- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem votl beleszólásom
de ahogy nézem ezt a hostelt, szerintem nincs is különágyas szoba, minimum kétágyasak vannak. a szervezett programok itt pénteken végetértek, de már cska mára volt szabad hely a gépen, ezért kellett maradnom plusz egy éjszakát. btw errőla helyről beszélek: [link]
1-2 éjszakára még elfogadható, de 8at eltölteni itt nem volt túl kellemes :/
-
kraftxld
félisten
Az elozo cegem szallasolt ilyen lepra helyeken mikor masik varosban meloztam. Elsore meg poen volt, de amikor beut a szar munka kozben es 12+ orat nyomja az ember (ami meloert a szallas aranak kb 25x oset szamlazta tovabb a ceg) akkor tenyleg csak arra vagyik, hogy egy korrekt tiszta helyen letusoljon meg pihenjen egy kicsit. Persze a fonok ezt nem igazan fogta fel, mert o sose jart igy melozni, le is leptem toluk. A mostani ceg legalabb korrekt helyeket foglal.
-
-
NoLF
veterán
-
BlacKSouL
addikt
Add át nekik a laptopot, mondván: A közeljövőben nagyon kevés időt fogsz Magyarországon tölteni, de így majd tudjátok tartani a kapcsolatot ha esetleg úgy gondolják. És ha nem tetszik nekik, akkor mondd meg, hogy egy internetes fórumon elmondod ország-világnak hogy külföldön vagy, csak nekik nem
Mondd, hogy munkahelyet váltottál, és az új helyről minden héten más országba kell utaznod.
Sokkold őket.. -
-
fokukac
nagyúr
Lehet, egyszer erőszakkal átvinnéd Ausztriába, és meglátná azt a gazdagságot, rendezettséget, tüchtigséget, azt a tájat, vissza se akarna jönni.
Gyerekkorom egyik sokkja az volt, amikor Grazban megláttam a becsületkasszás újságost az utcán...
A második, amikor 10 évvel később láttam, hogy úgy sielnek, hogy mindenki csak úgy lerakja a cuccát a hütte előtt, és senki nem lopja el...
Arról nem is beszélve, hogy sok helyen nincs kerítés... -
BlacKSouL
addikt
Eszembe jut az az Erzsike néni, aki mikor a tévében valami vetélkedőben szerepelt, akkor volt talán 70 éves, és mikor találkoztunk vele Krétán '97-ben, akkor talán 72. És egyedül, 72 évesen elutazott repülővel Krétára nyáron nyaralni a tengerpartra, és jól érezte magát.
Mindig is lesz kontraszt a nyitott és a konzervatív gondolkodás, neveltetés, világszemlélet között. Ha valaki úgy szokja meg, ahhoz szokik hozzá, akkor később egyre kevésbé lesz rugalmas, egyre kevésbé lesz nyitott az új dolgok iránt. Ha meg még az addig megszokott életéhez elméleteket, is gyárt, és ahhoz görcsösen képes ragaszkodni, akkor sajnos ezt kénytelen az ember tudomásulvenni.
Aki fiatal korától kezdve utazhat, világot láthat, sokkal kevésbé lesz ilyen.Vannak bizonyos áthidalhatatlan szakadékok, amiket jobb meg sem próbálni áthidalni. Én sem próbálom anyáméknak ecsetelni hogy milyen buliban voltam szombaton, mert úgysem tudnák úgy értékelni mint mondjuk a haverjaim.
Ha az ember megtehet valamit, valami újat, és jól érzi magát, akkor örüljön neki, próbálja meg csak annak elmesélni aki értékeli is, nem pedig lehúzza érte. Ne hagyja magát befolyásolni még akkor sem ha családtag. A családtag élete úgyis olyan amilyenné ő alakítja magának, az ember miattuk ne fossza meg magát az események maradéktalan élvezetétől. Mert akkor egy boldogtalan és egy boldog ember helyett két boldogtalan ember lesz.
30 évesen már az ember csinálja azt ami neki jó, ne azt amit bárki elvár tőle. -
BlacKSouL
addikt
Nem engedik VISSZA? Na ez még egy érdekes vélemény. Két kézzel kapna utánuk valamelyik ország?...Szlovákia az külföld? Hát Ausztria? Arról tudnak hogy ott nincs határ? Ki ne engedné őket vissza a nem létező határon? És főleg miért?
Azért mert nekik ilyen a szemléletük, miért büntetnék a gyereküket hasonlóval? Mert ők a gondolkodásmódjuk miatt nem jutottak el oda ahova te igen?Kicsit olyan a dolog, mint nagyanyámmal, meg a balatonszárszói takarítónővel. Nagyanyám szerint fölösleges külföldre menni, semmi nincs ott olyan, ami itthon ne lenne, ott se jobb mint itthon, nincs szebb mint a magyar vidék. Noha Magyarországot sosem hagyta el.
A takarítónő szerint meg a világon a legeslegjobb kenyér a szárszói. Ő még annál jobbat életében nem evett. Kérdésre elmondta hogy sosem hagyta el a faluját.Van erre egy jó szó. Sőt. Több is..
Mondom én mindezt úgy, hogy bár még csak Európában, de azon belül 17 országban jártam már, 111 várost vagy helyszínt látogattam meg, volt ahol többször is voltam, illetve mivel a szlovák határnál lakom, ott számolatlanul sokszor. De egy alkalmat nem tudnék megemlíteni, amikorról rossz emlékem lenne amiatt hogy külföldön voltam.
Mondjuk én még csak 31 vagyok.. Aki teheti menjen külföldre, lásson minél többet amennyi az anyagi helyzetéből megtehető. -
Az nem rossz. 3110-es anno nézegettük hogy a családba jó helye lenne, végül nem az lett, az is strapabíró kis készülék. 6500 is szép telefon, inkább női, viszont nem bővíthető és és ha sokat utazik az ember akkor nem fér rá sok zeneszám (pl.: most is 8Gb-nyi adat kóvályog a telefonomon). Nekem egy E52-esem van, szeretem, talán majd egy E53-ra cserélem le, mára nem.
-
-
pohár
félisten
ha jól emlékszem, a sajtos dupla whopper nagy menü diákigazolvánnyal 1360ft volt nyáron, anélkül tán +100ft
szóval ha drágább is 100-200ft-tal, annál nagyobb és finomabb issőt, én egyszer ettem big macet, sose többet, ha meki akkor dupla sajtos mcroyal, de még ez is kisebb mint a whopper
-
fokukac
nagyúr
-
Nálunk volt hogy 12h alatt idő se volt enni, csak egy bögre teát ittam meg ez idő alatt. A reggeli pisimet vittem haza a hólyagomban, mert nem tudtam kimenni WC-re. Sokszor állva eszek, vagy épp azon izgulok hogy mit kellene még csinálni a fennmaradó 5-10 percben hogy minden időben kész legyen, míg "xy"-t el nem viszik onnan. Tehát mindig van még lejjebb és erre nap mint nap ébredek rá.
-
kételkedem
addikt
-
-
tbs
addikt
A fényképes bérletigazolványom 5 éve lejárt. A fényképemet és az igazolvány számát eltakarja a szép hosszú bérletszelvény, amire nincs ráírva a bérletigazolvány száma. Ja, a szelvény is a páromé... Most épp őszi szünetük van. Átruházta ezen a héten.
Metróval jövök-megyek haza-meló-haza viszonylatban, nem kötekszenek. Lehet az arcommal van vmi baj..?
-
zolynet
veterán
ilyen helyen sem laktam még, fix rezsim van: 25k, hibátlan
erre már csak net számla jön, amit szerencsére cafeteriából letudokmás: tegnap olyan köd volt Csepel után, teljesen kivett, alig látok még most is
más2: szmogriadó Bp-en
-
zolynet
veterán
hát ez az ... én a két kezemet összeteszem mert találtam egy jó, korrekt áron
alberletpont.hu -> én itt találtam, nézz rá ha még nem tetted, hátha -
tildy
nagyúr
-
FehérHolló
veterán
Arról nem én tehetek, hogy az OFF-ba rakott hozzászólás nem annyira olvasható. Tessék a kedves informatikus kollégát (aka lezso) zaklatni a szomszédos tanszékről ebben az ügyben!
bandus: Internethez általában jár e-mail cím is. Azért bizony keményen fizetsz, mert benne van a szolgáltatásban.
-
szomorú, hogy milyen állapotok uralkodnak...
más téma, bőrönd:
tudtok esetleg valami olyan jó bőröndgyártót, aminek a termékei a 20-30k-tól induló samsonite és american tourister, valamint a 3-4-5k-s kategória között helyezkednek el? mert nekem még nem sikerült megtalálnom, és ha nem muszáj, akkor nem venném a legdrágábbat. -
kételkedem
addikt
Menj meteorológusnak, keress egy fess vadászpilóta társat, tegyél befőttes üvegbe békát, tanulmányozd a népi megfigyeléseket és vegyél magadnak egy időjárásjelző állomást! Az időjárás meg még akkor is olyan lesz amilyen!
-
kételkedem
addikt
Az időjárás jelentés csak egy becsült valami. Persze műhold, számítógép, radar meg mindenféle technikai csoda, de a lakosságnak szánt időjárás jelentés alig jobb, mint amikor a békát figyelték, vagy a sajgó ízületeket. Pontos időjárás jelentést csak a katonai és a polgári repülés kap.
-
Nekem is volt hasonló ügyem, szintén hangfalakkal, ott az illető be akart perelni (lekezelő stílust, obszcén szavakat használt rám és jellemzésemre). Mondjuk érdekes volt, mert akkor kérte a garanciapírjait (de sürgősen, már azonnal jellegűen), hogy küldjem el, mondtam neki hogy várjon pár napot míg átfénymásolom neki és feladom levélben, azóta se keresett.
-
hát nem irigyellek... lehet azért, mert nálunk oroszlányon távfűtés van, régi, oldschool szabályozhatatlan radiátorokkal (azaz lehet csökkenteni a hőmérsékletet, ha kinyitom az ablakot...), és így télen folyamatosan (ne tessék megkövezni) 28-30 fok van a szobámban...
ez sem jó, valahol a kettő között lenne ideális. -
FehérHolló
veterán
Minél kisebb a páratartalom, annál gyorsabban szárad a felület.
Leggyorsabb (és egyben viszonylag drága) mód, ha befűtesz, azt ha nagyon párás már a szoba, akkor kiszellőztetsz.
A csak fűtés viszont a legrosszabb, amit tehetsz.Mellékesen megjegyezném, hogy a gáz vízgőzzé és széndioxiddá ég, az előbbivel növelve a páratartalmat.
-
Pisztillus
senior tag
Na ez a lényege a külső árpának, hogy nem kell neki a szemhéjon lennie. (Bár ettől még simán lehet valami más is.) De a bakteriális eredet az biztos, ezért kell a doki, hogy írjon valamilyen szemcseppet, hogy ne tudjon ráterjedni a szemre. Mihamarabbi gyógyulást, jó pihenést, és ne sokáig erőltesd a szemed!
-
Pisztillus
senior tag
Ez így első blikkre külső árpának tűnik, így aztán irány a szemklinika! Hagyd a háziorvost a fenyőbe, a budapesti ideiglenes lakcím megléte miatt nem fognak vacakolni, az azonnali ellátásra viszont szükség van.
Szerk.: Most olvastam FehérHolló hozzászólását, már ketten gyanakszunk ugyanarra a problémára.
A docx probléma megoldódott?
-
Tim82
félisten
Hmmm, kb. 2 percembe telt megtalálni a Microsoft oldalán a Neked kellő kiegészítést... [link]
Gondolom, rendelkezel valamilyen régebbi verziójú Microsoft Office-szal. Amúgy bármelyik open-source vetélytárs (Open Office, LibreOffice) kezeli a docx-et és tudja konvertálni is.
-
Az élet kegyetlen...
#15940 tildy: Most már jó lesz, vigyázzatok rá, támogassátok. De ahogy írod úgy tűnik hogy édesapád már felfogta a dogokat és nyugodtan áll hozzá. A Jazz pedig nagyon ügyes kis autó, esetleg ismerősi körben szinten "beteg" bácsinak automata Wagon R+.
-
Minden nap? Hogy bírod? Az #15903-ben azok nagyon kemény szendvicsek.
ui.: Holnap megint irány Debrecen, ha reggel elérem a City-t akkor az lesz, ha nem akkor 30perc késéssel érek be, fasza. Viszont ma voltam kivizsgáláson, és megtudtam hogy átlag vérnyomásom 120/60 Hgmm, ha ingerült vagyok akkor 180-ig feltol, viszont sokszor alig éri el a 90-et, így néha alszok is el (altatásban kb. 110-nél tartják). Na, jó most már megyek Kispált hallgatni, és lassan nézek valami vonatot reggelre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest