ha busz ritkán jár akkor is illik balanszírozni az időt. 5 perc a standard a megbeszélt időpont előtt. Késni nem jó. Ha jönnek az emberért, udvariasság, hangos érthető köszönés, név, onnantól ő mutat utat, irányt, ilyesmit. Ilyenkor jön a fontos: ha mondjuk irodán kell keresztülmenni, egy határozott jónapot köszönés jól hallhatóan. Ezt sokan elk.rják. 'Ezkiez? Nemtom, valami új felvételis. Oszt köszönni vagy valami?...'
Innentől a szokásos interjú, stb.
Nálunk sokszor van egy írásbeli teszt kb. 20 perc. Erre az időre egyedül hagyják, és 'ottfelejtik'. Ha az ember vár, lehet hogy 1 órára. Ha végez, és még 20 percen belül van, akkor esetleg érdemes várni. 25 percnél viszont tovább már nem jó. Ki kell menni, megkeresni az első embert, és segítséget kérni, hogy XY-al van interjúja, teszttel végzett, hogyan tovább. Van aki itt is óvatos. Résnyire nyitja az ajtót, kiles. Esetleg kinyitja, beáll az ajtóba és vár. Az emberek ránéznek, és dolgoznak tovább. Ez néha percekig tart. Ez nem jó. Kész, letelt, haladjunk.
Ha vége, részletek, további teendők, bármi kérdés azt felteszi, majd értesít, blabla, kifelé menet határozott elköszönés az irodától, lehetőség illetőnek megköszön, elköszön, lelép.Ez olyan egyszerűnek tűnik, de mondom, az elmúlt hónapok passzív megfigyelőjeként elég gyászos a tapasztalatom. Hozzáteszem itt vidéken rosszabb a helyzet, passzívabbak a jelentkezők, Pesten nagypofájúbbak vannak. De néha az egoista hozzáállás sem jó ómen.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #30519 üzenetére
Koszonom.
Amugy hirtelen legalabb harom-negy embert tudnek a topikbol mondani, akit kb 2 even belul szerintem kulfoldon fogunk latni.
Egyik szerintem kukac , masik te, szerintem Mawyx is idovel.Nem is tudom mit mondjuk. Szomoru latni azt a fajta bizonytalansagot, ami otthon van. Azt, hogy nem tervezhetsz elore, es meg sorolhatnam.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #30497 üzenetére
A mi multinacionális autóipari cégünkben az adminisztrációs irodából(HR, beszerzés, pénzügy-számvitel, asszisztencia) az elmúlt 5 évben 12-en léptek le. 14-en voltunk, jelenleg 12-en vagyunk, és 3-an 5 éve itt folyamatosan. Ebből kikövetkeztethető, hogy volt pozíció ahol 3-an is voltak már.
Fura ha elmegy valaki, de mindig jönnek a helyére.
Én azok közül akik leléptek, 3-al tartom a kapcsolatot, ők akkor már itt voltak mikor jöttem, és 1-2 hónappal, évvel azután mentek el. Akik azóta jöttek-mentek, azokkal egyel sem.
Hozzáteszem mikor idejöttem klasszisokkal jobb volt a hangulat. Most kínlódás van, munkaügyi bajok, személyi problémák. Nincs közösség igazán.Azok közül akik innen elmentek másfélszeres, kétszeres fizetésért, azok közül 2 van azóta is ugyanott.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #30493 üzenetére
Anno közel 10 év után váltottam, persze megfutottam az udvariassági köröket, ennyi idő alatt rengeteg emberrel dolgoztam együtt, sokakkal szinte végig, mindenki elmondta, hogy húúú, így meg úgy, keressük egymást, ne tűnj el szem elől és ehhez hasonlók. Ketten tartják velem a kapcsolatot, a többiekről felmondásom óta nem is hallottam. Szóval ja, túlspilázod.
-
tbs
addikt
válasz
bandus #30461 üzenetére
Mérnök vagy..? Akkor használd az eszed!
A "senki nem tetszik ezért nem szavazok" semmi esetre sem logikus választás. Nem a legkisebb rossz a jó választás. Az a jó választás, ha a nemtetszőket tünteted el szép lassan.
Pl. a legutóbbi választáskor az egyetlen épkézláb szavazható párt (egy logikusan gondolkodó ember számára
) a Jobbik volt. Hogy biztosan ne legyen 1pártos 2/3ad. Ha meg Jobbik/F. koalíció lett volna, akkor meg azért örülhettünk volna, mert már láttuk hogy a F. mit csinál a koalíciós partnereivel. Mindenesetre nem ilyen lett volna az elmúlt ~2.5év...
Legalább az emberek okosabbja gondolkodhatna 4évnél tovább, ha már az irányítóink képtelenek rá, és mekkora buli már az "ellenfél" szabályai szerint játszva ellehetetleníteni azt..
Szóval úgyis kell új forgalmit csináltatnom, majd regisztrálok is aznap.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #30461 üzenetére
vaze, szavazz rám!
örök élet, ingyen sör, adócsökkentés...
mi kell még..?Amúgy pedig az egész demokráciásdi lényege, hogy 4 évente megvan a lehetőség, hogy valamilyen szinten befolyásold, hogy ki van hatalmon. AZ előttünk levő generációknak ez gyakorlatilag soha nem adatott meg... SZóval ezért kéne kihasználni a lehetőséget. Mert ha a normális emberek nem használják ki, akkor a fanatikusok fogják.
(példának okáért: 2010-ben az első fordulóban 64% ment el szavazni, de a másodikban - ahol eldőlt a mandátumok nagy részének a sorsa - már csak 46%).
A leadott szavazatok 53%-val 2/3-os többséget szerzett egy párt, és ezt olyan felhatalmazásnak vette, hogy bármit megtehet, így a 2/3-dal kontroll nélkül átalakíthatta és lebonthatta a rendszerváltáskor jogtudósaink által konszenzussal létrehozott demokratikus, fékekkel és ellensúlyokkal ellátott rendszert.
Azért tehették ezt meg, mert iszonyatosan kevesen mentek el szavazni.
Most is ez a cél. -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #30453 üzenetére
kedves Bandus.
Pontosan ez volt a törvényhozók célja, hogy minél kevesebben menjenek el, mert ha sokan mennének el, még a végén leváltanák őket.
Szóval, én azt javaslom, hogy inkább mégis menjél el, mindenki menjen el, mert ha ez így marad, akkor hamarosan türkmenisztán szintjére süllyedünk.Regisztrálni pedig lehet ügyfélkapun is... Mondjuk, az, hogy az itt lakóknak személyesen kell elmenni, a határon túliak pedig megoldhatják levélben is, az vérlázító.
Ami engem jobban zavar, az az, hogyha netán elmegyek külföldre, és nem lesz itthoni állandó lakcímem, akkor feleannyit ér a szavazatom, csak a listára szavazhatok, egyéni képviselőre akkor sem, ha éppen hazajövök, márpedig úgy csinálták meg az új rendszert, hogy a mandátumok többsége az (amúgy agyonmódosított) egyéni választókerületekből fog jönni...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #30453 üzenetére
Egyértelmű, nem?
"Ha regisztrálni kell, biztos kevesebben mennek el szavazni. A nyolcmillió választó közül például ma csak kb 1,2 milliónak van ügyfélkapus regisztrációja. A Fidesznek ugyanakkor továbbra is megvan az aktív, jól mozgósítható szavazótábora, amely mindenképpen elmegy szavazni. Így a csökkenő részvétel mellett számukra kedvezőbb lehet az eredmény..."
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #30417 üzenetére
Ha ilyen gazdag vagy, tedd.
Velem nem szerencsétlenkedtek a wizzairrel jövet, ellenben a Kökis , még mindig a lépcső tetején ellenőrizzük a jegyet, rögtön a 200as busz leszállójánál, nem telepítve eladópultot oda tényleg szánalmas. Meg az is, hogy nincs IC-re jegy, mert péntek van.
tbs: kávé kedded?
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #30022 üzenetére
fiam, buzi-e vagy..?
én használom, igen. addiktív. nagyon kényelmes, érzékeny, pontos, lehet vele scrollozni is,
minimális erőfeszíést igényel, fekszel a fotelben, öledben a noti, meg se mozdulsz, és mégis kontrollálsz mindentnéha persze a touchpadot is használom, van, hgoy az esik kézre jobban.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #30022 üzenetére
Két évig volt Thinkpadem volt munkahelyen, nagyon szerettem a kis pöcökegeret, ha beleszokik az ember, ezerszer jobb mint a touchpad, pontosabb és gyorsabb. Tény, hogy a touchpadet egyszerűbb használni elsőre, de ha már megvan a rutin, akkor egyértelműen jobb a kis piros, legalábbis számomra.
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #29855 üzenetére
siman, annyi kikotesem van, hogy mivel itt usa dollarban fizetek igy a paypal/bank accountomra is usa dollart szeretnek kapni, vagyis nem erdekel a forint arfolyama. a postat meg ki lehet szamolni a usps.com / dhl / fedex oldalain
szerk: a kindelemet is igy vettem, itteni ismeros megvette aztan feladta postan, annyi, hogy a toltoje usakos igy csak usb-rol tudtam tolteni
ezidaig -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #29841 üzenetére
amúgy, ami Európában van fapados téren, az még mind semmi ahhoz, ami amerikában van.
Amerikában igazi verseny van, alig vannak illetékek, és sokkal kényelmesebbek, felszereltebbek a belföldi járatok, és nem baszakodnak ilyenekkel, hogy fapados reptér 120 kilométerre a várostól, ahova mennél.Amikor ott jártunk, elképesztő árakon utaztam, pl. amikor Las Vegas-ból (Dallas-on át) Luisville-be mentem meglátogatni a Tiv-éket, kb. 100 dollárba került a jegyem az expedián. (ez egy nagy út a nyugati partról a keletire, legalább 3000 kilométer, és akkoriban 190 Ft volt a dollár). Louisville-ből New York-ba is ennyiért utaztam.
Európában ez is sokkal drágább, pláne, ha nagy reptereken át mész.Az az igazság, hogy amerikában sok dolog nem tetszett, de azt el kell ismerni, hogy elképesztően hatékonyan és jól működik a rendszer. Igazi kapitalizmus van, alacsony adókkal.
Igaz, hogy semmi nincs ingyen, minden pénzbe kerül, de mindenki versenyzik a másikkal, a fogyasztó kegyeiért, és mindent meg is tesz, hogy a kedves ügyfél elégedett legyen. Ez számunkra abban látszott, hogy tényleg színvonalas és olcsó szállásokat találtunk a booking.com-on, és tényleg olcsó repjegyeket találtunk az expedián.
És úgy, hogy mindent az utolsó pillanatban foglaltunk le, közvetlenül előtte.
Sokkal olcsóbb minden, mint Európában, mert jól működik maga a gazdaság.Az már más kérdés, hogy ennek ellenére kitermelték magukból az aktuális világválságot, de én most a mindennapok szintjéről beszélek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest